Niku Patronen 19-vuotta - katosi risteilyllä '06

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Katsoin jakson äsken uudestaan telkkarista ja edelleen itselläni on vahva tuntuma siitä, että Niku on mereen jotenkin päätynyt..
pienikin hetki on arvokas
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

tyyppi85 kirjoitti:Katsoin jakson äsken uudestaan telkkarista ja edelleen itselläni on vahva tuntuma siitä, että Niku on mereen jotenkin päätynyt..
Tylsyyskuolemassa katsoin myös kyseisen jakson ja ihan samaa mietin. Meressä tai Ruotsin puolella ruumiina jotenkin. Onko Ruotsista muuten löytynyt tuntemattomia ruumiita Nikun katoamisen jälkeen? Ja ei missään vain Tukholman alueella, vaan ihan koko Ruotsin alueella? Sellaisia, jotka voisivat olla Nikun?

Aiemmin joku ihmetteli sitä virnuilevaa kaveria haastattelun aikana, mutta minusta tuo oli lähinnä semmoista jännitysvirnuilua; ei suomalainen mies ala näyttämään tunteitaan telkkarissa jos ei ole pakko, eikä varsinkaan nuori heppu halua koko kansan nähdä häntä kyynelehtimässä. Lisäksi hän, kuten Nikun äitikin, on varmasti miettinyt asiaa jo jokaiselta mahdolliselta kantilta, eikä siitä kyynelehtimisestä tai muusta olisi mitään apua ohjelmassa - korkeintaan ehkä herkimmät katsojat laittaa vetistelemään.

Nikun äidin heittämä loppukommentti oli, kuten joku myös mainitsi täällä, hieno. "Hyvää matkaa Niku, where ever you are."

Ohjelmassa mainittiin muuten nuo ns. sarjalaivakatoamisetkin, 1998, 2005(?) ja 2007. Onko kukaan tehnyt näistä koostetta foorumille?

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

jykä
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Heinä 11, 2008 10:42 am

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja jykä »

Niin, kaiken järjen mukaan Niku on tippunut mereen mentyään yksin hoipertelemaan aamuyön tunteina kännissä laivan kannelle. Ja jos valvontakamerat olisivat olleet kannella käytössä, tämä tapaus olisi mahdollisesti selvinnyt heti samantien. Tätä pidän itsekin edelleen todennäköisimpänä vaihtoehtona.

Ainoa asia, mikä tässä mietityttää, on tietysti aasialaisten naisten osuus. Miten ihmeessä voi olla, että naisia ei löydetä? Kyllä nykypäivänä luulisi henkilöllisyyden selviävän. Ainoa mahdollisuus saada tähän asiaan selkoa on löytää naiset jostain.

Ja sitten vielä noista Nikun kavereista. Laivan lavastetuissa kuvissa oli koko ajan näkyvissä Nikun lisäksi 3 kaveria. Juontaja kuitenkin kertoi alussa kavereita olleen neljä, Joni, Jani, Juho ja Tuomas. Miksi lavastettiin vajaamiehityksellä? Entä miksi Jarnon (haastateltu kaveri) nimi on muutettu joksikin toiseksi? Jarno kuitenkin puhui Juhosta, joka taas oli juontajankin kaverilistalla.
Epäoleellisia, mutta ah, niin mielenkiintoisia seikkoja.
tumppi1991
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Elo 31, 2008 3:30 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja tumppi1991 »

Yleensä ruotsinlaivojen kannella reunukset ovat niin korkeita, ettei yksinkertaisesti "vahingossa" humalapäissään putoa mereen. Eikö ne reunukset ole niin korkeita, että täytyy oikeen kunnolla kiipeillä että yli pääsee?
Mr. Kampamaneetti
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Kesä 02, 2009 11:21 am

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Mr. Kampamaneetti »

Onkohan tätä jo jossain käsitelty, mutta mikä oli Nikun ruotsin kielen taitotaso? Entäpä englannin.. johdannon mukaan Niku on aikonut kysellä sähköpostiosoitteita naisilta. Olisiko silloin keskustelukieli mahdollisesti ollut englanti ennemmin kuin ruotsi. Suomea jostain syystä epäilen. Kielestä voisi hyvinkin päätellä aasialaissyntyisten naisten taustaa. Nikun tuskin nuorena miehenä on ollut tarve valehdella kavereilleen seuran ostamisesta "meiliosoitteiden pyytämisellä"..

Hieman itseänikin ihmetyttää, että miten näitä kahta naishenkilöä ei ole tavoitettu vaikka hyvin suurella todennäköisyydellä asuvat joko Ruotsissa tai Suomessa. Olisikohan matkustajalistan tutkimisesta mitään iloa, jos sieltä otettaisiin kaikki naismatkustajat ja selviteltäisiin rekisteristä nimilistan oikeellisuus.
Olisihan tuossa kova työ mikäli laivalla on 3000 henkilöä, joista noin mututuntumalta hieman alle puolet on naishenkilöitä olisi maiden viranomaisten mahdollisuus selvittää kuka tuolloin laivareissulla oli, ja kuka ei.
Äh, ja miten poliisi tietää että näitä naisia ei ole listalla...onko nimilistat kokonaisuudessaan käyty henkiö-henkilöltä läpi..?
tuuliviiriäinen
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: To Touko 28, 2009 11:08 am

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja tuuliviiriäinen »

Mr. Kampamaneetti kirjoitti:Onkohan tätä jo jossain käsitelty, mutta mikä oli Nikun ruotsin kielen taitotaso? Entäpä englannin.. johdannon mukaan Niku on aikonut kysellä sähköpostiosoitteita naisilta. Olisiko silloin keskustelukieli mahdollisesti ollut englanti ennemmin kuin ruotsi. Suomea jostain syystä epäilen.
Jos nyt oikein muistan niin eikö ohjelmassa nimenomaan sanottu etteivät Nikun kaverit osanneet englantia. Miten nämä naiset liitetään niin vahvasti ruotsiin. Onko sille sen suurempaa perustetta kuin se, että he poistuivat laivasta tukholman satamassa?
Kuten sanoin, minä en koskaan toista itseäni
Annie W
Harjunpää
Viestit: 325
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 5:58 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Annie W »

Luin Oriveden vainaja -ketjua, ja siellä Elisa_Day kirjoitti:
Ai niin, mää katselin kans jokunen aika sitten läpi noita Britannian kadonneita, mutta sieltä ei oikein sopivia löytynyt (kauhea määrä oli kadonneita aasialaissyntyisiä tyttöjä).
Nuo Nikun kanssa olleet naiset ovat voineet olla mistä maasta tahansa. Eilen ohjelmaa katsoessani mietin kieliasiaa. Jos olisi käynyt ilmi, että naiset puhuivat edes vähän ruotsia, heidän voisi olettaa viettäneen Ruotsissa enemmän aikaa/asuvan siellä. Ohjelmassa kerrottiin englannista ja Jarno taisi mainita, etteivät he ole oikein kielimiehiä, mutta jotenkin Nikun kommunikointi naisten kanssa sujui.
Misery is almost always the result of thinking.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2883
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Kiinnostaisi tietää kuinka monta laivassa ollutta on tästä tapauksesta kuulusteltu? Ihan siksi vain, että pienikin vihje Nikun liikkeistä voisi kertoa paljon! Vaikka aika todennäköistähän se on, että hän on meressä. :(
Ja oliko siis niin että niitä miehiä joiden kanssa Nikulle oli tullut vähän kärhämää, ei ole tavoitettu? Niin että löytyyköhän näitäkään mieshenkilöitä matkustajaluettelosta :?:
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2883
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Tänään vaiko huomenna tulee Nikin katoamisesta kuluneeksi 2 vuotta. :o Ja itse lähden huomenna laivalle, tosin päiväristeilylle...
On vaan kamala surku Nikun omaisten puolesta, kun se epätietoisuus on varmasti kamalaa. Ne Nikun äidin sanat Kadonneet-ohjelman lopussa oli kyllä kauniit
Hyvää matkaa Niku, where ever you are :cry:
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja serialist »

Kuten jotkut muutkin, olen ihmetellyt pois päältä/olemattomia valvontakameroita. Olivatko ne huollossa tapahtuma-aikaan? Outoa. Luulisi, että niitä huollettaisiin nimenomaan silloin kun laivassa ei ole matkustajia, jotta ne olisi käytettävissä/hyödyksi kun laivassa on matkustajia.. Eli ne tarkistettaisiin ja tarpeen vaatiessa korjattaisiin mahdollisista vioista ennen kun laiva lähtee liikkeelle. Ehkä siellä ei edes ole mitään kameroita tai siellä on valekameroita, laiva vaan peittelee turvajärjestelyjensä puutteita?

Minulle on herännyt ajatus, että josko nämä aasialaiset naiset ramppaavat laivoissa ja houkuttelevat humalaisia miehiä seuraansa mahdollisesti rahan toivossa? Ei välttämättä prostituoituina vaan ihan hengailuseurana antaen ymmärtää olevansa vaikkapa potentiaalisia tyttöystävä -ehdokkaita..? Ehkä he toimivat jollekin isommalle taholle, joka sijaitsee Tukholmassa?

Tai he ovat aivan syyttömiä Nikun katoamiseen, mutta eivät halua ilmottautua poliisille peläten menettävänsä jotain, kansalaisuuden, maineen, mitä vaan?

Kunhan pohdiskelen.

Nämä samat asiat ovat varmaan tulleetkin jo esille täällä aikaisemminkin, mutta eihän kertaus pahaakaan tee. :)
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
Sijaltainen
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2008 2:08 am

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Sijaltainen »

Turku-Tukholma-laivat käyvät satamassa vain kääntymässä, sitä matkustajatonta aikaa ei ole lainkaan. Eivätkä nuo turvakamerat ole laivan toiminnan kannalta niin tärkeitä että vuoro jätettäisiin ajamatta. Eihän kauppakeskuksiakaan suljeta pimenneen kamerasysteemin takia. Laivan omilla sähkömiehillä lienee usein tärkeämmäksi luokiteltuja töitä, ulkopuolista korjaajaa käytettäessä pitää varautua siihen että korjaaja ehtii heittämään keikan meren yli ja takaisin.
Jos Sijaltainen nousisi, taivaaseen ota luoksesi.
Näytöt
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Näytöt »

serialist kirjoitti:Minulle on herännyt ajatus, että josko nämä aasialaiset naiset ramppaavat laivoissa ja houkuttelevat humalaisia miehiä seuraansa mahdollisesti rahan toivossa? Ei välttämättä prostituoituina vaan ihan hengailuseurana antaen ymmärtää olevansa vaikkapa potentiaalisia tyttöystävä -ehdokkaita..? Ehkä he toimivat jollekin isommalle taholle, joka sijaitsee Tukholmassa?
Tässä tapauksessa nuo aasialaiset pitivät seuraa Nikulle kai useamman tunnin ajan. Ja 19-vuotiaalla ei normaalioletusten ole mitään isoja rahasummia. Eli aika kaukaa haettua olisi lähettää kaksi naista laivalle tavoitteena tyhjentää yksi 19-vuotiaan lompakko. Ei kovin kannattava bisnes.

Tosin yksi vaihtoehto saattaa olla että nämä naiset oli "palkattu" paikalle houkuttelemaan varakkaita keski-ikäisiä miehiä ryöstettäväksi. Mutta harrastivat työmaalaiskottelua, ja hengailivat mieluummin yökerhossa 19-v kundin kanssa.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5182
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Tai tarvitsivat johonkin nuorempaa miehenkilöä?
Tosin aika kauan olivat tämän seurassa ja ehkä liian julkisestikin. Kiinnijäämisen riski vaikuttaa suurelta etukäteen ajatellen. Näin jälkeenpäin kyllä huomaa, että riski onkin yllättävän vähäinen. -Ei naisten nimiä matkustajaluettelossa, ei kaikkien matkustajien haastatteluja ja kuvaamisia(kun ei rikostakaan),ei toimivia kameroita kuin joissakin paikoissa..
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Kakira
Sabrina Duncan
Viestit: 360
Liittynyt: To Touko 14, 2009 9:17 pm

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja Kakira »

Tampereen Tyttö kirjoitti: Näin jälkeenpäin kyllä huomaa, että riski onkin yllättävän vähäinen. -Ei naisten nimiä matkustajaluettelossa, ei kaikkien matkustajien haastatteluja ja kuvaamisia(kun ei rikostakaan),ei toimivia kameroita kuin joissakin paikoissa..
Juuri samaa ajattelin itsekin. Aikoinaan montakin laivareissua nuorempana tehnyt, nykyään harvemmin,( OT mitä nyt muksujen kanssa,ja nehän on ihan toisenlaisia reissuja ne :lol: ) näin jälkeenpäin ajatellen ei "katoaminen"(eli joutunut epämääräiseen seuraan..tms.) olisi kovin vaikeaa ollut vaikka ruotsin päässä. Itse ainakin nuorempana humalapäissäni saatoin lähteä mitä ihmeellisimpiin "seikkailuihin" hetken mielijohteesta, riskejä ajattelematta. Motiivi Nikun vikittelemisessä mukaan, on kyllä, kuten joku tuossa edellä jo pohtikin, aika utopiaa. Mitä hyötyä 19-v. pojasta olisi ollut? Ja kaiteet laivalla on todellakin korkeat, eli "vahingossa" tippuminen aika mahdotonta. Tosin mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus :lol:
ELÄ ja anna toisten elää
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Re: Niku Patronen 19-vuotta

Viesti Kirjoittaja serialist »

Näytöt kirjoitti: Tosin yksi vaihtoehto saattaa olla että nämä naiset oli "palkattu" paikalle houkuttelemaan varakkaita keski-ikäisiä miehiä ryöstettäväksi. Mutta harrastivat työmaalaiskottelua, ja hengailivat mieluummin yökerhossa 19-v kundin kanssa.
Tällaista minäkin koitin vähän hakea takaa, kenties jollekin korkeammalle taholle tekevät töitä. Ehkei laivalla ollut muita hyviä ehdokkaita kuin Niku? Kun huomasivat, ettei Niku olekaan mikään rahasampo, käännyttivät pois?

Ihmettelen edelleen miksi nämä naiset eivät ole tulleet esiin. Saisimme tietoa mistä he ovat keskustelleet ja mikä tärkeintä, mitkä olivat Nikun viimeiset liikkeet.

Sijaltainen
En tiennyt, että ne lähtevät saman tien, kiitos selvennyksestä. :) Jotenkin kuvittelin, että laiva on tyhjillään edes muutaman tunnin, jotta aikaa on esimerkiksi siivoamiseen tms. Itse olen käynyt laivalla viimeeksi 3 -vuotiaana, joten ei ole edes sen kummempaa omakohtaista kokemusta.
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
Vastaa Viestiin