Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
amle
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 7:44 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja amle »

Poikien käytöksestä pari kommenttia. Voin hyvin kuvitella tilanteen, jossa tyttöä kyllä tullaan vastaan illanviettoon, mutta ei saateta kotiin. Itse olin Karoliinan ikäinen 15 vuotta sitten, mutta tuskin teinit ovat nykyään yhtään kypsempiä. Ei nuorilla ole samanlaista vastuuntuntoa kuin aikuisilla, varsinkin jos K maininnut jotain kotona odottavasta äidistä, joka saattaisi olla vaikka vihainen juomisesta ja kotiintuloajasta myöhästymisestä. Eikä näistä pojista kukaan ilmeisesti ollut K:n seurustelukumppani..? Mielestäni juuri tämänkaltaisen vastuuttomuuden vuoksi alaikäisten alkoholinkäyttöön saisi suhtautua tiukemmin, sillä vahinkoja sattuu, koska nuoret ovat vielä lapsellisia eivätkä osaa pitää kaverista huolta. (Muistan, kun kaverini joi alaikäisenä jalat altaan ja hänet kannettiin kotiin kahden täysikäisen pojan toimesta. Sori OT, mut nyt vasta tajusin, että empäs itsekään ollut kaveriani kantamassa..)

Ja tuo seurakuntanuori-läppä... Ok, kiva tietää, että K:lla oli harrastuksia, mutta ainakin minun nuoruudessa seurakuntanuoret joivat siinä missä muutkin. Ehkäpä eivät olleet niin "koviksia", kuin muut, mutta silti. Herätysliikkeisiin kuuluvat nuoret ovat asia erikseen.
Rohkenen epäillä.
Panda
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 2:19 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Panda »

Road66
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 4:52 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Road66 »

Pari ajatusta myös minulta ketjuun:

Mikäli Karoliina on itse(?) ajanut skopansa Likolammenkadulle ei sen jääminen sinne minua mitenkään hämmästytä.

Skopa on kaatunut melko kokemattoman kuskin käsistä Likolammenkadulle eikä ole jaksanut - hento tyttö - nostaa sitä yksin pystyyn(skopa voi painaa jopa ~100kg). Hätääntynyt tyttö on sitten etsiskellyt apua(?) ja joutunut kauemmaksi ja kauemmaksi skopasta - tavarat jäänyt sinne.

Mitä hänelle sitten on tapahtunut???

Tuo Villilän- ja Mustanvuorenalue näyttää äkkiseltään kartalla/ilmakuvasta ehkä(?) helpolta, mutta osin tiheän- ja korkean aluskasvillisuuden ja lähes läpipääsemättömien puskien takia (mm. tuon uimarannan ympäristössä) toivotonta etsijöille eli ymmärrän poliisia ja koirien "suosimista".

Pidän hyvinkin mahdollisena - ikävä kyllä - että tällä alueella Karoliina edelleen on.

Poikien sanomisiin en luotta vähääkään(mm. kuka on ollut päihtyneenä ja minkä verran). Toivonkin, että ovat vain 3 "poikariepua" väärässä paikassa väärään aikaan ja ettei heillä ole valehtelua suurempaa osuutta katoamiseen tai muuhun Karoliinaan kohdistuneeseen.

Enempi luotan kilttiin kadonneeseen tyttöön ja toivon kovasti hänen löytymistään kunnossa; paikasta tai toisesta.

Voimia läheisille.
sepeteus
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 8:23 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja sepeteus »

ellmarj83 kirjoitti:http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194692 ... stoon.html

Tuon mukaan viimeiset puhelut on kytkeytynyt Tottijärven mastoon.
Mutta minä itse en ymmärrä sitä, että tarkoitetaanko tuolla juurikin Karoliinan puheluita vai niitä soittoja, joita puhelimeen on sen jälkeen yritetty soittaa, kun Karoliina on karonnut.
– Oletetun kaatumisajan jälkeen tyttö ei ole ollut itse aktiivinen puhelimen käytössä. Hänelle on kyllä soiteltu ja lähetelty tekstiviestejä jo heti katoamisyön ja aamun aikana.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194692 ... lkeen.html
Panda
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 2:19 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Panda »

LaraCroft
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Elo 13, 2011 3:29 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja LaraCroft »

MissHolmes kirjoitti:Musta jotenkin tuntuu, että sen tekstarin on laittanut sama, joka valehteli saattavansa. Joka kertoi reitin ja joi viinaa, vaikka muut kaksi ei juonut. Ja juuri se, jonka tuttavan kämppä tuo oli ja joka todennäköisesti oli KK:n kutsunut. :shock:

