Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010335637.html

"Vantaan kouluampumisen jälkeen moni on esimerkiksi yhteydenotossaan pohtinut, voisiko ampuminen vaikuttaa siihen, ettei heitä itseään enää kiusattaisi."

Lapset miettivät jo keinoja lopettaa kiusaaminen. Myös kiusaajat alkavat pelkäämään.
Välinpitämättömyys on valinta.
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1981
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Kummisetä kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 8:56 pm Nyt tätä pikkuista koulukiusattua murhaajaa ollaan jo päästämässä kotiin :!:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f7b ... d131951432
12-vuotias kouluampuja saattaa voida palata kotiin
Sosiaalityön ensimmäinen vaihe kestää enimmillään 30 päivää, jonka jälkeen vaikeassa tilanteessa olevan lapsen tilanteesta tehdään pidempikestoisia ratkaisuja.
Eiköhän se oikea osoite ole kuitenkin sellaisessa huoneessa jossa ovenkahva on vain ulkopuolella.
Valitettavasti ei. Laitonta. Saa olla osastolla hakkaamassa muita. Kuri takaisin ja valtuudet ja työsuojelua myös hoitajille ja keinoja takaisin. Nyt taistellaan makkaraa ja silitelläön.b
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Mbu »

meksi kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:37 pm
Mutta mietikkää nyt järjellä. Miten ihmeessä kaikki kiusaaminen voidaan huomata, kun on sosiaalinen media. Miten ihmeessä yksityisyydensuojan nimissä voi valvoa kaikkea mitä linjoilla tapahtuu? Ennen se kiusaaminen oli sitä, että tönästiin rapakkoon ja naurettiin päälle, nykyään lapsi ei pääse edes omassa kodissaan pakoon. Miten koulu voi silloin auttaa? Opettajat on huutanut jo kauan apua, mutta kukaan ei tiedä, miten tässä voi auttaa.
Ensimmäinen, ilmainen ja helppo keino. Ei somea kouluun. Ai miten? Helppoa, ei kännyköitä kouluun. Jos rikot kännykkäsääntöä -> sinut erotetaan koulusta vaikka kuukaudeksi. Alkaa vanhempiakin kiinnostamaan että se puhelin jää kotiin. Yksinkertaista.

Toinen keino. Koulupuvut -> kukaan ei voi kiusata (tai varastaa) vaatteista tai ulkoisesta habituksesta, kun kaikilla on samat rytkyt.

Kolmas ja ehkä tärkein keino. Sinä vanhempi, valvo lapsesi somekäyttäytymistä, valvo että pieni lapsi ei pääse someen. Kasvata, tee rajat ja ohjaa sitä lastasi, sinä olet hänestä vastuussa, ei koulu, ei yhteiskunta vaan sinä joka olet hänet tähän maailmaan tehnyt.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3295
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Amy kirjoitti: To Huhti 04, 2024 10:32 am
Katrina1 kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:15 am Missä lähteessä sanottu, että poika oli autisti?
Ei yhtään missään, tuo on tosiaan virheellinen väite. Eiköhän oo taas Tiktokista tai Ylilaudalta peräisin ja lähdekritiikki unohtunut.
Millä perusteella se on virheellinen väite? Ei missään ole myöskään kerrottu, että poika ei missään tapauksessa ollut autisti.
Pakkopäästäsanomaan
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 9:29 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Pakkopäästäsanomaan »

On se kiva lukea täältä näitä ”koulun on puututtava kiusaamiseen”, ”opettajille silmät päähän” -kommentteja. Ulkopuolelta on kovin helppo huudella.

Toki kouluista, niin kuin kaikista työyhteisöstä, löytyy niitä silmänsä epäkohdilta ummistavia ääliöitä, mutta sanoisin, että 99% opettajista tekee kaikkensa mitä ehtii, pystyy ja kykenee kiusaamisen lopettamiseksi.

Mut koska se kiusaamisen lopettaminen tuntuu ulkopuolisten mielestä olevan niin helppoa, niin kertokaa toki, miten te sen tekisitte? Tai parempaa, tulkaa paikan päälle näyttämään lakien ja sääntöjen puitteissa kuinka se tehdään. Ja please, jos sun vastaus on, että kiusaaja vaihtaa koulua niin menkää vastauksessanne vähän pintaa syvemmälle. Millä perustein? Miten? Mihin kouluun? Kuka kuljettaa kauemmas lähikoulusta tai kuka muuttaa koko perheen toiselle paikkakunnalle? Kuka ottaa asiakseen tämmösen show’n? Ja ennen kuin kukaan ehtii sanomaan, et samalla tavalla kuin se kiusattukin on laitettu vaihtamaan koulua niin fyi ketään ei ole ikinä hallinnon puitteissa laitettu vaihtamaan koulua. Ne ovat perheen omia (ymmärrettäviä) päätöksiä, ei kenenkään muun.

