Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
koskisen masa
Nikke Knakkertton
Viestit: 191
Liittynyt: Ke Marras 14, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Sodoma/Hamppukaupunki/Zion

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja koskisen masa »

Siepattu barista löytyi surmattuna järvestä Alaskasta

Kahvilatyöntekijä Samantha Koenigin mystinen sieppaus selvisi Alaskassa.
Samantha Koenigin ruumis on löytynyt Matanuska-järvestä Alaskan Anchoragen pohjoispuolelta.

Löytö ratkaisi lopullisesti sieppausarvoituksen, joka on piinannut alaskalaisia kaksi kuukautta.

Samantha Koenig, 18, katosi työpaikaltaan Anchoragen keskustassa sijaitsevasta kahvilasta 1. helmikuuta. Hän työskenteli baristana eli kahvilantyöntekijänä.

Valvontakamerakuvissa näkyi kuinka naamioitunut asemies johdatti naisen pois kahvilasta. Samalla katosivat naisen arvoesineet sekä kahvilan kassan rahat.

Omaiset julkaisivat etsintäkuulutuksia ja lupasivat palkkion Koenigin löytymisestä.

Toissa viikolla poliisi pidätti miehen, jota syytetään sieppauksesta ja surmasta. Mies jäljitettiin Texasista asti, sillä hän oli käyttänyt sumeilematta pankkikorttia, joka oli varastettu hieman aiemmin läheltä paikkaa, josta Koenig katosi.

Koenigin ruumiin löysivät sukeltajat. Poliisi paljasti ainoastaan, että nainen oli kuollut vain tunteja sieppauksen jälkeen.

- Vaikka moniin kysymyksiin on saatu vastaus tänään, ne tarjoavat vain vähän lohtua Koenigin perheelle, ja lisäksi monet kysymykset ovat yhä auki, kommentoi tapuksen tutkinnasta vastannut FBI:n agentti Mary Rook.

- Tiedän, että sekä Koenigin perhe että Achhoragen asukkaat kysyvät: Miksi Samantha?

Alaskan pääkaupunki on tunnettu monista kahviloistaan ja baristoja arvostetaan heidän ammattitaidostaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/siep ... 22700.html
Ihmiset tulee ja menee - cycles and circles, everything cook and curry. http://www.youtube.com/watch?v=MorR04iLtMw
lost
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja lost »

Surullista, mutta arvattavaa :(

Ja korjaisin vähän tuota käsitystä, että Samantha olisi lähtenyt ihan vapaaehtoisesti tämän hyypiön matkaan. Ainakin tuolla edellisellä sivulla olevassa linkissä (youtubepätkä aiheeseen liittyen) sanotaan, että valvontakameroista on nähty että Samantha lähtenyt sieppaajan mukaan against her will, eli ei ole itse halunnut lähteä. Myös sanottiin, että miehellä oli ollut kädessään jonkinlainen ase. Eli nähtävästi henkensä uhalla kävellyt tämän sieppaajan rinnalla kun on käsketty.

Onko multa mennyt vain ohi vai onko asiasta edes kerrottu, että tiesivätkö/tunsivatko uhri ja tappajaksi epäilty mies mitenkään toisiaan ennen tapausta?
Ihmiset valehtelevat, todisteet eivät.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Koenigin isän kertoman mukaan eivät ole tunteneet mistään, eikä missään ole sanottu, että olisivat tunteneet. Kyseessä lienee tuntemattoman tekemä sieppaus. Valitettavaa, että kauniille nuorelle naiselle kävi näin. Nähtäväksi jää, mikä on lopputulos samantapaisessa Holly Bobon tapauksessa.

Luulisin, että Keyes on käynyt asiakkaana tuossa kojussa aiemmin ja kehittänyt jonkinlaisen fantasian Samanthasta jonka on sitten toteuttanut, minkä jälkeen on surmannut Samanthan. Tuskin tuosta paikasta niin suurta ryöstösaalista saa, että sen takia kannattaa surmata.

Israel Keyes on siirretty takasin Alaskaan ja on nyt Anchoragessa vankilassa.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Surullinen loppu mutta täytyy olla kiitollinen siitä että jutulle ylipäätään loppu saatiin. Tuntematon hyökkääjä ja kalmo järveen-tarina olisi voinut jäädä ikiajoiksi tähän ketjuun arvailujen kohteeksi. Toivottavasti Alaska ei liikaa uhraa verotaaloja vankiloittensa lämmittämiseen.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Kuva
Kuvassa Israel Keyes.
http://alaskapride.blogspot.com/2012/03 ... texas.html

http://www.ktva.com/home/outbound-xml-f ... 54395.html

Keyes on asunut Alaskassa viisi vuotta. Tuntunut tekevän paljon töitä ja asunut yhdessä tyttöystävän ja pienen tytön kanssa. Keysillä ja tyttöystävällään oli bileitä 3-4 krt vuodessa, tuolloin porukkaa on ollut paljon, n. 10 autoo parkkeerattu lähialueelle.
2001 Keyes vissiin ajanut kännissä autolla.