Mä saatoin teininä joskus pe ja la iltaisin poiketa naapurin kautta kylille lähtiessä ja siellä usein oli vain poikia. En kuitenkaan koskaan jäänyt sinne hengailemaan, ainoastaan moikkasin.
....toki aikaa on kulunut 30 vuotta....
Ihan sama ajatus heräsi... Moneltakohan ovat sieltä uimarannalta lähteneet ja mitäköhän siellä uimarannalla tapahtui..
rAWr
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ma Huhti 13, 2009 6:12 pm
Paikkakunta: Deep Black South

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja rAWr »

Poliisi on lopettanut lyhyeen kadonneen Karoliina Kestin laajennetut etsinnät.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... ivat-etene
Helvetti! Kaikki mikä näkyy, on matkaa..
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

http://i1199.photobucket.com/albums/aa4 ... esomaj.jpg
Kuva

Täytyy todeta, että avoimen kävelytien jälkeen ylhäältä Likolammenkadulle on vain n 100 metriä umpinaisempaa metsää. Ja Tesomajärvellekin matkaa on vain vajaa km jossa tosin täytyy ylittää rautatie ja muutama isompi katu.
vanja
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: To Marras 25, 2010 4:55 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja vanja »

PeppiTyttö kirjoitti: ILTASANOMAT:
Karoliina ei kuulemma tuntenut poikia kovinkaan hyvin, he eivät tunteneet koulusta, eikä seurakunnasta.. Joku on kuitenkin semmoinen jonka tunsi paremmin ja joku jonka tunsi huonommin. (suoraan lehdestä, siis mitä vitun lauseita nää on?)
Nää kuulostaa kyllä suoraan joltain keskustelupalstan kommenteilta...
PeppiTyttö kirjoitti:Kännykästä kerrotaan jotain plaplaa-jo-kuultu-juttua, mutta jotenki kummastutti se, että lehdessä lukee näin: Yksi illanvietossa olleista pojista on lähettänyt Karoliinalle aamuyöllä viesti, mutta Karoliina ei ole vastannut siihen. (MIKSI SE MAINITAAN? tuskin oli ainut tekstiviesti.)
Olis kiva tietää, mihin aikaan aamuyöstä. Todennäköisin vaihtoehto kumminkin "pääsitkö turvallisesti perille?" -tyyppinen viesti.
MissHolmes kirjoitti:Muakin kyllä ihmetyttää tuo biletys puolituttujen kanssa... :shock:
Sitten taas tuolla kavereiden perustamassa FB-ryhmässä poikien painotettiin olevan hyviä ystäviä... Otapa näistä selvää. Mikä tuossa iltasanomien jutussa on mainittu lähteeksi, anyone? Kuulostaa kyllä niin kuulopuheilta, etten tiedä, missä määrin näihin voi luottaa.

***

Uusi vaihtoehto tytön kuulostaa mielenkiintoiselta, ja tukee kyllä eksymistä vahvasti! Sen sijaan, että olis päästellyt suoraa tietä Epilään, on lähtenyt "oikaisemaan" sinne vanhalle kirkkotielle. Onko siellä sitten Korvenkatu näyttänyt tutulta (tultu ehkä sitä kautta?), ja sen takia on erehtynyt kääntymään sinne ja ajamaan ikään kuin ympyrää? Tähän asti ymmärrettävää ja uskottavaa (vaan on tosiaan täytynyt olla sekä huono suuntavaisto että kännissä...) - mutta mitä sitten on tapahtunut?!
Karoliinan olisi pitänyt myös nähdä äitinsä ennen äidin reissuun lähtöä, äiti lähti junalla yöllä yhdeltä.
Entäs sitten tuo, että äiti oli lähdössä pohjoiseen yöllä yhden junalla. Yhtäkkiä tämä yö-yhden kellonaika palaa mukaan kuvaan - oliko tämä peräisin jonkun pojan FB-seinältä, että joku oli kysellyt Karoliinaa jo 1:45 tai jotain? Kellä tästä oli tarkempi tieto?

Entäs sitten tää, että jonkun tiedon mukaan KK oli poistunut kotoaan yhdeksään mennessä - mulla oli mielikuva, että äiti ei silloin olis ollut enää edes kotona. Jos sen juna lähti vasta yhdeltä yöllä, niin tää tieto menee vähän ristiin?

Mikä on se mainittu teletietojen ristiriitaisuus?

Tää menee kyllä vaan oudommaksi ja oudommaksi koko ajan! Mitä hemmettiä siellä on oikein tapahtunut! *puistatus* Voi tyttöparkaa. :?
Coolio68
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: To Syys 02, 2010 6:02 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Coolio68 »

"tää nyt vielä vastata tähän, lopetan sitten tämän jauhamisen. Sekä tukiasema- että GPS-paikannus perustuu aina vahintään kolmen tai useamman 'tukipisteen' mittaukseen. Yhdellä nyt ei kerta kaikkiaan tee mitään, jos on esim. ympärisäteilevä antenni, tuo nyt kai sanoo järkikin. Mitään GPS-tietoja ei lähetellä automaattiseti, mutta tukiasematietoja kylläkin (lisäksi GPS nyt ei ole läheskään joka luurissa ja sen voi ja kannaakin virransäästön vuoksi yleensä kytkeä pois päältä). Ja vaikka tarkkuus olisi vain 100m, olisi kaiketi ollut helppo tehdä tuo paikannus ennen kuin puhelin sammui, mennä ko. paikalle ja soittaa luuriin, eiköhän olisi löytynyt (jos ei ollut äänettömällä)."

Tukiasemapaikannus (oikea termi solupaikannus) perustuu 1 - 3 mittauspisteeseen. Yleensä tukiasemassa kolme solua, voi olla myös 6 tai enemmän. Kun tiedetään etäisyys tukiasemasta (mittaamalla) ja keilan suunta, voidaan laskea karkea paikkaestimaatti. Kuka on väittänyt, että GPS -tietoja lähetetään automaattisesti?
Kuka idiootti kytkee GPS:n pois, jos sellainen on. Ei se akkua kuluta jos ei sitä käytä. HALOO!!!!
Ameriikassa operaattori ei saa avata verkkoa jos sillä ei ole hätäpuhelupaikannusta verkossaan ostettuna ja konffattuna päälle. That's it!

Eihän me voida tietää millä tarkkuudella KK:n luuri olisi voitu paikantaa, kun ei tiedetä oliko luurissa GPS vai ei, eikä sitä kuinka moneen tukiasemaan se olisi ollut kiinni siihen soitettaessa. Eikä myöskään tiedetä mitä paikannusmetodeja KK:n operaattorin radioverkko tukee!

Väitit silmät kirkkaina että tukiasematietoja hyväksikäyttämällä luurin voi paikantaa muutaman metrin tarkkuudella, nyt 100 metriäkin on liian vähän. YRITÄ JO PÄÄTTÄÄ!!!

Ja vielä kertauksena, YKSI mittauspiste riittää, mutta paikka EI OLE kovin tarkka.

-Bye!
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Missähän se käsilaukku lopulta on ollut ? Oliko se skootterin vieressä, vai oliko se siellä takaboxissa ? Tuosta on molemmat versiot iltapäivälehdissä.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
LaraCroft
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Elo 13, 2011 3:29 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja LaraCroft »

Valhalla kirjoitti:http://i1199.photobucket.com/albums/aa4 ... esomaj.jpg
Kuva

Täytyy todeta, että avoimen kävelytien jälkeen ylhäältä Likolammenkadulle on vain n 100 metriä umpinaisempaa metsää. Ja Tesomajärvellekin matkaa on vain vajaa km jossa tosin täytyy ylittää rautatie ja muutama isompi katu.
Pieniä polkuja ja isompiakin risteilee metsässä paljon, junaradan ylityspaikkoja myös löytyy. Tesomajärvelle pääsee nopeasti katoamispaikalta. Lisäksi alueella on pitkä puro, joka muuttuu koskeksikin välillä. Todella hankalakulkuista ja rämeistä metsää. Joenvarret ovat osittain jyrkkiä sekä isoja kiviä on paljon. Asumusta on kuitenkin jokapuolella lähellä, joten ilman loukkaantumista, sairaskohtausta ei metsään kyllä eksy
Hemmo
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 2:39 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Hemmo »

Jamake kirjoitti:Matkapuhelimen linkitys- ja paikannusasioista on täällä keskusteltu laajasti, tässä muutama perusfakta:

Ollessaan päällä puhelin mittaa signaalinvoimakkuutta aina lähimmistä tukiasemista ja lähettää tiedot matkapuhelinverkkoon
Matkapuhelinverkko sitten kytkee puhelimen aina voimmakkaimpaan tukiasemaan ja päivittää sijainnin myös matkapuhelinkeskukselle, joka näin tietää missä ko. puhelin (tai itse asiassa SIM/numero) on ja pystyy siten ohjaamaan siihen tulevan puhelun oikeaa reittiä
Eli siis, niin kauan kun puhelin on päällä, se voidaan paikantaa hyvin tarkasti juuri noiden tukiasemien signaalien voimakkuuksien perusteella helposti. Tähän on operaattoreilla sovellukset, joilla voidaan siis paikantaa sekä puhelin (IMEI-koodin mukaan) että SIM (puh. numeron mukaan) muutaman metrin tarkkuudella.

