Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Olen pähkäillyt, vaikuttiko uhrien ulkonäkö siihen, että Raamattu-John valikoi juuri heidät. Kaikki uhrit olivat tummatukkaisia ja ainakin minä olen näkevinäni heissä hieman samoja piirteitä. Tämä voi olla tietysti sattumaakin ja kolmen uhria on sarjamurhissa aika pieni otanta, jotta asiasta voisi tehdä tarkempia päätelmiä. Sinällään tätä on mielenkiintoista pohtia, sillä Suomesta löytyy vähän samanlainen tapaus, eli nk. Järvenpään sarjamurhaaja. Siinäkin uhrit olivat tummatukkaisia ja viimeisinä iltoinaan alkoholin vaikutuksen alaisia. Krp pitää mahdollisena, että tekijä valitsi uhrikseen esimerkiksi äitinsä näköisiä ja tapaisia naisia, joten hänen taustallaan saattaisi vaikuttaa traumaattinen äitisuhde. Raamattu-Johnilla saattoi teoriassa olla samanlaiset vaikuttimet.

MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Löytyyköhän mistään Raamattu-Johniksi epäiltyjen äitien kuvia? Ainakin Peter Tobbin äiti voisi hyvinkin olla tummaverikkö...
Nuotio & Äreät Tiput

Pikku Myy
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2009 11:51 pm

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja Pikku Myy »

strangelove kirjoitti:Löysin jutun, jossa eläköitynyt rikosetsivä Joe Jackson epäilee sarjamurhaaja Peter Tobinin olleen Raamattu-John.

http://www.dailyrecord.co.uk/news/scott ... -20942023/

Tobin oli näiden kolmen murhan aikaan vain vähän yli 20-vuotias. Selitykseksi Raamattu-Johnin katoamiseen Jackson tarjoaa sitä, että Tobin muutti samoihin aikoihin Etelä-Skotlantiin. Mielenkiintoinen on myös Jacksonin näkemys DNA-asiasta: Tobinin DNA ei vastannut Raamattu-Johnin DNA:ta, koska Helen Puttockin vaatteista löydetty siemenneste ei ollut murhaajan. Selitystä on kuitenkin mielestäni järjetön. Helenin murhaaja oli kaikella todennäköisyydellä sama mies, jonka kanssa Helen ja Jean Langford matkasivat taksilla. Helen murhattiin pian taksista nousemisen jälkeen. Siispä missä vaiheessa Helenin vaatteisiin olisi tarttunut jonkun toisen henkilön siemennestettä? Epäuskottava selitys ja mielestäni Tobin ei sovi olemaan Raamattu-John.
Mitä jos spermatahra ei ollutkaan ihan tuore? Tuskin tuohon aikaan pestiin hippamekkoa joka käytön jälkeen, jos mitään näkyvällä paikalla olevaa likaa ei ole ollut, joten tahra on voinut jäädä jostain aikaisemmasta pelehtemisestä.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Ainakin poliisi uskoo DNA-jäljen kuuluvan murhaajalle, eli uskoisin heidän sulkeneneen pois muut vaihtoehdot. Peter Tobinista kirjan kirjoittanut professori David Watson ei pidä jälkeä luotettavana todisteena, jolla voisi sulkea epäiltyjä pois. Hän väittää kuulleensa joltain etsivältä, että DNA-jälki säilöttiin aikoinaan huolimattomasti, joten se on päässyt vuosikymmenten varrella turmeltumaan ja menettänyt arvonsa todisteena. Tämä saattaa tosin olla pelkkää sananhelinää, jolla puolustellaan kirjailijan kannalta rahakasta teoriaa Tobinista Raamattu-Johnina.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Keskustelussa ei olekaan vielä otettu esille tätä juttua:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/wo ... iller.html

Nyt jo edesmennyt Hannah Martin väitti joutuneensa 60-luvulla Raamattu-Johnin raiskaamaksi Barrowland Ballroom -yökerhon hississä. Sen seurauksena Martin tuli raskaaksi ja synnytti tytön, jonka isä olisi siis näin ollen Raamattu-John. Kyseistä iltaa oli ollut vielä tarkoitus jatkaa miehen kotona, mutta sinne asti Martin ei onnekseen päässyt. Hän oli oksentanut autoon, jolloin mies oli jättänyt hänet kadulle sammumaan. Martin uskoi pelastuneensa sarjamurhaajan kynsistä vahvan humalatilansa ansiosta.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Raamattu-John -dokumentti löytyi kolmessa osassa Youtubesta:

