Pia Surmat Pohjanmaalla 1991 ja 1994

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Muistan aika varmaksi jostain kuulleeni/lukeneeni että Leppinen on isänsä/sukunsa isossa yrityksessä töissä, taksia ei sentään toivottavasti ajele kuitenkaan vaikka jostain kuljetusalan yrityksestä taitaa olla kysymys.
Leppinen ei ole tainnut antaa pahemmin haastatteluja tapaukseen liittyen?
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Sirpa kirjoitti:molemmat Piat niputetettiin ikään kuin samaksi surmaksi
Kätevää, ettenkö sanoisi. :? :x
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Sirpa kirjoitti:Näistä aihetodisteista taas mielenkiintoisin on Leppisen tuhkakasa kotipihallaan, josta löytyi toisen Pian omaisuudeksi väitetyt, poltetut solki ja nappeja eräästä vaatteesta. Tyttöjen muuta tavaraa on kyllä kadoksissa. Tuo vaate, josta ed. mainitut napit ja solki olivat, nähtiin tytön päällä, joka oli käynyt soittamassa taksia, ja henkilö oli erehtynyt luulemaan häntä surmatuksi Piaksi. Myöhemmin selvisi, että kyseessä ei ollutkaan sama tyttö, mutta siitä huolimatta tuota tuhkakasasta löytynyttä materiaalia pidettiin yhtenä aihetodisteena Leppisen syyllisyydestä.
Tummensin tuon yhden kohdan Sirpan kirjoituksesta. Pitää nyt tähdentää: tuhkakasasta löydetyt napit ja solki, eivät olleet tämän taksia soittaneen tytön liivistä. Tuskin Sirpakaan sitä näin ajatteli, mutta tuosta tekstistä saa helposti sen käsityksen. Liivejä vain verrattiin keskenään, koska ne olivat identtiset. Tämä taas saatiin todennettua sillä, että Piasta oli otettu valokuva liivi yllä.
Taksia soittaneella tytöllä ei ollut mitään tekemistä Pia-surmien kanssa.
Näistä Pia-surmista keskustelimme Sirpan kanssa kiivaaseen tahtiin Hejacissa ja muistin virkistämiseksi haluan kopioida erään keräämäni tietopaketin sieltä:

Tekijä siis profiloitiin ensiksi ja haaviin jäi Leppinen. Hänellä oli kontollaan
-väkisinmakaaminen v.1989 Ylihärmässä ja
-väkisinmakaamisen yritys sekä vapautta loukkaava haureus v. 1994 Kurikassa.
Leppinen siis yllättäen tunnusti kaksi muuta väkisinmakaamisen yritystä, joista ei oltu tehty rikosilmoituksia. Hän kertoi ottaneensa kahdella eri kerralla liftaritytön kyytiinsä Seinäjoen Itikan risteyksestä ja yrittäneensä maata nämä väkisin. Tytöt olivat päässeet karkuun teon alkuvaiheessa.
Leppinen ei näistä tuomiota saanut, kuinka olisikaan, kun ei häntä vastaan oltu tehty edes rikosilmoituksia.

