Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

lukutoukka kirjoitti:"Murdochin Sun-lehden työntekijöitä pidätettiin jälleen
Sunnuntai 12.2.2012 klo 02.27
Viisi The Sun -lehden työntekijää pidätettiin lauantaina Lontoossa korruptiosta epäiltynä.

Pidätettyjen joukossa on lehden varapäätoimittaja Geoff Webster.

Toimittajat pidätettiin kotietsintöjen yhteydessä. Poliisi epäilee heidän maksaneet viranomaisille näiltä saamistaan tiedoista. Myös yksi sotilasviranomainen, poliisi ja puolustusministeriön työntekijä pidätettiin. Kaikki vapautettiin samana päivänä takuita vastaan.

Jo aiemmin tässä kuussa neljä lehden nykyistä ja aiempaa työntekijää sekä yksi poliisi pidätettiin. Tutkimukset liittyvät salakuunteluskandaaliin, jonka seurauksena mediamoguli Rupert Murdochin News of the World -lehti jouduttiin lopettamaan heinäkuussa. The Sun kuuluu myös Murdochin News Corporation -yhtiöön.

Murdoch vakuutti heti, ettei The Sun koe samaa kohtaloa kuin sen sisaruslehti.

STT-AFP"

The Sun on toiminut McCannienkin asiassa aktiivisesti heitä puoltaen ja Murdochin mukaan tämä lehti jatkaa toimintaansa samalla, kun McCannit rakentelevat Madeleine-palapelejä. Rento meininki! :?
Minä olen ihmetellyt, että mitä tämä Murdochin skandaali pyörii tämän Madeleinen ympärillä, kunnes löysin tarinan Milly Dowlerista, siepatusta tytöstä, jonka väitetään lähettäneen ääniviestin sieppauksen jälkeen, ja erään ko. lehden toimittajan tuhonneen sen niin, että nyt ajatellaan, että tämän koulutytön henki olisi pelastunut, ellei näin olisi tapahtunut, jotenkin outoa yhteyttä siis lasten katoamiseen ko. lehdistöskandaalilla on...

Tytön ruumis löytyi puoli vuotta katoamisen jälkeen, on väitetty, että hänet oli siepattu seksibisnekseen, ja murhattiin ja ruumis jätettiin löydettäväksi, koska kohu ei hälvennyt, ja sieppaajat ja tämä rinki pelkäsi, että poliisi pääsee heidän jäljilleen.

Vasta nyt - vuonna 2011 - sanotaan tuo murhaaja tuomitun, vaikka sieppaus tapahtui jo vuonna 2002.

Amandan tarina:

http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Milly_Dowler

Murhaa tutkittiin operaatiolla Ruby, rubiini, ja sama operaationimi on ihmiskauppatutkinnalla viime vuosilta.
Alethes doksa meta logu

matkaaja
Christopher Lorenzo
Viestit: 1653
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja matkaaja »

Sirpa kirjoitti:Niin, oliko kalmankoirien, jotka sitten eivät olleetkaan kalmankoiria, löydökset puppua?! Ihan hyvää ainesta ilmeisesti, koska on sanottu, että niillä pystyttiin manipuloimaan tutkintaa. Niin, tai no joo, kait se manipulointi tapahtui kuitenkin sillä lausunnolla.

Marski, äläpäs nyt!

Löysihän ne Karoliinan kengän, ja se on vielä ruumista pienempikin!

Ja vielä yv Marsalkkalle: - vinks, vinks - meidän neljä vuotta vanha operaatiomme alkaa lähetä loppuaan - ihme, että olen vielä hengissä; tosin tutisevana ja vanha, mutta hengissä kuitenkin.

Pidähän silmäsi ja korvasi auki.
Minkälaista tietoa meneillään mahd. olevasta etsinnästä on? Tiedätkö kertoa mitään Sirpa?

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Juu tiedän, se on kuin verkko, joka kiristyy ja kiristyy - näinhän se menee, kun on kyse järjestäytyneestä, hyvin organisoidusta, mittavan laajasta, soluttautuneesta ja korkealta taholta suojellusta toiminnasta. Johan tästä kertoo operaatio Grange - se että operaatio on nimetty. Ja on annettu - huom. nimenomaan sieppausasia tiedoksi virallisen operaation julistamisen yhteydessä, ei katoaminen, jota englantilaissivuilla ihmetellään. Siis sanamuotoa "kuin sieppaus olisi tapahtunut Englannissa". Mitä tässä muuta voi kuin odotella, en omaa mitään sisäpiiritietoa, ja jos omaisin, niin tuskin vosin sitä tähän julkisesti edes kirjoittaa, heh.

Pitäisi tietysti pitää hallussa jonkinlainen punainen lanka, kun tilanne etenee. Tietysti on muistettava, että mikä sitten on uutisoinnissa harhautusta ja mikä ei, koska tuskin "tutkinnallisista syistä" totuuksia sen enempää tutkintavaiheessa kuin operaatiovaiheessakaan vuodetaan julkisuuteen.

