Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Repsu
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: To Touko 13, 2010 6:55 pm

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Repsu »

Clark Kent kirjoitti:
repas kirjoitti:Tervehdys kaiklle! Katsoin myös tämän ilataisen jakson ja yksi asia jäi mieltä kaivertamaan.. Oliko tässä tunnustuksessa mainittu, että Antero H ja auto olisi kaivettu Hämeentien varteen? Siihen olisi varmasti tarvittu kaivinkone. Mutta ei liene tällä asialla mitään painoarvoa, kun tunnustus on todettu arvottomaksi ja pidätetty vapautettu kaikista epäilyksistä...
Olenkohan ollut itse puoliunessa katsoessa, mutta ymmärsin, että mies ja auto olisi mahdollisesti haudattu rakenteilla olevan moottoritien alle? Ilmeisesti autoakaan ei koskaan olla löydetty?
Autosta ei puhuttu mitään (hieman ihmeellistä). Tuskin Antero on ravintolassa autolla kuitenkaan ollut.

Poliisi teki kyllä selväksi, että tekijät tiedossa, mutta todisteet puuttuu. Toivottavasti tekijöillä olisi edes hiukan omatuntoa jäljellä, että tunnustaisivat tapon ja kertoisivat missä Antero on nyt kun rikos on jo vanhentunut.
Avatar
Maruna
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Maruna »

aurelie kirjoitti:Ylempään viitaten todellakin surullinen ja sellanen... noh toivoa antamaton jakso. Kulunut kuitenkin hirveän pitkä aika katoamisesta. Eikä muuten tämäkään juttu sen kummempaa julkisuutta ole nähtävästi saavuttanut, aika hiljaisuudessa on kadonnut.

Ei kuitenkaan tullut sellaista kuvaa, että Harju olisi jonkun suuremman rikollisjengiytymän taholta kolkattu..
Kunpa löytyisi, olisi jo todellakin aika!
Huomioitko Harjun ammatin/tulonlähteen? Harju ei ollut paikkakunnalla edes ulkonäöltä tunnettu parturi-kampaaja, kioskinpitäjä, opettaja, terveydenhoitaja, myyjä tms. Harva varmaankaan panee päivisin liikkuessaan ja asioidessaan merkille
kukkakauppoihin ja grillikioskeihin käärepaperirullia kauppaavaa tuntematonta miestä.

Minä nimenomaan luulen, että "Antaksi" Kadonneet-ohjelmassa kutsuttu mies on eräänlaisen rikollisjengin eli pimeän korttiringin tappama. Tappajia ei välttämättä ole ollut yhtä enempää, muut alamaailmaan kuuluvat kortinlätkijät ovat sitten vain sivusta katselleet, kun yksi on ampunut, puukottanut tai kolkannut kuoliaaksi Antero Harjun.

Tuntuu aivan luonnolliseslta, että ravintolassa poikansa kanssa riitaantuneelle miehelle on jäänyt niin "paha maku suuhun", että hän on poistunut riitapaikalta eli ravintolasta johonkin yksityiskotiin pelaamaan (rahasta) korttia - saadakseen muuta ajateltavaa kuin kiivaan sanailun poikansa kanssa.
En esiinny nimimerkillä "Marja" tai muilla M-kirjaimen sisältävillä nimimerkeillä. Toisin kuin minuna netissä esiintymään, pyrkivä, jo vuosia vainonnut ja mustamaalannut T-mies.
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Anteeksi vain, mutta jotenkin nyt tuntuu, että nimimerkki BMC tietää tuttavansa sekaantuneen asiaan(ellei peräti itse ole siihen sekaantunut), mutta ei tahdo tätä vasikoida, vaan pikemminkin ylpeilee sillä, että että tuttu on sekoitettu tapon epäilyyn/tappoon..
BMC kirjoitti:mutta onko kaveri nyt täysin vapaa syytöksistä jos ruumis on hävinnyt helmi-maaliskuussa 1990. ettei voida syyttää esim. jostain ruumiin hävittämisestä ym. eli voiko vaikka tekijä puhua asiasta baarissa ilman mitään pelkoa että olis taas koppi hoitoa tiedossa ?

