Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Kiiski Vastaranta
Olivia Benson
Viestit: 710
Liittynyt: Pe Helmi 19, 2010 12:50 am

Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Kiiski Vastaranta »

Blanchard, Oklahoma, USA

Kuva

Sarah McKinleyn(18v) aviomies oli juuri jouluna kuollut keuhkosyöpään ja hän jäin yksinhuoltajaksi ja asui kolmekuukautta vanhan poikansa kanssa kaksistaan.
Miehensä hautajaisten jälkeen Justin Martin ilmestyi pilkkopimessä Sarahin asunnolle kolkuttelemaan ilmottaen että on Sarahin naapuri ja haluaisi esitellä vain itsensä mutta Sarah ei suostunut avaamaan ovea.
(Sarahin äiti kertoo myös että Justin Martin oli väijynyt Sarahia jo kaksi vuotta sitten rodeokilpailujen aikanaan.)
Uutenavuotena Justin Martin tällä kertaa kaverinaan 29-vuotias Dustin Stewart ilmestyi uudestaan Sarahin oven taakse, ja tällä kertaa sentään päiväsaikaa mutta aseistautuneena 12-tuumaisen(30cm) metsästysveitsen kanssa tekemään Sarahiin “tuttavuutta”.
Kaverin ja metsästysveitsen tuoman rohkeuden tunnossa “tuttavuuden” tekeminen alkoi heti paljon aggressiivisemmin ovia ryskäen ja yrittäen päästä väkivalloin sisälle asuntoon. Martin ryskäsi ja potki ovea pääsääntöiseti etupihalla metsästysveitsi “turvanaan” yrittäen päästä asuntoon sisälle mistä hyvänsä ja Stewart metelöi takapihalla. Sarah ei suostunut vieläkään avaamaan ovea.
Sarah oli lukinnut ovet ja tehnyt vielä sohvasta barrikadin oven eteen estääkseen sisälle tunkeutumisen, jonka jälkeen hän käveli makuuhuoneeseen jossa hän antoi pojalleen tuttipullon suuhun, jonka jälkeen otti metsästyshaulikon ja pistoolin turvakseen ja soittaen 911 hälytysnumeroon.

Sauraavassa pätkä hätäkeskuskusvirkailijan kanssa käydystä keskustelusta

SARAH MCKINLEY'S 911 CALL TO GRADY COUNTY SHERIFF

DISPATCHER: What's going on?

SARAH MCKINLEY: There's a guy at my door. I’ve got some dogs that keep coming up missing. This guy’s up to no good. My husband just passed away. I’m here by myself with my infant baby. Can I please get a dispatch out here immediately?

DISPATCHER: Hang with me a second. Are your doors locked?

SARAH MCKINLEY: Yes, I’ve got two guns in my hands. Is it okay to shoot him if he comes in this door?

DISPATCHER: Well, you have to do whatever you can do to protect yourself. I can’t tell you that you can do that, but you do what you have to do to protect your baby. Is he trying to get in the door?

SARAH MCKINLEY: He just keeps knocking.

DISPATCHER: Okay. Alright. Do you have like an alarm on your car that you can set off with your remote control that might scare him and get him away?

SARAH MCKINLEY: No, I don’t.

DISPATCHER: Alright, that’s okay.(rustling)

The dispatcher then transfers Ms McKinley to a neighbouring county. That call was not recorded.

21 minuuttia vierähti puhelimessa odottaen apua ja keskustellessa hälytyskeskusvirkailijan kanssa suunilleen klo 14.00 24-vuotias Justin Martin sai potkittua oven auki ja pääsi sisälle asuntoon.
30cm pitkä metsästysveitsi kädessään Martin uhkailuja syösten rynniin siis sisälle, mutta pitkälle Martin ei silti päässyt sillä Sarah ei kauan enään miettinyt mitä hänen tulee tehdä. Olihan hän jo soittanut apua, ollut puhelimessa ainakin 21 minuuttia, joka ei ollut saapunut ja hänellä oli lakia suojanaan jonka myös Martin ja Stewart varmasti tiesivät.

MAKE MY DAY LAW
Castle Doctrine - colloquially called the Make My Day Law from the 1983 Clint Eastwood film Sudden Impact – are legislated by individual states. Not all states have the law, which allow people to defend themselves in their homes. Oklahoma law states that anyone unlawfully entering a person’s home can be defended against by using physical or deadly force. The law was recently expanded in Oklahoma to include businesses.