Osa 1
Osa 2
Osa 3

Hissukka
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Joulu 18, 2011 4:53 pm

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja Hissukka »

Harmi tuo särinä noissa pätkissä, piti riippuen puhujasta kuunnella tarkkaan että sain tolkkua.
Korostettiin paljon sitä kuinka liikaa painoa oli asetettu tuon Jeanin kertoman ja muunmuassa sen perusteella tehdyn kuvan varaan. Huomautetaan myös siitä että sarjamurhaaja Raamattu John on median keksintöä ja poliisit ovat tutkineet näitä kolmea murhaa erillisinä tapauksina, vaikka eivät saman tekijän mahdollisuttakaan kiellä. Raamattupuheitakin on media ilmeisesti liioitellut.

Kovin vähän on sensijaan ollut kertomusta siitä kuinka John puhui, luulisi ihmisten muistavan puhuiko John esim. skottimurteella vai ei. Ainoa mitä olen puhetavasta nähnyt kirjoitetun on se että John puhui käyttäen selkeää kieltä tai hienostuneesti, harmi ettei tarkentavaa lausuntoa ole, 'well-spoken' antaa jonkin verran tulkintavaraa. Tobin puhuu selvästi murteella, tiputtaen h-kirjaimet pois.
Taksikuskin luulisi pystyvän kertomaan jotain matkustajiensa puhetavasta.
http://www.youtube.com/watch?v=-9IY3Bscef8

Tässä osassa Tobinia käsittelevästä ohjelmasta on Raamattu John epäilyistä
http://www.youtube.com/watch?v=nn6ErNQO0Hk
Tobinin vaimo Margaret kertoo miehensä enemmänkin vain innostuneen kuukautisista, eikä ne todellakaan olleet esteenä seksille/raiskaukselle.

Margaret vihittiin Tobinin kanssa, 6. elokuuta 1969 Brightonissa, Etelä-Englannissa. Margaretin mukaan he palasivat kotiin kahden viikon häämatkan jälkeen, Jemima murhattiin 16. elokuuta jolloin Margaretin mukaan he olivat vielä satojen kilometrien päässä Glasgowsta.

PATRICIA

Omituista on se kuinka itsepintaisesti useissa lähteissä viitataan Patriciankin nähdyn samannäköisen miehen kanssa kun Jemima ja Helenkin, ja toisaalta näyttääkin olevan tosiasia ettei Patrician liikkeistä nimeomaan ole mitään tarkkoja havaintoja. Kumpi väitteistä sitten on todenmukaisempi?

JEMIMA

Jemiman seuralainen Barrowlandissa oli silminnäkijöiden mukaan pitkä, noin 180cm, ikä liki kolmekymmentä tai hieman yli, siistin näköinen sinisessä puvussa ja vaaleahkot hiukset lyhyellä leikkauksella. Jemiman nähtiin kulkevan poispäin Barrowlandista saman miehen seurassa.

Other dancers that evening noticed that Jemima spent much of the night dancing with a tall man in a blue suit. He appeared to be in his late 20s or early 30s and was neat in appearance and had short fair-colored hair.

In the early hours of the 17th, several Glaswegians out for a stroll noticed Jemima and the same man walking slowly away from the Barrowland and into the night.


HELEN

Jean muisti Johnin maininneen siskonsa ja väittäneen että he kasvoivat niin tiukan uskonnollisessa perheessä että hän vieläkin pystyi vaivatta lainaamaan raamatunlauseita.

Jean remembered that John mentioned having a sister and claimed that they had been raised in such a strict religious household that he was still able to easily quote passages of scripture. John also mentioned that while he played golf poorly, he had a cousin who had recently hit a hole-in-one.

Helenin seuralainen kiinnitti itseensä huomiota hermostumalla nikottelevalle tupakkaautomaatille, silminnäkijöiden mielipiteet miehen ulkonäöstä vaihtelivat hiustenvärin kohdalla. Jeanin mukaan miehen hiukset olivat vaaleahkot ja punertavat, osa muista silminnäkijöistä tuki tätä väitettä mutta esimerkiksi baarimikko väitti hiusten olleen tummat.
Mies oli noin 180cm, iältään 25-30, siistin oloinen ja hiusten leikkaus oli lyhyt.