Kuva


-
Karusti päättyi tämä tapaus. :( Mutta onneksi Samantha sentään löydettiin. Läheiset saavat kunnolla alottaa surutyön.
Ja ehkä syyllinen saa kunnon rangaistuksen!
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Täytyy vielä sen verran jälkiviisastella, että tuo Samanthan työpaikka on kyllä karmivin kuviteltavissa oleva nuorelle tytölle. Jos pitää kahvia kaupata tuollaisessa murjussa josta ei ole edes ikkunoita ulos niin valikoisivat edes reilusti jonkun aikuisen karjun myyjäksi. Paikkahan on kuin tehty kutsumaan ryöstäjiä/raiskaajia ja kaikkia muita tiskin takana työskenteleviä ahdistelevia. Ei tuollaiseen paikkaan saisi päästää nuorta naista yksin töihin.
Ryöstäähän voidaan myyjän kuin myyjän kassa mutta jos tiskin takana istuu Hank, 150 kiloa, entinen metsuri, niin harvempi häntä pyrkii kourimaan. Ja jos pyrkii niin Hank ehkä pystyy tilanteesta selviämään. Eikä hän ehkä joutuisi niin helposti minkään perverssin pakkomielteeksi kuin nätti hymyilevä tyttönen. Tai mistä sitäkään tietää.
Astrea
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 11:42 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Astrea »

Israel Keyes on tehnyt itsemurhan Anchoragessa vankilassa. Poliisi on yhdistänyt hänet seitsemään eri murhaan. Hänen epäillään murhanneen Bill ja Lorraine Currierin, heidät ilmoitettiin kadonneiksi kesäkuussa 2011. Muita uhreja poliisi ei maininnut nimellä.

Lähde: Daily Mail
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Ohhoh, aika hurjaa. Saadaankohan noi kaikki tapaukset nyt kuitenkin ratkaistua, vaikka mies on ottanut hengen itseltään? Ei kyllä ulkonäköä katsoessa ihan heti tule mieleen, että millaisesta tyypistä on kyse.
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Waakku »

Vähän lisää

Kun poliisi pidätti alkuvuonna Israel Keyesin epäiltynä 18-vuotiaan alaskalaisen Samantha Koenigin kidnappauksesta ja murhasta, ei tiedetty, että miehen jäljiltä paljastuisi jono ruumiita.

Rakennusyrittäjä Keyes, 34, tunnusti pian surmanneensa toisella puolella maata Vermontissa kesällä 2011 kadonneen pariskunnan Bill ja Lorraine Currierin.

Tämän lisäksi mies kertoi tappaneensa useita henkilöitä vuoden 2001 jälkeen ympäri maata. Nimiä tai ruumiiden sijainteja hän ei paljastanut.

Tiedot Keyes vie valitettavasti mukanaan hautaan. Mies löydettiin ilmeisesti itsemurhan tehneenä sellistään viime viikonloppuna.

Nyt liittovaltion poliisi FBI on laittanut Keyesin dna:n kansalliseen tietokantaan, jotta sitä voidaan käyttää tutkinnassa ympäri maata.

-Ei ole syytä epäillä, että hän valehteli, FBI:n edustaja Eric Gonzalez totesi AP:lle.

Kuulusteluissa Keyes kertoi Currierien, joiden ruumiita ei ole koskaan löydetty, katoamisesta yksityiskohtia, joita ulkopuolisen olisi vaikea tietää.

Keyes kertoi suunnitelleensa kaikki murhansa yksityiskohtaisesti. Hän otti usein lennon toiseen kaupunkiin ja ajoi vielä sen jälkeen autollansa useita satoja kilometrejä ennen murhaa. Keyesin mukaan hän oli kätkenyt aseita ympäri maata.

Hän kuvaili metsästäneensä uhreja pitkään syrjäisissä paikoissa kuten leirintäalueilla ja hautausmailla. Miehen mukaan hänen aiemmat surmansa olivat saaneet vain vähän julkisuutta, joskin yksin uhreista oli löydetty, mutta tämän kuolema oli leimattu onnettomuudeksi.

FBI on konsultoinut käyttäytymistieteilijöitä ja profiloijia miehen persoonan kartoittamiseksi, mutta analyysi on kesken. Se tiedetään, että kyseessä on yksinäinen susi, jolla ei olut uhrien valinnassa selkeää kaavaa. Keyesin mukaan hänessä oli ’”kaksi eri ihmistä”.

Valvontakamerat kuvasivat Keyesin asioimassa Koenigin kahvikioskilla 1. helmikuuta ja vievän tytön. Keyes ilmeisesti surmasi tytön heti, mutta varasti tämän pankkikortin sekä kännykän ja käytti jälkimmäistä lunnasviestien lähettämiseksi perheelle.

Perhe totteli ja naamioitunut Keyes nosti kortilla tytön tilille laitettuja rahoja viikkojen ajan.

Keyes jäi lopulta kiinni Teksasissa, kun poliisi pysäytti tämän ylinopeuden vuoksi ja hänen autostaan löytyi rahaa, kortti ja naamioitumisvälineitä.