Ja näin ollen Sarah laukaisi aseensa puolustaen itseään ja 3kk:n ikäistä poikaansa, laukaus osui Martinin vartaloon ja hän tuupertuu barrikadiksi oven eteen laitetulle sohvalle johon Martin menehtyy hetken päästä saadessaan kuolettavat haavat haulikosta.
Laukauksen kajahtaessa Stewart pakenee paikalta, mutta on jo pidätettynä poliisin hallussa. Dustin Louis Stewart saatiin poliisien huostaan ottamalla yhteyttä hänen vanhempiinsa joiden avustuksella hänet toimitettiin Blanchardin Poliisi asemalla jossa hän on pidätettynä tällä hetkellä ja häntä tullaan syyttämään ainakin murrosta.

Kuva

Sarahilta jolta meni kaikki säästöt miehensä hautajaisiin on alkanut saamaan tapauksen jälkeen paljon apua, niin taloudellista kuin oikeudellista.
Sarah on alkanut etsiä myös uusia saksanpaimenkoiria joita häneltä on katosi kummallisesti ennen tapausta, ja poliisi on alkanut selvittää liittyvätkö koirien katoamiset myös tähän tapaukseen.

Kuva

'There's nothing more dangerous than a woman with a child': Teen mom shoots dead intruder a week after baby's father died of cancer
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ancer.html

911 call released after mother kills intruder
http://www.kfor.com/news/local/kfor-911 ... 1052.story

Community helps teen mom forced to kill intruder
http://www.kfor.com/news/local/kfor-com ... 1533.story

Blanchard Mother Who Shot, Killed Intruder Recalls Home Invasion Terror
http://www.news9.com/story/16427212/bla ... e-invasion

Okla. teen mom asks 911 for permission, fatally shoots intruder on New Year's eve
http://www.cbsnews.com/8301-504083_162- ... ontentBody

Yes, I’ve got two guns in my hands. Is it okay to shoot him if he comes in this door? Kuva
Tiedelehti 27.05.2010 19:00
-Testosteroni vähentää sosiaalista sinisilmäisyyttä
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3755
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

YES!

Ei kun siis koko USA pitää saada ampuma-ase vapaaksi, niin kotiin tunkeutumiset loppuu, ihan samalla tavalla kuin rattijuopot loppuvat Soumesta kun promillerajaa lasketaan....
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Hyvin toimittu. Eihän tuossa tilanteessa oikein muuta voinut tehdä. Toinen vaihtoehtohan olisi ilmeisesti olla tulla tapetuksi itse. Onhan se sääli kyllä, että ihminen kuoli. Ihmishenkihän kun on niin kullanarvoinen aina, oli sitten kysymyksessä millainen kriminaali hyvänsä... :roll:

Nyt vaan pohdituttaa, että kun joka ihminen on yhtä arvokas, niin kumpi vaihtoehto tässä nyt sitten olisi ollut parempi kuolleena. Pienen lapsen äiti vai joku kriminaali. Ain niin, tätähän ei saa edes pohtia...
Yhtä arvokkaitahan olemme kaikki... 8)
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

^Itsehän olen päätynyt tuossa siihen, että jokaisella on kuolemansyntinsä ristinään, toisilla pahemmat, toisilla vähäisemmät. Se on sitten kohtalo tai kohtalon ottamineen omiin käsiinsä, että kuka kerkeää painaa liipaisinta ensin. Kuolleita jokaisesta kuitenkin tulee jossain vaiheessa.

Itse tapauksesta. Syvältähän tuo on, että ihmishenki lähti, parempi se olisi ollut sekä ampujan että kuolleen puolesta, jos tämä murtautuja olisi jäänyt henkiin. Mutta toisaalta minusta se, että 21 minuuttia on jo apua odoteltu ja aika suoraan tuolta hätäkeskukseltakin on sanottu, että ammu jos tarvitsee, on ihan tarpeeksi. Ei tuo mahtanut tuo murtautujakaverikaan ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa olla, jos oli jo tuollaisia useampia kyttäilyjä taustallaan. Varmasti ne koiratkin liittyivät ihan samaan touhuun, lienee jo pidemmän aikaa suunnitellut tätä hyökkäystä McKinleytä kohtaan ja oli raivannut sieltä esteitä pois edestään etukäteen.