Mielenkiintoinen oli bussimatkustajan havainto aamuvarhasella. Bussissa oli hyvin vähän matkustajia kun rähjääntyneen näköinen, poliisin kuvausta vastannut nuori mies nousi kyytiin, miehen kasvot olivat naarmuilla. Hän nousi bussista Gray Streetin pysäkillä, poliisit suorittivat tutkimuksia lähialueilla mutta jäivät vaille lisävihjeitä.

After Helen's murder, a man came forward who said that he'd been on a nearly deserted bus in the early hours of Halloween when a disheveled looking young male with scratches on his face boarded the bus and then later got off at a stop on Gray Street. Police searched the areas for clues and for men matching Bible John's description, but came up empty.

Johnin hiustenvärin selvittelyt silminnäkijäkertomuksista saivat koomisia piirteitä kun yksi todistajista osoitti kadulla kulkenutta koiraa ja sanoi Johnin hiusten olleen juuri sen väriset. Varmistaakseen kuvauksen välittämisen autenttisena, jahtasivat poliisit säikähtänyttä koiraparkaa pitkin katuja ennen sen kiinnisaamista, koiran turkista leikattiin näyte jonka perusteella värillinen kuva Johnista sai hiustensävynsä.

Skelton narrates one rare comical point of the investigation involving the creation of this portrait: while being interviewed, one witness commented that a dog walking nearby had hair color that was nearly an exact match to Bible John's. For the sake of authenticity, officers chased the startled dog through the streets until they cornered it and clipped a sample of the dog's hair for use by the portrait artist.

Lainaukset truTV-artikkelista.


Tässä artikkelissa tulee selväksi Tobinin vaimojen kannat Raamattu John väitteisiin.
Siinä kuvaillaan myös Tobinin ulkonäköä, tosin kuin Johnin pitkänomaiset kasvot, Tobinin kasvot on poskien kohdalta leveät ja leuka lyhyt, Johnin hiukset olivat suorat, sileät ja lyhyeksi leikatut kun Tobinilla oli silloisen puolison mukaan muodikkaampi pidemmäksi jätetty leikkaus ja hiukset ovat tyypiltään karkeat ja loivasti laineilevat. John kuvaillaan noin 180cm(6ft) pitkäksi kun Tobin on vain 170cm(5'6ft).
http://www.thescottishsun.co.uk/scotsol ... Tobin.html

Mikäli se aamubussissa matkannut raavittu mies oli John, kyseessä oli ehkä bussipysäkki Argyle tai Sauchiehall Streetilla eli Gray Sreetin pysäkki. Gray Street on lyhyt katu, noin 4,8km länteen Barrowlandista joka sijaitsee osoitteessa 244 Gallowgate. Gray St on keskikaupungilla lähellä yliopisto ja sairaala-alueita, Earl Streetilta Scotstounissa jossa Helen asui on n. 5km matka Gray Sreetille.

Earl Street
Kuva

Tulkintani mukaan tämä kohta
http://maps.google.fi/maps?q=55.877995, ... kipedia.fi

Mitä tehdään silloin kuin ollaan jossain vieraammassa paikassa josta pitäisi päästä kotia päin? Otetaan tietenkin ensimmäinen kulkuväline jolla pääsee tutumpaan paikkaan kuten keskustaan, jossa voi joko vaihtaa toiseen kulkuvälineeseen tai kävellä loppumatkan, näin on Johnkin saattanut tehdä. Poliisin tarkastelema alue ei ole välttämättä ollut tarpeeksi laaja ja voisi myös epäillä jonkun tai joidenkin myös suojelleen Johnia.

Voiko Raamattu Johnia edes pitää sarjamurhaajana? Täällähän on pähkäilty sitä mikä tekee sarjamurhaajan, onko se vain uhrien lukumäärä vai se että sarjamurhaaja hakee uhrinsa nimenomaan surmaamistarkoituksessa? Raamattu John ei vaikuta hakeneen uhrejansa vain siinä tarkoituksessa että tappaisi heidät, vaan teko vaikuttaa tapahtuneen pettymyksen ja inhon aiheuttamana, kun ilta ei olekkaan päätynyt Johnin haluamalla tavalla.

