Piia Irmeli Ristikankare-katosi kotoaan Piikkiössä v. 1988

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

joey kirjoitti:^ Miten adventtiseurakunnat liittyvät jehovantodistajiin?
Miten niin? Miksi niiden pitäisi jotenkin liittyä toisiinsa? Että adventistipedari ei koskisi jehovantodistajaan?:lol:
Eikä se seikka edes ole oleellinen tässä kuten varmaan ymmärsit?.
Pedofiiliskandaali vain sattui tapahtumaan niihin aikoihin pienellä paikkakunnalla ( asukkaita 80-luvulla parisen tuhatta, kun nykyisin asukasluku on jo noin 7 600).
Samaan aikaan katoaa 15-vuotias tyttö.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Kyllikki S kirjoitti:
joey kirjoitti:^ Miten adventtiseurakunnat liittyvät jehovantodistajiin?
Miten niin? Miksi niiden pitäisi jotenkin liittyä toisiinsa? Että adventistipedari ei koskisi jehovantodistajaan?:lol:
Itseasiassa, ei taitaisi koskea. En näe mitään tilannetta, missä nämä adventistipastorit pääsisivät ns. käsiksi jehovantodistajiin. Tässähän oli kyse nimenomaan pastorien törppöilyistä ja käsittääkseni nimenomaan niin, että olivat jälleen kerran käyttäneet hyväksi asemaansa - siis kohdistaneet tekonsa seurakuntalaisiin nuoriin ja lapsiin.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

^ Minä taas uskon, että tilaisuus on saattanut tehdä varkaan;
Toivonlinnasta Turkuun, Helsinkiin tai Piikkiön keskustaan päästäkseen on tultava vanhan hesantien risteykseen ja suurin piirtein tuosta samasta risteyksestä lähtee Harvaluodontie (Luodontie)jolla Ristikankare asui noin 500 metrin päässä Hesantiestä. Risteyksen tienoilla sijaitsee myös nuorisotalo Pontela.

On helpompi uskoa, että Piia on noussut jonkun paikallisen autoilijan kyytiin, tunsi tämän sitten tai ei (luultavasti on saattanut tuntea koska tuon kokoisella paikkakunnalla usein jossain määrin tunnetaan), kuin, että olisi noussut täysin satunnaisen raiskaajamurhaajan kyytiin niin nopeasti, ettei kukaan muista nähneensä tyttöä tienposkessa liftaamassa.


"Alussa poliisilla oli tutkittavana kymmenkuntaan poikaan kohdistuneet rikokset. Tutkinnan kuluessa poliisi sai paljon uusia vihjeitä, joissa viitattiin myös tyttöihin kohdistuneeseen hyväksikäyttöön. Uhriksi epäiltyjen lopullista määrää ei ole tiedossa. Hyväksikäyttöä epäillään tapahtuneen ainakin seurakunnan sisäoppilaitoksessa ja Toivonlinnan yhteiskoulussa Piikkiössä."

Ihmetyttää suuresti, ettei esim. ylen kadonneet-sarjassa mainittu Piian katoamisen aikoihin Piikkiössä meneillään olleesta pedofiliajutusta.
Kertoisiko joku yhdenkin järkevän syyn?
lost
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Viesti Kirjoittaja lost »

Kyllikki S, teoriasi kyllä kuulostaa melko hyvältä. Pedari tuskin on pystynyt vastustamaan kiusausta kun on nähnyt nuoren tytön tienvarressa aivan yksin liftaamassa. Ehkä sitten hyväksikäyttö ei ollutkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja pedari kuristanut Piian vahingossa tmv.

Toisaalta ainakin kadonneet ohjelmasta sain sellaisen kuvan tuosta poliisille tulleesta kirjeestä, että siinä olisi kerrottu jotain juuri tästä Piian tapauksesta. :roll: Mutta empä tiedä
Ihmiset valehtelevat, todisteet eivät.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Kyllikki s:lle,sanoit että helpompi uskoa piian nousseen tutun auton kyytiin kuin täysin vieraan..

