Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
art74
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Su Marras 06, 2022 9:56 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja art74 »

Nyt vähän yleisetason kysymyksiä. 12vee ei tietenkään joudu vankilaan mutta korvausvelvollinen hän on. Oikeudessa korvausvaatimukset varmasti tullaan alentamaan enemmän tai vähemmän.
Se enemmän haavoittunut uhriin todennäköisesti jää elinikäiset vammoja ja varmasti haittaa työssäkäyntiä. Tässä tapauksessa joutuisko tämä ampuja loppuelämänsä maksaa tälle uhrille kuukausittain tietyn summaa rahaa? Jos oli todistusnumerojen perusteella lahjakas niin pystyykö tämä uhri vedota siihen, että "musta olisi tullut insinööri mutta tämä vamman takii mä korkeintaan pystyn olla vaan osa-aikaisesti töissä jossain vanhaintalossa rupattelukaverina"
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Kaikki tähän mennessä julkilausuttu viittaa siihen, että se "enemmän haavoittunut" uhri tulee vielä kuolemaan. Valitettavasti. Yksi uhreista jäänee henkiin, mutta hänen vammoistaan ei ole mitään kerrottu. Teoriassahan tekijän voisi ajatella olevan myös korvausvelvollinen luokkatovereidensa mahdollisesti jopa elinikäisistä terapiakuluistakin...
Cfs
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 05, 2019 2:52 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Cfs »

Tuohon korvausvelvollisuusasiaan, niin ehkä hyvä huomata että mikäli ase on huoltajan, joutuu poikkeuksellisesti myös huoltaja korvausvelvolliseksi. Huoltaja kun on vastuussa siitä ettei jälkikasvu pääse asetta ottamaan.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Cfs kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 5:50 pm Tuohon korvausvelvollisuusasiaan, niin ehkä hyvä huomata että mikäli ase on huoltajan, joutuu poikkeuksellisesti myös huoltaja korvausvelvolliseksi. Huoltaja kun on vastuussa siitä ettei jälkikasvu pääse asetta ottamaan.
Mahtaako kuitenkaan joutua, kun ei painanut liipasimesta. Ei taida mahtaa. Sakot voi saada. Jos teini varastaa isänsä auton ilman lupaa ja ajaa kännissä kaverinsa hengiltä tai vammautuneiksi, niin ei ne isät ole korvausvelvollisiksi myöskään sellaisista joutuneet. Joo, pieni ero, että aseen säilyttämisestä on säädetty lailla ja auton avaimien ei, mutta en silti usko, että oikeus katsoo syy-seuraussuhteen riittäväksi.
Cfs
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 05, 2019 2:52 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Cfs »

Tämä on tyyppiesimerkki, joka mainitaan kun puhutaan huoltajan poikkeuksellisesta vastuusta alaikäisen tekemässä vahingonteossa tai rikoksessa. Tulee vaatimaan huoltajalta melkoista todistelua jos yrittää kiemurrella tästä vastuusta eroon. Vielähän emme kuitenkaan ole kuulleet kenen aseesta on kyse.
Avatar
vaivaishiiri
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 6:51 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja vaivaishiiri »

asiaanjkvperehtynyt kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 4:37 pm
saraah kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 1:29 pm
Jos tyttö olisi aivokuollut, kaikki hoidot olisi jo lopetettu. Suomessa ei pidetä ketään aivokuolleena ns. "letkuissa makaamassa" ja esim. kysellä lähiomaisilta saako koneet sulkea. Tiedän tämän itse terveydenhuollon ammattilaisena ja lähiomaisena ihmiselle, joka todettiin aivokuolleeksi. Uutisoinnista voisin kuvitella, että tämä tyttö ei tule selviämään ja hänen on nyt koko ajan tiedetty olevan todella huonossa kunnossa, joten siksi varmaan tiktokissakin hänestä kirjoitetaan ikäänkuin olisi jo kuollut. Huhut lähteneet nuorten keskuudessa liikkumaan ja "vähän" sitten taas oikaistu.
Yleisellä tasolla jos kyseessä on nuori perusterve aivokuollut ihminen, niin hän on hyvä elinluovutuskandidaatti. Elinluovutuskelpoisuuden arvioinnissa ja sopivan vastaanottajan löytämisessä kestää päiviä/viikkoja. Tämän ajan ihmisen peruselintoiminnot pidetään tehohoito-osastolla käynnissä, jotta elimet saavat riittävän verenkierron ja happeutumisen.

Jos sitten todetaan, että ihminen ei sovellu elinluovuttajaksi, hänet irrotetaan elintoimintoja ylläpitävistä laitteista ja hän menehtyy. Soveltumattomuuteen voi vaikuttaa ihmisen perussairauksien ja iän lisäksi esimerkiksi alaikäisen ihmisen huoltajien kieltäytyminen elinluovutuksesta. Ymmärtääkseni Suomessa huoltajat ovat kuitenkin yleensä olleet myötämielisiä, jos oman lapsen elimet voivat pelastaa jonkun muun lapsen hengen.

Mitä tulee uutisointiin, luovuttajan ja vastaanottajan yksityisyyden vuoksi tuskin tullaan paljastamaan, päädytäänkö tällaisessa tilanteessa elinluovutukseen. Mutta tämä voisi olla yksi selittävä tekijä, miksi ihmistä pidetään hengissä, vaikka hänet olisi julistettu aivokuolleeksi.
Juuri näin. Olin tulossa samaa kirjoittamaan. Ihmettelen tämän terveydenhuollon ammattilaisen suppeaa näkemystä asiaan. Tiedän, että aivovamman saaneen vanhuksenkin munuaiset olisivat mieluusti kelvanneet, mutta skannauksessa löytyi syöpä, joten hiipuvaa elämää ei keinotekoisesti pitkitetty. On sitten asia erikseen, miten kosovolaiset juuret omaavat omaiset ylipäätään suhtautuvat elinten luovuttamiseen. Toivottoman tilanteen hyväksymiseenkin saattaa mennä tovi aikaa.
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Media hallitsee ja ohjailee kansalaiskeskustelua. Toimittajien keskinkertaisuus näkyy siinä, että he vaihtavat muutaman päivän rummutuksen jälkeen yhden yksinkertaistuksen (kiusaaminen) toiseen (aseet). Sama kaava on ollut ennenkin.

Pitäisikö toimittajille olla jotkut kriteerit?
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Mikään ei kyllä auta tähän porukkaan.

Media saa mitä haluaa. Näin kelkka kääntyi ja porukka juoksee nuottien mukaan.
Hämeemmiäs
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Huhti 07, 2024 9:57 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Hämeemmiäs »

Skloddi kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 2:36 pm
Hämeemmiäs kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 2:19 pm
Gurney kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 12:21 am

Kiva koulun perustivat opiskelijat graduna, jossa oli tuo Chirstina ohjaajana. Otti sitten kunnian itselleen ja alkoi rahastamaan asialla.

Jopa Yle uutisoi vuosia sitten:

Koulukiusaamisen vastainen Kiva koulu -ohjelma on tehoton ja osa kouluista käyttää sitä tavalla, joka voi olla kiusatulle oppilaalle jopa vahingollinen ja lisätä kiusaamista.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/0 ... lla-jattaa

Mutku vasemmistofemakko haluaa rahastaa niin wokekansa on polvillaan?
Tällainen "vasemmistolainen"...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/202 ... trategiana

" torstai, 30. huhtikuu 2020

Euroopan tutkimusneuvosto ERC: 2.5 miljoonaa suomalaistantalle koulukiusaamisen tutkimiseen "EVOLUUTIOSTRATEGIANA"!!!

Tässä tapaukseassa on eräs poikkeuksellinen piirre: Kyseessä on suomalainen epäonnistunut valtiollinen tutkimusprojekti, jonka VALTIOLLINEN rahoitus oli jo ehditty ajaa ensin businesspuolelle yritysrahoitukseksi Business Finlandin ja TEKESin kaut-ta ja sielläkin kai valtiollisena alas, ja sitä oli myös valtion virallisessa tuutissa YLEssä kritisoitu (poikkeuksellisissa erinomaisissa ohjelmissa ja artikkeleissa!).

Vaan eipä hätiä mitiä!!! EU, European Research Council, JOKA TÄLLAISTA VALE-TUTKIMUSTA ihmisten muka "EVOLUUTIOSTRATEGIOISTA" "tarvitsee", kaatoikin sen päälle suoranaisen miljardirahoituksen!!!

https://yle.fi/uutiset/3-11284258

Turkulaiselle koulukiusaamistutkimukselle miljoonarahoitus

Professori Christina Salmivalli selvittää jatkossa haastavia kiusaamistapauksia.

