Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Jarcca
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: La Marras 20, 2021 5:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jarcca »

Veikkaan että syy on ihastuminen ja sai pakit. Ja sille naurettiin. Ampumisen uhrit ovat ihastuksen kohde,hänen bestis sekä ihastuksen poikaystävä.
muumimamma99
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Su Tammi 17, 2021 8:45 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja muumimamma99 »

Tänään Lääkärilehdessä:

5.4.2024 09.27

Lapsi surmaa hyvin harvoin

Yksinkertaistavat selitykset ja spekulaatiot ovat hyödyttömiä, asiantuntijat sanovat.

Lapsen tekemä surma on niin harvinainen asia, että asiantuntijoillakin on sen jälkeen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
– Lasten tekemät henkirikokset ovat olleet Suomessa hyvin harvinaisia. Maailmalta tiedetään monia erilaisia karmaisevia tapauksia. Ei ole olemassa profiilia lapsesta, joka tekee henkirikoksen, sanoo oikeuspsykiatri Alo Jüriloo .
Tiedon saamista vaikeuttaa, ettei lapsia määrätä mielentilatutkimukseen, eikä kaikkia poliisitutkinnassa esiin tulleita seikkoja voida julkaista.
Tutkimuksista tiedetään, että nuorilla kouluampujilla on taustallaan vaikeita kasvuolosuhteita ja että suuri osa heistä on kokenut koulukiusaamista. Osa on ollut hyvinkin tunnekylmiä.

Mikä on maailman muutoksen merkitys?

Ainakin se on selvää, että maailma on muuttunut nopeasti. Jüriloo huomauttaa, että sotien jälkeen aseita oli paljon liikkeellä, lapsetkin saattoivat harrastaa ampumista ja jopa tuoda aseen kouluun. Silti sellaista ei tapahtunut, että joku olisi ampunut koulutovereitaan.
– Mistä kertoo, että kulttuuriin on tullut ilmiö, että kanavoidaan pahaa oloa ampumalla muita, jopa tuntemattomia, koulussa tai työpaikoilla?
– Voidaan toki pohtia, mikä on väkivaltaisten videopelien ja elokuvien merkitys. Ei se merkityksetöntä ole, hän miettii.
Uutta ja vanhemmille usein vierasta aluetta on myös sosiaalinen media, jossa diginatiivit lapset ja nuoret elävät kännyköineen maailmassa, josta vanhemmilla ei ole aina tietoa.
Mallioppimista on usein mukana. Koulusurmista on paljon materiaalia verkossa, ja jos mielessä on tämäntyyppisiä synkkiä ajatuksia, niille löytää helposti tukea.
Erään tuoreen amerikkalaisen tutkimuksen mukaan noin 90 prosenttia kouluampujista oli aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa ja noin 80 prosenttia oli ladannut nettiin uhkaavia viestejä ja aseisiin liittyvää materiaalia.

Spekulointi on turhaa

Myös oikeuspsykologi Tom Pakkanen tuo esiin, että lasten tekemät henkirikokset ovat Suomessa erittäin harvinaisia.
Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuosina 2003–2022 kolme alle 15-vuotiasta on ollut pääepäiltynä henkirikoksessa.
– Lähtökohta on, että 12-vuotias ei surmaa. Silloin kun niin tapahtuu, on todella moni asia mennyt pieleen.
Pakkanen työskentelee Husin lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikössä.
Hän pitää turhana ja jopa vaarallisena spekuloida sillä, mitä Vantaan tapauksen taustalla voi olla. Koulukiusaaminen on alustavassa tutkinnassa noussut mahdolliseksi motiiviksi, mutta koulukiusattuja on Suomessa tuhansia, eivätkä he päädy vastaavaan tekoon. Toinen aspekti on ollut aseen saatavuus.
– Taustalla on liuta erilaisia olosuhteita ja sisäisiä, eli motiiviin, persoonaan ja psyykeen liittyviä asioita, hän näkee.

Ylilyöntejä pitää välttää

Pakkanen on huolissaan siitä, että nyt ruvettaisiin hutkimaan ja tehtäisiin hyvässä tarkoituksessa päätöksiä ja ratkaisuja, joista seuraa ylilyöntejä.
– Ylikorostunut turvallisuusajattelu saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, hän sanoo.
Tällaisen tapauksen ennakointi yksilötasolla on lähes mahdotonta, koska ne ovat niin harvinaisia. Koulukiusaaminen on vakava asia, johon pitää puuttua, mutta kaikki koulukiusatut eivät ole potentiaalisia kouluampujia.
– Väärien positiivisten riski on huomattava.