Leppistä kohtaan löytynyt näyttö oli monipuolinen:
-L:n auton etupenkillä olleet peiton kuidut olivat samanlaisia kuin Pia Kurun vaatteista taltioidut kuidut.
Lopullisen lausunnon mukaan Pia Kurun päällä tapahtumahetkellä olleista vaatteista tavattiin yhteensä 20 samanlaista viskoosikuitua kuin Leppisen Maxdassa syksystä 1990 käytetyn peiton kuidut olivat. Kuituja löytyi uhrin takin sisä- ja ulkopuolelta, housujen sisä- ja ulkopuolelta sekä rintaliiveistä.
Viskoosikuidut olivat laboratorion mukaan yksilöllisyydeltään hyvin poikkeavia ja niitä tavattiin uhrin vaatteista niiden kaikkia kolmea eri värisävyä ja molempia eri viskoosityyppejä.
-Lisäksi Kurun takin sisäpuolelta löytyi kaksi samanlaista polyamidikuitua kuin Leppisen istuinverhoilun kuidut olivat sekä yksi samanlainen puuvillakuitu kuin Leppisen asunnolla olleen lakanan kuidut olivat.
-Uhrista löytyi maalinsiruja. Laboratorioon lähetettiin satoja maalinäytteitä. Mikään ei täsmännyt. Näytteitä otettiin mm. Vassorinlahden ja ympäristön veneistä. Leppisen autosta löytyi tunkki, jonka varren maali täsmäsi.
-Kurun takista ja hänen alla käytetystä lakanasta löytyi halkaisijaltaan millin kokoisia rautaa sisältäviä metallipalloja. Leppisen autosta löytyi näitä palloja runsaasti. Hänen työhönsä kuului päivittäin polttoleikkaaminen ja hänen työpaikallaan oli tällaisesta työskentelystä syntyviä metallipalloja runsaasti.
Kuru ei ollut ollut tekemisissä polttoleikkauksen tai hitsaamisen kanssa.
Leppisen autossa näitä palloja tavattiin takajalkatilasta ja tavaratilasta.
-Kurun vasemmassa pakarassa todettiin noin 11 cm:n pituinen palkkimainen painumajälki. Tätä verrattiin mitä moninaisempiin esineisiin; tutkittiin kampoja, auton lattiamattoja, jousia, jääskrapoja, puhelimenjohtoja, suihkuletkuja jne.
Tähänkin löytyi vastaus Leppisen autosta. Hänen autonsa tavaratilan kannen kumitiiviste oli irronnut paikoiltaan. Kumitiivisteen pysyi puolestaan paikoillaan metallisen kiinnikkeen avulla. Kun tiiviste oli irronnut, metallikiinnike roikkui auton tavaratilassa. Kokeet osoittivat, että pakarajälki vastasi metallisen pidikkeen jättämää jälkeä.
-Auton tavaratilassa suoritettiin lisäksi rekonstruktio. Pian kokoinen tyttö mahtui tavaratilaan ja metallipidikkeen todettiin tällöin aiheuttaneen painauman. Myös muutama uhrista löytynyt naarmujälki vastasi tavaratilan keskikohdalta otettuja vertailujälkiä.
-Auton tavaratila oli takavarikkohetkellä öljyinen. Leppinen oli kuljettanut siellä polttoöljyä, jota hän oli käyttänyt asuntonsa lämmitykseen. Autossa olleesta peitosta löytyi öljyä, kuten myös Kurun takista, housuista ja paidasta. Tahrojen sijainti sopi myös rekonstruktiossa kokeiltuun uhrin asentoon.
-Kuljettajan penkin alta löytyi neljä kuljetusliinaa, joiden päissä oli solmut. Yhdessä liinassa solmu oli tehty niin, että liina oli taittunut kahdesta kohdin kaksinkerroin. Tällä kohdalla tehdyt jäljet olivat muodoltaan samantyyppisiä kuin Kurun kaulalla olleet kuristusjäljet.

Se, miksi Pia Töylin kohdalla väännettiin, oliko hänet surmattu, johtui siitä, että hänen ruumiinsa oli pahassa mätänemistilassa. Kuitenkin todettiin, ettei hän ollut hukkunut. Hänessä ei todettu myöskään kuolinsyyn selittävää sairautta, vammaa tai myrkytystä. Hänen emättimestä, suusta ja vulvasta löytyi heikkoja viitteitä siemennesteestä. Mätänemisen seurauksena vähäisemmät mustelmat ja hankaumat olivat voineet hävitä. Pia Töyli oli joutunut mitä todennäköisimmin henkirikoksen uhriksi.
Myös hänen vaatetuksensa viittasi tähän. Kaikki housut oli laskettu alas, rintaliivit nostettu ylös.