Käsilaukkujen ottaminen taas voisi kertoa enemmin hämäysyrityksestä kuin muistojen keräämisestä, jos oletetaan Johnin olevan "parempaa väkeä" niin mikä olisikaan parempi keino kääntää epäilyt itsestään kuin ryöstömurha, hämäys ei onnistunut mutta on kuitenkin tulkittu väärin.

1960- ja 1970-lukujen Glasgow kuvissa, näitä voi katsella ihan muutenvain
http://urbanglasgow.co.uk/archive/o_t__ ... index.html

Ja toinen hyvin mielenkiintoinen keskustelufoorumi
http://www.hiddenglasgow.com/forums/vie ... cd4565ac43

Kaupunki on kovin muuttunut 1960-luvun lopulta, kokonaisia korttelirivistöjä purettu ja alueet on kaavoitettu uudelleen, katuja on hävinnyt tai pätkitty.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Hissukalta ansiokasta pohdiskelua!

Oletetusta sarjamurhaajasta on siis laadittu kaksi eri piirrosta:

Kuva <br> Kuva

Minun silmiini näyttää siltä, että vasemmanpuoleinen tyyppi on aavistuksen kapeakasvoisempi ja leuka vaikuttaa pitemmältä kuin oikeanpuoleisella hahmolla. Olen näkevinäni eroavaisuuksia myös silmien seudulla. Tukka sen sijaan on väriä lukuunottamatta lähes yksi yhteen. Kasvoissa on myös joitain yhteisiä piirteitä, mutta kokonaisuus on mielestäni erilainen.

Mielestäni on ihan perusteltua puhua sarjamurhaajasta. Uhreja yhdistää moni seikka. Ehkä merkittävimpinä kuukautiset ja se, että kaikki lähtivät murhaajan matkaan Barrowlandista ja löytyivät murhattuina läheltä kotejaan.

Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

^ Minustakin nuo kuvat ovat hyvin erilaiset, sitä tukka tyyliä lukuunottamatta. Yhtenevään hiuslinjaan noissa voisi olla syynä osin myös se, että tuohon aikaan tuon ikäisten miesten keskuudessa sen kampaaminen noin oli muotia...?
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

Hissukka
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Joulu 18, 2011 4:53 pm

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja Hissukka »

Luulin jo kirjoittaneeni tämän mutta ajatus meni asian edelle ja hukkui.

Lueskelin tarkemmin Raamattu-Johnia käsitteleviä juttuja, ottaa päähän se miten vaikeaa on erotella väärät tiedot faktoista, 'rikkinäinen puhelin'-efekti jossa mutu-jutut monistuu ja vakiintuu totuudeksi on rampauttanut tätä juttua aikalailla.

Minulle tuli yllättävänä tietona se ettei tuolloin tanssipaikoissa ollut anniskeluoikeuksia, nykyään tuollaista olisi vaikea kuvitella. Tämä artikkeli oli minulle siis aika hyödyllinen - http://www.scottishreview.net/KRoy27.shtml
Eli tapana oli käydä ennen tanssipaikkaan menoa pubissa, kitaten sen verran alkoholia kuin kerkeää(tai kykenee) ennen pubien sulkeutumista tasan klo.22.00. Uhrit eivät ole siis ainakaan Barrowlandin antimilla ole voineet humaltua. Mielenkiintoista oli myös se(ehkä tämä mainittiinkin jo aiemmin mutta minulta se pääsi unohtumaan) että Barrowlandin torstai-illat olivat yli 25-vuotiaille, silloin useat kävijät olivat naimisissa olevia. Torstai-tansseissa olivat Patricia ja Helen. Johnille on siis tuskin ollut yllätys että naiset ovat varattuja.

Helenin sisar kuvaili Raamattu-Johnin huonoksi tanssijaksi. Jeannie piti sisarensa tanssipartneria hieman muista asiakkaista poikkeavana, liian siisti olemukseltaan sekä puheiltaan, toisin kuin muut miehet Barrowlandissa Raamattu-John ei kiroillut.
Erikoista on kuinka Jeannien partneria, jonka nimi oli myös John, ei ole koskaan tunnistettu eikä tavoitettu, Castlemilk-John olisi ollut tärkeä todistaja.

