HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Viela yksi tarkennuskysymys niista askeleista -- jos nuo tuleeks-sielt-ketaa- askelaanet lahenivat ja loittonivat, mites ne siihen kaksoistomaykseen/ovenavaukseen paattyneet juoksuaskeleet? Siitahan taalla kiisteltiin pitkaan aikanaan mihin litteroinnin askelmakohtaan ne Tuijan lausunnot lahenevista ja loittonevista askeleista liittyivat.

Jos juoksukohdassa myos loittonivat, montako askelta? Tasta voisi ehka paatella mihin juostiin kun tuulikaapissa ei montaa juoksuaskelta ota.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

annaanna

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Mutu-tiedon vastapainoksi otteita hovioikeuden päätöksestä!

Tiedot uhrien vammoista; pinnallisia pistohaavoja ja lasin aiheuttamia sekä sisäelimiin ulottuneita pistoja

Jukka Lahden ylävartalossa ja yläraajoissa oli todettu lähes 70 pistohaavaa, joista pääosa oli ollut pinnallisia. Muutamat pistohaavoista olivat olleet syvempiä. Kyseiset syvemmälle ulottuneet pistot olivat vaurioittaneet rintakehän alueen keuhkoja, pernaa ja palleaa. Jukka Lahden päähän oikealle puolelle oli kohdistunut tylppä isku, jonka seurauksena ylä- ja alaleuat olivat olleet murtuneet sekä kasvojen ja nenän luurakenteet murskautuneet. Lisäksi Jukka Lahden päähän oikealle puolelle oli kohdistunut kallon pirstaleisesti murskannut, aivoihin ulottunut isku. Jukka Lahden välitön kuolinsyy oli ollut vaikea kallo-aivovamma. Kuolemanluokka oli ollut henkirikos.

Anneli Auerilla oli todettu vasemmalla rintakehässä pistohaava. Pisto oli ulottunut keuhkopussiin asti, minkä seurauksena Anneli Auerille oli aiheutunut ilmarinta. Hän oli ollut sairaalassa hoidettavana 1. - 4.12.2006.

Vammat minuuteissa, samoin sänkyyn vuotoaika
Oikeuslääkäri ZG on kertonut, että Jukka Lahden vammat oli hänen arvionsa mukaan ollut mahdollista aiheuttaa minuuteissa. Suurin osa Jukka Lahden vammoista oli ollut pistohaavoja, mutta osa vammoista oli voinut aiheutua lasinpaloista. Sängyn patjan ja lakanan verijälkien aiheutumiseen oli ZG:n arvion mukaan kulunut minuutteja tai runsas kymmenen minuuttia.

Sängyn patjan ja lakanan verijäljistä esitetyn näytön perusteella hovioikeus pitää todennäköisenä, että Jukka Lahti on tapahtumien kuluessa ollut verta vuotavana sängyllä.

Esitetyn näytön perusteella ei voida varmuudella päätellä, kuinka nopeasti terassin oven ikkuna-aukosta on voinut tulla sisään, kuinka nopeasti Jukka Lahti on voitu tappaa tai kuinka nopeasti ikkuna-aukon kautta on voinut poistua. Joka tapauksessa ikkuna-aukon kautta on ollut mahdollista kulkea ja Jukka Lahden vammat on voitu aiheuttaa ja sängyn verijäljet ovat voineet aiheutua minuuteissa. Anneli Auerinkaan arviota tapahtumiin kuluneesta ajasta ei voida pitää erityisen luotettavana, kun otetaan huomioon, että ajan kulumista on yleensäkin vaikeaa arvioida luotettavasti. Hovioikeus katsoo, että ajan kuluminen huomioon ottaen ei ole mahdotonta, että ulkopuolinen tekijä on tappanut Jukka Lahden.


En hahmota mistä kahden minuutin ikkunanrikkomisesta olette edellä keskustelleet. Ikkunan rikkomista on puolen poliisilaitosta Porissa rekonnut, alle minuttissa saaneet takaoven lasi-ikkunan säpäleiksi.

(rantakoskella taas omaatietoa pulppuavista päistä)

nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

kuolema kirjoitti:Juu, kyllä siitä sen käsityksen saa. Askelääniä ei vaan minun korviin kuulu kuin ne kolme erillistä kertaa. Ja jokainen kuulostaa siltä, että kengät on jalassa. En tiedä, mitä tästä asiasta on lausuttu muualla, mutta ilman verrokkiääntä olen sitä mieltä, että kaikki askeläänet ovat liian kovat ja terävät ollakseen paljain jaloin tehtyjä. Paljaista jaloista olettaisin lähtevä pehmeämmän ja "lätisevämmän" äänen. Nuo ovat "terävät ja kumisevat"
En tiedä minäkään mitä viralliset tahot on lausuneet mutta täällä on kai ollut vallalla käsitys että jossain vaiheessa Anneli tepastelee paljain jaloinkin. Tuohan on sitten taas ihan eri juttu jos ei niitä kenkiä tarviikaan riisua ja pukea uudelleen. Ja miksi sillä kengät olis jalassa kun ei ilmeisesti aikeita ollut mihinkään lähteä?

kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Eli toisinsanoen tuo esittämäni 10min arvio pitänee aika hyvin kutinsa? :)

Onko muuten kyseinen aikataulu peräisin syyttäjän vai puolustuksen todistajalta? Siis minkä hovi otti tuohon perusteluunsa? (ja älkää sanoko, ettei sillä ole merkitystä) :)

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

nuusku-nella kirjoitti:
kuolema kirjoitti: Jos nyt varovaisesti teorioin jotain, niin Anneli olisi pystynyt tosiaan äänitteen mukaan juoksemaan tuulikaapin sijasta puhelimen ohi KHH->PH->TK. Ajallisesti se täsmäisi erittäin hyvin siihen, että hänen äänensä kuuluu 3s myöhemmin akustisesti samasta mestasta, missä Jukka. Sopii myös äänitteelle kuin nenä päähän. :) Nyt kuuntelemaan se nauha ja vesittämään tämä kommenttini! ;)
Huhuu, naakkis, luitko tämän? Siitä että Anneli juoksi sinne tuulikaappiin on vain ja ainoastaan Annelin oma sana. Ja jos Anneli on Jukan surmannut niin ei kai hän totuutta kerro siitä mihin juoksi?

Asiaa voi katsoa kahdelta kantilta vinosta, sinä huomaat vain sen toisen. Itse olet yhtä vinossa kun et osaa kyseenalaistaa Annelin kertomia asioita vaan etsit niitä häkenauhalta. Tuossa yllä nauhan kuunnellut henkilö kirjoittaa että Anneli saattoikin juosta takkahuoneeseen, ei sovi lainkaan Annelin kertomukseen mutta selittää miksi Annelin ääni yks kaks kuuluukin Jukan luota.

Kauanko se pystypaini mielestäsi sitten kesti? Kuinka paljon pystypainin jälkiä on lattialla? Aiemmin olet muistini mukaan kovasti väittänyt että puhelun alussa kuuluu varmasti taustalta kaikenlaista tappelun ääntä yms vaikka niitä ei litteroinnissa olekaan. No kas kummaa, niin ei taida ollakaan. Kauanko Anneli seisoskeli olohuoneessa miettien että mitä tekis? Aika nopeasti huppiksen käytyä Jukan kimppuun on kuitenkin kertomansa mukaan arkun yli loikannut pois takkahuoneesta. Kohtas vanhimman lapsen olohuoneessa, huusi "täälä on tappaja, paetkaa" ja meni puhelimeen? 10 sekunnin pystypaini jos puhelun alussa jo makaa ilmeisen tajuttomana sängyssä? Verijäljet sängyssä kertovat että Jukka on maannut sängyssä useita minuutteja, missä ihmeen välissä?

Kovasti valitat että kukaan ei kommentoi nauhaa ja Kuoleman kokemusta siitä mutta minusta sitä on kommentoitu ahkerastikin.
Voi armoa... kun ette nyt tajua tässä pointtia. Lukekaa tämä nyt keskittyneesti. Joskus sanoin Veristille, kun hän sorvaili taustanauhaideaansa, että hän lähtee ratkaisemaan rikosta väärästä päästä: siitä suunnasta mitä me nyt tiedämme. Mutta murhaaja EI TIENNYT sitä, mitä me nyt tiedetään. Hänellä ei ollut käytettävissään häke-nauhaa, josta voidaan tarkasti jälkeenpäin kuunnella mitä tapahtui, ja kuka juoksi, kuinka pitkään, minne askeleet suuntautuivat ja mitä nauhalle jää. Hän ei edes tiennyt, että mitään nauhaa on. Ja kuinka tiukoilla aika on, missä kohtaa se loppuu tyystin. Hän ei voi lavastaa sellaista, mitä ei tiedä tapahtuvankaan. Tämä on se pointti.

Veristi joutui sijoittamaan astalon terassille, ja AA:n ryntäämään sinne keittiöstä, koska veristi "kuunteli" häke-nauhaa ja sovitti AA:n käytöksen siihen. Ainoa ovi, joka voitaisiin avata, ja ehtiä (ei tosin ehdi siltikään) Jukan luo, on terassin ovi. Astalon on siis oltava terassilla, että voitaisiin vielä pitää teoriaa hengissä. AA:n on karjuttava öisessä kämpässä juuri oikeat huudot spontaanisti keittiössä tai työhuoneessa, sen jälkeen juostava kuin syötävä juuri sopiva matka, juuri sopivassa paikassa olevan juuri sopivasti nauhoitukselle laitetun mankan ohi juuri sopivalla vauhdilla terassin ovi aukaisten ja otettava siellä juuri sopivasti jostain kumman syystä oleva juuri sopiva astalo, käännyttävä valtavaa vauhtia samantien takaisin (ovea sulkematta) ja lyötävä joku heittoisku Jukan päähän. Tällöin saadaan suunnilleen sama äänimaisema, kuin nauhalla on.

Mutta. Ei ole mitään SYYTÄ sille, että AA livetilanteessa karjuu keittiössä, juoksee olohuoneen poikki kiroillen, olohuoneessa olevan mankan ohi, suoraan terassin ovesta ulos, jossa odottaa sinne ihmeellisesti unohtunut astalo, jonka hän poimii sekunnissa ja jatkaa samalla tahdilla suoraan takaisin ja iskee Jukkaa päähän. Miksi hän tekisi näin? Jos astalo olisikin eteisessä? Tai autotallissa? Tai keittiön laatikossa? Miten sitten kävisi? Jos AA ei haluaisi juosta ja huutaa ja kiroilla ja herättää lapsiaan? Mitä silloin kävisi? Jos mankka ei olisikaan olohuoneessa, vaan Jukan lähellä takkahuoneessa? Miten sitten kävisi? Silloin teoria ei toimisi: äänimaisema olisi erilainen, eikä se sopisi yhtään AA:n kertomukseen siitä, kuinka hän juoksi ulos. Jos yksikin AA:n liike olisi eri, ei taustanauhaidea tuollaisenaan toimisi.

Ymmärrättekö nyt mitä tarkoitan?

AA ei voi livenä juosta sellaista juoksua ja karjua sellaisia huutoja, että ne sopivat jälkeenpäin täysin hänen kertomaansa aivan toisenlaiseen tapahtumaan. Hänellä ei ole mitään syytä karjua itsekseen työhuoneessaan MITÄTÖNtä, kiroilla ja sitten rynnistää ainoaan vielä mahdolliseen suuntaan, kodinhoitohuoneeseen, hölmistyneen tyttönsä ohi kiitäen ja avaten rämähdyksellä oven. Minkä hemmetin takia hän siellä juoksentelisi ja karjuisi? Uskotteko, että hän siinä minuutin Häke-tauon aikana laskeskeli ja mietiskeli sekunnin tarkkuudella, millaiset äänet syntyvät, kun hän juoksee "huppista" pakoon ulko-ovelle, ja laski, että kun menee tuonne työhuoneeseen, niin sieltä on suunnilleen yhtä pitkä matka kodinhoitohuoneeseen kuin takkahuoneen rajalta ulko-ovelle ja sopivasti puhelinkin sijaitsee siinä keskellä...

"Hätäisesti kyhätty alibi" sanoi annijatta ja arveli AA:n tällaisen nopeasti kyhänneen poliisia hämätäkseen. Hätäisesti kyhätyksi AA on osannut hemmetin hyvin aavistaa tulevaa: hänen alibinsa on kohdassa 2:03 ja se tapahtuu, kun Häke-taukoa on kulunut 1:15! Kuka voi lavastaa sellaisen asian, jota ei tiedä tulevankaan??

Tottakai voidaan useimmissa tapauksissa jälkikäteen kuvitella JOKU ratkaisu, miten murhaaja olisi voinut tehdä saadakseen suunnilleen samat jäljet kuin viatonkin, mutta ei murhaaja voi tietää, mistä tuhansista mahdollisista asioista lavastuksen toimivuus jää kiinni. Kun hän ei voi jälkeenpäin muutella jälkiään ja ääniään, eikä edes tiedä, mitä tutkijat löytävät ja kuulevat. Siksi hän ei voi lavastaa KAIKKEA ja käyttäytyä sattumalta joka asiassa niin, että kaikki kuulostaa, että hän tekisi jotain ihan muuta.

Murhaajan, kuten kaikkien ihmisten käytöksellä on joku motiivi ja syy. He eivät vain sattumalta käyttäydy omituisella tavalla, vaikka omituinen käytös olisi vaatimuksena sille, että me myöhemmin voimme kuvitella asian tapahtuneen tietyllä tavalla. Jos jälkikäteen "pakotamme" syytetyn käyttäytymään omituisesti, jotta teoriamme pysyisi hengissä, se on vain meidän toiveajatteluamme.

Jos AA karjuu työhuoneessaan MITÄTÖN, ottaa sieltä astalon kouraan ja juoksee kiroillen hätäpuhelua puhuvan tyttönsä ohi keittiöön ja samaa tietä kodinhoitohuoneeseen, on hänellä oven avattuaan KOLME sekuntia ehtiä takkahuoneeseen nostamaan astaloa ja murahtaman KUOLE. Tässä ajassa hänen pitää avata 2 ovea, puikkelehtia romua täynnä olevan kodinhoitohuoneen läpi, porhaltaa pesuhuoneen läpi, avata takkahuoneeseen aukeava ovi (jonka takana Jukka makaa), hahmottaa tilanne, sulkea ovi (roiskeista nähtäneen, että ovi oli astalointihetkellä kiinni) tähdätä ja iskeä kaksi iskuaan. VIISI sekuntia siitä, kun hän on avannut kodinhoitohuoneen oven juoksunsa jälkeen, hän ähkäisee ja Jukan huuto hiljenee.

KOLME SEKUNTIA tämän jälkeen AA on puhelimen lähellä ja on jo kävellyt rauhallisia askeleita ja kyselee itkuisella äänellä!

Nyt ryhdistäytykää.


Ja Pardonille: sinä et sitten vain halua asiaa perustella, kun tiedät, ettei sitä voi perustella. Sanot vaan, että kyllä puolustus sen olisi osoittanut, jos niin olisi, kuten väitän. No miksi luulet, että AA päästettiin hovissa oitis vapaaksi? Miksi luulet, että uudelle kierrokselle tarvitaan edeltäkäsin tehty taustanauhoite? Kysymys on siitä, onko ihmisen mahdollista olla murha tehtyään kolmessa sekunnissa 10 metrin päässä murhapaikasta rauhallisesti askeltaen ja veriset vaatteensa, kenkänsä ja astalonsa kadottaneena? Siitä tässä nauhaongelmassa on kyse, eikä se ole mielikuvitusta.

Mainitsit sen minun stoorini: SE oli mielikuvitusta, koska läheskään kaikista siinä mainituista asioista ei ole varmaa todistusaineistoa miten mikäkin on tapahtunut. On pakko käyttää mielikuvitusta, että nämä aukkopaikat täytetään. Ei se ollut mikään tarkka väite, että näin asiat tapahtuivat, se oli novelli, missä kerrottiin, miten asiat olisivat voineet tapahtua. Siinä pyrittiin osoittamaan, että asiat olisivat voineet tapahtua niinkuin AA:n ja lapsen sekavat kertomukset osoittivat. Enhän minä voi tietää, paljonko he muistavat väärin tai tahallaan valehtelevat. Se on ihan eri asia kuin nauha, joka ON eikä valehtele.

Ja us toistaa saman tekstin jota juuri olen kirjoituksessani kritisoinut, eikä edelleenkään vastaa kysymykseen: miten se AA ehti paikalle ja paikalta pois.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Naakka voisi ryhdistaytya itse ja yrittaa ajatella muuta kuin omia lahto-olettamuksiaan. Kuten ennenkin, tama ajattelee mun mielesta koko homman vaarin pain. Anneli ei mun mielesta nauhalla lavasta mitaan vaan on jalkeenpain -- tarkennetuin osin vasta pari paivaa mietittyaan, muisteltuaan ja ajateltuaan-- kertonut tarinan, joka jollain lailla sopii hanen oikeisiin liikkeisiinsa.