Leppistä kohtaan löytynyt näyttö Töylin kohdalla:
-Pia Töylillä oli ollut katoamishetkellä yllään punainen villakangastakki. Leppisen autossa olleesta peitosta löytyi punaisia villakuituja. Takki oli kuitenkin kateissa, mutta ateljeetyönä tehdyn takin vertailukappale saatiin ja myös hänen kotoaan saatiin takin kuituja. Kuituja Leppisen autosta löytyi 40 kpl etuistuimella olleesta peitosta, etuistuimesta, selkänojasta, takaistuimesta, selkänojasta, tavaratilan matosta ja oikeanpuoleisesta jalkatilasta.
-Töylin iholta ja asusteista alusvaatteita myöten löydettiin runsaasti samanlaisia metallipalloja ja -siruja kuin Pia Kurun jutun yhteydessä.
-Töylin laukku löytyi Kyrönjoesta, muutaman kilometrin päästä Leppisen asunnosta.
-Leppisen pihamaalta löytyi siis tuhkakasoja, joista seulottiin solki sekä metallinapin jäänteitä + kolme muuta nappia, jotka olivat pahasti tuhoutuneet. Näiden löydöksien todettiin tulleen siitä, että Töylin nahkaliivi oli poltettu paikalla.

Puolustushan siis vetosi siihen, että joku oli hakenut Leppisen pihasta lukitsematta olevan auton ja käyttänyt sitä surmien tekoihin. Oikeuden mukaan tällainen teko vaikutti hyvin epätodennäköiseltä.

Sirpa epäili jossain viestissä Pia Kurun löytymisajankohtaa. Kyllä se on oikein. Kuru löydettiin heti seuraavana päivänä kalastajan toimesta. Eihän häntä varsinaisesti vielä osattu edes kaivatakaan, kun jo ruumis löytyi.
Olen vuosia, vuosikymmeniä, seurannut tätä tapausta. Leppinen mitä ilmeisemmin sitten tyytyi tuomioonsa, kun faktat lyötiin pöytään. Ja eipä noissa kitisemistä olekaan. En muista koskaan törmänneeni mihinkään "henkilöhaastatteluun" Leppisen kohdalta, mitä usein kyllä on vastaan tullut muiden kohdalla.

-----
Tähdennän vielä sen verran, että siis tuo Sirpan epäily löytymisajankohdasta ei ole tällä palstalla esitetty vaan Hejacissa.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ailarilta hyvä ja kattava selonteko! Itse kaipailinkin sitä DNA:ta - kuten edeltä näkyy toinen ruumis löytyi ennen kuin ehdittiin edes kaivata, joten aikaisempi perustelu näytteen puuttumiseen, että ruumis oli ollut pitkään vedessä, ei päde. Leppinen kiisti syyllisyytensä loppuun asti, jonka myös tutkinnanjohtaja mainitsee useammankin kerran.

Poltetusta liivistä sen verran, että johtopäätökseen, että Pian päällä oli sattumalta sama liivi kuin taksia soittaneella tytöllä päädyttiin vanhojen valokuvien perusteella, ei sen perusteella, että mitä Pian seurassa ennen katoamista olleet ovat kertoneet vaatetuksesta.
Alethes doksa meta logu
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Ei noilta taksikuskeilta varmaan mitään puhdasta rikosrekisteriä vaadita, mutta kyllä nyt sentään joku roti olisi oltava, että kuka pääsee suhailemaan.
En tiedä, että onko taksikuskihuhussa mitään perää, mutta aikamoista se kyllä olisi, vaikka tuomio on jo kärsitty lain puitteissa...

Kyllähän tuo sälli on nuo murhat tehnyt, vaikka ei niitä ole ikinä myöntänytkään.
Luulen, että syy tuossa myöntämättömyydessä on juuri tuo yritys/isi.
Eikö se isä maksanut todistajia hiljaiseksi jo aiemmin, joten suu on varmaan siksi ollut pojalta supussa, ettei iskä hermostu...
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Sirpa kirjoitti:Ailarilta hyvä ja kattava selonteko! Itse kaipailinkin sitä DNA:ta - kuten edeltä näkyy toinen ruumis löytyi ennen kuin ehdittiin edes kaivata, joten aikaisempi perustelu näytteen puuttumiseen, että ruumis oli ollut pitkään vedessä, ei päde. Leppinen kiisti syyllisyytensä loppuun asti, jonka myös tutkinnanjohtaja mainitsee useammankin kerran.