Jeannie näki Johnin esittelevän Helenille jotain vaaleanpunaista, 'virallisen näköistä' paperia.
Kun Jeanie oli yrittänyt kuikuilla ja kysyä mikä se lappu oli, John vain närkästyi ja sujautti sen
takaisin taskuunsa. Mitäköhän virallisia papereita on ollut vaaleanpunaisena? Ns. 'hullun-paperit' eli tahdonvastaisen hoidon kaavakkeet ovat vaaleanpunaisia, mutta tuskin kukaan sellaisia esittelisi tai kantaisi mukanaan joten onkohan kys. väri vain hyvin tyypillinen virallisille papereille.

Tuosta kuvasta vielä, onkohan se vika siinä että siitä tehtiin liian tarkka ja yksityiskohtainen. Se on ehkä liian täydellinen, jolloin ihmismieli estyy harkitsemasta sellaisia henkilöitä jotka eivät täysin muistuta kuvan/kuvien Raamattu-Johnia. Olisikohan havaintoja saatu kerättyä enempi, jos julki olisi tuotu ympäripyöreämpi kuvaus epäillystä?

Johnin hiusten leikkaus oli poikkeavan lyhyt ja siisti, se johti tutkijat epäilemään Johnilla olevan armeijatausta. Viranomaiset olivatkin erityisen kiinnostuneita sotilashenkilöistä.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Kyllä Raamattu-John saattoi hyvinkin olla armeijan miehiä. Hänellä oli ollut ranteessaan vieläpä armeijan rannekello, vaikka se ei sinällään mitään todistakaan.

Murhaajan uskonnollisuudesta on ainakin vahvoja aihetodisteita. En jaksa uskoa, että se on ollut pelkkää hämäystä ja kulissia. Murhaajasta on piirtynyt käsitys siistinä, hyvätapaisena ja hurmaavana miehenä. Hänessä oli kuitenkin pimeä puolensa, joka tuli esille hyvinkin lyhyissä kontakteissa, kuten uhrien kertomukset osoittavat. Mies oli taksimatkalla puhunut naisista vihaiseen ja halveksivaan sävyyn. Sitten on eräs todistaja, joka puhui hymyilevästä ja komeasta miehestä, joka muuttui torjutuksi tultuaan ilmeettömäksi ja uhkaavaksi (ei ole kylläkään varmaa oliko tässä tapauksessa kyse samasta miehestä). Kaiken tiedetyn perusteella voi perustellusti todeta, että tekijä oli psykopaatti. Hän oli puheidensa mukaan muita ylempänä. Pinnallisissa kontakteissa hän on kuin kuka tahansa, mutta jossain vaiheessa todellinen luonne tunkee esiin. BTK-kuristaja Dennis Rader oli juuri tällainen. Myös hän oli ainakin jossain määrin uskonnollinen ja toimi aktiivisena seurakunnan jäsenenä.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Raamattu-John ei välttämättä metsästänyt yökerhoissa naisia yksin. Poliisi on tuonut vasta 2000-luvun aikana julkisuuteen epäilyksensä siitä, että Raamattu-Johnina tunnetulla sarjamurhaajalla saattoi olla kaveri mukanaan Barrowlandissa samana iltana kun hän tutustui kolmanteen uhriinsa, Helen Puttockiin, kohtalokkain seurauksin. Miehet tutustuivat Puttockiin ja tämän siskoon, mutta tuntemattomaksi jäänyt mies ei lähtenyt kolmen muun mukaan, kun nämä poistuivat yökerhosta.

"Murhaajan kaveri" oli esittäytynyt niin ikään Johniksi ja kertonut asuvansa Castlemilkin alueella Glasgow´ssa. Mies saattoi työskennellä kattoasentajana Etelä-Glasgow´ssa. Nyt mies saattaisi olla noin 70-vuotias.

Poliisi on vedonnut tähän "Castlemilk Johniksi" kutsuttuun mieheen, jotta tämä tulisi kertomaan tietonsa kyseisen illan osalta. Tätä toista Johnia ei epäillä osallisuudesta Puttockin tai muiden uhrien murhiin, vaan poliisia kiinnostaa ainoastaan Raamattu-Johnia koskevat tiedot.

Surmatun Helen Puttockin aviomies George on niin ikään vedonnut miehen ulostulon puolesta:

"Ymmärrän, että hän on saattanut olla naimissa, eikä halunnut vaimonsa tietävän tansseissa käymisestä, mutta siitä on jo pitkä aika, ja tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuus selvittää, kuka tappoi Helenin".

