IL: Piraattikauppa seis! Tallinnan poliisi iski suomalaisten suosikkikohteeseen Tallinnassa

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6737
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

IL: Piraattikauppa seis! Tallinnan poliisi iski suomalaisten suosikkikohteeseen Tallinnassa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfc ... 87b11c1d56

Poliisi iski suomalaisten ”piraattiparatiisiin” Tallinnassa – Hurjat takavarikot ja kauppa seis
SadaMarket pysyy auki, mutta poliisin mukaan siellä ei saa enää myydä tuoteväärennöksiä.




Tallinnan poliisi on viimein ryhtynyt ratsaamaan SadaMarketia ja takavarikoinut sieltä kahden viime kuukauden aikana kymmeniätuhansia väärennöksiksi epäilemiään tuotteita ja yli 200 000 euroa käteistä rahaa.

− Poliisi kontrolloi SadaMarketia ja takavarikoi sieltä tuotteita yhteistyössä kauppamerkkien haltijoiden kanssa, Viron pohjoisen poliisiprefektuurin rikososaston ryhmänjohtaja Marju Tooming kertoo Iltalehdelle.

− Meille oli tullut paljon vihjeitä tuoteväärennöksistä SadaMarketissa, ja kävimme siellä useita kertoja tarkastamassa tilannetta. Meille syntyi epäilys siitä, että myyjät suorittavat rikoksia myydessään tuoteväärennöksiä, ja päätimme iskeä.

Suomalaisia SadaMarketin jättiratsiat koskettavat aivan erityisesti siitä syystä, että kauppakeskuksen perusasiakaskuntaa ovat olleet suomalaiset turistit.

Tallinnan satama-alueelle vastapäätä terminaali A:ta vuonna 2001 avattu SadaMarket on ollut Tallinnan häpeätahra jo yli 20 vuoden ajan. SadaMarketissa täysin avoimesti käydystä tuoteväärennöskaupasta on kirjoitettu kymmeniä artikkeleita niin Virossa kuin Suomessakin, mutta tähän saakka Viron viranomaiset ovat kieltäytyneet lopettamasta kaupankäyntiä.

Poliisin Tooming kertoo Iltalehdelle, että SadaMarketissa piraattikauppaa käyneitä henkilöitä epäillään kuulumisesta järjestäytyneeseen rikollisryhmään.

− Tuoteväärennösten myyminen on lailla kielletty. Haluaisin myös korostaa tuoteväärennösten mahdollisille ostajille, että niin tehdessään he antavat tukensa järjestäytyneelle rikollisuudelle.



https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/334 ... 749ccddf81


Tallinnan ”piraattiparatiisista” tuodaan Suomeen joka päivä tuhansia tuoteväärennöksiä – tästä syystä tuontia ei saada loppumaan
Tallinnan sataman SadaMarketista on tuotu Suomeen 20 vuoden aikana miljoonia tuoteväärennöksiä, ja niiden lisäksi myös ainakin teleskooppipamppuja ja nyrkkirautoja.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2218
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: IL: Piraattikauppa seis! Tallinnan poliisi iski suomalaisten suosikkikohteeseen Tallinnassa

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Tämä on varmaan jokin virolaisten vitsi. Koko maa on yhtä perseestä kuin koko ryssäkansa. Kansa, joka koostuu yksinomaan huorista ja varkaista.
jasso
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2020 7:29 am

Re: IL: Piraattikauppa seis! Tallinnan poliisi iski suomalaisten suosikkikohteeseen Tallinnassa

Viesti Kirjoittaja jasso »

Varsinainen "suomalaisten suosikkikohde". Tai oli joo joskus 20 vuotta sitten, kun vyölaukut heiluen tuonne tuulipukuiset juntit painoivat ennen, kun viinakauppaan menivät.
Paikalla
lonesjucca
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Heinä 26, 2023 9:26 pm

Re: IL: Piraattikauppa seis! Tallinnan poliisi iski suomalaisten suosikkikohteeseen Tallinnassa

Viesti Kirjoittaja lonesjucca »

Mikä Virossa on siis muuttunut nyt? Eikös tuo SaadaMarket ole vain jatkoa punaiselle torille, jonne se kauppa oli aikaisemmin keskittynyt. Kauppaa on siis käyty vuosikymmeniä, mutta nyt poliisi iski. Sen ensimmäisen ja ainoan kerran?

Tuliko vaatimus EU-tasolta?
Vastaa Viestiin