Oletko ollut vankilassa?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1504
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

mikodeus kirjoitti:voihan hemmetti kun ei oo tot ulkomaankielen taitoo niih paljon karttunnu että ton osais lukee tai osaishan ton kyllä lukee mutta kärsivällisyys ei siihen riitä :D ois kiva saada suomenkielel tänne! :D
Vapaa, puutteellinen ja heikko suomennos:

10. Haju
Vankilassa haisee paskalle. Pahemmalle kuin paskalle. Voitko kuvitella, miltä jenkem (ulosteesta ja virtsasta muodostunut huumausaine tms.) haisee?
Kukaan ei vedä vessaa. Ikinä. Tiedättekö miksi vankilat näyttävät kuvissa niin puhtailta? Koska olemme hinkanneet niitä puhtaiksi vittu koko päivän.
En ole homo.

9. Valkoiset.
Ensimmäisen vuoden jälkeen häpesin sitä, että olin valkoinen. Valkoiset ihmiset pystyvät kaikenlaiseen upeisiin ja hirveisiin tekoihin. Mutta kaikkiaan olemme vain yksiä mulkkuja.
Aryan Brotherhood ei juuri ollut kanssani lusimassa, mutta he ovat tarpeeksi pahoja saadakseen sinut toivomaan, että neekeri raiskaisi äitisi.
Raiskauksia ei tapahtunut hirveän usein, mutta aina kun niitä tapahtui minun puoellani (block?), raiskaaja oli valkoinen. Ja aina kun joku murhattiin, murhaaja oli valkoinen. Minun lusimisaikanani siellä oli 33 murhaaja, 12 minun puolellani. Vankilassa olisi ollut ihanaa olla musta.

8. Lihominen
Vankiloissa ei ole urheiluvälineitä. Voitte unohtaa "joukko miehiä vetämässä rautaa"-mielikuvan. Urheiluvälineet ovat aseita ja aseet ovat kiellettyjä. Meidän puolellamme oli yksi juoksumatto, joka toimi silloin tällöin. Kun syöt rasvaista ruokaa joka päivä, kokoajan, tulet veteläksi hyvin nopeasti. Yksi asia, johon kului paljon aikaa, oli yrittää keksiä jotain fyysisesti rasittavaa. Sellaisen puolen vuoden jälkeen tunsin muskeleideni hävinneen, joten minä ja sellikaverini aloimme maastavetää toisiamme joitain tunteja. Homointa puuhaa, mitä ikinä on nähty, mutta alkoi menetellä ajan myötä.

7. Yksinolo
Kun menin vankilaa, olin vitun kauhuissani siitä että tuntisin itseni yksinäiseksi, mihin myötävaikutti oma käytökseni. Kunnes tajusin, ettei yksinäisyys ole jostain jota voit vain pidellä poissa sillä ettet ole mulkku. Se on elämän realitetti ja jossain elämäsi vaiheessa tulet olemaan yksinäinen ilman vittu mitään kummenmpaa syytä. Ei kirjoja, ei huopaa, ei valoa, ovi lukittuna 23 tuntia päivässä.

6. Huumeet
Jonkin aikaa lusittuani, huumeista tuli varteenotettava mahdollisuus. Niitä on siellä paljon tarjolla. Viiden kuukauden jälkeen aloin käyttää hepoa. Kokeilin heroiinia, mutta se tuntui ajan tuhlaukselta. Pelkäsin kuollakseni sairastuvani AIDS:iin, joten pidin omaa neulaa kokoajan mukana.

5. Talous

4. Kaikkien rakastamiesi ihmisten menettäminen
Kukuaan ei puhu tästä, koska vankila tekee ihmisestä kovan. Tai vähintäänkin saa sinut pitämään itseäsi sellaisena. Ensimmäiset, jotka menetät, ovat ystäväsi. He sanovat kirjoittavansa sinulle ja lähettävänsä tavaroita. Mutta he tekevät niin vain muutaman kuukauden ajan. Lapsellani, joka oli noin 1-vuotias, kun menin vankilaan, ei ole mitään vitun aavistusta kuka olen. Hänen äitinsä otti hänet pois sillä sekunnilla, kun jouduin vankilaan. Hän ei koskaan soitellut. Äitini ja isäni olivat pahimmat. He lupasivat pitää yhteyttä minuun, jos minä pitäisin heihin, he soittelisivat ja vierailisivat säännöllisesti. *He lakkasivat joskus käymästä*, eivätkä ole nähneet minua sen jälkeen, kun pääsin ulos.