Enigma
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Kesä 26, 2013 2:16 pm

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja Enigma »

En huomannut kenenkään tuoneen suoraan esiin tätä, vaikka veren ja kuukautisten "saastaisuudesta" oli jotkut maininneetkin.

3. Mooseksen kirja 15

Kun naisella on kuukautisvuoto, hän on epäpuhdas seitsemän päivää, ja se, joka sinä aikana koskettaa häntä, on epäpuhdas iltaan saakka.
Kaikki, minkä päällä nainen kuukautistilansa aikana makaa tai istuu, tulee epäpuhtaaksi.
Jokainen, joka koskettaa hänen makuusijaansa, pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka.
Jokainen, joka koskettaa mitä tahansa minkä päällä nainen on istunut, pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka.
Myös se, joka koskettaa jotakin hänen makuusijallaan tai istuimellaan olevaa esinettä, on epäpuhdas iltaan saakka.
Jos mies makaa naisen kanssa hänen kuukautistilansa aikana, naisen veri tekee myös miehen epäpuhtaaksi seitsemän päivän ajaksi, ja jokainen vuode, jolla mies sinä aikana makaa, tulee epäpuhtaaksi.


Jos murhaaja todella uskovaista sorttia on ollut ja raamattuunsa perehtynyt ja ottanut asiakseen... Ehkä murhatut naiset nimenomaan olivat saastaisia kuukautistensa vuoksi, ja hän päätti "puhdistaa" itsensä/naiset? En usko että päältä päin monikaan kuukautisia arvaa naisella olevaksi. Jos herra on todella itselleen ollut bongaamassa naisseuraa yöksi, ja halunnut läheisempää tuttavuutta tehdä, joko vapaaehtoisesti tai väkisin (olettaen että niitä "pelkästään" raiskatuksi tulleita, eloonjätettyjä uhrejakin olisi)... Selvinnyt, että naisilla on kuukautiset, kokenut itsensä petetyksi ja liatuksi ja siksi päättänyt tappaa naiset? Ehkä puheeksi oli noussut, ettei saatille ole pääsyä, kuukautisiin vedoten... Sukkahousut poistettu, esitelty "todistusaineistoa" vuodosta ja siten sukkahousuista tullut helppo ase? Vaikea niitä on toisen päältä noin vain kiskoakaan. Vaikka epätodennäköistä se minusta on, että tarvitsee tavaraansa esitellä todisteena... :?
"Tiedän olevani sivistyneiden ihmisten parissa, koska he sotivat raakalaisten lailla."
Voltaire

jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Enigma kirjoitti:En huomannut kenenkään tuoneen suoraan esiin tätä, vaikka veren ja kuukautisten "saastaisuudesta" oli jotkut maininneetkin.

3. Mooseksen kirja 15

Kun naisella on kuukautisvuoto, hän on epäpuhdas seitsemän päivää, ja se, joka sinä aikana koskettaa häntä, on epäpuhdas iltaan saakka.
Kaikki, minkä päällä nainen kuukautistilansa aikana makaa tai istuu, tulee epäpuhtaaksi.
Jokainen, joka koskettaa hänen makuusijaansa, pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka.
Jokainen, joka koskettaa mitä tahansa minkä päällä nainen on istunut, pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka.
Myös se, joka koskettaa jotakin hänen makuusijallaan tai istuimellaan olevaa esinettä, on epäpuhdas iltaan saakka.
Jos mies makaa naisen kanssa hänen kuukautistilansa aikana, naisen veri tekee myös miehen epäpuhtaaksi seitsemän päivän ajaksi, ja jokainen vuode, jolla mies sinä aikana makaa, tulee epäpuhtaaksi.


