Ulosotto

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

potnapekka
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 08, 2007 10:00 am

Viesti Kirjoittaja potnapekka »

Mitäs väärää siinä jos olet joskus hölmöillyt niin siitä vaan pitää joskus maksaa.
Kyllä jokaisen velkojan kanssa voipi sopia miten maksaa pitää olla kauan velat maksamatta ennen kun menee ulosottoon.
kapu
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Su Loka 05, 2008 2:48 am

Viesti Kirjoittaja kapu »

potnapekka kirjoitti:Mitäs väärää siinä jos olet joskus hölmöillyt niin siitä vaan pitää joskus maksaa.
Kyllä jokaisen velkojan kanssa voipi sopia miten maksaa pitää olla kauan velat maksamatta ennen kun menee ulosottoon.
Tottakai hölmöilyt "kuuluu maksaa".
Mutta lueppa allaoleva teksti vaikka pari kertaa uudelleen ja kysy itseltäsi että onko tuo nyt ihan oikein vaikka kuinka olisi hölmöillyt?
Elikkä olen siis maksanut yli puolitoista kertaisesti velkasummani, mutta velkataakka on pienentynyt reilusti alle 5000 eurolla.
tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

Porin kirjoitti:
tmk666 kirjoitti:Toimeentulotuesta eikä muistakaan yhteiskunnan tuista(paitsi eläke jos saa tarpeeksi) ulosottoa peritä.
Kelan sairaspäiväraha sekä eläkkeet Kelan ulkopuoliset mukaanlaskien ovat ulosottokelpoista tavaraa.
Joo näin varmaan on,itsellä ei kokemusta kun en sairaspäivärahaa enkä eläkkeitä ole saanut. Voisi vaan kuvitella että noi Kelan sairauspäivärahat ei ole kovinkaan kummoisia ja silloin tuo suojaosuus ns."pelastaa" ulosotolta. Tosin niinkuin sanottua ei mitään aavistusta summista kun en ole koskaan sairauspäivärahaa saanut. Ankeeta jokatapauksessa on ulosttoja maksella,onneksi pääsin siitä ikeestä itse eroon.
kelmikontio
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: To Loka 02, 2008 9:42 pm
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja kelmikontio »

Yökiitäjä kirjoitti:Monet eivät tajua että ovat aiheuttaneet rahallista vahinkoa ja joku joutuu ne vahingot korvaamaan. Se ei mitenkään auta asiaa että tekijä on ollut joku hölmö kännissä ollut nuori, vaan kyse on siitä että rahallinen tappio on hyvitettävä sille joka siinä on kärsinyt. Ei ole mitenkään reilua että vahingon kärsinyt joutuu odottelemaan rahojaan kymmeniä vuosia.

Ajatellaanpa asiaa ihan käytännön tasolla: Mitä tekisit jos joku sekopäinen nuori tulisi ja ihan huvikseen polttaisi sinut talosi, tai mätkisi sinun autosi pesäpallomailalla paskaksi? Riittäisikö että kaveri saa sadan euron sakot ja tulee pyytämään sinulta anteeksi?

No ei ehkä ihan riitä! Tarvitaan riihikuivaa rahaa millä hankitaan uusi talo tai auto. Jos vahingon aiheuttaja ei maksa, niin silloinhan ei ole muuta vaihtoehtoa kuin että uhri menee pankkiin ja pyytää lainan millä se uusi talo rakennetaan. Jos korvausten maksuun menee se kaksikymmentävuotta, niin silloinhan uhrille tulee ihan samalla tavoin korkomenoja niiden rahojen odottelusta.

Toinen asia on se että jos korvaussumia annetaan anteeksi, johtaisi se siihen että ei tarvitsisi tekosistaan kantaa vastuuta. Monelle voisi olla ihan hauskaa hupia pistää toisen omaisuutta paskaksi kymmenien tuhansien edestä, kun tietää että joutuu maksamaan siitä vain pari tonnia joskus tulevaisuudessa.
Eihän kyse ollutkaan siitä etteikö töppäilyjä ja velkoja pitäisi maksaa takaisin, tottakai pitää, vaan siitä, että nykyisen järjettömän uo käytännön mukaan suurinosa yrittää laistaa maksuistaan, koska takaisinmaksu tuntuu niin toivottomalta.
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Iltalehden juttu tämän vuoden ulosotto-tasoista.
Ulosottomies jättää euron lisää
07.01.2009 19:13

Vuodenvaihteessa on ulosottomääräyksiä muutettu niin, että pienituloisen velallisen käyttöön jää muutama kolikko enemmän kuin ennen.

Toisaalta suurituloisten ulosmittausta on tiukennettu.