Onkohan ruumiinavauksista selvinnyt, oliko kaveri päästään sekaisin vai jonkin vaikutuksen alaisena? Vaivautuisiko joku random huumehemmo noin pitkän aikaa kyttäilemään? Sen puolesta väittäisin mielenterveysongelmia, joita voi olla vaikeampi todeta kuoleman jälkeen.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Zara
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:15 pm

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Zara »

Eipä tuossa hirveästi ole ollut nuorella äidillä vaihtoehtoja, kun on parikymmentä minuuttia jo odottanut apua ja lopulta miehet rynnii veitsen kera sisälle ( sekin että ovat niin sinnikkäästi jaksaneet ryskää oven takana tuon ajan, kuvastaa minusta sitä, millä agressiivisuudella ovat olleet liikkellä).. :|

Vaikea tietenkään sanoa varmasti, mitä itse tekisi tuossa tilanteessa, mutta jos samassa tilassa olisi oma lapsi herranjestas, niin en todellakaan jäisi katsomaan, että ovatko miehet miten vakavissaan :| Jos noin puolustautuminen on ainoa keino, se on.
" Toto, I've got a feeling, we're not in Kansas anymore.."
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Aikas jännä :shock:

Siis yli 20 minuuttia saa odottaa apua, vaikka kertoo olevansa 3kk ikäisen vauvan kanssa yksin ja joku tulossa veitsen kanssa oven läpi? Huh.

Anyway, tuon tunkeilijan arvo on -0, arvostan enemmän kadonneita sakujakin, mihinkähän ne hävisivät?
There are no crimes behind enemy lines
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja teppo »

Nyt on hyvä tarina. Mutta onko jo liiankin hyvä?
Zara
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:15 pm

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Zara »

Ainoa mikä minua vähän ihmetyttää, on tuo että äiti poseeraa tv-ohjelmalle kuinka piti asetta ja minusta hänellä on pieni hymynkare huulillaan :?: Saatan kyllä tulkita täysin väärin, mutta ei tulisi itselle kyllä mieleen poseerata pyssyn kanssa julkisuudessa tuon jälkeen.
" Toto, I've got a feeling, we're not in Kansas anymore.."
A Laza
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Su Joulu 07, 2008 12:31 am

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja A Laza »

Itseäni häiritsee taasen tuo hätäpuhelun aloitus. Kummallista jaarittelua aviomiehen kuolemisesta ja katoilevista koirista. Voisi jotenkin kuvitella, että tuossa tilanteessa ensin pyytäisi vain apua, koska joku tunkeutuu sisään. Muistuttaa hieman sitä puhelua, jonka Zahra Bakerin isä soitti tyttärensä kadottua.
Panu
Olivia Benson
Viestit: 702
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Panu »

A Laza kirjoitti:Itseäni häiritsee taasen tuo hätäpuhelun aloitus. Kummallista jaarittelua aviomiehen kuolemisesta ja katoilevista koirista. Voisi jotenkin kuvitella, että tuossa tilanteessa ensin pyytäisi vain apua, koska joku tunkeutuu sisään. Muistuttaa hieman sitä puhelua, jonka Zahra Bakerin isä soitti tyttärensä kadottua.
Arvatenkin aloittaa noin, koska pyrkii perustelemaan miksi tarvitsee apua heti. Tässäkin tapauksessa, vaikka perustelut olivat hyvät, niin avunsaanti kesti yli 20 minuuttia mihin mennessä tuo häirikkö oli jo ammuttu.
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Seea
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 6:05 pm
Paikkakunta: Jokela

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja Seea »

Minusta jokaisen oma koti on aluetta, jonne kellään ulkopuolisella ei ole luvatta normitilanteessa yhtään mitään asiaa. Kun oveen koputetaan hyvät mielessä, ei silloin ole tietenkään veistä mukana, eikä myöskään tarvetta jäädä ovea potkimaan tai ryskyttämään. Jos joku taas on tulossa selkeästi pahat mielessä, on oven takana odottavalla oltava oikeus omiaan ja itseään puolustaa.

En tiedä "varoittiko" Sarah tunkeutujia. Olisivatko he kuunnelletkaan? Itse luultavasti yrittäisin varoittaa, ampumalla varoituslaukauksen tai esittelemällä hallussani olevaa asetta samasta, mistä hän sitten ikinä havaitsi veitsen. Sen jälkeen, jos ei mene kaaliin, että ei tänne kannata väkisin tulla, antaa tunkeutuja minun mielestäni oikeuden toiselle puolustautua itseään vastaan.

Ikävää kuitenkin tietysti on, että puolustautumiseen liittyy edes yksi kuolemantapaus, sitä ei voi kiistää..
northeast
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: La Tammi 02, 2010 4:12 am

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja northeast »

Hyvä että nainen pystyi puolustamaan itseään ja vauvaansa. Tyyppi oli stalkannu tota naista pitemmän aikaa ja puskenu oven läpi jo 20min. Kumma ettei tossa ajassa ole saatu kyttiä paikalle. Tottakai mieluummin olisi suonut tilanteen päättyvän niin että kaikki saavat pitää henkensä, mutta kun nyt noin kävi niin jokainen voi pyöritellä ne omat moraaliset stalker vai vauvan äiti-ajatusleikkinsä.

En tiedä millä tavalla nuo Jenkkilän hätäkeskuksen työntekijät yleensä neuvoo vastaavissa tilanteissa. Tässä tapauksessa dispatcheri sano että pakko kai on ampua jos hyökkääjä tulee sisälle, mutta on niitä toisenlaisiakin tapoja toimia. Tässä esimerkki: 66-vuotias mummeli on soittanu hätäkeskukseen koska tyyppi pyrkii ikkunasta sisälle vaikka rouva on ampunu jo kaksi varotuslaukausta(!). Hätäkeskuksesta sanotaan että älä ammu vaikka tunkeutuja tulee ikkunan läpi. No, mummo ei sitten totellut ohjeita vaan ampui miehen. Ei saanut syytteitä.
Video: http://abclocal.go.com/kabc/story?secti ... id=8459092


Huomiona vielä: Rapakon takana on toi home invasion-meininki aika raakaa touhua, jos haluaa hakea niin löytyy todella paljon uutisia missä kämpän omistajat on pistetty kylmäksi. No, isoon maahan mahtuu.
If we could just find out who's in charge, we could kill him.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

northeast kirjoitti:En tiedä millä tavalla nuo Jenkkilän hätäkeskuksen työntekijät yleensä neuvoo vastaavissa tilanteissa. Tässä tapauksessa dispatcheri sano että pakko kai on ampua jos hyökkääjä tulee sisälle, mutta on niitä toisenlaisiakin tapoja toimia. Tässä esimerkki: 66-vuotias mummeli on soittanu hätäkeskukseen koska tyyppi pyrkii ikkunasta sisälle vaikka rouva on ampunu jo kaksi varotuslaukausta(!). Hätäkeskuksesta sanotaan että älä ammu vaikka tunkeutuja tulee ikkunan läpi. No, mummo ei sitten totellut ohjeita vaan ampui miehen. Ei saanut syytteitä.
Video: http://abclocal.go.com/kabc/story?secti ... id=8459092
Kai se riippuu paljon alueestakin. Keskiosassa ymmärtääkseni on ne pahimmat asevauhkoojat ja ns. asevaltiot, joissa asennoituminen ja lait on ihan erit asejutuissa kuin muualla. Voisin hyvinkin kuvitella, että sillä keskialueella jos soittaa ja ilmoittaa, että jamppa pyrkii sisälle asuntoon, saanko ampua, niin herkästi se lupa heltiäisi. Eri osassa sitten eri tavalla. (Ihan mutu-tuntumaa toki, mutta olen tosiaan ymmärtänyt että siellä asevaltioissa on aikalailla hurja meno mitä tulee näihin tunkeutujien tai muiden ampumiseen ylipäätään...)

Tuossa tämän ketjun aloitusuutisessakin puhutaan tuosta Make my day-laista, joka on kyllä ristitty nololla ja lapsellisella nimellä ja hieman on kyseenalaista sekin, että onko se nyt kuitenkin loppupeleissä ihan ok ampua se sisälle tullut. Ehkä se on sitten tämä suomalainen kasvatusmalli, että yritetään pitämään tyypit hengissä viimeiseen asti, oli se sitten hyvis tai pahis, kun vaikuttaa siihen ajattelutapaan. Tässä tapauksessa ihan toimiva ratkaisu, mutta voidaanko sitä yleistää kaikkiin asuntoihin ja tilanteisiin, on ehkä eri asia.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja teppo »

En tiedä mitä tapahtui, mutta herää kysymys, opittiinko palstalla Ulvilasta mitään? Kun tarina on liian hyvä ollakseen totta, niin sitä kannattaa tutkailla lähemmin.
northeast kirjoitti:Hyvä että nainen pystyi puolustamaan itseään ja vauvaansa.
Mielenkiintoista kuulla, tapahtuiko näin todella.
northeast kirjoitti:Tyyppi oli stalkannu tota naista pitemmän aikaa.
Tästähän ei ole olemassa vielä muuta kuin ampujan väite.
northeast kirjoitti:ja puskenu oven läpi jo 20min.
Ei aivan. 20 minuuttia kului soitosta seriffin saapumiseen. Ei ole mitään tietoa, ampuiko nainen ehkä murtautuvan kaverin heti ilman mitään ennakkovaroitusta. Vai oliko tyyppi kylmä jo siinä vaiheessa, kun puhelimeen tartuttiin? Saas nähdä, onko nauhalle tallentunut laukausta vai onko puhelu katkennut juuri ennen ...Entä miksi naisen shääfferi ei edes hauku?
northeast kirjoitti:Kumma ettei tossa ajassa ole saatu kyttiä paikalle.
Ihan kohtuullinen aika. Puhutaan kuitenkin USAn perimmäisistä takahikiöistä, joilla b-kansalaiset asuvat trailereissa.
northeast kirjoitti:Tässä tapauksessa dispatcheri sano että pakko kai on ampua jos hyökkääjä tulee sisälle
Ei tainnut sanoa, vaikka lupaa kovasti tingattiin ja soittajan esitys kuulosti tarkoitusta varten taitavasti rakennetulta.
northeast kirjoitti:No, isoon maahan mahtuu.
Niinpä. Tätä tapausta tullaan ehdottomasti käyttämään isoon mediakampanjaan ja rahaa palaa. Naisen fb-sivu pitää tyhjätä. Ei saa löytyä tietoja, että hän olisi ampunut koiria itse. Pitää pykätä tukijoukko ja rahankeruu, joilla sitoutetaan ihmisiä yhteiseen uskoon jo ennen tutkintaa. Pitää korostaa, että kyseessä oli oma koti eikä esimerkiksi vainajan vuokraama traileri. Ei kannata kiinnittää huomiota olosuhteisiin, joissa on luontevaa, että kuoleva vanhus hankkii morsiamekseen alaikäisen tytön ja saattaa hänet raskaaksi.
northeast
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: La Tammi 02, 2010 4:12 am

Re: Sarah McKinley ampui kotiinsa tunkeutujan

Viesti Kirjoittaja northeast »

VoDKa kirjoitti:Kai se riippuu paljon alueestakin. Keskiosassa ymmärtääkseni on ne pahimmat asevauhkoojat ja ns. asevaltiot, joissa asennoituminen ja lait on ihan erit asejutuissa kuin muualla. Voisin hyvinkin kuvitella, että sillä keskialueella jos soittaa ja ilmoittaa, että jamppa pyrkii sisälle asuntoon, saanko ampua, niin herkästi se lupa heltiäisi. Eri osassa sitten eri tavalla. (Ihan mutu-tuntumaa toki, mutta olen tosiaan ymmärtänyt että siellä asevaltioissa on aikalailla hurja meno mitä tulee näihin tunkeutujien tai muiden ampumiseen ylipäätään...)
Juu on toki totta että aselaeissa on todella suurta vaihtelua. McKinleyn tapaus sattui Oklahomassa jossa lait ovat verraten löysiä, tuo linkittämäni tapaus taas Kaliforniassa ja siellä lakeja on tiukennettu (etelästä ja keskilännestä löytyy muutenkin noin yleisesti löysempää aselainsäädäntöä, kun taas jossain itärannikon New Jerseyssä lait ovat hyvinkin tiukkoja). Olisi kuitenkin pitänyt vielä tarkentaa omaa postausta, koska syy miksi otin noissa kahdessa tapauksessa hätäkeskuksen ohjeistuksen vertailuun on se, että myös Kaliforniassa on tästä "Make my day"-laista oma versionsa käytössä. Puolustaessa omaa kotiaan on siis sellainen "justifiable homicide"-käsite olemassa.

Kiteytettynä: "A defendant is not required to retreat. He or she is entitled to stand his or her ground and defend himself or herself and, if reasonably necessary, to pursue an assailant until the danger of (death/great bodily injury/________) has passed. This is so even if safety could have been achieved by retreating." (lähde: http://www.calccw.com/Forums/general-fa ... icide.html Aloittaja olin tuohon laittanut Kalifornian pykälät missä aihetta käsitellään). Eli lain silmissä olisi ehkä odottanut hätäkeskuksen osalta samankaltaista reagointia molemmissa tapauksissa. Ehkä se menee sitten siihen miten yksittäinen työntekijä tulkitsee tilannetta tms.

No joo kunhan tarkensin. Menee kai lievän offtopicin puolelle jo.
If we could just find out who's in charge, we could kill him.
Vastaa Viestiin