Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1585
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

Ihme juttu edes että tuomio tulee ilman ruumista. Ja vielä neljälle henkilölle, kaikki ei mennyt sittenkään putkeen. Poliisi-Ammattirikolliset 6-0, tässä tapauksessa.

Tämä Turkkilainen Isäpappa häipyi takaisin Turkkiin annettuaan eka lausuntoja poliisille. Tämän jälkeen "katosi" Turkkiin ja sen koommin ei ole tainnut kuulua. Katoaminen tapahtui siis Turkissa. Oikeudessa ei ollut todistajana ja tämähän viivästytti koko oikeusprosessia.
rinssieversti
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Su Joulu 30, 2007 6:55 pm

Leinosen henkilöllisyys

Viesti Kirjoittaja rinssieversti »

Eikös Ilkka Leinonen ole sama, joka Riihimäellä aikanaan Jani Putkosena tunnettiin? Ja monien mukaan oli mukana myös Jari Aaltosen jutussa...
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2503
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

apollo kirjoitti:Ihme juttu edes että tuomio tulee ilman ruumista.
Ei ruumista tarvita, kunhan vain näyttö riittää. Esim. erään insinöörimiehen katsottiin tehneen aikoinaan vaimonsa murhan, vaikka onnistui vastaavalla tavalla hävittämään ruumiin. Samoin erään maatalouslomittajan katsottiin tappaneen todisteitten perusteella kultakauppiaan, eikä tässäkään ruumista, mutta tuomio kyllä. Samoin oli aluksi ns. rehumyllymurmassa, mutta kun tuomio tuli elinkautisena ruumiin puuttumisesta huolimatta, niin sitten alkoi löytyä 'tunnontuskissa' ruumiin osia (osa oli jauhettu ja syötetty tarhaketuille) lievemmän tuomion toivossa. Onhan näitä vuosien varrelta ilman ruumista langetettuja tuomioita, sillä näyttö on se joka ratkaisee nämä asiat.
Pata
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 10:48 pm

Viesti Kirjoittaja Pata »

Iltalehti 27.10.2005

Helsingin hovioikeus piti eilen ennallaan neljän miehen käräjäoikeudessa saamat elinkautistuomiot ruotsalaisen Volkan Ünsalin surmaamisesta.

Oikeuden mukaan verityön teki kolme miestä: Janne Tapio Raninen, 28, Ilkka Jani-Markus Leinonen, 35 ja Raimo Juhani Andersson, 59. Yllytyksestä murhaan tuomittiin Ünsalin lapsuudenystävä Leopoldo Fernando Gonzalez Carmona, 32.

Näyttöä tuki uutena todisteena hovioikeudessa esitelty Gonzalez Carmonan kirje, jonka hän lähetti vankilasta käräjäoikeuden tuomion jälkeen. Kirjeessä mies katsoi jääneensä kiinni Anderssonin tekemien virheiden vuoksi ja vaati, että Anderssonin tulee ottaa vastuu teosta. Gonzalez Carmona puhui kirjeessä murhasta ja antoi ohjeita siitä, mitä todistajien ja asianosaisten tuli kertoa hovioikeudessa.

Syytetyt vaativat hovioikeudessa syytteiden hylkäämistä, koska Ünsalin ruumista ei ole löydetty. Hovioikeuden mukaan todisteeksi veriteosta riittivät kuitenkin Leinosen asunnossa Vuosaaressa olleet veritipat sekä poliisin puhelin- ja tilakuunteluilla hankkimat tiedot.

Motiivi henkirikokselle oli se, että Ünsal oli kertonut poliisille tietonsa Arlandan lentokentällä vuonna 2002 tehdystä rahankuljetusryöstöstä, jossa sekä hän itse että Gonzalez Carmona olivat mukana.
Bandiitti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ma Touko 12, 2008 1:51 am
Paikkakunta: Pusikko

Viesti Kirjoittaja Bandiitti »

Doctor Lecter kirjoitti:Volkan Ünsalin verta löytyi niin vuokratun sinisen Toyota Hiacen tavaratilasta, kuin siitä asunnosta missä Ünsal pääsi (mitä todennäköisemmin) hengestään Hgin Vuosaaressa osoitteessa Kallvikintie 61 B 32. Lisäksi asunnossa olleet hyväkuntoiset sohva ja matto oli poltettu Tervakoskella yhden murhaan osallistuneen henkilön sedän maatilalla. Sohva oli ennen polttamista tosin sahattu moottorisahalla kahtia.
Minun muistaakseni tuolta polttopaikalta löytyi palaneita metallinappeja, mitkä olivat samanlaisia kuin Ünsalin takissa.
Murha - Tappo - Surma
Setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 537
Liittynyt: To Syys 13, 2007 7:40 pm
Paikkakunta: Itä opettaa

Viesti Kirjoittaja Setä »

Bandiitti kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:Volkan Ünsalin verta löytyi niin vuokratun sinisen Toyota Hiacen tavaratilasta, kuin siitä asunnosta missä Ünsal pääsi (mitä todennäköisemmin) hengestään Hgin Vuosaaressa osoitteessa Kallvikintie 61 B 32. Lisäksi asunnossa olleet hyväkuntoiset sohva ja matto oli poltettu Tervakoskella yhden murhaan osallistuneen henkilön sedän maatilalla. Sohva oli ennen polttamista tosin sahattu moottorisahalla kahtia.
Minun muistaakseni tuolta polttopaikalta löytyi palaneita metallinappeja, mitkä olivat samanlaisia kuin Ünsalin takissa.
Pitää paikkansa.

