8-vuotiaan Eerikan murha, Helsinki 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Helsinki: 8- vuotias tyttö löytyi kuolleena -kaksi pidätetty

Viesti Kirjoittaja cicero »

Waja kirjoitti:Julkisuuteen annettujen tietojen perusteella saa kuvan että nämä aikuiset ovat reppanoita luusereita. Eivät siis varsinaisia väkivaltarikollisia, vaan ymmärtämättömiä tekojensa seurauksista. Joku kumma käytäntö heillä on ollut tytön suhteen, eivätkä ole kyenneet ymmärtämään sen johtavan kuolemaan.
Ei voi olla ymmärtämättä että väkivalta sattuu. Luusereita kyllä muttei mitään reppanoita. On varmaan ollut polleeta siinä vaiheessa kun on pieni tyttö alistettu aivan täysin...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
waxl
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2012 5:45 pm

Re: Helsinki: 8- vuotias tyttö löytyi kuolleena -kaksi pidätetty

Viesti Kirjoittaja waxl »

no ihime että rassukat olivat osanneet suunsa avata...
Suomen laki pieni tyttö menetti loppuelämänsä, toiset istuu muutaman vuoden.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan tyttöä oli kohdeltu kaltoin aiemminkin. Mies ja naisystävä ovat myöntäneet kuulusteluissa menettelyn, joka johti tytön kuolemaan äitienpäivän aamuna.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV3 Uutiset.

- Tapauksen selvittelyssä ollaan nyt loppusuoralla. Alusta asti on ollut aikalailla selvää, että tyttö kuoli henkirikoksen uhrina.

Rikosylikomisarion mukaan mies ja hänen 50-vuotias naisystävänsä ovat alusta asti kertoneet avoimesti tapahtumista.
Mies ja hänen kihlattunsa vangittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltyinä toukokuussa.

IL
debbie

Re: Helsinki: 8- vuotias tyttö löytyi kuolleena -kaksi pidätetty

Viesti Kirjoittaja debbie »

Voi kun lapsi olisi kertonut jollekulle aikuiselle, miten häntä kohdellaan.. oepttajalle koulussa vaikka. Opettaja on velvollinen ilmoittamaan lastensuojeluun.

Miten tämä ns. hyvinvointiyhteiskuntamme voisi olla lapselle niin turvallinen, että vanhempienkin väkivallan keskellä lapset voisivat luottaa muihin aikuisiin ja hakeutua turvaan, karata kotoa jonkun tutun tai sukulaisen luo, kun känniläiset ovat sammuneet ja kertoa kaikki. Tai jotain, jotain muuta kuin uhriksi jäämistä :(
ketsku
Christopher Lorenzo
Viestit: 1503
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 11:59 pm

Re: Helsinki: 8- vuotias tyttö löytyi kuolleena -kaksi pidätetty

Viesti Kirjoittaja ketsku »

Ei sitä uskalla kertoa koska pelkää niin paljon mitä tapahtuu sen jälkeen. Ja syytä monesti onkin pelätä. Jo muutenkin väkivaltaiset vanhemmat suuttuvat oikeasti kun kuulevat, että perheen salaisuus on laulettu eteenpäin. Käytännössä pitäisi olla systeemi, että jos lapsi tulee kertomaan väkivallasta ei hänen tarvitse/ei saa palata kotiin ennenkuin asia on tutkittu. Jos tämä olisi käytäntö voi olla, että asiasta helpommin kerrottaisiin??
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Helsinki: 8- vuotias tyttö löytyi kuolleena -kaksi pidätetty

Viesti Kirjoittaja jmit »

Paha äitipuoli on yksi yhteiskuntamme tabuista, josta ei sovi julkisesti puhua. Totuus on kuitenkin, että veri on vettä sakeampaa ja ihminen luonnostaan asettaa etusijalle omat jälkeläisensä ja usein pyrkii häätämään puolison vanhoja jälkeläisiä pesästä.

Sukulaisuussuhteiden hahmottaminen on tärkeä osa ihmisen identiteetin kehitystä. Täysin tavanomaisten sukulaisuussuhteidenkin ymmärtäminen on lapselle haasteellista, mutta nykyisen uusioperheen sukusokkeloista eivät usein edes asianosaiset aikuiset ole oikein perillä.
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2419
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Helsinki: 8- vuotias tyttö löytyi kuolleena -kaksi pidätetty

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Ei se veri ollut vettä sakeampaa tämän isän kohdalla? Taisi asettaa etusijalle tämän uuden kumppaninsa, eikä biologista lastaan.

Ja mitä tulee tuohon lastensuojeluun ilmoittamiseen, niin kumma kun apua ei saatu, vaikka niin äiti kuin naapuritkin olivat lastensuojelusta apua pyytäneet. Tämän tytön elämässä olisi tarvittu juuri niitä radikaaleimpia toimenpiteitä, joita ls-laki mahdollistaa. Kunnon selvitys molemmilla vanhemmilla, ja siksi aikaa lapsi huostaan. Olisi sitten palautettu jompaankumpaan kotiinsa, mikäli se olisi ollut mahdollista.
Kikka6
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:18 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Kikka6 »

Jollei koko juttu olisi niin surullinen, niin naurattaisi äidin tuohtunut lausunto lehdille tuolla aikaisemmilla sivuilla. Muistanko aivan väärin, vai eikö nimenomaan äidin luona revitty muksua talosta toiseen keskellä yötä? Olen ollut aina sitä mieltä, että lisääntymisen pitäisi olla luvanvaraista, tässähän se tuli taas todettua uudelleen.

Jotain "hyvää" kaikessa pa*kassa: pienen tytön ei tarvitse enää olla heittopussina eikä pelätä. Olisi vain toivonut, että toisenlaista apua olisi ollut saatavilla.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jmit »

Karkkilassa oli äiti ollut epäiltynä yhden lapsensa polttomurhasta ja toisen lapsensa myrkyttämisestä. Talossa oli ollut epäilyttäviä palon alkuja ja naapurit valittivat viranomaisille, että äiti uhkaa polttaa lapsensa elävältä. Lapset pelkäsivät hysteerisesti tulta. Näistä lähtökohdista äiti sai pitää ja puukottaa sekä polttaa vielä kaksi lasta lisää. Tapahtumista ei ole haettu vastuuseen ainuttakaan viranomaista ja Karkkilan lastensuojelukin keskittyi pahoittelemaan, että ei ollut enempää osannut äitiä tukea vanhemmuudessaan.

Että näin nämä hommat Suomessa pelittävät. En usko, että valtion rikollisuus lapsiväestöä kohtaan loppuu ennen kuin ulkovallat asiaan puuttuvat. Meillä oli jo pari lapsikaappaustapausta, joissa sekä Venäjä että Yhdysvallat antoivat aika tiukkaa noottia Suomelle. Ehkäpä Venäjän ja Yhdysvaltojen yhteinen sotilaallinen isku, esim. valtioneuvoston linnaan saisi rikollisen Suomineidon ymmärtämään, että lastensuojelu on laitettava kuntoon. Todennäköisesti pelkkä uhka riittäisi, joten Venäjän panssarit rajalle, niin tulee rikolliselta Suomineidolta paskat housuun ja alkaa lapsen oikeuksien kunnioitus maistua.

Sinällään surullista, että täältä peräpohjolan takapajulasta löytyy kansa, joka ei välitä omasta lapsiväestöstään sen vertaa, että antaa joka vuosi syntyä 600 pysyvästi aivovaurioista lasta lapsen äidin oikeus ryypätä vapaasti kun ylittää täällä lapsen oikeuden syntyä terveenä. Kai se on myönnettävä, että tämä on liian pieni kansa. Porukka mennyt serkkujen kanssa liian monta kertaa tekemään lapsia ja sen seurauksena geneettisesti rappeutunut kansa, joka ei kykene edes omaa lapsiväestöään suojelemaan.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kikka6 kirjoitti:Olen ollut aina sitä mieltä, että lisääntymisen pitäisi olla luvanvaraista, tässähän se tuli taas todettua uudelleen.
Tämä on hieno ja kannatettava ajatus! Olenkin jo useasti puhunut sen puolesta, että lapsenteko pitäisi olla luvanvaraista. Nythän jokaisella naisella ja miehellä riippumatta siitä millaisia he ovat on oikeus tehdä lapsi - ja jättää se tarvittaessa heitteille, kohdella huonosti ja antaase yhteiskunnan hoidettavaksi. Tai jopa tappaa lapsi - ja kas, eikun uutta tekemään. Tälläiset äidit ja isät ovat näyttönsä antaneet ja mahdollisuus lapsen tekemiseen/saamiseen pitää ottaa pois.
- Voisiko joku minfon päivystävistä äitidosenteista antaa vastauksen siihen, miksi ko. naisilla/miehillä on edelleen ikiaikainen oikeus tulla uudestaan äidiksi/isäksi? Mutta älkää puhuko ihmisoikeuksista ja blaa blaa... :x
jmit kirjoitti:Sinällään surullista, että täältä peräpohjolan takapajulasta löytyy kansa, joka ei välitä omasta lapsiväestöstään sen vertaa, että antaa joka vuosi syntyä 600 pysyvästi aivovaurioista lasta lapsen äidin oikeus ryypätä vapaasti kun ylittää täällä lapsen oikeuden syntyä terveenä. Kai se on myönnettävä, että tämä on liian pieni kansa. Porukka mennyt serkkujen kanssa liian monta kertaa tekemään lapsia ja sen seurauksena geneettisesti rappeutunut kansa, joka ei kykene edes omaa lapsiväestöään suojelemaan.
Ne ovat ne käsittämättömät äidin oikeudet. Mutta monastihan lapsi tehdään, jotta yhteiskunta antaa asunnon, asumistukea, lapsilisää, kotihoidon tukea ynnä muuta tukea/apua. Sitten on hyvä syy olla kotona kun "mul on nää lapset, toi on Zuban tekemä, toi on muistaakseni Villen tai Jani-Petterin polkema ja toi Muhammedin, Allahin tai jonkun en mää tiiä tekemä, mut on se heh heh ainakin eri väriin kun noi muut. Tai jotain.".

Tiedä tuosta geneettisestä rappeutumisesta mutta tilannetta ei suinkaan helpota se, että Suomeen tuodaan veronmaksajain kustannuksella juhlavin menoin serkkujensa ja kylän vanhimpien kanssa naimisiin menneitä hunnutettuja synnytyskoneita, joiden lapset eivät koskaan opi tietämään miksi vanhemmat eivät ole ikinä töissä ja miksi meitä on 12 kun naapurilla on vain 1. Ja miksi sinne töihin pitää mennä kun rahaa saa automaatista...

Tiedä sitten onko kansa liian pieni, mutta maailmassa on myös maita, joissa on huomattavasti vähemmän asukkaita kuin Suomessa. Valitetaanko siellä samaan malliin? En sitä tiedä.
- Ja että kuusamolaiset sekä turkulaiset ovat geneettisesti hyvinkin kaukana toisistaan.

Mutta itse asiaan; niin näyttää siltä, että lastensuojelun resurssit ovat kovin vähissä. Sanoiko joku demari ennen vaaleja, että nyt panostamme hyvinvointivaltioon? Puhuiko hän paskaa vai lupasiko liikoja?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jmit »

Lastensuojelun resurssit ovat liian pienet samassa mielessä kuin Ulvilan murhatutkinnassa poliisin resurssit. Rahaa eikä mies/naistyöaikaa puutu, mutta järkeä puuttuu. Huostaanotetaan lapsia jotka pärjäisivät perheeseen kohdistuvilla tukitoimilla ja jätetään huostaanottamatta lapsia, jotka pitäisi välittömästi ottaa huostaan.

Maailmassa on maita, joissa ihmisten palkka on keskimäärin euron päivässä ja valtion tulot samassa suhteessa, mutta jopa tuollaisissa maissa on valtiolla varaa turvata lapsen oikeuksia monessa suhteessa paremmin kuin Suomessa.

"Minulle kysymys lesboparien lapsista on hyvin yksinkertainen- sitten lapsella on vain kaksi ätiä" -Tarja Halonen. Huomautan "tasa-arvo" ja "ihmisoikeus"-presidenttiä siitä, että lapsen perusoikeuksiin kuuluu lähtökohtaisesti säilyttää sukulaisuussuhteensa ja oikeus isän ja äidin hoivaan heti syntymästään ja tätä oikeutta voidaan rajoittaa vain erittäin painavilla perusteilla.
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja irmuska »

jmit kirjoitti:Lastensuojelun resurssit ovat liian pienet samassa mielessä kuin Ulvilan murhatutkinnassa poliisin resurssit. Rahaa eikä mies/naistyöaikaa puutu, mutta järkeä puuttuu. Huostaanotetaan lapsia jotka pärjäisivät perheeseen kohdistuvilla tukitoimilla ja jätetään huostaanottamatta lapsia, jotka pitäisi välittömästi ottaa huostaan.
Totta jmit. En voi ymmärtää miksi tätä lasta ei ole huostaanotettu jo aiemmin jos kerran kaltoinkohtelusta on ollut tietoa. Toivottavasti isä ja äitipuoli saavat elinikäiset tuomiot, lapsentappajilla ei todellakaan ole mitään arvoa minun silmissäni.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jmit »