Palveluiden peruspalikat kuntoon

Lasten väkivaltaisen käyttäytymisen ehkäiseminen on tärkeää.
– Lähtökohta on, että peruspalikoiden tulee olla kunnossa, että on oppilasterveydenhuolto ja matalan kynnyksen palveluja. Ja mietitään, miten tunnistetaan lasten ja nuorten ongelmia tarpeeksi varhain, miten saadaan puututtua jo ennen peruspalveluja. Ennaltaehkäisy tapahtuu monella tasolla, Pakkanen näkee.
Tärkeitä kysymyksiä ovat esimerkiksi se, miten lapsi pärjää koulussa tai tarvitsevatko hänen vanhempansa tukea.
Jos kuitenkin lapsi kirjoituksissaan tai puheissaan esimerkiksi ilmaisee aikovansa ampua kaikki, se pitää ottaa tosissaan.
Näissä tilanteissa konsultaatiota ja apua on saatavissa poliisilta, joka on kehittänyt uhka-arviotoimintaansa viime vuosina. Poliisi on myös siirtänyt työnsä painopistettä ennaltaehkäisevään työhön.

Ampuja tarvitsee apua

Turun yliopiston lastenpsykiatrian professori Andre Sourander on huolissaan siitä, että etenkin mediassa pyritään löytämään kouluampumiselle yksinkertaistavia selityksiä.
– Tekona se on äärimmäisen aggressiivinen ja poikkeuksellinen. Hämmentää, mitä lapsen mielessä on liikkunut.
Sourander uskoo, että tämänkaltaisen tapahtuman taustalla on monien syiden summa. Koulukiusaaminen ei tee sitä ymmärrettäväksi.
Hiukan samantapaisia ilmiöitä ovat pienten lasten itsemurhat. Myös niitä on vaikea ymmärtää, ne ovat äärimmäisiä ja harvinaisia tekoja.
– Kysymys siitä, voiko tällaista ehkäistä, redusoituu selitysmalleihin, annetaan jokin tietty selitys. Tässä viesti varmasti tulee olemaan, että lasten mielenterveyspalveluihin pitää satsata. Kansanterveydellisesti se on tärkeä asia, mutta on vähän surullista, että se kytketään näin äärimmäisiin tapahtumiin, joista on vaikea sanoa, voidaanko niitä ehkäistä, Sourander sanoo.
Yhtä kaikki, ampuja on avun tarpeessa.
– Tämä lapsi tarvitsee kaikkea mahdollista apua, mitä on mahdollista antaa, Sourander sanoo.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Tuskin kuolonuhrin omaiset haluavat ampujaa enää pojan lähelle. Ehkä eloonjääneet tytötkään eivät halua tavata ampujaa.
jortsumestari
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Tammi 22, 2014 2:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja jortsumestari »

Calabash kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 6:47 pm Olen alusta asti epäillyt, että ainoastaan poika itse ilmoitti ensimmäisessä puhuttelussa yhdeksi motiivikseen kiusaamisen. Useiden päivien aikana tähän ei ole saatu mistään luotettavaa lisävahvistusta. Sen asian paisuttelu on ollut aika lailla tarkalleen Yken Päivi Happosen projekti. Hänen painotuksistaan se tarttui someen taikasanana. Hänellä on tämä tyyli alkaa sanoittaa vähän oman pään mukaan juttuja. Objektiivisuus puuttuu täysin.

Happosen ansiosta uhrit ovat saaneet lokaa päälleen.
Veit sanat suustani! Kiinnitin huomiota, että Päivi Happonen rummuttaa tätä kiusaamista. Seurasin tätä tapausta tiivisti tapahtumapäivänä, koska olin vielä lomalla. Happosen jutussa luki alun perin ”motiivi liittyy suoraan kiusaamiseen”. Sittemmin tämä lause on otettu pois, kun juttua on moneen kertaan päivitetty. Voin myös muistaa väärin, että samaisessa jutussa oli ”kertonut syyksi teolleen kiusaamisen”, mutta tästä en ole ihan yhtä varma kuin tuosta toisesta, joka oli mielestäni harhaanjohtavaa heti kun sen luin, koska niin vähän tiedettiin. Sama kiusaamisteema jatkuu kaikissa Happosen jutuissa.

