Uskonnot

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, salaliitot.

Valvoja: Moderaattorit

Bambinos
Agentti Scully
Viestit: 659
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 11:36 am

Viesti Kirjoittaja Bambinos »

Onko kenelläkään tietoa, onko Suomessa olemassa Amish -yhteisöjä?
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Bambinos kirjoitti:Onko kenelläkään tietoa, onko Suomessa olemassa Amish -yhteisöjä?
Ilmeisesti ei ole, ainakaan tämän jutun mukaan:

Amishit syntyivät 1600-luvun Euroopassa

Amishit ovat lähellä mennoniitteja oleva kristillinen ryhmä, jonka juuret ovat luterilaisesta uskonpuhdistuksesta jo vuonna 1525 irronneissa anabaptisteissa. Nämä alunperin saksalaiset uskovaiset joutuivat pakenemaan uskonvainoja ensin Hollantiin sitten Sveitsiin, jossa ryhmä jakautui mennoniitteihin ja amisheihin 1600-luvun lopulla.

Vaikka molempien ryhmien keskeisiin oppeihin kuuluu raamatun ottaminen kirjaimellisesti ja aikuiskaste, mennoniitit ovat kuitenkin sulautuneet kaikkialla maailmassa osaksi normaalia yhteiskuntaa kun taas amishit valitsivat alusta alkaen muusta yhteiskunnasta eristäytymisen.

Nimensä amishit saivat lahkon perustajan Jakob Ammannin mukaan.

Ensimmäiset yksittäiset mennoniitit alkoivat muuttaa Yhdysvaltoihin ja erityisesti Pennsylvaniaan jo 1600-luvun viimeisinä vuosina yhtäältä Euroopan uskonnollisen ahdasmielisyyden ja toisaalta uuden maailman lupaaman uskonvapauden houkuttelemina.

Ensimmäinen varsinainen amisheja kuljettanut laiva saapui Philadelphian satamaan 1737.

Vaikka Pennsylvanian Lancasterin alueen noin 18 000 hengen suuruinen amish-väestö lienee maailman tunnetuin, tosiasiassa amisheja asuu eri puolilla Yhdysvaltoja ja Kanadaa parisataa tuhatta henkeä. Euroopasta lahko on kadonnut.


- http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts ... :0:0:0:0:0:

Ajattelitko liittyä? :D Voihan sitä kaiketi itsekin moisen yhteisön perustaa ja kun saat 20 samanhenkistä kasaan, niin voittekin jo marssia yhdistysrekisteriin rekisteröimään porukkanne! Tässä se, mitä uskonnonvapauslaki asiasta sanoo:

Rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat

7 § Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan tarkoitus ja toimintamuodot

Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan tarkoituksena on järjestää ja tukea uskonnon tunnustamiseen ja harjoittamiseen kuuluvaa yksilöllistä, yhteisöllistä ja julkista toimintaa, joka pohjautuu uskontunnustukseen, pyhinä pidettyihin kirjoituksiin tai muihin yksilöityihin pyhinä pidettyihin vakiintuneisiin toiminnan perusteisiin.

Yhdyskunnan tulee toteuttaa tarkoitustaan perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen.

Yhdyskunnan tarkoituksena ei ole taloudellisen voiton tavoittelu tai muuten pääasiassa taloudellisen toiminnan järjestäminen. Yhdyskunta ei voi järjestää toimintaa, jota varten ei voida perustaa yhdistyslain (503/1989) mukaista yhdistystä tai jota varten yhdistys voidaan perustaa vain luvanvaraisesti.

8 § Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan perustaminen

Vähintään 20 henkilöä voi perustaa rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan. Yhdyskunnan perustajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

9 § Perustamiskirja

Rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan perustamisesta tehdään perustamiskirja, johon liitetään yhdyskunnan yhdyskuntajärjestys. Perustamiskirja on päivättävä ja sen allekirjoittavat 8 §:ssä tarkoitetut yhdyskunnan perustajat.