3. Yksinäisyys

2. Kuolema
Näin 12 kuollutta. Yhtä kaveria vanginvartija ampui päähän, kun hän yritti paeta. Kaksi muuta vanginvartija pahoinpiteli, enkä tiennyt heidän kuolleen, ennekuin vasta jälkikäteen.

1. Vapautuminen.
Kataja
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja Kataja »

Hyvä, että VV jaksoi osan kääntää. Eipä tuossa tarinassa muuten mitään aivan uutta ole, mutta kirjoittaja ei vaikuta ihan paatuneimmalta rikolliselta, joten noihin kokemuksiin on perusjampankin helpompi samaistua ja vielä kun tuo USA:n systeemi on hieman erilainen kuin täällä.

Tuo yksinäisyys ja vapauteen sopeutumisen vaikeus lienee melko universaalia ja varsinkin jos lapsen äiti, kaverit sekä vanhemmatkin hylkäävät. Jossain määrin helppo uskoa että noissa olosuhteissa huumeet yhdistettynä yksinäisyyteen ajavat heteronkin tekoihin, joita ei siviilissä ikinä tekisi. Tuo tappamisen esittäminen oli ehkä karuin, kun jo ennestään on ollut tiedossa, että harvoin vankilassa jaossa olevat puukot mitään viidakkoveitsiä ovat, joten henkeä ei saa riistettyä ilman kunnon terällä runnomista sekä sisuskalujen ulosrepimistä. Hirveästi ei varmaan moraalia nosta, jos tuonne eristykseenkin joutuu vain sen tähden, että tila on kortilla. Terävällä kynnellä reiän kaivaminen pohkeeseen huumeita varten ei myöskään houkuttele.
Evil...eye...will fall
Kärsinyt_
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ »

Kataja kirjoitti:Hyvä, että VV jaksoi osan kääntää. Eipä tuossa tarinassa muuten mitään aivan uutta ole, mutta kirjoittaja ei vaikuta ihan paatuneimmalta rikolliselta, joten noihin kokemuksiin on perusjampankin helpompi samaistua ja vielä kun tuo USA:n systeemi on hieman erilainen kuin täällä.

Tuo yksinäisyys ja vapauteen sopeutumisen vaikeus lienee melko universaalia ja varsinkin jos lapsen äiti, kaverit sekä vanhemmatkin hylkäävät.
Kyllä joo jenkeissä systeemi on aikas paljonkin erilainen, mutta vapautumiseen sen verran että... Tämä nimenomaan on monille linnareissaajille juuri ehkä se kamalin asia koko reissussa. Ja siihen ei välttämättä tarvita lähinpien perheenjäsenten/sukulaisten hylkäystä...ei todellakaan.
Riippuen toki teosta ja omista tuttava piireistäkin paljon, mutta tässä kerron hieman yhden ihmisen tarinaa.....
Erään hyvin rakkaan ja läheisen tarinaa...
Linnassa on jonkin verran vierailtu. Enemmän ja vähän vähemmän vakavista rikoksista. Ikää ja sen myötä linnavuosia kertyy enemmän melkein kuin siviilissä. Sitten rapsahtaa pitkähkö tuomio ja ikää on jo nelisen kymmentä. Muutenkin nykytekniikan perässä pysyminen on hiukan hankalaa, ja kuvitelkaa kuinka paljon maailma muuttuu about 10v. Sitä ei ehkä pysty ihan heti kuvittelemaan perstuntumalta kun sitä elää päivittäin, mutta jos oikein mietit huomaat sen. Esim. kännykät tai tietotekniikka, yms. niistä on helppo pohdinta aloittaa.
Sitten kun vapaus koittaa, ei välttämättä ole asuntoa. Töistä monelle on enää turha haaveilla, ei kovin moni ota linnakundia ihan hevillä töihin. (vaikka monesti olisivat varmasti kovia ja potenteliaalisiakin työtekijöitä, he osaisivat erilailla nauttia siitä.)
Jos töitä saisikin, kuinka paljon ulosotto veisikään tuloista? Kannattaisiko edes.
Ja kyllä, kyllähän valtion on vastuu avustaa asunnossa ym. mutta vielä tänäkin pvnä se apu on aivan liian vähäistä! "Hukkaanhan se kuitenkin menee, takaisin se palaa kuitenkin"
Ja jos elämä jotensa kutensakin pääsee hieman ontuen jaloilleen, aletaan tutkia muuttunutta maailmaa.
Kännykät ovat muuttuneet. Koita nyt siinä hieman ehkä huono näköisenäkin, suuri ja ontuva sormisena miehen köriläänä saada jotain kosketusnäyttö puhelinta toimimaan...Kun ei tarvitse monikaan puhelinta kuin soittamiseen. Painat väärää näppäintä ja puhelin "sekoaa", et ymmärrä yhtään mihin valikkoon puhelin meni ja mitä ihmettä nämä valikot tarkoittaa?! Mistä helv... mä pääsen takaisin?! (niin kyllä...monesti se on vain se punainen luuri josta valikko poistuu, mutta "paniikkiin mennessä sitä ei löydetä ja jos löytyykin pelottaa jos se poistaa numerot tai muuta...)
On siis metsästettävä mahdollisimman yksinkertainen luuri....jostain....mistä...?! Niin, jos ei kavereilla satu olemaan jossain hyllynperällä niin mistä helv...?
Eipä sitä tiedä enää mistä niitä puhelimia ostaakaan kun joka paikassa myydään mitä hirveämpiä hökötyksiä!
Monesti sitä haluaa sen vanhan johon on tottunut...Tai mahdollisimman samanlaisen.
Sitten seuraillaan ympärilleen...
Mitä helvettiä noi TVtkin on muuttunu tollasiksi littaniksi ja niin prkl suuriksi...No ainakin näkee! Ja sitten se tvn kaukosäädin. Mitä helv tässä on näin paljon näppäimiä?! Mistä mä saan vaihdettua kanavaa ja laitettua ääntä?! Mitäs mä ny painoin?! Mistä mä pääsen pois?!
Kyllähän vankiloissakin nykyään varmaan alkaa uudet tvt jonkin verran näkyä, mutta pitkälti siellä kuljetaan jonkin verran jäljessä.
Monet asiat hoidetaan nykyään helpoiten ja nopeiten tietokoneella.
Jonkin verranhan linnassakin pääsee jo kosketuksiin tietokoneen käytössä, on kursseja jossa voi harjoitella.
Netti on kuitenkin aika suuri käsitys...
Vaikka perusnetin käyttö olisikin hanskassa, silti tärkeiden asioiden hoitaminen ja lukeminen hyvinkin hankalaa. Hermothan sellaseen menee! Kuinka monella on edes varaa omaan koneeseen ja nettiin? Nykyään nyt on prepaid netti joka on hyvä sellaisille jotka eivät kiinteää liittymää saa.
(huomaathan, häiriöt luottotiedoissa aiheuttavat ongelmia puhelin/nettiliittymän saantiin, saati sitten moniin muihin käytännön asioihin!)
Näitä tarinoitahan voisi jatkaa vaikka kuinka loputtomiin...Tässä vain pieni osa. :|
Kuvitelkaa vain omalle kohdalle.
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!
Judge Dredd
Hetty Wainthropp
Viestit: 481
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 9:14 pm

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja Judge Dredd »

Kärsinyt_ kirjoitti: On siis metsästettävä mahdollisimman yksinkertainen luuri....jostain....mistä...?! Niin, jos ei kavereilla satu olemaan jossain hyllynperällä niin mistä helv...?
Eipä sitä tiedä enää mistä niitä puhelimia ostaakaan kun joka paikassa myydään mitä hirveämpiä hökötyksiä!
http://www.pixmania.com/fi/fi/1892351/a ... oinen.html

