Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

^Minkäs muun takia se purra niitä veroja sanoo täytyvän korottaa? Nämä ihmisiä muistuttavat verenimijälutikat tuhoaa tämän maan kuten sen maan josta lähtivät. Oikeestaan täytyy sanoa että kun suurin osa ihmisistä on niin daijua että ei tätä tajua niin joutaa mennä suohon koko maa - valitettavasti sitä saa mitä tilaa.
---
Avatar
Medborgare
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 11:40 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Medborgare »

Marokon Kauhu kirjoitti: Su Tammi 28, 2024 10:44 am Ilman Halla-ahoa ja persuja, nytkin kun keväällä uusi todellinen matuvyöry alkaa, toisteltaisiin vain niitä samoa mantroja kansainvälisistä sopimuksista ja vastuunkannosta.

Suomen puolesta: Aäänestä viisi.



Jussi hoitaa tämänkin asian kuntoon.
Oikea mies johtamaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.
Maan tavan mukaan asialla ovat nimettömät sankarit, jotka ovat erityisen aktiivisia murha.info -sivustolla ja Iltalehden keskustelusivuilla, jotka ovat suomenkielisen netin surkeimmat likaviemärit.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/181
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11420
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA »

Totuuksia maahanmuuttajista alkaa ilmestyä yllättävissä jutuissa. Jopa Ylellä. Vain kansalaisuus kiinnostaa.
Kun työltä katosi merkitys

Juuso opettaa kokkeja ammatillisessa koulutuksessa.

Hänen ryhmässään opiskelijoita on aina noin kaksikymmentä. Heistä noin puolet on valmistunut ammattiin. Harva jää hänen mukaansa alalle.

Tämä aiheuttaa Juusossa merkityksettömyyden tunnetta.

Kun hän soitti valmistuneet opiskelijat läpi, he kertoivat työskentelevänsä nyt postissa tai ruokakaupassa.

– Eräs opiskelija sanoi, että hänestä on paljon kivempaa hyllyttää kuin olla aina viikonloput ja illat töissä.

Juuson mielestä metsään mennään jo silloin, kun opiskelija saa päättää ensimmäisen harjoittelupaikan ja valitsee paikan, joka ei olekaan järkevä tai mielekäs. Tällainen voi olla esimerkiksi ravintola, jossa pitää tehdä iltatyötä.

– Osa meidän opiskelijoistamme tulee opiskelemaan, kun ajattelee työn olevan helppoa. Ajatellaan, että mennään keittiöön ja saadaan paperit. Moni heistä on maahanmuuttajia ja saavat näin mahdollisuuden Suomen kansalaisuuteen, sanoo Juuso.
https://yle.fi/a/74-20069503
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

^ Parempihan se on nähdä heti se, että mitä se työ on käytännössä. Tuskinpa työnantajat sellaisestakaan innostuisivat, että valmistunut on aikoinaan ollut niin lupsakassa duunissa, että sitten kun hänet palkataan töihin, niin tämä säikähtääkin että jumankauta täällä hän joutuu olemaan paskoina aikoina duunissa ja ei oo kivaa.

Mitenkähän tähän muuten sopii se joidenkin ulkkiksiin ihastuneiden väite että ovat ahkeria ja uutteria, ja peräti kohteliaita työntekijöitä?
viivahattu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1624
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Minulle juuri soiteltiin entisestä työpaikasta (ravintola), että tuletko takaisin. Eivät ole saaneet sinne tilalle tekijää, joilta homma onnistuisi edes auttavasti. Joku nuori mamu siellä on nyt harjoittelussa, eikä kuulemma oikein meinaa työnteko maistua, kun eihän siinä voi samalla selailla puhelimella instaa ja tiktokkkia, jos joutuu ruokaa laittamaan. Sanoin että pistäkää tessin minimin päälle 4 euroa tunti niin keskustellaan, eikä ole vielä kuulunut vastausta. Kai ne sitten mieluummin maksavat sitä tessin minimiä jollekulle, jonka työpanos on Instagramin selailu vessassa. :D
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11420
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tässäpä hauskaa huumoria. Hah hah haa.
Kommentti
Huumorilla eteenpäin

Monilta maahanmuuttajilta kysytään olisivatko nämä valmiita puolustamaan Suomea.

30.1. 19:04 | Päivitetty 30.1. 21:54

”PUOLUSTAISITKO Suomea, jos Venäjä hyökkäisi tänne?”

Suomessa asuva irakilainen ystäväni toisti minulle tämän hänen suomalaisen tyttöystävänsä esittämän kysymyksen. Vastaus nauratti meitä kovasti.

Ystäväni oli huudahtanut seurustelukumppanilleen: ”En!”

Nainen oli näyttänyt järkyttyneeltä. Tämä on tietenkin ymmärrettävää.

Myös monet tuntemani maahanmuuttajat puhuvat keskenään Venäjän uhasta, ja moni sanoo olevansa valmis taistelemaan tämän maan puolesta. Suomihan on antanut heille mahdollisuuden elää rauhassa.

Osalla on taustallaan kokemuksia sodan kauhuista. Joidenkin mielestä sotaa käyvästä maasta pitää paeta ennen kuin on liian myöhäistä.

Kun irakilainen ystäväni oli kertonut, ettei puolustaisi Suomea, hänen tyttöystävänsä oli – edelleen järkyttyneen näköisenä – kysynyt: ”Miksi et?”

Vastaus tähänkin nauratti meitä.

”Olen asunut täällä kahdeksan vuotta, tehnyt töitä melkein koko ajan ja odottanut nyt yli vuoden päätöstä kansalaisuudesta. Kun Suomi saa käsiteltyä hakemukseni ja myöntää minulle kansalaisuuden, olen etulinjassa ja suojaan vaikka itse Jussi Halla-ahoa!”

Toivomme tietysti, ettei tule sitä päivää, jolloin Suomi tarvitsee maanpuolustukseen sitkeitä miehiä ihonväristä ja taustasta riippumatta. Tai miten tämä nyt meneekään.

RASISMI on vakava asia, mutta joskus sekin naurattaa.

Jokin aika sitten pysäytin autoni kotitaloni eteen Vantaalla ja jäin odottamaan poikaani. Rengas jäi hieman parkkiruudun viivan päälle. Yhtäkkiä joku koputti ikkunaani voimakkaasti. Nousin ulos autosta ja kysyin, mikä on vialla. Eläkeläismies rypisteli kulmiaan ja huusi vihaisesti: ”Go your home!”

Istuin takaisin autooni. Hän avasi autoni oven ja huusi minulle: ”Tämä on Suomi, suomalaiset eivät riko sääntöjä tällä tavalla.”

Parin viikon päästä tästä joku varasti autoni samalta parkkipaikalta, vaikkei se edes ollut parkkeerattu vinoon. Ilmeni, että varas oli suomalainen. Ymmärsin, mitä eläkeläismies tarkoitti sanoilla ”tällä tavalla”.

Vitsailemme tietysti toisistammekin.
ME maahanmuuttajat – olimme nyt sitten yhtenäinen ryhmä tai emme – vitsailemme tietysti toisistammekin.

Tästä on jo useita vuosia, kun eräät muslimi­veljekset kutsuivat pienen porukan luokseen illan­viettoon. He eivät juo lainkaan alkoholia mutta tarjosivat innostuneena juomaa, jonka olivat löytäneet edellisenä päivänä kaupan limuhyllystä. He olivat sitä jo edellisenä päivänä maistelleet ja ihastuneet ikihyviksi. Heillä oli itse asiassa ollut poikkeuksellisen mukava ilta juomaa siemaillessa.

Arabiaa lukevilla maahan­muuttajilla voi olla ongelmia lukea latinalaisia kirjaimia, tai ainakin tekstistä menee helposti osa ohi.

Nyt illanviettoon osallistunut suomalainen opasti, että juoma on simaa. ”Eipä ihme, että eilen nauratti, siinä on vähän alkoholia”, hän täsmensi.

Vitsailemme edelleen, että pitikin pilata veljesten ilo kertomalla siman alkoholipitoisuudesta. Se on pieni mutta kokemattoman olon se voi tehdä mukavaksi.

MUSLIMIEN välillä on eroja siinä, miten tiukkoja he ovat uskonnon sääntöjen suhteen. Yksi kaveri porukastani on hyvin tarkka halal-lihasta.

Toinen taas on armoton vitsailija.

Kerran vitsailija kutsui porukan grillaamaan kanankoipia. Kesken grillauksen hän ilmoitti, että kana on sitten ostettu tavallisesta suomalaisesta kaupasta.

Säännöistä tarkka ystäväni söi vain tomaatteja ja sipuleita.

Kunnes vitsailija sanoi, että kanat ovat kyllä halal-kaupasta mutta hän huolestui, ettei kanankoipia riittäisi hänelle itselleen.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010152606.html

Miksi ne Suomea puolustaisi kun ei ne ole kotimaataan tai heimoaan tai mitä lie puolustaneet. Onko Kela ensimmäinen asia mitä ne puolustaa.
Huutaja Jaana
Vic Mackey
Viestit: 1972
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

Hyvä asia sodassa olisi että pakolaiset, hintit ja transut juoksis pakoon Ruotsiin.
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Avatar
Wildchild79
Sabrina Duncan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Kesä 18, 2023 10:21 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Wildchild79 »

Nyt illanviettoon osallistunut suomalainen opasti, että juoma on simaa. ”Eipä ihme, että eilen nauratti, siinä on vähän alkoholia”, hän täsmensi.

Vitsailemme edelleen, että pitikin pilata veljesten ilo kertomalla siman alkoholipitoisuudesta. Se on pieni mutta kokemattoman olon se voi tehdä mukavaksi.


Perkeleen rasisti kun kertoi että käyttäytyvät uskontoaan vastaan tietämättään.
Ennen vaadittiin yrittämään, mutta nykyään opetetaan vaatimaan - Sotaveteraani Gunnar Kotiranta 103-v
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

"Toivomme tietysti, ettei tule sitä päivää, jolloin Suomi tarvitsee maanpuolustukseen sitkeitä miehiä ihonväristä ja taustasta riippumatta. Tai miten tämä nyt meneekään."

Vai niin. Ja naisten osa ilmeisesti on keitellä kahvia ja rönöttää haarat valmiiksi levitettyinä että soturit pääsevät vähän viihdyttämään itseään? Tulipahan vaan mieleen että jos nämä maahanmuuttajat eivät osaa tässä maassa noteerata sitä että täällä naisetkin voivat osallistua maanpuolustukseen, niin täällä on tasa-arvokehitys menossa vuosisatoja taaksepäin. Juuri sen takia en ole itse erikoisemmin hinkunut maahanmuuttajia tietyltä suunnalta ja tietyn uskonnon harjoittajista.

Mitä tulee Irakiin, niin siellähän ei kyllä miehetkään osallistuneet maanpuolustukseen, kun tuli kiire lippahivoon...
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Maahanmuutto­virasto: Itärajan kautta tulleet eivät ole saaneet myönteisiä turvapaikka­päätöksiä

Päätöksistä noin kaksi kolmasosaa on kielteisiä ja kolmasosa raukeamisia. Venäjän kautta tulleita turvapaikanhakijoita on kadonnut vastaanotto­keskuksista noin 190.

ITÄRAJAN kautta viime vuoden lopulla tulleille turvapaikanhakijoille ei tähän mennessä ole annettu lainkaan myönteisiä turvapaikkapäätöksiä, kertoo Maahanmuuttovirasto.

Päätöksiä on tähän mennessä tehty noin 70, kertoi Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen tiedotustilaisuudessa. Niistä noin kaksi kolmasosaa on kielteisiä ja kolmasosa raukeamisia. Hakemus raukeaa esimerkiksi silloin, kun turvapaikanhakija on poistunut Suomesta.

Venäjän kautta tulleita turvapaikanhakijoita on kadonnut vastaanottokeskuksista noin 190.

”Heidän kohdemaansa ei välttämättä ole Suomi”, Lehtinen toteaa.

Merkittävä osa itärajan kautta saapuneista turvapaikanhakijoista on pyrkinyt aiemmin EU-alueelle Valko-Venäjän kautta.

