Kiinalaisnainen surmattiin Tampereella - 2011

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Petu
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:46 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Petu »

Näenköhän omiani, mutta kun tuota videota hidastaa, niin aivan kuin ko. henkilö vetäisi savut juuri ennen kuin astuu suojatielle. Tai ainakin hieroo leukaansa. Oikealla kädellä.
viltsu81
Nikke Knakkertton
Viestit: 191
Liittynyt: Ke Syys 07, 2011 12:54 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja viltsu81 »

Katoin nyt ton videon rauhassa uudelleen ja on kyllä aika ala-arvoista kuvaa vuonna 2011 :shock:
No mutta niillä mennään mitä annetaan, toivottavasti julkaistaan lisää kuvamateriaalia.

Paita:
-College
-Huppari
-Kansitakki
-T-paita
-Pelipaita

Housut
-Verkkarit
-Colleget
-Salihousut
-"Reisitaskuhousut"

-Kengistä mahdoton sanoa, ehkä tummat.
-Tummat hiukset, tai tumma lippis, tai tumma pipo, tai tumma liina.

Pari huomiota.

1. Poliisin sivuilla olevaa .tif kuvaa on selvästi yritetty tarkentaa. Jostain syystä tarkennussofta on piirtänyt molempien kenkien kohdalle pienen valkoisen viivan. Joko toi on bugi siinä ohjelmassa tai tallenteessa, tai sitten tekijällä on kengissään ollut jotain valkoista sivuissa jonka softa pystyy nauhalta erottamaan, esim:
Kuva

2. En ole varma tekeekö silmät tempun, mutta nauhalla 00:03 ja 00:05 välillä tekijän oikeakäsi ei kulje tahdissa. Näyttää kuin sitä koukistettaisiin. Ehkä kaivetaan nenää tai katsostaan rannekelloa. Pitääkö oikeakätiset kelloa oikeassa kädessä? Mä en tiiä kun olen vasenkätinen... :D
Kulttuurirealisti
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Kuva on kuitenkin riittävä. Eiköhän läpimurto jutussa tapahdu pian , veikkaan ensi yötä eli keskiviikon vastaista yötä kun tyyppi on jo kiinni.

Ei ole niin tunnin päälle kiinniotto kun riittävän vahva ritsi on saatu. Yöllä on hyvä aika hakea tälläiset tapaukset.
Kapteeni Karhu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 9:45 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Kapteeni Karhu »

Moona kirjoitti:Hervannassahan on se "nistien" paikka jossakin tuolla tienoin ...
Tästä kaipaisin lisätietoja. Nuo tienoot ovat varsin tuttuja, mutta nisteistä ei ole minkään sortin havaintoja kertynyt.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Tää on kyllä kumma juttu.

Toisaalta sanoisin, että tuolla Etelä-Hervannan ok-alueella liikkuvalla miehellä on hyvä paikallistuntemus, siellä on pieniä katuja jotka kiertävät ympyrää, ja saattaa eksyä helpostikin, kaikki näyttä samalta.
Mutta sitten toisaalta, jos tuntisi alueen, fiksu varmaan lähtisi Ruskoon päin itään, ja siitä metsiä pitkin Annalaan/Ruskoon. Tosin maasto on hankalempaa ja poliisikoulu ehkä pelottaa sekä se, että yksinäinen spotataan helpommin kuin muun liikenteen keskellä kulkeva tallaaja?

Pari huomiota
Ensimmäinen havainto miehestä on Kuiskaajanpolulta, kun hän on juossut Näyttelijänkatua kohti. Seuraava havainto on Eino Salmelaisen Kadun ja Sinitaipaleen väliseltä kävelytieltä miehen juostessa pohjoista kohti . Viimeinen havainto miehestä on Hermiankadulta.
Jos noiden kahden havaintoväli on lyhyt, tämä tarkoittaa sitä, että mies juoksi puistoalueen läpi Kuiskaajanpolkua Näyttelijänkadulle ja jatkoi kiertämällä Näyttelijänkatua takaisin Hermian alueelle, n. 200 m länteen (aika rohkeaa) tullen Eino Salmelaisenkadun Sinitaipaleen kulmasta hiekkatienpätkän Hermian/TTYn kulmalle. Sen sijaan että olisi ottanut yhden kadun länteen päin, Elli Tompurin kadun, ja päässyt rauhassa ILMAN KAMEROITA alikulkua valtaväylän ali Insinöörinkadulle.

Tämä tukee sitä, että tekijä ei tuntenut seutua, eikä tiennyt että Hermian alue on täynnä kameraa.
Voi olla että tekijä yritti ensin bussiin, jolla ehkä tullut Hervantaan (30 päättäri), mutta pelkäsi ja päätyi kävelemään Hermian kautta Insinöörinkadulle päin ja sitä kauttaa pohjoiseen, keskustaan ja pois Hervannasta. Jokainen aluetta yhtään tunteva EI OLISI kävellyt tuota SInitaipaleen reittiä Hermiankadulle.

Ja viimein pointti, jos kaksi ekaa havaintoa oli peräkkäin, tämä tarkoittaa sitä, että tekijä oli Hermia/TTY alueella TUNNIN, pienellä alueella, missä? Sisällä rakennuksessa (Hermia, TTY)?

Ja sitten... jatkettuaan suoraan Atomikadulle päin tulee paloaseman sisäpiha, olisko siellä kamerat, tai ennen sitä, SInitaipaleen/Hermian parkkialueet, siellä varmaan on Nokian kameroita, saisi kuvaa samalta puolen katua. Ja jos mikään ei ole 10v muuttunut, niin Mikontalon takana (joka tuossa heti 20m päässä sinne suuntaan johon kävelee on lastentarha, eikös niissä ole kamerat pihoissa jo ihan vakiona?

Takki näyttää ohuelta tuulitakilta, tai hupparilta, jota tuuli pullistaa, siksi ehkä ohut tuulitakki/pusakka. Normivartalo, erikoisen "suora ryhti", hieman pälyilevä, voi johtua nopeutuksestakin. Saisiko jostain ohjeman, jolla tuota voisi katsoa normihitaudella?

Puukotus on kuultu naisen löytäneiden tuttavalta, ja verta on täytynyt tulla enemmänkin, jos kyse on takaapäin iskusta, kyseessä oli varmasti raiskaus/ryöstöyritys? Mutta sitten tuo, että näyttää ettei tuntisi aluetta, tilattu juttu? Nukahtanut 30 linjaan, päätynyt Etelä_Hervantaan, tavannut sattumalta naisen ja puukottanut? Does not make sense.
There are no crimes behind enemy lines
Moona
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Moona »

Tarkennus, jota Kapteeni jo kyselikin: väärinymmärsin kuulemani eli kyseessä on Hatanpäältä Hervantaan muuttanut "liekkimaja" - lähinnä siis ressuja katujen miehiä, joita en kyllä tähän osaisi yhdistää millään.
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...
Kapteeni Karhu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 9:45 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Kapteeni Karhu »

^ Ymmärrän. Tuo uusi spurgula on Väkipyöränkadulla, josta on tälle tapahtumapaikalle kai n. 1,5 km matka. Lisäksi siinä suunnassa ei ole deekujen kaipaamaa infrastruktuuria (kela, sossu, alko, kaupat) joten tuskin lähtevät tuonne edes hönöpäissään.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja joey »

Moona kirjoitti: Still-kuvasta olisin havaitsevinani, että valkoinen yläosa olisi nimenomaan college-takin (vrt. huppari) -tyylinen, joka vähän lepattelee vauhdissa ja saa siksi ihmisen vaikuttamaan todellista rotevammalta?
Mielestäni mies näyttää siis rotevalta siksi, että hän näyttää kuvissa pitkältä, mutta rakenteeltaan pituuteensa nähden sopusuhtaiselta.

Sitä sauhujen vetämistä en huomannut tuosta poliisin sivujen videosta, mutta uutisissa näytettiin juuri tarkempaa, zoomaamatonta kuvaa, jossa mies tosiaan näyttäisi selvästi koukistavan oikeaa kättään. Näyttää kieltämättä ihan siltä, että vetäisi henkoset. En tajua, mitä järkeä noin huonolaatuista kuvaa on levittää, kun siitä alkuperäisestä mies on paljon helpompi hahmottaa.
Moona
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Moona »

Sitä minäkin tarkoitin, osoittamatta kenellekään, että liehuvan näytti yläosa, jolloin on vaikea päätellä, että onko ihminen tanakka, roteva vai ihan hentoinen. Sama muuten pätee noihin joggareihin eli housuihin, nehän voi vetäistä vaikka puvunhousujen päälle.
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...
Caddy
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2008 8:50 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Caddy »

Joey, oliko minkä kanavan uutisissa? Löytyisiköhän tuota zoomaamatonta jostain netistä?
kettulainen
Hetty Wainthropp
Viestit: 460
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 3:00 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja kettulainen »

On kyllä ala-arvoinen video.

Ensimmäisellä kerra katsoin "ahaa, joku nuori hoppari-tyyliin pukeutuva suomalaisjuippi", sitten "selvästi ulkomaalainen" ja sitten "ahaa 40 vuotias romani" sitten "eiku hetkinen...".

Todella vaikea arvioida ikää saati kansallisuutta. Kiireessähän tuo kävelee ja liikuttaa oikeaa kättään ripeästi, ehkä hieman oudosti. Tai sitten tämä on silkkaa mielikuvitusta.

Löysien vaatteiden alle saisi kyllä kätkettyä toiset vaatteet, eli voinut matkalla dumpata nuo ja jatkaa matkaa hyvinkin erilaisen näköisenä. Riippuu toki tekijän motiiveista.

Onkohan tyypistä enemmänkin videokuvaa?

EDIT: Pettävätkö vanhat silmäni, vai näkyykö kuvassa tosiaan kuin vasemmassa kädessä jokin pieni valkoinen "kohta" aina välillä näkyisi? Siis tarkoitan, että kun käsi heilahti taaksepäin niin kahdesti näkyi kuin siinä olisi jotain vaaleaa heilahtanut vähän näkyviin?
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja skoone »

Moona kirjoitti:Sitä minäkin tarkoitin, osoittamatta kenellekään, että liehuvan näytti yläosa, jolloin on vaikea päätellä, että onko ihminen tanakka, roteva vai ihan hentoinen. Sama muuten pätee noihin joggareihin eli housuihin, nehän voi vetäistä vaikka puvunhousujen päälle.
En tiedä mihin tää kuuluisi, mutta laitan tänne. Eli olen miettinyt sitä, että kun Nokialla on nyt menossa paljon irtisanomisia (?) niin olisiko joltain suomalaiselta ko lafkan työntekijältä palanut käämi ja osoittanut näin, että ulkomaalaisia ei täällä töihin tarvita? Siis täyttä spekua minulta.

Vielä vähän ihmettelen sitä, että miksi tälle tapolle annetaan huomattavasti vähemmän palstatilaa kuin Kestin katoamiselle? Tietysti jos ajateltiin tytön olevan hengissä ja vaikka kidnapattu, niin asian kyllä ymmärtää.
Muista lähdekritiikki!
Poiroska
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 11:56 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Poiroska »

Miksei noinkin voi joku ajatella. Toisaalta Nokialla työskentelevä tietää, että yt-neuvotteluissa syntyperä tai kansalaisuus ei ratkaise ja päätöset siitä kuka jää ja kuka lähtee, tulevat yläviistosta ja koskevat kaikkia. Saman kaavan mukaan voisi ajatella, että nainen sai jäädä ja mies lähteä?
Toisaalta irtisanotuissa tai vapaaehtoisesti lähtevissä voi olla monta leveästi hymyilevääkin :)
Mutta kukapa tietää.
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Bias »

Aila Koskenniemi, Aamulehti
Hervannan surma: Joutuiko kiinalaisnainen uhriksi sattumalta?
Kuva

Poliisi on edelleen vaitonainen Hervannassa viime viikon maanantaina tapahtuneen 42-vuotiaan kiinalaisnaisen surman yksityiskohdista. Poliisi ei lähde toistaiseksi arvailemaan esimerkiksi surman motiivia eikä sitä, joutuiko Nokiassa työskentelevä kiinalaisnainen uhriksi sattumalta.Poliisi julkaisi tiistaina videomateriaalia miehestä, jonka epäillään liittyvän viime viikon maanantaina Tampereen Hervannassa tehtyyn naisen surmaan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo, että epäilty osattiin hakea videokuvista viikonloppuna tulleiden vihjeiden perusteella.

Niemisen sanojen mukaan poliisi pitää mahdollisena, että mies liittyy Hermian läheisyydessä tapahtuneeseen veritekoon.

– Se on yksi vaihtoehto, Nieminen toteaa.

Poliisi toivoo, että taloyhtiöt, liikkeet ja yhteisöt, joilla on kaduille ja pihoille osoittavia kameroita, ottaisivat yhteyttä poliisiin.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapaukseen liittyvistä havainnoista numeroon 050 399 8024 tai sähköpostiin [email protected].
*******************************************************************************************************************

Edit: Minä pitäisin todennäköisenä, että nainen vain sattui olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Siis samassa paikassa surmaajan kanssa.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Vaikuttaisi tosiaan siltä, että kyseessä on joku joka kuuli esim. äänen päässään, joka käski tappaa. Voisin pitää mahdollisena, että tällaiselle ihmiselle paine tunnustaa kasvaa vähitellen ja jossain vaiheessa hän tunnustaa jos ei poliisille niin lääkärille tai sossulle.
Vastaa Viestiin