10 § Yhdyskuntajärjestys

Yhdyskuntajärjestyksessä on mainittava:

1) yhdyskunnan nimi ja kotipaikkana oleva Suomen kunta;

2) yhdyskunnan 7 §:n mukainen tarkoitus ja toimintamuodot;

3) jäsenten ottamisesta yhdyskuntaan;

4) päätösvallan käyttämisestä yhdyskunnassa;

5) yhdyskunnan hallituksen jäsenten ja yhdyskunnan tilintarkastajien lukumäärä tai vähimmäis- ja enimmäismäärä sekä toimikausi;

6) yhdyskunnan tilikaudesta, tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä;

7) velvollisuudesta maksaa yhdyskunnalle jäsenmaksuja ja muita maksuja;

8 ) menettelystä muutettaessa yhdyskuntajärjestystä ja purettaessa yhdyskunta; sekä

9) varojen käytöstä yhdyskunnan purkautuessa tai lakatessa.

Jos yhdyskunnan päätösvaltaa yhdyskuntajärjestyksen mukaan käyttävät jäsenet yhdyskunnan kokouksessa, yhdyskuntajärjestyksessä on mainittava siitä, miten ja missä ajassa yhdyskunnan kokous kutsutaan koolle.

...


- http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030453

Lycka till! :D
Bambinos
Agentti Scully
Viestit: 659
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 11:36 am

Viesti Kirjoittaja Bambinos »

Valdovas kirjoitti: Ajattelitko liittyä? :D
Kiitokset mainosta infopaketista, mutta en vielä koe sellaista olemassaolon kriisiä että amish-elämää harkitsisin :)

Tuli vain mieleen siitä, että näin amisheja viime kesänä Helsingissä. Puvuista ei voinut erehtyä, amisheja olivat. Mietin vain, että elävätkö Suomessa jonkinlaista sovellettua amish-elämää vai ovatko matkanneet Yhdysvalloista. Se taas tosin herätti kysymyksen, miten matkustaminen on hoidettu, hevospelillä?
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Muistelen joskus jostain lukeneeni että kun Amish täyttää 16-vuotta hän saa kokeilla elämistä yhteisön ulkopuolella,ilmeisesti silloin saa myös matkustella millä haluaa ilman erityistä lupaa.Kokeilun jälkeen joka kestää maksimissaan ilmeisesti pari vuotta nuori joko palaa takaisin yhteisöön tai sitten ei jolloin häneen ei pidetä mitään yhteyttä.
Kerran taisi olla C.S.I.:n jaksossa joku rikos/murha jossa olivat keskeisessä roolissa Amish-nuoret.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Chopper kirjoitti:Muistelen joskus jostain lukeneeni että kun Amish täyttää 16-vuotta hän saa kokeilla elämistä yhteisön ulkopuolella,ilmeisesti silloin saa myös matkustella millä haluaa ilman erityistä lupaa.Kokeilun jälkeen joka kestää maksimissaan ilmeisesti pari vuotta nuori joko palaa takaisin yhteisöön tai sitten ei jolloin häneen ei pidetä mitään yhteyttä.
Jotain tuollaista muistan myös kuulleeni. Toisaalta kyse voisi ehkä olla myös jonkun muun mennoniitti- tai anabaptistiryhmän edustajista. Osa heistähän pukeutuu myös vanhahtaviin perinneasuihin amishien tapaan. Tässä vähän lisäinfoa heistä ja heidän maantieteellisestä jakaumastaan:

- http://www.mwc-cmm.org/en15/PDF-PPT/worldmap2003.pdf
- http://www.mwc-cmm.org/en15/index.php?o ... &Itemid=16

Heillähän näyttäisi muuten olevan ensi kesänä ihan kiinnostavalta kuulostava maailmankongressi Paraguayssa, joten jos teema kiinnostaa ja liikutte siellä päin, niin ei muuta kuin kuokkimaan! :D

