Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
aumari
Axel Foley
Viestit: 2005
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja aumari »

-KKK- kirjoitti: To Huhti 04, 2024 10:08 pm Eikö sitä ole otettu huomioon että jos poika on joutunut vaihtamaan koulua kiusaamisen takia (en tiedä onko näin) niin jos kiusaaminen on jatkunut uudessakin koulussa poika päätti sitten lopettaa sen heti alkuunsa.

Väärä tapa tottakai, mutta jos kaveria on kiusattu vaikka koko elämä niin mitta on vaan voinut tulla täyteen, varsinkin jos on ajatellut että nyt se homma loppuu kun pääsee uuteen kouluun, mutta pettymys on ollut suuri kun tilanne onkin jatkunut.

Tälläiseltä mielestäni haiskahtaa.
Eiköhän kaikki tarvittava huomioida. Tutkijat kyllä osaa hommansa.
jortsumestari
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Tammi 22, 2014 2:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja jortsumestari »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... -tuntemus/

Poliisi MTV:lle: Kouluampujan kokemus kiusaamisesta voi olla "pojan oma tuntemus"

Poliisi selvittää, kiusattiinko 12-vuotiasta kouluampujaa uudessa koulussa Vantaan Viertolassa. Tässä vaiheessa pojan kokemus kiusaamisesta Viertolan koulussa ei saa vahvistusta opettajien ja muiden oppilaiden kertomuksista, poliisi kertoo MTV Uutisille.

– Kiusaaminen on jokaisen henkilökohtainen asia, jokainen kokee sen vähän omalla tavalla, muotoilee rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on kertonut aiemmin, että ampujan motiivina on ollut kiusaaminen ja että tämä motiivi on vahvistunut muussa esitutkinnassa.

Poika oli hiljattain vaihtanut koulua ja aloitti Viertolan koulussa tammikuussa. Poliisilla ei ole tiedossa toistaiseksi, liittyikö koulunvaihto nimenomaan kiusaamiseen vai oliko taustalla jokin muu syy.

– Poika on ollut tässä koulussa vasta muutamia kuukausia ja kiusaaminen on voinut alkaa jo paljon aikaisemmin, Hyvärinen kertoo kuitenkin.

– Mutta tätä me selvitämme. Mistä se on saanut alkunsa ja onko kiusaaminen konkretisoitunut jo tässä koulussa jollakin tavalla vai johtuuko se jostain muusta asiasta.

Poliisilla on parhaillaan lukuisia kuulusteluja käynnissä ja kaikkinensa kuultavia on kymmenittäin.

– Olemme kuulustelleet koulun opettajia ja oppilaita ja sieltä motiivia ei tahdo löytyä, Hyvärinen kertoo.

Hyvärisen mukaan kokemus kiusaamisesta voi olla "pojan oma tuntemus".

– Emme ole selvittäneet vielä tarkemmin, että kuinka pitkältä ajalta kiusaamista on hänen mukaansa ollut.

——>
Eli mitään muuta todistetta kiusaamiselle ei ole vielä löytynyt kuin pojan oma kokemus.

Epäilty oli huutanut ennen ampumistaan ”enää ette kiusaa” ja tämä on se tutkintalöydös, jonka poliisi on kiusaamismotiiville saanut, epäillyn oman kertomuksen lisäksi.

Alkaa näyttää siltä, että kiusaaminen on tapahtunut muualla kuin Viertolassa. Poliisihan on todennut myös, että uhrit valikoituivat ilmeisen sattumalta.
RealSherlok

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja RealSherlok »

"KOSOVOLAISTYTTÖÄ poliisi ei ole päässyt kuulemaan, kerrotaan tytön lähipiiristä.

– Tytön vointi on aika huono, myös lääkäreiden mukaan, toteaa tytön perheystävä IS:lle vanhempien luvalla.

Hän sanoo lääkäreiden antaneen ymmärtää, että tytön toipumismahdollisuudet ovat hyvin pienet.

Hän ei halua tässä vaiheessa kertoa tarkemmin tytön vammoista, mutta huomauttaa niiden olevan äärimmäisen vakavia.

– Voinnissa ei ole tapahtunut edistystä, ehkä jopa huonompaan. Voimme vain odottaa, mitä tapahtuu, perheystävä sanoi torstaina.

Tytön luona sairaalassa oli jo kolmatta päivää hänen vanhempansa sekä sukulaisia. Tyttö on useampilapsisesta perheestä. Lapset ovat syntyneet Suomessa."