Suojaosuudet tarkistetaan vuosittain Kansaneläkelaitoksen indeksin perusteella. Korotuksen jälkeen ulosottomiehen on jätettävä yksinäiselle velalliselle 20,82 euroa päivässä eli 0,92 euroa enemmän kuin 2008. Se tietää kuukaudessa 624,60 euroa. Huollettavat nostavat summaa.

Jos palkka on alle suojaosuuden, siitä ei ulosmitata mitään.

Mitä reilummin nettotulot ylittävät suojaosuuden, sitä suurempi osuus siitä nyt ulosmitataan. Esimerkiksi 3 200 euron nettotuloista voi ulosottomies viedä sinkulta 1 344 euroa kuukaudessa, kun viime vuonna riitti 1 067 euroa.

Silloin kun on ajauduttu velkajärjestelyyn, yksinäiselle velalliselle on jätettävä pakollisten asumismenojen ja muiden vastaavien menojen lisäksi elämiseen vähintään 492 euroa.
STT
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1631823
"Yöperho on koteloitunut"
supernova
Martin Beck
Viestit: 762
Liittynyt: Ke Elo 08, 2007 9:15 am

Viesti Kirjoittaja supernova »

En nyt viitsi (jaksa) asiaa tarkistaa mutta eikös tuossa 15 vuoden mitätöitymisajassakin ollut sellainen pointti että jos oot pahimmassa tapauksessa 7 vuotta maksamatta ja sitten maksat jotain, niin se 15 vuotta laskettiin siitä viimeisestä suorituksesta?

Joka tapauksessa tositarina kotipaikkakunnaltani:

Yrittäjäpariskunnalle meni asiat vituiksi ja tuli konkurssi. Yhtiö ei ollut OY. Kaikki ulosmitattiin mitä lain puitteissa oli mahdollista. Ei riittänyt. Meni perheen melko isolla tontilla oleva melko iso talo vasaran alle. Jostain syystä ei ollut pakkohuutokaupassa ketään ja yksi paikallinen poliisi tarjosi (markka-aikaa) tonnin. Kun ei tullut korkeampaa tarjousta niin homma hyväksyttiin ja vasara napsahti.

Siellä se skoude asustelee edelleen eläkepäiviään mittavassa kiinteistössä nappulanaan eläkkensä ja myymästään kolmiosta saadut verottomat myyntitulot.

Yrittäjäpariskuntaa (tai heidän kolmea tytärtään) en ole nähnyt vuosiin.

Toki tuossa on ollut heidän omaa vikaansa mutta ulosotto voisi kyllä kohtuuden nimissä ilmoittaa että nyt myytte kämppänne tai se menee vasaran alle. Pieni tila tai suuri omakotiasunto olisi mennyt viikossa kaupaksi useammalla sadalla tuhannella (markalla). Nyt jäi tuostakin vain negatiivinen puoli kun se pakkohuutokauppakin käsittääkseni laskutettiin.

Eli kämppä vasarana alle ja velka vaan hitusen nousi.

Käytännössä siis koko asunto plus miinus nolla.

Toinen homma: Jos mielessäsi on bisnesidea, vaikka kuinkin pieni, älä toteuta sitä jos ei ole varaa tilitoimiston käyttöön.

Se, että välttää sudenkuopat on yksi juttu. Toinen on se että esim. pikkuveljeni joka on yksityisyrittäjä, on moneen otteeseen todennut että ei olisi millään keksinyt kaikkea vähennettävää. Ja toisaalta tilitoimistosta oli hyvin selvästi kerrottu että mitä kannattaa vähentää ja mitä ei. Kuulemma niin että jos kerran joutuu verottajan hampaisiin, niin ei tahdo enää mikään mennä läpi.

Pikkuveli ainakin on (hyvin pienimuotoisella yrityksellään) sanonut että se että otti _alusta alkaen_ tilitoimiston, on maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin.
Tyhmälle iloksi on ilkityön teko, mutta ymmärtäväiselle miehelle viisaus.
Sananlaskut 10:23
kameleontti
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ke Touko 09, 2007 5:40 pm

Viesti Kirjoittaja kameleontti »

Yritän kaivella uudempia tietoja tähän ketjuun omasta päästäni, tosin näidenkin tietojen päivityksestä on melkein vuosi. Nykyisin ulosotto päättyy tosiaan aikaisemmin kuin ennen, mutta vain jos on varattomaksi todettu eli ulosotettavaa ei ole ollut. Toisinsanoen, jos olet jotain maksellut niin saatavat eivät vanhene kuten varattomilla. Jos velkoja on yksityinen, saatava ei myöskään vanhene yhtä nopeasti kuin yritysvelkojan tapauksessa (muistaakseni vanhenemisaikaan lisätään 5 vuotta).

Tapauksessa, jossa "talo menee alta" omaisuus ei mene suoraan pakkohuutokauppaan vaan vapaille markkinoille myyntiin, jolloin siitä yleensä saadaan parempi hinta. Eihän halvalla myyminen palvele kenenkään etua, etenkin jos velkojiakin on useita.

Ulosottomiehet eivät saa provikkaa ulosmittaamastaan omaisuudesta. He ovat valtion virkamiehiä, joilla on kuukausipalkka. Eikä heidän työnsä tosiaankaan käy kateeksi.

Velkaneuvonnan avulla on mahdollista keskeyttää ulosottotoimenpiteeet, jos saa käräjäoikeudelta hyväksynnän maksuohjelmalleen. Velkaneuvonta auttaa tosissaan tässä asiassa ja käräjillekään ei tarvitse itse mennä istumaan, vaan päätös tulee pääsääntöisesti kansliasta. Velkaneuvontaan pääseminen on tosin muutamasta seikasta kiinni, mutta jos et ole velkaantunut kevytmielisesti tai (talous)rikoksilla, sinne pääsyn pitäisi olla helppoa.

Tarkempaakin tietoa löytyisi, jos kaivaisin luentorungot jostain esiin...
tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

supernova kirjoitti:En nyt viitsi (jaksa) asiaa tarkistaa mutta eikös tuossa 15 vuoden mitätöitymisajassakin ollut sellainen pointti että jos oot pahimmassa tapauksessa 7 vuotta maksamatta ja sitten maksat jotain, niin se 15 vuotta laskettiin siitä viimeisestä suorituksesta?
Käsittääkseni väillä maksaminen ei vaikuta tuohon 15v vanhenemis aikaan,itsekkin toisinaan töissä ollessani maksoin pieniä summia velkaa pois.

Lainaus toisaalta.
"Velkaa voidaan uuden lain mukaan periä velallisena olevalta luonnolliselta henkilöltä ulosottotoimin 15 vuoden ajan. Jos kuitenkin velkojana on yksityinen ihminen tai rikoksen johdosta vahinkoa kärsinyt asiassa, jossa on tuomittu vankeutta, määräaika on 20 vuotta. Määräaika lasketaan lopullisesta tuomiosta.Laki tulee voimaan osittain taannehtivasti niin, että jos velkaa koskeva lopullinen tuomio on annettu ennen 1. maaliskuuta 1993, velka on perittävissä ulosotossa 1.3.2008 tai 1.3.2013 saakka määräajan pituudesta riippuen. Jos tuomio on annettu 1.3.1993 tai sen jälkeen, ulosotto päättyy 15 tai 20 vuoden kuluttua tuomion antopäivästä."Jos sinulla on sama velka uudistettu 1999, lasketaan vanhenemisaika kuitenkin velan alkuperäisestä tuomiopäivästä.
kelmikontio
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: To Loka 02, 2008 9:42 pm
Paikkakunta: helsinki

Re: Ulosotto

Viesti Kirjoittaja kelmikontio »

No tässäpä pieni esimerkki.

Hakijan saatava korkoineen vireilletulopäivänä: 5145,58 euroa

peritty rahamäärä ulosottomaksuineen: 5089,48 euroa

Saldo korkoineen ja ulosottomaksuineen: 1923,25 euroa

Elikkä summa on käytännössä maksettu, mutta ainakin kakstonnia pitää maksaa ylimääräistä ennenkuin velka on kuitattu. eikä tässä mitään tokihan on ymmärettävää että korkoja joutuu maksamaan, mutta jos palkasta ulosmitataan esim. 600 euroa niin velan ja korkojen lyhentämiseen summasta menee about 100 euroa, joten korko kasvaa kokoajan huimaa vauhtia kun pääoma ei lyhene juurikaan.
Tinilii
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Ti Joulu 02, 2008 2:18 pm

Re: Ulosotto

Viesti Kirjoittaja Tinilii »

Mies unohti maksaa DNA:n laskun 16.90e. Siitä tuli muistutus, jossa uhkaus perintätoimistolle siirrosta. Sanoin sen miehelle, joka sanoi jo maksaneensa sen ja huomautuksen olevan aiheeton. Hän olikin mennyt sekaisin nettiliittymän ja puhelimen laskuissa ja 16,90 jäi siis edelleen maksamatta.

Muutama päivän sitten tuli iloinen kirje instrum justitiasta. (jolloin siis vasta tajuttiin väärinkäsitys.) Lasku 67e! Tuo maksamatta jäänyt summa+5e laskutuskulu+42e perintäkuluja+korot+jotain muuta käsittelysössöä. Siis koko summa yli kolminkertaisena. Ja perintäkulut yli 200% perinnän summa. HUH.

