YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
aavikkoralli
Harjunpää
Viestit: 324
Liittynyt: Su Maalis 14, 2021 2:07 pm

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja aavikkoralli »

Tämä Suomen keskustelukulttuuri on tällaista, on vedetty taas vähän kaikki mukaan tähän ilman viitteitä mistään, audi-kuskit, pyöräilijät, hiihtäjät. Vain Trump ja venäläiset enää puuttuu. Kenties oranssi mies oli henkilökohtaisesti saapunut Kouvolaan väijymään lumiauraajia lumikasassa ja heitti niitä lumipallolla? :mrgreen: On se hullu. Emme tiedä kovinkaan paljon yksityiskohtia tästä asiasta, mistä tämä kuvailtu raivo johtuu ja keitä ne raivoajat on. Uhkailu ei ainakaan ole oikein.
Auraajista ei minulla ole varsinaisesti mitään pahaa sanottavaa, mutta kyllä tilanne on kävelijöille ja kevyelle liikenteelle aika huono. Väylät saattavat joskus huoltamattomuuden takia olla peilijäässä, jonka päällä on lumikerros. Pidon menetyksestä ehkä ketterä nuori selviää säikähdyksellä, mutta vanha mummo tai liikuntarajoitteinen, tai jostakin vammasta kuntoutuva, välttämättä ei niin hyvin. Hengenvaarallista. Samoin alikulkutunneleihin kerääntyy peilijäätä. Ne ovat vaarallisia paikkoja.
Hiekoitus ja suolaus on asioita missä on haittapuolena, tällaisena lappalaisena tiedän lumen ja jään eri olomuodoista paljon, ja mielestäni keli ja ennuste pitäisi huomioida paremmin, eikä keskittyä näihin muihin asioihin. Eli tehdä auraus ennakkoon sen mukaisesti, mikä on paras vaihtoehto tulevien lämpötilojen ja lumen kannalta. Näin ei pääsisi syntymään kuoppia, railoja, petollista peilijäätä. Tasainen ja rouhittu pinta olisi riittävä, jalan- ja autollakulkeville.
Stonedar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Joulu 11, 2023 9:45 am

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja Stonedar »

Kimmo Virtanen (ps) edustaa:
https://www.ts.fi/uutiset/6224032?utm_ ... 1706185599

Nyt puhuu aurakuskia uhannut kunnanvaltuutettu: "Menen poliisikuulusteluihin kertomaan, mitä olen sanonut" – syyttää YIT:tä asiattomasta kohtelusta

Lisätty uutisen otsikko linkin takaa
-NILS-
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 335
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

Hermione kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 8:24 pm Ja sitten itse otsikon aiheeseen niin nuo aurakuskit ovat täydellisen väärä kohde raivolle. Aurausurakoitsijat saavat toimeksiantonsa kaupungilta/kunnalta ja toteuttavat palvelun juuri niin kuin tilaaja tahtoo. Tilaaja maksaa myös laskun aurauksesta joten tilaajan tehtävä on varmistaa että palveluntarjoaja tekee työnsä hyvin, sekä tarvittaessa valtuuttaa esim. lumien poisviennin jos tosiaan on tilanne se ettei lumi enää mahdu mihinkään.
Tää on just se ajatus, miksi ollaan kusessa.

Siis yleisesti.

Jos se auraaja nyt vain kääntäisi sen auransa aina siinä liittymän kohdalla, niin se muodostuisi ajansaatossa tavaksi. Nyt vaan mennään urakkalaput silmillä ja tehdään työt ihan oikeesti päin vittua.

Viime talvena olin valmis hakkaamaan sen auraajan tien tukkimisen takia. Jotenkin ei vain päähän mahdu, että kaupungilla on oikeus tuhota toisten tekemä tai teettämä työ. Mihin se perustuu?

Eli alkakaa vaan kivittämään ja tuohoamaan niitä auraajia. Se on ainoa väylä saada muutosta tähän vitun idioottien maalaamaan maailmaan.
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 335
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

SYLWAR kirjoitti: To Tammi 25, 2024 5:15 am
claw kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 11:43 pm

No veikkaanpa, että kuvailemasi "spandex-mikkihiiri" voi olla astetta kovempi kuin uransa traktorin ratissa tehnyt kyrpiintynyt läskimaha!?
Veikkaa vaan, konekuskit tekee kyllä paljon muutakin fyysistä kuntoa vaativaa hommaa kuin istuu siellä kopissa, samoin kuin rahtarit, ne hommat ei sovi enää heikkokuntoisille nykyisin.
Veikkaat väärin. Kaikki konekuskit ovat järjestään paskassa kunnossa.