Tiedotus alkoi näin joulukuun alussa:
Pääepäilty nainen?

Nyt käynnissä oleva jättioperaatio on osa Scotland Yardin toukokuussa aloittamaa Madeleine-tutkimusta. Poliisilähteiden mukaan huomio keskittyy nyt erityisesti Espanjassa vuonna 2007 nähtyyn naiseen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201112 ... 1_ul.shtml
Omat aivoni rekisteröivät tästä vain sanat NYT KÄYNNISSÄ ja JÄTTIOPERAATIO. Sitten uutisoitin sanat MERKITTÄVÄ LÄPIMURTO ja kerrottiin useiden poliisiryhmien lähteneen eri puolille Eurooppaa - uutiset edellä höystettynä monenkirjavalla aikaisemmalla mitäänsanomattomalla tiedolla.

Eli nuo kolme asiaa nyt kertovat tilanteesta - lopputulosta ei ole uutisoitu, joten mitä ilmeisemmin operaatio edelleen käynnissä. Ja jos väitetään päästyn merkittävään läpimurtoon, niin eiköhän se verkko sitten vain kiristy entisestään.

Mutta näiden pohjalla on sitten aikaisemmin tullut tietoa brittipoliisin tekemisistä. Tässä siitä uutisointia. Varsinainen operaatiovuosi ja tapahtumavuosi tuntuu olleen loppuvuodesta 2010, jolloin ensin keväästä ja kesästä iskettiin irlannin mafiaan, seuraavaksi loppuvuodesta tuntuu olevan merkittävää pedofiiliputsausta, johon liittyy poliiseja, yritysjohtajia ja muita vastaavia. (Se oli tämä muualla puhumani operaatio Nordic, joka näiden pedofiiliputsausten jälkeen siirtyi huumesalakuljetuspidätyksiin liittyen mm. kokaiiniin).

Mutta näin siis Madeleinesta juuri tuolloin:
Wikileaks:
Brittipoliisi tekaisi todisteita Madeleine McCannin vanhempia vastaan

Tiistai 14.12.2010 klo 23.00 (päivitetty klo 23.43)

Brittiläisen suurlähettilään kommentit vuotivat julkisuuteen.

Wikileaks -paljastussivuston tiedot ovat peräisin Yhdysvaltain Portugalin suurlähettilään Al Hoffmanin luottamuksellisesta tiedonannosta, jossa hän paljastaa brittiläisen kollegansa Alexander Wykeman Ellisin maininneen asiasta.

- Menemättä yksityiskohtiin, Ellis myönsi brittipoliisin "kehittäneen todisteita" Kate ja Gerry McCannia vastaan, Hoffman raportoi.


Diplomaattitason keskustelu käytiin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Portugalin poliisi oli kertonut Madeleinen vanhempien olevan virallisesti epäiltyjen listalla.

Tätä paljastusta ennen McCannien ajojahdista on syytetty julkisuudessa lähinnä Portugalin poliisivoimia.

IL

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201012 ... 1_ul.shtml
Ja tähän Madeleine-asiaanhan liittyy jo marraskuulta 2007 diplomaattien ja poliitikkojen sotkeutuminen lastenkotipedofiiliscandaaliin Casa Pia.

Ja tämä uutinen - seuraten tuota punaista lankaa - on mielestäni erittäin merkittävä käännekohta/tieto tutkinnasta:

I know who took her

From EMILY NASH and JON CLARKE in Huelva, Spain

Published: Today

AN INVESTIGATOR has told cops Madeleine McCann was taken to the US - and he has named two key suspects.

Marcelino Italiano, 36, said she had been snatched by an Algarve-based paedophile ring. The amateur sleuth added: "They can get away with anything."

Maddie vanished in Portugal in May 2007.

Angolan-born Italiano said the gang of influential and dangerous perverts had hunted children in the Algarve before smuggling them out of Portugal.

Italiano, 36, said the ring was based in Faro and Albufeira, but had high-level contacts in Portugal's judiciary and links to a legal practice in London.

He added: "They are ruthless. I have been attacked twice for trying to investigate it and even lost my front tooth in one attack.

"I am prepared to go to any length to reveal the truth about these sick people - they need to be exposed."

Italiano has handed a dossier of information he uncovered to police in Huelva, south west Spain. Italiano, 36, said the ring was based in Faro and Albufeira, but had high-level contacts in Portugal's judiciary and links to a legal practice in London.

Ja muistanet ennen tätä tulleen uutisen koskien sitä pidätettyä rekkakuskia liittyen lasten katoamisiin, jonka oikeudenkäynnistä oli melkoinen vääntö, kun miestä ei millään meinattu pidättää...

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... k-her.html
Hän informoi näistä pedoringin sieppauksista koskien Madeleinea Espanjan poliisille - eikö ole erikoista?! Tai kenelle ko. tiedotus nyt ylipäätään on annettu ja miksi?

Eikö lehti ole juuri - The Sun - tämä Murdochin lehdistöskandaalin keskus tällä hetkellä?!

