Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

Marjuli kirjoitti:Tara!
Oma "Korhos-tarinasi voisi olla myöskin mahdollista.

Jos jotain Auerin perheen lapseen kohdistuvaa hyväksikäyttöä on tapahtunut, fakta on se, että lapsen kuulustelutilanteet ovat olleet sitä mitä järkyttävimmällä tavalla.

Haluaisinkin laittaa pisteen; "loppupisteen" koko insesti-asialle!
Oma 'tarinani?? Mulle ei olisi tullut mieleen eikä ollut tarvetta Korhostarinaan, käänsin ainoastaan sinun kehittelemän tarinan toisin päin.

Joskus ajat sitten mielessä kävi jokin seks-juttuihin liittyvä teoria. Esim perusteettomat i-epäilyt, joita Suomessakin alkoi heräillä siitä pitäen kun alan kirjallisuus rantautui tänne. Esim pohdin, mitähän kirjoja A oli lukenut..oliko ehkä tähän aiheeseen liittyvää. Entä jos A oli juuttunut 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun yhteen lööppi-materiaaliin, ajankohtaiskeskustelut TV:ssä, tastulat ym inhimilliset tekijät: hyv-käyttöä siellä ja täällä..

Minua vähän ihmetytti, että a suhtautui 'asiantuntijoihin' aika alentuvasti, keskeytti lasten terapian.. esim, ja joittenkin hänen omien kirjoitustensa perusteella. En nyt enää ihmettele silleen..Enkä aio palata aiheeseen. Myöskään en tästä koko aiheesta halua enempää jatkaa. Mihin ihmeeseen erilaisia mielikuvitusteorioita voisi liittää Ulvilan 'korholalaisten' tapauksessa..piste tähän.

Minä en omia noihin juttuihin liittyviä asioita ole ottanut puheeksi. Varmaan monet muutkin ovat miettineet joskus vastaavia. Mutta kuten täällä on kerrottu, asiaa ei alettu täällä vääntää, koska ajateltiin, että lapset voivat tulla tänne lukemaan. Joten: Vielä yksi piste tähän.

Lasten kuulusteluihinkaan en ota enää kantaa. Saatan olla kanssasi eri mieltä niiden 'järkyttävyyden' asteesta. Mitä väliä..Olen kyllä lukenut ne.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Eliza
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: La Touko 21, 2011 4:36 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Eliza »

Eliza kirjoitti:
Tara kirjoitti: Jätin sanomatta yhden asian. Anneli puhuu todellakin vain omasta puolestaan ja viittaa kärsimyksillä omiin kärsimyksiinsä, mutta kai nyt lapsillekin jotain korvauksia kuuluu.
Lapset voivat saada rahaa henkivakuutuksen muodossa jos Lahdella sellainen oli. Lisäksi lapset saavat eläkettä noin 55 euroa kuussa kunnes täyttävät 18 vuotta. Erilliskorvausta siitä että äiti on ollut vankilassa ja vapautettu syyttömänä ei lapsille tule.
Tähän voisi kai vielä lisätä että erilliskorvauksia ei tule ellei jotakuta surmasta tuomita.

Muoks, lainaukset päin seiniä.
Marjuli
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2011 3:32 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Marjuli »

Taralle..

Anteeksi nyt vain, mutta pystytkö käsi sydämellä sanomaan, ettet ole vihjaillut tai arvuutellut missäänvaiheessa mitään? Esim. nikkien takana olevien henkilöllisyyksistä?

Tein "takaisin lähtöpisteeseen" avauksen, jossa pohdin miten käyttäytyisin vastaavassa tilanteessa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=24&t=11098
Homma riistäytyi aikapaljon sivuraiteille. :shock:

Täällä näyttää olevan hyvin paljonhyökkävällä tavalla kommentoivia kirjoittajia.
Rivien välistä lkijoita ja jopa yksittäiseen sanaan takertujia.