Olen itsekseni pohtinut, onko tällä Happosella taustaa kiusattuna olemisesta. Muu ei selitä tätä uutisten asenteellisuutta.
QwertyKeyboard
Agentti Scully
Viestit: 691
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Saraella kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 1:30 pm Monen kirjoittajan tekstissä vilahtelee nyt vastaavaa mielipidettä. Olisin tästä hyvin pitkälti eri mieltä. On päinvastoin erittäin hyvä jos kouluväkivaltaa (varsinkin hankalaa ja pitkään kestänyttä) kohdannut lapsi saa tarvitsevansa avun trauman käsittelyyn. Näinhän olisi syytä olla aina yksilön kohdatessa vakavan trauman mutta erityisesti lasten kohdalla. Tällä vältettäisi monet aikuisuuteen asti heijastuvat oireilut. En näe miten tässä väheksytään kouluväkivaltaa jos apua tarjotaan. Päin vastoin, silloinhan juuri ymmärretään miten traumaattisesta kokemuksesta on kyse lapsen kannalta. Tottakai se itse kouluväkivalta tulee myös saada loppumaan mutta nämähän ei millään tapaa poissulje toisiaan.

Lisäksi sellainen huomio kun analysoidaan menneitä väkivaltatekoja kuten koulusurmia ja päädytään korostamaan koettua koulukiusaamista: On hyvä miettiä mikä tässä on nyt muna ja mikä se kana. Ikävä kyllä todennäköisyyttä sille että lapsi joutuu kouluväkivallan kohteeksi (etenkin jos se on pitkäkestoista ja tuntuu toistuvan vaikka koulua vaihdettaisi toistuvasti) lisää merkittävästi se jos lapsella on neuropsykologinen tai mielenterveyden häiriö. En tarkoita että sitä kouluväkivaltaa silti saisi vähätellä saati sitten että se lapsen kannalta reilua olisi. Valitettavasti näin se vain usein menee. Sitten jos se koulusurman tehnyt on kuollut itse kouluiskussa ei jälkikäteen ole edes mahdollista tehdä diagnostiikkaa näiden taustalla olleiden todellisten syiden osalta ja julkisuudessa ainoastaan myötävaikuttavana tekijänä toiminut kouluväkivalta jää elämään jonkinlaisena selityksenä. Ja tätä kautta oikeutuksena tulevien koulusurmaajien mielissä.
Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan pelkkä kiusaaminen ei selitä suurinta osaa kouluampumisista, vaan usein taustalla on lähes aina diagnosoimattomia mielenterveyden häiriöitä, autismia ja kouluampujilla on keskivertoa useammin empatiakyvyttömyyttä sekä keskivertoa enemmän narsistisia piirteitä. Lisäksi kouluampumisissa on usein taustalla jokin laukaiseva tekijä, joka laukaisee teon ongelmien kasaantumisen jälkeen. Esimerkiksi Viertolan kouluampumisessa todennäköisesti laukaisevana tekijänä on ollut ampujan muutto toiseen kouluun ja siitä aiheutuva sosiaalisten piirien muuttuminen sekä uuden ympäristön aiheuttama stressi. Toisena laukaisevana tekijänä on ollut se, että hänellä oli mahdollisuus saada jonkun toisen laillinen ase ammuksineen haltuun. Jolloin on syntynyt tilaisuus tekee varkaan ilmiö.
Lokakuun lapsi
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Marras 12, 2023 1:51 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Lokakuun lapsi »

Niinhän se on että Suomessa ei tuomiota saa alle 15 vuotias.Sossutädit silittää hetken ja thats it
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Mactar »

Onpa surullista mikäli Vantaalle muuton syyksi paljastuu pienellä paikkakunnalla tapahtunut kiusaaminen. 6.luokkalaiset on herkässä iässä ja paikkakunnan vaihto, etenkin kesken lukuvuoden, laittaa lapsen koville. Jos tähän on vielä yhdistynyt toive uudesta paremmasta elämästä, uusissa sosiaalisissa ympyröissä, niin on varmasti pojan mieli ollut musta kun onkin jäänyt porukan ulkopuolelle ja kenties saanut uutena oppilaana pään aukomista osakseen. Mikäli sähkötupakan myynti pitää paikkansa, on sekin voinut olla keino yrittää päästä porukoihin. Sitten onkin jätetty maksamatta ja pidetty pilkkanaan --> valtava kolaus itsetunnolle. Pientä spekulaatiota mitä mielessä on voinut liikkua, tänään olen yrittänyt tätä ampujaa ymmärtää vaikka alkuun se tuntui mahdottomalta. Tokihan muuton taustalla voi olla vanhempien ero tai ihan joku tavallinen syy, kuten työpaikka. Joka tapauksessa pieneltä paikkakunnalta ja pienestä koulusta(?) hyppääminen suureen luokkaan on shokki. Se olisi sitä aikuisellekin, karmiva ajatus.