Turun yliopisto

31.3.2020 klo 13.46

... "
Miten tää liittyy nyt tähän kouluampumiseen? Onko tiedossa edes kuuluuko Viertolan koulu näihin "kiva kouluihin"? Ihan absurdia sotkea tätä ketjua tuolla kivakoululla, kun koulukiusaamiselle on omakin ketjunsa.
Väkivaltaa lietsotaan ja YLENkin välityksellä jo lastentarhoissakin lasten ja muidenkin välille...


Hesari "täydenttä näitä väätiä teorioita "valtataisteluneuroonilla" taaperoikäisestä alkaen...


https://www.hs.fi/elama/Psykologian+pro ... 742652505/

Psykologian professori: Osa lapsista manipuloi jo tarhaiässä

29.4.2014 21:08
Mervi Juusola

Psykologian professori jakaa lapset neljään ryhmään sosiaalisen käyttäytymisen perusteella. Yksi kiinnostavimmista ja haastavimmista lapsityypeistä on ystävällinen ja ilkeä kontrolloija, joka osaa manipuloida toisia jo tarhaiässä.

Jotkut lapset hämmentävät niin kavereitaan kuin aikuisiakin käyttäytymisellään. Yhtenä hetkenä he ovat todella mukavia, ystävällisiä ja hyvin käyttäytyviä – ja seuraavana hetkenä häikäilemättömän ilkeitä, härnääviä ja kiusaavia.

Omat vanhemmatkin ovat usein pulassa ja huolissaan lapsen ailahtelevan käyttäy-tymisen vuoksi. Miksi lapsi on häijy ja kiusaava, vaikka hän on saanut hyvän kasvatuksen?

Teksasin yliopiston psykologian professori Patricia Hawley on tutkinut pienten lasten sosiaalisia suhtei- ta ja vallankäyttöä. Hän on myös vieraillut Turun yliopistossa luennoimassa siitä, miksi jotkut lapset käyttäytyvät välillä mukavasti, välillä ilkeästi.

"Hawleylla on evoluutiopsykologinen näkökulma lasten sosiaaliseen käyttäytymi- seen. Hänen mukaan- sa sosiaalisessa ympäristössä on rajallinen määrä resursseja, kuten leluja, ystäviä, hyväksyntää ja huomiota. Lapset kilpailevat jo ennen kouluikää näistä resursseista, kuten ystävistä ja itseen kohdis- tuvasta huomiosta", kertoo Turun yliopiston psykologian professori Christina Salmivalli.

(PUOSKARI "Tutkii" siis koulukiusaamista!)

Hawleyn mukaan lapset käyttävät erilaisia strategioita tavoitellessaan sosiaalisia resursseja. Osa käyttäytyy ystävällisesti ja auttavaisesti. Toiset ovat selkeästi aggressiivisia sanallisesti tai fyysisesti. Kolmannet käyttävät kaksoisstrategiaa: He ovat sekä ystävällisiä että aggressiivisia. He ovat sosiaa- lisesti hyvin tarkkanäköisiä lapsia, mutta he käyttävät tätä kykyään pienestä pitäen manipulointiin, riitelyyn ja itsensä esille tuomiseen.

Lapset osaavat manipuloida toisia lapsia sekä aikuisia jo ennen kouluikää, Hawley sanoo.

Neljättä ryhmää Hawley kutsuu ei-kontrolloijiksi. He ovat lapsia, jotka eivät osaa pelata sosiaalisia pelejä.

"He menevät muiden mukana sen sijaan että pyrkisivät aktiivisesti saavuttamaan omia tavoitteitaan toisiin vaikuttamalla", Salmivalli kertoo.

Kaksoisstrategiaa käyttävä kontrolloija on kiehtova ystävä. Hän osaa olla hauska ja hänen seurassaan on jännittävää – kunnes hän ryhtyy ilkeäksi. Nämä lapset valitsevat tarkasti, kenelle he ovat ystävällisiä ja kenelle ilkeitä.

Kun oman lapsen ystäväksi osuu tällainen kontrolloija, vanhemmat usein neuvovat lastaan välttämään hankalaa kaveria.

Näitä lapsia on kuitenkin jokaisessa koulussa ja naapurustossa. Heidän kanssaan on hyvä oppia pärjäämään. Siksi on tärkeää, että lapsi tietää, mikä on hyvää ja huonoa kaveruutta, osaa pitää puolensa ja taitaa tehokkaan kielenkäytön.

Lapsen on tärkeää osata sanoa: "Tuo oli inhottavasti sanottu. Jos haluat olla kaverini, lopeta ärsyttäminen nyt."

Kaksoisstrategiaa käyttävä kiusaaja härnää niitä, jotka hermostuvat herkimmin tai eivät uskalla reagoida lainkaan. Lapsi, joka reagoi rauhallisen jämäkästi, pärjää heidän kanssaan paremmin. "

Taas "rotumurhapeilineuroonipsykologiaa" Hesaritla.

Jos viisi vuotta sitten Kansasin yliopistosta ulostettu Patricia Hawley toimii psyko-logian opettajana teknillisessä oppilaitoksessa. Tuolla entisellä tittelilläkin ratsas-taminen on huijausta, vaikkei se USA:ssa sinänsä varmuudella sanokaan mitään. Samoin puhuminen "vallasta" pikkulapsilla on yksinkertaisesti huijausta. Hän on julkaissut erityisen "valtapeli"-pelin, jos propagoi näkemyksiään "Keeni-valtaleistä" taaperoiästä alkaen.

http://www.psychologytoday.com/blog/power-play

Tarhatäti: "Tyttärenne on ns, manipuloiva lapsi!"
1101
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: To Syys 16, 2021 9:51 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja 1101 »

lonesjucca kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 1:33 pm
Francis Munkki kirjoitti: La Huhti 06, 2024 4:35 pm Ei kyse ole "oikeudesta saada säilyttää asetta kotona". Kyse on siitä, että ampumaradasta tulee silloin äärimmäisen kannattava murtokohde jollekin, joka haluaa hankkia kerralla paljon laittomia aseita. Kun tämä hölmöys estetään, "oikeus säilyttää asetta kotona" tulee siinä kaupan päälle.

Toinen ongelma on se, että suuressa osassa ampumaratoja ei ole edes sateelta suojattuja tiloja. Äärimmäisen harva on jollain tavalla miehitetty. Että lain mukaan aseet pitäisi silloin säilyttää jossain keskelle metsää kärrätyssä kaapissa? Tai ihan vaan kasassa hiekkakuopan reunalla?
Miten tämä kuitenkin toimii räjähteiden kanssa? Luulisi, että räjähteet kiinnostavat rikollisia vielä aseita enemmän, mutta ihan hyvin noita tunnutaan säilytettävän räjäytystyömailla.
Taitaapi olla aika harvassa ihmiset jotka alkaisivat plasmaleikkurilla tekemään reikää kontin kylkeen mikä on täynnä RÄJÄHTEITÄ.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1751
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

1101 kirjoitti: Ma Huhti 08, 2024 4:12 am Taitaapi olla aika harvassa ihmiset jotka alkaisivat plasmaleikkurilla tekemään reikää kontin kylkeen mikä on täynnä RÄJÄHTEITÄ.
Lisäksi ne räjähteet ovat lähes poikkeuksetta maanrakennusfirmojen yms. hallussa ja ne ovat jo kauan sitten leiponeet niiden lainmukaisen säilyttämisen kustannusrakenteeseensa. Lätkäisepä jotain yhtä umpikorvessa sijaitsevaa ampumarataa hallinnoivalle persaukiselle, viiden paikallisen vanhuksen pyörittämälle ampumaseuralle yhtäkkiä velvollisuus järjestää sinne ampumaradalle turvallinen säilytys kaikille seuran jäsenten aseille ja mieti, puhutaanko ihan samasta asiasta. :roll:
saraah
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 12:07 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja saraah »

asiaanjkvperehtynyt kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 4:37 pm
saraah kirjoitti: Su Huhti 07, 2024 1:29 pm
Jos tyttö olisi aivokuollut, kaikki hoidot olisi jo lopetettu. Suomessa ei pidetä ketään aivokuolleena ns. "letkuissa makaamassa" ja esim. kysellä lähiomaisilta saako koneet sulkea. Tiedän tämän itse terveydenhuollon ammattilaisena ja lähiomoaisena ihmiselle, joka todettiin aivokuolleeksi. Uutisoinnista voisin kuvitella, että tämä tyttö ei tule selviämään ja hänen on nyt koko ajan tiedetty olevan todella huonossa kunnossa, joten siksi varmaan tiktokissakin hänestä kirjoitetaan ikäänkuin olisi jo kuollut. Huhut lähteneet nuorten keskuudessa liikkumaan ja "vähän" sitten taas oikaistu.
Yleisellä tasolla jos kyseessä on nuori perusterve aivokuollut ihminen, niin hän on hyvä elinluovutuskandidaatti. Elinluovutuskelpoisuuden arvioinnissa ja sopivan vastaanottajan löytämisessä kestää päiviä/viikkoja. Tämän ajan ihmisen peruselintoiminnot pidetään tehohoito-osastolla käynnissä, jotta elimet saavat riittävän verenkierron ja happeutumisen.

