Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Ulrica

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

skoune kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 3:30 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 1:28 pm ...

Kadonneiden esineiden osalta ei ollut ainakaan jäänyt kiinni mistään tallelokerolta asioimisesta. Ovat varmasti tarkkaan haravoineet puhelimien sijaintitiedot.
Niin, onko Vn puhelimen sijainnit tsekattu tuolta päivältä/illalta eli siitähän näkyisi mihin aikaan hän on tullut kotii tuolloin?

Ja jos Vn auto oli pysäköity oudosti (veljen mukaan "melkein sakkopaikkaan"), niin olisiko mahdollista, että joku muu kuin V olisi sen auton siihen paikkaan pysäköinyt?
Tiedot ovat salatussa osuudessa, sijainnit tsekattu. Pe iltana lähipiiri poliisin kanssa tutki molemmat ajoneuvot ulkopuolelta taskulampun avulla.

Veli oli aktiivinen kuultuaan katoamisesta. Käänsi kyllä osaltaan kaikki kivet, piti katoamisissa äärimmäisen tärkeinä ja ratkaisevina ensimmäisiä tunteja. Hänellä oli hätä.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5313
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Joo, tää veli tuntuu olleen tosi aktiivinen ja järkevä, mutta rajallistahan se oli, mitä hän pystyi tekemään.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

QwertyKeyboard kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 3:19 pm
Talvi24 kirjoitti: Ti Maalis 05, 2024 8:37 pm Tuossa on nyt monenlaisia oletuksia. Ensinnäkin itsemurha lääkkeillä ei käsittääkseni ole ollenkaan helppo juttu. Ei esim. nykyaikaisilla psyykelääkkeillä. Näistä on elokuvissa jne klisesisiä kohtauksia. En ole millään tavoin asiantuntija enkä tiedä, miten monta vuosittaisista itsemurhista olisi tehty lääkkeillä. Niillä on kait usein tehty sellaisia apua hakevia demonstraatioita, soitettu heti kohta ambulanssi paikalle. Ei kait lääkkeillä tehtävä itsemurha ole välttämättä "kivuton"? Ei kait mikään metodi takaa kivutonta itsemurhaa? Ei tarvitse olla lääkäri löytääkseen netistä ulkomaisia asiaan liittyviä sivustoja tarkkoine ohjeineen, siellä kyllä varotetaan, että ota yhteyttä auttavaan tahoon.

Kyllä T:lla oli/on ihan täydet lääkärin oikeudet. Ei lääkäreillä ehkä ole varsinaisesti mitään erityistaitoja itsemurhan tekemiseen. Ehkä joillakin, esim. lääkeaineintoksikaatioita hoitavilla jotain on? Ollaan maailmalla tapahtuneita julkkisten - esim. artistien ja näyttelijöiden itsemurhista luettu, niissä on tainnut olla joskus lääkkeilläkin onnistuneita.

Luulen (en tiedä), että tuo ei olisi syy lääkäreiden suhteellisesti korkeisiin itsemurhalukuihin. Ei lääkäreillä ole itsemurhakeinoja yhtään sen helpommin "saatavilla" kuin kellään muullakaan - niistä monista keinoista. Lääkäreiden itsemurhissa mm. 6 ällän ylioppilaat ovat suhteellisesti (lääkäreistä) yliedustettuina. Osa tekee itsemurhan jo opiskeluaikana. Omalta lääketieteen kurssilta tekivät ne jotka ovat tehneet itsemurhan - suurempi osa opiskeluaikana - siis jo ennen kun on läälärin töitä tehnyt (opiskelujen loppuvaiheessa. toki kesätyössä). Eri lääketieteen aloilla on eri tavoin rankkojakin ihmiskohtaloita. Työnohjausta tarvittaisiin enemmän - ei kait sitä juurikaan edes ole somaattisten alojen lääkäreillä.
Nyt kyllä Talvi24 taisitte paljastaa itsenne, että ette ole lääkäri ollenkaan kun lääketietämystä ei ole. Ei se mitään korjataan vähän asiaa tältä osin.

Hyvä lääke eutanasiaan tai itsemurhaan on vaikkapa nopeavaikutteiset pentobarbituraatit isoina annoksina myydään nimellä Nembutal, Lethabarb, Valabarb, Anestecal, Sedal-Vet, Pentobarbital, Sedalphorte, Barbithal, SedalPharma. Näitä aineita löytyy eläinlääkäreiltä yleisesti, mutta käytetään myös nukutusaineina ihmisillä. 100ml pentobarbituraatteja on tappava annos jos haluaa varman päälle voi ottaa 200ml. Vaikutista voi tehostaa muutamalla huikalla vahvaa alkoholia tai muilla keskushermostoa lamaavilla lääkkeillä. Ei kuitenkaan niin paljon, että oksentaa. Oksennusreaktion voi salvata ottamalla matkapahoinvointi lääkkeen kuten Postafen tai Marzine muutama tunti ennen H-hetkeä. Jolloin se pieni riski, että sammuneena oksentaa lääkkeen ulos poistuu.