Otetaas taa kohta Naakan postista siis uusiksi kun se on se key tassa tuulikaappiteoriassa:
AA karjuu työhuoneessaan MITÄTÖN, ottaa sieltä astalon kouraan ja juoksee kiroillen hätäpuhelua puhuvan tyttönsä ohi keittiöön ja samaa tietä kodinhoitohuoneeseen, on hänellä oven avattuaan KOLME sekuntia ehtiä takkahuoneeseen nostamaan astaloa ja murahtaman KUOLE. Tässä ajassa hänen pitää avata 2 ovea, puikkelehtia romua täynnä olevan kodinhoitohuoneen läpi, porhaltaa pesuhuoneen läpi, avata takkahuoneeseen aukeava ovi (jonka takana Jukka makaa), hahmottaa tilanne, sulkea ovi (roiskeista nähtäneen, että ovi oli astalointihetkellä kiinni) tähdätä ja iskeä kaksi iskuaan. VIISI sekuntia siitä, kun hän on avannut kodinhoitohuoneen oven juoksunsa jälkeen, hän ähkäisee ja Jukan huuto hiljenee.
1:43 Epäilty: Mä soitan poliisil, siel pyydettii et...
1:46 Uhri: (pyyjääpää)
1:46 Tuntematon: (Mite mä pääse linjoi) (Tämä repliikki ei kuulosta naisen eikä lapsen sanomalta, kuuluuko Häkestä?)
1:48 Uhri: No vähä voit auttaakii.1:51 Epäilty: Lähtisekse jo? (kuuluu hiljempana kuin uhrin ääni)
1:52 Uhri: Tu(l)e auttaa.
1:54 Epäilty: (Sanoo joko "mitäkö" tai "pitääkö") (huutaa raivokkaasti)
1:55 Uhri: Yöh (yökkäilee, ähkäisy)
1:55 Epäilty: Vittikö (juoksuaskelia, oven aukaisu).
2:00 Uhri: Aagh (valittaa)
2:02 Uhri: A-laalalala (ei pysty puhumaan enää selvästi, kopsahdus keskellä)
2:03 Epäilty: (_uole) (2-tavuinen sana, päällekkäin miehen valituksen kanssa)
2:05 (vaimea kopsahdus)
Uhri: Lala.
Epäilty: Öh (voimakkaan ponnistuksen aiheuttama äännähdys)
2:07 Epäilty: ...
2:08 Epäilty: (vaimeita askelia) Tuleeksielt kettää?
1. Ajasta: talo on pieni ja etaisyydet lyhyita. Tuulikaapista takkahuoneeseen vain 7-8 metria. Vanhoissa rekoissa paljasjalkatadin juoksu kuului nauhalla takkahuoneesta tuulikaappiin kolmisen sekuntia. Kengat jalassa takkahuoneesta ulkokuistille juostiin oliko se nelja sekuntia nauhalla kuuluvaa juoksua.
Samaan aikaan se menee takaisinkin pain. Mista mihin Anneli juoksi on tuntematon suure.

Vittiko -repliikista on kuole-repliikkiin kahdeksan sekuntia, 10 sekuntia epaillyn ahkaisyyn. . Turre on aina vaittanyt, etta oven avaus kuuluu juoksun jalkeen. Mista Naakka laskee omat viisi sekuntiansa oven avauksesta ahkaisyyn on mulle nyt epaselvaa.

2. Miten niin pitaa avata kaksi ovea -- mista Naakka tiedat mitka ovet olivat jo auki? Miksi avattava ovi olisi kodinhoitohuoneen eika pesuhuoneen ovi? Nauhalla kuuluu YKSI ovenavaukseksi tulkittu aani, ilmeisesti sitten juoksun lopussa. Jos se oli takkahuoneeseen meneva pesuhuoneen ovi, Anneli on jo astalo tanassa siella kolme sekuntia ennen KUOLE repliikkia.

3. Kodinhoitohuoneen puikkelehtiminen on taysin pro-annelipuolueen keksintoa. Ovet ovat kuvissa auki ja selkea kulkureitti nahtavissa koko matkalle.

4. Mista tiedat, etta Jukka makaa oven takana tassa vaiheessa? Aanitutkijan mukaan han olisi saattanut olla polvillaan/pystyyn yrittamassa.

5. Paljonko aikaa lasket tilanteen hahmottamiseen ja tahtaamiseen? Tilanne on selvilla. Mies ei olekaan kuollut. Mita sa luulet taman menneen sinne takkahuoneeseen tekemaan -- laastaria viemaan?
Arpa oli Annelin kannalta heitetty siina vaiheessa kun han rupesi lavastamaan. Puhelimesta lahtiessaan han tiesi jo mita oli tehtava & se oli tehtava arvelematta. Poliisit saattoivat olla koska tahansa oven takana.

Mun mielesta juoksun paatteeksi, ajattelematta, sinne pain huitelu on jotenkin paljon inhimillisempi ajatus kuin kylmaverinen tahtaily ajan kanssa.

Enempaa en viitsi paitsi jos kuolema osaa sanoa jotain tarkemmin noista loittonevista askelista siina juoksukohdassa. Jos siita saa jotain selvaa, rupean rukkaamaan teorioitani.

Vanhoja vaantoja (ja todisteita mun aikavaitteille) loytyy haulla esim tasta:
http://murha.info/phpbb2/search.php?key ... ubmit=Etsi

Edits -- tarkennuksia aikoihin
Viimeksi muokannut ulkosuomalainen, Ti Heinä 03, 2012 6:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Kuolemannaakka kirjoitti: Voi armoa... kun ette nyt tajua tässä pointtia. Lukekaa tämä nyt keskittyneesti. Joskus sanoin Veristille, kun hän sorvaili taustanauhaideaansa, että hän lähtee ratkaisemaan rikosta väärästä päästä: siitä suunnasta mitä me nyt tiedämme. Mutta murhaaja EI TIENNYT sitä, mitä me nyt tiedetään. Hänellä ei ollut käytettävissään häke-nauhaa, josta voidaan tarkasti jälkeenpäin kuunnella mitä tapahtui, ja kuka juoksi, kuinka pitkään, minne askeleet suuntautuivat ja mitä nauhalle jää. Hän ei edes tiennyt, että mitään nauhaa on. Ja kuinka tiukoilla aika on, missä kohtaa se loppuu tyystin. Hän ei voi lavastaa sellaista, mitä ei tiedä tapahtuvankaan. Tämä on se pointti.
Kuten juuri sinulle kirjoitin niin ihan yhtä väärästä päästä sinäkin juttua ratkot! Etkö ymmärrä sitä? Vai etkö vaan pysty myöntään?

Olen samaa mieltä, murhaaja ei tiennyt että vuosia myöhemmin kuunneellaan nauhoitetta ja etsitään todisteita. Sen sijaan murhaaja tiesi että linja häkeen on auki ja sinne kuuluu asioita talosta. En minä ajattele että Anneli on tehnyt asioita lavastaakseen, korkeintaan ne yhdet tömistysaskeleet on koittanut lavastaa huppiksen askeliksi (=todisteeksi huppiksen paikalla olosta) vaan hän on tehnyt sen mitä on tarvinnut tehdä ja sitten myöhemmin selitellyt tekonsa kuinka parhaiten muistaa. Suurin osa lavastuksesta on tehty jo ennen puhelua.

Mitäs jos Anneli ei juossutkaan tuulikaappiin?

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoone »

kuolema kirjoitti:Eli toisinsanoen tuo esittämäni 10min arvio pitänee aika hyvin kutinsa? :)

Onko muuten kyseinen aikataulu peräisin syyttäjän vai puolustuksen todistajalta? Siis minkä hovi otti tuohon perusteluunsa? (ja älkää sanoko, ettei sillä ole merkitystä) :)
Sorry kun tulen keskustelussa jälkijunassa, mutta laitan kysymykseni kuiten tähän. Eli voisiko se mystinen "vittikö" olla kysymys "riittikö"?
Muista lähdekritiikki!

ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Ma nyt nostan tuon kuoleman kuuleman juoksukohdan tuolta muutaman sivun takaa uudelleen tahan:
00:01:56:31 - Nainen kuutaa oudon kimeällä äänellä (ei lainkaan samanlaisen hysteerisen raivon kuuloinen kuin aiemmin) "vittikö" tms.. sen jälkeen alkaa kopina ja kolina. MUTU: Ensin otetaan pari askelta ja sen jälkeen kuulostaa, kuin laskettaisiin jotain pidempää esinettä kädestä - kuuluu kaksoisääni kun esineen yksi osa kolahtaa kovalle pinnalle aavistuksen aikaisemmin kuin esineen "toinen pää". Sen jälkeen alkaa kuulua lähestyviä askeleita. Askeleet muistuttavat kaikkein eniten lasta kengät jalassa, koska askeleet tömisevät kuten pikkulapsella, joka ei osaa astua ensin kantapäällä pehmeästi, vaan lätkyttelee menemään koko kengänpohjalla "kiukunpuuskassa". Juoksu päättyy kuin tasajalkahyppyyn, mikä sekin tuo mieleen lapsen. Ääniä tuskin on tehnyt lapsi, mutta nuo koko kengänpohjalla astutut "tömistelyt" ja hyppy loppuun tuovat vain sellaisen mielikuvan. Hyppy on ilmeisesti oven avaus? Kuulostaa paljon enemmän tasajalkahypylle.. Mikähän ovi tässä voisi olla kyseessä?? Tämä ei uusintakuuntelulla muuttunut miksikään. Kuulen edelleen lopuksi tasajalkahypyn. Minkä oven sulkemisesta voisi lähteä tällainen ääni? Oven avausta ei kuulu...

00:02:00.68 - Jukka: "Tu(l)e aut..". Jukan lause päättyy keskeltä ja syntyy syvä hiljaisuus hetkeksi.

00:02:02.53 - Hiljaisuuden rikkoo tässä tytön lyhyt sisäänhenkäys, joka jatkuu itkuun purskahtamaisillaan olevan tytön "narinaan".

00:02:03.24 - Tytön narinan rikkoo taustalta kaikuva Annelin "-UOLE" tms., jonka yhteydessä myös Jukka alkaa valittaa "aijaijaijai".. Keskellä Jukan valitusta kuuluu vaimeahko kopsahdus. Jukan valitus hiljenee loppua kohti. HUOM! Anneli on yhtäkkiä takaisin takkahuoneessa tai ainakin ääni kuuluu samasta paikasta kuin Jukan. Mitään askelääniä takaisinpäin ei kuitenkaan kuulunut tätä ennen? Miten on mahdollista?? Oliko aiemmin kuuluneet askeläänet vain käynti olkkarissa pyörähtämässä ympyrä?? Vai juoksiko Anneli lapsen ja puhelimen ohitse KHH, löi oven kiinni ja meni sitä kautta takkahuoneeseen??
Sama kohta litteroinnissa

1:54 Epäilty: (Sanoo joko "mitäkö" tai "pitääkö") (huutaa raivokkaasti)
1:55 Uhri: Yöh (yökkäilee, ähkäisy)
1:55 Epäilty: Vittikö (juoksuaskelia, oven aukaisu).
2:00 Uhri: Aagh (valittaa)
2:02 Uhri: A-laalalala (ei pysty puhumaan enää selvästi, kopsahdus keskellä)
2:03 Epäilty: (_uole) (2-tavuinen sana, päällekkäin miehen valituksen kanssa)
2:05 (vaimea kopsahdus)
Uhri: Lala.
Epäilty: Öh (voimakkaan ponnistuksen aiheuttama äännähdys)
2:07 Epäilty: ...
2:08 Epäilty: (vaimeita askelia) Tuleeksielt kettää?

