Sannan surma - Mikkeli 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Damien »

Vaikkei nyt suoranaisesti liity tähän tapaukseen, nousi tuo ketju taas esille:
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=8027
Yhteistä näillä on se että löydettiin naisen ruumis ilman selviä väkivallan merkkejä.
Yksi mies pidätettiin pakkokeinoistunnolla, tuossa se oli oma mies.
Tiedotus on myös tuon jutun osalta ollut yhtä vaitonaista.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
neitinokkonen
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Loka 01, 2009 10:53 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja neitinokkonen »

Olikohan tuo nyt pakko täällä ilmoittaa että "sanna on tuotu juvalle"... Mielestäni sellainen asia mikä ei kuulu kaikille...
NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

pikkusisko kirjoitti:
mustakaapu kirjoitti:jos vaikka onkin pääsetetty vapaaksi syyttömänä, niin tuskin kerrotaan, etteivät lupsakat mikkeliläiset tule soihtujen ja hankojen kanssa parvekkeen alle....

tai sitten epäillään jo/myös jotakuta toista ja ollaan päästy jäljille, mutta ei saatu vielä kiinni. silloinhan on hyvä pitää suu supussa (vrt. turun kaappari). varmasti myös tuo sannan suhde virkavaltaan on osasyy tuohon salailuun tai oikeammin tiedotuksen puutteeseen.
Hyvin sanottu! Eikä Mikkelin meno ole vielä mitään, mutta Sanna oli kotoisin Juvalta.... :roll:
No näissä jutuissa en näe mitään pointtia.. Vapautetaan henkilö syyttömänä, muttei kerrota kenellekään, että se on syytön. Suojeleeko se teidän käsityksen mukaan tätä ihmistä? En myöskään näe tällä Sannan tapauksella juurikaan yhteyttä Turun sieppaukseen, ainoastaan sen, että uhri ja tekijä eivät välttämättä tunteneet toisiaan.
Nosey
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 6:32 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Nosey »

Tiridoll kirjoitti:Tuohon pikkurikollisuus-tappo asiayhteyteen haluan kommentoida sen verran, että useimmiten pikkurikollisuuden (ryöstely, rattijuopumus yms.) jälkeen tehdään vakavampi rikos (tappo tms.).
Ja useimmiten tällaisen järkyttävän rikoksen tehnyttä ihmistä kuvaillaan lähipiirissä tunnolliseksi ja hiljaiseksi.
Ei sillä, etteikö olisi totta tuo rikosten eskaloituminen, mutta eikös tämän kuskin osalta nyt jo kertaalleen tullut selväksi, että rattijuopumussyyte on perätön, vaan heppu oli itse istunut kyydissä, eikä siis pohjoismaalaisen moraalikäsityksen mukaan laisinkaan syyllinen asiaan...
Uteliaisuus tuo hitaasti, mutta varmasti uutta näkemystä - (Ilkka Luoma)
Näytöt
Hetty Wainthropp
Viestit: 459
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Näytöt »

NiskaLenkki kirjoitti:Kai poliisillakin täytyy joku tiedoitusvelvollisuus olla, mikäli nämä pikkusiskon kommentit pitäisivät paikkansa. Jos ovat jo tiedottaneet, että tälläinen henkilö on pidätettynä ja monet paikkakuntalaiset tietävät kenestä on kyse, niin jos poliisi olisi tullut siihen tulokseen, ettei tällä henkilöllä ole mitään tekemistä Sannan kuoleman kanssa, niin ei kai sellaista tietoa voi pimittää!!
Niin, itse asiassa poliisilla ei olisi edes oikeuttaa vapauttaa häntä omin päin. Koska käräjäoikeus on päättänyt vangitsemisesta, ei vapauttamistakaan tehdä ilman oikeuden päätöstä. Oikeus voi toki istua suljetuin ovin, ja julistaa päätöksensä perustelut salaisiksi, mutta itse päätös, eli vapautettiinko vai ei, sekä tuollaisen vangitsemisoikeudenkäynnin olemassaolo, ovat pääsääntöisesti julkista tietoa, joita ainakin rikostoimittajat seuraavat tarkkaan. Eli jos henkilö vapautetaan, niin kyllä se melko todennäköistä on, ainakin tämän verran julkisuutta keränneessä jutussa, että myös tieto tuosta vapauttamisesta tulisi lehdistölle.
dollarfrossa
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2008 3:07 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja dollarfrossa »

Tiridoll kirjoitti:Tuohon pikkurikollisuus-tappo asiayhteyteen haluan kommentoida sen verran, että useimmiten pikkurikollisuuden (ryöstely, rattijuopumus yms.) jälkeen tehdään vakavampi rikos (tappo tms.).
Et kai yritä sanoa että useimmista pikkurikollisista tulee tappajia. Koska sillä tavalla tuo lause on ymmärrettävissä...