Pentobarbituraatit tappavat nopeasti, varmasti ja kivuttomasti, koska ennen kuolemaa barbituraatit sammuttavat keskushermoston, joka pysäyttää ajatusprosessit. jolloin ihminen ei tunne mitään niitä on käytetty jo vuosikymmenet eläinten kivuttomaan lopettamiseen ja kuolemanrangaistuksien täytäntöönpanoon, joissakin maissa. Pentobarbituraatteja on käytetty vuosikymmeniä leikkauksissa ja raajojen amptaatioissa ilman, että potilas tuntee minkäänlaista kipua operaation aikana.

Näitähän on muitakin ja jos minä pystyn pelkällä insinööri taustalla käyttämään lääketieteellisiä tietokantoja tämän verran ja selvittämään millä aineilla eutanasiat tehdään lääkäriltä siis oikealta sellaiselta kuten Tikkaselta se onnistuu varmasti paremmin jos tavoitteena on itsemurha. :wink:
Kylläpä te QwertyKeybord nyt syteen epäilynne iskitte. Ei tainnut mennä kuin tuokio siitä, kun joku täällä muistutti, ettei ole asiaa edes arvuutella toisen ketjulaisen henkilöllisyyttä, joten kannattaisiko teidän kerrata säännöt. Minä kuten kukaan muukaan ei ole velvollinen kertomaan itsestään, koulutuksestaan ja ammatistaan mitään. Kerroin, kun se ketjun siihen keskustelun kohtaan oli järkevä kertoa, että olen erikoislääkäri (adhd). Täydensin tietoa, koska minua epäiltiin ihan ilman perusteita ketjun päähenkilöksi. Sanon vielä kerran, että olen lastenneurologian erikoislääkäri, jokin aikaa sitten päässyt eläkkeelle. Kerroin, ettei erikoisalastani ole mitään hyötyä tätä casea ajatellen - muuten kuin alassa on hyötyä "salapoliisimaisesta" otteesta harvinaisia tauteja diagnosoidessa.

Varmaan kirjoitinkin, ettei minulla ole minkäänlaista tietoa lääkkeillä tehtävistä itsemurhista. Em. kommenttiin olen laittanut sanoja ehkä ja kait ihan tarkoituksella. Minulla ei ole edes minkäänlaista kiinnostusta lääkkeillä tehtäviin itsemurhiin, niinpä en ole edes nyt etsinyt niistä mitään tietoa esim. PubMedistä. Miksi olisin etsinyt? En ole tapaus Tn kohdalla epäillyt, että hän olisi suunnitellut tekevänsä itsemurhan lääkkeillä. Jos joku on epäillyt, niin on ehkä miettinyt, missä se sopiva määrä tarkoitukseen hankkimia lääkkeitä oli? Eiko sellaista löytynyt? Milloin ja missä olisi sellaisen itsemurhan yrittänyt tehdä?

Joudun särkemään illuusion siitä, että olipa kyseessä lääkäri ilman erikoistumista tai minkä tahansa alan erikoislääkäri - niin se ei merkitse sitä, että tietäisi kaikista lääketieteen aloista kaiken. Ei todellakaan. En ole missään vaiheessa uraani joutunut hoitamaan lääkeaineintoksikaatioita, itsemurhaa lääkkeillä yrittäneitä. Potilaani ovat vastasyntyneestä - 16/18 v ikäisiin ja joku yksittäinen 20 v. Kukaan potilaani ei yrittänyt itsemurhaa enkä kiinteästi rinnakkasaloitakaan (lastenpsykiatria tai nuorisopsykiatria) kuullut heidän potilaidensa kohdalla sellaista käyneen - niissa kolmessa sairaalassa, joissa tein työtä erikoislääkärinä (2 keskussairaalaa ja yo-sairaala).

Myös sellaisen illuusion, että lääkäri kuin lääkäri osaisi automaattisesti elvyttää, oikeaoppisesti. Hyvin harvat lääkärit joutuvat elvyttämään työssään. Työpaikoilla on kyllä elvytyskoulutuksia tietyin välein. En tiedä onko kaikkialla.

QwertyKeyboard voitte ihan rauhassa pitää luulonne, se näyttää olevan teille tärkeää. Ei se minua haittaa. Teidän luulonne ei vie minulta erikoislääkäriyttäni. Minua huvittaa nuo luulot, mutta tympeä in niihin on vastata. Minulla ei oe tarvetta edes arvuutella kenenkään ketjulaisen henkilöllisyyttä tai ammattia - ja jos joku on sen kertonyt, ei minulla ole tarvetta epäillä kertomaansa. Henkilöllisyydet ja ammatit eivät sinänsä kuulu ketjuun. Täällä keskustellaan tapaus Tikkasesta.

Olisikohan syytä pysyä ketjun aiheessa!
Ulrica

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Onhan se aika erikoinen tilanne, että poliisi huomaa laastarisormen ja haavan otsassa.

On verta kahvassa, hehtaarin kokoinen ja painoinen matto puuttuu. Etsintälupaa ei tule.

Ei tietoa onko Tikkasen sormi ollut taskussa lähipiirin käydessä, kun heiltä ei mainintaa asiasta pe 16.12. poliisin todistelukertomjksissa. Lähipiirin kuulemiset salattu. Ehkä tuo sormen tieto ei ehtinyt etsintälupapäätökseen tai meni johonkin ristiin sitä päätöstä tehdessä. Inhimillistäkin.

On toi karmee tilanne jälkikäteen omaisille kuulla, miten uhri menehtynyt, raahattu omassa kotonaan, parvekkeella ja pihan poikki. Ihan nöyryyttäviä ja alistavia piirteitä. Veljellä hätä ja syytetty valehtelee kaiken. Kertonut ihan kaiken olleen kunnossa. Yhtään ainoaa väitettä en usko, mitä kertoo, teot puhuvat.
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

skoune kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 3:18 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 12:52 pm ..


Toisaalta kangasteipille, köydelle ja pressulle olisi voinut tulla tarvittaessa muuta käyttöä esim. siellä kesäpaikalla...
Joka tapauksessa oli ... suunniteltu tai ei Edelleen --- olisi pitänyt hiertaa jo oikeudessakin - samoin kuin lasten järjestetyn poissaolon. Olikohan siinä uskottu la tulossa oleviin aikuisten pikku/glögijoulujuhliin.
Niinpä, jotenkin se uusi vene siellä uudella kesäpaikalla olisi pitänyt suojata pressulla ja se sitten kiinnittää köydellä ja kangasteipillä. Aika loogista. Olisiko mies unohtanut ostaa nuo tavarat ja saanut siitä "palautetta"?

Ja sitten olikin niillä käyttöä toiseen tarkoitukseen ja kävi mies niitä hankkimassa...

Ja siitä Lasolista, olihan talviajot tulossa ja perheessä oli kaksi autoakin. Ehkä alunperin oli ajateltukin käyttää Lasolia vain autoihin...mutta sitten tietyistä syistä sitä käytettiinkin jälkien puhdistamiseen. -

Ja tietysti olisi ollut lapsivapaa juhla. Ehkä siitä tuli riitaa kun vmo olisi kuitenkin halunnut omat lapsensa siihen juhlaan?

Ja edelleen vielä mietin niitä kadonneita tavaroita... onko siitä tietoa mihin aikaan V tuli kotiin tuona iltana? Olisiko mies odottanut sitä ainoaa lapsivapaata iltaa kovasti, mutta ehkä ilta kului pitkälle ennenkuin rva tuli kotiin? - Mihin aikaan ne äänet naapureille kuuluivat? - Siis jospa se käsilaukku oli unohtunut johonkin muualle kuin töihin? - Spekua vaan, mutta mahdollista...?
Siinä oli vaan se, että T osti tosiaan kangasteipin, köyden ja pressun vasta surman jälkeen eikä sitten enää mitkään selitykset olisi auttaneet, kun oli käyttänyt ne käärön paketointiin - ei edes kannattanut niistä yrittää mitään säveltää.

T oli kuitenkin sanonut hankkineensa Lasolit nimenomaan ikkunoiden pesuun, sanoi itse keksineensä kokeilla sitä, kun vaimo oli käskenyt pestä ikkunat ennen la 17.12. glögijuhlia. Ei tiettävästi puhunut mitään autojen tuulilasin pesuun laimennettuna? käyttämisetsä

Muistaakseni ollut tieto, että jonkin verran tavallista myöhemmin V olisi tullut töistä to 15.12.
Olin ajatellut, että Tn varastama erityisen kallis laukku olisi ollut käsilaukkua jkv isompi, mutta saattoi olla käsilaukku.
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Ulrica kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 2:55 pm Aikaisemmin pohdin voiko kello olla mennyt henkirikoksessa rikki, jonka vuoksi kadonnut. Siinä yhteydessä myös pohdin voisiko se olla osaltaan osin tekovälinekin. Mutta hylkäsin tyhmän idean, olisi varmaan jäänyt kellon näytöstä jotakin uhriin jne. Tikkasen sormessa oli laastari teon jälkeen, on myös mahdollista, että kynttilänjalkaa sormet verissä siirrellyt ja verijälki jäänyt tästä. En muista oliko uhrin verta vai omaa verta kynttilänjalassa. Kuitenkaan tutkimuksissa ei päästy varmuuteen, milloin ajallisesti veri on kynttilänjalkaan päätynyt.

Ajatelma myös tekovälineestä, se voi olla jokin muukin, mikä ei asunnossa. Yleensä tekoväline hävitetään. Tikkanen hävitti laukun ja kellonkin, miksi ei sitten tekovälinettä samaan syssyyn. Puhelinliikenteensä ja autoliikkeet esitutkinnassa tarkistettu. Ei niitä löydy enää.
Minusta ei julkisuuteen tulleissa tiedoissa ole sanottu, kenen DNA:ta kynttilänjalasta oli löytynyt. Kynttilänjalan olivat hoksanneet?, tutkineet vasta 13.1. Eikä oltu sanottu, että se olisi ollut edes piilossa. Siinä ollut vanhaa verta. Tähän puolustus oli erityisesti puuttunut ja tieto julkisuuteen vain, ettei siitä voitu sanoa, kuin, että veri oli vanhaa. Tämäkin on kurja, jos / kun murhaväline oli noin hassattu.
Mahtaako kuulustelupöytäkirja kertoa tarkemmin? Kyllä kait se dna on voitu osoittaa olleen Vn? Mutta se on tehnyt kiistanalaisuuden, kun ei ole voitu osoittaa, milloin verei on kynttilänjalkaan tullut.
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Ulrica kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 7:38 pm Onhan se aika erikoinen tilanne, että poliisi huomaa laastarisormen ja haavan otsassa.

On verta kahvassa, hehtaarin kokoinen ja painoinen matto puuttuu. Etsintälupaa ei tule.

Ei tietoa onko Tikkasen sormi ollut taskussa lähipiirin käydessä, kun heiltä ei mainintaa asiasta pe 16.12. poliisin todistelukertomjksissa. Lähipiirin kuulemiset salattu. Ehkä tuo sormen tieto ei ehtinyt etsintälupapäätökseen tai meni johonkin ristiin sitä päätöstä tehdessä. Inhimillistäkin.

On toi karmee tilanne jälkikäteen omaisille kuulla, miten uhri menehtynyt, raahattu omassa kotonaan, parvekkeella ja pihan poikki. Ihan nöyryyttäviä ja alistavia piirteitä. Veljellä hätä ja syytetty valehtelee kaiken. Kertonut ihan kaiken olleen kunnossa. Yhtään ainoaa väitettä en usko, mitä kertoo, teot puhuvat.
Laastarisormen ja haavan otsassa oli poliisi huomioinut päivällä poliisilaitoksella (oliko klo 14 vai klo 12). Illalla poliisit klo 23? asunnolla. Siitä oli jossain mainintaa, että olivat huomanneet Tn kasvojen vähän punoittaneen ja poliisi oli miettinyt, olisiko T itkenyt? Muistelen, että olisi päästänyt poliisit jonkun verran sisälle - eteiseen, olohuoneeseenko? Sanottiinko jossain, että olisi halunnut "suojella" lastenhuonteita.

Ei suostunut asunnon tarkastukseen, oli vedonnyt väsymykseen ja kehoittanut poliiseja tulemaan myöhemmin. Alakerran varastotiloissa T oli käyttänyt poliisit (pyörävarastoko oli toinen ja häkkivarasto tms.)

Luulen, etteivät poliiseilla olleet kaikki tiedon rippeet kohdanneet. Toiset poliisit iltavuorossa. T selitteli Vn siirtäneen maton jonnekin ja oven karmiin verijäljen tulleen ehkä muutossa V:ltä tai lapsilta. Siis missä ihmeen muutossa? T oli muuttanut asuntoon 2021 alussa.

On tästä tapauksesta poliiseillakin opittavaa - noiden etsintälupien suhteen ainakin.
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Ulrica kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 6:42 pm
skoune kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 3:30 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 1:28 pm ...

Kadonneiden esineiden osalta ei ollut ainakaan jäänyt kiinni mistään tallelokerolta asioimisesta. Ovat varmasti tarkkaan haravoineet puhelimien sijaintitiedot.
Niin, onko Vn puhelimen sijainnit tsekattu tuolta päivältä/illalta eli siitähän näkyisi mihin aikaan hän on tullut kotii tuolloin?

Ja jos Vn auto oli pysäköity oudosti (veljen mukaan "melkein sakkopaikkaan"), niin olisiko mahdollista, että joku muu kuin V olisi sen auton siihen paikkaan pysäköinyt?
Tiedot ovat salatussa osuudessa, sijainnit tsekattu. Pe iltana lähipiiri poliisin kanssa tutki molemmat ajoneuvot ulkopuolelta taskulampun avulla.

Veli oli aktiivinen kuultuaan katoamisesta. Käänsi kyllä osaltaan kaikki kivet, piti katoamisissa äärimmäisen tärkeinä ja ratkaisevina ensimmäisiä tunteja. Hänellä oli hätä.
Niin, velihän oli kysellyt sairaaloistakin, ilmeisesti melko heti, enne poliisilaitokselle menoa. Veli teki varmasti kokoaikaista työtä sisarensa löytämiseksi.

Eihän varmaan kenellekään tule mieleen, että joku hullu murhamies piillottaisi ruumiin parvekkeelle. Ei, vaikka makuuhuoneen parvekkeen eduksen
verhot olleet poikkeuksellisesti eteen vedettyinä ja juuri makuhuoneen matto oli kahdonnut. Ei vaikka veli julkisuuteen tulleen tiedon mukaan veli sanonut epäileensä Tn murhanneen Vn, vaikkei ollut silloin poliiseille sanonut. Ehkä joku ulkopuolinen, esim. poliisi herkemmin katsoisi parvekkeelle - ja se olisi tietysti tullut tarkastetuksi etsintä - tarkastuksessa.
skoune
Neuvoja-Jack
Viestit: 585
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 8:00 pm
skoune kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 3:18 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 12:52 pm ..


Toisaalta kangasteipille, köydelle ja pressulle olisi voinut tulla tarvittaessa muuta käyttöä esim. siellä kesäpaikalla...
Joka tapauksessa oli ... suunniteltu tai ei Edelleen --- olisi pitänyt hiertaa jo oikeudessakin - samoin kuin lasten järjestetyn poissaolon. Olikohan siinä uskottu la tulossa oleviin aikuisten pikku/glögijoulujuhliin.
Niinpä, jotenkin se uusi vene siellä uudella kesäpaikalla olisi pitänyt suojata pressulla ja se sitten kiinnittää köydellä ja kangasteipillä. Aika loogista. Olisiko mies unohtanut ostaa nuo tavarat ja saanut siitä "palautetta"?
Ja sitten olikin niillä käyttöä toiseen tarkoitukseen ja kävi mies niitä hankkimassa.
1)

Ja siitä Lasolista, olihan talviajot tulossa ja perheessä oli kaksi autoakin. Ehkä alunperin oli ajateltukin käyttää Lasolia vain autoihin...mutta sitten tietyistä syistä sitä käytettiinkin jälkien puhdistamiseen. -
2)

Ja tietysti olisi ollut lapsivapaa juhla. Ehkä siitä tuli riitaa kun vmo olisi kuitenkin halunnut omat lapsensa siihen juhlaan?

Ja edelleen vielä mietin niitä kadonneita tavaroita... onko siitä tietoa mihin aikaan V tuli kotiin tuona iltana? 3)
Olisiko mies odottanut sitä ainoaa lapsivapaata iltaa kovasti, mutta ehkä ilta kului pitkälle ennenkuin rva tuli kotiin? - Mihin aikaan ne äänet naapureille kuuluivat? -
Siis jospa se käsilaukku oli unohtunut johonkin muualle kuin töihin? 4)
Siinä oli vaan se, että T osti tosiaan kangasteipin, köyden ja pressun vasta surman jälkeen eikä sitten enää mitkään selitykset olisi auttaneet, kun oli käyttänyt ne käärön paketointiin - ei edes kannattanut niistä yrittää mitään säveltää. 1)

T oli kuitenkin sanonut hankkineensa Lasolit nimenomaan ikkunoiden pesuun, sanoi itse keksineensä kokeilla sitä, kun vaimo oli käskenyt pestä ikkunat ennen la 17.12. glögijuhlia. 2) Ei tiettävästi puhunut mitään autojen tuulilasin pesuun laimennettuna? käyttämisetsä 2)

Muistaakseni ollut tieto, että jonkin verran tavallista myöhemmin V olisi tullut töistä to 15.12. 3)

Olin ajatellut, että Tn varastama erityisen kallis laukku olisi ollut käsilaukkua jkv isompi, mutta saattoi olla käsilaukku. 4)


Vertaa numeroituihin mustattuihin kohtiin mun viestissä.