Mikä vittu siinä on, että edelleen romantisoidaan jotain konekuskeja tai raksa ukkoja hyväkuntoisina? Ne on aina olleet ihan vitun paskassa kunnossa overall. Pari speciaalia tapausta ja heti luullaan, et kaikki Raunot olis muuttuneet piikkaamalla Hemaneiks. Tärinän aiheuttamia vammoja niillä korkeintaan on.

Ja toi konekuski paska menee jo ihan överiksi. Ajat jollain Kramerilla lunta ja oot vitun kovassa kunnossa. Vedä nyt tassuun saatana 😂
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10855
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja damfin »

Gurney kirjoitti: To Tammi 25, 2024 6:52 pm
damfin kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 10:18 am Kouvolan kaupunki on harmissaan kun ihmiset ovat raivoissaan lumen auraajille, no siinä kaupunki on oikeassa että raivo kohdistuu väärään kohteeseen, se pitäisi kohdistaa Kouvolan kaupungin talvikunnossapidosta päättävään lautakuntaan...
Kouvola saa säästettyä talvikunnossapidosta 300 000 euroa: hiekotus ja lumien kuskaaminen vähenevät
Lautakunta päätti talvikunnossapidon uudesta tavotetasosta keskiviikkona. Muutokset astuvat voimaan marraskuun alussa.

:
https://yle.fi/a/74-20053610
Ja "yllättäen" Ylen naistoimittelija ei juttuunsa osannut tätä faktaa kaivaa?
Mistä hitosta nämä nykytoimittajat on kaivettu? Jostain somestako
Molemmat jutut taisivat kylläkin olla saman toimittajan kirjoittamia
JJ75
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Elo 04, 2010 5:27 pm

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja JJ75 »

Antsa kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 5:37 pm Ymmärrän täysin ärtymyksen. En nyt ainakaan vielä itse ala muuta tekemään kuin kiroilemaan kotipihalla lapio kädessä, mut joillakin saattaa keittää ja huolella tiettyjen auraajien tekemiset. Ei kaikkien. Suurin osa on fiksuja ja osaa työnsä.

Oma tilanne on se, että "pihatie" on 300 metriä pitkä ja siinä tien varrella on 3 muutakin taloa. Pihatien ja päätien välissä menee pyörätie. No sillä pyörätiellä on selkeästi joku innokas aurakuski joka aina auraa niin, että pihatien päässä on iso lumikasa. Paras oli viime torstaina kun kuski oli käynyt vasta sen jälkeen kun pihatien auraaja kävi ja veti 50 senttiä korkean kasan molemmin puolin pyörätietä ja tukki täydellisesti liittymän. Oli kiva jättää auto siihen tien tukkeeksi ja alkaa lapioimaan, että pääsee edes kääntymään pois päätieltä.

Pahin tilanne on se, kun on yöllä satanut paljon lunta ja lähtee puskemaan hangen läpi 300 metrin matkaa ja toivoo, että vauhti riittää eikä jää jumiin. Sitten huomaa kuinka liittymässä on kyseisen pyörätien auraajan tekemä korkea valli. Siinä sitten arpoo, että meneekö vauhdilla läpi ja toivoo vallin olevan tuoretta pakkaslunta tai sitten pysähtyy ja ehkä jää jumiin.
Poliisin mielestä heillä on oikeus siihen ja tähän, mutta eivät lukeneet sitä viimisintä lausetta minkä takia jengi hermostui tosissaan.Kuva
JJ75
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Elo 04, 2010 5:27 pm

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja JJ75 »

Haista Kaavittu kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 6:36 pm Jättäisi kokonaan auraamatta tuolla alueella mutta siellä varmaan asuu muitakin kuin nuo heittelijät/uhoajat. Näiden harrastuksiin kuuluu aivan varmasti laturaivoaminen ja spandexpyöräily. Näiden pihoja voisi käyttää lumivarastoina.
https://twitter.com/DPasterstein/status ... 5865016728