Englanninkielinen uutinen, englantilaislehdessä, kaksi toimittajaa ja annettu tieto/uutinen Espanjan Huelvasta?! Erikoista.

Tumma henkilö Angolasta - tuskin todellinen - ja tutkitusti valkoihoisella on vaikeampi erottaa tunnistamismielessä tummia piirteitä kuin vaaleita. Ammatti "yökerhon vartija" - voi vain kuvitella, että mitä kaikkea ko. ammatti voisi pitää sisällään.

Tässä nyt jokunen palanen palapeliin.

Niin siis edellä oleva uutinen on vain pätkä artikkelista - linkistä löytyy koko teksti.
"I can't say how, but I have known these people and believe they can get away with anything.

"I think there have been over a dozen children kidnapped. They prey on the weak and vulnerable."
Alethes doksa meta logu

lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1522
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Jättioperaatio kuulostaa tosi lupaavalta tässä Madeleinen tapauksessa. Rahasta on jo ollut niin paljon apua Madeleinen löytämisessä, että on vain ajan kysymys, milloin hän löytyy eikä jouluunkaan ole enää kuin 10 kuukautta. Jouluksi kotiin jahka palapeli on vain saatu koottua. Tässä on nyt muutama pikku oikeudenkäynti vielä tänä keväänäkin McCannien ja Amaralin välillä, mutta rahaahan se vain tietää, ainakin asianajajille.

Mieleen tulee muutama hieman surullisen oloinen hahmo kuten Kevin Halligen tapaukseen liittyen. Clarencekin taitaa puuhailla pääasiassa muita hommia unohtaen kännit oman onnensa nojaan. Brian Kennedy ja Rubert Murdoch huolehtivat omista miljoonistaan, kun Euroopan talous on muutenkin ihan pikkuisen kriisissä. Ai, mutta eihän Murdoch ole unohtanut meitä, hänhän on sijoittanut lupaavaan mediayhtiöön Suomessa. :shock:

lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1522
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Daily Mail:
"The Tapas Nine: McCann friends whose loyalty comes at a costBy NEIL SEARS
Last updated at 09:20 18 September 2007

Comments (0) Share Madeleine: the seven people dining took turns to check on the missing child
The seven people dining with Gerry and Kate McCann at the Ocean Club tapas bar on the night of May 3 have all steadfastly defended their friends.
But their loyalty has had a cost.
According to reports from Portugal, all have come under suspicion and face further police questioning because their accounts allegedly clashed.
The group - most of them doctors and professionals - was made up of:
Dr Russell O'Brien, 36.

A consultant in acute medicine at the Royal Devon and Exeter Hospital, he knew Gerry McCann from Leicester.
He was on holiday with his partner Jane Tanner and their two young daughters.
At 9.25pm he left the restaurant for around 25 minutes to check on one of the girls, who was ill.
He has been subject to a vicious Portuguese press campaign alleging he was absent for over an hour when Madeleine went missing. He has threatened to sue, insisting: "These reports are completely untrue and extremely hurtful."
Scroll down for more...
Clockwise from top left, Fiona Payne, Jane Tanner, Russell O' Brien, Rachael Oldfield
Read more...
Judge to call Kate McCann back to Portugal
Team McCann: the supportive PR campaign
'Disgraceful lies': Kate McCann's father speaks out
Jane Tanner, 37
Dr O'Brien's partner. She arrived late at the tapas bar after treating their sick daughter.
On the way, she passed the McCanns' apartment and saw a man carrying a child. Crucially, her description of the child's clothes matched Madeleine's pink pyjamas.
Dr Matthew Oldfield, 37,
Dr Oldfield, an endocrinologist at Kingston Hospital in South-West London, went to check the McCann children at 9 25pm.
But he did not look inside the flat - simply listened from outside to ensure Madeleine and the twins were not crying.
Rachael Oldfield, 36,
Dr Oldfield's wife, a former lawyer who is now a recruitment consultant.
She is one of four witnesses who claim to have seen the first suspect, British expat Robert Murat, near the McCanns' flat.
Last month she angrily dismissed reports that police had intercepted phone calls and emails between the McCanns and their friends which contradicted the group's earlier statements.
Mrs Oldfield accused Portuguese police of "throwing mud when we are not able to defend oursleves"
David Payne, 41
Mr Payne is a senior research fellow in cardiovascular sciences at Leicester University
He and his wife and mother-in-law joined the group at 8.55pm.
They are believed to have been the only ones using a baby monitor to check on their two children.
Mr Payne has said: "All these smears and rumours are overshadowing the important thing, which is to get Madeleine back."
Dr Fiona Payne, 34.
Mr Payne's wife, she is understood to have told police she saw Mr Murat shortly after Madeleine vanished.
Dr Payne and her husband stayed on in the Algarve to support the McCanns. When the couple were made official suspects, she said: "It's an outrage - a preposterous accusation."
Dianne Webster.
Dr Payne's mother. She has given no public interviews.
[email protected]


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z1n6tVEZzE"

Kertausta tapaslaisista. Mitähän heille kuuluu? Osallistuvatko ehkä todistajina McCannien puolesta tulevassa oikeudenkäynnissä?

