Selkkaus Bandidoksen kerhotalolla Varkaudessa 11/08

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Siirtynyt Haapalalta KRP:lle tuo tutkinta nyt:
KRP tutkii Varkauden moottoripyöräjengiä
03.11.2008 12:35

Varkauden eiliseen moottoripyöräjengin tilojen piiritykseen johtaneiden tapahtumien tutkinta on siirtynyt keskusrikospoliisille.

Varkauden Puurtilassa syntyi eilenpäivällä piiritystilanne, kun epäiltiin, että yksi moottoripyöräjengin jäsen olisi sytyttänyt tuleen omakotitalon. Poliisi otti illalla kiinni kuusi miestä ja kolme naista paikallisen Camaradas MC Varkaus -moottoripyöräjengin tiloista. Kyseessä on moottoripyöräjengi Bandidosin kannattajajengi.

Naiset vapautettiin alustavan puhuttelun jälkeen.

- Kuusi miestä on kiinniotettuna. Tästä eteenpäin tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa keskusrikospoliisi, kertoi Varkauden poliisin komisario Jyrki Haapala.

Palossa tuhoutui jengin kerhotiloja vastapäätä olevan omakotitalon yläkerta. Talossa oli kolme lasta ja aikuinen mies, jotka kaikki pääsivät ulos vahingoittumattomina.

Poliisin mukaan miehen ja moottoripyöräjengin välille oli tullut riitaa ennen tulipaloa. Piiritystilanne laukesi rauhallisesti iltakahdeksalta.

(MTV3-STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /11/742251
"Yöperho on koteloitunut"

Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

"Puurtila on hyvin rauhallinen alue"

- Vaikea uskoa, että jotain tällaista tapahtuu. Puurtila on hyvin rauhallinen alue. Pojat (jengin jäsenet) kävivät perjantaina kysymässä minulta lupaa pitää juhlavieraitten autoja läheisellä kentällä, kertoo Puurtilan kyläpäällikkö Keijo Kaunisto.

- Juhlista ei ollut mitään häiriötä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Edes meteliä ei kuulunut, kertoi tiesululla sunnuntai-iltana tilannetta seurannut, Banditos kerhotilan lähellä asuva, Kaunisto.

Kaunisto kuuli paloautojen äänen iltapäivällä sunnuntaina ja lähti katsomaan, mitä tapahtuu. Tuttu talo oli tulessa. Talosta pelastautuneet kolme kouluikäistä lasta ovat kyläpäällikölle tuttuja. Hän on lasten koulun entinen talonmies ja asuu edelleen koulun naapurissa.

- Seurasin tulipaloa siihen asti, kunnes poliisit ajoivat pois. Onneksi asukkaat pelastuivat talosta, järkyttynyt kyläpäällikkö sanoi.

Kaunisto tuntee myös paikalliset Banditos-jengiläiset. Hän vakuutti, ettei kyläläisten ja jengin välillä ole koskaan ollut minkäänlaisia ongelmia ja rinnakkaiselo on sujunut alusta asti hyvin.

- Jos tämä on totta, sopimukset kyläläisten kanssa eivät ole pitäneet. Minun on hyvin vaikea uskoa tätä, Kaunisto sanoi.

"Hyvä, ettei vaimo ollut yksin kotona"

Varkautelaisgalleristin Timo Hämäläisen kotimatka pysähtyi sunnuntai-iltana tiesulkuun. Hämäläinen asuu vain parin sadan metrin päässä Banditos-kerhotalosta tien toisella puolella. Hämäläisen koti jäi keskelle eristettyä aluetta.

- Hyvä, ettei vaimo ollut yksin kotona. Olen odottanut tässä nyt toista tuntia. Kylmä alkaa tulla. Jos tilanne jatkuu, täytyy mennä kaupunkiin galleriaan yöksi, mies suunnitteli.

Moottoripyöräjengiläisistä ei ole ollut Hämäläisen mukaan koskaan minkäänlaista harmia lähiasukkaille.

- Kerran siellä on tietääkseni ollut suurempi ratsia, mutta muuten heitä ei oikeastaan edes huomaa. En edes tiennyt heidän juhlistaan mitään. Puurtila on oikea lintukoto. En usko, että pelkään asua täällä tämänkään jälkeen. Kyseessä on varmaankin jokin yksittäinen juttu, Hämäläinen arveli.

Suvi Pynnönen oli tullut sunnuntai-iltana hakemaan kaveriaan Puurtilasta. Hän ei päässyt tiesulkua pitemmälle.

- Kaveri odottaa nyt siellä. Heitä on kielletty menemästä edes ulos tai takapihalle. Täytyy vain odotella, mitä tapahtuu. En asu itse Puurtilassa, muta tiesin, että Banditoksella on täällä kerhotila. Kauhea ajatella, että jonkun koti on palanut, Pynnönen sanoi.

Janne Hyrkäs oli ajamassa Varkaudesta Puurtilan kautta kotiin Kangaslammille, kun tiesulku keskeytti matkan.

- Kyselin, mitä on tapahtunut. Kuulin suureksi järkytyksekseni, että palanut talo on sama, missä nuoruudenystäväni asuu. Onneksi perheelle ei tapahtunut mitään. Kyllä tässä on silti suuri huoli ystävästä. Odottelen vielä jonkin aikaa. Sitten on kai pakko kääntyä ja ajaa kiertotietä kotiin, hän sanoi.


http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/

(Jostain syystä ei tuo suora linkki itse juttuun toimi savon sanomiin)
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

kakojootti kirjoitti:Tilanne käynnistyi kun poliisi sai kello 11.42 kyseisen kerhotilan pihaan hälytyksen, jonka mukaan kerhotilaa tien vastakkaisella puolella asuva mies tappeli Banditos joukon kanssa.

Komisario Jyrki Haapala vahvisti Iltalehdelle, että omakotitalon asukkaalla ja moottoripyöräkerhon jäsenellä oli aiemmin päivällä ollut sanaharkkaa ja jonkinlainen yhteenotto.

Poliisipartio kävi paikalla selvittämässä tilanteen. Kello 13.55 poliisi sai uuden ilmoituksen siitä, että kerhotilaa tien vastakkaisella puolella oleva talo on tulessa ja palon sytyttäjä on todennäköisesti Banditos joukon jäsen.

Talossa oli sen sytyttämishetkellä sisällä kolme lasta ja yksi aikuinen. Tekijä oli palannut Banditos kerhotilaan. Sytytetyssä talossa olleet lapset ja aikuinen pääsivät turvaan turvaan.

Poliisi on eristänyt Puurtilantien kerhotalon ja palopaikan ympäriltä ja tapahtumapaikalle on hälytetty Taktinen Ensihoitoryhmä, Tepo-ryhmä ja myös Puolustusvoiminen kalustoa.

Tapahtumat liittyvät lauantaina Varkaudessa järjestettyyn Bandidos tapahtumaan. Lauantain tapahtumat käynnistivät laajan poliisioperaation. Lauantaina poliisioperaatioon osallistui yli 10 poliisipartiota Varkauden, Kuopion ja myös erillisyksiköiden joukoista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008110 ... 0_uu.shtml

Helvetin olkihatut. Lapsia sisällä että sitä rataa stna!!! Tollaselle kerholle mitään bandidos jäsenyyttä :evil:
se on sitten BANDIDOS eikä apukoulun BANDITOS

Setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 537
Liittynyt: To Syys 13, 2007 7:40 pm
Paikkakunta: Itä opettaa

Viesti Kirjoittaja Setä »

Ei savolaisilta voi vaatia, että sana jossa on kolme (3) vierasta kirjainta onnistuisi. :D

En edelleenkään usko, että pojat ois taloo tuikannu tuleen.
What's up, fuckers?

Pässi 73
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 3:17 am
Paikkakunta: Kymenlaakso

Viesti Kirjoittaja Pässi 73 »

Setä kirjoitti:En edelleenkään usko, että pojat ois taloo tuikannu tuleen.
Mitä pidemmälle juttu etenee, täytyy myöntää että mullakin epäusko jo kalvaa aikas syvälti... Toivottavasti asiasta pian tulisi selvyys! Ja jos Camaradas MC:n jäsenet puhuvat totta, kannattaa valveutuneiden pitää tiukkaa yhteyttä "keltaiseenlehdistöön", koska totuus ei muutoin tule julkisuuteen... Jos puolestaan Camaradas MC:n jäsenet ovat todellakin syyllisiä, niin siitä kyllä kirjoitetaan ilman apujakin TAKUU VARMASTI!
Itse toivon että tuo jälkimmäinen olisi pelkkää lehdistön/poliisin "spekulaatio mustamaalaamista", mutta jos näin ei ole, en voi käsittää tekoa jo lastenkaan takia...