IS 4.4.2024

Näyttää siltä, että toinen on vammautettu oikein kunnolla. Voimia perheelle.
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 900
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Koko päivän aikana tullut uusi tieto oli, että tekoon liittyy suunnitelmallisuutta.

Psykomoottorit ja lapsiasiavaltuutettu ovat alkaneet huolipuheen lapsista yleensä. "On noussut sellaisia asioita, kuin väkivallan ihailua ja rikollisen elämäntavan ihailua. Väkivaltaa jaetaan somessa, jaetaan kuvia aseista ja uhataan muita nuoria."

Pekkarisen mukaan koulukiusaaminen ei käy selitykseksi. Ei käykään, ja tämä on ollut ensi hetkistä selvää jokaiselle, jonka äo on suurempi kuin kilpikonnan. Poliisista ja toimittajista en puhu mitään enkä kunnioitetuista ystävistäni täällä minfossa. 😎

Lapset ja nuoret kuitenkin käyttävät väkivaltaa hyvin usein koston aseena ja selittävät sen itselleen niin, että uhrit olisivat jotenkin ansainneet osansa. Tämä on jo lähtökohtaisesti täysin subjektiivista.
focus
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ti Loka 24, 2023 8:53 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja focus »

Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 9:31 pm Kokonaisuuden kannalta vielä tärkeämpää on selvittää kyllä, että mitä siellä nykyisessä koulussa on tapahtunut. Teko tapahtui siellä, uhrit olivat sieltä... Turha tähän on yrittää vetää mitään aiempia kouluja kuviota sotkemaan.
Kuten muutama muukin täällä on jo sanonut, aiempi kiusaushistoria on varsin olennainen osa tätä palapeliä. Tottakai ne nykyisen koulun tapahtumat ovat myös tärkeitä, mutta on varsin mahdollista - ellei jopa todennäköistä - että tämän surulliseen lopputulokseen myötävaikuttaneet traumat ovat syntyneet jo paljon aiemmin, ja uuden koulun tapahtumat olivat pelkkä triggeri.

On aika epätodennäköistä, että täysin terve kaveri vailla kiusaushistoriaa saataisiin muutamassa kuukaudessa ajettua tähän tekoon, mutta jos on itku kurkussa vannonut että ei koskaan enää ja uudessa koulussa show vaikuttaa alkavan uudelleen kaikista toiveista huolimatta...

Ja jos ampuja oikeasti oli häirikkö ja koko kiusaushomma pelkkä sumutusyritys tai projektio tms., niin senkin osalta nuo aiemman koulun tapahtumat valaisevat tilannetta paljon. Toki myös kotiolosuhteet yhtälailla olennainen tieto.
Avatar
remede
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Loka 24, 2013 10:13 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja remede »

Pari asiaa ketjun keskusteluihin liittyen:

Haavoittuneen tytön tausta:

Kannattaa huomioida, että on tyystin eri asia KANSALLISUUS kuin KANSALAISUUS.

Tytöllä ilmeisemmin on etnistä taustaa (siis kansallisuuteen liittyvää). Sitä ei ole tiedossa, onko molemmat tai jompi kumpi vanhemmista etnisesti muu kuin kantasuomalainen. Kansalaisuus voi olla saatu syntymän perusteella tai hakemuksella (esim pakolaisuus, maahanmuutto).

-Suomen kansalaisen lapsi saa syntyessään kansalaisuuden vanhemmiltaan. Tuon ikäinen lapsi automaattisesti jos äiti on Suomen kansalainen.
-Jos lapsen isä on Suomen kansalainen ja avioliitossa lapsen äidin kanssa.
-Joka syntyy Suomessa ja jonka Suomen kansalaisen isyys on vahvistettu 1.6.2003 tai sen jälkeen.
-Joka syntyy Suomessa ja jonka Suomen kansalaisen ei-synnyttäneen äidin äitiys on vahvistettu 1.4.2019 tai sen jälkeen

Suomen kansalaisuuden voi saada ilmoituksesta, jos olet:

-entinen Suomen kansalainen
-Pohjoismaan kansalainen
-suomalaisen miehen tai ei-synnyttäneen äidin avioliiton ulkopuolinen lapsi, joka on syntynyt ulkomailla
-12–17-vuotias adoptiolapsi
-18–22-vuotias nuori henkilö, joka on asunut Suomessa riittävän kauan

Lapsi saa Suomen kansalaisuuden syntymäpaikan perusteella, jos

-lapsi ei saa minkään toisen valtion kansalaisuutta vanhempiensa kansalaisuuden perusteella
-lapsella ei ole syntymänsä perusteella oikeutta saada minkään valtion kansalaisuutta edes toissijaisesti esimerkiksi isyyden vahvistamisella tai ilmoitusmenettelyllä
-lapsen vanhemmilla on pakolaisasema tai heille on annettu suojelua kansalaisuusvaltionsa viranomaisia vastaan ja
-lapsi ei saa kummankaan vanhempansa kansalaisuutta ilman kansalaisuusvaltion viranomaisten apua.