Puhelimen sammuttua, jää tuo viimeinen sijaintitieto lokeihin ja se kertoo siis vaan tukiaseman (ja antennin) ja sen avulla tiedetään vain hyvin laaja sektori (voi olla kymmeniä kilometrejä suuntaansa), jonka alueella puhelin on ollut, kun se on viimeksi paikannettu.
Hyvin selitetty, itse luin GSM-teoriat siinä vaiheessa kun ensimmäinen GSM-puhelin oli vielä stereoräkin kokoinen.
Puhelimen paikannus on helppoa, jos se on päällä, mutta ilmeisesti joitakin logeja noissa tukiasemissa on.
Tulee mieleen se Heinojen tapaus, jossa puhelimien paikkatietojen perusteella koko juttu lähti selviämään.
GSM puhelin on tuskin koskaan vain yhden tukiaseman alueella, ellei ole todella huono kenttä ja olla GSM-verkon ääri rajoilla. Näin siksi että autolla ajaessakin voit puhella satojen kilometrien matkan yhtä puhelua ja laite vaihtaa aina voimakkaimpaan tukiasemaan.

Voi olla katveita, mutta ihan helpolla ei kännykkä hae singaalia kovin kaukaisesta tukiasemasta, paitsi nyt Suomen Venäjän puolisella rajalla, jossa Venäjän tukiasemat olivat ainakin joku vuosi asennettu siten että puhelinlaskussa oli ulkomailla, siis Venäjällä, soitettuja ja vastaan otettuja puheluita, vaikka maantietä pitkin oli kymmenien kilometrien päässä rajasta. Meren rannalla varsin kaukanakin valtakunnan rajasta puhelin valitsi helposti vieraan valtakunnan verkon. Kokemusta on sain ison puhelin laskun.

Uskon, että poliisi ei ole kertonut ihan kaikkea tuosta puhelinasiasta. Aluksi sanoivat, että tietoja analysoidaan ja sitten kertoivat että jotakin on tietoja analysoimalla saatu selville, mutta eivät tietenkään kertoneet mitä.
Tietokoneiden aikana analysoinnin pitäisi tapahtua sekunneissa. Puhelin saattaa jo olla poliisilla, eivät vain kerro, koska tutkinnalliset syyt.

Puhelimen päällä ollessa sen paikantaminen on helppoa, ennen GPS-puhelimia oli puhelimeen asennettavia ohjelmia, jotka antoivat käyttäjällekin summittaisen sijainnin tukiasemien perusteella. Sama systeemi on muuten GPS-puhelimissa, eli toimivat jopa joten kuten parkkiluolissa ja sisätiloissa, vaikka oikea GPS-laite sanoo vain että GPS-signaalia ei saada.

Jos peruskäyttäjällä on tämä mahdollisuus niin mitkä ovat verkko-operaattorin mahdollisuudet?

Heinojen tapauksessa puhelintiedoista selvisi vaikka mitä. Jos puhelin on vain päällä ja käyt vaikka missä tekemässä vaikka mitä, soittamatta ja tekstaamatta, niin jäljillesi kyllä päästään. Koko GSM-teknologia perustuu siihen, että järjestelmä tietää koko ajan missä matkapuhelin on. Toki jos liikut kaupungissa joissa tuhansia ja tuhansia kännyköitä olet paljon paremmassa turvassa, kuin jos paiskaat jonkun Ruotsin laivalta mereen, tai käyttelet kirvestä.

Ulkomaille mentäessä ja puhelinta käynnistäessä menee jonkin aikaa, että puhelin menee verkkoon. Jos puhelimen verkonhaku on automaattinen, kuten se oletusarvoisesti on, tätä viivettä ei välttämättä edes huomaa, muuten puhelin tarjoaa valinnan mahdollisuuden paikalta löytyvien verkko-operaattorien verkoista.

Siis verkko tietää koko ajan missä on GSM-puhelin, jos se on päällä. Jos puhelin on päällä vaikka pitkällä junamatkalla vaikka et sitä käytä saatat ihmetellä että akku tyhjenee tavallista nopeammin. Se johtuu siitä että puhelin jatkuvasti vaihtaa tukiasemaa ja viestii niiden kanssa.

