Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

Olikos se tähän tapaukseen liittyvä juttu, kun isä valitteli vielä vuoden alussa, ettei poliisi suostu selvittämään teletunnistetietoja?

Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5207
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

Antti Hanhivaarasta

***mutta ihmetyttää vaan, kun Antista on jotkut henkilöt näillä palstoilla antaneet sellaisen kuvan, ettei hänellä ole mitään rikollista taustaa tms. Että poika on oikea herran enkeli. Ja nyt kuitenkin Antti olisi ollut Lapin käräjäoikeudessa syytettynä mökkimurroista, joita viisi inarilaista on tehnyt viimeisen kolmen vuoden aikana. Luonnollisestikaan Anttia ei saatu haastettua, mutta kyllähän sillä pojalla jotain rikollista toimintaa on ollut ja senhän varmasti poliisikin tietää ja läheiset myös. Eli miksi yrittää antaa pojasta kiiltokuvamainen kuva, jos totuus on ihan muuta. Jos noista murroista tuomioitkin ovat 50 päiväsakosta puolentoista vuoden ehdottomaan vankeuteen, niin ei ne ihan pikkurötöksiä ole olleet.

*** Jos oot aijempia juttuja lukenu niin tiedät mistä puhun.. Rötökset on tehty salassa niin mitenpä niistä on voinu puhua. En usko et katoaminen liittyy asiaan mitenkään. Onko kellään tietoa mikä oli se juttu et antti olis nähty yhen angelilaisen poromiehen(?) hiacen takaloosterissa?

***Jostain peräkontti reissusta on pohjosessa ollu huhua, että antti olisi tehny jollekki muijalle jotain ja jotku on antanu sille opetuksen ja antti on kuollut ja haudattu jänkään mutta kaikkia huhujahan tämmösissä tapauksissa lähtee aina liikkeelle.

***ja kyllä antilla on veli, mutta istuu linnassa ja istunut silloinkin kun antti katosi.

***Niin Inarijokea ei siis ole missään vaiheessa naarattu kenenkään toimesta..ja nyt on varmaan jo jäät lähteny ja poika niiden mukana jäämereen. Että kiitos vaan paikallisten poliisien halukkuudesta tutkia kunnolla asiaa. Onhan se voinut tietenkin mennä rajan yli norjaan, kun raja on heti joen toisella puolella.

***Kuulin Että Antti olisi pahoinpidellyt lievästi jotain naista ja kaks jätkää on lähtenyt kostamaan sille ja laittanu sen peräkonttiin ja vieny mettään ja sitonu puuhun jaloista ja käsistä ja tarkotus on ollut pelotella ja antaa opetus mutta homma on riistäytynyt käsistä ja on leikattu puukolla raajat auki kyynärtaipeesta ja reisi taipeesta. Sen jälkeen haudattu jänkään, tuohon aikaan maa oli vielä aika sula että pystyi helposti kaivamaan.

Antti Hanhivaara 21v. katosi salaperäisesti yli kolme viikkoa sitten Angelissa. Pojan isän, Jarmo Hanhivaaran, kertomuksen mukaan Antti oli vielä katoamisperjantaina (13.10.) saunonut Ivalossa ja lähtenyt myöhemmin illalla ystävänsä kanssa ajamaan Karigasniemelle. Karigasniemessä seurue oli täydentynyt pariskunnalla ja matka oli jatkunut Angeliin. Siellä Antti Hanhivaaran jäljet katoavat. Hänen seuralaisenaan ja silminnäkijöiden mukaan myös kuskina ollut nuorukainen palasi Ivaloon lauantaina ja vasta neljä päivää katoamisen jälkeen, seuravana keskiviikkona (18.10.), kun omaiset alkoivat huolestua Antista, hän kertoi tämän jääneen tuolloin Angeliin. Sukulaiset järjestivät ensimmäisen etsintämatkan Angeliin heti torstaina (19.10.), jolloin löytyi Antin auton osia ja hylätty auto, mutta ei poikaa eikä mitään merkkejä hänen mahdollisesta olinpaikastaan tai kulkureitistä. Seuraavalla viikolla omaiset järjestivät lisää etsintöjä, mukaan tulivat myös poliisi ja Rajajääkärikomppanian varusmiehiä, mutta kadonneesta ei löytynyt merkkejä. Jarmo Hanhivaaran mukaan Antin kännykällä on soitettu katoamisen jälkeen, mutta soittajaa tai kännykkää ei ole löydetty. Lukuisia vihjeitä salaperäisistä kulkijoista on tarkistettu, mutta mikään niistä ei ole tärpännyt. Vanhempi Hanhivaara ihmettelee kuitenkin sitä, miksi Antin tuttavapiiriä ei ole haravoitu perusteellisemmin läpi, koska poikaporukassa kerrotut tarinat tuntuvat muuttuvan koko ajan riippuen siitä kenelle niitä kerrotaan. Eniten omaisia kuitenkin rassaa tällä hetkellä epätietoisuus Antin kohtalosta, jossa kaikki vaihtoehdot ovat edelleen avoinna. - Viranomaiset ovat kuitenkin lopettaneet etsinnät ja tapaus on kirjattu kadonneeksi henkilöksi. Olemme tottuneet luottamaan viranomaisten apuun ja nyt kun sitä tarvittaisiin, niin sitä ei saada, koska heidän kertomansa mukaan ei enää löydy resursseja etsintöjen järjestämiseen, ihmettelee Jarmo Hanhivaara viranomaisten nuivaa suhtautumista. Yritin tavoittaa Ivalon poliisia maanantaina useaan otteeseen, mutta työssä oleva partio ei joko ollut poliisiasemalla paikalla tai sitten heidän kännykkänumerostaan ilmoitettiin partion olevan kuuluvuusalueen ulkopuolella. Omaehtoisesti poliisi ei ole antanut mitään tapauksesta mitään tiedotteita.


Tällasia poimintoja vain, toisaalta. Harmittaa tämänkin pojan turha kuolema, oma veikkaukseni on humatuminen ja paleltuminen Angelin metsiin. :?

Sami

Viesti Kirjoittaja Sami »

Minä veikkaan taas tuota henkirikosta.

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Aika yksityiskohtaisia ja rajuja huhuja... Lähtisin kyllä tuollaisista jutuista ottamaan kertojat "koppihoitoon" ja kunnon haastatteluun. Nuo pitää kumota tai todistaa oikeaksi!!! :shock:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Huhuu...
Onko uusia tietoja tästä tapauksesta :?:

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Ei ole missään näkynyt mitään asian tiimoilta. :(

pena hirvonen
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 12:41 am

Viesti Kirjoittaja pena hirvonen »

antti oli minun kanssani samalla luokalla ylä asteella

Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Varma henkirikos. Pitänyt kuulemma autoaan kuin kukkaa kämmenellä,sitten nämä kaverit kaahanneet sillä paskarallia,eikä tämä Antti enää kyydissä. Varmaan vähän aiemmin pantu kylmäksi. Uskomatonta tämäkin,poliisi ei kuulemma puutu kun ei voida todistaa liittyvän henkirikosta,luin jostain :shock:

komentaja lassard
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Pe Elo 10, 2007 2:15 pm
Paikkakunta: lappi

Viesti Kirjoittaja komentaja lassard »

ei ole tosiaan tullu mitään uutta tietoa.
illoisest ellää pittää vaik päivää vähemmä

villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Mahtavatko enää edes tutkia tätä tapausta ?

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Patricia C. Itämaa kirjoitti:Varma henkirikos. Pitänyt kuulemma autoaan kuin kukkaa kämmenellä,sitten nämä kaverit kaahanneet sillä paskarallia,eikä tämä Antti enää kyydissä. Varmaan vähän aiemmin pantu kylmäksi. Uskomatonta tämäkin,poliisi ei kuulemma puutu kun ei voida todistaa liittyvän henkirikosta,luin jostain :shock:
Eikö Suomessa muka tunneta sellaista kuin valheenpaljastuskoe...? Ettei taas olisi paikkakunnan eliitin kersat kyseessä?
Every ship must sail a world.

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

ABC kirjoitti:
Eikö Suomessa muka tunneta sellaista kuin valheenpaljastuskoe...? Ettei taas olisi paikkakunnan eliitin kersat kyseessä?
Hyvä pointti. Korjatkaa alaa syvemmin harrastaneet, mutta olen siinä käsityksessä, että suomalaiset poliisit suhtautuvat valheenpaljastuskoneen käyttöön äärivanhoillisesti eli sitä ei juurikaan käytetä. Perusteeksi olen kuullut sen sinänsä totta olevan seikan, että koe ei kuitenkaan paina mitään oikeudessa. Vastaavasti USA:ssa tutkijat käyttävät laitetta, vai onko laitteita, siihen mihin se soveltuu erinomaisesti eli tutkimusten suuntaamiseen.

komentaja lassard
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Pe Elo 10, 2007 2:15 pm
Paikkakunta: lappi

Viesti Kirjoittaja komentaja lassard »

sen verran mitä olen juttua kuullut niin ne joita epäillään ei taida olla ihan sitä paikka kunnan kermaa...voin toki olla väärässä huhut on huhuja.
illoisest ellää pittää vaik päivää vähemmä

Sara
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 7:01 am

Viesti Kirjoittaja Sara »

Ja Ivalo-Inari-Saariselkä -alueella ei kyllä mitään kermaa edes ole :mrgreen: Ei ainakaan sellaista, joka voisi päästä tällaisistakin jutuista helpommalla.

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

Sara kirjoitti:Ja Ivalo-Inari-Saariselkä -alueella ei kyllä mitään kermaa edes ole :mrgreen: Ei ainakaan sellaista, joka voisi päästä tällaisistakin jutuista helpommalla.
Ei luulisi, ei. Toisaalta oli aika karmeaa luettavaa viime syksynä, kun pojan isä kertoi poliisin nihkeydestä tutkimusten suorittamiseen. Kyse oli teletiedoista, joita poliisit eivät kaksi kuukautta katoamisen jälkeen olleet vielä katsoneet aiheelliseksi hankkia.

Ja hakemattakin tulee mieleen pienten paikkakuntien pienet piirit, jotka helposti kietoutuvat myös poliisilaitosten ympärille. Karmein esimerkki tästä on poliisin tyttären Elli Immon murha Kemissä 50-luvulla. Hannes Markkulan viimeisimmän kirjan mukaan KAKSI poliisia oli tekemässä kantelua jutun heikosta tutkimisesta kymmenen vuotta murhan jälkeen. On mahtanut olla mukava työilmapiiri kammarilla.

Vastaa Viestiin