Porttiteoria toimii toki toisinpäin niin että useiden tappajien historiassa on pikkurikollisuutta. Mutta useimmiten rattijuopoista EI tule tappajia.
soad
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 6:24 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja soad »

serialist kirjoitti:Mistä tuo tieto on peräisin, että syytteistä on luovuttu?


Sinä, joka iskit silmää siitä, että olet kuullut nimiä jossain irkissä, pidä moiset omana tietonasi. Mikäli täällä aletaan nimiä julkistamaan, ei ole hyvä se.
Edelleenkin,en oo sitä nimeä täällä sanomassa(enkä yvllä jos joku utelee).Tarvii ny kymmentä kertaa ulista samasta.Silmäniskukin tarkotti jo sitä,että mistä kuulin nimen ei oo mikään 100% luotettava lähde niin tuskin sitä alan huutelemaan.Ja tässä ku mietin asiaa,oon jo unohtanu koko nimen :lol:

Toivottavasti saa epäillyn tyttöystävä ja vauva olla rauhassa, kun iltalehtikin meni sen kuvan laittamaan talosta..mistä lie sen jäljille pääs.
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja serialist »



Mielestäni sitä ei tarvitsisi kertoa edes yv:nä. Nimellä ei ole merkitystä, ainakaan kunnes syyllisyys on todistettu. Suojellaan nyt edes vangitun läheisinä, kuten sanoit toivottavasti tyttöystävä ja vauva saa olla rauhassa.
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
Tiridoll
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: To Loka 01, 2009 10:05 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Tiridoll »

Nosey kirjoitti: Ei sillä, etteikö olisi totta tuo rikosten eskaloituminen, mutta eikös tämän kuskin osalta nyt jo kertaalleen tullut selväksi, että rattijuopumussyyte on perätön, vaan heppu oli itse istunut kyydissä, eikä siis pohjoismaalaisen moraalikäsityksen mukaan laisinkaan syyllinen asiaan...
Juu, mutta varkauksia hänellä oli.
Tukulti-Ninurta I
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

Tervehdys kaikille MInfolaisille näin yöntunteina!

Haluan myös omalta osaltani SPEKULOIDA JA LEIKKIÄ SALAPOLIISIA valitettavasti samoihin aikoihin luultavasti, kun tämän nuoren tytön elämä päättyi joitakin viikkoja sitten (oletus ajankohdasta)...

..mutta mieleeni juolahti, kun luin yhteen soittoon koko kyseisen topicin ja faktat ja spekulaatiot...

...eli Taksikuski nuorukainen oli vienyt toisiksi viimeisen pokan kotiin ja tarkoituksena viedä Sanna kotiin. Oletetaan, että Sanna olisi sammunut auton repsikan puolelle ja kuski saa omaan fööniin puhelun kaveriltaan kyydin tarpeessa. Kaveri istahtaa takapenkille Sannan taakse (öö..näkyykö hän tällöin taksin kamerassa vai jääkö hän Sannan katveeseen?)

A)
Kavereilla tyhmyys tiivistyy ja yhdessä aletaan (tai takapenkillä istuva) alkaa ahdistella sammunutta neitokaista. Tällöin Sanna herää ja uhkaa tehdä jutun/rikosilmoituksen/kertoa miesystävälle, joka siis on poliisi (oliko tämä poikaystävän ammatti siis jo todettu faktaksi?), jolloin takana istuva tukehduttaa Sannan ja hänet lempataan löytöpaikalle. Kuskin kaveri "tietenkin humalapäissään" uhkaa agressiivisesti kuskia, että jos vasikoi, niin lapselle/perheelle käy huonosti yms.

Kuski heittää kaverin kotiin ja ajaa vuoron loppuun..käry käy..selittelyä poliisille, mutta ei vasikoi kaveria!
(Poliisi päästää vapaalle, ja seuraa kuskia, joka tuo tekijän kiikkiin!)..paitsi jos hän nyt sattuu seuraamaan kyseistä forumia! :twisted:

B)
Kuskin kaveri ja Sanna jää pois ja kuski jatkaa työkeikkaansa..myöhemmin hakee kaverinsa joka kertoo sattuneesta "vahingosta" ja "tietenkin humalapäissään" uhkaa vetää kuskin mukaan juttuun, jos jää kiinni teosta (ajatteleppa lastas ja tyttöystävää yksinään, kun olet vankilassa!)

..tässä muutamia mietteitä yöntunteina. Toivottavasti juttu ratkeaa ja syyllinen, ketä/(ketkä?) lieneekään, saadaan kiinni ja hän palaa helvetin tulessa.

Omaisille, uhrin ystäville ja kavereille suruvalittelut ja voimia!!
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja ABC »

En nyt ihan ymmärrä miksi tässä tarvitsisi mitään ihmeellisiä teorioita alkaa keksimään, jotta joku muu kuin taksikuski saataisiin syylliseksi.

Kerrankos sitä potentiaalisella seksuaalirikollisella naksahtaa sen ensimmäisen kerran. Humalaisen naisen hyväksikäyttöyritys ei ole mikään omaperäinen tai harvinainen idea. Varmasti esim. Raisa Räisäsen katoamiseen johtaneet tapahtumat olivat hyvin samantyyppisiä kuin tämä juttu, paitsi että RR:n ruumis hävitettiin eikä ketään ole saatu syytteeseen.

Vapaaksi päästäminen on ihan ymmärrettävää jos syytetty on tunnustanut teon, eikä perheen takia ole syytä olettaa, että hän lähtisi litomaan paikkakunnalta. Myös hyvä asianajaja voi saada syytetyn vapaalle jalalle odottamaan tutkinnan edistymistä ja oikeudenkäyntiä.
Every ship must sail a world.
Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 910
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

Seksuaalirikollisuus ei näytä yhtään uskottavalta. Luultavammin kuski on vain heittänyt sammuneen tai humalaisen naisen ulos. Nainen on lyönyt päänsä tai yksinkertaisesti paleltunut. Poliisi pyrkii yleensä tutkimaan vakavimman mukaan, joten todennäköistä kuolemantuottamusta tutkitaan aluksi tappona.
Tukulti-Ninurta I
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

Ööö..heippa ABC..eikös täällä Minfossa saanut nimenomaan spekuloida ja leikkiä salapoliisia?..meinaatkos että nämä pohtimani teoriat eivät kenties olisi mahdollisia? Onko jotain lisä infoa tullut tapauksesta vai onko minulta jäänyt jotakin aiemmista viesteistä huomaamatta, kun nuin kärkkäästi lähdit kritisoimaan..vai löytyykö sinulta jotakin tietoa, että tuohon (murhaan, surmaan, tappoon, kuolemantuottamiseen, mikä lie rikosnimitys) liittyy tuo seksuaalirikoksen mahdollisuus/ termistö, mitä minulta ja muilta uupuu? Tosin itsekin epäilin mahdollista seksuaalirikosta tai sen yritystä aiemmin, kun luin tätä viestiketjua, mutta aloin mielikuvitukseni voimin pohtimaan muita mahdollisuuksia. Tietääkseni tämä sivusto ei ole poliisin vihjesivusto, vaan nimenomaan MInfo, jossa voi spekoloida ja leikkiä salapolisiia hetken, eikö? Mieluummin toimin, kuten äsken kerroin, kun näsäviisastelisin muiden kirjoituksia tai leikkisin tietotoimistoa, minkä "faktat" heittävät häränpyllyä!..tsori avautuminen!

Niin tämän sivuston/topicin mukaan taksikuski on ollut kiinniotettuna ja mahdollisesti nyt vapaalla jalalla, joten eikös mahdollisesti päässäni kehittelemät teoriat olisi aivan mahdollisia?..va?

Oli miten oli, niin toivottavasti tekijä/tekijät :twisted: saadaan kiinni..ja miksei poliisi olisi antanut tuon tarkempaa lausuntoa medialle, mikäli tekijä olisi tunnustanu ja tapaus ratkaistua vaille tuomarin nuijankopautusta?

P.S. Vai annetaanko omankädenoikeudelle mahdollisuus ennen virallista oikeudenkäyntiä toimia, kun tekijä olisi päästetty vapaalle jalalle hengailemaan? (itse taksikuskin byysissa olisin ennemmin kiinniotettuna, kuin vapaalla jalalla, kun asunto on kerran paljastettu mediassa ja odottelisin esim. uhrin poikaystävän, omaisten yms. mahdollisten liittolaisten tulevan suorittamaan omia käräjiä?!) :roll:

Itselläni ei nyt ollut tarkoitus näin kärkkäästi kritisoida edellistä kommenttiasi, mutta sapetti tuo sinun kärkäs kommentointi omia spekulaatioita kohtaan..vai oletkos sinä ABC mahdollisesti teorian mahdollinen vaihtoehto C) ? (tai tämä kuskin mahdollinen kaveri? Hmmm..he he he he heee, sorry!) :lol:
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "
JoePoe

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja JoePoe »

Olisiko epäkorrektia julkaista uhrin sukunimi?
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Nimenomaan olisi, koska sitä ei ole julkistettu missään muuallakaan. Eiköhän se paljastu suurelle yleisölle viimeistään siinä vaiheessa, kun esitutkinta valmistuu ja päästään käymään oikeutta.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Vastaa Viestiin