Tämä turkkilainen oli ilmeisesti niin kovan luokan mulkku, että tälläinen kuolema ei tullut kenellekkään yllätyksenä.
What's up, fuckers?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tässä Maikkarin arkistosta uutisia itse oikeudenkäynnistä.
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/335915

Palkkamurhasta syytteet viidelle
13.12.2004 13:07

Viisi henkilöä on saanut syytteen ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta. Syyttäjä Harri Ilanderin mukaan Ünsal pahoinpideltiin ja kuristettiin Vuosaaren Kallvikintien asunnossa 16. lokakuuta 2003.

Syyttäjän mukaan tapahtumat nivoutuvat Arlandan lentokentän suureen ryöstöön heinäkuussa 2002. Suomalaiset tekijät oli palkattu sen jälkeen kun edellinen palkkamurhaaja oli itse surmattu Ruotsissa.

Syyttäjän mukaan motiivina Ünsalin surmaan oli se, että hän oli paljastanut Arlandan ryöstäjät poliisille. Ünsalin tiedot eivät ole johtaneet syytteisiin.

"Leo palkkasi Jannen"

Syyttäjän kuvion mukaan chileläissyntyinen Leo oli palkannut suomalaisen tuttavansa Jannen surmaamaan Ünsalin. Leo, Ünsal ja Janne olivat vanhoja ystäviä. 26-vuotias Janne on tuomittu murhasta, kun hän ampui 1998 Solvallan raviradalla Tukholman alamaailman serbijohtajan.

Janne taas syyttäjän mukaan oli palkannut suomalaiset ystävänsä Raimon ja Janin. Heillä on huume- ja väkivaltatausta. Kolmikko oli sitten hakannut ja kuristanut Ünsalin Vuosaaressa Janin asunnossa 16.10.2003. Ruumista ei ole löytynyt, mutta asunnossa oli verijälkiä. Palkkio oli toimitettu kuriirilla Helsinkiin.

Leoa syytetään yllytyksestä murhaan. Jannea, Raimoa ja Jania murhasta sekä Raimon vaimoa Satua avunannosta murhaan, kun tämä oli syyttäjän mukaan vuokrannut pakettiauton, jolla ruumis kuljettiin asunnosta.

Syytetyt kiistävät

Kaikki viisi syytettyä kiistivät syytteen jyrkästi. Janne kertoi asianajajansa välityksellä ihmettelevänsä sitä, miksi Ünsal olisi ylipäätään tullut Helsinkiin Jannen luokse, kun tuohon aikaan liikkui alamaailman juoruja, että Janne oli palkattu Ünsalin tappajaksi. Ünsalia oli varoitettu Jannesta.

- Ünsal on voinut itse lavastaa kuolemansa ja kadota, asianajaja Markku Fredman sanoi ja epäili, että huhuja Jannen osuudesta oli etukäteen levittänyt Ünsal itse.

- Tässä ei ole tarpeeksi näyttöä siitä, että hän on kuollut.

Raimon avustaja Jaakko Tuutti oli samoilla linjoilla.

- Ünsal on kansainvälinen rikollinen, joka on liikkunut puolen maapallon aluella. Maa on alkanut polttaa jalkojen alla.

Poikkeuksellista juttua käsitellään koko viikko Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa.

(MTV3)
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/336217

Palkkamurhaoikeudenkäynti jatkuu
Julkaistu 14.12.2004 12:43 (päivitetty 17:23)

Helsingin käräjäoikeudessa jatkui tänään poikkeuksellisen palkkamurhan oikeuskäsittely. Viisi ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta syytettyä kiistävät kaikki syyllisyytensä.

Ruotsalaisturkkilainen Volkan Ünsal katosi 15-16.10. välisenä yönä Helsingissä. Syytteiden mukaan ammattirikollisten joukko murhasi hänet ruotsalaischileläisen Leon toimeksiannosta. Motiivi palkkamurhaan oli se, että Ünsal oli kertonut Arlandan lentokenttäryöstöstä Ruotsin poliisille ja vienyt Leon rahoja.

Epäillyt olivat puhelinkuuntelussa valmiiksi, koska huumepoliisi epäili heitä huumekaupoista. Ilman tätä kuuntelua juttu tuskin olisi edennyt syyteasteelle.

"Mitä tarkoittaa juhliminen?"

48-vuotiasta Raimoa kuulusteltaessa syyttäjä tivasi puhelinkuuntelussa usein mainitusta juhlimisesta. Raimo oli murhapäivänä 15.10.2003 keskustelleet mm. "kun pitäis lähtee juhlimaan", "mut pitäis se yksi lähtee juhlimaan", "jos sais jotakin muita mukaan vielä".

Syytäjän mukaan juhliminen tarkoitti Ünsalin tappamista. Raimo oli eri mieltä.

- Se oli ihan tavallinen ilta. Ei siellä tapahtunut mitään.

Raimon mukaan Volkan oli antanut arvokellonsa illan mittaan Raimolle. Syynä oli se, että Raimo antoi Ünsalille rahaa kokaiinin ostoon. Syyttäjän näkemyksen mukaan kello oli anastettu murhan yhteydessä.