Itse en pidä yhtään ihmeellisenä että olisi suutuspäissään äkkiä mennyt tien varteen ja sen enempiä miettimättä hypännyt ensimmäisen auton kyytiin joka vaan pysähtyy.ja piia nuori hoikka vaalea tyttönen niin mikä ihme se että auto pysähtyy..ja matka jäikin viimeiseksi.

ihminen ei aina suutuspäissään ehdi/jaksa/kiinnosta/välitä ajatella niin pitkälle ja miettiä seuraamuksia,sitä vaan toimii ja tekee asioita nopeasti,päähänpistoina.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

lost kirjoitti: Toisaalta ainakin kadonneet ohjelmasta sain sellaisen kuvan tuosta poliisille tulleesta kirjeestä, että siinä olisi kerrottu jotain juuri tästä Piian tapauksesta. :roll: Mutta empä tiedä
Ehkä jollain tuolla adventtiseurakunnan parissa hyväksikäytetyksi tulleella oli tietoa myös Piian kohtalosta josta päätti avautua vasta samassa yhteydessä kun lähti avautumaan Toivonlinnan tapahtumista.

Kirjeessä jonka Krp sai adventtiseurakunnan työntekijöiltä mainitaan:

"Kirje kirkon jäseniltä: " Lähikuukausien aikana on seurakuntamme parissa tullut esille suuri määrä seksuaalista häirintää, pedofiliaa, insestiä ja raiskauksia, joista on aiemmin vaiettu.""
http://www.yle.fi/mot/af010903/kasikirjoitus.htm

Kadonneet-ohjelman lopussa mainittiin melko epämääräisesti, että tekijäksi epäillään Turun seudulla asunutta miestä, jolla mm. raiskausyrityksiä -80-luvun lopussa.

Miksi ei voisi olla kyse juuri jostain näistä adventtiseurakunnan hemmoista palaamassa kotiinsa Turkuun työpaikaltaan.

Joku aiemmin tässä ketjussa epäili, että tekijä on poliisilla jo tiedossa, tai ainakin erittäin vahva epäilys.
Miksi ei ole kerrottu mitään kuviosta miksi turunseudulla asunutta epäillään. Mikä seikka viittaa häneen?
Minä luulen, että henkilöä ei ole koskaan päästy tuomitsemaan raiskausyrityksistään koska tapaukset ovat vanhentuneet.

Kirjeessä joku kertoo jotain mikä yhdistää miehen Piiaan, mutta todisteet puuttuvat.
PaulaDrew
Jack Bauer
Viestit: 960
Liittynyt: Ti Joulu 18, 2007 11:49 am
Paikkakunta: Teurastamo 5

Viesti Kirjoittaja PaulaDrew »

Uskon, että pienellä paikkakunnalla adventistit ja Jehovan todistajat ovat olleet läheisissäkin tekemisissä keskenään. Nämä uskonsuuntaukset ovat hyvin samantyyppisiä, itse asiassa Jehovan todistajat -liike on osittain lähtöisin adventismista. Luulenpa, että molempien liikkeiden nuoret ovat mieluummin hengailleet keskenään kuin ns. tavisten kanssa. Piia on hyvin vonut jopa käydä adventistien tilaisuuksissa. Ehkäpä hän on tiennyt adventisteista jotain, mitä hän seurakuntaan kuulumattomana olisi voinut levittää helpommin eteenpäin?

Sitten: Piia lähtee tuohtuneena kotoaan telkkaririidan jälkeen kävelylle (en usko että Piia liftasi mihinkään, ainakaan Paimioon), tienvarteen pysähtyy auto, jossa Turkuun matkalla oleva mies haluaa keskustella, Piia nousee autoon, ajetaan jonnekin jossa keskustelu päätyy riitaan ja umpikujaan...
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

Kyllikki S kirjoitti: Miksi ei voisi olla kyse juuri jostain näistä adventtiseurakunnan hemmoista palaamassa kotiinsa Turkuun työpaikaltaan.
Toivonlinna on (ainakin silloin ollut) sisäoppilaitos ja opettajat ja pastorit asuivat alueella. Jotenkin muutenkin tuo adventtiseurakuntalaisnuoriin kohdistuva pedofilia tuntuu ehkä vähän liiotellulta? Tunnen ko seurakuntalaisia suht paljon ja olen ollut lapsena mukana heidän tilaisuuksissaan. Niissä rohkaistiin toisiaan lohduttavin halauksin tai olalle taputtamisin eikä siinä ollut mitään seksuaalista mukana. Mutta ko uskonlahko on aika tarkka säännöistään, joskus 40-luvulla ei hyväksytty esim. punaista väriä naisten asusteissa! Oikeaoppiset adventistit eivät syö lihaa, eivätkä juo kahvia tai alkoholia jne. Ja lepopäivä on lauantai! (Siitä nimi seitsemännen päivän adventistit).

