Mitä luet tällä hetkellä? (Ketju 1)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Howler
Axel Foley
Viestit: 2291
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler »

Meinasin viimeistään huomenna illasta aloittaa Alan Mooren Vartijat, veli on toivonut jo pidemmän aikaa, että lukisin sen ja viimein koerumban jälkeen siihen on mahdollisuus. Veli jopa oli niin ihana, että haki sen minulle kirjastosta <3
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

Nyt on ollu lukeminen vähän jäissä taas, mutta viikonlopuksi taidan käydä ostaa Seppo Lampelan (Steen1) Hullun Clownin, en mitään älyttömiä odota mutta pitäähän toi kyl silti hommata.
Kuva
Mata Hari
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 10:06 pm

Viesti Kirjoittaja Mata Hari »

Estoniasta ja sen uppoamisesta kertovia kirjoja... Remeksen uusin antoi siihen innoituksen..
Sterling
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 8:25 pm
Paikkakunta: Vaihtelee

Viesti Kirjoittaja Sterling »

Luen juuri Eppu Nuotio :Musta.
Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.
Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Pauolo Coelhon Alkemistia :wink:
Totuus on tarua ihmeellisempää
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

luen nyt neljättä kertaa terry pratchettin witches abroadia. ei oo saanu aikaseks käydä kirjastossa ku duunipaikka ja kämppä ihan toisessa päässä kaupunkia. toivottavasti joulupukki toisi uutta lukemista.. ei sillä, tuo on aivan mahtava kirja! rakastan pratchettin discworld-novelleja, nimenomaan alkuperäiskielellä. paras lukemani oli thief of time, tai mort, tai hogfather.. niitä on liian monia.
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

Juuri aloittelen:

Valloittaja - tasankojen susi ; Conn Iggulden
Brittiläinen Conn Iggulden teki Keisari-romaanisarjallaan proosallisesti sen mitä Julius Caesar legioonineen Galliassa: selvää jälkeä, jättäen sivulliset ilman epäilystä ylivertaisesta lahjakkuudestaan.

Nyt Iggulden on nostamassa historian tomuisesta kalmistosta toista suurhahmoa, mongolien heimopäällikkö Temudzinia, joka tunnetaan paremmin Tshingis-kaanina. Tshingishallitsi 1100- ja 1200-luvuilla mongolivaltiota, joka laajimmillaan oli maailmanhistorian suurin valtakuntaa ulottuen Kiinasta Eurooppaan asti.

Valloittajan ensimmäinen osa Tasankojen susi lähtee luonnollisesta alkupisteestä, Temudzinin syntymästä. Nuoren mongolin elämän alkutaival oli vähintään yhtä väkivaltainen ja tuskien täyttämä kuin sen kultaiset vuodet valtakunnan ylimpänä sotaherrana.

Tasankojen susi maalaa kuvaa nuorukaisesta, joka peräänantamattomuudellaan ja ankaruudellaan voitti kovimmatkin vastoinkäymiset, mitä Aasian tasankojen sotaisat heimot sekä anteeksiantamaton luonto saattoivat hänen tielleen heittää.

Kirja on raaka ja jopa sadistinen kertomus. Juuri kun lukija on jo nääntymäisillään kirjan päähenkilön tavoin alati syvenevään ankeuteen, Iggulden kääntää tarinan suunnan ja Temudzin tempautuu tapahtumien pyörteeseen, joka vie hänet kohti mongolien ylipäällikkyyttä.

Igguldenin teksti on erinomaisen elävää ja yksityiskohdissaan rikasta. Valloittaja-saagaa varten Iggulden viettikin aikaa mongolipaimentolaisten parissa. Hän kuvaa anteliaasti paimentolaisten tapoja ja kulttuuria, mutta aivan yhtä oleellista on henkilöhahmojen syvyys ja heidän välisensä dynamiikka.

Valloittaja on fiktiivisestä luonteestaan huolimatta suurimmaksi osaksi uskollinen historiankirjoitukselle. Keisari-sarjan lukeneille minun tuskin tarvitsee todistella Igguldenin vahvuuksia. Valloittaja on viihdyttävä ja otteessaan pitävä mutta myös valaiseva romaani, joka esittelee taidolla länsimaalaisille ehkä vähemmän tuttua kulttuuria.
Kuva
Ingrid
Harjunpää
Viestit: 315
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:57 pm

Viesti Kirjoittaja Ingrid »

Luen Janet Framen romaania The Carpathians. Komeaa kieltä, sisältö sopivan omituista.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Markus Zusak-in Kirjavaras, tarina natsi-Saksasta. Nielin purematta kirjan etukannen iskulauseen: "Kun Kuolema haluaa kertoa tarinan, on paras pysähtyä kuuntelemaan."

Hämmentävä, jotenkin oudosti kauniskin kertomus elämän karuudesta ja pienten ihmisten selviytymiskeinoista hävityksen kauhistuksen keskellä.
Vaatii varmasti useamman lukukerran, ennenkuin kirjan kaikki tasot ja merkitykset avautuvat kunnolla.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Jani Anttola - Mustat Lesket
-vuosi vapaaehtoisena Bosnian muslimijoukoissa-

Nuoren suomalaisen sällin kertomus matkastaan muukalaislegioonan kautta vapaaehtoiseksi Bosnian muslimijoukkoihin Bosnian sodan melskeisiin.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
Wrath
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 2:54 pm

Viesti Kirjoittaja Wrath »

Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen.

Hauska, sarkastinen, helppolukuinen.
Cotton
Martin Beck
Viestit: 772
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Fall River

Viesti Kirjoittaja Cotton »

Kalervo Palsan päiväkirjat 1962-1987

Hauskaa ja kevyttä joulunalusaika lukemistoa :D
Alussa on rakkaus, lopussa on naru. (K. Palsa)
3937
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Marras 24, 2008 11:28 pm
Paikkakunta: <none>

Viesti Kirjoittaja 3937 »

Juurikin tuli luettua Juha Vuorisen tuotannosta suurin osa. Juoppikset, Kristianin nuoruus- ja teinivuodet, ja dekkarit. Nyt käsillä on Clive Cusslerin Kadonneen saaren timantit. Pari Cussleria odotaa hyllyssä (uudelleen) lukemista tämän jälkeen. Sen jälkeen taas Mankelit, Pietiläiset ja Christiet. Sitten vaihteeksi suomalaisten "amattisotilaiden" elämänkerrat. Taas vaihteeksi.

Tää uudelleenlukeminen on taitolaji, emäntä ei edes pysty ajattelemaan kirjan uudelleen lukemista. Mä oon taas semmoinen tavan teletappi, notta uudestaan. :wink:

Pitäisköhän joskus jaksaa vaivautua kirjastoon, ja etsiä jotain uutta.
Respect my authority!
-Eric Cartman
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

3937 kirjoitti:Juurikin tuli luettua Juha Vuorisen tuotannosta suurin osa. Juoppikset, Kristianin nuoruus- ja teinivuodet, ja dekkarit. Nyt käsillä on Clive Cusslerin Kadonneen saaren timantit. Pari Cussleria odotaa hyllyssä (uudelleen) lukemista tämän jälkeen.
Meikäkin on innostunut Cusslereista, viimeksi luin "Musta Tuuli"-kirjan, jonka oli kirjoittanut poikansa kanssa, ei kyl yltänyt esim. Valhalla nousee kirjan tasolle mut ihan viihdyttävää silti.
Avatar
HBIC
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Viesti Kirjoittaja HBIC »

Olen nyt joululukemisena aloitellut viimeinkin Bret Easton Ellisin Lunar Parkia, toistaiseksi ollut viihdyttävää luettavaa. Kaivoin hyllyn perältä myös toisessa ketjussa puheena olleen Econ Foucaultin heilurin yöpöydälle odottelemaan kertausta. Viimeksi luin kyseisen teoksen vuosia sitten hyvin askeettisissa olosuhteissa, saa nyt nähdä kuinka herpaantumattomasti tällä kertaa jaksaa keskittyä kiemuraisiin juonikuvioihin ja loputtomaan nippelitietoon.
Lukittu