Raimon mukaan vähän ennen puoltayötä Ünsal oli lähtenyt kokaiininsa kanssa Mikadoon juhlimaan, kun muut olivat lähteneet Vuosaareen.

Syyttäjä kysyi miten Ünsalin verta oli päätynyt Vuosaaren asuntoon.

- Sehän on entinen seksialan yrittäjän kämppä. Onhan se voinut siellä käydä joskus aiemmin.

Murhan aikaan Kallvikintien asunnossa asui murhasta syytetty 34-vuotias Jani. Talon eteen oli ajettu valmiiksi vuokrattu sininen Hiace.

- Tarkoituksena oli muuttaa Janin tavaroita.

Syyttäjän mukaan pakettiautolla vietiin Ünsalin ruumis ja asunnossa vereentyneitä tavaroita.

Muutama päivä syytteessä mainitun murhan jälkeen Raimo oli matkustanut Ruotsiin ja tavannut yllytyksestä syytetyn Leon.

- Kyse oli autokaupparahoista.

Raimon mukaan samasta asiasta oli kyse, kun hän tapasi Helsinki-Vantaan lentokentällä Ruotsista tulleen kuriirin.

Todisteena on myös hotelli Hesperiassa esitetty teknisesti heikkotasoinen tilakuuntelu, jossa Raimo puhuu vankilomallla olevan miehen kanssa tappamisesta. Syyttäjän mukaan siinä kuvataan Ünsalin murhaa. Raimon mukaan kännissä puhutaan niitä näitä, eikä siitä edes saa selvää.

Janne: "Tarkoitus tehdä kokaiinikauppoja"

27-vuotias Janne kertoi, että syyttäjän väittämä murhailta oli sujunut kokaiinia etsiessä.

- Tarkoitus oli juhlia, mutta kokaiinia ei aluksi löytynyt. Helsingissä oli myös serkkujani Ruotsista ja tarkoitus oli viettää iltaa heidän kanssaan. Tilanne oli hankala, koska Volkan ei halunnut olla ruotsalaisten kanssa tekemisissä. Volkan jäi kaupunkiin ja menimme Ramin kanssa Vuosaareen, jossa otimme kokaiinia.

Janne kertoi, että hän on lapsuudenystävä Leon ja Volkanin kanssa. Kaikki asuivat Etelä-Tukholmassa. Vuonna 1998 Janne ampui Solvalla raviradalla Tukholman alamaailman serbijohtajan.

- Volkan halusi tulla Suomeen moikkaamaan ja asumaan luokseni. Tapasin hänet viimeisen kerran 17.10., Janne sanoi. Tämä tarkoittaisi, että Volkania ei tapettu sitä edeltävänä yönä.

- Volkan lähti väärällä nimellä samana päivänä Turun kautta Ruotsiin.

Millaiset vaatteet Volkanilla oli tuolloin yllään, syyttäjä kysyi.

- En muista.

Janne: "Minulle ei tarjottu tappotehtävää"

- Minulle ei ole koskaan tarjotu Ünsalin tappotehtävää, Janne sanoi.

Jannen asianajaja Markku Fredman kysyi vielä asunnosta löytyneestä verestä.

- Volkanin nenästä vuoti usein verta kokaiinin käytön takia. Olimme käyneet muutamaa viikkoa aiemmin Vuosaaren asunnossa, ja silloin nenästä tuli verta.

Jani: "Ei paljon sanottavaa"

- En ole syyllistynyt rikokseen, enkä tiedä kenenkään muunkaan syyllistyneen mihinkään rikokseen, 34-vuotias Jani sanoi.

Vuosaaren Kallvikintien asunto oli murhan aikaan Janin käytössä. Häntä epäillään tekijäksi.

- Paljon enempää sanottavaa ei ole.

Syyttäjä on rakentanut legoista legolinnan ja ympärille on laitettu sirkushuvit.

- Sen haluan vielä sanoa Vuosaaren asunnon huonekalujen polttamisesta, että kun vuokraemäntä käski minua muuttamaan, niin poltin ne huonekalut. Kiusa se on pienikin kiusa, Janne sanoi ja vaikeni.

Syyttäjän mukaan Jani oli Tervakoskella polttanut vereentyneitä huonekaluja hävittääkseen todisteita.

Isokokoisen Jani ympärillä on koko oikeudenkäynnin ajan istunut kaksi poliisia ja kaksi vartijaa.

Satu: "Hain vuokra-auton"

Avunannosta murhaan syytetty Raimon vaimo Satu ei nähnyt päivässä mitään poikkeuksellista.

- Tein autovuokraamossa sopimuksen pakettiauton vuokraamisesta. Olen käynyt siellä usein aiemminkin, Satu sanoi.

Rami oli ottanut auton ja sen jälkeen 37-vuotias nainen oli mennyt kotiinsa.

- Tarkoituksena oli tehdä muuttoa.

Iltaa nainen oli viettänyt Jannen tyttöystävän seurassa.

Syyttäjä kysyi vielä naisen MORE -tatuoinnista. More tarkoittaa Me Olemme Rikollisten Eliittiä -jengiä. Kuulusteluissa nainen oli kertonut olevansa MORE:n sihteeri.