Ja tästä voisi keskustella pitkästi, ketä nämä massiiviset koulut palvelevat.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4477
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Mactar kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 7:56 pm Onpa surullista mikäli Vantaalle muuton syyksi paljastuu pienellä paikkakunnalla tapahtunut kiusaaminen. 6.luokkalaiset on herkässä iässä ja paikkakunnan vaihto, etenkin kesken lukuvuoden, laittaa lapsen koville. Jos tähän on vielä yhdistynyt toive uudesta paremmasta elämästä, uusissa sosiaalisissa ympyröissä, niin on varmasti pojan mieli ollut musta kun onkin jäänyt porukan ulkopuolelle ja kenties saanut uutena oppilaana pään aukomista osakseen. Mikäli sähkötupakan myynti pitää paikkansa, on sekin voinut olla keino yrittää päästä porukoihin. Sitten onkin jätetty maksamatta ja pidetty pilkkanaan --> valtava kolaus itsetunnolle. Pientä spekulaatiota mitä mielessä on voinut liikkua, tänään olen yrittänyt tätä ampujaa ymmärtää vaikka alkuun se tuntui mahdottomalta. Tokihan muuton taustalla voi olla vanhempien ero tai ihan joku tavallinen syy, kuten työpaikka. Joka tapauksessa pieneltä paikkakunnalta ja pienestä koulusta(?) hyppääminen suureen luokkaan on shokki. Se olisi sitä aikuisellekin, karmiva ajatus.

Ja tästä voisi keskustella pitkästi, ketä nämä massiiviset koulut palvelevat.
Tuo jostain nuorisosomesta leviämään lähtenyt wape-velka nyt on aivan naurettava homma. Joo, on voitu käydä jopa wape-kauppaa ja joo, on voitu jäädä tai olla niistä kaupoista velkaa, mutta että se olisi ollut syy tälle ampumiselle, niin enpä usko. Enpä vain usko. En sitten millään.
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 925
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

jortsumestari kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 7:09 pm
Calabash kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 6:47 pm Olen alusta asti epäillyt, että ainoastaan poika itse ilmoitti ensimmäisessä puhuttelussa yhdeksi motiivikseen kiusaamisen. Useiden päivien aikana tähän ei ole saatu mistään luotettavaa lisävahvistusta. Sen asian paisuttelu on ollut aika lailla tarkalleen Yken Päivi Happosen projekti. Hänen painotuksistaan se tarttui someen taikasanana. Hänellä on tämä tyyli alkaa sanoittaa vähän oman pään mukaan juttuja. Objektiivisuus puuttuu täysin.

Happosen ansiosta uhrit ovat saaneet lokaa päälleen.
Veit sanat suustani! Kiinnitin huomiota, että Päivi Happonen rummuttaa tätä kiusaamista. Seurasin tätä tapausta tiivisti tapahtumapäivänä, koska olin vielä lomalla. Happosen jutussa luki alun perin ”motiivi liittyy suoraan kiusaamiseen”. Sittemmin tämä lause on otettu pois, kun juttua on moneen kertaan päivitetty. Voin myös muistaa väärin, että samaisessa jutussa oli ”kertonut syyksi teolleen kiusaamisen”, mutta tästä en ole ihan yhtä varma kuin tuosta toisesta, joka oli mielestäni harhaanjohtavaa heti kun sen luin, koska niin vähän tiedettiin. Sama kiusaamisteema jatkuu kaikissa Happosen jutuissa.