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Juuri näin - piiri pieni pyörii ja me sen mukana, ja kaiken takana on raha.

Mutta tuo Huelva on monella tapaa mielenkiintoinen paikka. Sinne McCannit tekivät salaperäisen matkansa tytön kadottua, josta paljon kirjoitettiin, ja siellä sanotaan olevan tämän Macao-tiedottaja-Paolo Reisin kirjoituskamun SOSmadeleineblogisti Duarte Levyn huvilan, jonka toimipaikka sijaitsee jossakin siellä EU-toimipisteissä suomitoimiston vieressä, josta "punaisen osloristin cervantessiteeraaja" kirjoitti, että "suomalaiset ovat siellä päät alhaalla". Itselleni ei tämän sanomisen merkitys auennut.

Mutta eikö siellä Huelvassa ole myös jokin merkittävä EU:n satelliittiasema?

Etsit kovin vanhan Tapas-uutisen?! Eihän tästä ole kuin pari päivää kun ilmoitettiin, että tapaslaiset tulevat olemaan merkittävässä todistajien asemassa. Liittyiköhän silminnäkijähavaintoihin...

Niinpä niin - Tanner ja lääkäreitä melkoinen joukko.
Alethes doksa meta logu

lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1522
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Madeleinen tapaus ( Ketju 4)

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Tapaslaisten yhteiset asiat (lukuunottamatta Websteriä):
- lääkäriys
- ikä neljänkymmenen korvilla
- tämä matka Portugaliin
- kaikki elivät vakiintuneessa parisuhteessa tai avioliitossa
- kaikilla nuoria lapsia matkalla mukana
- harrastukset tennis, golf?
- kaikki kokoontuivat illalla ulos syömään ilman lapsia, jotka jätettiin nukkumaan ilman lapsenvahtia

Kyseessä siis lääkärit, jotka elävät ruuhkavuosiaan. Uralla etenemiseen ja lapsista huolehtimiseen kului paljon voimavaroja. Mahdollisista uusista asunnoista kuten McCanneilla ja ehkä vielä jopa opinnoista aiheutui taloudellista rasitetta tai velkataakkaa. Uralla etenemiseen lääkärilläkin saattaa kuulua tietynlainen elämäntapa ja statuksen ylläpito. Tietynlaisia harrastuksia, autoja, huonekaluja, merkkivaatteita jne.

Kaikki lapset nukkuivat ilman lapsenvahtia, mutta vain yhdestä asunnosta lapsi vietiin. Lapsen äiti tiesi välittömästi, että lapsi oli viety. Tyttö ei ollut voinut itse kävellä minnekään, vaikka todistettavasti jo osasi kävellä. Lapsen isä oli ollut pahalla tuulella jo matkalla lomakohteeseen. Ilmoitti, että ei tänne oltu tultu hauskaa pitämään. Mutta Madeleine oli äidin kertoman mukaan sanonut viimeisenä päivänä perheensä kanssa, että tämä oli elämäni onnellisin päivä.

lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1522
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 4)

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Daily Mirror 1.2.2012:
'£2m bill for police review of missing Maddie

Scotland Yard’s homicide squad is examining the case of missing Maddie after the Prime Minister acted on the request of her parents


Police are reviewing their investigation into Madeleine McCann's disappearance
The cost of the police review of the Madeleine McCann investigation is set to reach nearly £2million.

Scotland Yard’s homicide squad is examining the case of missing Maddie after the Prime Minister acted on the request of her parents.

The bill for 30 detectives, translation and expenses comes after David Cameron called in Scotland Yard last May. It is being paid by the Home Office.

A spokesman for Kate and Gerry McCann said: “They have always been very appreciative of the time and resources that the British police and Home Office have committed to the search for Madeleine and they are grateful that the review is ongoing.”

Met detectives have made at least four trips to Portugal and Spain to meet police and private investigators who were engaged in the original investigation.

Labour peer Lord Harris has said the case raises “very big questions”, adding: “There is clearly an issue about the resources being used.”

The cost is disclosed in a document to the London Mayor’s Office for Policing and Crime.

Sources say the Met has already sent the Home Office a bill for £800,000 but the figure is expected to reach £1.9million by the end of the financial year next month.

By comparison, the first three months of the Leveson inquiry into press standards has cost £855,300, figures show.

Operation Weeting, the Metropolitan police investigation into phone hacking, has so far cost just over £1.8m, or £200,000 a month.

The police investigation into the Securitas robbery - Britain’s biggest cash heist – was estimated at £14million.

The gang of five were all convicted after snatching Colin Dixon, his wife Lynn, and their young child at gunpoint to gain entry to the building at Tonbridge, Kent, in February 2006.

Madeleine disappeared from her parents’ holiday apartment in Praia da Luz on the Algarve in Portugal on May 3, 2007.

She vanished days before her fourth birthday as her parents dined with friends yards away.

Since then there have been hundreds of “sightings” of Madeleine around the world but none confirmed.

The official police inquiry into her disappearance was shelved in July 2008 but private detectives employed by the McCanns continued the search.

The couple have privately spent £2.5million they have raised on the search.

Private investigators in Spain have handed the Met police team 30 boxes of evidence which they claimed contained up to eight “important new leads”.'


Madeleinen tapaus herättää edelleen keskustelua myös Britanniassa. Yksi aihe keskustelussa on myös raha, joka tutkimuksiin on jo käytetty ja joka tutkimuksiin uskotaan jatkossa kuluvan. Rahalla ei voi korvata surua, jota tapahtuma on aiheuttanut, mutta luultavasti moni miettii, että saadaanko tällä rahalla todella selvitettyä Madeleinen arvoitus.

Jatkuuko vanha pallottelu puolitotuuksilla ja hyvillä selityksillä vai tehdäänkö selkeästi tosiasioihin perustuvaa tutkintaa?

lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1522
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Tänään 24.2.2012:
"Madeleine's Fund - Review & Investigation of Accounts



Enid O'Dowd takes an in depth look into the setting up and subsequent running of Madeleine's Fund: Leaving No Stone Unturned Limited

Exclusive to mccannfiles.com"


Sieltä löytyy laaja raportti McCannien rahankeräyksestä ja rahojen käytöstä. Fund saatiin pystyyn alle kaksi viikkoa lapsen katoamisesta. Yleensä tällaiset rahastot ovat muistorahastoja, joilla tuetaan muita apua tarvitsevia. Nyt kuitenkin rahoja on käytetty lainanlyhennyksistä lakimiehiin ja neuvonantajiin.

Raportista saa hyvän kuvan rahasummien suuruudesta, mutta tarkempi erittely olisi tarpeen, vaan ilmeisesti sellaista ei ole edes saatavilla fundin kirjanpidosta. Nyt myös yhteiskunnan varoja on investoitu mittavasti tähän etsintään, joka vaikuttaa rahakkaimmalta kadonneen ihmisen etsinnältä kautta historian. Ainoa puuttuva palanen Madeleinen etsinnässä vaikuttaa olleen raha.

Dothemath
Nikke Knakkertton
Viestit: 166
Liittynyt: To Marras 12, 2009 4:43 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja Dothemath »

Raju väite kadonneesta Madeleinesta:
Pedofiilirinki vei Amerikkaan?


Italialaismies väittää, että pedofiilirinki sieppasi Madeleine McCannin.

36-vuotias Marcelino Italiano on kertonut poliisille, että viisi vuotta sitten kadonnut Madeleine McCann vietiin Yhdysvaltoihin. Italianon mukaan pedofiilirinki sieppasi Madeleinen.

Mies perustaa väitteensä siihen, että rinki vaani lapsia Portugalin Algarvessa, josta Madeleinekin katosi.

Italiano on jopa nimennyt kaksi pääepäiltyä. Hänen mukaansa rinki on saanut toimia rauhassa, koska sillä on yhteyksiä Portugalin ja Lontoon oikeuslaitoksiin.

Italianon mukaan hän on joutunut pelkäämään henkensä edestä, kun rinki sai tietää, että hän tutkii lasten sieppauksia. Hän arvelee, että toistakymmentä lasta on siepattu.

- He saalistavat heikkoja ja puolustuskyvyttömiä.

Asiasta kertova The Sun nimittää angolalaissyntyistä italialaismiestä "harrastelijayksityisetsiväksi".

Väitteitä kuitenkin tutkitaan niin Portugalin viranomaisten kuin Madeleinen vanhempien yksityisetsivienkin toimesta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201202 ... 9_ul.shtml

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

10.3.2012 oli uutinen, että myös Portugalin poliisi on aukaissut Madeleinen katoamistapauksen uudelleen ja asettanut tutkijaryhmän käymään lävitse tuhansien sivujen tutkimusaineiston. Eli eivät ne sitten operaatio Grangessa kaikkea aineistoa vieneet, vaikka sitä sanottiin kannetun Englantiin laatikkokaupalla niin Portugalista kuin Espanjastakin, vai?

On mielenkiintoista, että tiimin mainitaan työskentelevän aineiston parissa Pohjois-Portugalissa kaupungissa nimeltä Oporto, eikä alhaalla Argarvessa, jossa tutkinta aikaisemmin oli. Toisaalta nimenomaan pohjoisessa taisi olla tämän rekkakuskin pidätys ja kuulustelut, jonka toimien tutkimisessa oli todellisia hankaluuksia, vaikka hän kertoikin siepanneensa lapsen ja että nämä siepatut välitettiin eteenpäin, ja hän toimi vain toimeksiantajien laskuun. Tällä kohdalla kerrottiin tähän edellekin linkitetystä ongelmasta, että ko. sieppaajat toimivat oikeuslaitosten suojeluksessa. Varmaan tähänkin ketjuun on linkitetty tämä rekkakuskin pidätysasia aikaisemmin.