- http://www.mwc-cmm.org/en15/index.php?o ... &Itemid=42

Amishit ovat muuten ihan mukavaa ja kiinnostavaa porukkaa. Minulla oli tilaisuus vierailla heidän pääpaikassaan Lancasterin piirikunnassa eteläisessä Pennsylvaniassa muistaakseni vuonna 1986 eli just vähän Peter Weirin Todistaja-leffan (Witness) jälkeen, ja sehän teki amisheista huomattavasti aiempaa tunnetumpia maailmanlaajuisesti. Selvästi turismipotentiaali oli otettu huomioon ja kaupan oli jos jonkinlaista amish-elämään liittyvää krääsää (itse ostin pahvisen kopion tienviitasta, joka johti kaupunkiin nimeltä Intercourse, arvannette miksi ;)), mutta selvästi ainakin jotkut vanhemmat asukkaat tuntuivat olevan varautuneita ja ehkä vähän harmistuneitakin valokuvia räpsyttävistä (ei, minä en ottanut kuvia! :D) turisteista. Tämähän on sama ongelma useimpien muidenkin "perinnekulttuurien" matkailussa, toisaalta siitä tulee usein suhteellisen köyhille yhteisöille merkittäviä tuloja, toisaalta se muuttaa ja muokkaa just sitä kulttuuria, jota turistit tulevat katsomaan... :?

- http://www.padutchcountry.com/
- http://en.wikipedia.org/wiki/Lancaster_ ... nnsylvania
Avatar
HBIC
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Viesti Kirjoittaja HBIC »

Chopper kirjoitti:Muistelen joskus jostain lukeneeni että kun Amish täyttää 16-vuotta hän saa kokeilla elämistä yhteisön ulkopuolella,ilmeisesti silloin saa myös matkustella millä haluaa ilman erityistä lupaa.Kokeilun jälkeen joka kestää maksimissaan ilmeisesti pari vuotta nuori joko palaa takaisin yhteisöön tai sitten ei jolloin häneen ei pidetä mitään yhteyttä.
Kerran taisi olla C.S.I.:n jaksossa joku rikos/murha jossa olivat keskeisessä roolissa Amish-nuoret.
Kyseessä on rumspringa, jolloin 16-vuotiaat nuoret tosiaan saavat kokeilla "englantilaista" elämää yhteisönsä ulkopuolella, ja kauden loputtua päättävät, palaavatko entiseen elämäänsä vai jättävätkö sen lopullisesti. Aiheesta on tehty mielenkiintoinen dokumentti, Devil's Playground, joka on näytetty pariin otteeseen Suomessakin Ylen ohjelmistossa muutama vuosi sitten. Melkoisen rajua elämää tuntuu osa nuorista elävän rumspringan aikana, mutta iso osa palaa kuitenkin kauden päätyttyä perheen pariin. Kai lapsesta asti opitut arvot ja ajatus yhteyden menetyksestä läheisiin painavat enemmän, kuin ulkomaailman houkutukset ja täydellinen elämän muutos. Parin minsan osio dokkarista:

http://tinyurl.com/dl3o3o

Ja löytyy näköjään kokonaisuudessaan kahdeksassa pätkässä Youtubestakin:

http://www.youtube.com/watch?v=ZDzDeJ5itr8 (1. osa, seuraavat löytyvätkin related links -palkista)

Aiheesta enemmän englanninkielisessä Wikissä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rumspringa
Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Re: Uskonnot

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Amishiksi olisi helppo ryhtyä kun vaatteetkin saa nykyään nettikaupasta: http://www.plainlydressed.com/ :)
1999
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Touko 07, 2008 8:24 pm

Re: Uskonnot ´´kirkko'´+´'

Viesti Kirjoittaja 1999 »