- Ei minulla ole oikein tekemistä sen kanssa.

Leo: "Volkanin väitteitä"

- Kyse on vain Volkanin väitteistä. Hän on väittänyt, että on varastanut minulta rahaa ja, että olisin asettanut jonkun hinnan hänen päästään, chileläissyntyinen mies sanoi.

- Ne ovat valetta.

Syytteiden mukaan Leo oli tilannut Ünsalin murhan, koska Ünsal oli varastanut Leolta yli 2 miljoonaa kruunua ja sitä seuranneiden uhkausten myötä Ünsal oli puhunut poliisille heinäkuussa 2002 tapahtuneesta Arlandan 44 miljoonan kruunun lentokenttäryöstöstä.

- Minulla ei ole mitään tekemistä ryöstön kanssa, Leo sanoi. Ruotsissa syyttäjä on keskeyttänyt ryöstötutkinnan Leon osuudesta.

Leo kertoi tulleensa Ruotsiin Chilestä pakolaisena 1980-luvun puolivälissä perheensä kanssa. Leo kasvoi samassa kaupunginosassa Volkanin ja Jannen kanssa.

- Olen yrittänyt olla lainkuuliainen, mutta se ei ole ollut helppoa. Olen ollut vankilassa, mutta en törkeistä rikoksista.

Leon mukaan hänen Volkanin välit olivat elokuussa 2002 viilenneet, mutta syynä oli Volkanin huono käytös ja se, että Leo oli huomauttanut siitä muiden ystävien läsnäollella.

- Hän ei halunnut enää olla ystäväni, vaikka yritin sovitella vielä asiaa. Volkanilla oli kaikenlaisia suuria ongelmia oman väkensä kanssa Haningessa. Yritin keskustella myös hänen isänsä kanssa ja auttaa. Sen jälkeen Volkan uhkaili ja nimitteli minua. Välimme viilenivät. Volkan halusi tulla samanlaiseksi gansteriksi ja mafiamieheksi kuin isänsä, joka aikanaan karkoitettiin Ruotsista murhatuomion jälkeen.

Leo kertoi laajasti myös Volkanin tekemistä rikoksista, mm. kiristyksestä, murhapoltoista. Leon mukaan Ünsalilla oli ongelmia jugoslaavien ja kurdien kanssa.

- Minä en ole uhannut Volkanin tai hänen läheistensä henkeä, enkä ole antanut sellaisesta toimeksiantoa kenellekään.

Oikeudenkäynti jatkuu huomenna todistajien kuulemisella.

(MTV3)
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/336434

Murhaoikeudenkäynnissä kuultiin poliisikoiran ohjaajaa
15.12.2004 11:22

Tänään jatkuneessa Volkan Ünsalin murhaoikeudenkäynnissä kuultiin syyttäjän todistajana kahta poliisikoiran ohjaajaa. Niin Body kuin Simo-Petteri -nimiset koirat ilmaisivat, että Vuosaaren murhapaikaksi oletetussa asunnossa oli vanhan veren sekä vainajan hajua.

Erityisesti koirat olivat merkanneet asunnon olohuoneen. Tältä alueelta kaikki huonekalut oli viety pois ja poltettu. Syyttäjän mukaan polttaminen oli tehty vereentyneiden huonekalujen hävittämiseksi. Asunnossa asuneen syytetyn Janin mukaan huonekalut oli hävitetty kostoksi siitä, että hänet oli häädetty.

- Jos ruumis on ollut matolla niin haju siirtyy lattiaan. Hajumolekyylit siirtyvät hyvin nopeasti. Haju siirtyy lattiaan, vaikka ruumis olisi ollut kassissa, jos kassi on ollut jonkun aikaa matolla, Bodyn ohjaaja selvitti.

Myös asunnossa ollut matto oli poltettu.

- Koira ei kuitenkaan ilmoita eroa onko kyseessä vainajan haju tai veren haju, Bodyn ohjaaja selvitti.

Asunto oli siivottu huolella ja lattiat pesty. Koirat olivat merkanneet myös asunnon pesuhuoneen lattiakaivon.

Ruumiskoirien ohjaajien kuulemisen tarkoituksena oli osoittaa, että asunnossa oli ollut verta ja kuollut ihminen. Dna-tutkimuksissa on selvinnyt, että asunnossa oli Volkan Ünsalin verta.

Ruumiskoirat olivat merkanneet myös vainajan ja/tai veren hajun pakettiautosta, jolla syyttäjien mukaan Ünsalin ruumis oli kuljetettu hävitettäväksi.

Syyttäjä kysyi: Teitte tutkimuksen neljä kuukautta sen jälkeen kun autolla on kuljetettu ruumis.Jos ruumis on ollut jätesäkissä ja kassissa pari tuntia pakettiauton takaosassa, ilmaisisiko koira vainajan hajun?

- Kyllä se on mahdollista, Bodyn ohjaaja sanoi.

Raimon puolustus kysyi: Jos esimerkiksi vanhus on kuollut vuoteeseensa ja autolla on kuljetettu sänky kaatopaikalle, ilmaisisiko koira vainajan hajun autosta?

- Kyllä se on mahdollista, Bodyn ohjaaja sanoi.