Sitten oli narinaa poliisin ilmoituksesta luvallisesta aseesta.

-Ase on luvallinen silloin, kun jollakin on voimassa oleva oikeus aseen hallussapitämiseen tai säilyttämiseen kokoelmassa.
-Ase on luvallinen silloin, kun oikeus hallussapitoon perustuu virkaan (poliisi, puolustusvoimat, tulli, rajavartiolaitos) ja hallussapitolupa on myönnetty ja ase merkitty poliisin, puolustusvoimien, tullin tai rajavartiolaitoksen omaan aseluparekisteriin.

Jos ase esim. rikoksen seurauksena joutuu jonkin kolmannen tahon haltuun ja tällä ei ole oikeutta aseen hallussapitämiseen, ei aseesta tule vielä luvaton ase.

Luvattomia aseita ovat mm. sotamuistot, aseet joita ei ole merkitty luparekistereihin, aseet joiden hallussapitolupa on rauennut tai peruutettu, kuolinpesän ase jolle ei säädetyssä ajassa ole haettu hallussapitolupaa, hankintaluvalla hankittu ase, jota ei ole esitetty poliisille säädetyssä ajassa ja hankittu hallussapitolupaa.

Ja mitä tulee aseen liipaisinvastukseen: mittasin jousivaakalla juuri yhden 22 kaliiperin revolverin kaksitoimisen laukaisun; 4200 grammaa, jos ase on ollut Ruger (tai joku muu yksitoiminen) laukaisuvastus voi olla mitä tahansa, mutta huomattavasti vähemmän kuin kaksitoimisessa, noin kilo on aika tavallinen vastus; sitä on kyllä helppo viilata pienemmäksi.

Hyvin yleisiä rullakokoja on 6 patruunaa, ainakin yksitoimisissa. Sitten on paljon saksalaisia revolvereja joissa rullaan menee 7, 8 tai 9 patruunaa.

Mitä tulee ampuja toimintaan: mahdollista on, että poika, joka menehtyi oli se tarkoitettu uhri. Kaksi tyttöä sattumaosumia, esim. tilanteessa, jossa ampujaan iski pieni paniikki ja hän pyrki poistumaan tilasta ja tehostamaan aikeitaan ampumalla. Tilanne luokassa on kuitenkin kehittynyt nopeasti ja hyvin saattaa olla, etä epäonnekseen tytöt vain sattuivat olemaan tiellä.

Kosovolaistaustaisen tytön tilasta mainittiin tänään radiossa sen verran, että poliisi odottaa, että saisi viikonloppuna myös puhutettua häntä.
"Nothing matters but the facts. Without them, the science of
criminal investigation is nothing more than a guessing game."
-Blake Edwards
annoruutana
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 4:34 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja annoruutana »

Suhtautuisin koulunkiusaamisväitteeseen pienellä varauksella ainakin ennen kuin asiasta on muita todisteita kuin murhaajan oma kokemus. Koulukiusaamista mitenkään vähättelemättä kyseessä voi olla myös hätävalhe, tahallinen valhe tai sitten vaan yliherkkä lumihiutale. Murhaaja oli ollut uudessa koulussa vasta muutaman kuukauden.
Amy
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Amy »

Nyt on kyllä poliisiltakin sekavaa tiedotusta. Ensin annettiin ymmärtää, että kiusaamisesta on muutakin näyttöä kuin tekijän väite, ja nyt sanotaan ettei olekaan muuta näyttöä.

Ite en oo ostanut sitä missään vaiheessa pääasiallisena syynä, kyllä tolla ampujalla on ihan muita(kin) ongelmia.

On kyllä jännä, ettei perheestä oo ilmennyt mitään tietoja. Toki netistä löytyy muutamia samalla sukunimellä Vantaalta, mutta se nyt ei sano mitään.

Monet täällä kuuluttaa kiusaamisessa koulun ja viranomaisten vastuuta, mitä edelleen ihmettelen suuresti. Se vastuu on KOTONA. Kasvatusvastuuta ei voi ulkoistaa päiväkodeille ja kouluille, vaikka moni laiska vanhempi tuntuu nykyään niin tekevän. Luovutetaan lasten kanssa jo aikaisin, luotetaan siihen että kyllä ne koulussa opettaa. Kiusaaminen ei lopu sillä, että koulussa rangaistaan, vaan sillä että kotona opetetaan pienestä asti kunnioittamaan muita, sekä henkisesti että ruumiillisesti.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1601
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »



En olisi yllättynyt jos paljastuu että tekijä on ollut sijoitettuna uuteen perheeseen biologisten vanhempiensa kanssa asumisen sijasta. Silloin kun itse olin nuori koulussa oli muutama vilkas oppilas jotka olivat juuri sijoitettuna uusiin perheisiin koska omat vanhempansa eivät ole hänen kanssaan pärjänneet yms..
intelops
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: La Elo 21, 2021 11:19 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja intelops »

Se on jo selvää että toinen ammuttu tyttö oli albaani eli muslimi. Mikä saa pojan ampumaan hänet, onkin seuraava spekulaation aihe. Onko tyttö haukkunut vaikka valkonaamaksi liikaa koska kiusaaminen, tuskin hän oli ainakaan se tyttö jonka huomiosta kiista alkoi.
Sipi
Jack Bauer
Viestit: 935
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Suuttukaa vaan mutta kysyn: Miksi koko maa suruliputtaa? Ymmärrän tilanteen ja kunnioitan uhria, mutta entä ne kaikki muut lapset? Vilja-Eerika? Milo Joensuussa? Perhesurmien lapsiuhrit? Oulun lapsimurhaajan kaikki uhrit? Porissa uutenavuonna päähän ammuttu lapsi? Lumilinnasta kuolleena löytynyt lapsi? Tunturiin äitinsä kanssa jäätynyt lapsi? Rasmus Takaluoma?

Kuka siitä päättää, kenen lapsi ansaitsee valtakunnallisen surun? Pidän tätä vääränä. Maailmassa tapahtuu niin paljon hirveyksiä, että puolitangossa olevaa lippua ei pitäisi missään vaiheessa ottaa salosta alas...

...ja kun jokainen on erityinen, ei kukaan ole.

Rauha kaikkein kaltoinkohdeltujen ja ennen aikojaan menehtyneiden lasten sieluille. Kaikkialla.

Ja kun sanon näin, tämä ei millään tavalla ole keneltäkään pois.
Viimeksi muokannut Sipi, To Huhti 04, 2024 11:07 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
neiti_etsivä
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 10:14 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja neiti_etsivä »

Muutama huomio:

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa teiostaan siksi että on lapsi. Hänellä ei ole vastuuta kuten ei valtaakaan siksi ettei ymmärrä tekojensa seurauksia riittävällä tasolla. Aivot eivät ole vielä kehittyneet riittävästi. Siksi huoltajat ovat vastuussa lapsistaan.

Nyt ampuja on päässyt tapaamaan vanhempiaan mutta jostain syystä pidetään selvänä että tämän lapsen on parempi olla muiden kuin omien vanhempiensa seurassa. Minusta tämä ei ole selvää. Rangaistuksena toki toimii esim lastenkoti hyvin, sitä voi hyvin verrata vankilaan monessakin mielessä. Mutta rikosoikeudellisessa vastuussahan alle 15-vuotiaana hän ei ole. Nyt onkin epäselvää että pyritäänkö rangaistukseen vai eheyttämiseen.

Kiusaaminen on väärin ja aiheuttaa paljon pahoinvointia, mutta kiusaamisen poistaminen on yhtä helppoa kuin maailmanrauhan saavuttaminen.

Aseet on pitänyt jo pitkään pitää lukollisessa kaapissa. Niin kauan kuin aseita on olemassa on mahdotonta valvoa ettei niitä joutuisi lasten käsiin. Se on tietysti vanhempien tehtävä mutta kaikkia vanhempia on mahdotonta valvoa.