Koenigin ruumis löydettiin kaksi kuukautta katoamisen jälkeen jäisestä järvestä Anchoragessa.

IS-AP
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... pos=ok-nln

Boldattu minun, onkohan 11 vuotta tappanut ihmisiä ympäri Pohjois-Amerikkaa, jos tässä tapauksessa oli näin varomaton...
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja joey »

Hmh, tuleeko kellekään muulle mieleen yhtään sarjamurhaajaa, joka olisi tappanut itsensä ennen tuomiota? Yksi hyvin perustavanlaatuinen piirre sarjamurhaajissa yleensä on, että he joko suhtautuvat tekoihinsa ylimielisesti tai sitten pitävät itseään kokonaan syyttöminä. Tai ovat halunneet jäädä kiinni.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

joey kirjoitti:Hmh, tuleeko kellekään muulle mieleen yhtään sarjamurhaajaa, joka olisi tappanut itsensä ennen tuomiota? Yksi hyvin perustavanlaatuinen piirre sarjamurhaajissa yleensä on, että he joko suhtautuvat tekoihinsa ylimielisesti tai sitten pitävät itseään kokonaan syyttöminä. Tai ovat halunneet jäädä kiinni.
Ilman miettimistä tulee mieleen Cromwell Streetin kauhujentalon Fred West.
sitruunapinna
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: La Touko 05, 2012 9:01 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja sitruunapinna »

Luin muistaakseni trutv.n sivuita että Israel Keys oli poikkeuksellisen tarkka maineestaan "Was very sensitive about his reputation" eikä suostunut ainakaan alussa kertomaan tapauksen tutkijoille mitään koska ei halunnut tietojen tulevan julkisuuteen. Outoa minusta lähinnä juuri siksi että yleensä sarjamurhaajilla tuppaa kiinnijäätyään olemaan kova hinku paljastaa/leuhkia ja jopa liioitella teoillaan tai lisätä uhrien määrää. Keys puolestaan ei halunnut julkisuuteen vuotavan tietoja siitä kuka hän todella oli. Toisaalta varmuutta siitä oliko hän sarjamurhaaja ei tosiaan ole ainakaan vielä saatu. Mitä tuohon "maineeseen" tulee niin veikkaisin että halusi suojella esim. läheisiään aiheuttamaltaan tuskalta, ehkä siksi päätyi myös ratkaisuun riistää oma henkensä?
Hei hei mutsi.Mä en oo syöny mun lääkkeitä.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Eli ensin kaveri ryöstää mukaansa tytön jääden valvontakameran kuviin. Sitten hän murhaa tytön ja jää kiinni käytettyään tämän pankkikortteja. Jonka jälkeen hän väittää tehneensä liudan muita murhia, mutta niin taitavasti ettei koskaan kukaan ollut epäillyt mitään... ei kuulosta ihan uskottavalta. Jos kaveri olisi erikoistunut täysin johtolangattomiin henkirikoksiin, miksi ihmeessä hän sitten yllättäen sortuisi käyttämään välinettä josta jää jokaisen tiedossa oleva jälki? Taisi kaveri vain viime hetkinään yrittää tehdä itsensä mielenkiintoisemmaksi.
Samatha-parka! Olen yhä sitä mieltä että tuollaisissa tienvarsikojuissa ei saisi olla työntekijöinä nuoria tyttöjä. Raavas emäntäihminen tai joku vanhempi äijä keittävät hyvää kahvia hekin, mutta harvemman heitä tekee mieli ahdistella.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Huhtikuussa 2009 New Jerseyn Hackensackista kadonnut Debra Feldman (49 vuotta) on mahdollisesti yksi Israel Keyesin yhdestätoista uhrista. FBI oli näyttänyt Keyesille selvittämättömien henkirikosten uhrien ja kadonneiden kuvia. Keyes oli pysähtynyt pitkäksi aikaa Feldmanin kuvan kohdalle ja todennut, ettei halua puhua asiasta enempää. Tuon tarkemmin tästä jutusta ei käy ilmi, miksi FBI on päätynyt juuri yhteentoista uhriin.

http://edition.cnn.com/2013/11/14/justi ... y-slaying/

Keyesin toiminta on ollut pelottavan suunnitelmallista. Bill ja Lorraine Currierin kaksoismurha on tästä hyytävä osoitus. Keyes oli valinnut uhrinsa kaukaa kotoaan, hänellä ei ollut mitään henkilökohtaista kontaktia uhreihin ennen murhia. Hän oli piilottanut murha-aseet Currierien kodin läheisyyteen kaksi vuotta ennen tekojaan. Koenigin kohdalla kontrolli näyttää pettäneen, kuten monelle muullekin aluksi järjestelmälliselle sarjamurhaajalle on käynyt. Wikipediasta saa lisätietoa englanniksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Israel_Keyes
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Samantha Koenig katosi Anchoragesta Alaskasta 1.2.2012

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Eikö palkkamurhaaja ole myös sarjamurhaaja - tässähän kaikki viittaa siihen, että hän on toteuttanut saamiaan toimeksiantoja. Oliko niin, että aseitakin oli piilotettu ympäri maata?
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin