Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6478
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ihan on suunnitelmallinen juttu, pelkästään jo nettiin tehtyjen hakumäärän perusteella.
Tässä voi sitten olla muutakin takana kuin kiusaamis juttu, kiusaaminen mihin ainakin minä suhtaudun varauksella.
Oikeaa syytä ei välttämättaä haluta ilmi tekijän suunnalta.
QwertyKeyboard
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Francis Munkki kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 7:53 am Nyt, kun tämä on sanottu, niin voin sanoa myös, että se ei valaissut kenellekään tästä tapauksesta yhtään mitään. Puheet "kylmäverisestä murhaajasta" ovat kuitenkin hysteeristä roskaa. Mitään varmaa tietoa ei ole siitä, mitä ampujan päässä liikkui teon hetkellä. Ihmiset edelleen luulevat täällä veikkauksiaan ja aavistuksiaan varmaksi tiedoksi. Tai luulevat, että jotain poliisin tai toimittajan antamaa kryptistä lausahdusta voi tulkita jotenkin yksiselitteisesti ja kehittää siitä vastauksen joka kysymykseen.
Mehän nyt ei sen enempää tiedetä ampujasta. Ampujahan on voinut olla henkilö joka ei hallitse aggressivisia impulssejaan ja olisi joka tapauksessa ampunut ennen pitkään jonkun oli kiusaamista tai ei. Pelkästään sillä perusteella, että hänen lähipiirissään säilytettiin asetta ja ammuksia sillä tavalla, että hän pääsi siihen käsiksi. Kyseessä on ihan hyvin voinut olla ns. intohimo rikos, jossa tilaisuus päästä käsiksi aseeseen aiheutti ampumisen. Toisissa olosuhteissa aggressiivinen kilahtaja olisi kilahtanut jollain muulla tavalla kuten lyömällä nyrkillä tai puukottamalla. Selitys kiusaamisesta taas on pelkästään tekijän itsensä antama selitys asialle me emme tiedä onko se todellinen selitys yleensä rikolliset selittelevät tekojaan milloin milläkin. Vaikka oikeasti ovat kilahtelevia ruutitynnyreitä, joille sattuu puukotuksia ja väkivaltaa tuon tuostakin.

Arviolta noin 4% ihmisistä on korkean väkivallan ihmisiä, joille syystä tai toisesta sattuu väkivaltarikoksia elämässä usein. Noin 80% kaikesta poliisin tietoon tulevasta väkivaltarikollisuudesta on tämän neljänprosentin tekosia. Tekijä voi hyvinkin kuulua tähän neljään prosenttiin jolle tulee jatkossakin sattumaan näitä väkivaltarikoksia tai olla kuulumatta. Tämä siis riippumatta siitä, että jotkut näillä keskustelu palstoilla sovittelevat tekijän päälle uhrin viittaa ja yrittävät oikeuttaa tekoa.
saraah
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 12:07 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja saraah »

Skloddi kirjoitti: La Huhti 06, 2024 1:49 pm TikTokin nuorisokanavilla on jo muutaman päivän väitetty kosovolaistytön kuolleen. En usko viranomaisten moista tietoa pimittävän, mutta voi olla aivokuollut. Sitä vähän niin kuin tukisi myös tytön läheisten pessimistiset kommentit.

Aseesta vielä, että mafian palkkamurhaajien ja muiden siivoojien kerrotaan käyttäneen ihan tarkoituksella .22 kaliiperisia pistooleja. On hiljaisempia ja "siistimpiä", kun päähän ammuttaessa luoti läpäisee kallon kerran, mutta ei tee sotkuista ulostuloa vaan jää kallon sisään ja jopa kimpoilee siellä lisävahinkoa aiheuttaen. Tälle on jenkkilässä jopa ihan oma terminsä, pinball theory, flipperiteoria. Tuolla mm. ko. teorian testausta vähän Myytinmurtajien tyylisesti.

-> https://youtu.be/vPb_YqctuIw?feature=shared

Edit: Sattumalta muuten tuolla testivideolla hyvin todennäköisesti samanmallinen Rugerin kuudestilaukeava revolveri kuin mikä näkyy Viertolan kiinniottovideolla.
Jos tyttö olisi aivokuollut, kaikki hoidot olisi jo lopetettu. Suomessa ei pidetä ketään aivokuolleena ns. "letkuissa makaamassa" ja esim. kysellä lähiomaisilta saako koneet sulkea. Tiedän tämän itse terveydenhuollon ammattilaisena ja lähiomoaisena ihmiselle, joka todettiin aivokuolleeksi. Uutisoinnista voisin kuvitella, että tämä tyttö ei tule selviämään ja hänen on nyt koko ajan tiedetty olevan todella huonossa kunnossa, joten siksi varmaan tiktokissakin hänestä kirjoitetaan ikäänkuin olisi jo kuollut. Huhut lähteneet nuorten keskuudessa liikkumaan ja "vähän" sitten taas oikaistu.

Yleisesti koulukiusaamisesta. Puhuin mun nyt jo aikuisen lapseni kanssa tästä aiheesta tässä useaan otteeseen. Hän oli todella pahasti koulukiusattu ja joutui ala-asteella vaihtamaan sen takia kouluakin. Hän sanoi, että vaikka hän tunsi hyvin suurta vihaa kiusaajiaan kohtaan, ei hänelle koskaan tullut edes mieleen, että voisi heidät tappaa.

Herää erittäin paljon kysymyksiä tämän ampujan kotioloista, henkisestä voinnista jne. Ja kaikesta mitä on mahdollisesti tapahtunut entisessä koulussa ja tuolla nykyisessä. Toivon, että näistä kerrotaan ihan reilusti kun ne asiat selviää.
lonesjucca
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ke Heinä 26, 2023 9:26 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja lonesjucca »

Francis Munkki kirjoitti: La Huhti 06, 2024 4:35 pm Ei kyse ole "oikeudesta saada säilyttää asetta kotona". Kyse on siitä, että ampumaradasta tulee silloin äärimmäisen kannattava murtokohde jollekin, joka haluaa hankkia kerralla paljon laittomia aseita. Kun tämä hölmöys estetään, "oikeus säilyttää asetta kotona" tulee siinä kaupan päälle.

Toinen ongelma on se, että suuressa osassa ampumaratoja ei ole edes sateelta suojattuja tiloja. Äärimmäisen harva on jollain tavalla miehitetty. Että lain mukaan aseet pitäisi silloin säilyttää jossain keskelle metsää kärrätyssä kaapissa? Tai ihan vaan kasassa hiekkakuopan reunalla?
Miten tämä kuitenkin toimii räjähteiden kanssa? Luulisi, että räjähteet kiinnostavat rikollisia vielä aseita enemmän, mutta ihan hyvin noita tunnutaan säilytettävän räjäytystyömailla.
Hämeemmiäs
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Huhti 07, 2024 9:57 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Hämeemmiäs »

Gurney kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 12:21 am
U.N. Owen kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 12:05 am
Alex Smith kirjoitti: La Huhti 06, 2024 9:20 am Kiva-koulu on moraaliproseerausta, joka ei ole koskaan missään toiminut.

Kehittäjänä muutama vasemmistolaisopiskelija, joilla yhteyksiä lehdistöön. Siksi aikanaan hehkutettiin.

Kuka tätä moraaliposeerausta vielä kouluihin ottaa ? Naisrehtorit
Perustaja oli Christina Salmivalli, joka oli psykologian professori Turun yliopistossa vuonna 2007, kun Kiva-koulu syntyi . Siinä sinulle vasemmistolaisopiskelija.
Kiva koulun perustivat opiskelijat graduna, jossa oli tuo Chirstina ohjaajana. Otti sitten kunnian itselleen ja alkoi rahastamaan asialla.

Jopa Yle uutisoi vuosia sitten:

Koulukiusaamisen vastainen Kiva koulu -ohjelma on tehoton ja osa kouluista käyttää sitä tavalla, joka voi olla kiusatulle oppilaalle jopa vahingollinen ja lisätä kiusaamista.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/0 ... lla-jattaa

Mutku vasemmistofemakko haluaa rahastaa niin wokekansa on polvillaan?
Tällainen "vasemmistolainen"...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/202 ... trategiana

" torstai, 30. huhtikuu 2020

Euroopan tutkimusneuvosto ERC: 2.5 miljoonaa suomalaistantalle koulukiusaamisen tutkimiseen "EVOLUUTIOSTRATEGIANA"!!!

Tässä tapaukseassa on eräs poikkeuksellinen piirre: Kyseessä on suomalainen epäonnistunut valtiollinen tutkimusprojekti, jonka VALTIOLLINEN rahoitus oli jo ehditty ajaa ensin businesspuolelle yritysrahoitukseksi Business Finlandin ja TEKESin kaut-ta ja sielläkin kai valtiollisena alas, ja sitä oli myös valtion virallisessa tuutissa YLEssä kritisoitu (poikkeuksellisissa erinomaisissa ohjelmissa ja artikkeleissa!).

Vaan eipä hätiä mitiä!!! EU, European Research Council, JOKA TÄLLAISTA VALE-TUTKIMUSTA ihmisten muka "EVOLUUTIOSTRATEGIOISTA" "tarvitsee", kaatoikin sen päälle suoranaisen miljardirahoituksen!!!

https://yle.fi/uutiset/3-11284258

Turkulaiselle koulukiusaamistutkimukselle miljoonarahoitus

Professori Christina Salmivalli selvittää jatkossa haastavia kiusaamistapauksia.

Turun yliopisto

31.3.2020 klo 13.46

... "
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4409
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »



Miten tää liittyy nyt tähän kouluampumiseen? Onko tiedossa edes kuuluuko Viertolan koulu näihin "kiva kouluihin"? Ihan absurdia sotkea tätä ketjua tuolla kivakoululla, kun koulukiusaamiselle on omakin ketjunsa.
hamuelos
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Touko 27, 2020 1:11 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja hamuelos »

Voisiko tekijä kuitenkin olla Siltamäen koulusta siirtynyt? Kävellyt jokirannan koulusta viertolanrannan koirapuiston ohi puusillalle mikä johtaa Helsingin puolelle.

Jos pistää googleen kävelymoodin koirapuistolta Siltamäen koululle välii jää reittivalinnasta riippumatta Suutarilan koulu.

"Poika ylitti puisen, Keravanjoen ylittävän sillan ja käveli kohti läheistä Lidliä. Pojan kävely oli reipastahtista." Jennalla, 24, oli hyytävä kohtaaminen Vantaan epäillyn kouluampujan kanssa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010333708.html

Myös poliisi on maininnut että uhkaili Siltamäen koulun alueella oppilaita. Jos tarkoitus olisi ollut uhkailla ketä vain oppilasta varmaan tuo Suutarilan koulun kaksi eri toimipistettä olisivat kelvanneet hänelle.

Toivotan onnea ohdaketielle. Ei varmaan kannata ryppyillä tän lapsen vanhemmille
Liitteet
IMG-20240407-WA0003.jpg
IMG-20240407-WA0003.jpg (50.05 KiB) Katsottu 4133 kertaa
Lukittaudun kotiin
TimoTHäkki
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: To Huhti 08, 2021 5:35 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja TimoTHäkki »

Mitkäs ne mittarit oli joilla mitattiin maailman onnellisimman kansan piirteitä? Missä olit kun näitä mitattiin?

Yhteiskunnan onnistuminen on mitattavissa lasten hyvinvoinnin kautta. Tämä on hyvä esimerkkitapaus hälyttävästä signaalista joka kertoo meidän tekevän jotain aivan päin helvettiä.
TrueAnsa
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 101
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2023 3:24 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja TrueAnsa »

hr45 kirjoitti: La Huhti 06, 2024 8:38 pm Ei 12v kouluampuja tarvitse rangaistusta vaan hoitoa.
Rangaistuksen silti ansaitsee. Oli se sitten mielisairaalaan hoitoa saamaan tai vankilaan. Se ikä ei poista sitä että on vienyt hengen ihmiseltä ja mahdollisesti vielä toisenkin ihmisen hengen
Jokunen
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Huhti 05, 2024 11:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jokunen »

hamuelos kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 2:49 pm Voisiko tekijä kuitenkin olla Siltamäen koulusta siirtynyt? Kävellyt jokirannan koulusta viertolanrannan koirapuiston ohi puusillalle mikä johtaa Helsingin puolelle.
Ainakin poliisin lausuntojen mukaan siirtynyt jostain muutaman tuhannen ihmisen kunnasta.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4409
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Jokunen kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 3:38 pm
hamuelos kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 2:49 pm Voisiko tekijä kuitenkin olla Siltamäen koulusta siirtynyt? Kävellyt jokirannan koulusta viertolanrannan koirapuiston ohi puusillalle mikä johtaa Helsingin puolelle.
Ainakin poliisin lausuntojen mukaan siirtynyt jostain muutaman tuhannen ihmisen kunnasta.
Lisäksi poliisi on sanonut erikseen, että ampujalta ei löydetty mitään yhteyttä Siltamäen kouluun.
Calabash
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

hamuelos kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 2:49 pm Voisiko tekijä kuitenkin olla Siltamäen koulusta siirtynyt?

"Poika ylitti puisen, Keravanjoen ylittävän sillan ja käveli kohti läheistä Lidliä. Pojan kävely oli reipastahtista."
Ketjussa on moneen kertaan kerrottu, että oli muuttanut Uudenmaan pieneltä paikkakunnalta. Aloittanut Viertolassa tammikuussa. Tämä on myös vahvistettu mediassa.

Jos kävelee Keravanjoen vartta, pääsee ulkoilupolkuja myös Suutarilan länsireunaa Siltamäen liikuntapuistoon. Koivuhaan kohdalla on myös puusilta. Se on jopa luonteva reitti, jos ei halua mennä päivisinkin vilkkaan Suutarilantien viereistä pyörätietä tai Ala-Tikkurilaan. Se ei ole lyhyin mutta se on suojaisin ja hiljaisin reitti.