Ja vielä tuollainen 16,90e mitä kukaan nyt ei varmaan jätä maksamatta tahallaan.

Jos tämä nyt vielä pääsisi ulosottoon niin taitaisi kolminkertaistua vielä.
PanuP
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 10:30 am

Re: Ulosotto

Viesti Kirjoittaja PanuP »

Tinilii kirjoitti:Muutama päivän sitten tuli iloinen kirje instrum justitiasta. (jolloin siis vasta tajuttiin väärinkäsitys.) Lasku 67e! Tuo maksamatta jäänyt summa+5e laskutuskulu+42e perintäkuluja+korot+jotain muuta käsittelysössöä. Siis koko summa yli kolminkertaisena. Ja perintäkulut yli 200% perinnän summa. HUH.

Ja vielä tuollainen 16,90e mitä kukaan nyt ei varmaan jätä maksamatta tahallaan.

Jos tämä nyt vielä pääsisi ulosottoon niin taitaisi kolminkertaistua vielä.
Ennen sitä velka kulkisi käräjäoikeuden kautta ja sitä kautta kulut nostaisivat velan satasiin, ulosoton kulut ovatkin sitten maltillisempia verrattuna perintätoimistojen kuluihin.
NeitiEtsivä
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 10:25 pm
Paikkakunta: Eagle

Re:

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivä »

tmk666 kirjoitti:
Porin kirjoitti:
tmk666 kirjoitti:Toimeentulotuesta eikä muistakaan yhteiskunnan tuista(paitsi eläke jos saa tarpeeksi) ulosottoa peritä.
Kelan sairaspäiväraha sekä eläkkeet Kelan ulkopuoliset mukaanlaskien ovat ulosottokelpoista tavaraa.
Mitähän muuten Kelan asumistuet?? Itselläni tuli merkintä sen takia. Kela siis maksoi liikaa asumistukea aikanaan ja olisin silloin maksanut ne takaisin, mutta siellä vaan sanottiin ettei ole mikään kiire maksella ja voi maksaa osissa, eivät siis antaneet tilinumeroa mihin maksaa vaikka koko summan kerralla. Isännällä sama juttu opintolainan tai -tuen kanssa, eivät suostuneet ottamaan liikaa maksamaansa tukea heti takaisin vaan piti odotella jotain takaisinmaksupäätöstä missä menikin pari kuukautta ja ei niitä rahoja enää ollut. Mutta siihen mun juttuun... aikanaan sieltä sitten tuli takaisinmaksusuunnitelma, taisi olla 50euroa kuussa aluksi ja eipä mulla sitte pienituloisena ollut sitäkään varaa maksella ja myöhemmin se meni Kelan perintäyksikköön ja se kuukausisumma jopa pieneni muttei silti jäänyt rahaa maksella sitä joka kuukausi. Eipä ne kyllä sieltä niitä edes pyydelleet millään erillisillä maksuhuomautuksilla, kunnes jossain vaiheessa tulikin ulosotosta lappu ja Kelan maksut olivat siirtyneet sinne. Ottivat sitten veronpalautuksista osan summasta ja vähän aikaa sitten tuli päätös varattomuusesteestä ja sen jälkeen sitte tuli ilmoitus, että luottotietoihin on tullut merkintä. No se maksu on nyt kuitenkin palautunut Kelan perintäyksikköön kun olen UO:n mukaan varaton, mutta sinnehän se merkintä kuitenkin jäi ja jää tietty vaikka maksaisinkin summan. Mutta muistaisin kuulleeni ettei Kelan jutuista voi mennä luottotiedot mut ei sit vissiin pidä paikkaansa.

Ja tuohon luottotietojen menettämiseen on muuten tulossa ehkä muutoksia, siis että jos maksaa velkansa niin merkintä poistuu. Nykyisin kun on mun mielestä vähän hölmösti tuo juttu, jos on vaikka parin kympin summan takia tullut merkintä jostain syystä ja maksat sen pois niin merkintä säilyy edelleen vuosia ja kiusaa sitten monessa asiassa.
PitBull
Martin Beck
Viestit: 839
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 2:05 am
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Ulosotto

Viesti Kirjoittaja PitBull »

Mulla tulee joka vuosi n.55 toboo pelkästään korkoja ulosotossa oleviin velkoihin, käväsin tuossa maanantaina UO miehen juttusilla ja kyseinen herra sanoi että velasta olisi jonkinlainen mahdollisuus päästä eroon maksamalla esim 10% koko velka summasta, sillä velalliset ottavat mielellään pienenkin summan kuin ovat ilman. Mullakin suurin osa tullut valtion konttorin maksamista vahingon korvauksista yms joten valtio on suurin perijä vissiinkin :roll:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

UUSI TUNNUS! REALPITTI
Vastaa Viestiin