Murhaoikeudenkäynnissä kolmea ammattirikollista syytetään Ünsalin palkkamurhasta. Ünsal katosi 16.lokakuuta 2003 Helsingissä. Syytteiden mukaan ammattirikolliset Jani, Janne ja Raimo pahoinpitelivät ja kuristivat ruotsalaisturkkilaisen sekä hävittivät ruumiin. Tukholmassa asuvaa chileläistä Leoa syytetään yllytyksestä ja yhden ammattirikollisen vaimoa Satua avunannosta murhaan.

Tilakuuntelussa puhuttiin tappamisesta

Oikeudessa kuultiin myös poliisin pari viikkoa murhan jälkeen tekemä tilakuuntelu, jossa mikrofoni oli salaa piilotettu hotelli Hesperian saunatiloihin. Syyttäjän mukaan Raimo oli puhunut vankilomalla olleelle kaverille henkirikoksen tekemisestä. Surmatavasta Raimo kertoo äänitteessä: "siel o meit kolme, molempii käsiin ja yks... on nii vittu työläst hommaa".

Syyttäjän mukaan Raimo kertoo Ünsalin kuristamisesta. Raimon mukaan hän oli keskusteluhetkellä kaatokännissä ja silloin tulee juteltua ns. matkasellijuttua eli löysää, liioiteltua tarinaa rikoksista.

Teon jälkeisistä toimista Raimo kertoo kuuntelussa: "Se o montussa... pantu sinne... se o kadonnut... sillo ku asia on hoidettu... kaikki on poltettu... ei oo mitään missää... vanhaa mallii, tiedätsä... ja sitte sinne... kukaan ei tiedä, kukaan ei löydä... ei tuu katkuu... sillälai me hoidetaan asiat".

Osa teknisestä kuuntelusta on hyvin epäselvää muun muassa taustamusiikin takia. Näytettä olikin parannettu keskusrikospoliisin rikoslaboratoriossa. Asiantuntijan mukaan puhujat olivat lievässä tai korkeintaan keskivahvassa päihtymystilassa.

(MTV3/Jarkko Sipilä)
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/336735

Ünsal-oikeudenkäynti: Äiti kertoi Volkanin saamista uhkauksista
16.12.2004 12:50

Helsingissä kadonneen Volkan Ünsalin palkkamurhan oikeudenkäynti jatkui Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa. Ünsalin omaisista kuultiin salissa vain turkinkielistä puhetta, koska he puhuivat niin sanotusta pelkääjän kopista.

- Meidän perheemme on uhattu tappaa, veli kertoi.

Ünsalin perhe on Ruotsissa todistajansuojeluohjelmassa. Poliisikuulusteluissa veli oli kertonut laajasti muun muassa chileläisen Leon ja tämän ystävän tekemistä uhkailuista. Poliisille veli oli kertonut nyt murhan yllytyksestä syytetyn Leon uhanneen häntä pistoolilla ja tivanneen tietoja Volkanista. Pelkääjän kopissa veli valitti huonomuistisuuttaan.

- Lukekaa ne asiat kuulustelupapereista. En jaksa muistaa. Minulla on nyt psyykkisiä ongelmia. En halua puhua siitä.

Syyttäjän jatkoi kuitenkin tenttausta. Tumman lasiseinän takana istuneesta veljestä kuultiin salissa vain hiljaista turkinkielistä puhetta, jonka tulkki käänsi suomeksi.

- Volkan oli kertonut, että hänestä oli luvattu tapporaha. Poliisi oli sanonut Volkanille, että hän ei saisi lähteä Suomeen, mutta Volkan lähti.

Oikeudenkäynnissä kolme ammattirikollista on syytteessä Ünsalin palkkamurhasta. Ünsal katosi 16. lokakuuta 2003 Helsingissä. Syytteiden mukaan ammattirikolliset Jani, Janne ja Raimo pahoinpitelivät ja kuristivat ruotsalais-turkkilaisen sekä hävittivät ruumiin. Tukholmassa asuvaa chileläistä Leoa syytetään yllytyksestä ja yhden ammattirikollisen vaimoa Satua avunannosta murhaan. Syyttäjän mukaan motiivina oli se, että Volkan oli varastanut Arlandan lentokenttäryöstön rahoja ja puhunut asiasta poliisille.

Äiti kertoi uhkauksesta

Volkan Ünsalin 46-vuotias äiti kertoi kuullensa puhelimessa kuinka Janne oli kertonut Leon uhanneen tappaa Volkanin. Pimeästä kopista niin ikään puhuneen äidin ääni oli hyvin hiljainen. Tulkki käänsi puheen suomeksi. Koko perhettä oli uhattu.

- He tiesivät, että Volkan rakasti perhettään. Uhkailuilla he yrittävät saada hänet ansaan.

- Yritin varoittaa Volkania luottamasta kehenkään. Nämä ihmiset olivat aiemmin ystäviämme ja söivätkin meillä kotona usein. Nyt he ovat kääntyneen meitä vastaan. Jumala rankaisee heitä.

(MTV3)
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/336984

Ünsalin murhaoikeudenkäynnissä aikalisä
17.12.2004 14:30

Helsingin käräjäoikeus otti Volkan Ünsalin murhaoikeudenkäynnissä aikalisän. Unsalin isä ei tullut paikalle kertomaan poikansa saamista uhkauksista ja käsittely lykättiin syyttäjän pyynnöstä tammikuulle.