Hän ei varmaan vielä tuntenut paikkoja kovin hyvin.
Viimeksi muokannut Calabash, Su Huhti 07, 2024 4:23 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Calabash
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

+ kiinniotto tapahtui Siltakyläntien ja Pallomäentien risteyksen lähellä. Pallomäentie vie liikuntapuistoon, joka on Keravanjoen varressa.
Avatar
da-n7007
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2022 5:51 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja da-n7007 »

Järkyttävä tapahtuma kaiken kaikkiaan, joka on saanut muistelemaan omien kouluaikojeni kiusaamistapahtumia. Kansakoulun (olen vanha) pahin kilahdus uhrin taholta oli terävän lyijykynän isku kiusaajan selkään. Poikaa oli kiusattu ylipainon vuoksi, sellaista sen aikaista lällättelyä ja lätkimistä oli kaiketi, ja sitten tämä hiljainen alistuja päätti toimia. Istuin iskijän takana ja näin miten kynä upposi 8-vuotiaan selkään kymmenisen senttiä. Uhri sairaalaan ja iskijä erotettiin koulusta joksikin ajaksi. En muista sen ihmeempää. 60-luvulla opettaja ja rehtori päättivät jatkotoimet.

Myöhemmin eräs kaverini, 12-vuotias, puukotti isoveljensä. Isompi alkoi ryppyillä ja pienemmällä kiehahti. Kiusaamista oli, mutta ihan perhepiirissä. Veli kuoli ja toinen joutui koulukotiin. Sen jälkeisestä elämästään en tiedä, koska muutin toiselle paikkakunnalle.
Kaikenlaista pinnan kiristystä oli siinä perheessä, viinaan menevää faijaa ja taloudellisia vaikeuksia.

Tämän kyseisen ampumisen taustalta voisi löytyä muuton lisäksi myös perhedynamiikan muutosta, esimerkiksi vanhempien eroa. Vaikka se on varsin tavallista, ei ero ole koskaan mikään pikkujuttu kasvavalle lapselle, joka etsii omaa paikkaansa. Kaksitoistavuotias on jo ikänä hankala, koska lapsi ei enää ole eikä kuitenkaan ole teini. Kroppa kasvaa, mutta aivot hitaammin.
Suhtaudun alle 15-vuotiaisiin kuin koiriin. Lempeästi ja hyvällä palkiten, mutta pidän tarkasti silmällä.
- Miä en purematta niele.
asiaanjkvperehtynyt
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Huhti 07, 2024 1:55 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja asiaanjkvperehtynyt »

saraah kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 1:29 pm
Jos tyttö olisi aivokuollut, kaikki hoidot olisi jo lopetettu. Suomessa ei pidetä ketään aivokuolleena ns. "letkuissa makaamassa" ja esim. kysellä lähiomaisilta saako koneet sulkea. Tiedän tämän itse terveydenhuollon ammattilaisena ja lähiomoaisena ihmiselle, joka todettiin aivokuolleeksi. Uutisoinnista voisin kuvitella, että tämä tyttö ei tule selviämään ja hänen on nyt koko ajan tiedetty olevan todella huonossa kunnossa, joten siksi varmaan tiktokissakin hänestä kirjoitetaan ikäänkuin olisi jo kuollut. Huhut lähteneet nuorten keskuudessa liikkumaan ja "vähän" sitten taas oikaistu.
Yleisellä tasolla jos kyseessä on nuori perusterve aivokuollut ihminen, niin hän on hyvä elinluovutuskandidaatti. Elinluovutuskelpoisuuden arvioinnissa ja sopivan vastaanottajan löytämisessä kestää päiviä/viikkoja. Tämän ajan ihmisen peruselintoiminnot pidetään tehohoito-osastolla käynnissä, jotta elimet saavat riittävän verenkierron ja happeutumisen.

Jos sitten todetaan, että ihminen ei sovellu elinluovuttajaksi, hänet irrotetaan elintoimintoja ylläpitävistä laitteista ja hän menehtyy. Soveltumattomuuteen voi vaikuttaa ihmisen perussairauksien ja iän lisäksi esimerkiksi alaikäisen ihmisen huoltajien kieltäytyminen elinluovutuksesta. Ymmärtääkseni Suomessa huoltajat ovat kuitenkin yleensä olleet myötämielisiä, jos oman lapsen elimet voivat pelastaa jonkun muun lapsen hengen.

Mitä tulee uutisointiin, luovuttajan ja vastaanottajan yksityisyyden vuoksi tuskin tullaan paljastamaan, päädytäänkö tällaisessa tilanteessa elinluovutukseen. Mutta tämä voisi olla yksi selittävä tekijä, miksi ihmistä pidetään hengissä, vaikka hänet olisi julistettu aivokuolleeksi.
Vastaa Viestiin