Jotenkin tuntuu, että tässä tapauksessa nyt on kyse Portugalissa enemmän tämän tutkinnan tarkistamisesta kuin uusien johtolankojen etsimisestä, joista mainittiin Englannissa löytyneen 8 lupaavaa, uutta johtolankaa tuon Grange-operaation yhteydessä.

Onhan nyt selvä jo tuon edellä mainitun rekkakuskiuutisen yhteydessä, että Portugalin puolella on isoja ongelmia myös oikeusviranomaisten taholla.
Ray of hope? Five years on police in Portugal will pore over thousands of case files in new search for Madeleine McCann

A new team of detectives will go over thousands of pages of case files and search for new clues
Gerry and Kate McCann welcome the development and hope it will lead to the case being reopened
Madeleine was nearly four when she went missing from her family's holiday flat in the Algarve in 2007

By STEPHEN WRIGHT
PUBLISHED: 16:07 GMT, 9 March 2012 | UPDATED: 11:48 GMT, 10 March 2012

A review of the Madeleine McCann case has been launched by police in Portugal.

Four years after the official inquiry into her disappearance was shelved, another squad of detectives has been told to examine the case files.

The McCann family’s Portuguese lawyer said the move could have been prompted by fresh information that warrants a further hunt for clues.

The team, from the northern city of Oporto, has been instructed to go over the thousands of pages of case files to search for new leads.

The development will provide fresh hope for Maddie’s parents Gerry and Kate McCann, who have never given up hope of finding their daughter alive.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z1pDu4lDcI


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z1pDtdO8Jd

Edellä lukutoukka oli etsinyt Tapas-ryhmästä vanhan uutisen, jota ihmettelin, koska uudempikin olisi ollut tarjolla - myös tämän vuoden puolelta. Ja kuten operaatio Grangen kohdalla - on nyt huomioitava, että näissä uutisissa ei puhuta tytön katoamisesta, vaan nimenomaan tytön sieppaamisesta.
Tapas Seven to be interviewed by Scotland Yard in review of Madeleine McCann abduction

By EMILY ALLEN
UPDATED: 17:21 GMT, 5 February 2012

Missing: Madeleine McCann vanished from the holiday apartment she was staying in almost five years ago
Scotland Yard detectives investigating the disappearance of Madeleine McCann are set to interview the so-called Tapas Seven, it has been reported today.

The group are friends of Kate and Gerry McCann who dined with them at a tapas restaurant on the night of Madeleine's disappearance five years ago and are central witnesses in the case.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z1pDwDkSiY
Uutisessa mainitaan ns. Tapas-ryhmän olevan keskeisessä asemassa todistajina tässä tapauksessa. Liittyy mitä ilmeisemmin myös Jane Tannerin silminnäkijähavaintoon lasta kantavasta miehestä.

Marraskuussa 2007 kerrottiin SOSmadeleine blogisti Duarte Levyn (domainin osoite löytyi Brysselistä, mistä mainitsin Ulvila-ketjussa kohdassa "punainen puhelin") kertoneen lehdistölle, että irlantilaisteinityttö oli ilmoittautunut hänelle todistaakseen, että Jane Tanner valehtelee. Tietysti ihmeteltiin tytön ilmestymistä todistajaksi yli puoli vuotta tapahtuman jälkeen. Tyttö kertoi olleensa perheensä kanssa lomalla samassa paikassa, ja ulkona tupakalla Tannerin silminnäkijähavainnon aikana, eikä hänen mukaansa siellä ollut mitään lasta kantavaa miestä.

Uutisoitiin tytön käyneen Portugalissa, Algarvessa asti antamassa todistuksen isänsä kanssa.
Tämän jälkeen moni asia muuttui, eikä tytöstä tai todistuksesta ole puhuttu sen jälkeen, vaan vaihdettiin
tutkinnanjohtajaa, ja Amaralille ja kolmelle muulle tutkijalle luettiin seuraavana keväänä syytteet todistusaineiston ja todistajalausuntojen väärentämisestä ja pahoinpitelyistä.

Vajaan kahden kuukauden kuluttua Mijaksesta katosi Amy Fitzpatrick, jota on pidetty tänä kyseisenä irlantilaisteinityttönä mm. siitä syystä, että Madeleinen katoamista tutkinut yksityisetsivätoimisto ilmoittautui etsimään myös Amya. Asiasta enemmän Amyn ketjussa.

Ja tässä vielä kertauksena (jos on tässä ketjussa) tämä rekkakuskiuutinen. Mielenkiintoista on, että tämä uutisointi osuu lähelle samaa ajankohtaa, kun Englannissa julistettiin Madeleinen etsimiseen operaatio Grange ja jonka jälkeen poliisien sanottiin tehneen lukuisia matkoja Euroopan puolelle, ja puhuttiin jättioperaatiosta.
13 vuoden takaisesta mysteeristä apua Madeleine McCann -tutkijoille

LUIS FORRA

Julkaistu: 06.03.2011 19:00

Portugalissa kadonneen Madeleine McCannin mysteeriä tutkivilla on uusi johtolanka.
Brittilehti Daily Express kertoo, että Kate ja Gerry McCannin palkkaamat yksityisetsivät selvittävät nyt liittykö 13 vuoden takainen katoaminen Madeleinen kohtaloon.