Paras tapa onkin piruilla nyt oikein urakalla kaupungille ja usuttaa poliisit sakottamaan. Itteppä sitä mainostavat sakonarvoseksi asioita. En muista paljonko oli muuten se lumivallien rajat 40senttiä? jokatapauksessa pirun matala, veikkaan ylittyvän joka kaupungissa. Mutta aikanaan pasautin toista autoa kylkeen, kun en tajunnu lumivallin takaa tulevan autoa. Vallit olivat 2m parhaimmillaan, joten syystäkin vaikka kolmio risteys. Kouvolan kaupunki joutui maksamaan koko minun auton arvon, itse asuin muualla ja olin vain käväsemässä frendeillä.
JJ75
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Elo 04, 2010 5:27 pm

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja JJ75 »

Tessu kirjoitti: To Tammi 25, 2024 4:29 pm Empä olenähny kun hyvin harvoin että aurankuljettaja putsaa kenenkäänkään portteja,entisajan koneilla se ei edes olis onnistunukkaan,kummaa porukkaa kun tuosta valittavat.
On ne pyydettäessä putsanneet ja vähän jos heittää almua kehiin ajavat sen mielellään. Toi just että höylätään tiet, ne sitte yön aikana jäätyy ja jengi tulee aamulla töistä niin ei saa autoa pihaan, eikä mitään tehtyä. Kuulin muuten erään miekkosen pulinat asiasta, oli kajauttanut autonsa johonkin kökkäreeseen ja sähköauton pohjaan tullut vekkiä. Oli siksi soitellu iltalehteenki asiasta ja kai ne jonku jutun tekivät yleensäotten autoista. Polastarissa mikä sillä ukolla oli maksaa 80000e korjaus siis akun vaihto, 70000e vehkeeseen. Kyllä siinä 400e maksaa sakot hymyssäsuin vetäessään konekuskia ympäri korvia ja yläalvettiin vaikka toiseksi jäisikin, on se edes puolivoittoa :D
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1674
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Ei kyllä kaupunkialueella tee mitään turhaa ei ne ala portteja putsailee kun iha nsatunnaisesti,jossain maaseudulla voi onnistuakkin missä tehdään yksiyistiet sopimuksen mukaan mutta ei tässä meillä tee ilman mitään ainakaan.
Täällä auraajaajoi sillan kaitesta läpi kun tökäs aura sillan ajonakkuihin,ne kun vinolaudoitksella niin siitä sivuun,en vaa ntajua miks isen pitää ajaa vasenta puolta?
Jos olis ajanu normaalisti ei olis kiinni käynykkään,kuulemma ajavat eripuolia että ei alkais aura pomppia,no nyt ei oiken onistunu tuo kun oli lankut noussu!
Että pienet on murhet kaupunkilaisilla kun tänne tuli siltaan monttu,siten näkee mitä joudutaan tekee vaiko kohta koko kansi uudestaan...
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2544
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: YLE: Lumiraivoa Kouvolassa - pientaloasukkaat uhkailevat auraajia turpaanvedolla

Viesti Kirjoittaja Gurney »

damfin kirjoitti: To Tammi 25, 2024 11:31 pm
Gurney kirjoitti: To Tammi 25, 2024 6:52 pm
damfin kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 10:18 am Kouvolan kaupunki on harmissaan kun ihmiset ovat raivoissaan lumen auraajille, no siinä kaupunki on oikeassa että raivo kohdistuu väärään kohteeseen, se pitäisi kohdistaa Kouvolan kaupungin talvikunnossapidosta päättävään lautakuntaan...


https://yle.fi/a/74-20053610
Ja "yllättäen" Ylen naistoimittelija ei juttuunsa osannut tätä faktaa kaivaa?
Mistä hitosta nämä nykytoimittajat on kaivettu? Jostain somestako
Molemmat jutut taisivat kylläkin olla saman toimittajan kirjoittamia
Voi olla sama, mutta ammattitaitoinen toimittaja olisi viitannut tähän aurauksen vähentämiseen ja haastatellut vaikka kaupungin edustajaa ja kysellyt, johtuuko raivo mahdollisesti siitä, että katujen ylläpidosta pihistellään ja talojen liittymien edessä voi olla puolimetrisiä jäävalleja kun aura työntää kaiken lumen liittymiin.

Mutta ei, toimittelija kirjoittaa just sen mitä kaupunki on sanellut: auraajia häiritään ja piste
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Vastaa Viestiin