Kotimainen HIV:n levittäjä Rovaniemeltä - hovi tuomitsi, KKO vapautti

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Viesti Kirjoittaja teppo »

Törkeän pahoinpitelyn määritelmään taitaa jo sisältyä se mahdollisuus, että uhriksi joutuneen elinikä lyhenee. Siinä yhtenä vaihtoehtoisena kriteerinä on "aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila". Rangaistuksen maksimi on 10 vuotta kun taas tapossa se olisi 12 vuotta. Tuosta voisi ajatella, että törkeä pahoinpitely on jo melkein tappo.

Kun näitä törkeitä pahoinpitelyjä oli useampi ja aika monta yritystä päälle ja vielä yksi raiskaus, niin tuomioistuimella olisi ollut vielä kolme vuotta marginaalia lisätä tuomion päälle. Kyllä saisi olla koko asteikko käytössä, kun tukkualennusta joka tapauksessa tuli aika lailla.
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

ABC kirjoitti:
loneliness kirjoitti:
Aariel kirjoitti:
Kuten tuolla sanoin, kova on tuomio, kun verrataan tähän Suomen lakiin yleisesti. 12 vuottaa ei välttämättä saa tappamisestakaan. Ja Hakkarainen ei ketään suoranaisesti ole tappanut.
Tuomio oli kova ja oikeudenmukainen, mutta ei kyllä missään suhteessa muihin Suomessa annettuihin tuomioihin. Kyllä taposta kuuluisi aina antaa enemmän kuitenkin.
Tappojahan noista tulee, lopulta. Kyllä HIV edelleen lyhentää kantajansa elinikää merkittävästi. Lukekaapa joskus huviksenne noiden positiivisten verkkopalstoja, ja varsinkin kuvauksia kaikista oireista, mitä taudin hoitoon käytettävät lääkkeet aiheuttavat.
Niin tuleekin, lopulta.
Itse koventaisin kaikkia tuomioita ja silloin tämäkin tuomio olisi paljon isompi, mutta muihin tuomioihin verrattuna Hakkarainen sai kovan tuomion.. Mutta joku sanoi, että raiskaukseta tuli se 5 vuotta?
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

markja kirjoitti:
Aariel kirjoitti:*Huokaus* Tässä on kyse tahallisesta taudin levittämisestä.
Onko? Onko mies joka ikinen kerta kun on harrastanut seksiä naisten kanssa, tehnyt niin nimenomaisesti tarkoituksenaan levittää tautia? Jos ei - kuten luultavasti on asian laita -väitteesi on hevonpaskaa. Ihminen voi vain yksinkertaisesti olla välinpitämätön eikä siksi käytä kumia - kun kerran tuntuu pillua saavan satunnaisilta naisilta ilmankin. Huomatkaa, että emme tiedä, monenko naisen kanssa mies on harrastanut seksiä kondomin kanssa
Emme tiedäkään, mutta Hakkarainen itse laati poliisille sen listan naisista kenen kanssa on harrastanut (suojaamatonta?) seksiä. Miten hän olisi voinut muistaa vaikka kahdestakymmenestä naisesta juuri nämä kenen kanssa oli ilman kondomia? Vai oliko tältäkin listalta sitten osa kuitenkin suojattuja, en minä tiedä enkä muista :roll:
Avatar
Zodiac
Agentti Scully
Viestit: 674
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac »

Ovatkohan nuo kaikki saaneet varmana tautinsa tältä hemmolta? ei takuulla ollut ensimmäinen kerta kun harrastivat seksiä ilman suojaa. Montako kertaa ovat harrastaneet seksiä ilman suojaa tämän tyypin jälkeen?

Näin se HIV leviää täällä kotimaassammekin...montakohan "pommia" on liikkella tämän episodin jäljiltä.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Viesti Kirjoittaja teppo »

Zodiac kirjoitti:Ovatkohan nuo kaikki saaneet varmana tautinsa tältä hemmolta?
Melko varmasti. HIV:lle on tyypillistä nopea geneettinen muuntelu. Eli jos naisten tartunnat olisikin saatu jostain suht kaukaa, niin ne olisivat olleet hieman erilaisia.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

Zodiac kirjoitti:Näin se HIV leviää täällä kotimaassammekin...montakohan "pommia" on liikkella tämän episodin jäljiltä.
monta..tulkaa rovaniemelle naimaan.ei täällä uskalla kukaan enää ketään puikotella..kukaan ei anna ja kukaan ei täällä enää saa..ei edes kumilla. 8)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Rovaniemen hiv-juttu siirtyy hovioikeuden ratkaistavaksi. Sekä syyttäjä että viruksen tahallisesta levittämisestä tuomittu Aki Matti Hakkarainen ovat ilmoittaneet, etteivät he tyydy käräjäoikeuden tuomioon.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1581941
ruoska
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 5:10 pm

Viesti Kirjoittaja ruoska »

markja kirjoitti:[. Mutta monet naiset näyttävät olevan juurikin niin hölmöjä, että antavat pillua tuollaiselle rentulle pelimiehelle ja vielä ilman kumia.
Kiivaudestasi päätellen et lienee perusta väitettäsi omakohtaisiin kokemuksiin.
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1585
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

Tämän Hakkaraisen tuomio tulee tippumaan reippaasti. Veikkaan että puolet lähtee pois hovissa. Nämä on nykyään törkeitä pahoinpitelyitä, ei tapon yrityksiä.

Aika montaa mimmiä se hakkarainen on paneskellut, HiV ei kuitenkaan heittämällä tartu. Satoja kumppaneita on ollut.
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

markja kirjoitti:Mutta monet naiset näyttävät olevan juurikin niin hölmöjä, että antavat pillua tuollaiselle rentulle pelimiehelle ja vielä ilman kumia.
Ja monet miehet niin hölmöjä, että eivät halua käyttää kumia. Ei edes Virossa ilolintujen kanssa.

Jos näin kärsjistämään ja yleistämään aletaan.. :roll:

Ot, mutta tässähän jokunen aika sitten Alibissa oli joku suomalainen mies, joka aikoi haastaa ilotytön oikeuteen hiv:n tartuttamisesta.


*korjattu lainaus oikeaksi*
RaQuel
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 15, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja RaQuel »

Hakkaraisesta sen verran.. Hän oli erittäin hyvä kaverini joskus yläaste aikoihin.. kuulin siihen aikaan huhua luokkalaisestani jonka Hakkarainen oli "raiskannut" ja jolle oli jättänyt "pysyvän muiston".. eihän sitä koskaan kukaan uskonut kun kyseinen tyttönen oli muutenkin HIEMAN päästään pipi..

kuulin tapauksesta nämä tuntomerkit jolloin kolahti aika pahasti että ei hel**tti ei tää voi olla aki.. sitten lehdestä kun kuvan näin ja varmistui asia niin kyllä järkytyksenä tuli että tämä hiv-tieto olikin totta.. nyt vaan mietin että oliko Hakkaraisessa inhimillisyyttä sen verran ettei minua pannut vaikka kerettiin jonkin aikaa seurustella.. hävettää myöntää mutta olisin ehkä sitä halunnut silloin joskus.. nyt ei kyllä enää yhtään :lol:

mutta outoa että niinkin mukavasta ja ihanasta ihmisestä tuli tälläinen hirviö.. mutta ei sitä koskaan voi tietää varmaksi että millainen meno siellä ihmisen pääkopan sisällä todellisuudessa on.. voikun se olisi pysynytkin sellaisena herttaisena poikana minkälaisena muistan sen..
That's just me..
Mother_North
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: La Huhti 28, 2007 1:13 pm

Viesti Kirjoittaja Mother_North »

RaQuel kirjoitti:nyt vaan mietin että oliko Hakkaraisessa inhimillisyyttä sen verran ettei minua pannut vaikka kerettiin jonkin aikaa seurustella..
Kai sä nyt itse tiedät onko hän sua pannut, vai olitko päihteiden alaisena aina hänen seurassaan ettet muista mitään ???
RaQuel
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 15, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja RaQuel »

ei meillä ollut sellaista kanssakäymistä koskaan.. vaan sitä mietin että miksei ollut.. no kaippa vastaus oli se kun se ties taudistaan..

:roll:
That's just me..
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Hymyssä haastattelu
Rovaniemen HIV-tartuttaja puhuu vihdoin: ”Anteeksi, naiset!”


Aki HakkarainenVihdoin puhuu syksyllä 10 vuoden vankeuteen tuomittu Aki Hakkarainen, joka tunnetaan paremmin Rovaniemen hiv-tartuttajana. Hän tartutti hivin viiteen naiseen. 16 muuta naista selvisi pelkällä säikähdyksellä.


Hymyn hätkähdyttävässä yksinoikeushaastattelussa Aki paljastaa muun muassa, ettei kertonut tartunnasta vaimolleen. Vaimo kävi testeissä, luuli saaneensa tartunnan jostain muualta ja siirtäneensä viruksen edelleen Akiin. Aki ei oikaissut asiaa.

Aki kertoo jutussa myös, etteivät kaikki naiset piitanneet siitä, vaikka hän tunnusti olevansa hiv-positiivinen. He halusivat yhdyntää ilman kondomia. Näiden naisten osalta syytteitä ei luonnollisesti nostettu.
^ :shock:

http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/rovan ... ksi-naiset

Lisää paperiversiossa

Ja iltasanomista
Hymy-lehden haastattelema Hakkarainen kertoo, ettei osannut edes järkyttyä omasta tartunnastaan. Hän sai viruksen 16-vuotiaana lomamatkalla Thaimaassa.

Hakkarainen sanoo, ettei ymmärtänyt seksikumppaneilleen aiheuttamaa vaaraa.

- En osannut sisäistää HI-virusta, koska se ei vaivannut millään tavalla. Siirsin sen kokonaan taka-alalle enkä ajatellut tartuntaa. Kun seksikontakteihin kuului vielä oleellisesti alkoholi, en välittänyt lainkaan, mitä tuli tehtyä ja millaiselle riskille kumppanini altistuivat. En tartuttanut tahallani ketään.
lisää http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1622278
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

Aki kertoo jutussa myös, etteivät kaikki naiset piitanneet siitä, vaikka hän tunnusti olevansa hiv-positiivinen. He halusivat yhdyntää ilman kondomia. Näiden naisten osalta syytteitä ei luonnollisesti nostettu.
MITÄH?! jotain itsemurhakandidaatteja olleet nämä kyseiset naiset vai? en voisi kuvitella omalle tai tuttujen kohdalle tollasta, vaikka olis kuinka humalassa.. "ai nii, mulla muuten on hiv, ei kai haittaa?", "ei haittaa, ilman kumia tuntuu paremmalta" :shock:
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
Vastaa Viestiin