Jehovantodistajien säännöt ovat aivan erityyppiset, hehän uskovat, että maan päälle tulee lopulta taivas ja paratiisi ja vain harvat valitut pääsevät sinne...

Mitä tulee tähän Piian katoamiseen, luulen, että hänen äidistään ei pahemmin olla puhuttu katoamisen yhteydessä. Tiedetään, että tytön äiti käytti alkoholia ja siksi oli avioerokin tullut. Missähän äiti asui ja mahtoiko yrittää ottaa yhteyttä lapsiinsa, Piian pikkuveli oli vielä aika pieni.

Jos tältä linjalta löytyisi jotain? Joku vahinko tai onnettomuus, johon Piia olisi joutunut äitinsä tuttavien johdosta?
Muista lähdekritiikki!
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

^Ikävää jos tekstistäni sai sellaisen kuvan, että jotenkin epäilisin ja tuomitsisin koko adventtiseurakunnan. Näin ei tosiaan ole. Tunnen tätä seurakuntaa itsekin myös enemmän kuin vain kuulopuheiden perusteella.
Sen sijaan otin esille faktan mikä on tapahtunut kyseisessä seurakunnassa samoihin aikoihin kun Piia katosi. Sisäoppilaitoksessa hyväksikäytön uhreiksi joutui suunnilleen saman ikäisiä kuin Piiakin. Eivät siis olleet enää pieniä lapsia vaan teinejä.
skoone kirjoitti: Toivonlinna on (ainakin silloin ollut) sisäoppilaitos ja opettajat ja pastorit asuivat alueella. Jotenkin muutenkin tuo adventtiseurakuntalaisnuoriin kohdistuva pedofilia tuntuu ehkä vähän liiotellulta?
Mutta eiköhän näillä aikuisilla pastoreilla ole ollut omakin asunto siitä huolimatta vaikka asuvatkin lukukausien aikana koululla. Useimmilla vieläpä tod.näk. Turussa.
Kesäisinhän Toivonlinna toimi kylpylänä eikä asunnoissa asuneet oppilaat ja pastorit vaan kylpylävieraat.
Millä tavalla tuo pedofiliatapaus on liioiteltu?

Mutta ok. Ei siitä enempää:wink: .
Asiasta viidenteen.
skoone kirjoitti: Mitä tulee tähän Piian katoamiseen, luulen, että hänen äidistään ei pahemmin olla puhuttu katoamisen yhteydessä. Tiedetään, että tytön äiti käytti alkoholia ja siksi oli avioerokin tullut. Missähän äiti asui ja mahtoiko yrittää ottaa yhteyttä lapsiinsa, Piian pikkuveli oli vielä aika pieni.

Jos tältä linjalta löytyisi jotain? Joku vahinko tai onnettomuus, johon Piia olisi joutunut äitinsä tuttavien johdosta?
Eikös äiti ollut kuollut jo katoamisen aikoihin.


edit. lisätty tekstiä
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17104
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ilmoittaja kertoi, että hänen 15-vuotias tyttärensä HH oli poistunut kotoaan perjantai-iltana noin klo 20 eikä ole palannut maanantaiaamuun mennessä. Kadonnut HH oli kertonut menevänsä ystävättärensä luo, mutta ei ole siellä käynyt. HH opiskelee läheisen kaupungin ammattikoulussa, mutta häntä ei ole nähty myöskään koulussa.

Vaikka kadonnutta HH:ta on runsaasti etsitty ja asia on ollut myös julkisuudessa laajasti esillä, mitään varmaa havaintoa hänestä ei ole saatu sen jälkeen kun hän on perjantai-iltana sulkenut kotioven. Lukuisia vihjeitä on tullut ja tarkistettu alkaen unennäkijän ilmoituksista.