Tilanne on nyt erityisen vaikea taloudellisen tilanteen vuoksi Suomessa, resursseja lasten hyvinvoinnin tukemiseksi on jo valmiiksi liian vähän ja leikkausten myötä tilanne pahenee yhä.
Sipi
Jack Bauer
Viestit: 935
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sipi »

neiti_etsivä kirjoitti: To Huhti 04, 2024 11:06 pm
Nyt ampuja on päässyt tapaamaan vanhempiaan mutta jostain syystä pidetään selvänä että tämän lapsen on parempi olla muiden kuin omien vanhempiensa seurassa. Minusta tämä ei ole selvää.
Selvää ja selvää... tämä on käytäntö kun asioita selvitellään. Lapsi otetaan huostaan välittömästi ja se voidaan tehdä ns nahkapäätöksellä kymenessä minuutissa. Sen sijaan huostaanoton purku kestää helposti puoli vuotta.

Nyt on käynnissä sekä useita rikostutkintoja sekä lastensuojelun olosuhdeselvitys, jossa läpikäydään ihan kaikki kotioloista. Tämä on tietysti hyvä asia, jos saavat jotain aikaiseksi. Mutta ottavat kyllä varman päälle näin raskaassa tilanteessa ja pitävät poikaa huostassa mieluummin liian kauan kuin liian vähän. He haluavat selvittää kaiken ja huostaanotollehan on selkeäst perusteet: Vanhemmat eivät ole kyenneet huolehtimaan oman lapsensa turvallisesta kasvusta ja kehityksestä. Näin se nähdään viranomaisten silmin.

En hämmästyisi, vaikka sijoitus jatkuisi samoin perustein ihan täysi-ikäisyyteen saakka.
neiti_etsivä
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 10:14 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja neiti_etsivä »

Sipi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 11:03 pm Suuttukaa vaan mutta kysyn: Miksi koko maa suruliputtaa? Ymmärrän tilanteen ja kunnioitan uhria, mutta entä ne kaikki muut lapset? Vilja-Eerika? Milo Joensuussa? Perhesurmien lapsiuhrit? Oulun lapsimurhaajan kaikki uhrit? Porissa uutenavuonna päähän ammuttu lapsi? Lumilinnasta kuolleena löytynyt lapsi? Tunturiin äitinsä kanssa jäätynyt lapsi? Rasmus Takaluoma?

Kuka siitä päättää, kenen lapsi ansaitsee valtakunnallisen surun? Pidän tätä vääränä. Maailmassa tapahtuu niin paljon hirveyksiä, että puolitangossa olevaa lippua ei pitäisi missään vaiheessa ottaa salosta alas...

...ja kun jokainen on erityinen, ei kukaan ole.

Rauha kaikkein kaltoinkohdeltujen ja ennen aikojaan menehtyneiden lasten sieluille. Kaikkialla.

Ja kun sanon näin, tämä ei millään tavalla ole keneltäkään pois.
Itse ajattelen että asiaan on reagoitu niin vahvasti sen takia että kouluturvallisuutta on pidetty tärkeänä asiana ja nyt ilmeni ettei sitä enää olekaan. Lisäksi osapuolet olivat nuorempia kuin ennen. Asia on yhteiskunnallisesti uudempi kuin perhesurmat.
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Sipi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 11:03 pm Suuttukaa vaan mutta kysyn: Miksi koko maa suruliputtaa? Ymmärrän tilanteen ja kunnioitan uhria, mutta entä ne kaikki muut lapset? Vilja-Eerika? Milo Joensuussa? Perhesurmien lapsiuhrit? Oulun lapsimurhaajan kaikki uhrit? Porissa uutenavuonna päähän ammuttu lapsi? Lumilinnasta kuolleena löytynyt lapsi? Tunturiin äitinsä kanssa jäätynyt lapsi? Rasmus Takaluoma?

Kuka siitä päättää, kenen lapsi ansaitsee valtakunnallisen surun? Pidän tätä vääränä. Maailmassa tapahtuu niin paljon hirveyksiä, että puolitangossa olevaa lippua ei pitäisi missään vaiheessa ottaa salosta alas...

...ja kun jokainen on erityinen, ei kukaan ole.

Rauha kaikkein kaltoinkohdeltujen ja ennen aikojaan menehtyneiden lasten sieluille. Kaikkialla.

Ja kun sanon näin, tämä ei millään tavalla ole keneltäkään pois.
Siksi varmaan, kun kyseessä oli koulu eli valtion laitos, jonka huomaan valtaosa lapsista joka arkipäivä astelee. Kyseessä ei ollut yksityinen tila eikä perhetragedia vaan koulujärjestelmää koskettava rikostapaus. Itse en kyllä näe koko maata koskevaa liputusta useinkaan mielekkäänä, mutta noin tuo varmaan selittyy.
Vastaa Viestiin