Eli nainen a) huutaa vittiko ja b) lahestyvat askeleet alkavat taman jalkeen.
Alku on merkitty litteroinnissa kohtaan 1:55 -- sen jalkeen ei ole merkitty mitaan ennenkuin Jukan valitusta viisi sekuntia myohemmin. Onko se lopputomahdys sen verran selva, etta sen voisi ajoittaa?
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Naakalle on tätä samaa rautalankamallia taivuteltu jos vaikka sen tuhannen kertaa - ja aina Naakka vaan palaa samaan lähtöasetelmaansa. Ikään kuin Anneli olisi suunnitellut etukäteen lavastuksen kun itseasiassa lavastus sovitettiin tapahtumiin jäljestä päin. Etukäteen suunnitellen Annu - fiksu kun on - olisi varmaan ymmärtänyt pyörtyä hetkeksi. Kadottaa ajan ja tapahtumien kulun näin ja päästä tästä aikatauludilemastaan. Lapsien pöllähdettyä paikalle ja jälkikäteen ei tuota sitten osannut tehdä.

kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

ulkosuomalainen kirjoitti: Eli nainen a) huutaa vittiko ja b) lahestyvat askeleet alkavat taman jalkeen.
Alku on merkitty litteroinnissa kohtaan 1:55 -- sen jalkeen ei ole merkitty mitaan ennenkuin Jukan valitusta viisi sekuntia myohemmin. Onko se lopputomahdys sen verran selva, etta sen voisi ajoittaa?
Meinasin, että en lähde tähän, mutta oli pakko naputtaa.. :D

Alkuhetki - Loppuhetki* | Minuutit : Sekunnit : Sadasosasekunnit

*) en merkannut kuin mielestäni relevanteimmat loppuhetket


01:56:31 - 01:57:07 "Vittikö"

01:57:26 - 01:57:39 kaksoiskolahdus. "*tädä*"

01:57.81 Askeläänet alkavat

01:58.99 Askeläänten seasta kuuluu hyvin pieni napsahdus

01:59.16 Heti perään kuuluu vaimea metallinen *klangg* Ääni on todella vaimea. Onko tämä se "ovenavaus"? Ei todella kuulosta siltä..

01:59.49 "Tasajalkahyppy", jonka jälkeen vielä yksi askel.

02:00.71 - 02:01.54 Tämän ajan välissä Jukka huutaa "tu(l)e aut.."

02:01.86 Erittäin vaimea kolahdus-ääni (voi olla ihan mitä tahansa... tästä ei saa pirullakaan selvää)

02:02.18 Toinen, edellistä vastaava ääni

02:02.56 - 00:02:02.79 tytön sisäänhenkäys luuriin

02:03.35 "-UOLE", jossa taustalla Jukan "aijaijaijajaja"

02:03.78 Jukka valittaa edelleen taustalla ja tässä kohtaa on se kolahdus. Kolahdus on selkeästi kovempi kuin Jukan ääni, mutta ei vedä vertoja volyymissä tuohon "-UOLE". MUTU: Nyt tulee NIIIN värittynyt kommentti, kun tästä on keskusteltu paljon, mutta ääni kuulostaa siltä, kuin halolla tai pesäpallomailalla lyötäisiin johonkin kovaan. Sellainen kalahtava ääni. :)

02:04.48 Jukan valitus loppusuoralla, mutta tässä kuuluu vaimeampi kopahdus. Kuulostaa minusta eniten askeläänelle.

02:04.88 Jukan valitus loppuu

02:05.17 Vaimea kolahdus, samanlainen kuin yllä. Eli kuulostaa eniten askeläänelle.

02:05.82 Jukka joko sanoo "älä" tai sitten vaikertaa muuten vaan "älää". Ei voi tietää, onko tämä sana vai vaikerrus. En ees lähde spekuloimaan sen enempää.

02:06.40 Jukan edellinen valitus on yhä käynnissä, kun tähän kuuluu naisen äänellä "öhkäisy". Kuin nostettaisiin jotain raskasta, tms.

02:06.91 Vaimeat askeläänet alkavat lähestyä puhelinta. Nämä eivät ole juoksuaskelia, vaan sellaiset tavalliset, kengät jalassa tehdyt askeleet. Nauhalla ovat hyvin vaimeat.

02:08.49 Itkun älähdys jostain vähän etäältä puhelimesta.

02:08.97 Jukan "aaa" alkaa. Vaimea ääni.

02:09.17 Anneli: "Tuleeks sielt kettää"

02:10.60 - 02:14.66 - tällä välillä lapsi puhuu häkeen, mutta sieltä ei vastata. Kaikki mahdolliset taustaäänet peittyy.

02:14.66 Lapsen puheen loputtua taustalta alkaa kuulua askeläänet. Nämä ovat paljon ripeämmät kuin edelliset askeläänet. Myös kengät jalassa tehty.

02:16.13 - 00:02:16.98 Lapsi: "tulkaa äkkii". Taustalla mahdollisesti olevat äänet peittyy.

02:16.98 Heti lapsen äänen jälkeen taustalta kuuluu Jukan valitusta...

..jne...

Eli tuolta pohjalta se juoksukohtaus.

EDIT: Loppuhuomiona, että ne juoksuäänet alkaa etäältä (th?) ja sitten tulevat lähelle puhelinta ja tasajalkahyppy on taas kauemmas puhelimesta. Tosin tämä sopii ihan kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin varmaan. :)

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Valhalla kirjoitti:Naakalle on tätä samaa rautalankamallia taivuteltu jos vaikka sen tuhannen kertaa - ja aina Naakka vaan palaa samaan lähtöasetelmaansa. Ikään kuin Anneli olisi suunnitellut etukäteen lavastuksen kun itseasiassa lavastus sovitettiin tapahtumiin jäljestä päin. Etukäteen suunnitellen Annu - fiksu kun on - olisi varmaan ymmärtänyt pyörtyä hetkeksi. Kadottaa ajan ja tapahtumien kulun näin ja päästä tästä aikatauludilemastaan. Lapsien pöllähdettyä paikalle ja jälkikäteen ei tuota sitten osannut tehdä.