Chattailuksi taitaa taas mennä, mutta menköön. Järkevämpää ois kai mennä lukemaan Aku Ankkaa kuin notkua täällä. :D
Marjuli
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2011 3:32 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Marjuli »

Täällä on monenmonta aiheeseen liittyvää otsikkoa, joiden kirjoituksia olen lukenut.
En muista mistä löytyy Annelin sairaalakuulusteluvideo, jossa hän kertoo esim. tulevaisuudensuunnitelmistaan. Katsoin sen eilen illalla, mutten jaksa etsiä linkkiä.

Trauman ja shokin tyypillisreaktio on ensin kieltää tapahtunut.
Annelille sattui vastaava, joka ilmenee lauseessa, jossa aikoo muuttavansa pois, koska Jukalla ei enää ole töitä täällä.

Anneli ei siis vielä tajua/kieltää tapahtuneen, että Jukka on kuollut, eikä Jukalla tule koskaan olemaan töitä edes Turussa.

Monet ovat myös ihmetelleet Annelin rauhallista käytöstä oikeudenkäyntitilanteissa.
Eiköhän Annelille ole puolustusasianajaja kertonut, että kannattaa välttää suuria tunteenpurkauksia, sen A on varmaan tajunnut kertomattakin.

Jos Anneli olisi oikeudenkäynnin aikana alkanut hillumaan: "Olen SYYTÖN, SYYTÖN!"..hänet olisi poistettu salista, Ei olisi varmaankaan parantanut hänen tilannettaan, päinvastoin. Yleisön ja syyttäjän mielestä AA olisi ollut tasapainoton hysteerinen akka, jolle miehen tappaminen hyvin todennäköistä.
Marjuli
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2011 3:32 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Marjuli »

Chattailen tässä itseni kanssa, mutta listailen uutena tänne omia pohdintojani.

Annelin ja Jukan ulkoisesta eripariusuudesta on haettu motiivia murhaan.
Ja PYH!
Kuvat eivät anna todellista kuvaa ihmisen viehättävyydestä.
Julkisuudessa on paljon pariskuntia tyyliin missi ja älykäs, ehkä julkisuudessa oleva mies
Miehen ulkonäkö voi olla varsin varsin vaatimaton.
Se on totuus, että miehessä karisma, seksuaalinen vetovoima, samanlainen huumori, yhteiset ajatukset, ääni, silmien pilke, tulevaisuudensuunnitelmat yms. yms. ohittavat ulkonäön, jota standardisoidaan nyky-yhteiskunnassa.
Kauneus/komeus ovat katsojan silmissä.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

^Eriparisuudesta vähän lisää.

Entä jos se eriparisuus oli myös ja ensisijaisesti henkistä laatua? Ehkä pariskunta oli hiljalleen ajautunut henkisesti toisistaan erilleen? A halusi olla kotiäiti, hoitaa itse lapset ja sen ohessa ylläpitää nettiyrityksiään. Aika ei tahtonut riittää sekä lapsiin, kodinhoitoon että nettiin. Jukka ei tykännyt, että A oli koneella iltaisin. A valitti, että hänellä ei ole tarpeeksi omaa aikaa. Menisit töihin, oli Jukka ehdottanut. Tämä ei tainnut kelvata äidille, joka oli julkisesti lausunut: "- Luotammeko enemmän "asiantuntija-hoitajiin" vai lapsen omaan äitiin, joka on valmis vaikka kuolemaan lapsensa puolesta? puolustaa kotiäitejä Anneli Auer,.. Myös viides lapsi oli toiveissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100 ... 1_uu.shtml

Jukka oli ulospäin suuntautuva ja sosiaalinen, oli 'sosiaalisen' työnsä ja ammattinsa ohella osallistunut aktiivisesti erilaisiin yhteisöllisiin hankkeisiin, hänellä oli laaja tuttavapiiri, ystäviä jne. Entä Anneli?
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Eliza
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: La Touko 21, 2011 4:36 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Eliza »

^ Tuo sosiaalisuuden eroavaisuus on mielenkiintoinen seikka. Onkohan se ollut asia josta Jukka on kärsinyt vai onko Jukka niitä miehiä jotka haluavat kotona viihtyvän vaimon joka hoitaisi kodin ja lapset? Olen tavannut joitain meneviä miehiä jotka ovat sitä mieltä että vaimon paikka on kotona, siis haluavat sellaisen perinteisen liiton missä vaimo on koti-ihminen ja käy ehkä jossain vaatimattomassa työssä muttei luo uraa tai vietä iltojaan ystävillä tai harrastellen.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

Eliza kirjoitti:^ Tuo sosiaalisuuden eroavaisuus on mielenkiintoinen seikka. Onkohan se ollut asia josta Jukka on kärsinyt vai onko Jukka niitä miehiä jotka haluavat kotona viihtyvän vaimon joka hoitaisi kodin ja lapset? Olen tavannut joitain meneviä miehiä jotka ovat sitä mieltä että vaimon paikka on kotona, siis haluavat sellaisen perinteisen liiton missä vaimo on koti-ihminen ja käy ehkä jossain vaatimattomassa työssä muttei luo uraa tai vietä iltojaan ystävillä tai harrastellen.
Alusta asti (siis toissakeväästä jolloin aloin kahlata matskua luettuani häkejutun Iltalehdestä ja rekisteröidyin tänne..) minulle alkoi syntyä vaikutelma, että A kaipasi tunnustusta, ehkä ihailua muualtakin kuin netistä, jonne oli 'perustanut ihanneperheensä'..(ehkä vähän provokaatiivinen ilmaisu tuo perusti ihanneperheen nettiin) ..laittanut omille sivustoilleen kuvia itsestään ja lapsistaan: 'Äiti odottaa, iso massu mutta muuten niin hoikka ja sievä, 'Äiti synnyttää', 'Kahden lapsen äiti', 'Neljän lapsen äiti' ja yhä vain niin hoikka ja hyvin hoidettu, Jukastakin: 'Isi pesee vauvaa', kuvia matkoilta ihanille rannoille.. Jukaltako tunnustusta ei saanut riittävästi? Vähättelyä sai? (Huom! kuvilla ei ole tuollaisia nimiä, piti keksiä jotenkin kuvaavat nimet perheestä otetuille, A:n yrityssivuilla julkistetuille kuville, aiheen mukaan. Ne ovat ihan viehättäviä kuvia ja sopivat hyvin omalle paikalleen siellä missä ne yhä ovat).

A:n 'tunnustus'-kuulusteluissa 2009 on viitteitä oletetusta sosiaalisesta eriparisuudesta. Otanpa irti muutaman sanan tuolta Syksyn kuulusteluista:

30.9.2009:

.."Minulla on välillä potuttanut Jukan sanomiset ja tekemiset, .../...Jukka toisinaan vähätteli minun tekemisiäni...


Omaa aikaa ei A:lla omasta mielestään ollut tarpeeksi ( kirjojakaan ei ehtinyt lukea, ja Jukka siitäkin huomautti, ettei A:n lainaamia kirjoja kannata uusia, koska eihän hän niitä edes lue...)

..."Jos sanoin Jukalle näistä asioista, hän käski minun mennä töihin."

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 2A#p322754

Lisäksi se kiinnittää huomiota, että A on eri vuosina useaan kertaan maininnut, ettei Jukka käyttänyt sormusta, ei silloin kun he tutustuivat, eikä ilmeisesti myöhemminkään. Noh, tuo nyt on ihan vain tuollainen detalji, mutta jos on hiukkasenkaan mustasukkaista tyyppiä, niin kai sekin alkaa hissun kissun potuttaa, että puoliso yöpyilee hotelleissa, osallistuu oman työyhteisön ja kavereitten kekkereihin omia aikojaan, ilman sormusta, vuodesta toiseen.

On aivan mahdollista, että mies vaikka olisi mitenkä edistyksellinen (vaikka siihen 70-luvun henkeen!) sosiaalipsykologi, niin sen lisäksi hän olisi ihan tyytyväinen vaimoonsa, joka hoitaa kodin ja lapset, mutta ei siitä huolimatta anna opiskelun kautta hankkimiensa taitojen rapistua, vaan perustaa yrityksen, yhteisen pesän hyväksi.

Työnsä ja ammattinsa puolesta Jukka kuitenkin edusti enemmän yhteiskunnan tukisysteemejä kuin yksityisyritteliäisyyttä, yksityisyyttä ja/tai riippumattomuutta, A puolestaan jälkimmäistä, yksityisyyttä.. IMO

Samaan aikaan A puolestaan kirjoitti perhesivuillaan melko negatiivisesti IMO 'mennyttä maailmaa varten rakennetuista tukisysteemeistä' että 'ne murenevat tuskallisen hitaasti', puhui varakkaammista ihmisistä kuin esimerkkeinä, joita 'suuret massat seuraavat perässä' (Auer)... jne. (..totta, edellinen on eräässä mielessä irrotettu asiayhteydestään, siitä että A tavoitteli arvostusta ja yhteiskunnan hyväksyntää kotiäitiydelle sekä rahallista tukea kotiäideille, ei vain itselleen. Mutta jokin ristiriita tässä kuitenkin tulee esille IMO. Joku voisi sanoa, että kaikenlaisille pummeille sitä verorahoja jaellaan, mutta kotiäideille ei heru, ei edes lämmintä kättä tms.)

Jukka oli hankkinut ammatin, jonka välineillä yhteiskunnallisia ongelmia ja ihmisryhmien (esim laman vuoksi irtisanotut, työttömät maahanmuuttajat, 'omat' työttömät, romanit, homoseksuaalit, eri tavoin syrjäytyneet tai syrjityt) välisiä ristiriitoja, ennakkoluuloja ja muita ongelmia voi ymmärtää ja ratkaista. Mikään kukkahattusetä Jukka ei silti ollut, oli mukana myös yksityisyrittäjyyttä tukevassa toiminnasssa, ja olihan hänellä omakin yritys.

http://www.kolumbus.fi/jukka.lahti/

Jukasta saan vaikutelman, että ei hän tuohon ammattiin kouluttautunut sen takia, että hänelle sitä kautta jokin rahasampo aukeaisi, vaan ehkäpä jonain päivänä parempi maailma, myös niille jotka meillä on aina keskuudessamme, erilaisille yhteiskunnan tukea tarvitseville ryhmille, esim liikuntarajoitteisille - niin kuin hän oli itse, poikasena (?) liikenneonnettomuudessa vamman jalkaansa saanut. Sisupussilta vaikuttaa ( tuo sitten ei tarkoita pyhimystä).

On totta tietenkin, ettei A tarkentanut mikä kaikki Jukan tekemisissä ja sanomisissa oli häntä potuttanut.. jättikö vessan pytyn kannen auki, hammastahnan, hukkasi sukkansa parit ja kyseli vaimolta mistä niitä löytää, valittiko ettei ole silitettyjä paitoja 'koskaan'..ym ym.. noitahan riittää.. kun ei tiedä niin ei...
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Eliza
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: La Touko 21, 2011 4:36 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Eliza »

Olet varmasti oikeassa tuosta ihailuasiasta. Ehkä Anneli ei ole saanut kotoa sellaista huomiota ja arvostusta jota olisi toivonut. Sinänsä nuo nettisivut eivät vielä vakuuta minua suuresta ristiriidasta todellisuuden ja ihanneperheen välillä. Moni pitää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa yllä kulisseja viimeiseen saakka. Ollaan niin rakastavaa perhettä ja avioparia julkisesti vielä silloinkin kun avioeropaperit on viety oikeuteen ja toinen muuttaa pois. Eivätkä nämä ihmiset tee edes bisnestä perheellään.

30.9.2009:

.."Minulla on välillä potuttanut Jukan sanomiset ja tekemiset, .../...Jukka toisinaan vähätteli minun tekemisiäni...


..."Jos sanoin Jukalle näistä asioista, hän käski minun mennä töihin."

IMO nuo ovat mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ensimmäisessä kysymyksessä poliisi ei suoraan johdattele Annelia kertomaan Jukasta negatiivisia asioita joskin ajaa Annelin puolustusasemaan. Toisessa poliisi kyllä kysyy suoraan Jukan vähättelystä. Lähtisin siitä että jälkimmäisenkaltaisilla kysymyksillä on melko vähäinen arvo kun kuvataan pariskunnan välejä. Kenenkään puoliso ei ole täydellinen ja kysyttäessä saa takuulla kaivettua esiin negatiivisia puolia puolisosta.

Muistaako kukaan ottiko poliisi vai Anneli ensimmäiseksi esiin negatiivisia asioita Jukasta? Luin aikoinaan etp:t, mutta siitä on aikaa.
On aivan mahdollista, että mies vaikka olisi mitenkä edistyksellinen (vaikka siihen 70-luvun henkeen!) sosiaalipsykologi, niin sen lisäksi hän olisi ihan tyytyväinen vaimoonsa, joka hoitaa kodin ja lapset, mutta ei siitä huolimatta anna opiskelun kautta hankkimiensa taitojen rapistua, vaan perustaa yrityksen, yhteisen pesän hyväksi.
Minusta tämä on enemmän kun mahdollista. IMO tästä voisi syntyä myös tämä Jukan toive siitä että Anneli menee oikeisiin töihin. Ehkä hän koki että oma yritys vei liikaa aikaa kodinhoidolta ja lapsilta. Mahdollisesti myös parisuhteelta. Tämän puolesta puhuisi mm. talon epäsiisti kunto.
Mikään kukkahattusetä Jukka ei silti ollut, oli mukana myös yksityisyrittäjyyttä tukevassa toiminnasssa, ja olihan hänellä omakin yritys.
Ja vielä konsultointialalla. :D Ihan suoraan sanottuna Jukan yrityksen kotisivut edustavat minun mielestäni ihan sitä samaa suttua kun kaikki muutkin konsulttiyritykset: kokoomuslaisia arvoja esitettynä pehmeässä paketissa. Tämä on tietysti minun mielipiteeni. Mutta minusta Jukka vaikuttaa ihan peruskonsultilta. Muutama tuttu lähtenyt tuolle uralle ja minulla on jonkinlainen näkemys siitä mitä kyseinen bisnes on. Konsultit ovat usein mukavia vapaa-ajalla mutta työssä pitää usein olla vähän kovapintainen kun kohtaa niitä työelämän nurjia puolia ja ihmiset saattavat kohdistaa raivon viestintuojaan eli konsulttiin.
Jukasta saan vaikutelman, että ei hän tuohon ammattiin kouluttautunut sen takia, että hänelle sitä kautta jokin rahasampo aukeaisi, vaan ehkäpä jonain päivänä parempi maailma, myös niille jotka meillä on aina keskuudessamme, erilaisille yhteiskunnan tukea tarvitseville ryhmille, esim liikuntarajoitteisille - niin kuin hän oli itse, poikasena (?) liikenneonnettomuudessa vamman jalkaansa saanut. Sisupussilta vaikuttaa ( tuo sitten ei tarkoita pyhimystä).
Ei varmasti kukaan sosiaalipsykologiksi kouluttaudu rahan takia, tämä on totta. Luulisin että Jukan alkuperäinen motivaatio lähteä opiskelemaan sosiaalipsykologiaa on ollut puhtaasti älyllinen haaste ja mielenkiinto. Siitä syystä useimmat hankkivat yhteiskuntatieteellisen tai humanistisen tutkinnon. Omien kokemusten mukaan ainakin.
On totta tietenkin, ettei A tarkentanut mikä kaikki Jukan tekemisissä ja sanomisissa oli häntä
potuttanut.. jättikö vessan pytyn kannen auki, hammastahnan, hukkasi sukkansa parit ja kyseli vaimolta mistä niitä löytää, valittiko ettei ole silitettyjä paitoja 'koskaan'..ym ym.. noitahan riittää.. kun ei tiedä niin ei...
Tämä olisi mielenkiintoista ja olennaista tietää. Onko kyseessä normaalit parisuhteen eripurat vai jotain paljon vakavampaa? Koska oman parisuhdekokemuksen perusteella nuo kalsareiden jättämiset lattialle ja vastaavat kyllä potuttavat mutta ei niiden takia henkirikosta ole vielä tullut tehtyä. :mrgreen:
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

^Elizalle

Kai nyt jokainen jossain vaiheessa kaipaa jotain ihailua, lapsena ainakin, ihan vain omana itsenään, ja vaiheessa 'äiti, kato kun mä hyppään (juoksen lujaa, teen kuperkeikan, osaan uida (vaikken osaisikaan ihan vielä)!', tai murrosiän kynnyksellä? Aikuistumisen jälkeen?? En ole ajatellut,.. :mrgreen: 'mä en muista mittää'...

En minäkään laittaisi perhe-yrityssivulleni mitään 'ukkoni' puuskahduksia ja marinoita, riitelyitä lasten kanssa, omia kiukun aiheitani, siis yksityisiä asioita yms. Mutta unelmaperheen voisin laittaa, leikinpäiten, sellaisen jota meillä ei ollut, mutta kun en taida olla sillä tavalla taiteilijatyyppi..omaksi ilokseni, ehkä: tämä nyt on tätä taas. Ketä kiinnostaa. Mutta en kuitenkaan kuvittaisi sitä oikeitten läheisteni kuvilla. Se olisi melkein pilailua toisten kustannuksella..Onko kai tuttu sana tuo esineellistäminen, toisten käyttäminen omien päämäärien välineenä?

JJ:lle kai A ensimmäiseksi jotain vinkkiä Jukasta antoi, mutta ei se oikeastaan mitään negatiivista ollut: 'totuuden torvi', mutta toisaalta 'diplomaattinen', 'tunnollinen', 'ei aina hyvällä tuulella', väsynyt, äreä (? en muista sanaa tarkemmin) 'sanoi irti' työtovereita? Se tulee selväksi, ettei JL siitä asiasta päättänyt, mutta muuten asiaa kyllä painotettiin mahd. motiivina, esimerkin kera). Ne tulivat vähän myöhemmin ne 'flirttaili kaikkien kanssa' - (vaikka en kyllä oikein usko, että tuo välttämättä oli totta, tuo että jotenkin seksistisesti flirttaili - Voisin kuvitella että mustasukkainen ihminen käyttäisi po ilmaisua, jos puoliso on ylipäätään ystävällinen ja kohtelee muita ihmisiä henkilökohtaisesti ja lämpimästi. Mutta ei tämä varmaan tätä tapausta koske ... :wink: ... eihän kukaan tiedä, kun ei kukaan muu ole flirttailusta tai minkäänlaisista homohuhuista virkannut mitään..

Kulisseista.. niin no. Kuka nyt ylipäätään perheen ongelmista ehdoin tahdoin julkisia tekisi? Monet perheitten ongelmat ovat sitä paitsi ohimeneviä, ja jotkut jaksavat aina vain toivoa, että kyllä tästä selvitään..toivovat. Internetin ansiosta monien alkuaan ihan 'normaalien' (?..niin mikä on 'normiperhe'?) perheitten yllättävät tragediat ovat levinneet nettiin. On niin helppo sanoa, että joo, se oli kulissiperhe. Taitaa aika moni talo olla huojuva talo jossain vaiheessa.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Eliza
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: La Touko 21, 2011 4:36 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Eliza »

^ No koko pointtini lähinnä oli se, että mitä noista ilmiselvistä ristiriitaisuuksista voi päätellä? Minun mielestäni ei juuri mitään. Selvästi pariskunnan välillä on ollut räikeitä eroavaisuuksia mutta onko mikään niistä riittävä motiivi murhaan?

Ja niin... Tämähän ei sulje pois sitä etteikö surma olisi voinut tapahtua tavallisen perheriidan päätteeksi.
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Muori »

En jotenkin näe niitä "pieni kuiva äijänkäppänä ja salskea kaunotar"- eroja Annelissa ja Jukassa.

Anneli on ollut ekonomi, joka mielestäni kertoo uravalintana siitä, että taloudellinen turva on ollut tärkeää ja kunnianhimoa, älyä ja motivaatiota vaatii varmasti että tuollaiseen ammattiin valmistuu ja pääsee. Onko Anneli sitten löytänyt jonkinlaisen pakotien vai kutsumuksen kotiäitiydestä.. Itsekin vuosia kotona olleena en voinut kun ihmetellä sitä, miten kuka tahansa "lusmu" tienaa kotona räkää kattoon neppaillen enemmän kun omia lapsiaan kotona hoitava vanhempi (vrt. työttömyystuki ja kotihoidontuki). Yhtään en ihmettele että se ihmetyttää ekonomiakin. Käytännössä uusi lapsi kannattaa "tehdä" kolmen vuoden sisään edellisen syntymästä, koska yli kolmevuotiaan nuorimmaisen hoidosta ei makseta penniäkään. Ehkä siksi ainakin Annelin mielestä oli hyvä aika uudelle lapselle.

Anneli on ollut mielestäni myöskin ainakin aluksi jollain tavalla dominoiva (tai vahva?) koska entinen aviomies on suostunut tunnustamaan lapsen, joka ei ole ollut hänen omansa ja katsellut vauvan syntymän jälkeen vielä 7kk Annelin ja Jukan suhteen jatkumista. Olisi mielenkiintoista tietää, onko Jukka ollut aluksi välinpitämätön vauvan suhteen vai mitä hän on ajatellut kun nainen synnyttää hänen lapsensa toisen miehen kanssa. Onko Annelin ex pistänyt Annelin pihalle vai onko Annelin ja Jukan välinen vetovoima vaan ollut liian voimakas että ensimmäinen avioliitto olisi voinut jatkua. Jukka ei minun silmiini ole mitenkään susiruma, varmasti silloin suhteen alkuaikoina on ollut vielä salskeampi ja epäilemättä charmikas. Annelikin on varsinkin nuorempana ollut todella hyvän näköinen, hoikka ja pitkät, vaaleat, kiharat hiukset, suuret siniset silmät. Kymmenen vuotta, neljä lasta ja urakiireet vaan valitettavasti vähän turmelee ulkonäköä, mutta edelleen olivat ihan edustuskelpoinen pari ainakin päällisin puolin.

Harvassa pitkässä liitossa, jos missään, ei kompastuskiviä matkan varrella tule. Ihmiset muuttuvat ja nähdäkseni Annelin ja Jukan suhteessa Jukasta on kasvanut se vahva, uraa luova osapuoli kun taas Anneli oli jäänyt jollain tavalla altavastaajan asemaan. Oliko Anneli menettänyt kotiin uppoutuessaan entiset ekonomi- yms. ystävänsä, vai oliko ystäviä ollutkaan. Elämäntilanteesta toiseenn siirtyessä tuttavapiiri usein muuttuu, eikä uuden verkoston luominen (varsinkaan esimerkiksi synnytysmasennuksen kourissa) ole varmasti helppoa. Onko mahdollista että Anneli todellakin passivoitui ja hautautui sotkuiseen kotiinsa ja tietokoneensa, lasten ruokkimisen ja pesemisen, pyykkien, jumppaamisen maailmaan niin ettei käynyt missään? Sellaisen kuvan olen saanut. Kuusihenkinen perhe syökin ihan älyttömästi, oliko muka mahdollista että Jukka huonon jalkansa kanssa kanteli kotiin ehkä n. 7 kassillista ruokaa joka viikko?
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

^ Muori, hei, olet sanonut:
"Syyllinen ... /... Toisaalta jollain tavalla kannatan sitä vapauttamistakin, koska esitutkinta on ollut niin hutiloitua. Kyllä syyllisyydestä pitää oikeusvaltiossa olla ihan konkreettista näyttöä, ja varmasti vaarallisempiakin ihmisiä kadulla hiihtelee kun AA."
Gallupissa http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 27#p403127

Minusta tuo 'varmasti vaarallisempiakin hiihtelee' perusteluna vapauttamisen puolelle kallistuessasi, on hm..hauska, intresantti.. Minusta tuosta asiasta ei voi olla varmaa tietoa kuin A:lla itsellään, - jaa, no tuskin hänelläkään, mutta voisin kuvitella, että hän allekirjoittasi tuon että on vaarallisempiakin kuin hän. Mitä tuohon voisi sanoa, Norjan joukkomurhan aikaan.. Toisaalta voisin miettiä sitäkin, että mitä jos häneltä olisi kysytty ennen syksyä 2006, pitääkö hän itseään potentiaalina murhaajana tai väkivaltaisena ihmisenä, niin mitähän hän silloin olisi arvellut??

Jukka se varmaan niitä kasseja kantoi, sisulla, ontui pitkin marketin käytäviä ostoskärrystä tukea ottaen ja A istui autossa tai ei, kotona istui koneen ääressä. Näin arvelen... :wink:
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Muori »

Prosentteja ei osaa sanoa varmaan kukaan, mutta kyllä niitä murhia tekee myös "ihan tavalliset" ihmiset (keitä ne sitten lienee :roll: ). Itse olen taipunut uskomaan että Annelilla on enemmän tai vähemmän luurankoja kaapissa, mutta hän ei ole sillä tavalla vaarallinen ympäristölleen kuin jotkut taparikolliset, vaikka olisikin syyllinen. Sillä, että minä uskon hänen syyllisyyteensä melko vahvasti, ei oikeasti ole mitään väliä niin kauan kun kunnollisia todisteita ei ole eikä ilmeisesti tule. Siksi muori istuu kyökissään ja koittaa saada jotain irti tästä kamalasta tapauksesta. Miten eräänä yönä Ulvilassa perheenisä menetti kodissaan henkensä lastensa välittömässä läheisyydessä.


....

Joskus ennen rekisteröitymistä huvitin itseäni ajatuksella siitä, jos sukupuoliroolit olisi käännetty toisin päin. Rikkinäisen ikkunan luolta olisikin löydetty kallo halki rampa vaimoparka ja pitkä vaalea aviomies selittäisi miten rintava huppunainen loikkasi ikkunasta sisään ja pisti painiksi vaimon kanssa. Montakohan Ulvilan naista olisi silloin joutunut dna-testeihin...
Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Muori kirjoitti:Prosentteja ei osaa sanoa varmaan kukaan, mutta kyllä niitä murhia tekee myös "ihan tavalliset" ihmiset (keitä ne sitten lienee :roll: ). Itse olen taipunut uskomaan että Annelilla on enemmän tai vähemmän luurankoja kaapissa, mutta hän ei ole sillä tavalla vaarallinen ympäristölleen kuin jotkut taparikolliset, vaikka olisikin syyllinen. Sillä, että minä uskon hänen syyllisyyteensä melko vahvasti, ei oikeasti ole mitään väliä niin kauan kun kunnollisia todisteita ei ole eikä ilmeisesti tule. Siksi muori istuu kyökissään ja koittaa saada jotain irti tästä kamalasta tapauksesta. Miten eräänä yönä Ulvilassa perheenisä menetti kodissaan henkensä lastensa välittömässä läheisyydessä.


....

Joskus ennen rekisteröitymistä huvitin itseäni ajatuksella siitä, jos sukupuoliroolit olisi käännetty toisin päin. Rikkinäisen ikkunan luolta olisikin löydetty kallo halki rampa vaimoparka ja pitkä vaalea aviomies selittäisi miten rintava huppunainen loikkasi ikkunasta sisään ja pisti painiksi vaimon kanssa. Montakohan Ulvilan naista olisi silloin joutunut dna-testeihin...
Tässä oli mielestäni todella järkevä kirjoitus! Pitkästä aikaa oikein paneuduin Ulvila-ketjussa oleviin juttuihin. Kiitos tästä! Erityisesti tummentamani kohdat saivat täältä arvostusta.
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!
Lukittu