Carita Sopenperän surma, Hämeenlinna 1987

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Mäsä-Masa
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 2:33 am

Viesti Kirjoittaja Mäsä-Masa »

Eilisessä Hämeenlinnan kaupunkiuutiset-paikallislehdessä on "Järkytys"-otsikkoinen kolumni, jossa vertaillaan Keravan Savion puukotus ja Hämeenlinnan Hattelmalan seksuaalimurha toisiinsa. Kolumnissa kritisoidaan mielenterveydenhoitojen tasoa nyky-Suomessa.
"Moon Leka-Veka, soot Mäsä-Masa", sanoi koulutoveri minulle ennen muinoin.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17152
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämä osio on varsin onneton ja kuihtumaan päässyt, joten annetaan sille uutta vauhtia.

Alibissa 7/89 toimittaja Harry Sarpamo muistelee pari vuotta aikaisemmin Hämeenlinnassa tehtyä nuoren naisen surmaa. Tuo muistelo liittyi Alibin juhlavuoteen, jossa ao. lehden pitkäaikaiset toimittajat kertoivat jutuista, jotka aivan erityisesti olivat jääneet heidän mieleensä.

Keskiviikkona 8. heinäkuuta 1987 olivat kaverukset Mika K, 19 ja Kari H, 18 ryypiskelleet koko päivän. Kello 16 aikoihin heidän seuraansa liittyi Carita Sopenperä, 18. Kolmikon reissu päättyi viimein Caritan asunnolle, jossa alkkoholin nauttiminen jatkui.

Kari ja Carita alkoivat kinastella siitä, että oliko Carita ollut raskaana Karille vai ei. Erimielisyyttä tuli mm. milloin he olivat olleet viimeksi sukupuoliyhdynnässä. Carita alkoi alkkoholin ylettömästä nauttimisesta voida pahoin mennen makuuhuoneeseen, jonne Kari vei hänelle ämpärin ja wc-paperirullan. Tällöin myös Mika sekaantui heidän riitaansa.

Kari kertoi surmasta seuraavasti: Kun Carita oli oksentanut niin aloimme tämän jälkeen hakata häntä nyrkein naamaan ja muuallekin. Mika otti häntä tukasta kiinni ja minä potkaisin kasvoihin. Caritan pudottua lattialle Mika sanoi, että se pitää tappaa. Hain keittiöstä paistinpannun ja löin sillä Caritaa pari kertaa ylävartaloon. Sitten jostain ilmestyi veitsi, jolla löin Caritaa. Veitsi kuitenkin vääntyi, mutta hain uuden, jonka löin pystyyn Caritan rintaan. Mika otti veitsen irti ja löi toiselle puolelle rintaa. Sen jälkeen minä otin veitsen irti ja vedin Caritan kurkun auki.

Eräs erikoinen yksityiskohta on se, että poikien oli tarkoitus yhtyä Caritaan, mutta ”tunsimme, että hakkaaminen on mukavampaa ja jatkoimme sitä".

Ennen surmaajien poistumista asunnolta Kari työnsi paistinpannun varren Caritan emättimeen ja Mika laittoi wc-paperirullan pannun päälle. Tämän jälkeen pojat menivät Karin kotiin syömään. Matkalla sinne he puhuivat keskenään kuinka hauskalta hakkaaminen oli tuntunut.

Carita Sopenperä oli kuolleena asunnossaan 12 päivää ennen kuin raaka surmatyö paljastui.

Kari pidätettiin Lahdessa 30. heinäkuuta. Hän tunnusti surmanneensa Mika kanssa yhteisen tuttavansa Caritan.

Juttu oli ensimmäisen kerran esillä Hämeenlinnan raastuvanoikeudessa 3. syyskuuta 1987. Päätös annettiin 30.3.1988. Sekä Mika että Kari tuomittiin murhasta 10 vuodeksi vankeuteen. Lisäksi tuli 11 kuukautta lisää postiryöstöstä.

Mika ja Kari passitettiin Riihimäen vankilaan, jossa he hakeutuivat eristysselliin peläten Hämeenlinnan venkuloiden kostoa.

Kuva

Kansikuva Alibin lokakuun 1987 numerosta, jossa on kertomus tästä murhasta.

Kuva

Kari H (vasemmalla) ja Mika K saapumassa oikeudenkäyntiin. Mika yritti peittää kasvonsa kameralta kun taasen Kari esiintyi röyhkeästi ja hymyili nähdessään lehdistön edustajat. Kuva Alibi 7/89.

Erään tiedon mukaan Mika K on nyttemmin siis jo kuollut ja hänellä on enää yksi tuomio. Sellainen, jota ei voi paeta.

Miten tuo vankeus sujui? Tuliko muiden venkuloiden kanssa ongelmia ja vain siksi, että he tappoivat jonkun kaverin. Mutta niinhän kaikki tappajat ovat tehneet. Tappaneet jonkun kaverin ja ystävän. Entä tuo paistinpannuleikki? Tuliko sille vankilassa jatkoa ja kenen anus oli saavana osapuolena?

Kyllä nuorissa miehissä on jo pitkään ollut jotain pahasti vialla. Jo parikymmentä vuotta ennen näitä joukkosurmia. Jos hakkaaminen on hauskempaa kuin yhtyminen, niin kyllä syyt ovat jossain muualla kuin koulukiusaamisessa.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Loka 22, 2008 10:13 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Cartsa
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 7:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Cartsa »

Ei herranjumala! :shock:
Mäkin tiedän yhden tapauksen jossa mies kuristi vaimonsa koska tämä kyseinen nainen oli valittanut kun miehellä ei seiso.
Mies oli siis vongannut pitkään seksiä kunnes nainen antoi periksi, makuuhuoneeseen kun päästiin niin vaimo sanoi että eihän sulla edes seiso ja mies tarras kurkusta kiinni ja sanoi että nyt sä olet ämmä hiljaa.

Ei kyllä liity sinänsä tähän asiaan mitenkään mutta tuli vain mieleen tämä tapaus..
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Tapaus oli juuri niin graavi kuin muistelinkin. :shock:

Lukaisin topicin lävitse, kun muistelin jonkun kirjoittaneen, että "ihan kivoja poikia nykyisin". Huh. Onneksi olin väärässä. :lol:
(Tai sitten olisi pitänyt antaa todellista kiitosta vankeinhoidolle, kun sairaasta olisi saatu terve.)
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
jaguaari1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: To Loka 09, 2008 4:34 am

idiootit

Viesti Kirjoittaja jaguaari1 »

Huumeiden kanssa pelasivat ainakin vapauduttuaan,toinen kai vieläkin..
idiootteja, ihmisen irvikuvia..
mitähäntähänkinkeksis?
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 1:08 pm

Viesti Kirjoittaja mitähäntähänkinkeksis? »

Tässä kun ollaan uppouduttu Hämeenlinnan yöelämän ytimeen, niin muistaako kukaan Pikeä? Pirkko jotakin? Oli 90-luvun alussa tappanut jonkun ja ruumis oli muistaakseni roudattu kylpyammeeseen.. Tässä oli mukana yllyttäjänä paikallinen mies, joka sai pidemmän tuomion, kuin tämä tappaja nainen, vaikka naisen tappo ei ollut kaiketi edes ensimmäinen. Miehen nimi oli joku kuningaskalan hienompi nimitys, lyhyt kaveri ja kova jätkä (ainakin omissa puheissaan..) Tämä Pirkko vaihtoi nimensä Kareniksi 90-luvun puolivälissä. Onko hänen teoistaan mitää juttua täällä? Niitähän nimittäin riittää. Veikkaisin yhdeksi Suomen vaarallisimmista naisista.
mitähäntähänkinkeksis?
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 1:08 pm

Viesti Kirjoittaja mitähäntähänkinkeksis? »

Tässä ketjussa oli kuitenkin Hämeenlinna -"tietäjiä", joten ajattelin heidän paikallisena muistavan jotakin tästäkin tapauksesta. Anteeksi kauheasti, että sotkin pilkunnussimis systeemisi ja sain verenpaineesi nousemaan.
Sterling
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 8:25 pm
Paikkakunta: Vaihtelee

Viesti Kirjoittaja Sterling »

ucci99 kirjoitti:Toisen tekijöistä näin vuosia sitten laulamassa karaokessa tuomari Nurmion lasten mehuhetkeä.
Ei ole todellista :D :D :D :D :D :D
Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.
ashtray
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Pe Elo 17, 2007 6:34 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja ashtray »

Tämä toinen kaveri eli Mika K = Leo oli pari vuotta aiemmin meikäläisen kanssa samalla linjalla Hämeenlinnan AK:ssa. Mitään erikoisempaa huomautettavaa kaverissa ei silloin ollut, ellei nyt lasketa yltiöpäistä Venomin kuuntelua.... No koulun se lopetti kesken, ettei se ainakaan sitä kiinnostanut.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17152
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

ucci99 kirjoitti:Toisen tekijöistä näin vuosia sitten laulamassa karaokessa tuomari Nurmion lasten mehuhetkeä.
Mitä lie sillä kohtaa miettinyt kun laulun sanoissa mainitaan: ...siitä joutuu paholaisen pannuun paistumaan...

"Ennen surmaajien poistumista asunnolta Kari työnsi paistinpannun varren Caritan emättimeen ja Mika laittoi wc-paperirullan pannun päälle".

Toinen tekijöistä, Mika K, eli Mika Antero Kilpiäinen kuoli elokuussa 2007 Vantaalla 39-vuotiaana. Kari H, alias Kari-Matti Tapio Helmelä elää edelleen.

21.7. Mika K ja Kari H hakivat ilman valtakirjaa, ts. "ottivat väkivaltaisella pitelemisellä" postin Hämeenlinnan Kankaistenkadun konttorista rahaa 33 732 markkaa. Kari H piti virkailijaa kiinni ja esti tätä huutamasta kun Mika K keräsi näkyvillä olleet rahat sillä aikaa muovikassiin.

Rahoista jäi kateisiin runsaat 29000 markkaa.

EDIT: lisätty postiryöstön osuus.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Joulu 17, 2008 11:23 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Sudenlapsi
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: To Huhti 03, 2008 11:43 am

Viesti Kirjoittaja Sudenlapsi »

Eikös tästä tapauksesta tehty kirjakin? Tai oli ainakin pohjana jollekin kirjalle... Muistaako kukaan, kuka kirjoitti ja mikä oli teoksen nimi? Ja vissiin myös sellainen nuortenkirja kuin Pilven varjo (en muista kirjailijaa) oli saanut alkunsa tästä tapauksesta. En tosin ymmärrä miten, koska tapahtumat eivät ainakaan muistuta toisiaan.
Lissu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ke Tammi 14, 2009 12:22 am

Re:

Viesti Kirjoittaja Lissu »

Doctor Lecter kirjoitti:Kari H, alias Kari-Matti Tapio Helmelä elää edelleen.
Hm, Facebookista löytyy Kari Helmelä. Mahtaako olla sama mies? Kuvan perusteella vois hyvinkin olla nelikymppinen http://fi-fi.facebook.com/people/Kari-H ... 1252961299
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Hämeenlinna 1987 kesä, nuoren naisen raaka surma

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Voisi olla sama mies, ainakin saman näköinen kuin lehdissä aikoinaan.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Katariina82
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Joulu 28, 2008 5:59 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja Katariina82 »

Sudenlapsi kirjoitti:Eikös tästä tapauksesta tehty kirjakin? Tai oli ainakin pohjana jollekin kirjalle... Muistaako kukaan, kuka kirjoitti ja mikä oli teoksen nimi? Ja vissiin myös sellainen nuortenkirja kuin Pilven varjo (en muista kirjailijaa) oli saanut alkunsa tästä tapauksesta. En tosin ymmärrä miten, koska tapahtumat eivät ainakaan muistuta toisiaan.
Kirjailija on Taru Väyrynen. http://personal.inet.fi/taide/taru.vayr ... ilv-1.html
minkki_13
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2008 4:39 pm
Paikkakunta: maksamaa

Re: Hämeenlinna 1987 kesä, nuoren naisen raaka surma

Viesti Kirjoittaja minkki_13 »

on se sama tyyppi kun facebookin kuvassa..
Nip/Tuckista tuttu Kimber, eli Kelly Carlson. Käsittämättömän hyvä minkki.
Vastaa Viestiin