Tapaus noudattelee uutisaineistosta tuttua peruskaavaa. Kateissa on nuori nainen, joka on lähtenyt liftaamaan, ravintolaan, tanssimaan tai muutoi yksin liikkeelle. Mahdollisen rikostutkinnan kannalta tapaukset ovat vaikeita siksi, että potentiaalisena rikoksentekijänä tulee kysymykseen laaja ja vaikeasti rajattava joukko miespuolisia kansalaisia. Silloin kun tekijä on rikostapauksissa tavoitettu, varsin usein on kuitenkin käynyt ilmi, että hän on tuntenut tai tiennyt uhrinsa etukäteen, mahdollisesti seuraillut uhria pitemmän aikaa jne.

Lainaus sellaisenaan kirjasta Kadonneet henkilöt (KRP 1996).


Tätä katoamista pohtivat voivat syventyä aikansa kuluksi ETSI-rekisterin tapaukseen nro 284, sieltä löytyisi lisää tietoa tapauksesta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Lydia07 kirjoitti:Mitä olen sivusta seurannut niin jehovat jakelevat lehtisiään yleensä pareittain ja pukeutuvat parhaimpiinsa kun lähtevät käännytystyötä tekemään (pikkutyöilläkin korkokengät ja hienot mekot, hienosti laitetut hiukset ja korut ym).
Juu, minullekin kävi kerran niin, että ovelle tuli rimputtelemaan pari missin näköistä todistajaa koroissaan ja hepenissään ja kun minulla sattui sopivasti olemaan vapaata aikaa, niin kutsuin sisälle kahvittelemaan ja niitä näitä juttelemaan. keskustelu oli ihan rattoisaa, joskaan en tainnut onnistua heitä agnostikoiksi kääntämään kuten suunnitelmissani mm. oli. No, sovittiin uudet kahvittelut, mutta silloin paikalle tulikin pari sinänsä ihan siistiä ja kohteliasta nuorta miestä. Kahvit juotiin silloinkin, mutta sattuneista syistä motivaationi yhteydenpitoon väheni huomattavasti ja käännytystyöt puolin ja toisin jäivät siltä erää sitten siihen... :mrgreen:
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Doctor Lecter kirjoitti: Tapaus noudattelee uutisaineistosta tuttua peruskaavaa. Kateissa on nuori nainen, joka on lähtenyt liftaamaan, ravintolaan, tanssimaan tai muutoi yksin liikkeelle. Mahdollisen rikostutkinnan kannalta tapaukset ovat vaikeita siksi, että potentiaalisena rikoksentekijänä tulee kysymykseen laaja ja vaikeasti rajattava joukko miespuolisia kansalaisia. Silloin kun tekijä on rikostapauksissa tavoitettu, varsin usein on kuitenkin käynyt ilmi, että hän on tuntenut tai tiennyt uhrinsa etukäteen, mahdollisesti seuraillut uhria pitemmän aikaa jne.

Lainaus sellaisenaan kirjasta Kadonneet henkilöt (KRP 1996).[/i]

Tätä katoamista pohtivat voivat syventyä aikansa kuluksi ETSI-rekisterin tapaukseen nro 284, sieltä löytyisi lisää tietoa tapauksesta.
Löytyykös tuo rekisteri verkosta? Ainakaan pikaisesti vilkaistuna ei sattunut silmiin.

Apropos, tuolla Pohjanmaan Pia-surmien ketjun puolella joku nosti mahdollisen yhteyden tähän Piiaan muutenkin kuin vain nimen perusteella ja kieltämättä tiettyjä yhteisiä piirteitä näyttäisikin olevan, joskin toki myös eroja, tärkeimpänä tietysti, että nuo molemmat Piat löydettiin kuolleina ja raiskattuina ja tekijäkin saatiin kiinni ja tuomittuakin, joskaan hän ei tiettävästi koskaan tekojaan tunnustanut.