Tuossa olis. Saa olla aika nuija jos ei tuollaista osaa käyttää.
On vaikea katsoa, kun Stalin makaa vain murtuneena sohvalla.
"Ovatko suomalaiset pystyneet tekemään niin suuria tuhoja kunniakkaalle puna-armeijalle? Selittäkää minulle," vaatii Stalin.
Kärsinyt_
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ »

Judge Dredd kirjoitti: http://www.pixmania.com/fi/fi/1892351/a ... oinen.html

Tuossa olis. Saa olla aika nuija jos ei tuollaista osaa käyttää.
Nyt et ihan sisäistänyt tekstiä...... :| :roll:
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!
696
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 5:02 pm

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja 696 »

Pakko kyllä korjata pari kohtaa Valoviikatteen käännöksestä, kun pisti silmään:
Valoviikate kirjoitti: 9. Valkoiset.
että neekeri raiskaisi äitisi.
"olisi raiskannut" lienee tuohon parempi vaihtoehto. Eli siis toisin sanoen toivoo olevansa musta, tai ei ainakaan valkoihoinen.
Valoviikate kirjoitti:7. Yksinolo
Kun menin vankilaa, olin vitun kauhuissani siitä että tuntisin itseni yksinäiseksi, mihin myötävaikutti oma käytökseni. Kunnes tajusin, ettei yksinäisyys ole jostain jota voit vain pidellä poissa sillä ettet ole mulkku. Se on elämän realitetti ja jossain elämäsi vaiheessa tulet olemaan yksinäinen ilman vittu mitään kummenmpaa syytä. Ei kirjoja, ei huopaa, ei valoa, ovi lukittuna 23 tuntia päivässä.
Tässä lienee siis kyse eristyksestä, ei yksinolosta. Eli siis pelko eristyssellistä sai kirjoittajan käyttäytymään hyvin, mutta luulo siitä että eristyssellin voi välttää käyttäytymällä hyvin osottautukin täysin hevonpaskaks.
Valoviikate kirjoitti:6. Huumeet
Viiden kuukauden jälkeen aloin käyttää hepoa. Kokeilin heroiinia, mutta se tuntui ajan tuhlaukselta.
...vankilan ulkopuolella, sisällä se taas oli hyvä juttu, koska heroiinia käyttäessä saattoi vierähtää viikkokin "ihan noin vaan".
Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: Linnassa olleet

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

On tullut valitettavasti oltua. Pisin putkassa samaan syssyyn vietetty aika on 72vrk:tta ja eristyksissä ulko-maailmasta(vangittuna tietenkin). Noin 7-vuotta viimeisestä ja enää ei tule. Nykyisin normaalia elämää. Saisi noista kokemuksista aikaan melko paksun nivaskan. Paljon on tullut koettua ja nähtyä. Ylpeä en ole menneistä, mutta ei niitä saa tekemättömäksikään. Ei tässä nytkään mikään rippi-koululainen olla, mutta minulle riittää kaikki hölmöilyt. Sehän on itsestään kiinni. Varastanut en koskaan ole, enkä muutenkaan kajonnut toisen omaan...
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado
Leatherface
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Elo 01, 2011 5:20 pm
Paikkakunta: Vantaa

Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja Leatherface »

Minfosta varmasti löytyy monen moista tallaajaa niin miksei vaikka linnassa istuneita :) Veikkaan, että on melko arka aihe kysyä, mutta kokeillaan kepillä jäätä.

Vastauksessa olisi mukavaa, jos niissä esiintyisi ainakin osa alla mainituista kohdista.

-Kyllä/Ei
-Kokemus/miltä tuntui
-Kuinka pitkä kakku/miksi/taustoja
-Miltä tuntunut vapaus istumisen jälkeen

...Tai tarinoikaa vapaasti.

Yksityiskohtia EI tietenkään tarvitse kertoa. Vastauksia voi lähettää mulle YV:ä jollei halua nickinsä paljastuvan tarinassa(pasteen tarinat tähän topiciin nimettöminä).