Bombay kirjoitti:Tietysti myös tämä perinteinen EV.LUT-uskokin sopii tähän alle; Harva instanssi pystyy laillisesti perimään provisiota jokaiselta suomalaiselta yritykseltä . .
On saatu erinäisiä selityksiä monilta ihmisiltä jotta miksi he kuuluu kirkkoon (ja maksavat kirkollisverot) -näitä "puupäitä" on saanut moni *eronnut* ihmetellä useammankin kerran;
Ikäänkuin eroamisen jälkeen 'kirkkoon uudelleen liittyminen' olisi jossain myöhemmässä elämäntilanteessa -jossei nyt liki mahdotonta, niin ainakin huomattavasti eroamista hankalampi.
Ei näin! Nykyäänhän se on käytännössä vain nimi ilmoitukseen .. siis erota tai liittyä takas.
Helpompaa kuinkoskaan ennen :!:

:roll: Ev.lutku imee, ja imee yli satamiljoonaa€ur *+ huuhaaseen* jok'vuosi (suomessa näin)
-senkin veronmaksajat kiltisti maksaa, sillä valtio on(vieläkin) ns.kuusysissä kirkonkanss :evil: :twisted:
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Uskonnot

Viesti Kirjoittaja Damien »

Ovat vaan kirkollisverot sen verta pienet tässä maassa että harva niistä alkaa jaksaa kitisemään.
Siksen itsekään ole jaksanut erota kirkosta vaikken juuri uskovainen olekaan.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Uskonnot

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Jeesuksen kasvot ilmestyivät Ikean vessan oveen - katso kuva!
20.10.2009 08:25

Jeesuksen kasvot ovat ilmestyneet Skotlannin Glasgowssa sijaitsevan Ikean myymälän miesten vessan oveen.

Puun syyt kaartuvat muodostaen selvästi silmät, nenän ja pitkän parran. Paikalliset kuitenkin kiistelevät, esittävätkö kasvot sittenkin Galdalfia Taru Sormusten herrasta -elokuvista.

- Se todella yllättää, koska kuva on niin selkeä, kertoi eräs asiakas brittilehti Telegraphille.

- Olin matkalla vessaan ja löysin jumalan, hän jatkoi.

Ikean johtajat lisäsivät vettä myllyyn väittämällä, että kuva esittää pikemminkin Abban Benny Anderssonia.

Erilaisia uskonnollisia hahmoja on ilmestynyt aiemminkin eriskummallisiin paikkoihin, kuten esimerkiksi paahtoleipään.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1743072

Kuva

Voihan niitä Jeesuksia nähdä vaikka missä jos on tarpeeksi vilkas mielikuvitus :roll:
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
nemo
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 1:28 pm
Paikkakunta: Annwfn

Re: Uskonnot ´´kirkko'´+´'

Viesti Kirjoittaja nemo »

1999 kirjoitti:
Bombay kirjoitti:Tietysti myös tämä perinteinen EV.LUT-uskokin sopii tähän alle; Harva instanssi pystyy laillisesti perimään provisiota jokaiselta suomalaiselta yritykseltä . .
On saatu erinäisiä selityksiä monilta ihmisiltä jotta miksi he kuuluu kirkkoon (ja maksavat kirkollisverot) -näitä "puupäitä" on saanut moni *eronnut* ihmetellä useammankin kerran;
Ikäänkuin eroamisen jälkeen 'kirkkoon uudelleen liittyminen' olisi jossain myöhemmässä elämäntilanteessa -jossei nyt liki mahdotonta, niin ainakin huomattavasti eroamista hankalampi.
Ei näin! Nykyäänhän se on käytännössä vain nimi ilmoitukseen .. siis erota tai liittyä takas.
Helpompaa kuinkoskaan ennen :!:

:roll: Ev.lutku imee, ja imee yli satamiljoonaa€ur *+ huuhaaseen* jok'vuosi (suomessa näin)
-senkin veronmaksajat kiltisti maksaa, sillä valtio on(vieläkin) ns.kuusysissä kirkonkanss :evil: :twisted:

Et näköjään tiedä kuinka paljon kirkko auttaa köyhiä ja muita hädänalaisia. Paljon enemmän kuin joku kuntien sosiaalitoimi. Seurakunnat jakavat ruokaa, avustavat asunnon saamisessa ja auttavat muutenkin hädässä olevia ihmisiä esim. Palvelevan puhelimen avulla. Samoin lasten päiväkerhot yms. päihittävät kuntien vastaavat palvelut. Jo näistä syistä maksan oikein mielelläni minimaalista kirkollisveroa. Ei niitä rahoja mihinkään huuhaaseen kerätä!
The Devil is never a maker
The less that you give, you're a taker
So it's on and on and on, it's Heaven and Hell.
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Uskonnot ´´kirkko'´+´'

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

nemo kirjoitti: Et näköjään tiedä kuinka paljon kirkko auttaa köyhiä ja muita hädänalaisia. Paljon enemmän kuin joku kuntien sosiaalitoimi. Seurakunnat jakavat ruokaa, avustavat asunnon saamisessa ja auttavat muutenkin hädässä olevia ihmisiä esim. Palvelevan puhelimen avulla. Samoin lasten päiväkerhot yms. päihittävät kuntien vastaavat palvelut. Jo näistä syistä maksan oikein mielelläni minimaalista kirkollisveroa. Ei niitä rahoja mihinkään huuhaaseen kerätä!
Mitenkähän tuo "paljon enemmän" on oikein laskettu? Suomen kuntasektorin yhteenlaskettu budjetti on siinä 34 mrd euron tietämissä, josta kuta kuinkin puolet eli 17 mrd euroa menee sosiaali- ja terveyssektorille eli siis erilaisten hädänalaisten auttamiseen ja hoitamiseen. Suomen ev.lut. kirkon budjetti pyörii siinä miljardin euron pinnassa, ja esim. oheisen laskelman (siinä on käytetty keskimääräistä n. 200 € kirkollisveroa per jäsen ja se on sitten jaettu euroiksi, mutta jos nuo luvut jakaa kahdella, pääsee aika lähelle prosenttiosuuksia) mukaan köyhien ja hädänalaisten auttamista kai lähinnä vastaava diakonia ja yhteiskuntavastuu edustavat n. 7,5 % menoista eli n. 75 milj. euroa. Ihan kunnioitettava summa toki, mutta aika kaukana tuosta kuntien ja kuntayhtymien 17 mrd eurosta kuitenkin. Ulkomaanapukin voitaneen tosin ainakin osittain katsoa köyhien ja hätääkärsivien avuksi, mutta vaikka senkin n. 3 % osuus laskettaisiin mukaan, oltaisiin silti vasta n. reilussa 100 miljoonassa eli vajaassa prosentissa siitä, mitä kuntasektorilla sosiaali- ja terveyspuolelle ohjataan...

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuoden 2007 talousarvion mukaan jäsen maksaa vuodessa kirkollisveroa keskimäärin 198 euroa. Se jakaantuu seuraavasti seurakuntien eri toimintamuotojen kesken:[5]

* Paikallisseurakunnat 58 €
* Kiinteistötoimi 34 €
* Yhteinen nuorisotyö 27 €
* Yleishallinto 17 €
* Diakonia ja yhteiskuntavastuu 15 €
* Yhteinen lapsityö 14 €
* Hautaustoimi 12 €
* Viestintä 8 €
* Lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu 6 €
* Perheneuvonta 3 €
* Sairaalasielunhoito 3 €


Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_eva ... jen_kesken

Niin, ja tietenkin ko. sektoreiden kakkukin on erisuuruinen erisuuruisista vero-osuuksista johtuen, mutta suhteellisestikin kuntasektori on kyllä selvästi enemmän köyhien ja hädänalaisten asialla kun 50 % sen toiminnasta kohdistuu sosiaali- ja terveyspuolelle ja kirkolla vastaava lukema on korkeintaan 10 % tietämissä. Eli summa summarum, jos tosiaan haluaa veropennosillaan kantaa sosiaalista vastuuta, niin huomattavasti tehokkaammin tämä toteutuu nimenomaan kuntasektorilla, joten sinne vaan kilvan ja ilolla veroja makselemaan! :D
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Uskonnot

Viesti Kirjoittaja Damien »

Vatikaani: Maan ulkopuolella voi olla synnitöntä elämää
Vatikaani on vihdoin hyväksymässä Charles Darwinin teorian evoluutiosta. Paavin hoviastronomi isä Gabriel Funes on kirjoittanut Vatikaanin viralliseen lehteen artikkelin, jossa hän pitää mahdollisena jopa maan ulkopuolista elämää.

Isä Funesin artikkelista kertoo BBC.

Funes menee arveluissaan vielä pidemmälle ja toteaa, että osa maan ulkopuolisista elämänmuodoista saattaa olla vapaita perisynnistä. Kristillisen opin mukaan perisynti lankesi ihmisen osaksi, kun Aatami ja Eeva maistoivat hyvän ja pahan tiedon puun hedelmää. Rangaistukseksi Jumala karkotti parin Paratiisista.

Vatikaanin tähtitieteellisen observatorion johtaja Funes perustelee arveluaan sillä, että maan päällä kukoistaa miljoonia ja miljoonia eliölajeja. Siksi maan ulkopuolinenkaan elämä ei olisi luomisopin vastaista.

Samassa kirjoituksessa isä Funes tunnustaa, että neljänsadan vuoden takainen Galileo Galilein leimaaminen pakanaksi oli virhe. Samoin Darwinin evoluutioteoria saa Funesilta synninpäästön.

Vatikaani aikoo järjestää ensi vuonna tiedekonferenssin Darwinin juhlistaakseen Charles Darwinin syntymää 200 vuotta sitten.

Isä Gabriel Funesin artikkeli julkaistiin Vatikaanin lehdessä otsikolla "Avaruusolennot ovat veljiäni" (Aliens Are My Brother).
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1761551
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Uskonnot

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Damien kirjoitti:Vatikaani: Maan ulkopuolella voi olla synnitöntä elämää
Vatikaani on vihdoin hyväksymässä Charles Darwinin teorian evoluutiosta. Paavin hoviastronomi isä Gabriel Funes on kirjoittanut Vatikaanin viralliseen lehteen artikkelin, jossa hän pitää mahdollisena jopa maan ulkopuolista elämää.

Isä Funesin artikkelista kertoo BBC.

Funes menee arveluissaan vielä pidemmälle ja toteaa, että osa maan ulkopuolisista elämänmuodoista saattaa olla vapaita perisynnistä. Kristillisen opin mukaan perisynti lankesi ihmisen osaksi, kun Aatami ja Eeva maistoivat hyvän ja pahan tiedon puun hedelmää. Rangaistukseksi Jumala karkotti parin Paratiisista.

Vatikaanin tähtitieteellisen observatorion johtaja Funes perustelee arveluaan sillä, että maan päällä kukoistaa miljoonia ja miljoonia eliölajeja. Siksi maan ulkopuolinenkaan elämä ei olisi luomisopin vastaista.

Samassa kirjoituksessa isä Funes tunnustaa, että neljänsadan vuoden takainen Galileo Galilein leimaaminen pakanaksi oli virhe. Samoin Darwinin evoluutioteoria saa Funesilta synninpäästön.

Vatikaani aikoo järjestää ensi vuonna tiedekonferenssin Darwinin juhlistaakseen Charles Darwinin syntymää 200 vuotta sitten.

Isä Gabriel Funesin artikkeli julkaistiin Vatikaanin lehdessä otsikolla "Avaruusolennot ovat veljiäni" (Aliens Are My Brother).
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1761551
... mutta ainakaan Vatikaanissa näemmä ei, sillä Riivaaja on näköjään soluttautunut jopa Kaikkein Pyhimpään...:shock:

Kuva

Päämanaaja: Paholainen soluttautunut Vatikaaniin

Katolisen kirkon virallisen päämanaajan mukaan pedofiiliskandaalit osoittavat, että Paholainen tekee myyräntyötään jopa Vatikaanissa sisällä.

Isä Gabriele Amorthin mukaan Paholainen on päässyt soluttautumisessaan niin pitkälle, että se puuttuu Vatikaanin valtataisteluihin. Kirkossa on hänen mukaansa myös kardinaaleja, jotka eivät usko Jeesukseen ja piispoja, jotka ovat yhteydessä demoneihin.

85-vuotias Amorth puhuu kokemuksen äänellä, sillä hän on ollut Katolisen kirkon virallinen päämanaaja jo vuodesta 1986. Hän on kertonut käsitelleensä uransa aikana 70 000 tapausta, joissa riivaaja on asettunut ihmiseen. :shock:

Amorth sanoi tällä viikolla La Repubblica -lehdessä, että tuoreet paljastukset pedofiliasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta todistavat Paholaisen soluttautumisesta kirkkoon.

Myös vuonna 1998 paavin sveitsiläiskaartissa tapahtunut kolmoismurha oli hänen mukaansa Paholaisen työtä, jonka todelliset syylliset lakaistiin virallisessa tutkimuksessa piiloon.

Samoin vuonna 1981 tapahtuneessa paavin murhayrityksessä ja häiriintyneen naisen hyökkäyksessä viime joulumessuun näkyi sama pukinsorkka.

Kuva

Alan piireissä on kuitenkin erimielisyyttä
: tunnettu roomalainen manaaja, isä José Antonio Fortea Cucurull katsoo, ettei Amorthilla ole todisteita Saatanan soluttautumisesta Vatikaaniin.

Isä Amorth on juuri julkaissut muistelmansa. Niissä hän kertoo, että joskus hän on tarvinnut kuusi tai seitsemän avustajaa riivattujen kiinni pitämiseen. Riivattujen suusta voi tulla mitä tahansa, sormenpituisia nauloja, lasinpaloja tai ruusun terälehtiä. :shock:

Amorth kantaa huolta myös alan resurssipulasta: hänen mukaansa jokaiseen hiippakuntaan pitäisi saada oma vakituinen manaajansa.


Lähde: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulk ... atikaaniin

Niinpä. Kaikki manauksia harrastaneet, kiinnostaisiko haasteelliset tehtävät perinteitä arvostavassa kansainvälisessä suuryrityksessä...??? 8)
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1504
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re:

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

vendetta assasin kirjoitti:
Naista epäillään noituudesta-->heitetään mereen-->jos kelluu, on noita, jos ei, oli ihminen, mut sattu nyt vaan hukkumaan ku se oli JUMALAN TAHTOA NIIN KUIN KAIKKI MUUKIN MITÄ TAPAHTUU. Oikeastaan koko pallon voisi räjäyttää kosmisiin tuuliin ja sekin oli jumalan tahtoa, koska ihminen teki sen, ja jumalahan loi ihmisen omaksi kuvakseen(Jammu Siltavuori, anyone?)
Minua ottaa jonkun verran päähän koko tämä keskustelu, mutta tähän väliin pakko huomauttaa, Jammu Siltavuori oli/on ateisti. Onhan se edelleen elossa, mutta enpä tiedä, mihin uskoo tai on uskomatta. Sikäli kun en ymmärtänyt ihan väärin vendettan viestiä.
Vastaa Viestiin