ne on eri miehiä ketkä ruumiita tekee ja ketkä niitä kantaa...
Mielestäni pelkästään tämä viittaa siihen, että BMC tietää että tuttava on teon takana ja haluaa varmentaa että tuttu voi nyt huoletta teolla brassailla vaikkapa baareissa..Hän myöskin eräässä viestissä vastaa, ettei halua kertoa, mitä mieltä itse on tutun syyllisyydestä tekoon ja silloin jos hän olisi sitä mieltä, että tuttu on syytön, hän varmasti tätä puolustaisi ja sen toisi julki, mutta jos epäilys/tieto on että asia on toisin, niin eihän sitä "tietenkään" halua tuoda julki jottei itse joudu asian tiimoilta vaikeuksiin..BMC vaikuttaa myös huolestuneelta tiedoista, että tutkimuksia saatetaankin jatkaa/jatketaan, vaikka tapaus on "vanhentunut". Omaisten kannalta olisi kyllä reilua ja oikein, että tapaus selviäisi ja edes ruumis löydettäisiin..
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
Avatar
Maruna
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Maruna »

BMC kirjoitti:no ei onneksi näytetty oikeeta henkilöä. ajattelin vaan että voi näyttää kun on kokemuksia hämeenlinnan kytistä.
Olet nyt seuraillut sinun kirjoitteluasi noin 2 päivän ajan! Ihmettelen vilpittömästi, mitä Sinä täällä notkut, kun et kuitenkaan SUOSTU AUTTAMAAN asian ratkeamisessa yhtään ?! Ei näistä Sinun vihjailuistasi ole kenellään yhtään mitään hyötyä;
Niillä et omaatuntoasi kevennä !!!

Olet nyt kertonut olleesi vastikään reissussa Antero Harjun katoamisen vuoksi pidätetyn miehen kanssa, ja että tämä samainen "kaverisi" on jälkikäteen saanut korvauksia pidätettynä olemisestaan. Kyselet muilta palstalla olijoilta, voisikohan Antero Harjun surmaamisesta jo puhua baarissa joutumatta vastuuseen teoistaan.
Sitten vielä ylle lainattu: Onnittelet itseäsi ja kaveriasi siitä, ettei pidätettynä olleen kaverisi naamaa näytetty TV:ssä.

Ajattelitko, että jotenkin autat Antero Harjun katoamisen selvittämisessä vihjailemalla tällä palstalla?

Jos todella haluat auttaa Antero Harjun katoamisen selviämisessä, etsi netin kautta lähin ilmainen oikeusasioiden asiantuntija palvelu. (Joillakin paikkakunnilla saa esim. pääkirjastossa tiettynä päivänä käydä kysymässä lakimieheltä neuvoa kuka vaan.) Kysyt sitten tältä lakiasiantuntijalta, mitä tapahtuu, jos sinä ja/tai kaverisi kerrotte poliisille kaiken sen, minkä tiedätte Antero Harjun katoamisesta.
Näin pääset(te) asiassa edes jollain tavoin eteenpäin, sillä sitähän te(kin) näytätte haluavan.
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Marunan kanssa täysin samaa mieltä. Lisäksi luesekelin muita nimimerkin kirjoittamia viestejä täällä foorumilla ja aika paljon on niiden perusteella tuttuja rikollisissa ja siitä syystä olenkin vahvasti sitä mieltä, että NBC haluaa nyt täällä vain vähän brassailla tutuillaan ja niiden teoilla..
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
Avatar
Maruna
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Maruna »

On ihan selvää, että jollakulla on iso painolasti omallatunnollaan!
Miksi muuten (itkuinen) mies soittaisi syvässä humalatilassa hätäkeskukseen (2007?), ja kertoisi uskottavan tarinan, lähes 20 vuotta sattuneesta Antero Harjun katoamisesta.

On täysin epäuskottavaa, että joku sivullinen, huomiohakuinen humalikko yhtäkkiä keksisi, että täällä Hämeenlinnassahan katosi vuonna 1990 Lauri Antero Harju, ja minäpä nyt tunnustankin tietäväni asiasta jotakin, vaikken tiedäkään!
Mikko82
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 5:12 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Mikko82 »

En ole tutustunut tapaukseen muuta kuin eilisen Kadonneet jakson verran, mutta yleisesti ottaen Suomen poliisien rikostutkintaoppeja ihmettelen ja sitä että vanhoissa jutuissa riittää pelkkä tunnustus vaikka humalapäissään, jotta homma voitaisi painaa villaisella selvitettyjen joukkoon!

Poliisi se Suomessa jaksaa juosta "tunnustuksien" perässä, jonka on joku "spurku" tehnyt esimerkiksi humalapäissään hätäkeskukselle!? Se ei riitä koskaan näytöksi oikeudelle ja sitä ei Suomessa opittu edes Bodomin murhissakaan, jossa oli mukana VAIN teennäinen tunnustus Gustafssonilta? Joutuiko poliisi maksamaan jollekin "spurkulle" tutkintavankeudessa oltuaan ns. viinarahat? :shock: Onhan se tietenkin ne vissiin "ansainnut" olemalla telkien takana muutaman päivän? :lol:

Ei taida Suomen poliisin kadonneiden jahtaaminen tai henkirikosten selvittely olla mitenkään oikeissa kantimissa, jos "tunnustaminen" aina riittää. Suomen poliisissa koitetaan olla niin "Scotland Yardia", heh!! Täysin "Aku Ankkamaista" -tutkintaa Suomen poliiseilta!!! Oikeutta käydään syyntakeettomilla, joilla on vikaa päässään?

Kadonneeksi ilmoittamisen vähimmäisaika on liian pitkä...VIIKKO!!!! :shock:

Suomen Poliisilaitos tulisi ulkoistaa "Scotland Yardille" tai sen tulisi suomalaiset rikostutkijat kouluttaa!

Toivottavasti juttu selviää omaisten puolesta!
Lyhennetty: "Jokainen joka sunnuntaina tekee työtä, surmattakoon" (2. Moos. 35:2). Jari Tervo: "Ketkä tekee töitä sunnuntaina, PAPIT. Mä en
millään haluaisi tappaa ketään ihmisiä, mutta kai se on jostain aloitettava"
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Kun asia nyt on vanhentunut tappona ainakin, niin olisikohan tekijältä/tekijöiltä tai muuten asiasta tietäviltä liikaa pyydetty että lähestyisivät nimettömällä kirjeellä poliisia ilmoittaen ruumiin kätköpaikan. Eiköhän Harjulla viimeistään 20 vuoden jälkeen olisi samanlainen oikeus päästä haudan lepoon kuten meillä muillakin on kun aika meistä jättää. Olen varma että asiasta tietävät tätä palstaa lukevat. Onkohan tuomiosta sitten valitettu hoviin.. jos oikein muistan niin käräjiähän käytiin kesällä, joka muuten oli suuri yllätys että juttu käräjille asti päätyi.
wajokine
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Loka 29, 2009 4:50 pm
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja wajokine »

Minullekkin jäi kyllä se käsitys, että ohjelmassa epäiltiin Antan haudatun nimenomaan autoineen päivineen. Ymmärsin, että sillä maatutkalla etsittiin nimenomaan sitä auton hautapaikkaa ja että ruumis olisi auton sisällä.
Mietin vaan, että se on kyllä aikamoinen operaatio, jos mies autoineen haudataan. Niinkuin joku kirjoitti: Kaivurihommia.
Eli sitä vaan, että jos näin suuri operaatio on järjestetty, niin siinä on sitten jo väkisinkin useampi kaveri osallisena. Voisiko teko sittenkin olla jopa murha tällä vaivannäöllä? Silloin se ei olisi vanhentunut...
Chris Waddle
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: La Heinä 17, 2010 10:21 pm

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Chris Waddle »

Olisi ollut ihan kiva tietää, että mistä tämä Jukka-poika sitten suutahti niin paljon, että lähti kesken kaiken.
joentöyräälle itäpenkkaan
tukehdun yskääni
lämpimiksi kylmyyttä halaten
Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Tunsin tämän kaverin ulkonäöltä aikoinaan, ja aika usein hänellä oli varsin kova meno päällä kuppiloissa. Ja jos en niin vallan kovin väärin muista, niin kerran juttua oli hänen kanssaan ravintelin pöydässä, että hän muka Tervakosken paperitehtaalta kauppailee tuotteitaan maakuntaan!??

En häntä henkilökohtaisesti tuntenut enkä nimeäkään, siis nyt muistaakseni ainakaan tiennyt, mutta kun jonkun kerran kuppilassa tapasin, niin nk. "hyvää päivää tuttavaksi" tulin. Tuossa ohjelmassa panin merkille, kun poliisi sanoi Hämy-Linnan pikkukaupungiksi, jossa "kaikki tuntevat toisensa".

Ja edelleen, että Hämy-Linnassa on tyypähdyksiä, jotka ovat valmiita tekemään, joko tietoisesti tahi tiedostamattaan, vakaviakin väkivaltarikoksia? Toki näin on, mutta näin kai se on useimmassa muussakin Suomen kaupungissa? Se toki pitää paikkansa, että Hämy-Linnassa, jos ei ihan kaikki, niin kuitenkin monet tuntevat toisensa? Niin siis hyvässä kuin pahassakin.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Miten voi haudata auton ja sen sisällä olevan ruumiin kaivinkoneella ilman, että kukaan kiinnittää huomiota? Silloin ymmärtäisin, jos kyseessä olisi ollut paikka, jossa ei ole muita ihmisiä vähintään parin kilometrin säteellä.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

NancyDrew kirjoitti:Miten voi haudata auton ja sen sisällä olevan ruumiin kaivinkoneella ilman, että kukaan kiinnittää huomiota? Silloin ymmärtäisin, jos kyseessä olisi ollut paikka, jossa ei ole muita ihmisiä vähintään parin kilometrin säteellä.
maata pitäisi ajaa pois sen auton verran tai kohdalle ilmestyy huomattava kumpu jonka varmasti joku olisi huomannut... trafiikkia kaivurilleja isolle kuorma autolle...eikä kukaan huomaa mitään outoa :shock:

jos se autoineen on haudattu niin DNA sieltä varmasti sitten löytyy.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
Scilla
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 12:22 pm

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja Scilla »

DollariExpress kirjoitti:
NancyDrew kirjoitti:Miten voi haudata auton ja sen sisällä olevan ruumiin kaivinkoneella ilman, että kukaan kiinnittää huomiota? Silloin ymmärtäisin, jos kyseessä olisi ollut paikka, jossa ei ole muita ihmisiä vähintään parin kilometrin säteellä.
maata pitäisi ajaa pois sen auton verran tai kohdalle ilmestyy huomattava kumpu jonka varmasti joku olisi huomannut... trafiikkia kaivurilleja isolle kuorma autolle...eikä kukaan huomaa mitään outoa :shock:

jos se autoineen on haudattu niin DNA sieltä varmasti sitten löytyy.
Ennemmin kuitenkin ihmetyttäisi jos parin kilometrin päässä ei missään kaivetaan kaivurilla kuoppaa. Kaupungin lähellä taas pitää normaalina kun kuoppia kaivellaan vähän väliä sinne sun tänne ja öisinkin jos on kiire, samoin tienrakennustyöt. Harvemmin sitä kukaan ajattelee että haudataankohan tonne nyt joku ja lähdenpä kysymään mitä tekevät/soitan poliisin selvittämään.
Itseäni ihmetytti että moottoritien alle haudattu? Luinko vai kuulinko väärin? Sitä jo ihmettelisikin enemmän. Ja luulisi ajan saatossa autonkin rakenteiden antavan periksi ja maan painuvan, varsinkin jos tien alla on, että se huomattaisiin. Toisaalta onnistuisiko tuollainen rakenteilla olevan moottoritien sivulle täyttömaalle hautaus, johonkin penkkaan tai kaistojen väliin jos on jotain pensasta tms tarkoitus jättää siihen väliin?
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Antero Harju katosi v. 1990 - ehkä henkirikos

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

kyllä kaupungin virkamiehet ja poliisi ovat aina tietoisia kaivauksista,varsinkin yökaivauksista.

itse olen ollut duunissa maansiirtohommissa kaverin firmassa ja meitä on "ratsattu" että ollaanko oikealla asialla useammankin kerran.
on järjetöntä luullakaan,että joku kaivaa kaivurilla autoa isompaa monttua ja kuskaa maata kaupungin/asutuksen lähellä,niin ettei siitä joku taho kiinnostu,enkä tarkoita nyt lähellä asuvaa Penttiä vaan viranomaistahoja.
tietoa tarvitaan vesiputkista,sähköjohdoista ym. joita risteilee lähes jokapuolella,ikävä kaivaa puolikaupunkia pimeäksi ja vesijohdot poikki kun ruumis odottaa autossa jemmaamista..
jokainen varmaan tajuaa,että tällaista ei kukaan ole keksinyt tehdä edes elokuvissa,riski on niin järjettömän iso.

tuo motarin alle tuuppaaminen nyt on aivan mahdottomuus,senhän sanoo järkikin.
ne työt on sellaisten pomojen tarkkailun alla,että siellä ei tehdä metriäkään yli eikä ali ilman useamman pomon tarkistusta ja työn seurausta,ihan jo turvallisuuden takia.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
Vastaa Viestiin