Noh ei tuomita ennen kuin on selkeää faktaa asian tiimoilta. Tosin vaikuttaa hieman siltä, että Komisario Jyrki Haapala pyrkii hämmentämään soppaa sen minkä kerkiää... Aikas huvittavia ovat kuitenkin miehen kannanotot...

HYVÄ JYRKI:Estit varmastikin toiminnallasi 3.maailmansodan :shock:
SUPPORT: Woman's MC 1%
"Vaikka oonkin perseestä, oon silti pillusta"

A522ni
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 5:35 pm

Oulun lahja Varkaudelle...

Viesti Kirjoittaja A522ni »

Haapala on Oulun lahja Varkaudelle ilman palautusoikeutta. Ei ihan kiitellyin kaveri virkatovereidensakaan silmissä.

otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Varkauden piiritys:
Poliisi vapautti viisi jengiläistä
3.11.2008 20:25
Yksi jengiläinen jää poliisin hoiviin tuhotyöstä epäiltynä.

Poliisi on jatkanut tiiviitä tutkimuksia selvittäessään sunnuntaisen tulipalon syttymissyytä ja moottoripyöräjengiläisten mahdollista osuutta tuhotyöhön.

Juttua tutkiva keskusrikospoliisi kuulusteli koko päivän piiritetystä kerhorakennuksesta kiinniotetuttuja kuutta miestä. Iltakahdeksalta poliisi ilmoitti päästävänsä viisi heistä vapaaksi.

- Yksi heistä jää tänne pidätettynä tuhotyöstä epäiltynä, kertoi tutkimuksia johtava rikoskomisario Teppo Sovelius krp:n Kuopion yksiköstä.

Poliisi epäilee, että kerhorakennusta vastapäätä asuneella miehellä olisi ollut jonkinlaista riitaa jengiläisten kanssa, minkä jälkeen joku heistä olisi sytyttänyt miehen omakotitalon palamaan. Asunnossa oli syttymishetkellä mies ja hänen kolme alaikäistä lastaan, jotka pääsivät ulos palavasta rakennuksesta.

Iltalehden sunnuntai-iltana tavoittama moottoripyöräjengiläinen kiisti jyrkästi, että hänen toverinsa olisivat sytyttäneet paloa. Mies kertoi, että hänen kaverinsa olivat päinvastoin pelastaneet perheen palavasta asunnosta.

Rikoskomisario Sovelius ei halunnut maanantai-iltana ottaa kantaa miehen kertomukseen.

- Tarinoita on monenlaisia. On tuo minullekin kantautunut. Nyt näitä asioita selvitetään, hän totesi.


RISTO KUNNAS
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008110 ... 6_uu.shtml
Viimeksi muokannut otus, Ma Marras 03, 2008 9:43 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Nero Wolfe
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 7:43 pm

Viesti Kirjoittaja Nero Wolfe »

Mikä ero on kaupan myyjällä ja poliisilla? Molemmat kuulema toimivat palvelualalla??? Myyjällä asiakas on kuulema aina oikeassa??? Poliisin homma on helppo...asiakas aina väärässä.
JOKU PUUHASTELIJA

kakojootti
Olivia Benson
Viestit: 707
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 5:07 pm
Paikkakunta: karu pohjola

Viesti Kirjoittaja kakojootti »

Ton ois voinu laittaa päivän nauruihin.
Kyllä skitskofrenia aina yksin olemisen voittaa.

Pässi 73
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 3:17 am
Paikkakunta: Kymenlaakso

Viesti Kirjoittaja Pässi 73 »

otus kirjoitti:Varkauden piiritys:
Poliisi vapautti viisi jengiläistä
3.11.2008 20:25
Asunnossa oli syttymishetkellä mies ja hänen kolme alaikäistä lastaan, jotka pääsivät ulos palavasta rakennuksesta.
RISTO KUNNAS
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008110 ... 6_uu.shtml
Paljons muuten ukko puhalsi??? Tuli vaan mieleen, että ei varmaankaan mainittavasti tai kait sitten ei ollenkaan, koska holhosi kolmea ala-ikäistä... :roll: Eiköhän tämäkin otettu selville :roll:
Tulipas vaan mieleen...
SUPPORT: Woman's MC 1%
"Vaikka oonkin perseestä, oon silti pillusta"

jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1328
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Elikkä kiinni pidettävä oli se kaveri joka rikkoi ikkunan ja meni sisälle auttamaan perhettä pihalle. :lol:
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

chaostar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: La Syys 22, 2007 10:10 pm
Paikkakunta: wEsTcoAST

Viesti Kirjoittaja chaostar »

otus kirjoitti:Onkohan tässä jotain henkilökohtaista takana, jospa Tapsa Haapala on jotain sukua tälle polliisille..Suvun musta lammas.. :lol:
Anteeksi kun saivartelen mutta korjaan että Pentti Tapio HAAPANEN...jos nyt tarkoitit tolla Tapsa Haapalalla Bandidos MC:n Suomen presidenttiä..ainakaan Bandidosin riveissä ei tallustele ketään Tapsa Haapalaa,ellei sit Camaradaksessa...Varkauden kavereita en kaikkia tiedä.
Sitra Ahra

SecretService
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 10:16 pm

Viesti Kirjoittaja SecretService »

chaostar kirjoitti:
otus kirjoitti:Onkohan tässä jotain henkilökohtaista takana, jospa Tapsa Haapala on jotain sukua tälle polliisille..Suvun musta lammas.. :lol:
Anteeksi kun saivartelen mutta korjaan että Pentti Tapio HAAPANEN...jos nyt tarkoitit tolla Tapsa Haapalalla Bandidos MC:n Suomen presidenttiä..ainakaan Bandidosin riveissä ei tallustele ketään Tapsa Haapalaa,ellei sit Camaradaksessa...Varkauden kavereita en kaikkia tiedä.
Chaostaria lainatatakseni, alkuperäisessä kirjoituksessani tarkoitin juurikin tätä Pentti Haapasta. Kyseinen presidenttihän keroi alkuvuodesta televisiossa Bandidoksen olevan lähinnä harrastuskerho, jota kaikenmaailman kotipoliisit häiritsevät "avatkaa ovi"-huudoin...

Tässä yhteydessä tulee muistaa myös, että Camaradas MC:n liiveissä ja Savon Sanomien nettisivujen mukaan kerhotalon seinässäkin on havaittavissa puna-kulta (red&gold) väreissä oleva "I support Bandidos worldwide"-merkki. Ei tämänlaista merkkiä kukaan käyttäisi, ellei ole selkeää yhteyttä Bandidokseen, luulen mä...

Howler
Axel Foley
Viestit: 2291
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler »

SecretService kirjoitti:Tässä yhteydessä tulee muistaa myös, että Camaradas MC:n liiveissä ja Savon Sanomien nettisivujen mukaan kerhotalon seinässäkin on havaittavissa puna-kulta (red&gold) väreissä oleva "I support Bandidos worldwide"-merkki. Ei tämänlaista merkkiä kukaan käyttäisi, ellei ole selkeää yhteyttä Bandidokseen, luulen mä...
Lisäksi, jos nyt puhumme Varkauden moottoripyöräjengin kerhotalosta, niin seinältä löytyy myös jonkin sortin lätkä, missä lukee tuo Camaradas MC. Ainakin eilen vielä oli, kun kävin ohi ajamassa ja katsomassa sitä palanutta taloa.

otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

chaostar kirjoitti:
otus kirjoitti:Onkohan tässä jotain henkilökohtaista takana, jospa Tapsa Haapala on jotain sukua tälle polliisille..Suvun musta lammas.. :lol:
Anteeksi kun saivartelen mutta korjaan että Pentti Tapio HAAPANEN...jos nyt tarkoitit tolla Tapsa Haapalalla Bandidos MC:n Suomen presidenttiä..ainakaan Bandidosin riveissä ei tallustele ketään Tapsa Haapalaa,ellei sit Camaradaksessa...Varkauden kavereita en kaikkia tiedä.
Samanlaiset viikset ja kaikki :wink: ->

http://www.youtube.com/watch?v=-sbqIyee ... re=related
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Vastaa Viestiin