Vaikka tämä vääntö on aivan turhaa, koska ette vaan halua myöntää, ettei lavastus ole mahdollinen, ja ettei aika riitä, vaikka miten lavastaisi, koska se 3sek on TOTTA joka tapauksessa, niin annan vielä yhden esimerkin:

Jos AA muistelee jälkeenpäin, mitä ko. murhayönä tuli minuutin aikana tehtyä ja juostua, kun Jukka yllättäen herää kuolleista ja on vajaa minuutti hoitaa se pois päiviltä ja Häke nauhottaa kaiken ja tyttö katsoo vierestä...

Miten mä tän nyt osaisin selittää. Vaikkapa tämmöinen filosofis-humoristinen tarina:

Kun joku kohtaa takkahuoneessa olevan murhaajan, joka tulee päälle tai on muuten vain pelottavan näköinen, häntä on luonnollista lähteä karkuun. Se on itse asiassa ainoa mahdollinen asia, mitä voi tehdä, jos nyt jätetään pois se vaihtoehto, että ryhdytään taistelemaan ko. rosmoa vastaan. Kun rosmon olinpaikka tiedetään (takkahuone), tiedetään myös paikka, missä rosmon voi kohdata: olohuoneen ja takkahuoneen lähimaasto. Rosmoa ei voi kohdata vaikkapa keittiössä tai työhuoneessa, koska rosmo ei voi olla siellä, kun siellä ei ole rosmon jälkiä.

Näin on saatu selville kaksi pakollista asiaa: mistä pakoonjuoksu lähtee, minne se suuntautuu (poispäin takkahuoneesta). Se voi tietysti suuntautua myös keittiöön, mutta melkeinpä loogisin reitti on suoraan ulos, koska jos rosmo lähteekin perään, on ulkona paremmat mahdollisuudet selvitä kuin keittiössä, missä vielä on viaton lapsikin ja sitäpaitsi siellä on se nauhoittava puhelin. On myös selvä, että juoksu kestää tietyn ajan, ei esimerkiksi kahta askelta, vaan kyllä silloin juostaan niin kauas kuin päästään turvalliselle alueelle, eli ulos saakka.

On siis saatu selville 3 pakollista asiaa: mistä lähdetään, minne päin ja kuinka pitkälti juostaan. Kun juostaan ulos ovesta, kuuluu oven avausääni. Kun juostaan talosta kokonaan ulos, ei enää kuulu mitään ääniä, koska äänen aiheuttaja on... ulkona. Kun uhri juoksee ulos, ei uhrin ääntä enää sieltä kuulu puhelimeen. Muita ääniä sen sijaan kuuluu, koska kaikki muut henkilöt ovat vielä sisällä.

5 pakollista asiaa: mistä lähdetään, minne päin, kuinka pitkälti, oven avaus ja sen jälkeen äänettömyys. Ilman näitä jokaista ei kertomus ole uskottava. Kaikkien näiden pitää sitten kuulua oikein vielä suhteessa puhelimen paikkaan.


Sitten AA muistelee jälkikäteen rauhoittavia saatuaan sairaalan sängyssä hirmuisen raivon ja pelon ja kiinnijäämisahdistuksen vallassa tekemäänsä murhaa ja yrittää keksiä alibin. Hän ei tiedä, mitä nauhalle on jäänyt; hän tietää vain, että tappoi Jukan ja mahdollisesti siis koko murha on siellä nauhalla kuultavissa. Tuli huudettuakin kaikenlaista, ja ainakin sen Kuole-murahduksen ois voinu kyllä jättää sanomati, vittikö. Mutta ihmeellistä: hän alkaakin muistella, että huusi aika sopivasti jotain siellä työhuoneessa, josta meni hakemaan astaloa (kun kävi se luojan lykky, että Häke poistui linjoilta). Hän taisi huutaa MITÄTÖN! Sillä hetkellä tuntui, että oli tyhmää huutaa niin, koska se kuullosti vähän syylliseltä huudolta...kun tuli siihen vielä kiroiltuakin päälle ja lähdettyä niin lujaa kolistellen liikkeelle.

Mutta: sehän on vähän kuin "Mitäsäteet!"... ja vittikö tuli onneksi vingahdettua vähän pelästyneellä äänellä, AA muistelee. Onneksi hänellä on erittäin hyvä muisti, ja hän muistaa jokaisen sanansa ja tarkan ajan milloin ne on sanottu. Vähitellen suunnitelma alkaa hahmottua: juoksu... miksi AA olisi juossut? No huppista karkuun, eikai oikein muuta syytä olisi... mutkun se huppis oli takkahuoneessa, ja AA työhuoneessa. Hmmm...juoksun täytyy siis lähteä takkahuoneen rajalta! Ja oikeastaan, AA:han tuli jo sanoneeksi nauhalla tytölle, että lähtee kattoo tonne... joten sillähän pääsee hyvin tarinassa takkahuoneen maisemiin.

Se, missä todellinen tuuri kävi, oli se, että tuli juostua Jukkaa tappamaan keittiön kautta, vaikka silloin eilen se tuntui huonolta valinnalta kun oli se tyttökin siinä ja näki astalon... mutta jos AA ei olisi juossut sitä kautta, ei olisi ovea, joka rämähtää! Ja AA muistaa sen! Ja ymmärtää myös, että voi sanoa, että juoksi huppista karkuun ulos asti, niinkuin järkevintä olisikin! Kaikki sopii!

