Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
nurich
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: To Loka 30, 2008 4:03 pm

Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Viesti Kirjoittaja nurich »

Törmäsin tähän surulliseen sieppausmysteeriin ja tiivistän sitä tähän. Felixin omaisten ylläpitämä kotisivu on http://www.wo-ist-felix.de/ , löytyy englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

5 kuukautta vanhan Felixin vanhemmat lähtevät Dresdenin Centrum-tavarataloon ostoksille 28. joulukuuta 1984. Vaunuissaan nukkuvan Felixin he jättävät kaupan ulkopuolelle,mikä oli Itä-Saksassa tuolloin yleistä. Kaupan edessä oli jopa tätä tarkoitusta varten oma "parkkipaikka" vaunuille. Kaupalla oli tosin oma, vahdittu lapsiparkki,mutta koska se oli täynnä, vanhemmat jättävät vaunut muiden vaunujen, joissa myös nukkuu vauvoja, kanssa riviin lähelle sisäänkäyntiä. Ironista kyllä, Felixin isä varmistaa vielä vaunujen kaksi pyörää toisiinsa niin ettei sitä voi tuosta vaan lähteä lykkimään. Puolen tunnin kuluttua vanhemmat palaavat ja löytävät vain tyhjät vaunut. Kaikki muut vauvat nukkuvat edelleen rauhallisesti vaunuissaan.

Alkaa Itä-Saksan siihen asti suurin etsintä. Felixiä etsitään päiväkausia tuloksetta, kunnes: 6. tammikuuta 1985 löytyy erään kerrostalon rappukäytävästä poikavauva, joka kuitenkaan ei ole Felix. Löytölapsi on suunnilleen vuoden vanha, hänestä tehdään tarkka profiili, siinä toivossa että hänen henkilöllisyytensä saataisiin selvitettyä. Pojan vaatteista löydetään tutti,josta löydetään Felixin DNA. On siis ilmeistä että lapset on vaihdettu mutta miksi ihmeessä? Tämäkin selviää. Lääkärintutkimuksessa käy ilmi että löytölapsi on ollut ensimmäisinä elinviikkoinaan tai -kuukausinaan hyvin sairas. Hänen päästään ja ruumiistaan löydetään infuusiojälkiä. Hän on kehityksessään lievästi jälkeenjäänyt. Lapsi reagoi vain venäjän kieleen mutta ei puhu sanaakaan. Hän on alipainoinen ja apaattinen. Häntä ei myöskään ole rokotettu,mikä ei käytännössä olisi mahdollista,mikäli lapsi olisi itäsaksalainen. Kaikki tämä viittaa siis neuvostoliittolaiseen syntyperään, ja näitähän Dresdenissä on vaikka millä mitalla. Lasta on siis ilmeisesti hoidettu kaupungin venäläissairaalassa. Kun neuvostoyhteys paljastuu, kaikki tutkimukset lopetetaan. Tapaus hyllytetään virallisesti 27.12.1985.

Felixin vanhemmat eivät anna periksi. Vuonna 2003 he esiintyvät venäjällä televisio-ohjelmassa, jossa ihmiset etsivät kadonneita sukulaisiaan. Huolimatta siitä, että lähetystä seurasi Venäjällä 20 miljoonaa katsojaa, oli virallinen tulos nolla. Saksassa tapausta käsitellään laajasti vuonna 2005, vuonna 2006 pääsevät vanhemmat esittämäänasiansa Putinille tämänvieraillessa Dresdenissä. 24.10.2007 ilmestyy venäjällä lehtiartikkeli, jossa Putin itse kehottaa ihmisiä, jotka mahdollisesti asiasta jotain tietävät, ilmoittautumaan.

Asia on edennyt siihen pisteeseen, että Dresdenin venäläisen sairaalan arkistoista on etsitty tiedot niistä poikavauvoista, jotka kyseisenä aikana ovat saaneet tapaukseen sopivaa hoitoa. Näitä vauvoja on ollut viisi. Venäjän viranomaiset yrittävät selvittää, missä nämä lapset nykyään ovat.

Felix oli ilmeisesti, siinä pelossa, että oma lapsi olisi jälkeenjäänyt vakavan sairauden takia, vaihdettu terveeseen vauvaan joka oli vielä niin pieni että vaihto sujui kohtalaisen ongelmattomasti. Löytölapsi adoptoitiin saksalaisperheeseen ja kasvoi terveeksi nuoreksi mieheksi, oppi ammatin ja kuuli alkuperästään vasta aikuisena.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Todella surullinen juttu.

Vanhemmathan saattavat löytää poikansa. Mutta myöhäistähän se nyt on. Lapsi, joka on lähes syntymästään asti elänyt aivan muualla, tuntee tuskin mitään yhteyttä biologisiin vanhempiinsa.

Jos pojan (miehen) lapsuus ja elämä on ollut hyvää, hänelle saattaa olla jopa vastenmielistä tavata ihmisiä, jotka ''väkisin'' tunkevat hänen hyvään elämäänsä. Ja erittäin todennäköisesti hän ei edes itse tiedä olevansa varastettu.

____________________________________________
Minulla on vanhempi sukulainen, joka on vauvana löydetty ojasta. Olen monasti miettinyt onko hän koskaan yrittänyt selvittää alkuperäänsä.
En kehtaa kysyä tuota asiaa, koska koko asiasta ei puhuta.
Nuotio & Äreät Tiput
nurich
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: To Loka 30, 2008 4:03 pm

Re: Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Viesti Kirjoittaja nurich »

Kiinnostava yksityskohta että Putin oli itse Dresdenissä1985-1989 KGB:n palveluksessa ja todennäköisesti tietää asiasta ja sen tutkimuksista paljonkin. Kuitenkin virallisesti hänei ollut kuullut siitä mitään. Putinin kiinnostus asiaa kohtaan voidaan selittää silläettä venäjällä tämänkaltainen rikos on jo vanhentunut. Löytölapsi oli asetettu pahvilaatikossa rappukäytävässä oleviin vaunuihin. Pahvilaatikon alkuperä onnistuttiin selvittämään, jopa silminnäkijöitä löytyi, jotka olivat nähneet nimeltä tunnetun venäläisen pikkuvirkamiehen vetävän suurehkoa pahvilaatikkoa kelkalla löytötalon lähistöllä. Poliisilla ei tuolloin kuitenkaan ollut valtuuksia kuulustella Venäjän kansalaisia ja kuulusteluanomus evättiin.

Lenore ja Eberhard Tschök ovat useaan kertaan sanoneet että heillä ei tietenkään ole enää mitään mahdollisuutta saada lastaan takaisin,missään muodossa,mutta he haluavat tietää mitä Felixille on tapahtunut ja ovat sitä mieltä että hänen täytyy myös saada tietää kohtalostaan.
litmanen

Re: Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Viesti Kirjoittaja litmanen »

MissHolmes kirjoitti:Jos pojan (miehen) lapsuus ja elämä on ollut hyvää, hänelle saattaa olla jopa vastenmielistä tavata ihmisiä, jotka ''väkisin'' tunkevat hänen hyvään elämäänsä.
Niin, Venäjällä kun on niin hyvä asua... :? 8)
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Viesti Kirjoittaja Damien »

Ja mitenhän "hyvältä" se elämä mahtaakaan maistua sen jälkeen kun tietää tulleensa kidnapatuksi
ja että kaikki ympärillä oleva onkin valhetta.Jyy... :roll:
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5190
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Felix, siepattu Dresdenissä 1984

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Toivottavasti Fekixille on tulossa edes kunnon perintö aikanaan..
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Vastaa Viestiin