VENÄJÄN rajan yli saapui Suomeen loppuvuonna hieman alle 1 300 turvapaikanhakijaa. Määrä on Lehtisen mukaan hieman pienempi kuin Rajavartioston tietoihin perustuneet alustavat tiedot.

Itärajan kautta saapuneet turvapaikanhakijat ovat pääosin 20–30-vuotiaita miehiä. Joukossa on jonkin verran muunlaisiakin henkilöitä, myös joitakin yksin tulleita alaikäisiä. Näiden turvapaikanhakijoiden joukossa on yli 20 kansalaisuutta, mutta suurin osa heistä on Syyrian, Somalian tai Jemenin kansalaisia.

Maahanmuuttoviraston ylijohtajan Ilkka Haahtelan mukaan itärajan tilanne on ollut ensimmäinen kerta, kun Suomen kautta pyritään laajamittaisesti Schengen-alueelle.

”Ollaan samassa tilanteessa, jossa Etelä-Euroopan maat [ovat] olleet jo aiemmin”, sanoi Haahtela tiedotustilaisuudessa.
...
Enemmän täällä: Helsingin Sanomat
31.1.2024 11:51
-------------------------------------------------------
Suomi on saanut 50 takaisinottopyyntöä itärajan ylittäneistä

Suomeen jätettiin vuonna 2023 yhteensä 5 872 turvapaikkahakemusta. Näistä 1 282 jätettiin syksyllä itärajalla, mutta osa hakijoista on jo poistunut vastaanottokeskuksista.

Suomi on saanut EU-mailta 50 takaisinottopyyntöä, jotka koskevat syksyllä itärajan kautta Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita. Takaisinottopyynnöt koskevat henkilöitä, jotka ovat jatkaneet matkaa Suomesta muualle Eurooppaan.

Syksyllä Suomen itärajalla rekisteröitiin Maahanmuuttoviraston (Migri) mukaan 1 282 turvapaikkahakemusta. Näistä turvapaikanhakijoista 186 on rekisteröity poistuneeksi vastaanottokeskuksista.

Migri arvioi, että monen itärajan kautta saapuneen kohdemaa ei ollut Suomi vaan he haluaisivat jatkaa matkaa Keski-Eurooppaan. Merkittävä osa turvapaikanhakijoista oli nimittäin jo pyrkinyt Eurooppaan Valko-Venäjän kautta ennen kuin he saapuivat Suomen rajalle. Valko-Venäjän naapurimaat sulkivat raja-asemiaan jo ennen Suomen rajan sulkemista.

Yli tuhannesta itärajan turvapaikanhakijasta hieman yli 70 on saanut hakemukseensa päätöksen.
– Tällä hetkellä tehdyissä päätöksissä ei ole mukana ollenkaan myönteisiä. Päätöksiä tehdään jatkuvasti myös muille kuin itärajan kautta tulleille asiakkaille, kertoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen Migrin tiedotteessa.
...

13 000 uutta kansalaista
Ylipäätään maahanmuutto jatkui korkeana. Sotaa pakenevien ihmisten lisäksi Suomeen saapui opiskelijoita ja työntekijöitä sekä heidän perheitään.