Jutussa syytetään kolmea suomalaista ammattirikollista palkkamurhasta, chileläistä yllytyksestä murhaan ja yhden syytetyn vaimoa avunannosta murhaan. Syytteiden mukaan Ünsal kuristettiin lokakuussa 2003 Helsingissä. Ruumista ei ole löydetty.

Ünsalin isä on poliisikuulusteluissa kertonut yllytyksestä syytteessä olevan Leon uhkailuista. Syyttäjän mukaan isän kertomus on tärkeä todiste Leoa vastaan. Ünsalin isä ei kuitenkaan ilmaantunut paikalle. Syyttäjä halusi jättää todisteeksi Ünsalin isän poliisikuulustelukertomuksen, mutta puolustusasianajajat vaativat miestä paikalle.

Tiettävästi isä on jossain Turkissa.

- Hän on ollut halukas tulemaan paikalle, syyttäjä Harri Ilander sanoi. Puolustusasianajajat epäilivät tätä halukkuutta.

- Tässä on vuosi istuttu poliisivankilassa. Lykätään vaan juttua, että saadaan ukko paikalle, murhasta syytetty Rami sanoi.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteen ja epäilevät Ünsalin lavastaneen katoamisensa murhaksi.

- Leo on valmis odottamaan, kun vaihtoehtona on väärä elinkautistuomio, Leon ruotsalainen asianajaja totesi.

Värikkään taustan omaava Ünsalin isä on aikanaan tuomittu Ruotsissa murhasta ja karkotettu maasta.

(MTV3)
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /01/345964

Ünsalin murhasta elinkautiset neljälle
Julkaistu 28.01.2005 13:05 (päivitetty 17:20)

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut neljälle miehelle elinkautiset Volkan Ünsalin murhasta. Sen sijaan avunannosta murhaan syytetyn naisen syyte hylättiin. Oikeus antoi tuomionsa kansliapäätöksenä.

Tuomio on Suomen rikoshistoriassa varsin poikkeuksellinen. Kymmeniin vuosiin samasta jutusta ei ole langetettu neljää elinkautista. Oikeuden mukaan kolme suomalaista ammattirikollista oli kuristanut itsekin rikollispiireissä liikkuneen Ünsalin chileläismiehen toimeksiannosta lokakuussa 2003. Suomessa murhatun Ünsalin ruumista ei ole löydetty.

Jutussa ei ollut lainkaan yhtä ratkaisevaa todistetta, vaan näyttö rakentui neljästätoista pienemmästä todisteesta, jotka yhdessä vakuuttivat käräjäoikeuden. Sen mukaan jutussa ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä syyllisyydestä.

Palkkamurhan motiivi liittyi heinäkuuhun 2002 ja Arlandan lentokentän miljoonaryöstöön. Ünsal toimi rahasaaliin kätkijänä ja kertoi lopulta muista ryöstäjistä poliisille.

Poliisitutkinnassa käytettiin poikkeuksellisia keinoja. Poliisi muun muassa kuunteli epäiltyjen hotellista varaamaa saunatilaa.

(MTV3)
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Re: Murha ilman ruumista (Volkan Ünsalin tapaus)

Viesti Kirjoittaja loneliness »

vasikka kirjoitti: Oli myös kuvanauhaa katoamisen jälkeen, jossa yhdellä herroista kiilteli ranteessa Unsalin roleksi.
Rolexit on komioita kelloja, mutta aika riskaabelia toimintaa poseerata Unsalin bling bling kädessä...

Onko tietoa, mikä motiivi Unsalilla oli käräyttää nämä tyypit? Koitui kohtaloksi suuri suu sitten.
Paavo Arhinmäki on äijä!
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Re: Murha ilman ruumista (Volkan Ünsalin tapaus)

Viesti Kirjoittaja Aariel »

loneliness kirjoitti:
vasikka kirjoitti: Oli myös kuvanauhaa katoamisen jälkeen, jossa yhdellä herroista kiilteli ranteessa Unsalin roleksi.
Rolexit on komioita kelloja, mutta aika riskaabelia toimintaa poseerata Unsalin bling bling kädessä...

Onko tietoa, mikä motiivi Unsalilla oli käräyttää nämä tyypit? Koitui kohtaloksi suuri suu sitten.
Itsekin mietein tuota kelkan kääntämistä. Uhkasiko Unsalia itseään pitkä vankeusrangaistus? Päättikö hän tästä syystä ilmiantaa kaverinsa ja näin ollen madaltaa omaa tuomiotaan? Vai halusiko hän muuttaa elämänsä suuntaa ja se ei olisi onnistunut, jos kaverit oli vapaalla?
Mielestäni Alibissa ollut juttu tästä tapuksesta antaa ymmärtää niin kuin Unsalilla itsellään ei olisi mitään tekemistä alamaailman kanssa. Siinä puhutaan vain, että Unsal oli mukana todistajansuojeluohjelmassa, syitä ei kerrota.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5184
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Neljä elinkautista tuomiota lämmittää kyllä mieltä. Kraavisti sanottuna tapahtuma vähensi neljän henkilön osalta rikollista toimintaa. Yksi henkilö kaiken lisäksi lopetti rikollisen toiminnan kokonaan... Missäköhän on nyt Arlandan rahat??
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Tästäkin ois referoitavaa. Tulee nyt vaan nää huonossa järjestyksessä, kun olen vasta penkonut noita muinaisia Alibeja. Mutta nooo...tuleepahan talteen.

Taustaa:
12.6.2002 tapahtui Tukholman lentokentällä Arlandassa röyhkeä ryöstö. Kohteena oli arvokuljetusauto ja saalis oli lähes 5 miljoonaa euroa. Niin tekijät kuin rahatkin jäivät tavoittamattomiin. Ei kulunut kahta kuukautta, kun poliisille tuli vapaaehtoisesti kertomaan Ruotsissa vakituisesti asuva turkkilaista syntyperää oleva taparikollinen Volkan Ünsal. Hän vasikoi hyvän ystävänsä, Chilestä aikoinaan Ruotsiin paenneen Leo G:n. Leota ei ollut koskaan tuomittu rikoksista. Muiden ryöstöön osallistuneiden henkilöllisyys jäi arvoitukseksi.

Ünsalin iä oli tuomittu murhasta ja heroiinikaupoista ja karkotettu takaisin Turkkiin. Ünsal itse jatkoi rikosten täyttämää elämää ja ajeli punaisella Ferrarillaan. Hän omisti puolet tukholmalaisesta ravintolasta. Hän kääri voitoista puolet päältä ja jätti laskut ja muut lakisääteiset maksut toisten niskoille. Hän poltti viereen ilmestyneen kilpailevan ravintolan. Häntä syytettiin murhayrityksestä, mutta oikeus katsoi teon tapahtuneen itsepuolustukseksi.

Ünsalia kuvattiin ilkeäksi ja itsekeskeiseksi pikkukonnaksi. Tyttöystävä kertoi miehen piesseen hänet päivittäin. Ünsal kiristi myös suojelurahoja. Eräs uhri ei suostunut maksamaan, joten Ünsal katkaisi puutarhasaksilla tämän pikkusormen. Yleensäkin Ünsal kusetti kaikkia. Ahneus sai hänet vasikoimaan hyvän ystävänsä rahankuljetusryöstöstä. Siitä oli luvattu 4.4 miljoonan Ruotsin kruunun vihjepalkkio. Tämän lisäksi Ünsal tiesi mihin Leo G oli piilottanut lähes 3 milj. kruunua ja kävi siirtämässä rahat omaan taskuunsa.

Solvallan Janne:
6/2003 vankilasta vapautui Tukholmassa asuva, suomalaissyntyinen Janne R. Hän oli niin Ünsalin kuin Leon hyvä lapsuudenystävä.Päinvastoin kuin Ünsal, Leo pyrki huolehtimaan ystävästään myös tämän vankilatuomion aikana, lähinnä taloudellisesti.
Janne tunnettiin Solvallan Jannena, koska oli surmannut raviradalla v. 1998 serbialaisen rikollisjohtajan ampumalla tämän viidellä laukauksella. Kun Janne pääsi vapaaksi, Leo avusti häntä 10 000 kruunulla alkuun.
Tänä aikana Ünsalista oli luvattu 3,5 milj. kruunun suuruinen "tapporaha". Summa oli kerätty useilta eri henkilöiltä. Ünsalia oli kuitenkin vaikea löytää, koska poliisi oli ottanut hänet todistajien suojeluohjelmaansa. Virkavalta myös varoitti miestä etukäteen tapporahasta.

Valkoinen haulikko:
Janne oli ottanut yhteyttä tuntemaansa Raimoon, joka puolestaan otti yhteyttä tuntemaansa Janiin. Janne seurusteli Raimon vaimon sukulaistytön kanssa. 15.10 illalla Janne ja Raimo houkuttelivat Ünsalin viettämään ravintolailtaa kanssaan. Ennen ravintolaan menoa Ünsal käytettiin luukussa, josta sai kokaiinia ostettua. Sen jälkeen lähdettiin Seurahuoneelle. Kolmikko tunnistettiin valvontakameran ottamasta valokuvasta. Ravintolaillan jälkeen lähdettiin jatkoille Janin luo Kallvikintielle Helsingin Vuosaareen. Asunnolla miehiä odotti Jani L, ja kun Ünsal astui sisälle, hänen surmaamisensa aloitettiin heti. Ünsal teki ankaraa vastarintaa, joten hänet lyötiin ensin tajuttomaksi. Viimein hänet kuristettiin. Tämän jälkeen vereentynyt sohva ja matto hävitettiin polttamalla. Ruumis siirrettiin tuntemattomaan paikkaan pakettiautolla. Auto siistittiin ja palautettiin vuokraajalle seuraavana päivänä. Viikon päästä Ünsalin tyttöystävä Anna teki katoamisilmoituksen poliisille. Hänelle saapui lappusia, joissa kehotettiin pitämään suu kiinni tai käy kuten turkkilaiselle.