Tutkittavana on lapsen sieppauksesta syytteet saanut portugalilainen rekkakuski.

Lehden mukaan kuski on 34-vuotias mies, jonka epäillään siepanneen 11-vuotiaan portugalilaispojan Lousadossa, lähellä Porton kaupunkia vuonna 1998.


Madeleine katosi vanhemmiltaan Praia da Luzissa vuonna 2007.

Rui Pedro Teixeira Mendonça katosi 1998 koulumatkallaan.

Tutkijat uskovat, että poika joutui prostituutiorinkiin.

Epäilyä tukee samana vuonna tehty havainto, jossa Mendonçan ikäinen ja näköinen poika nähtiin katoamisen jälkeen keski-ikäisen miehen kanssa Pariisin Disneylandissa Ranskassa.

Help Find My Child -sivustolla olevien tietojen mukaan poliisit olisivat löytäneet kuvia pahoinpidellystä Mendonçasta tutkinnan aikana.

Pojan äiti Filomena Teixera lensi tuolloin Sveitsiin ja kertoman mukaan ilmeisesti tunnisti poikansa kuvista.

Mendonçaa ei ole tästä huolimatta koskaan löydetty.

Tutkijat pelkäävät, että poika murhattiin pahoinpitelyn peittämiseksi.

Kaikki apu Rui Pedro Teixeira Mendonçan mysteerin selvittämiseksi otetaan vastaan täällä.
IS

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/13%2 ... 70047.html
Kaikesta päätellen kyseinen tutkinta johti eteenpäin, koska perustettiin operaatio Grange, ja vastaavasti ennen tätä rekkakuskiuutista oli tuo Italianon uutinen, joka uutisoitiin vielä täsmennettynä näillä Portugalin ja Englannin korkea-arvoisten oikeusviranomaisten suojeluksella. Kun uutinen viime keväänä ilmestyi, niin tätä ei mainittu silloin suomennoksessa vaikka oli alkuperäisessä versiossa. Tästä vielä linkki rekkakuskiuutisen alkuperäiseen, englannin kieliseen versioon.

http://www.express.co.uk/posts/view/232 ... er-quizzed

Jos tällaista jopa oikeusviranomaisten suojelua tällaisille pedoringeille tapahtuu, niin viitaten nyt Portugalin suorittamaan aineiston tarkistukseen, niin kyllä tarkistusta suoritetaan myös muissa maissa, joissa on todettu yhteyksiä pedofiilirinkeihin - ja niitä taitavat olla kaikki Euroopan maat. Hyvä niin.

Edellä olevaa ketjupäivittäjää - lukutoukka - tuntuu jälleen kiinnostavan vain raha - ja oikein punaisella, eikä kirjoituksissa ole mitään lähdelinkkiä, joten voimme olettaa jälkien johtavan jälleen näille merkillisille blogisivustoille, vaikka näitäkin uutisia olisi voinut tähän päivittää. Täytyy sanoa, että voin oikein pahoin kyseisestä propagandatoiminnasta, ja olisin melkein valmis liittymään Sirun joukkoihin arvioineni - niin läpinäkyvää tuo toiminta on tässä ketjussa ollut jo vuosien ajan.
Alethes doksa meta logu

tunis87
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: La Syys 03, 2011 2:26 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja tunis87 »

Kriminaaliprofiloija Pat Brown on tutkinut aluetta Portugalissa Madeleinen katoamispaikan lähistöllä ja kirjoittaa aiheesta erittäin mielenkiintoisesti kuvitettuna itse ottamillaan valokuvilla eri paikoista.

http://patbrownprofiling.blogspot.com/2 ... -find.html

McCannit eivät ole edelleenkään palauttaneet 7500 Pat Prownin kirjaa Amazonille. (lähde: Pat Brownin Twitter)

Pat Brownin blogi kokonaisuudessaan on todella antoisaa luettavaa, suosittelen englannin kielen taitoisille (ja loput voivat onneksi nykyään käyttää Google Translatea :) ).

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja skoone »

lukutoukka kirjoitti: Madeleinen tapaus herättää edelleen keskustelua myös Britanniassa. Yksi aihe keskustelussa on myös raha, joka tutkimuksiin on jo käytetty ja joka tutkimuksiin uskotaan jatkossa kuluvan. Rahalla ei voi korvata surua, jota tapahtuma on aiheuttanut, mutta luultavasti moni miettii, että saadaanko tällä rahalla todella selvitettyä Madeleinen arvoitus.