Poltetusta liivistä sen verran, että johtopäätökseen, että Pian päällä oli sattumalta sama liivi kuin taksia soittaneella tytöllä päädyttiin vanhojen valokuvien perusteella, ei sen perusteella, että mitä Pian seurassa ennen katoamista olleet ovat kertoneet vaatetuksesta.
Minusta tuntuu, että tuo DNA-tekniikka ei ollut silloin vielä kehittynyt niin, että sitä olisi käytetty hyväksi tämän tapauksen yhteydessä. Myös DNA-rekisteröintiä ei tuolloin voitu käyttää, koska laki ei sitä sallinut.
Laitan tähän netistä löytämäni kappaleen (duodecim-kirja). Jostain syystä en saa tuota lehden linkkiä siirrettyä.

DNA-tunnisterekisterin avulla tuntematon rikoksentekijä voidaan löytää samaan tapaan kuin sormenjälkirekisterin avulla: rikospaikalta löytyneen biologisen näytteen DNA-tunnistetta verrataan DNA-rekisterissä oleviin tunnisteisiin. Suomessa DNA-tunnisteen rekisteröinti mahdollistui pakkokeinolain uudistuksen yhteydessä 1.7.1997 lähtien. DNA-rekisteri otettiin operatiiviseen käyttöön Keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa v. 1999, ja siellä on nykyisin tallennettuna yli 100 000 ihmisen DNA-tunniste.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ehkä en nyt oikein ymmärtänyt tätä:
Myös DNA-rekisteröintiä ei tuolloin voitu käyttää, koska laki ei sitä sallinut.
Mihin tässä olisi tarvittu DNA-rekisteriä?

Lause edilexistä:
.... Suomessa DNA-tutkimuksia on tehty rikosten selvittämiseksi vuodesta 1991 ...
Alethes doksa meta logu
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minä ajattelin tämän näin (kannattaa suhtautua varauksella):
Pia Kuru surmattiin 1991 ja hänet löydettiin välittömästi kuolleena vedestä. Tuolloin DNA-tutkimus rikosten selvittelyssä oli vielä Suomessa lapsenkengissä, joten tutkimus suuntautui vahvasti kuitunäytteisiin.
Tapaus ei kuitenkaan selvinnyt.
Vuonna 1994 syyskuun lopulla katosi Pia Töyli. Hänet löydettiin vasta seuraavan vuoden maaliskuussa. Tuolloin Pia-surmat niputettiin yhteen tapahtuneiden yhtäläisyyksien vuoksi. Tutkintaan otettiin mukaan profilointi.
Pia Kuru oli tietenkin tehtyjen kuolinsyytutkimusten jälkeen haudattu eli v. 1991.
Kun Töylin ruumis löytyi, DNA olisi mahdollisesti ollut jo käytössä. Töylin ruumiista ei kuitenkaan enää saatu eristettyä vieraan ihmisen DNA:ta, vaikka eturauhasperäistä entsyymiä saatiinkin.

Tietysti näin maallikkona voisi ajatella, että olisiko Leppisen autosta sitten löytynyt enää tyttöjen DNA:ta, jos olisi etsitty, kun hänet ensimmäisen kerran otettiin tarkastelun alle tammikuussa 1995. Tai saattahan olla, että etsittiinkin?
Leppinen kuitenkin saatettiin sitoa Pia-surmien tekijäksi erinäisten kuitunäytteiden avulla.
Jos hän ei kuitenkaan olisi ollut tekijä, olisi jonkun pitänyt varastaa hänen autonsa kahteen kertaan ja tehdä molemmilla kerroilla naissurma. Tämä ei kuulosta uskottavalle.
Mutta tämä koko tapahtumien kulku DNA:n osalta on vain oma ajatelmani, kun olen vuosia uudelleen ja uudelleen palannut noihin tapahtumiin. Ehkä DNA:n käyttämättömyyteen on ihan eri syyt, mutta mistään en ole löytänyt edes mainintaa siitä, vaikka olen sitä yrittänyt selvitellä.
Jos DNA-rekisteri olisi ollut jo käytössä, tottakai ensin kuolleesta Kurusta olisi voitu heti ottaa näytteet ja verrata niitä rekisteriin.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Leppinen kuitenkin saatettiin sitoa Pia-surmien tekijäksi erinäisten kuitunäytteiden avulla.
Paljonko niitä kuituja käytiin keräämässä Pian kotoa? Tuo kerätty määrä aivan erikseen vielä mainittiin. Auto tutkittiin ensin, mitään kuituja ei löytynyt, ja uusintatutkimuksessa löytyi, eikö se mennyt näin?