Jos sitten todetaan, että ihminen ei sovellu elinluovuttajaksi, hänet irrotetaan elintoimintoja ylläpitävistä laitteista ja hän menehtyy. Soveltumattomuuteen voi vaikuttaa ihmisen perussairauksien ja iän lisäksi esimerkiksi alaikäisen ihmisen huoltajien kieltäytyminen elinluovutuksesta. Ymmärtääkseni Suomessa huoltajat ovat kuitenkin yleensä olleet myötämielisiä, jos oman lapsen elimet voivat pelastaa jonkun muun lapsen hengen.

Mitä tulee uutisointiin, luovuttajan ja vastaanottajan yksityisyyden vuoksi tuskin tullaan paljastamaan, päädytäänkö tällaisessa tilanteessa elinluovutukseen. Mutta tämä voisi olla yksi selittävä tekijä, miksi ihmistä pidetään hengissä, vaikka hänet olisi julistettu aivokuolleeksi.
Tottakai elintenluovutuksesta kysytään. Tässä ei mene päiviä eikä viikkoja, vaan se tapahtuu hyvin nopeasti. Esim. kun ihminen todetaan aivokuolleeksi ja kun on saatu lupa elintenluovutukseen, leikkaussaliin mennään ihan tuntien sisällä.

Sitten eri asiaan. Kun on pohdittu, että tekijä uhkaili muitakin ihmisiä. Niitä, jotka tuli vastaan häntä kun hän lähti tuolta omalta koulultaan. Poika on takuulla ollut niin sekavassa mielentilassa, että ei ole tiennyt, mitä on sanonut/tehnyt, minne on ollut menossa jne. Hän on varmasti psykiatrisella osastolla, jossa osataan käsitellä hänen kanssaan tilannetta kun se alkaa hänelle aukeamaan kokonaisuudessaan.
petro
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 3:45 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja petro »

Käsittääkseni elimiä voidaan leikkailla irti vasta silloin, kun vastaanottavat henkilöt on selvitetty ja valmisteltu siirtoon. Se ottanee aina useamman päivän ellei viikonkin. Tuskallinen prosessi omaisille sekin
ZaneSane
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Marras 08, 2022 10:37 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja ZaneSane »

Uskooko kukaan "olen kiusattu" -motiiviin?
Työskentelen 12v kanssa ja voin sanoa, että psykopatiaa näkyy monessa.
Ja nimenomaan väkivaltaista psykopatiaa.

Ammattilaisina tiedämme, että ellei psykopatiaan taipuvia lapsia hoideta ennen 5v ikää, heitä ei enää voi parantaa.

Minä ajattelen, että tälle ampumiselle on 2 syytä.

Jengikytkös - tiedän, että poliisi kielsi sellaisen, mutta suomalainen poliisi on tasoltaan surkeasta seuraava alaspäin. Poika on halunut näyttää voimansa jollekin jengille ja pääsee 100% jäseneksi tämän jälkeen.

Psykopatia -silloin ei enää voi tehdä mitään. Yhteiskunnalle olisi turvallisinta pitää poika kiven sisällä pojan elämän loppuun saakka. Vaihtoehtoisesti pojan voisi lähettää poroalueelle, siellähän on erikoistuttu kaikenlaisten eläinten rääkkäämiseen. Mahdollisuus rääkätä ahmoja ja ilveksiä saattaisi riittää sammuttaman pojan verenhimon.

Toki voin olla väärässä, mutta en silti usko pojan "olin kiusattu" motiiviin. Jos poika halusi tappaa - ja tappoi - kusaajansa, minä takia poika jatkoi uhkailemaan muita ihmisiä koulun ulkopuolella?
Sattumalta vastaan tulleet tuskin olivat poikaa kiusanneet.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6525
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Varauksella sitten tohon kiusaamis juttuun, sillä halutaan todellinen syy piiloon. Koska veikkaanpa että tekijä itse on syyllistynyt itse siihen ja uhkailua on ollut pidempään tossa koulussa. Osittain samat kuviot kuin Seinäjoen teinimurhassa.
Samaten oireisiin ja narsismin oireisiin kuuluu se ettei tekijä ole koskaan itse väärässä.
Vastaa Viestiin