Jatkuuko vanha pallottelu puolitotuuksilla ja hyvillä selityksillä vai tehdäänkö selkeästi tosiasioihin perustuvaa tutkintaa?
Madeleinen vanhemmat kävivät myös Ruotsissa lanseeraamassa uuden kirjansa. Selailin ko kirjaa kirjakaupassa, mutta en aikonut ostaa (enkä osta) sitä kuitenkaan. Kirjassa oli suht paljon valokuvia Olen nähnyt netissä useimmat noista kuvista, mutta pari kuvaa jäi ihmetyttämään. Niissä toisessa oli Madelein meikattu aika raskaasti ja toisessa kuvassa lasten/lapsen kanssa poseeraavan äidin käteen oli unohtunut viinilasi. Jotenkin minusta outoa käyttäytymistä.
Muista lähdekritiikki!

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Skoonen viesti antoi ajattelemisenaihetta.

Minkälaisia aivoituksia teemme valokuvien perusteella asioista, jotka sitten siirrämme ikään kuin toisiin ihmisiin - he muuttuvat jotenkin oudoiksi - koemme havaitsemamme yksityiskohdat vihjeiksi, tässä tapauksessa jostakin merkillisestä. Ja kyse on vain omien aivojemme tuotoksesta.

Itseäni eniten hämmensi tuo ajatus viinilasista, koska olen pääosan elämästäni elänyt kulttuureissa, missä pöytäkattaukseen kuuluu vain viinilasit - ei edes ole muuta lasia.

Kolmantena on sitten itse asia, joka suodattui ohitse näiden yksityiskohtien, jotka aiheuttivat niin suuren outouden, että kirjoittaja koki tarpeelliseksi kommentoida kokemustaan.

Emmepä juuri lehdistä lue enää mitään muuta kuin raiskauksista, murhista, korruptiosta, kähmimisestä ja pedofiileista, ja seuraavaksi jo juomalasikin aiheuttaa aivoissamme reaktion joka yhdistyy johonkin hirveään, outoon, minkä symbolista aivokokemusta jäämme miettimään.

Näin meidän aivomme muokkautuvat ja manipuloituvat huomaamattamme. Onko todellisuudessa näissä skoonen mainitsemissa asioissa mitään muuta pahaa kuin se mitä mielikuvia ne tuottavat omassa mielikuvituksessamme? Ryhdymme kinaamaan puolesta ja vastaan - onko siinä pahaa? emmekä tajua edes että kinaamme vain tuon asian tuottamista mielikuvistamme. Itse asia on täysin merkityksetön.

En tiedä enkä tunne edellä olevaa kirjaa - silläkin luodaan mielikuvia outoudesta. Entä rahasta puhuminen tämän tapauksen kohdalla - vedotaanko sillä järkeen, että ei kannata etsiä, vai halutaanko sanoa, että lapsella ei ole arvoa, vai mitä? Vai puhutaanko rahasta, jotta herätetään kateutta? Tuo keskustelu ei itselleni ole koskaan auennut, ja vaikuttaa siltä, että siellä taustalla ovat todella alhaiset tunteet, kun ajatellaan asioita mihin tällä hetkellä syydetään miljardeja ja taas miljardeja.

Kuinkahan paljon pedofiileja on otettu kiinni (vai pitääkö puhua ostettu, jos puhutaan rahasta? arvotkin ja moraalikin on jo hinnoteltu...) ja putsattu tämän Madeleine-operaation myötä. Tai operaatio Grangen myötä. Mikähän sen hinta/arvo on ollut? Kenelle?

Paljonko maksaa yksi pedofiili?
Alethes doksa meta logu

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Madeleinen tapaus (ketju 5)

Viesti Kirjoittaja skoone »

Sirpa kirjoitti:Skoonen viesti antoi ajattelemisenaihetta.

Minkälaisia aivoituksia teemme valokuvien perusteella asioista, jotka sitten siirrämme ikään kuin toisiin ihmisiin - he muuttuvat jotenkin oudoiksi - koemme havaitsemamme yksityiskohdat vihjeiksi, tässä tapauksessa jostakin merkillisestä. Ja kyse on vain omien aivojemme tuotoksesta.

Itseäni eniten hämmensi tuo ajatus viinilasista, koska olen pääosan elämästäni elänyt kulttuureissa, missä pöytäkattaukseen kuuluu vain viinilasit - ei edes ole muuta lasia.
Olen kyllä viinilasikattauksia nähnyt minäkin, mutta tämä Madden äiti ei ollut pöydässä vaan viettämässä aikaa pienten lastensa kanssa jossain. Jotenkin, jos nyt tuolla kirjalla halutaan esittää, miten kovasti kadonnutta tyttöä kaivataan oman turvallisen äidin hoiviin, niin olisin laittanut kirjaan vähän "äitimäisemmän" kuvan. - Ja minun käsitykseni mukaan jotain kolmevuotiaan tytön meikkaaminen ei vaan kolahda... Vai olisiko kuva laitettu esimerkkinä siitä, minkälaiseksi kadonnut tyttö on voitu meikata jossain maailmallakin?
Muista lähdekritiikki!

Vastaa Viestiin