1) vertaa mustattuun kohtaan mun viestissä! ("saada palutetta" tarkoittaa "tulla haukutuksi")

2) Olisiko tästäkin saanut palautetta, kun ei ollut edes sitä ymmärtänyt, että siivoussopimuksessa käskettiin käyttää Fairy-astianpesuainetta.?
3) Kyllä se tarkka aika tiedetään varmaan, sillähän on merkitystä jos tulee kotiin aika myöhään, äänet kuuluivat naapureille aika myöhään, niin olisiko riita alkanutkin vmon myöhäisestä kotiintuloajasta?
4) Jos käsilaukku olikin vmon itse jonnekin unohtama eikä siksi sitä ollut huoneistossa? Spekua kyllä, mutta auton outo pysäköinti vaikuttaa jotenkin oudolta, vaikuttaisi että se oli pysäköity myöhään, kun ei ollut normaalilla pysäköintipaikalla tilaa..
Ulrica

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Ulrica »



Naapuri kertoi todistelussa, että arveli uhrin saaneen hallipaikan, kun ei ollut nähnyt uhrin autoa pitkään aikaan. Mistään hallipaikasta ei ollut vahvistusta.

Kadun varressa auto kuitenkin oli tekoaikaan. Tuo alue on sellaista, että joutuu kiertämään joskus korttelia monta kertaa, kunnes löytyy vapaa/vapautuva parkkipaikka. Olisiko uhri vain viime aikoina tehnyt pitkää päivää töissä, kun siellä oli muutto. Ehkä syynä, että naapuri ei ollut huomannut autoa, oli että uhri oli sillä liikkeellä usein ja myöhään tai jotain vastaavaa.

Lainaustorni korvattu nuoliviittauksella edelliseen viestiin
-NILS-
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

skoune kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 9:14 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 8:00 pm
skoune kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 3:18 pm
Niinpä, jotenkin se uusi vene siellä uudella kesäpaikalla olisi pitänyt suojata pressulla ja se sitten kiinnittää köydellä ja kangasteipillä. Aika loogista. Olisiko mies unohtanut ostaa nuo tavarat ja saanut siitä "palautetta"?
Ja sitten olikin niillä käyttöä toiseen tarkoitukseen ja kävi mies niitä hankkimassa.
1)

Ja siitä Lasolista, olihan talviajot tulossa ja perheessä oli kaksi autoakin. Ehkä alunperin oli ajateltukin käyttää Lasolia vain autoihin...mutta sitten tietyistä syistä sitä käytettiinkin jälkien puhdistamiseen. -
2)

Ja tietysti olisi ollut lapsivapaa juhla. Ehkä siitä tuli riitaa kun vmo olisi kuitenkin halunnut omat lapsensa siihen juhlaan?

Ja edelleen vielä mietin niitä kadonneita tavaroita... onko siitä tietoa mihin aikaan V tuli kotiin tuona iltana? 3)
Olisiko mies odottanut sitä ainoaa lapsivapaata iltaa kovasti, mutta ehkä ilta kului pitkälle ennenkuin rva tuli kotiin? - Mihin aikaan ne äänet naapureille kuuluivat? -
Siis jospa se käsilaukku oli unohtunut johonkin muualle kuin töihin? 4)
Siinä oli vaan se, että T osti tosiaan kangasteipin, köyden ja pressun vasta surman jälkeen eikä sitten enää mitkään selitykset olisi auttaneet, kun oli käyttänyt ne käärön paketointiin - ei edes kannattanut niistä yrittää mitään säveltää. 1)

T oli kuitenkin sanonut hankkineensa Lasolit nimenomaan ikkunoiden pesuun, sanoi itse keksineensä kokeilla sitä, kun vaimo oli käskenyt pestä ikkunat ennen la 17.12. glögijuhlia. 2) Ei tiettävästi puhunut mitään autojen tuulilasin pesuun laimennettuna? käyttämisetsä 2)

Muistaakseni ollut tieto, että jonkin verran tavallista myöhemmin V olisi tullut töistä to 15.12. 3)

Olin ajatellut, että Tn varastama erityisen kallis laukku olisi ollut käsilaukkua jkv isompi, mutta saattoi olla käsilaukku. 4)


Vertaa numeroituihin mustattuihin kohtiin mun viestissä.

1) vertaa mustattuun kohtaan mun viestissä! ("saada palutetta" tarkoittaa "tulla haukutuksi")

2) Olisiko tästäkin saanut palautetta, kun ei ollut edes sitä ymmärtänyt, että siivoussopimuksessa käskettiin käyttää Fairy-astianpesuainetta.?
3) Kyllä se tarkka aika tiedetään varmaan, sillähän on merkitystä jos tulee kotiin aika myöhään, äänet kuuluivat naapureille aika myöhään, niin olisiko riita alkanutkin vmon myöhäisestä kotiintuloajasta?
4) Jos käsilaukku olikin vmon itse jonnekin unohtama eikä siksi sitä ollut huoneistossa? Spekua kyllä, mutta auton outo pysäköinti vaikuttaa jotenkin oudolta, vaikuttaisi että se oli pysäköity myöhään, kun ei ollut normaalilla pysäköintipaikalla tilaa..
1) niinhän se palaute tarkoittaa, että vaimo haukkuu miehen.

2) Ymmärsin Ulrican välittämästä tiedosta, että siivoojan olisi edes ollut tarkoitus pestä ikkunoita 15.12. Ja toisaalta Tikkasenkin olisi pitänyt tietää / muistaa siivousfirman kanssa yhdessä Vn kanssa tekemän sopimuksen sisältö, että Fairyä käytetään eikä mitään Lasolia <— tämän osalta kiinnostaisi, MITEN ASIA ON OIKEUDESSA KÄSITELTY, kun julkisuuteen annettu tieto, etteivät voineet poissulkea sitä mahdollisuutta, että ikkunanpesuun olisi jo käyttänytkin?? (minä päivänä?) VAI ainakin suunitellut käyttävänsä.

- OIKEASTI OLI KÄYTTÄNYT noin 1,7 l LASOLIA SIIVOTESSAAN MURHAN JÄLKIÄ.

Lasolit 2 x 2l kävi ostamassa jo ti 13.12. Mitä lie V:lle sanonut niistä. On voinut saada palautetta, jos olisi todellakin kertonut ajatelleensa käyttää Lasolia ikkunan pesuun. Victoriahan oli hänet muka "määrännyt" pesemään ikkunat ennen la glögijuhlia. Tosiasia lienee, ettei todellakaan ollut määrännyt eikä ilmeisesti siivoojankaan olisi ollut ajankohtaista niitä pestä (oli pesty viimeiksi 6/22).

3) Vn tarkka kotiintulon aika tiedetään varmaan puhelimensa sijaintitietojen perusteella. Sitä ei ole kerrottu julkisuuteen. Muistelen nähneeni tiedon, että Tn mukaan jkv tavallista myöhemmin olisi tullut kotiin to 15.12.

4) Laukku asia on epäselvä. Sekin onko niitä 1 vai 2 kadoksissa Tiedoissa ollut vain yksi.

Vn veli oli heti pe aamulla huomannut Vn auton oudon pysäköinnin - ettei V koskaan pysäköisi siten.
vanhavakanssi
Sabrina Duncan
Viestit: 366
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

Kuulustelupöytäkirja 21.12.2002 klo 13.07

> V:n veli kuulustelukopissa, kun T:n on sieltä lähtenyt. Veli kertoo: perheessä on kaikki ulkopuolisten silmin hyvin, että kaiken pitäisi olla hyvin. Hän korosti, että tämä on todella omituista ja että jotain on nyt tapahtunut. Hän myös sanoi, että mikäli asia on niin, että Victoria olisi mennyt taksilla töihin, niin pitäisi kaikki taksifirmat selvittää.

> Ilmoitusta Victorian vastaanottanut poliisi kertoo, kun kuulustelija kysyy mistä sinulle tuli se fiilis, että jotain hullua on tapahtunut?
> Siitä että kun Victorialla oli jäänyt kännykkä kotiin. Kun Tn oli kuitenkin kertonut, että hän on siitä niin riippuvainen. Kuka nyt muutenkaan nykypäivänä lähtee minnekään ilman puhelinta. Ja kun hän ei ilmaantunut töihin, eikä ollut mielenterveydellisiä ongelmia tai mitään sellaista.

Sitten ilmoitusta vastaanottanut poliisi kertoo kuinka veli oli joka toisessa lauseessa toistellut että niin hirveä tilanne ja muuta. Ja kuinka Tn oli jonon vuoksi joutunut odottamaan melko pitkään ennen kuin pääsi tekemään ilmoitusta ja silti oli erittäin rauhallinen jonossa sekä kopissa.

Se oli pistänyt ilmoitusta vastaanottanut poliisia merkille kuinka neutraalisti Tn puhui vaimostaan ihan koko keskustelun ajan.

Kuulustelupöytäkirja 19.12.2022 klo 12.06

> Naapurin joka lähti noin klo 08.49 pihan kautta ulos. Näki Tn lastaavan autoa ja osittain portin alla sekä pihanpuolella oli musta lasten pulkka tyhjänä. Pakaasit olivat oven edessä ja en päässyt läpi. Mies sanoi minulle odota vähän ja kuulin hänen siirtävän jotain. Hän avasi oven ja näin ensimmäisenä auton missä takakontti auki. Mielestäni takakontissa ei ollut mitään. Oikealla maassa auton ja seinän välissä oli jätesäkki mistä pilkotti kirjava matto, punertava pääväriltään. Jätesäkki oli mielestäni musta. Jälkikäteen miettinyt oliko jätesäkki vai rullamuovia.

Tässä kohtaa kävivät keskustelun missä naapuri kysyi onko tämä muuttamassa. Mihin Tn vastasi ei, kun siivoushommissa.

