Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä 2010

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Poliisi tutkii epäselvää kuolemaa Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Poliisi pyytää surmaajaa ottamaan yhteyttä ja korostaa sitä että surma näyttää vahingolta. Eiköhän nämä kaksi asiaa liity yhteen - poliisi haluaa tuudittaa syyllisen siihen olotilaan että häntä ymmärretään ja tiedetään että hän ei tehnyt tekoa tahallaan. Jotta tämä ihminen tulisi esille. Tiedä sitten onko tämä totta vai strategiaa.

Voisin kuvitella että nykypäivänä on tosi vaikea sopia tapaamista toisen ihmisen kanssa ilman että siitä jää mitään jälkeä mihinkään. Soittotietoihin, tekstareihin, sähköpostiin tai kalenteriin. Jos on päivänvaloa kestävästä asiasta kyse, niin kalenterissa lukisi "Pesonen kello 13." tai murhaaja löytyisi niiden ihmisten joukosta jotka ovat kuukauden sisällä olleet yhteydessä uhriin puhelimella tai sähköpostitse. Varsinkin jos tappo oli harkitsematon, eikä murhaaja ole siis osannut peitellä jälkiään etukäteen.

Joten heittäisin villin veikkauksen, että tapaaminen ei kestä päivänvaloa nimenomaan uhrin puolelta. Voisiko uhri olla huumeiden softiskäyttäjä ja hänellä valtaisa yliannostus joka on aiheuttanut sairaskohtauksen. Tämä saattaisi selittää sen, miksi kyseisestä vieraasta ei tiedetä sen enempää, koska uhri ei ole tätä tapaamista halunnut mainostaa.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Poliisi tutkii epäselvää kuolemaa Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012 ... 1_uu.shtml

Venemiljoonärin surma
Poliisi uskoo: Tekijä jää kiinni


Torstai 20.1.2011 klo 06.00

Poliisi uskoo kesällä Helsingin Katajanokalla sattuneen venemiljonäärin kuoleman vielä selviävän, vaikka epämääräisestä tapauksesta on kulunut jo puoli vuotta.

Helsingin rikospoliisi etsii 35-vuotiaan luksusjahtien maahantuojan surmasta yhtä henkilöä. Kyseessä on poliisin mukaan mies, joka ilmeisesti tapasi yrittäjän vähän ennen tämän kuolemaa 16. elokuuta viime vuonna.

- Uskomme, että mies vielä löytyy. Lain koura on hyvin pitkä ja jossain vaiheessa se vielä iskee, rikosylikomisario Juha Rautaheimo kertoo.

Tähän mennessä tutkintaa varten on otettu kymmenittäin dna-näytteitä, joista yksikään ei kuitenkaan ole vielä ollut "hitti" eli osuma. Kaikki henkilöt, joista näytteet on otettu, ovat olleet miehiä.

- Dna-näytteitä otetaan vielä, mutta tahti on hiipunut.

Poliisi tietää varmuudella miljonäärin tavanneen ennen kuolemaansa toistaiseksi tuntemattoman miehen kello 13 veneliikkeessään Katajanokalla. Sitä, mihin tapaaminen liittyi tai kuka henkilö oli, ei tiedetä.

- Emme tiedä, onko kyse ollut yksityisasiasta vai bisneksestä tai onko henkilö miehelle entuudestaan tuttu vai ei. Tiedämme vain varmuudella, että tapaaminen on ollut.

Venemiljonääri löytyi pari tuntia tapaamisen jälkeen toimistonsa lattialta veren ja lasinsirpaleiden keskeltä. Häntä ei voitu enää pelastaa.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena.

TIIA RANTALAINEN
[email protected]
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Poliisi tutkii epäselvää kuolemaa Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Vasta nyt kiinnitin huomiota että siihen että tämä tapahtui keskustassa. Eikö suurten kaupunkien keskustat ole täynnä valvontakameroita? Kun tuo tapaamisaikakin on tarkasti tiedossa, niin kameroita tutkimalla saisi luultavammin tietää jotain. Varmasti niitä on tosin tutkittukin... Se vain häiritsee, ettei muka ole löydetty mitään. DNA-testejäkin tehty niin suurelle joukolle, ettei poliisilla taida olla mitään hajua oikeasta tekijästä.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Poliisi tutkii epäselvää kuolemaa Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tämän päivän Ilta-Sanomissa oli juttua tapauksesta. Voisikohan tämän aiheen siirtää selvittämättömien tapausten puolelle ja muuttaa otsikon informatiivisemmaksi, kuten vaikkapa Mikko Alasen surmaksi?

Ilta-Sanomat 9.2.2011, s. 14:

Hannes Markkula

"Ketään ei ole kuulusteltu epäillyn asemassa"

Helsinki: Rikospoliisin murharyhmä kumoaa huhut Katajanokan oudon mieskuoleman edistymisestä toteamalla, ettei ketään ole vielä kuulusteltu epäillyn asemassa.

Helsingin rikospoliisin rikosylikomisario Juha Rautaheimo myöntää, että kuulustelujen kohteina ovat luonnollisesti myös 35-vuotiaan liikemiehen omaiset. Poliisi on myös puhutellut menehtyneen miehen tuttavia, liiketuttavia ja ystäviä samoin kuin vieraampia henkilöitä.

IS:n tietojen mukaan Espanjassa pitkään asuneen miehen vaimo on ainakin kahteen kertaan käynyt Suomessa kuulusteluissa. Tiettävästi pariskunnan keskinäiset suhteet eivät viime aikoina olleet parhaat mahdolliset.

Poliisi on ottanut yli 70 dna-näytettä, joita on verrattu Katajanokan liikehuoneistossa löydettyihin näytteisiin. Mikään niistä ei ole ollut identtinen löydettyyn jälkeen.

Liikehuoneistosta löydetyt tuntemattoman miehen dna-näytteet on rekisteröity. Käytännössä se merkitsee, että mikäli sama mies jättää näytteensä jonkin muun epäillyn rikostapahtuman yhteydessä jonnekin, vertaavan jäljen kanssa askartelevien poliisien laitteissa "piippaa". Se merkitsee käytännössä sitä, että tutkijat kiiruhtavat dna-jäljen jättäneen henkilön luo kuulustelemaan, mitä tapahtui liikehuoneistossa ennen kuin 35-vuotias menehtyi.

Tutkijat uskovat vahvasti, että heidän tavoittelemansa mies löytyy ennemmin tai myöhemmin.
MollyMalone
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:43 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja MollyMalone »

Hyvin mahdollista että johonkin valvontakameraan on jäänyt kuva mutta siitä ei ole pystytty tunnistamaan henkilöä. Poliisin uutisointi tapahtuneesta muistuttaa hieman Ulvilan tapauksen uutisointia. Kovasti jotakin tiedettiin mutta mitään tähdellistä ei julkistettu. Sehän voisi viitata siihen että poliisi tutkii tiettyjen henkilöiden puuhia tällä hetkellä odottaen että joku käy täkyyn kiinni eikä näin ollen haluakaan julkistaa kaikkia yksityiskohtia jotka ovat tulleet esille. Tässähän voikin olla mielenkiintoinen draama takana :o
The Stig
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: La Tammi 08, 2011 11:37 pm
Paikkakunta: Savo

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja The Stig »

Mielenkiintoinen juttu kaikenkaikkiaan. Jos tekijä ei ole venäläinen (se brunettehan on naimisissa venäläisen kanssa ja taitaa odottaa sille lastakin jo :shock: ), niin sitten tekijä on julkisuuden henkilö. M.Alanen ei ole voinut laittaa kalenteriin ylös sitä nimeä, ettei julkkis vaan paljastu. Siinä on vaan lukenut: Tapaaminen klo 13 Herra X:n kanssa. :wink:

Jooh, sellaista spekua tällä kertaa.
Kuolema kiehtoo
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Voisin kuvitella että nykypäivänä on tosi vaikea sopia tapaamista toisen ihmisen kanssa ilman että siitä jää mitään jälkeä mihinkään. Soittotietoihin, tekstareihin, sähköpostiin tai kalenteriin."

Ehkäpä tapaamisesta on sopinut joku uhrin lähipiiriin kuuluva henkilö puhelimitse. Sitten uhri odottelee rikasta asiakasta ja paikalle saapuukin tilaustappaja. Uhrilla oli synnynnäinen sydänvika, joten tappajia olisi kätevintä olla kaksi, näin olisi helpompaa pakottaa uhri asemaan, jossa sydän todennäköisimmin pettää. Työn tilaaja voi jopa olla niin kiero, että oli sopinut pelkästä tietyn tyyppisestä kovistelusta tietoisena siitä, että tällainen kovistelu tulee kaikella todennäköisyydellä johtamaan uhrin kuolemaan.
Mopoterroristi
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi »

Mä veikkaa että se on kullankaivajattaren joku hoito, joka on poliiseilla kateissa. Kateisiin se jääkin jos kyseessä on joku Ivan, Manolito tai muu ulkomaalainen. Mitä näihin mimmeihin tulee, niin ovatpa tosiaan koppeloita, todellisia vitunkantotelineitä :mrgreen: Vaaleeseen meikäkin voisi herkkutattinsa kastaa, mutta tummaan jättäisin koskematta, karseen näköinen rohjo.
Syntyneet räyhäämään
pastori
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: La Maalis 15, 2008 3:28 am

Re: Poliisi tutkii epäselvää kuolemaa Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja pastori »

jmit kirjoitti:Uhrilla oli synnynnäinen melko paha sydänvika. Uhri oli liike-elämässä mukana, menestyjä jo toisessa polvessa. Tuollaiset ihmiset eivät vain sotkeennu mihinkään alamaailaman rikollispuuhiin, varsinkin kun tiedossa on, että uhri oli ihan aikuisten oikeasti varakas.

Kuka hyötyi tuosta kuolemasta? Mihin menee uhrin varallisuus?
Uhrin varallisuus menee tietysti rintaperillisille eli lapsille - siltä osin kuin ei ole testamentattu jollekin. Rintaperillisten lakiosaoikeutta ei voi syrjäyttää testamentilla. Uhrin puoliso ei ole uhrin perillinen, eli puoliso ei peri euroakaan.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8293
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Pastori, heitäs vähän fakta tietoa tueksi tolle väittämällesi ettei uhrin puoliso peri mitään. Mielummin ei mutu faktaa.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Saga
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Ti Marras 18, 2008 2:49 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja Saga »

Noista perintöasioista voi lukea Perintökaaresta, joka löytyy Finlexistä. Sieltä löytyy selkeää tietoa.

Jos kuolleella on rintaperillisiä, niin aviopuoliso ei koskaan ole perillinen, jos ei hänen hyväkseen ole tehty testamenttia. Mutta jos testamenttia ei ole, ovat lapset aina ainoat perilliset.

Jos avioehtoa ei ole, niin puoliso voi tietenkin saada omaisuutta kuolleelta puolisoltaan avio-oikeuden nojalla. Tämä tietysti riippuu puolisoiden keskinäisistä varallisuussuhteista; kumpi oli varakkaampi, kuollut vai leski.

Tässä Alasen tapauksessa on nähtävästi niin, että suurin osa omaisuudesta oli kuolleen nimissä. Leskelle kuuluu puolet puolisoiden yhteenlasketuista nettovaroista, eli koska hän on köyhempi, hän saa puolisoltaan tasinkoa. Toinen puoli menee lapsille perintönä. Mahdollinen avioehto luonnollisesti muuttaa tilanteen.

Mutta leski ei siis koskaan PERI yhtään mitään ilman testamenttia, jos rintaperillisiä on. Näitä asioita sotketaan jatkuvasti arkikielessä, ja puhutaan "lesken perinnöstä".

Ainoastaan lapsettomana kuolleen puoliso perii puolisonsa kaiken omaisuuden.
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Tuli vaan mieleen, että tällaisella kovalla bisnesmiehellä on varmaankin ollut lukuisia vakuutuksia. Mahtaakohan olla ollut henkivakuutusta kuolemantapauksen varalle ja kuka mahtaa olla edunsaaja? Jos ei henkivakuutusta ole saanut, niin firman vakuutuksessa varmaan on jonkinlainen vakuutus työntekijän kuolemantapauksen johdosta.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Noin pienessä firmassa ei välttämättä ole vakuutettu työntekijöitä kuolemantapauksen varalta lainkaan. Kuinkas monta henkeä firmassa työskentelikään?

Mihinköhän mahtaa tosiaan perustua oletus siitä, että mitään tapaamista on edes ollut? Ei ole ihan yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun olen itsekin hankkiutunut epämiellyttävästä tilanteesta eroon valehtelemalla nurkan takana häämöttävästä tapaamisesta. Kalenterimerkintä, jossa on pelkkä kellonaika, ei sekään kyllä ole mikään luotettava todiste. Perustuuko ulkopuolisen tekijän epäilys pelkästään oletetulle tapaamiselle, ja sille DNA-löydökselle?
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Höpö höpö.

Jos kaksi ihmistä on aviossa ilman avioehtoa ja toinen kuolee, niin tehdään vastaava ositus kun tehtäisiin avioeron yhteydessä. Tämä ei ole varsinaisesti perintöä, vaan sen elossa olevan osuus "yhteisestä" omaisuudesta. Tämän jälkeen osansa saavat rintaperilliset ja/ tai muut sukulaiset ja mahdolliset testamentissa mainitut tahot. Jos siis alasella on rahaa 5 000 000 euroa, niin siitä saa vaimo (jos ei ole avioehtoa) 2 500 000 ja sitten lopun 2 500 000 jakavat rintaperilliset (jos näitä on). Eli kyllä vaimo hyötyy runsaasti vaikka ei siis varsinaisesti "peri" vaan saa vain "oman" osansa.
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Minulle tulee sellainen olo että poliisi pitää tätä lähinnä vahinkona, eli että sillä ihmisellä joka tapasi Alasen ei ollut tarkoitusta tappaa. Viestinnällä poliisi yritti vaikuttaa tähän ihmiseen viestimällä a) että "saamme sinut ennemmin tai myöhemmin" ja b) tiedämme ettet tehnyt sitä tahallasi. He halusivat saada syyllisen ajattelemaan, että on hyvä tunnustaa tässä vaiheessa kun poliisi on myötämielinen, kun kiinni jää kuitenkin. Joku tavallinen ihminen siis, ei mikään palkkamurha. Joku on mennyt riitaa herättävässä asiassa puhumaan Alasen kanssa ja siitä on seurannut X ja Alanen on kaatunut lasipöydälle ja yhtäkkiä joka puolella on verta ja tämä mysteerihenkilö poistuu paniikissa paikalta eikä soita poliisia niinkuin pitäisi.
Vastaa Viestiin