Jos katoamisen taustalla olisi ja oletettaisiin olevan ulkopuolinen taho, niin ymmärrän, että GSM-tukiasemien tietojen analysointiin kuluisi sekuntien sijasta useampiakin päiviä. Todennäköisesti kaikki tapahtuma-aikana lähistöllä olleet puhelimet ovat nyt rekisteröity ja poliisi tutkii kyseisten kännyköiden liikkeitä. Se ei ole helppo juttu.
Pre-paidista et saa käyttäjän tietoja ainoastaan puhelimen liikkeet.

Raisa katosi keskellä kaupunkia ja lieneekö hänellä ollut edes kännykkää.

Ja Karon tapauksessakin saattaa olla läheisiin tukiasemiin rekisteröityneenä melkoinen joukko kännyköitä.

Heinojen tapauksessa, koska keskellä korpea vähän kännyköitä, kaikki oli niin paljon yksinkertaisempaa ja jopa poliisi pääsi murhaajien jäljille.

Jos katoamiseen liittyy ulkopuolinen taho, niin poliisilla on jo tiedossa teletunnisteiden avulla tämän tahon liikkeet. Mutta niiden löytäminen massiivisesta teletunnistemäärästä taitaa olla melkoista harhailua ja hakuammuntaa.

Ja voihan olla että X-ihmisellä ei edes ollut puhelinta.

Suurta ammattitaitoa ei vaatine nuoren humaltuneen tytön kaappaaminen, mutta todennäköisyyksien takia en oikein usko, että joku aito ammattilainen olisi voinut olla asialla.

Outoja juttuja on tämä etsintäpartio, koiria liki enemmän kuin ihmisiä ja etsijöiksi ei haluttu vapaaehtoisia. Ruumiskoirat mielestäni todistavat, että poliisilla oli jo tiedossa tai vahva epäilys, että tyttö ei ole enää elossa. Ja nyt taitavat jo kaikki ne jotka eivät usko ufoihin olla sitä mieltä että Karoliinaa ei löydetä elävänä
Jamake
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Elo 11, 2011 10:45 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Jamake »

Voi pyhä yksinkertaisuus, paikannus perustuu aina etäisyyteen vähintään kolmesta kiinteästä pisteestä, miksiköhän ? Tässä vastaus nyt vaikka paikannus.com sivulta:

"Paikannus perustuu useimmiten laskentaan, jossa paikan sijaintikoordinaatti lasketaan sen etäisyydestä vähintään kolmeen tai neljään tukiasemaan. Laskeminen tapahtuu useimmiten mittaamalla ensin etäisyys tukiasemiin radiosignaalin kulkuajan tai voimakkuuden perusteella. Tukiasemista vedettyjen säteiden leikkauspiste ilmaisee paikan sijainnin. Tukiasemat ovat yleensä matkapuhelin- tai satelliittiverkossa, mutta ne voivat olla missä tahansa verkossa. Paikka voidaan laskea joko itsenäisesti käyttäjän käsilaitteessa tai operaattorin verkon avustuksella."
Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 909
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

sepeteus kirjoitti:Tuossakin jutussa todetaan että viimeiset puhelut soitettiin Tottijärven tukarista -->

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c= ... KALWrapper

Operaattorihan näkee erittelystään Karoliinan itsensä soittamat viimeiset puhelut, eiköhän tolla juuri sitä tarkoiteta.
Toisten uutisten mukaan kyse oli viimeisestä, tiistaiaamuna lähteneestä signaalista. Pitäisin kyllä jälkimmäistä tietoa uskottavampana. Puhelin lähettää signaalia jatkuvasti ilman lähteviä/saapuvia puheluitakin, ja operaattori tallentaa sen. Toimittajat varmaan taas sekoittaneet asioita.

"Jo yli viikon kateissa olleen Karoliina Kestin matkapuhelimen on kerrottu ottaneen yhteyden Nokian Tottijärvellä sijaitsevaan tukiasemaan. Kyse oli tytön puhelimen lähettämästä viimeisesti signaalista ennen kuin puhelin mykistyi tiistaina aamulla."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194691 ... ietoa.html

edittiä: jamake selvensikin asioita, eli vain tuo viimeinen signaali jää operaatoreille kun puhelin sammuu.
Viimeksi muokannut Mat-Lock, Ti Elo 16, 2011 1:44 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lukittu