Mies pääsi ohittamaan Tn ja auton ilman, että sitä jouduttiin siirtämään. Hän kävi Pietarinkadun Alepassa jonne 270m. Palatessaan 09.05 mikään ei ollut muuttunut. Siinä vaiheessa eivät enää keskustelleet keskenään ja naapuri kertoo ettei tunnistanut Tikkasta.

Kello 10.30 sama naapuri lähti vaimonsa kanssa ulos ja kertoi, että poliiseja oli ja paljon. Paikka eristetty ja naspuri kuuli naisen kirkuvan hän ei osannut kertoa mihin tämä liittyi.

Kuulustelupöytäkirja 22.12.2022 klo 13.00

> Yöllä kotiin tullut naapuri kuulustelussa
> Tulin kotiin perjantaina 16.12 ja lauantain 17.12 välisenä yönä kello oli 00.30-00.40 välillä. Olin ajamassa autotalliin, kun havaitsin, että porttikongissa on punainen Volvo pysäköitynä. Muistan ihmetelleeni, että kuka siihen on pysäköinyt. Olin ollut viikon pois kotoa joten en tiennyt koska Volvo oli siihen ilmestynyt.

En nähnyt ketään ihmistä auton lähellä.

Seuraava aamuna lähdin kotoani hakemaan pakettia klo 09.05-09.10 aikaan. Volvo oli siinä samassa porttikongissa eikä ketään ihmistä sen lähellä.

Palasin takaisin noin vartin kuluttua Volvo oli edelleen samassa paikassa.

Myöhemmin lähdin viemään roskia, ja poliisit olivat jo paikkalla. Volvon takaluukku auki ja auton ja takaluukkun välissä oli kaikenlaista tavaraa. Auto edelleen ihan samassa paikassa, kun silloin yöllä.

-----------

Kuulustepöytäkirjan pöytäkirjan merkintälehdessä on yhteensä 42. asiakohtaa joista 36 salassa pidettäviä.

Mainittakoon näistä salassapidettävistä merkintälehdistä niin yksi on Roope Tikkasen tieteelliset tutkimukset. Ilmeisesti niissä on henkilötietoja joidenka vuoksi salaus.
canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1889
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Poliisithan totesivat asunnon olleen poikkeuksellisen siisti, tavarat paikallaan jne.
Ja Auerin tapauksessa päinvastaista kommenttia.

Milloin poliisin työnkuvaan on liitetty asuntojen siisteystilan arviointi?
Mens malus in corpore sano
MLV
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 10:47 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja MLV »

Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 8:49 pm
Eihän varmaan kenellekään tule mieleen, että joku hullu murhamies piillottaisi ruumiin parvekkeelle. Ei, vaikka makuuhuoneen parvekkeen eduksen
verhot olleet poikkeuksellisesti eteen vedettyinä ja juuri makuhuoneen matto oli kahdonnut. Ei vaikka veli julkisuuteen tulleen tiedon mukaan veli sanonut epäileensä Tn murhanneen Vn, vaikkei ollut silloin poliiseille sanonut. Ehkä joku ulkopuolinen, esim. poliisi herkemmin katsoisi parvekkeelle - ja se olisi tietysti tullut tarkastetuksi etsintä - tarkastuksessa.
Niin ja jos vaikka mieleen meinaisi ajatus tullakin siitä, että parvekkeella se ruumis saattaa olla, niin silloin voivat läheisen oman psyyken puolustusmekanismit estää häntä näkemästä liian rankkaa tosiasiaa, jota ei vain voi sillä hetkellä kohdata. Oma psyyke/alitajunta voisi kokea sellaisen tilanteen samassa asunnossa murhaajan kanssa kahden tai pienellä porukalla ollessa, niin vaaralliseksi, että asia/epäilys poistetaan tietoisuudesta ja päästään turvallisesti pois tilanteesta.
Primum non nocere
Talvi24
Jack Bauer
Viestit: 957
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

canis lupus kirjoitti: To Maalis 07, 2024 7:49 am
Poliisithan totesivat asunnon olleen poikkeuksellisen siisti, tavarat paikallaan jne.
Ja Auerin tapauksessa päinvastaista kommenttia.

Milloin poliisin työnkuvaan on liitetty asuntojen siisteystilan arviointi?
En tiedä, onko liitetty asuntojen siisteysarviota ja jos, niin milloin. Saattaa ollakin, että jonkinlaisen arvion aina tekevät. Tuo "poikkeuksellisen siisti" oli käsittääkseni huomiona juuri siihen, ettei olisi sen perusteella voinut epäillä, että henkirikos oli siellä vastikään tehty. Jos olisikin ollut sotkuinen tai näyttänyt jotenkin epäilyttävältä asunnossa, niin olisi etsintälupa varmaan myönnetty pe iltana.
Vastaa Viestiin