Meillä huostaanotetaan lapsia, jotka joutuvat viranomaisten hampaisiin esimerkiksi huonon koulumenestyksen vuoksi. Huostaanottopäätökseen kirjataan sitten perusteeksi "puutteellinen vanhemmuus". Toisaalta jätetään huostaanottamatta yksinhuoltajaäitien lapsia, vaikka äidillä olisi tuomio lapsen pahoinpitelystä ja vakava mielenterveysongelma. Tällöinhän huolta ei ole, kun perheestä puuttuu se paha isä. Mitään ei merkitse se tosiasia, että lapsen surmaan ja kaltoinkohteluun syyllistyy useammin lapsen äiti. Eikä paina kyllä mitkään muutkaan faktat. Mitäpä sitä tosiasioilla, kun siskomafialla on ideologiansa, feminismi.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3587
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Ai saatana...

Viihdetaiteilijaa ja naisystävää epäillään 8-vuotiaan tytön murhasta

Helsingin poliisi on päättänyt esitutkinnan, jossa se tutki viime äitienpäivänä kuolleen 8-vuotiaan tytön tapausta. Poliisi epäilee nyt tytön isää ja tämän naisystävää murhasta.

Aiemmin poliisi tutki tapausta törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä pahoinpitelynä.

Tapaus on nyt syyttäjä Eija Velitskillä syyteharkinnassa ja hän tekee huomenna päätöksen siitä, nostetaanko tapauksesta syytteet. Tapauksessa tutkinnanjohtajana toiminut Juha Rautaheimo on kertonut MTV3 Uutisille, että tyttöä on kohdeltu myös aiemmin kaltoin.

Tyttö löydettiin kuolleena helsinkiläisestä yksityisasunnosta äitienpäivän aamuna. Tyttö asui isänsä asunnossa. Teosta epäillään tytön isää, yli 30-vuotiasta viihdetaitelijaa sekä tämän naisystävää. Tutkinnanjohtaja Rautaheimon mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että tyttö on kuollut kaksikon "tekojen seurauksena".

– Kaksikko on myöntänyt menettelytapansa äitienpäivän aamuna, Rautaheimo kertoi heinäkuussa MTV3 Uutisille.

Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen tekotapaa tai tapahtumien kulkua tutkinnallisiin syihin vedoten.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... n-murhasta
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3587
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Mitähän ihmettä ne kaksi on oikein touhunneet?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53071-8 ... n-poliisin
Poliisi pitää yhä kuolinsyyn salassa, mutta rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan tytön piina on jatkunut ”kuukausien ajan”.

Kokenut Rautaheimo kertoo Ilta-Sanomille, että tapaus on hänen urallaan hyvin poikkeuksellinen. Hän kuvaa tapausta "hyvin murheelliseksi".


Onkohan tämä lapsi tosiaankin jotenkin näännytetty/pakkolaihdutettu tai muuta vastaavaa.

E: IS

Jutun tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan tytön kohtelu on ollut julmaa. Kaltoin kohtelu on ollut pitkäaikaista. Se meni koko ajan pahempaan suuntaan, kunnes päätyi murheelliseen lopputulokseen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 71328.html
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Laulajaisälle syyte lapsensa murhasta

Julkaistu: 29.8.2012 9:21

IS:n Helsingin käräjäoikeudesta saaman tiedon mukaan 8-vuotiaan tytön murhasta syytetään myös isän naisystävää.
8-vuotias tyttö löydettiin kuolleena viime äitienpäivän aamuna laulajaisän kotoa Helsingin Puotilasta.

Esitutkinnassa 35-vuotiasta isää ja 47-vuotiasta naisystävää epäiltiin ensin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta esitutkinnan aikana rikosnimike koveni epäillyksi murhaksi.

Jutun tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan tytön kohtelu on ollut julmaa. Kaltoin kohtelu on ollut pitkäaikaista. Se meni koko ajan pahempaan suuntaan, kunnes päätyi murheelliseen lopputulokseen.

Tytön piinaa jatkui Rautaheimon mukaan kuukausien ajan.


Sari Autio
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 71328.html
Vastaa Viestiin