Olettaisin, että hänen kuulustelujensa yhteydessä on pyritty selvittämään mahdolliset yhteydet kaikkiin potentiaalisiin aikansa selvittämättömiin henkirikoksiin ja katoamisiin, mutta eihän siitä tietysti varma voi olla. Joka tapauksessa linkitin tämän ketjun sinne tiedoksi, ja ehkä nyt symmetriasyista olisi hyvä tehdä toisinkin päin, eli jos tämän ketjun lukijoissa on sellaisia, joille Pia-surmat eivät ole entuudestaan tuttuja, niin täältä löytyy infoa mikäli kiinnostaa:

- http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=667

Näissäkin aiheesta:

- http://fi.wikipedia.org/wiki/Pia-surmat
- http://web.archive.org/web/200601141754 ... ja.html#16
- http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1 ... 753&a=6367
- http://yle.fi/rikostarinoitasuomesta/osa1.htm
- http://kaksplus.fi/keskustelu/t1089277
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 420
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Minä taas

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

en usko mihinkään suurempaan salaliittoon. Erittäin todennäköistä on, että Pia tosiaan lähti liftaamaan ja nousi tuntemattoman (tai periaatteessa saattaa olla tuttukin) autoon. Sitten tapahtui tämä ikävä ja liian tavallinen tapahtumasarja, jonka päätteeksi Pia oli hengetön. 80-luvulla liftaaminen oli hyvin yleistä ja itsekin muistan teininä liftanneeni monia kertoja, vaikka olinkin ihan fiksu ja pärjäävä tyttö. Ei sitä vanhemmille kerrottu, mutta se oli nuorilla aika yleinen kulkemistapa.

Kyllä muakin ihmetyttää tuo, ettei isä soittanut perään. Jotenkin tuntuu piittaamattomalta, vaikka isä varmasti välitti lapsistaan ja suru on ollut suuri. Silti en tunne lähipiiristäni ketään vanhempaa, joka ei olisi soittanut sinne kaverin kotiin. Tietysti silloin ei ollut kännyjä, mutta kyllä niihin seinäpuhelimiin vanhemmatkin soitteli.
otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

pete 31 kirjoitti:minä muistan tapauksen oikein hyvin ja olen pohtinut jo silloin 80 luvulla että olisiko tapauksella yhteyttä tammelalaisen sari liinaharjan katoamisen kanssa. molempiin tapauksiinhan liittyy ainakin vaalea tai valkoinen auto ja tytöt olivat nuoria kumpikin Piia 15 ja Sari 17 vuotias kadotessaan. Sari katosi 6.2-87 Pia 7.10-88 ja vieläpä sysimusta perjantai ilta koitui molempien kohtaloksi. tulee mieleeni että olisiko täällä etelä suomessa asustellut silloin joku ehkä keikkahommissa ollut nuorehko mies joka poimi kyytiin liftaavan Pian ajellessaan huvikseen ykköstiellä (nykyinen 110 tie). tieltähän oli Pian kotiin vain noin 500 metrin matka. Tammelan seudultakaan ei piikkiöön taida olla kuin 100 kilometriä joten tekijä voisi olla molemmissa sama.

Voisiko Marjo Jalavan tapauksella olla mitään yhteyttä näiden juttujen kanssa?

Molemmat tapahtuma paikat sijaitsevat 200km:n sisällä Jalavan tapauksen eli Porvoon tienooilta..

Tekijä oli autokuljettaja, joka mahdollisesti on joutunut työnsä puolesta ajelemaan hyvinkin paljon pitkin poikin eteläsuomea..

Noh eiköhän poliisi ole aikoinaan ottanut kuitenkin moiset tekijät huomioon..

Edit: Ristikankareen tapaukseen ei taida päivämäärät täsmätä, kun en tiedä tarkalleen milloin Porvoon tekijä oli saatu "huostaan", tuskin nyt kuitenkan ihan noin kauaa olisi mennyt.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17104
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Valdovas kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti: Tätä katoamista pohtivat voivat syventyä aikansa kuluksi ETSI-rekisterin tapaukseen nro 284, sieltä löytyisi lisää tietoa tapauksesta.
Löytyykös tuo rekisteri verkosta? Ainakaan pikaisesti vilkaistuna ei sattunut silmiin.
Ei löydy netistä. Ei ainakaan pitäisi. Poliisiviranomaisten saatavilla oleva rekisteri, jossa on todennäköisesti hyvinkin mielenkiintoista luettavaa monista katoamisista.

Tuo lauseeni oli ns. irrallinen tsoukki, heitto, ja kertoi lähinnä sen, että on olemassa tuo mainittu rekisteri ja jos joku joskus mahdollisesti saa sen luettavakseen, niin laittakoot vaikka minulle yksityispostissa tiedot siitä miten ja keneltä onnistui saamaan ao. luettelon...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Lukittu