Paitsi: sitten pitäisi sen jälkeen olla hiljaista... Ei saisi oikein kuulua mitään ääntä Annelista, koska tarinassahan hän on ulkoa, mutta todellisuudessa hirmuisen nopealla spurtilla halki pesuhuoneen ovia aukoen! Tässä onkin jännä paikka. Jos AA päästäisi minkälaisen äänen tahansa kun hän on "ulkona", peli olisi menetetty. Jos hänen juoksuaskeleensa kantautuisivat pesuhuoneesta, se olisi penaltti.

Mutta ei! Enpä tainnut päästää ääntäkään kun vasta muutaman sekunnin päästä sen Kuolen, kylläpä kävi tuuri, ajattelee AA voitonriemuisena sairasvuoteellaan. Ja tyttö oli helppo hoidella: piti vain sanoa hänelle, että kiellät sitten että menin keittiön kautta ja sanot, että menin ulos ja mulla ei ollu astaloa eikä verta naamassa... jaaniin, mutta tämähän piti hänelle jo sanoa eilen, ennenkuin koko tämä jälkikäteinen suunnitelma oli edes valmis! Ja nyt kun tarkemmin muistelen, niin tuli jo Häkeen silloin eilen mainittua, että juoksin huppista karkuun ( =) ) ! Kehitin kaiken tämän jo eilen, yhden minuutin aikana: juoksu alkaa 1:55 ja 2:58 kerroin jo juonen Häkeen ! Mikä mä oikke olenkka! Mestarilavastaja mää ole!
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Korjaan muuten tähän vielä aiemmin mainitsemiani juoksuääniä: Niitä on kolmen sijaan NELJÄT.

1. Eli ensin tuo iso tömistävä juoksu.
2. Sitten sen jälkeen yhdet vaimeat puhelinta kohti, joidenka jälkeen välittömästi anneli kysyy "tuleeks sielt kettään". Lapsi alkaa puhua puhelimeen, mutta vastausta ei tuu..
3. Hei lapsen lopetettua puhuminen, taustalta kuuluvat ripeämmät askeleet jossain puhelimesta kauempana.
4. Ja sitten vielä yhdet lyhykäiset askeleet sen jälkeen kun lapsi alkaa puhua häkeen uudelleen kun päivystäjä tuli takaisin puhelimeen. Lapsi huutaa Annelille "nyt siellä puhutaan taas" ja sen jälkeen aika puhelimen läheltä vielä pari askelta.

Ja tämä taisi olla joka tapauksessa jo itsestään selvää, niin ihmettelen jo itsekin, miksi tämän kirjoitin.. heh.. menköön.

ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

^Kiitos hurjasti -- kovaa hommaa!

Sori etta jankkaan mutta viela kerran -- kuulostaako silta, etta nuo vittiko-kohdan askelet lahenevat ja loittonevat puhelinta? Vai eiko siita saa selvaa? Ylla sanot vain, etta ne lahestyvat puhelinta mutta loittonevatko (selvasti) ennen sita "ovenavausta"?

Tuijan kommenteista ei koskaan ottanut selvaa, mitka kaikki niista kolmesta askelluskohdasta lahenivat ja loittonivat.

Edelleen, jos se oven avaus ei todella ollutkaan oven avaus, tuulikaappiteorialta putoaa pohja. "Tasajalkahyppy" on kun Anneli loikkaa (jottei jattaisi jalkia) takkahuoneeseen tai sielta pois?
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Kuolemannaakka kirjoitti: Vaikka tämä vääntö on aivan turhaa, koska ette vaan halua myöntää, ettei lavastus ole mahdollinen, ja ettei aika riitä, vaikka miten lavastaisi, koska se 3sek on TOTTA joka tapauksessa
Heh, tarkennan tähän sen verran, että tasajalkahypystä tuohon "-uole"-huutoon on 14 sekunnin sadasosaa vaille neljä sekuntia. ;)

Olen myös erittäin varma, että sekä "-uole" että "öhkäisy" ovat samassa tilassa tehty kuin missä Jukka on. Pelkästään korvakuuntelulla tämä menee aivan nappiin. Eli olisi lottovoiton tasoinen tuuri Annelilla, mikäli hän on eteisestä pystynyt juuri oikealla voimakkuudella tuottamaan nuo huudot ja öhkäisyn. (ja en tarkoita, että olisi tuottanut tahallaan, vaan siis että ne olisivat vahingossa molemmat erilliset äänet sattuneet JUURI ihanteellisesti kuulostamaan samalle, mitä jukan äänet täysin toisaalla).

Jotta tästä pääsisi täydelliseen varmuuteen, pitäisi toki saada testiääniä alkuperäisestä asunnosta alkuperäisin mööpelein. Testiäänestä voisi tulkita tällä tavalla "värin" ja sen primäärisen "kovan kaiun". Tähän on varmaan jossain FBI:llä softaakin, joka toimisi vähän huonommalla näytteellä, mitä ihmiskorvaan pitäisi olla. :)

Voin yrittää katsoa, mikäli tuosta tallenteelta voisi erottaa sekä Jukalta että Annelilta sellaiset samplet, millä voisi pari ensimmäistä terävää kaikua laskea (vaimennus ja etäisyys suhteessa alkuperäiseen). Tästä saisi siis ihan lähes kirjaimellisesti sellaiset C.S.I-tyyliset, graafiset käppyrät, jotka voi asettaa päällekäin ja katsoa, että onko kysessä sama tila. (meinaan TH+OH kaikuu todennäköisesti oleellisesti eri tavalla, kuin mitä tuulikaappi / eteinen.

Tosin tällä asiallahan ei mitään murhia ratkota, koska hätäpuhelu nyt on kiistanalaiseksi roskaksi taidettu tulkita virallisesti oikeusasteissakin. Mutta kunhan nyt harrastusmielessä kiinnostaa aihe. :)

Vastaa Viestiin