Jos murhaaja todella uskovaista sorttia on ollut ja raamattuunsa perehtynyt ja ottanut asiakseen... Ehkä murhatut naiset nimenomaan olivat saastaisia kuukautistensa vuoksi, ja hän päätti "puhdistaa" itsensä/naiset? En usko että päältä päin monikaan kuukautisia arvaa naisella olevaksi. Jos herra on todella itselleen ollut bongaamassa naisseuraa yöksi, ja halunnut läheisempää tuttavuutta tehdä, joko vapaaehtoisesti tai väkisin (olettaen että niitä "pelkästään" raiskatuksi tulleita, eloonjätettyjä uhrejakin olisi)... Selvinnyt, että naisilla on kuukautiset, kokenut itsensä petetyksi ja liatuksi ja siksi päättänyt tappaa naiset? Ehkä puheeksi oli noussut, ettei saatille ole pääsyä, kuukautisiin vedoten... Sukkahousut poistettu, esitelty "todistusaineistoa" vuodosta ja siten sukkahousuista tullut helppo ase? Vaikea niitä on toisen päältä noin vain kiskoakaan. Vaikka epätodennäköistä se minusta on, että tarvitsee tavaraansa esitellä todisteena... :?
Voisiko kuitenkin olla niin että kuukautiset on "vain" laukaiseva tekijä, todellisen syyn ollessa joku muu. Tämä kuukautisilla spekulointi sai minut ajattelemaan että, josko asialla olisi joku oman perheen kasvamistoiveissaan pettymään joutunut. Kun tekijä on huomannut että, nainen ei ole siunatussa tilassa, hän on kilahtanut tappamaan.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raamattu-John - tunnistamaton sarjamurhaaja Skotlannissa

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Enigma kirjoitti:En huomannut kenenkään tuoneen suoraan esiin tätä, vaikka veren ja kuukautisten "saastaisuudesta" oli jotkut maininneetkin.

3. Mooseksen kirja 15

Kun naisella on kuukautisvuoto, hän on epäpuhdas seitsemän päivää, ja se, joka sinä aikana koskettaa häntä, on epäpuhdas iltaan saakka.
Kaikki, minkä päällä nainen kuukautistilansa aikana makaa tai istuu, tulee epäpuhtaaksi.
Jokainen, joka koskettaa hänen makuusijaansa, pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka.
Jokainen, joka koskettaa mitä tahansa minkä päällä nainen on istunut, pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka.
Myös se, joka koskettaa jotakin hänen makuusijallaan tai istuimellaan olevaa esinettä, on epäpuhdas iltaan saakka.
Jos mies makaa naisen kanssa hänen kuukautistilansa aikana, naisen veri tekee myös miehen epäpuhtaaksi seitsemän päivän ajaksi, ja jokainen vuode, jolla mies sinä aikana makaa, tulee epäpuhtaaksi.


Jos murhaaja todella uskovaista sorttia on ollut ja raamattuunsa perehtynyt ja ottanut asiakseen... Ehkä murhatut naiset nimenomaan olivat saastaisia kuukautistensa vuoksi, ja hän päätti "puhdistaa" itsensä/naiset? En usko että päältä päin monikaan kuukautisia arvaa naisella olevaksi. Jos herra on todella itselleen ollut bongaamassa naisseuraa yöksi, ja halunnut läheisempää tuttavuutta tehdä, joko vapaaehtoisesti tai väkisin (olettaen että niitä "pelkästään" raiskatuksi tulleita, eloonjätettyjä uhrejakin olisi)... Selvinnyt, että naisilla on kuukautiset, kokenut itsensä petetyksi ja liatuksi ja siksi päättänyt tappaa naiset? Ehkä puheeksi oli noussut, ettei saatille ole pääsyä, kuukautisiin vedoten... Sukkahousut poistettu, esitelty "todistusaineistoa" vuodosta ja siten sukkahousuista tullut helppo ase? Vaikea niitä on toisen päältä noin vain kiskoakaan. Vaikka epätodennäköistä se minusta on, että tarvitsee tavaraansa esitellä todisteena... :?
Hyvä huomio. Poliisi pitää tiettävästi todennäköisenä, että tappaja oli ihan oikeasti uskonnollinen mies, ja tuo Mooseksen kirjan kohtahan antaa lisää viitteitä siitä, että tappaja oli Raamattunsa lukenut. Kuukautiset kaikilla kolmella uhrilla on sellainen seikka, jota en jaksa uskoa millään sattumaksi. Kysymys kuuluukin, tappoiko Raamattu-John uhrinsa vain siksi, että näillä oli kuukautiset? Uhrimäärähän ilmeisesti jäi kolmeen. Tekijä saattoi tavallisesti iskeä naisia yökerhosta ilman tappamistarkoitusta (ehkä käännyttääkseen?), mutta niiden naisten kohdalla, joilla oli kuukautiset, hän menetti malttinsa ja päätti tappaa.

Vastaa Viestiin