Vastauksia en aijo käyttää mihinkään tutkimukseen tai teoksen julkaisemiseen.
Indrid Cold
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 5:54 pm

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja Indrid Cold »

Tällaisissa kyselyissä olisi korrektia, että kysymyksen esittäjä itse vastaisi ensimmäisenä.
Leatherface
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Elo 01, 2011 5:20 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja Leatherface »

Lyhyesti sanottuna ei ole kokemusta eikä kakkua ole tulossakaan mistään(niin kuin joku saattaisi luulla kun tällasia kyselee) :D
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

Leatherface kirjoitti:Minfosta varmasti löytyy monen moista tallaajaa niin miksei vaikka linnassa istuneita :) Veikkaan, että on melko arka aihe kysyä, mutta kokeillaan kepillä jäätä.

Vastauksessa olisi mukavaa, jos niissä esiintyisi ainakin osa alla mainituista kohdista.

-Kyllä/Ei
-Kokemus/miltä tuntui
-Kuinka pitkä kakku/miksi/taustoja
-Miltä tuntunut vapaus istumisen jälkeen

...Tai tarinoikaa vapaasti.

Yksityiskohtia EI tietenkään tarvitse kertoa. Vastauksia voi lähettää mulle YV:ä jollei halua nickinsä paljastuvan tarinassa(pasteen tarinat tähän topiciin nimettöminä).

Vastauksia en aijo käyttää mihinkään tutkimukseen tai teoksen julkaisemiseen.
-En
-Ei kokemusta/Ei voi tietää tuntemusta
-kakkua tullu syötyä n.35cm. /esim.synttärit/hmmm..no omat ja ystävät ja myös vastasukupuolta :wink:
Noo vapaa kuin taivaan lintu.istuakkin välillä joutuu. Paskaaks tässä...voipi joutessaan vaikka käydä ulokosalla hyvällä ilmala kävelyllä :P
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Olen ollut vankilassa. Tosin vain vierailijan roolissa jäsenenä eräässä humaanissa liikkeessä jonka tarkoitus on auttaa päihdeongelmaista löytämään ongelmaansa ratkaisu niin halutessaan.

Kolkohkoja paikkoja joihin en tahtoisi pitemmäksi aikaa oleilemaan. Vapauden arvon ymmärtänee vasta kun sen on menettänyt.
neitix
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: La Elo 11, 2007 11:53 pm
Paikkakunta: =)

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja neitix »

Mä kävin opiskeluaikoina koulun kanssa tutustumassa Suomenlinnassa siihen työsiirtolaan, vai mikä se virallisesti onkaan. Oikein viihtyisältä paikalta näytti. Putkaa lukuunottamatta en itse ole lukkojen takana ollut enkä mene.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

-Kyllä/Ei
-Kokemus/miltä tuntui : ?? ei miltään.
-Kuinka pitkä kakku/miksi/taustoja. kymmeniä tuomioita vajaan 15-18 vuoden aikana/??/??
-Miltä tuntunut vapaus istumisen jälkeen vapaalta vankeudelta
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Oletko ollut vankilassa?

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Vain vierailijan roolissa, joten istumisesta en omakohtaisesti voi kertoa. Mutta ei sekään hyvältä tunnu kun läheinen kivitalossa joutuu olemaan. Se, ettei saa toiseen vierailun aikana koskea vaikka niin tahtoisi, puhumaan joutuu luurin läpi pleksin toiseltapuolelta..naapureilla on siinä samaan aikaan joku perheriita menossa, etkä kuule muuta kuin sen nalkuttavan äämmän kitinän.. Ja sitten jo joudutkin lähtemään ja jättämään läheisesi taas sinne.
Avotalot HUOMATTAVASTI lepposampia paikkoja!! Saa kahvia ja pullaa :lol: saa koskea, jutella, olla ulkona. Niin, ja saa pitää vierailun aikana rintaliivejä :roll: Vierailuajat on pidempiä.
Avotaloon ei koskaan ollut niin vastenmielistä mennä tai jättää toista kuin kivitaloon.
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
Vastaa Viestiin