Poliisi pidätti Jannen ja Raimon 21.1.2004. Jani otettiin kiinni 13.2.2004. Myös Raimon aviovaimo joutui pidätetyksi muutamiksi kuukausiksi. Vaimo oli vuokrannut ruumiin kuljettamista varten vuokratun pakettiauton. Leo pidätettiin 31.8.2004. Virkavallan edustajat pääsivät jalanjäljille seuratessaan tekijöitä heidän huumeisiin liittyvissä rikoksissa kuuntelemalla mm. heidän puheluitaan eli siis sattumalta.
Oikeudenkäynti alkoi 13.12.2004 Helsingin käräjäoikeuden kellarin turvasalissa. Syyttäjä vaati Leolle rangaistusta yllytyksestä murhaan. Janille, Jannelle ja Raimolle syyte tuli murhasta. Raimon vaimolle avunannosta murhaan. Jokainen kiisti syyllisyytensä.

Raimon asianajajan mukaan mitään rikosta ei ollut edes tapahtunut. Kyseessä oli suuri lavastus, jonka mukaan Ünsal oli kadonnut maailmalle maan alkaessa polttaa liikaa jalkojen alla.
Raskauttavina todisteina esitettiin veriroiskeet, joita oli löytynyt kaikkialta Janin asunnon olohuoneesta, vaikka asunto oli siistitty huolellisesti. Veri kuului DNA -testin mukaan Ünsalille.Ünsalin DNA taas saatiin vaatteista, jotka oli jätetty Janin asunnolle. Myös ruumiskoira pystyi merkitsemään kuolleen ihmisen olleen asunnossa, samoin kuin pakettiauton sisällä. Janin asunnon lähellä sijainneen polttouunin tuhkan seasta löytyi nappeja, jotka kuuluivat Ünsalin tämän katoamishetkellä yllä olleeseen Armani-merkkiseen farkkupaitaan. Raimon hallusta löytyi miehen Rolexkello ja kihlasormus.
------
Omana kommenttinani totean, että Ünsal yritti istua kahdella jakkaralla yhtäaikaa. Hän sai sitä mitä tilasi ja tilaus vietiin todennäköisesti perille asti. Miten ikinä mies kuvitteli selviävänsä vasikoituaan ystävänsä. No, ehkä kokaiini teki tehtävänsä.
samurai
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Pe Huhti 04, 2008 10:52 am

Viesti Kirjoittaja samurai »

No huhhuh!

Tosiaan jos tuollaisen elämäntyylin valitsee ja noin korttinsa pelaa niin ei voi kauaa elää noissa piireissä.

Vähemmästäkin on tapettu ja murhattu jne.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

Ailar kirjoitti:Ünsal teki ankaraa vastarintaa, joten hänet lyötiin ensin tajuttomaksi. Viimein hänet kuristettiin. Tämän jälkeen vereentynyt sohva ja matto hävitettiin polttamalla. Ruumis siirrettiin tuntemattomaan paikkaan pakettiautolla. .
mistähän tämä on selvinnyt,kun kukaan ei ole puhunut mitään eikä ole ruumistakaan...

samoin ihmettelen tuota Unsalin suojeluohjelmaa,mies on ollut samalla paikkakunnalla,samalla nimellä,samoissa hommmissa ja porukoissa...

ruotsalainen suojeluohjelma :)
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

DollariExpress kirjoitti:
Ailar kirjoitti:Ünsal teki ankaraa vastarintaa, joten hänet lyötiin ensin tajuttomaksi. Viimein hänet kuristettiin. Tämän jälkeen vereentynyt sohva ja matto hävitettiin polttamalla. Ruumis siirrettiin tuntemattomaan paikkaan pakettiautolla. .
mistähän tämä on selvinnyt,kun kukaan ei ole puhunut mitään eikä ole ruumistakaan...

samoin ihmettelen tuota Unsalin suojeluohjelmaa,mies on ollut samalla paikkakunnalla,samalla nimellä,samoissa hommmissa ja porukoissa...

ruotsalainen suojeluohjelma :)
Itse ymmärsin siten, että tutkinnan perusteella on tehty tietyt päätelmät siitä, kuinka oletettu rikos on tapahtunut eli ´syyttäjän tekstiä´.
Suojeluohjelmasta en ymmärrä hönkäsen pöläystä. Jospa sälli ei uskonut, että huonosti tässä vielä käy - pyöri vaan nurkissa.
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Ei ollut ruumista ei, mutta tällä sivulla Ailarin tekstissä oli raskauttavista seikoista.

Raimon asianajajan mukaan mitään rikosta ei ollut edes tapahtunut. Kyseessä oli suuri lavastus, jonka mukaan Ünsal oli kadonnut maailmalle maan alkaessa polttaa liikaa jalkojen alla.
Raskauttavina todisteina esitettiin veriroiskeet, joita oli löytynyt kaikkialta Janin asunnon olohuoneesta, vaikka asunto oli siistitty huolellisesti. Veri kuului DNA -testin mukaan Ünsalille.Ünsalin DNA taas saatiin vaatteista, jotka oli jätetty Janin asunnolle. Myös ruumiskoira pystyi merkitsemään kuolleen ihmisen olleen asunnossa, samoin kuin pakettiauton sisällä. Janin asunnon lähellä sijainneen polttouunin tuhkan seasta löytyi nappeja, jotka kuuluivat Ünsalin tämän katoamishetkellä yllä olleeseen Armani-merkkiseen farkkupaitaan. Raimon hallusta löytyi miehen Rolexkello ja kihlasormus.


DNA-testin mukaan veri oli siis Unsalin. Ruumiskoira oli merkitsi ruumiin olleen asunnossa ja pakettiautossa.
Vastaa Viestiin