Työperusteinen maahanmuutto jatkaa korkealla tasolla. Vuoden 2023 aikana suurimmat kansalaisuudet työperusteisissa hakemuksissa olivat Filippiinit, Venäjä, Intia, ja Kiina.
...
Enemmän täällä: Iltalehti
31.1.2024 10:51
Vuoden 2023 aikana suurimmat kansalaisuudet työperusteisissa hakemuksissa olivat Filippiinit, Venäjä, Intia, ja Kiina.
Kuinkahan monta työperustaista hakemusta tulee Somaliasta, Irakista ja Afgaanistanista?
- Veikkaan notta huikeasti vähemmän, sillä saman toimeentulon saa kun ilmoittautuu tp-hakijaksi. Kuittaa Kelasta rahat ja saa nukkua aamulla pitkään. Illaksi ehtii ostareille ilkkumaan kantaväestöä ja viemään lapsilta sekä nuorilta vaatteet päältä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3258
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Kumpi mahtaakaan olla suurempi uhka suomalaisten turvallisuudelle, rajan yli lappavat mutakuonot vai sen mahdollistavat ja sitä ajavat vihervassarihurriääliöt eduskunnassa ja jopa hallituksessa??
NYT on syytä unohtaa kaikenmaailman ihmisoikeuspaska ja pistää ja pitää se raja todellakin KIINNI.
Muistakaa nämä sanat: kusessa olette kun lumet sulaa sillä silloin sieltä alkaa apinaa tulla urakalla.
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2248
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Milloin tämä ikiaikainen shengen-hyväksikäyttökanava suomen verovaroin kustannettava maailmanturistien elintason nousu torpataan? Meillä ei ole varaa enää edes omiin julkisiin palveluihin.
Turvapaikka perustuu YK:n vuoden 1951 pakolaissopimuksen pakolaisen määritelmään, joka laadittiin toisen maailmansodan jälkeen. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR laatii säännöllisesti ohjeita siitä, kuinka sopimusta tulee tulkita. Suomi on sitoutunut pakolaissopimuksen täysimääräiseen soveltamiseen.
https://www.pakolaisneuvonta.fi/asiantu ... n-suojelu/
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Kummisetä kirjoitti: Ke Tammi 31, 2024 6:54 pm Muistakaa nämä sanat: kusessa olette kun lumet sulaa sillä silloin sieltä alkaa apinaa tulla urakalla.
Nimenomaan ja nyt kun saatte näistä kahdesta putinin maksamasta valita pressan niin rajat on kesällä sen myös sepposen selällään.
---
Zessie
Neuvoja-Jack
Viestit: 559
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:37 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Zessie »

Säde-Sisko kirjoitti: Ke Tammi 31, 2024 10:02 pm Milloin tämä ikiaikainen shengen-hyväksikäyttökanava suomen verovaroin kustannettava maailmanturistien elintason nousu torpataan? Meillä ei ole varaa enää edes omiin julkisiin palveluihin.
Turvapaikka perustuu YK:n vuoden 1951 pakolaissopimuksen pakolaisen määritelmään, joka laadittiin toisen maailmansodan jälkeen. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR laatii säännöllisesti ohjeita siitä, kuinka sopimusta tulee tulkita. Suomi on sitoutunut pakolaissopimuksen täysimääräiseen soveltamiseen.
https://www.pakolaisneuvonta.fi/asiantu ... n-suojelu/
Älä muuta sano! Täysin vanhentunut säädäntä, jota häikäilemättä hyväksikäytetään so. hyväksikäytetään Suomen kaltaisia lepsuja maita, joilla ei näytä olevan paukkuja vaatia muutosta asiaan, vaikka mikä puolue olisi johdossa.
Ja muuten koulutetut ja/tai työteliäät maahanmuuttajat voivat todella olla hyödyksi Suomelle ihan perusduunaritasollakin! Esim. kun vasta koulutettu koneistaja ei halua töihin vaan heti sosiaalituen varaan niin kyseessä on laiskuus tai osaamattomuus. En ihmettele jos työnantaja joutuu ottamaan työntekijän jopa Etelä-Amerikasta voidakseen jatkaa yritystoimintaansa. Toisaalta väkisin rajan takaa tunkeutuvat näyttävät haluavan yleensä vain täyden sosiaaliturvan ja mukavat laiskat päivät.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2193
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Zessie kirjoitti: To Helmi 01, 2024 10:36 am En ihmettele jos työnantaja joutuu ottamaan työntekijän jopa Etelä-Amerikasta voidakseen jatkaa yritystoimintaansa.
Kyllä. Baltialainen halpatyövoima on näille läskeille torakoille liian kallista. EU:n ulkopuolelta saa näitä 2 euron miehiä. Toivottavasti ei yksikään suomalainen nuori sorru tämänlaisen orjaksi 9 euroa / päivä, mitä nämä moraalittomat elukat uneksivat. Nykyään kaikenlainen kusettaminen ja hyväksikäyttö lasketaan yrittämiseksi.
Vastaa Viestiin