Itse opettajana oon kiusaamistapausten tultua ilmi puhuttanut hyvällä, puhuttanut pahalla, kutsunut huoltajat paikan päälle, ottanut kuraattorin/rehtorin/toisen opettajan mukaan selvittämään, pyytänyt kuraattoria tai kokemusasiantuntijoita pitämään tuntia, jätättänyt jälki-istuntoon, keskeyttänyt kyseisen oppilaan koulupäivän, kirjoituttanut esseitä, evännyt etuuksia, rajannut välituntialueita, muuttanut istumajärjestystä, hajottanut kiusaajaporukoita eri ryhmiin… mitä näitä nyt on. Joihinkin tehoaa, toisiin ei koskaan, yleensä siitä saa kiittää kotikasvatusta. Mitä te kaikkitietävät tekisitte?

Itse en oo työssäni onneksi koskaan törmännyt niin vakaviin tekoihin, että erottaminen olisi tullut kysymykseen. Toisaalta hyvä, koska sekin rangaistus on hallinnollisesti täysi farssi. Sehän ei tapahdu mitenkään taikaiskusta (lue alta) vaan byrokratian rattaiden pyöriessä se oppilas käy ihan normaalisti koulua.

”Määräaikaisesta erottamisesta päättää opetuksen järjestäjän asianomainen monijäseninen toimielin. Sosiaalihuollosta vastaavan toimielimen tulee olla edustettuna käsiteltäessä oppivelvollisen lapsen koulusta erottamista koskevaa asiaa opetustoimesta vastaavassa toimielimessä, jollei sosiaalihuollosta vastaava toimielin arvioi läsnäolon olevan ilmeisen tarpeetonta.
Ennen oppilaan määräaikaista erottamista on yksilöitävä toimenpiteeseen johtava teko tai laiminlyönti, kuultava oppilasta ja hankittava muu tarpeellinen selvitys. Ennen määräaikaista erottamista on oppilaan huoltajalle varattava tilaisuus tulla kuulluksi. Määräaikaisesta erottamisesta tulee antaa päätös.
Opetuksen järjestäjän tulee järjestää opetus, joka estää määräajaksi erotetun oppilaan jäämisen jälkeen vuosiluokkansa ja opetusryhmänsä edistymisestä.” OPH

Ja sitten vielä bonuksena: opettajien tietoisuuteen tulee ihan murto-osa kiusaamistapauksista. Lapset ja nuoret on todella taitavia toimimaan katseiden ulottumattomissa. Ei me mitään selvännäkijöitä olla, vaikka ilmeisesti pitäisi.

Joten kiitos, syyttäkää vaan meitä opettajia ja koulua. Ihan kuin ei venyttäis äärirajoille näiden mussukoiden takia ihan joka päivä ja kiitoksena heiltä kuuntelet vittuilua, väännät samoista asioista kymmenen kertaa joka päivä ja saatat vielä bonuksena saada luodinkin päähäsi 🙏🏻
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Monesti kouluissa keskitytään kiusaajan ja kiusatun väliseen vuorovaikutukseen, syihin ja seurauksiin, vaikka ensisijaista olisi syytä synnyttää asiallinen dialogi molempien vanhempien välille, joilla on lasten vapaa-ajan osalta "valvontavastuu" heidän tekemisistään. Mediassa kirjoitellaan jälleen paljon koulukiusaamisesta ja se tulee olemaan pitkään tapetilla, mutta keskustelu jää todella pinnalliseksi ja vanhempien syytellessä koululaitosta tai toistensa kasvatusmetodeita ja kun joukkoon lisätään vielä suuri määrä kasvatusasiantuntijoita (lapsettomat aikuiset) on soppa jo niin sakeaa, ettei siitä jää kuin paskan maku suuhun.

Koulua käyvien lasten vanhempien välille olisi syytä synnyttää jokin keskusteluväylä jo silloin, kun asiat ovat hyvin, eikä ketään kiusata, mutta moni liene niin kiireinen ja osittain piittaamatonkin, että katsoisi sellaiseen osallistumista välttämättömäksi.

Koulukiusaamisen alleviivaaminen tämän tragedian syyksi ei kestä lähempää tarkastelua.
Kärsivällinen

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Kärsivällinen »

Kaikkihan nyt varmaan ymmärtävät että tällaiset tapaukset ovat suoraa seurausta siitä kun siirryttiin päänsilityslinjalle lasten kasvatuksessa. Ilman rangaistuksen pelkoa alkaa sitten tällaisia tapahtumaan.
LilyM
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Huhti 03, 2024 5:03 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja LilyM »

Sanoin, että koulukiusaaminen neljän seinän sisällä loppuu siihen, kun laittaa puhelimen kiinni. Miksi lähdet vääristelemään kokoajan sanomisiani, jotka ovat ylempänä kaikkien nähtävissä?

Toisinsanottuna alat kiukuttelemaan minulle, kun et ole osannut kasvattaa lapsiasi ja he eivät tottele sinua? Tuttua minfoa kieltämättä.
Pahan puhuminen selän takana on yleisin somessa tapahtuvan kiusaamisen muoto. Se ei muutu tai lopu, seuraa sitä kiusattu itse tai ek.
cyklon
Theo Kojak
Viestit: 1127
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja cyklon »

Olen totaalisen kyllästynyt sanaan 'koulukiusaaminen'.
Minusta se on vähättelyä, kaunistelua.
Kyseessä on väkivalta, henkinen ja fyysinen väkivalta.
Eli kouluväkivaltaa.
Inehmo
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 5:09 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Inehmo »

cyklon kirjoitti: To Huhti 04, 2024 11:57 am Olen totaalisen kyllästynyt sanaan 'koulukiusaaminen'.
Minusta se on vähättelyä, kaunistelua.
Kyseessä on väkivalta, henkinen ja fyysinen väkivalta.
Eli kouluväkivaltaa.
Juuri näin. Lasten harjoittama väkivalta ei ole sen lievempään kuin aikuistenkaan. Lisöksi jokaisessa meissä on taipumusta pahaan mutta sille ei saa antaa pikkusormea eikä kasvutilaa.
QwertyKeyboard
Olivia Benson
Viestit: 706
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Tässä tapauksessa on kyllä outoja piirteitä:
  • Tekijä on ollut uudessa koulussaan vasta muutaman kuukauden siitä huolimatta on omasta mielestään niin kiusattu, että ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin listiä luokkatoverinsa ja ampua kahta tyttöä.
  • Tekijä uhkaili aseella myös täysin sivullisia toisessa koulussa olevia koululaisia, joka viittaa siihen, että pelkkä kiusaamisen kostaminen ei voinut olla todellinen motiivi vaan hän halusi itsekin olla kiusaaja se joka aiheuttaa kauhua ja harmitusta myös täysin sivullisissa. Hän siis halusi tulla kiusaajaksi, mutta ei kyennyt siihen ilman asetta ja aseen tuomaa hetkellistä valta-asemaa heti valta-aseman saatuaan hän alkoi toteuttamaan kiusaamista ja muuttui kiusaajaksi itsekin.
  • Outoa oli myös se, että tekijä koki tytöt kiusaajikseen, niin suuresti, ett'ä päätti ampua heitäkin. Omilta kouluajoiltani muistan, että ala-asteella kiusaaminen oli hyvin sukupuolittunutta pojat kiusasivat pääasissa muita poikia ja tytöt pääasiassa muita tyttöjä. Kaikki paineetkin siitä millainen kenenkin piti olla kelvatakseen tulivat pääasiassa tuossa iässä siltä omalta sukupuolelta.
En muista yhtään ainoaa tapausta omilta kouluajoilta olin isossa koulussa missä tyttö olisi kiusannut poikaa. Yläasteella oli korkeintaan jotain sellaista tytöiltä tulevaa wöö wöö ei noin saa tehdä wöö wöö, jonka joku voi käsittää kiusaamiseksi. Esim. tilanteissa missä kiusattu puolustautui omaa sukupuoltaan olevia kiusaajia vastaan. Myös sellaista seläntakana juoruilua oli. Korkeintaan se tyttöjen kiusaaminen oli sellaista, että siihin hikinörttiin ei kiinnitetty huomiota yhtä paljon kuin koulun pahiksiin. Tätäkään ei vielä ala-asteella esiintynyt. Jos nyt tuon haluaa käsittää kiusaamiseksi.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6861
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Iltasanomissa oli juttu siitä, kuinka epäillyn käyttämällä revolverilla ampuminen vaatii voimaa sekä harjaantumista. Poika on siis ehtinyt harjoitella ampumista pitempäänkin. Puhelin ja tietokone on myös tutkittu ja sieltä on löytynyt materiaalia joka tukenee teon suunnitelmallisuutta.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010334434.html

”Vaatii hirveästi voimaa” – ase­mestari luonnehtii epäillyn koulu­ampujan asetta
Pienoisrevolveri voi painaa alle kilon, mutta se pitää virittää jokaisen laukauksen jälkeen.



Peukalolla virittäminen on helpompaa kuin kaksitoimisesti virittäminen.

– Kaksitoimisesti ampuminen vaatii hirveästi voimaa.

Laurila kertoo, että laukaisuvastus kaksitoimisena on lähestulkoon mallista riippumatta yli viisi kiloa.

– Eli yli viisi kiloa pitää sormella jaksaa vetää. Kun joutuu käyttämään voimaa, tarkkuus voi siitä herpaantua.

Laurilan mukaan toimenpide vaatii harjoitusta.

– Sanotaan, että pystymetsästä on aika vaikea uskoa... Olisi melkein pakko olla nähnyt tai itse kokeillut joskus.

Tarvittavaa voimaa voi miettiä esimerkiksi kuvittelemalla, että vetäisi yhdellä sormella viisi maitopurkkia narun päässä ilmaan.

– Kyllä kaksitoimisella pystyy ampumaan yhden rullallisen nopeastikin, jos on sormissa voimaa, mutta vaatii harjaantuneisuutta.

Myös revolverin lataaminen vaatii harjoittelua.

– Väittäisin, ettei (kokematon ampuja) saa sitä rullaa auki. Toki yrityksen ja erehdyksen kautta.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Knoppi1
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Huhti 05, 2021 7:54 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Knoppi1 »

Suomessa tuppaa kuitenkin olemaan niin, että sen kiusaamisen merkitystä vähätellään yhä vieläkin. Ihminen on luonteeltaan sellainen, että vahvempien puolelle asettumalla hän uskoo turvaavansa "omaa selviytymistään".
Lieneekö siksi, että meillä koulua vaihtamaan ajautuu useammin kiusattu, kuin kiusaaja.

Koulukiusaaminen muuttaa lapsen kehitystä... Kun kiusaaminen alkaa, lapsesta tulee epävarmempi itsestään. Ja monet, ihan järkevänäkin lähteneet lauseet muuttuvat kömpelöiksi, ja aiheuttavat tilanteiden eskaloitumista. Kun sitten päädytään tilanteeseen, että kiusattu vaihtaa syystä tai toisesta koulua, niin tilanne on kiusatulle myös hankala. Ja se valitettavasti saattaa näkyä ulospäin kiusatun olemuksessa. Se on kuin "syömään käskisi" uuden koulun suuriegoisemmille kiusaamiseen taipuville "laumajohtajille", joita usein suosikkioppilaiksikin kutsutaan. Valitettavan usein ryhmän suosikiksi valikoituu ne, joilla on "terävin kieli" ja sosiaalisesti ihailtavampi taloudellinen status.

En sano että hyväksyn sitä, mitä on tapahtunut, mutta tietyissä olosuhteissa on helppo ymmärtää, että kiusatulla tulee se viimeinen pisara yli äyräiden. Todennäköisesti kiusattu patoaa vihaa ja katkeruutta sisälleen koko pienen elämänsä ajan. Kiusaajan/kiusaajien "tuhoamisesta" tulee mielessä kiertävä ympyrä. Kun sitten koulu vaihtuu, ja uusi alku ei onnistukkaan, astuu "toivottomuuden" tilalle kosto. Jos kotioloissakin on mahdollisesti jotain rikkinäisyyttä (köyhyyttä, alkoholismia, riitelyä jne), hävittävää tuntuu olevan kovin vähän.

Vaikka tarkoitus olisikin ollut vain aseella pelottelu, niin pelkästään kiusaavan yhteisön osoittama ivallinen nauru tai pilkalliset kommentit voivat päästää "helvetin irti".

