Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Sieppo
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Tammi 05, 2024 12:35 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sieppo »

Tampereen Tyttö kirjoitti: Ke Huhti 17, 2024 10:37 am
Näistä puhtaus- ja muista tavoista; Suomen romaneilla ei ole ollut kiinteää asumusta laajemmissa määrin vielä kovin montaa vuosikymmentä. Tästä voisi päätellä, että tapoja on fiksailtu jälkijättöisesti. Tuskin kärryillä liikkuessa pestiin tiheästi käsiä ja varottiin lusikan putoamista. Saati heitettiin lusikkaa menemään, koska tavarat olivat arvossaan. .
Nuo puhtaussäännöt nimenomaan pääosin ovat peräisin kiertolaisajoilta. Kärryissä ja ehkä toisten nurkissa punkatessa ympäristö usein oli saastainen eikä puhdasta vettä ollut saatavilla liiaksi, siksi tautien välttämiseksi ruuanlaittotilojen puhtautta vaalittiin ja likaiselle lattialle pudonneet ruokaluvälineet hävitettiin kun ei kunnolla pestäkään voinut.
Touhupuntti
Agentti Scully
Viestit: 654
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

Jaguaari kirjoitti: Pe Huhti 19, 2024 8:07 pm Mustalaiset on vaan jo synnyttyään tehtävä hedelmättömiksi. Täysin turhia, osaamattomia, vääristeleviä muka uskovaisia, silti linnat täynnä mustalais saastaa. Eivät kunnioita enää edes omia vanhoja tapojaan tai vanhempiaan. Ei osaa lukea eikä kirjoittaa, täysin turha vähemmistö joka ei anna arvoa millekään eikä kenellekkään. Säälin niinä 0.1% mustalaisista jotka asiallisia ja kunnioittavat vielä terveitä tapojaan. Häviävä luonnonvara, nyt jäljellä sisäsiittoisia vajaaälyisiä idiootteja. Sattuu silmiin lukea "kaaleet tänne" sivua... Itketti ja nauratti kaikki "rölli"jutut yms. Tyhmiä kuin saappaat. Mikä on loukkaus saappaita kohtaan.
Kaikki syntyy tähän maailmaan viattomia. Ympäristö on se mikä aiheuttaa sivuun kasvamisen joillain opitun sisäisen puheen kautta. Esimerkkinä jos kuulet väkivaltaa ja sitä ihan oivaa elämäntapaa lapsuutesi, sisäinen puheesi mieltää sen ajan saatossa ainoaksi oikeaksi koska se on sitä mitä ole kuullut ja alat itse toistaa. Nuo kaikki verivelat ja sukujen riidat tuntuu aivan naurettavalle kuka on kenenkin serkku bla bla bla koska yksilö on loppupeleissä se kuka elää elämäänsä ja kuka yksin vastaa valinnoistaan. Se et joku kokee omaa alemmuuden tunnettaan tukeakseen vanhan kalkkunan saaden rinnalleen tarvetta tappaa toinen, ei kukaan terveen järjen mukaan ole heidän suvustaan vastuussa vastaamaan. Sanoohan sen jo sivistys mut jos sitä ei tunneta niin minkäs teet. Peilatkaa siihen Raamattuun niin sieltä löytyy sama.

En minäkään oleta valtaväestön jäsenenä et jos jotan jonkun vanhan seniilin eukokseni ja se auttaa minua luomaan mielikuvaa James Bondin henkeen et 'Lupa tappaa' et mun sisaret, serkut tai sisarten lapset olisi vastuussa millään muotoa omasta heikkoudestani uskomaan kaikkea kuulemaani ja uskomaani paskaa.
Paikalla
Sipi
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Sieppo kirjoitti: Pe Huhti 19, 2024 8:21 pm Nuo puhtaussäännöt nimenomaan pääosin ovat peräisin kiertolaisajoilta. Kärryissä ja ehkä toisten nurkissa punkatessa ympäristö usein oli saastainen eikä puhdasta vettä ollut saatavilla liiaksi, siksi tautien välttämiseksi ruuanlaittotilojen puhtautta vaalittiin ja likaiselle lattialle pudonneet ruokaluvälineet hävitettiin kun ei kunnolla pestäkään voinut.
No tämä. Aivan käsittämätöntä, että valtaväestölle päivitetään nelivuosittain etuuksia ja palveluita sen mukaan, mikä on realismia ja mihin on aidosti tarve. Mustalaiset kuitenkin vetoavat näihin satoja vuosia vanhoihin perinteisiinsä samoin kuten muslimit, jotka vaativat possunlihattomia lounaita trikiinivaaran vuoksi: Suomessa sitä on tavattu viimeksi 70-luvulla, ja on täysin marginaalinen riski etenkin, kun pöpö kuolee matalassa lämpötilassa. Jos ei siis haukkaa elävästä possusta palaa, niin ihan rauhassa voi olla. Vastaavasti mustalaisten mahdollisuudet ylläpitää hygieniaansa yhteiskunnan maksamissa, saunallisissa, sähköistetyissä asunnoissa ovat varmasti hiukan parantuneet. Silti noudatamme kuuliaisesti heidän toiveitaan perinteiden kunnioittamisesta -muutenhan olisimme rasisteja.

Edit. On kyllä meikäläiselle liian sekavaa ottaa selvää harmaalaisista, lintulaisista pullinmannelaisista, hattumiehistä, kangasniemeläisistä...melkoista klaanihommaa.
kissafani2
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Su Loka 21, 2018 11:04 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja kissafani2 »

Jos tätä ketjua käy kaleet lukemassa niin tiedoksi että Ikaalisista varastetuista koirista on jo 3000€ palkkio.
Koirat siirtyneet "sukkakauppiaiden" käsistä eteenpäin moneen kertaan niin nyt olisi hyvä tilaisuus ottaa yhteyttä omistajaan sen kenen hallussa koirat on ja tienata hyvät rahat. Tai jos on tietoa olinpaikasta.

Koirat voitu jo erottaa ja pidetään ehkä sisätiloissa mutta jollain on tietoa. Voihan sitä sanoa että löytänyt koirat metsästä yms

Ymmärrän ettei koiralla ole tietyissä piireissä minkäänlaista arvoa kun ei kerran ihmishengelläkään mutta omistajilleen ovat rakkaita.

Lisätietoa ja kuvia koirista löytyy alempaa "muut rikokset" kohdasta.
Millavaan
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1395
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

Voi nyt ehmetti kun haluaisin jakaa videon siitä ihmeen laukaan roopesta mutta en osaa. En tiiä johtuuko siitä että se on poistettu kaikkialta mut mulla on de mesessä.
canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1889
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Pössiperk kirjoitti: Ti Huhti 16, 2024 10:07 pm ”Romanien kulttuuriin perustuu vanhempien kunnioittamiseen ja monet säännöt liittyvätkin tähän. Käytösetiketti on erilainen kuin valtaväestöllä ja keskeistä onkin, että hyviä käytöstapoja vaalitaan.

Kunnioitus on tärkeä asia ja se näkyy monissa tilanteissa!
---”
Lähde: Romanit.fi
Nyt täytyy ymmärtää että tuo kunnioitus ei tarkoita samaa kuin kantaväestön kieliopissa. Kyse on vähän samasta asiasta kuin kunniamurhissa (jollaisia tapahtuu myös romaneilla). Se kunnioitus menee nimenomaan niin että heitä pitää "kunnioittaa", ja omia vanhempia ja sitä kautta oman suvun arvokkaampia jäseniä kunnioitetaan. Kantasuomalaisissa vanhemmissa ihmisissä ei ole lähtökohtaisesti mitään erityistä kunnioitusasemaa romaneille. Pelkkää sanahelinää ja sanojen merkityksillä kikkailua tämä kunnioittamisen korostaminen, heillä.
Mens malus in corpore sano
Rockyfist
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: To Kesä 08, 2023 2:13 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Rockyfist »

canis lupus kirjoitti: La Huhti 20, 2024 5:52 pm

Se kunnioitus menee nimenomaan niin että heitä pitää "kunnioittaa", - - -

Kantasuomalaisissa vanhemmissa ihmisissä ei ole lähtökohtaisesti mitään erityistä kunnioitusasemaa romaneille. Pelkkää sanahelinää ja sanojen merkityksillä kikkailua tämä kunnioittamisen korostaminen, heillä.
Robert Svartilla oli omituinen tapa kunnioittaa kantasuomalaista vanhusta vuonna 2016 kun työnsi onkivavan tämän perseeseen.


Aiheesta löytyy ketju täältä murhainfossa.
Luulin, että se on kuollut, mutta se onkin aloittanut koteloitumisen.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2206
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Sipi kirjoitti: La Huhti 20, 2024 2:02 am harmaalaisista, lintulaisista pullinmannelaisista, hattumiehistä, kangasniemeläisistä
Listasta unohtui taikinalaiset ja tattarit sekä muut emänsä minhun nuolijat.

Otetaan tähän city.fin kultaamisjuttu emänsäkoinijoista 20 vuoden takaa Adolf Hitlerin syntymäpäivän kunniaksi!

https://www.city.fi/ilmiot/nuoret+romanit/1126/sivu-3

"Esimerkiksi rikosarvioiden näkökulmasta romanien rikkeet ovat hyvin vähäpätöisiä. Uusimman kenttätutkimuksen mukaan poliisinkin huomio siirtyy jo muualle. Silti muutamat ahkerat pikkurikolliset leimaavat koko vähemmistön", Grönfors sanoo.

Sama juttu kertoo kuinka emänsä vitun nuolijoita opiskelee mukamas it-alalla. Sain tästä hymyn huulille.
Millavaan
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1395
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

Kun yritän laittaa sen videon ja mulla olis yks toinenkin hyvä samasta ihmisestä samalta illalta ennen tätä surmanajoa niin se herjaa. Olis niin kiva jakaa se kaikille mut jos joku tietää mun nimen niin kysyy mesessä.

Romanikulttuuri on ihmeellinen. Musta siellä on hyviä asioitakin, täällä saa vastusta tästä mut oikeesti jos oon tarvinnut apua niin romanit on auttaneet ja sit meillä täällä Tampereella on nää maanmainiot bussikuskit mut kyllähän se tosiaan niin on että valtaosa on läpimätiä ja siks ehjä se videokin naurattaa vaikka se ihminen kuolee siinä oikeesti..
dippainssi
Theo Kojak
Viestit: 1105
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

Millavaan kirjoitti: La Huhti 20, 2024 7:23 pm Kun yritän laittaa sen videon ja mulla olis yks toinenkin hyvä samasta ihmisestä samalta illalta ennen tätä surmanajoa niin se herjaa. Olis niin kiva jakaa se kaikille mut jos joku tietää mun nimen niin kysyy mesessä.

Romanikulttuuri on ihmeellinen. Musta siellä on hyviä asioitakin, täällä saa vastusta tästä mut oikeesti jos oon tarvinnut apua niin romanit on auttaneet ja sit meillä täällä Tampereella on nää maanmainiot bussikuskit mut kyllähän se tosiaan niin on että valtaosa on läpimätiä ja siks ehjä se videokin naurattaa vaikka se ihminen kuolee siinä oikeesti..
Minkälaista apua olet tarvinut ja miten olet saanut ongelmiisi mustalaisilta apua?
Allahia ei ole olemassa.
Millavaan
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1395
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

No vaikka nyt varavirtaa autoon olen saanut
Paikalla
murhe
Lauri Hanhivaara
Viestit: 132
Liittynyt: Su Joulu 25, 2022 8:48 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja murhe »

Millavaan kirjoitti: To Huhti 11, 2024 6:13 am Vitsi osaako joku neuvoa miten saan tänne videon kun on pari niin hyvää videoo mitkä on pakko saada jaettua? Toinen on se kun se laukaan roope ajaa pöpelikköön ja kuolee ja toinen on ennen sitä kuvattu.
Näin kaaleitten sivulla videon , jossa mustalaismies spreimaalilla sotkee jonkun vihaamansa mustalaisen hautakiveä , samalla kertoen motivaatiosta k.o. tekoon. !! . Tästä toivon uusintaa ,mutta en löydä sinä enää......?
Tapio L
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Tammi 21, 2014 11:42 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Tapio L »

meitzi kirjoitti: La Huhti 20, 2024 5:49 pm
Jaguaari kirjoitti: Pe Huhti 19, 2024 7:57 pm
Millavaan kirjoitti: Ke Huhti 17, 2024 12:09 am Taidan katsella taas muutamaan kertaan sen videon laukaan roopesta joka ajaa mersun lepikkoon ja kuolee.
Mikä video?
Jo pidempään on huhuttu jostain videosta, jossa manne poistaa itsensä geenipoolista auton kanssa, mutta ei sellaista sitten kuitenkaan ikinä mistään löydy.
Ei sitä googlen avulla ole mikään vaikea löytää:

"Manne vetää mesen lepikkoon ja kuoloo"

https://i.ylilauta.org/47/4c/474ce7293d9f6de6.mp4
Paikalla
Sipi
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Tapio L kirjoitti: Su Huhti 21, 2024 7:12 pm "Manne vetää mesen lepikkoon ja kuoloo"

https://i.ylilauta.org/47/4c/474ce7293d9f6de6.mp4
Nyt on jotenkin järkyttävä tuo video.. Tosin hirvittävä oli nopeuskin, että omaa hölmöilyä. Mietin, kun videon alaosa on harmaa, vaikuttiko tämä juuri ennen törmäystä vaihdokkaasta sössöttänyt humalainen matkustaja (takapenkillä?) onnettomuuden syntyyn? Vai oliko kuski yksin autossa ja puhui itse? Oli puheen perusteella kyllä tukevassa humalassa. Lisäksi mietin sitäkin, että kukahan videon on jakanut.
Herra-P
Lauri Hanhivaara
Viestit: 133
Liittynyt: Ma Loka 09, 2023 9:36 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Herra-P »

muistaakseni yksin oli autossa ja striimasi suorana nettiin.
Vastaa Viestiin