Olen itsekseni pohtinut, onko tällä Happosella taustaa kiusattuna olemisesta. Muu ei selitä tätä uutisten asenteellisuutta.
On sekin mahdollista, että Happosella on omia taustoja mutta sitä en tiedä. Varmuudella voi sanoa, että hän rummutti monta päivää vaikka todisteet puuttuvat vielä kokonaan.
Tuonelan Kirves
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2024 10:27 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Tuonelan Kirves »

Sanomisilla ja todellisuudella on vissi ero. On helppoa sanoa katuvansa vaikka ei katuisi pätkän vertaa. Minä en usko mihinkään mitä murhaajat sanoo.
URSULÅ
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Su Helmi 13, 2022 10:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja URSULÅ »

Sarjo kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 4:26 pm Tuo ampuja pitäisi viedä ruumishuoneelle katsomaan uhriaan ja sairaalaan katsomaan kahta vakavasti loukkaantunutta tyttöä. Kohtaamaan tekonsa.
Ja mitäköhän luulet että kiusattu siitä hyötyisi? Kyllä hän varmaan tulee ne kuvat ainakin näkemään.
Aina kun kuulen Aivastuksen, poistan varmistimen.
Miiajohanna
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 9:48 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Miiajohanna »

Jos olisikin Askolasta niin aika synkkää niin pieneltä kunnalta, nimittäin se että rikoshistorian yhden synkimmän lapsenmurhaaja Tarkin (Vilja-Erikan isä) äiti oli muistaakseni Askolan sosiaalitoimen johtaja ja puolsi sossuille lapsen pysymistä isän ja mielipuolen Laamasen luona kidutettavana.

Sitten tämä Askolan koulun rehtori, joka vähättelee koulussa tapahtuvaa räikeää väkivaltaa ja kiusaamista.

Noin pienellä paikkakunnalla jos ne harvat viranhaltijat on huonoja työssään tai muuten vaan sekaisin niin pahaltahan se kuntalaisten palveluiden laadun ja perusoikeuksien kannalta kuulostaa. No vielä emme tiedä osuiko Askola oikeaan.
URSULÅ
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Su Helmi 13, 2022 10:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja URSULÅ »

lonesjucca kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 5:01 pm
Sarjo kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 4:26 pm Tuo ampuja pitäisi viedä ruumishuoneelle katsomaan uhriaan ja sairaalaan katsomaan kahta vakavasti loukkaantunutta tyttöä. Kohtaamaan tekonsa.
Ja sieltä voitaisiin viedä vankilaan. Kun 12v esim. miettisi niin alkaisi ymmärtää myös tekojensa seuraukset.

Tää on jotenkin aivan helvetin huvittavaa ja samaan aikaan maailmanlaajuinen farssi, että meillä lapsen vanhemmat voi kasvattaa lapsestaan murhaajan, lapsi voi päästää jonkun epämieluisan tyypin hengiltä ja ketään ei rangaista.

(En siis väitä, että tässä on näin tapahtunut, mutta teoriassahan näin selkeästi voisi tapahtua ja laki tämän mahdollistaa vieläkin.)

Ja mitä näihin elossa toistaiseksi oleviin tyttöihin tulee niin voi olla hyvin alkanut elämä jo pilalla, jos vammautuvat loppuiäkseen. Tämä pikku murhamies vaan jatkaa normaalisti elämäänsä, vailla huolia, tai murheita.
Mistä sinä sen tiedät että elelee loppuelämän ilman murheita? Nii, enpä kuule usko! Kyllä traumat jää varmasti hänelle!
Aina kun kuulen Aivastuksen, poistan varmistimen.
Inanna
Rico Tubbs
Viestit: 1252
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Koulukiusaamista on paljon ja kouluampumisia vähän.

USA:ssa moniin tapauksiin on liittynyt SSRI-lääkkeet, jotka ovat yleistyneet myös Suomessa rauhoittamaan levottomia lapsia, ADHD jne.

Teon tehnyt 12 v. ja aseella, epätodennäköistä, että olisi asetta ensimmäistä kertaa käyttänyt.

Tuli sekin mieleen, että toisessa paikassa, kun on uhannut koululaisia aseella, niin ei saanut ammuttua, kun ei ollut patruunoita. Uhkasi.
URSULÅ
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Su Helmi 13, 2022 10:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja URSULÅ »

Huomaa taas että kaikki mamma ja vauva foorumin tantat paikalla tekemässä omia diagnooseja ja älyttömiä johtopäätöksiä. Kasvattakaa vaan ne omat pikku kusimutterit kunnolla niin se riittää johonkin asti. Kaikki muu ei ole valitettavasti teidän kontrollissa. Aamen!
Aina kun kuulen Aivastuksen, poistan varmistimen.
Vastaa Viestiin