Kiusatut kasvavat tilanteessa eri tavoin... Joistain kasvaa kyynisyyteen taipuvaisia, joistain sulkeutuvia... Toisista taas hiljaisuuteen taipuvaisia aikapommeja.
Hyväksyä ei tulisi, tuomitakaan ei saisi, mutta jos asioita ei pystytä katsomaan objektiivisesti ja oikeudenmukaisesti, niin alamäki jatkuu... Rangaistavuudessakin tulisi toimia tasapuolisesti. Esiin tulisi myös nostaa kiusaava osapuili, ja ne jotka antavat sen jatkua.

Mitä tulee tyttöjen osuuteen yleisesti ottaen kiusaamisissa... En nyt muista mikä kunta se oli alkusyksystä, jossa nimenomaan tyttöjengi sai aikaan, että suuri osa oppilaskunnasta, ei suostunut enää saapumaan kouluun, ennenkuin asialle tehtiin jotain. Tosin sanottakoon, etten usko näiden kahden tässä tapahtuneessa "keisissä" olleen mitenkään osallisena, vaan jo pelkästään asiaan puuttuminen, vaikka estämismielessä, on saattanut saada heidät valikoitumaan uhreiksi.

Lisäksi pistoolin käsittely... Jokainen joka omaa normaalin loogisen ajattelukyvyn osaa ladata ja laukaista. Yhdenkin rikoselokuvan nähneetkin tajuavat, että ase potkaisee laukaistessa. Ei rakettitiedettä.
J@ssu1506
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Joulu 20, 2023 8:49 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja J@ssu1506 »

Miksiköhän tässä nyt uskotaan olleen kiusattu tämän jannun?Niin hän on sanonut, mutta totuus voi olla ihan muuta, jotain oli varmaan keksittävä kuulusteluissa. Joskus on vaan niin, että lapsikin on vain paha ja narsistinen yksilö.

Kun sivusta seuraa lasten kasvatusta tai sen puutetta ja näkee yleisillä paikoilla kakaroita, on käytös kyllä sellaista gangstaa jo metrin mittaisena että huh huh! Pennut kasvatetaan tai paremminkin aivopestään materiaan ja pinnallisuuteen somen ja vanhempien välityksellä. Ei ne kunnioita mitään eikä ketään. Tämäkin tapaus osoittaa jätkän olleen jo pitkällä kehittymässä teiniksi ja hyvin on osannut suunnitella teon. Ei siis mikään suloinen mussu enää.
Rikosoikeudellista alaikärajaa laskettava, 12 vois olla sopiva ikä. Jos kerta näitä väkivaltatapauksia on koko ajan, ja näkyvät pahentuvan tappamiseksi.

Ulkomailla tarhaikäisetkin ovat ampuneet/tappaneet toisiaan mielen kuohahtaessa.
töölöläinen
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 12:46 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja töölöläinen »

Hank Voight kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:07 am
damfin kirjoitti: To Huhti 04, 2024 7:43 am
Miksi sanoa heti ensimmäisissä tiedotuksissa että ase on luvallinen lähiomaisen omistama ase, jos aseen omistajuus ei ole täysin selvä, asehan ei varsinaisesti ole luvallinen enää siinä vaiheessa jos sen omistaa joku muu kuin se kenelle ase on luvallisesti rekisteröity.
Tätä mäkin olen koko ajan ihmetellyt. Että kun heti laakista ilmoittivat aseen olevan luvallinen, mutta sittemmin on tuntunut olevan kovin epäselvää kaikki aseeseen liittyvä. Itse asiassa ihmettelen, että miten edes voi olla. Jos ei poliisi onnistu kartoittamaan yhden aseen liikkeitä, aseen johon jollakin on jopa lupa, on mun makuun outoa.

Tarkastaja Clouseauko sitä aseen tarinaa siellä selvittelee?
Niin. Surma-ase on poliisin hallussa, ja poliisilla on myös tieto, että jollakulla tekijän "lähisukulaisella" (varmaankin isällä) on samanlainen luvallinen ase. Luvallisen aseen haltija on voinut sanoa, että hänen aseensa on ollut kateissa jo jonkin aikaa, joten hän ei voi tietää, onko surma-ase juuri hänen aseensa. Poliisilla lienee keinoja, joilla asiaa voidaan selvittää, mutta tässä vaiheessa on tyytyminen siihen, että asia on avoin. Sitä, miten ampuja sai aseen haltuunsa, on toki kysytty ampujalta itseltäänkin, mutta ei tiedetä, puhuuko hänkään totta, varsinkin jos ampujan ja omistajan kertomukset ovat erilaiset.
Vastaa Viestiin