Miten ensin kuituja ei löydy, ja sitten löytyy? Miten tulee Leppisen pihaan tuhkaan napit ja soljet, kun on silminnäkijähavainto taksitytöstä, ja kun selviää, että tyttö ei ollutkaan Pia, niin pitää vanhojen valokuvien perusteella päätellä, että - mikä sattuma - Pialla onkin joskus ollut samanlainen liivi, olipa meillä onni matkassa! Eikö ensin kartoiteta, että mitä kadonneella on kadotessaan päällä?

Miksi ei kysytty niiltä kavereilta, että oliko Pialla ko. liivi päällä vai ei, joiden seuraussa hän oli juuri ennen katoamista?

Mistä valkoisesta pakettiautosta täällä puhutaan, että Pia olisi nähty juttelemassa sellaisen kuljettajan kanssa? Ei Leppisen auto mikään pakettiauto ollut. Miksi sanotaan, että silminnäkijähavaintoja ei ehditty käydä läpi, kun ei ollut aikaa, ja sitten käytetään aikaa kuukausikaupalla raapimalla maaleja jostakin laivarannan veneistä?

Tuo DNA-selitys ei toimi. 70-luvullakin tapahtuneita rikoksia on selvitetty DNA:n avulla, tai sitten tässä on vain tehty sama temppu kuin -72 surmatun Jämiäluoman Helenan tapauksessa (mikä ei ole vieläkään selvinnyt), eli kaikki murhaan liittyvä materiaali on hävitetty. Näin väitetään Helenan kohdalla tapahtuneen.
Viimeksi muokannut Sirpa, Ti Syys 27, 2011 12:50 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Mistä ihmeestä tällainen tieto on peräisin, ettei autosta olisi heti löytynyt kuituja? En ole ikinä kuullut tällaista! :shock:
Oletko Sirpa nyt varma, ettet sekoita johonkin toiseen tapaukseen?
Voitko mainita lähteesi tällaisesta asiasta, sillä se todella kiinnostaa minua. Tällainen on mennyt täysin ohi minulta.
Minä olen kaikista tietolähteistäni ymmärtänyt, että kuidut löytyivät välittömästi Leppisen autosta, kun hänet teosta pidätettiin ja auto otettiin tutkintaan.
(Nyt on mentävä nukkumaan, mutta jatketaan taas)
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Mistä ihmeestä tällainen tieto on peräisin, ettei autosta olisi heti löytynyt kuituja? En ole ikinä kuullut tällaista! :shock:
Katsopa uudelleen se TV juttu, mikä sen ohjelman nimi nyt oli. No se mistä on paljon puhuttu, ja missä tulee näitä rikosjuttuja, YLE areenallako se on

Katso se ohjelma tarkkaan, ei niin että asennoidut vahvistamaan syyllisyyttä tai syyttömyyttä, vaan aivan kuten siinä kerrotaan - seuraamaan puhetta - asioiden tapahtuneen.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Katsoin tässä välissä ohjelman uudelleen. Linkki on tässä.

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1 ... 753&a=6367

Kyllä, siinä oli juuri tuo uudelleen tutkiminen - tarkistin vielä - koska auto takavarikoitiin tutkimuksiin, ennen kuin toisen Pian ruumis löytyi. Mutta ilm. tutkimus ei koskenut autoa uudelleen, vaan sieltä kerättyä aineistoa, ja uudessa tutkinnassa siitä löytyikin punaisia kuituja. Kuitututkimus oli uutta, sitä tehtiin 3 vuotta ohjelman mukaan, ja tutkintaan poliisi toimitti satoja näytteitä.

Nyt kiinnitin huomiota, että kuvaruudussa näkyi paperi, jossa luki, että "jos silminnäkijähavainto pitää paikkansa...", mutta puheessa sanottiin, että silminnäkijähavaintoja ei ehditty tutkimaan, mutta sitä vastoin tutkittiin veneet, omistajat, kiinteistöjen omistajat ja heidän taustat yms.

Liivitarina ja nappien yms. tarina meni kuten kerroin, ja alunperin kun Pia oli ilmoitettu kadonneeksi, ei oltu kerrottu, että hänellä olisi ollut ko. liivi päällään. Tämä ajatus tuli taksia soittaneesta tytöstä. Kun selvisi, että tyttö ei ollutkaa Pia, niin asiaa siis selvitettiin valokuvien perusteella. Pia oli ollut liikkeellä ystävättärensä kanssa - ei puhuttu mitään, että ystävätär olisi vahvistanut Pialla olleen tämän liivi yllään, kun hän katosi.

Ensimmäisen Pian kohdalla puhuttiin puuttuneista tavaroista, kuten alushousut, sukat ja kengät, jotka ovat kadoksissa edelleen. Punaiset villakuidut olivat nämä jälkimmäisen Pian kuidut, jotka löytyivät uuden tutkinnan jälkeen.

Edelleen hämää tuo profilointiasia koskien seksuaalirikoksia. Profiloinnissa oli 14 seksuaalirikosta, joihin sopi samat tuntomerkit, joita Leppinen ei tunnustanut, siis niistä ei ollut ilmoitusta, henkilöä siis hänen nimeään, mutta hänen sanotaan tunnustaneen kaksi yritystä, joista ei oltu vastaavasti tehty ilmoitusta. Leppisen nimi ei siis voinut olla missään rekisterissä näistä seksuaalirikosasioista.

Ainoa mistä Leppisen nimi ko. ohjelman mukaan tuli esille, oli ylinopeussakko.

Ajakaahan varovasti!
Alethes doksa meta logu
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minä en nyt ehdi katsoa tuota uudelleen, mutta katson kyllä kun ehdin. Olen sen usein katsonutkin, mutta pitää sitten olla nyt tarkempi.
Tästä olen kuitenkin eri mieltä, ettei Leppinen ollut missään rekisterissä seksuaalirikoksista. Leppinen oli -89 ja -94 vuosina syyllistynyt seksuaalirikoksiin.
Kävi kuitenkin niin, että näiden lisäksi hän tunnusti kaksi sellaista tapausta, joista ei ollut tehty edes rikosilmoitusta ja tämä sai loksahtamaan poliisien leuat auki.
Itse mietin, josko Leppinen halusi antaa itsestään kuvan "tavallisena raiskaajana" eikä minään murhamiehenä.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Kyllä tämä nyt sen verran kiinnosti, että päätin sittenkin katsoa tuon videon uudelleen heti. Vaikka kuinka puolueettomalla silmällä ja korvalla seurasin, en löytänyt Sirpan mainitsemaa mainintaa siitä, ettei autosta löytynyt kuituja.
Voitko Sirpa mainita tuon ajankohdan, missä tämä kohta on?
"Matti" (Leppinen) siis otettiin kiinni ja hänet oli päästettävä 3 päivän kuluttua vapaaksi. Hänen autonsa kuitenkin jäi samaisella reissulla takavarikkoon ja sieltä löytyivät ko. kuidut. Näin kerrotaan videolla.
Onko joku muu kuin Sirpa löytänyt tuollaista tietoa videolta?
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Pia Surmat - Keskustelu jatkukoon

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

En tiedä mistä olet saanut nuo mainitsemasi vuodet ja tuomiot, koska tällaista tietoa ei ohjelmassa ole, ja jos näin olisi, niin ihmettelen, että se on jätetty sanomatta. Siis tarkoitatko, että auto olikin poliisin hallussa, kun jälkimmäisen Pian ruumis löydettiin?! Koska se takavarikoitiin? Kait se nyt kuitenkin palautettiin ennen kuin tyttö katosi? Siis Leppisen sanotaan tappaneen toisenkin Pian, kun jo oli tutkinnan alla?!
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin