Kotkan sisarussurmat

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
CrissAngel
Martin Beck
Viestit: 839
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:12 am
Paikkakunta: Tajukankaalla, Pannuhuoneessa, Iisakin Kirkossa!

Viesti Kirjoittaja CrissAngel »

Selevä!! :wink:
Child Of Scythe
Geemo
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 1:34 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Geemo »

[
Tähän voisin vastata kokemuksen syvällä rintaäänellä, että suurin ongelma on ne jotka eivät PÄÄSE hoitoon vaikka olisivat sen tarpeessa. Oikeastaan pieni probleema on he joilla ongelma on pahentunut sille asteelle että pakkohoitoa olisi tarpeen käyttää.

Kuten tiedetään, niin Suomessa kiireettömän hoidon tarpeessa olevat voivat joutua odottelemaan sitä hoitoonpääsyänsä vaikka maailman tappiin saakka. Mielenterveyspuolella kärsitään huomattavasti pahemmasta resurssipulasta, joten on aivan normaalia että akuutti potilas odottelee hoitojonossa noin 1-2 vuotta. Erikoissairaanhoidon piiriin ei edes pääse ellei ole selvää syytä miksi sitä tarvitsee, joten yleislääkärijonotuksen huomioiden huonokuntoinen mt-potilas siis odottelee tärkeän hoitokontaktin muodostumista yhteensä 2-3 vuotta oireiden ilmaantumisen jälkeen. Siis ennenkuin hoitosuunnitelma tehdään ja se varsinainen hoito alkaa.

Ainoa oikopolku hoidon saantiin on se että potilas joudutaan esim. omaisten toimesta viemään keskellä yötä psy.polille vaikeiden ahdistusten takia, jolloin hoidontarpeen "kiireellisyys" arvioidaan uudelleen. Silloin se jäljellä oleva 2v. jonotus lyhenee, siten että pääsee jopa viikossa sellaiseen kontaktiin joka pystyy arvioimaan todellisen mt-hoidontarpeen.

Voidaan taas kysyä, että kuinka monessa kaupungissa on tarjolla edes 24h avoinna oleva vastaanotto mahdollisia vakavia mielenterveysongelmia varten? Pienemmissä kunnissa taitaa olla se päivystävä lääkäri joka neuvoo että "Ei sua mikään vaivaa, ota vaan lisää buranaa ja mee säkin edes nukkumaan...".

Tässäkin viestiketjussa puhutaan siitä että omaiset neuvovat jotakuta välttämään hoitokontakteja. Väittäisin että suurin pulma on edelleen se, että hoitoa ei saa vaikka haluaisi, tai kokisi itse olevansa sen tarpeessa. Kyllä nykyään monet ovat valmiita puhumaan suoraan omista ongelmista, mutta hyssyttely tapahtuu terveydenhoidon puolella. Ei ole tarpeen tehdä masennukselle mitään, koska se yleensä paranee sillä kun määrätään lääkitys ja ohjataan "vähän juttelemaan" jonkun terveydenhoitajan kanssa? Ollaan vakaasti sitä mieltä että asiat hoituu, kunhan ihminen saa puhua jollekin. Yleensä kuitenkin ihmisillä on ystäviä joille voi puhua, joten hoitokontaktia haetaan vasta sitten kun koetaan että nyt ei riitä omat eikä omaisten voimat enää. On toki varmaan yksinäisiä ja mt-ongelmista kärsiviä vanhuksia, mutta se ei nyt ole tän viestin pointti...

Aika surullista että joudutaan näkemään nuoren ihmisen aiheuttama ja kokema murhenäytelmä, koska ei kuulemma ole tarvetta mihinkään hoidon tarpeen arviointiin :?:[/quote]


Helpoin tapa kuitenkin on päästä hoitoon mielenterveysongelmiensa takia joko yrittää tahi uhkailla itsemurhalla ja sitä kautta M/3/2/1 ja parhaimmassa tapauksessa suoraan M3, jolloin kukaan ei päästä pois, ennen "huomattavaa edistystä"
Ystäväni sai oikeaa hoitoa vasta kun hyppäsi Aurajokeen maalis/huhtikuun taitteessa parisen vuotta sitten. TYKS:issä ilmoitettiin KELALLE ja sitten homma lähti liikenteeseen tosin monen mutkan kautta... Nykyään kaverilla terapiaa kerran viikossa ja kaveri on oikeasti taas nousukunnossa, lukuun ottamatta järjetöntä määrää viinaa (tosin saattaa olla vaikutteena myös kööri jossa yleensä olemme)... Väittäisin kuitenkin, että jos ihminen on vielä siinä kunnossa että jaksaa valittaa, niin sairaalaan vaan katsottavaksi vaikka sisälle ei välttis pääsisi...Kukaan terve ei loppujenlopuksi valita turhasta...
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kertoo:

Sisarussurmaaja on vankimielisairaalassa
17.10.2007 4:13

Kotkan kaksoissurmasta vangittu 21-vuotias nuorukainen joutui maanantaina Turun psykiatriseen vankisairaalaan eli entiseen vankimielisairaalaan.

Poliisit eivät ole alkuperäisen suunnitelmansa mukaan päässeet vielä kuulemaan poikaa. Poliisin mukaan tutkimuksissa edetään päivä kerrallaan ja tilanne arvioidaan uudelleen päivittäin.

Nuorukainen pidätettiin viime perjantaina todennäköisin syin kahden nuoremman sisarensa surmista. Alustavissa kuulusteluissa hän on myöntänyt teon. Surmat tehtiin viikko sitten perheen kodissa Aittakorven kaupunginosassa. Poliisi vaikenee tekotavasta.

Nuorukaisen asianajaja Raimo E. J. Kantola ei ole tavannut päämiestään sitten perjantain.

- Se on lääkäreiden päätettävissä, mikä on pojan henkinen terveydentila, Kantola kertoo.

Hänen mukaansa ennen pitkään tulee asianajajan vuoro.

- Silloin pidän huolen siitä, että poika pääsee mielentilatutkimukseen. Se on tällaisessa tilanteessa välttämätöntä, Kantola sanoo.

Hän haluaa pitää matalaa profiilia tutkimusten ollessa kesken eikä halua esimerkiksi arvioida, milloin mahdollinen seuraava tapaaminen päämiehen kanssa onnistuu.

- Tämä on tarpeeksi traaginen juttu jo sellaisenaan. Höyrykattilan paineen lisääminen ei auta ketään, Kantola kiteyttää.

SARA KESKINARKAUS
[email protected]
CrissAngel
Martin Beck
Viestit: 839
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:12 am
Paikkakunta: Tajukankaalla, Pannuhuoneessa, Iisakin Kirkossa!

Viesti Kirjoittaja CrissAngel »

Gerpiili kun ehit ensin. :D
Noh tässä linkkiä anyway,kun on kuvat ja kaikki.:=D
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007101 ... 0_uu.shtml
Jäbä on Annexessa vaik' sekinhän,kuten Kakola ja lääni on tyhjillään, ja kaikki vangit on ahdettu yhteen ja samaan,uuteen vankilaan.
Onkohan Annexesta tulossa tällanen uus Niuva tms??
Child Of Scythe
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

Voi voi. Veikkaan tekotavaksi hakkaamista joko jollain esineellä tai nyrkein/potkuin, tai sitten puukotusta.
Ne kai tuollaisessa yllättävässä "kohtauksessa" on ekat vaihtoehdot yleensä, jos oletetaan että poika on saanut sellaisen vaikka saman päivän aikana... Vaikea uskoa edelleen että vanhemmat eivät olisi tienneet mitään pojan ongelmista, ja että poika olisi pystynyt salailemaan vaikka jonkun skitsofreniaan liittyvän vainoharhaisuuden tms. Mutta mahdollistahan se on. :(

Meilläpäin päivystysasemalle mennessä (esimerkiksi masennuksen takia) täytyy siinä luukulla kertoa ongelmansa kaikkien muiden vuoroaan odottavien kuullen. Aikamoinen kynnys, ja toisekseen jos yhtään "vähättelee" oireitaan, niin saa passituksen kotiin, ja ilmoituksen siitä että tällaiset vähemmän vakavat asiat hoidetaan päivällä terveyskeskuksessa (josta jono mielenterveystoimistoon psykologin/psykiatrin puheille on kuitenkin parin kuukauden luokkaa...).

*edit*

Sieltä voi kyllä saada lähetteen 'niemeen' mutta useimmiten kuitenkin vaan joko annetaan resepti rauhoittavaan tai mielialaa tasoittavaan, ilman mitään varsinaista dg:tä. Joskus saa yhden napin kirjekuoressa sairaanhoitajalta, että pystyy nukkumaan yön yli rauhassa ja menemään lääkäriin seuraavana päivänä tms.
:?

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

CrissAngel kirjoitti: Onkohan Annexesta tulossa tällanen uus Niuva tms??
Nyt pitää erottaa vangeille (vangituille) tarkoitettu psykiatrinen sairaala, jollainen Annes on ollut koko minun kaksikymmenvuotisen urani ajan (ja luultavasti paljon pidempäänkin), ja valtion mielisairaalat, jonne viedään syyntakeettomina tuomitut. Jälkimmäisiä sairaaloita ovat Niuvanniemen sairaala että Vanhan Vaasan sairaala, tunnetaan myös ns. rikosmielisairaaloina. Molemmissa hoidetaan myös sellaisia vaikeita tapauksia, joihin ei liity rikostaustaa.

Sitä en tiedä, minne Annes on tarkoitus muuttaa, mutta omaa perinnettään se taitaa vielä jatkaa.

Syyntakeettomia hoidetaan myös omien kotikuntayhtymien psykiatrisissa sairaaloissa, mutta akuutti vaihe ja pahemmat tapaukset yleensä joko Niuvassa tai Vaasassa. Näissä tehdään myös paljon mielentilatutkimuksia, mutta niitä tehdään muuallakin, missä on oikeuspsykiatri saatavana.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

Mariacka kirjoitti: Syyntakeettomia hoidetaan myös omien kotikuntayhtymien psykiatrisissa sairaaloissa, mutta akuutti vaihe ja pahemmat tapaukset yleensä joko Niuvassa tai Vaasassa. Näissä tehdään myös paljon mielentilatutkimuksia, mutta niitä tehdään muuallakin, missä on oikeuspsykiatri saatavana.
Joo, ne vaarallisemmaksi todetut varmaan pidetään vankimielisairaaloissa ennemmin. Esimerkiksi juuri tässä tapauksessa.

Joku lapsensa hukuttanut voitaisiin mun käsityksen mukaan laittaa normaaliinkin psykiatriseen sairaalaan koska vaara siitä että hän satuttaisi esim hoitohenkilökuntaa on varmastikin pienempi...

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

tre_1982 kirjoitti: Joo, ne vaarallisemmaksi todetut varmaan pidetään vankimielisairaaloissa ennemmin. Esimerkiksi juuri tässä tapauksessa.

Joku lapsensa hukuttanut voitaisiin mun käsityksen mukaan laittaa normaaliinkin psykiatriseen sairaalaan koska vaara siitä että hän satuttaisi esim hoitohenkilökuntaa on varmastikin pienempi...
Selitin varmaan huonosti. Annes on psykiatrinen sairaala, jonne ohjataan psyykkisesti sairastuneet vangit. Ei muita.

Niuvan ja Vanhan Vaasan asukkaat eivät ole vankeja vaan psyykkisesti sairaita potilaita. Oikeus ja TEO (Terveydenhuollon oikeusturvakeskus) on määrännyt heidät pakkohoitoon vankeuden asemasta, eli heidät on mielentilatutkimuksessa todettu syyntakeettomiksi. Tämä tarkoittaa pelkistäen sitä, etteivät he mielisairaudeltaan ole ymmärtäneet tekoaan tai teko on tapahtunut voimakkaan psykoosin vallassa, esim. äänten ohjaamana. Näin ollen he eivät ymmärrä myöskään rangaistusta, vaan ainoa mahdollisuus on ohjata heidät pakkohoitoon, joskus eliniäksi.

Rikoksen laatu ei niinkään ohjaa hoitopaikkaa, vaan syyntakeellisuus ja psyykkisen sairauden vakavuus/siitä toipuminen. Näin ollen normaalissa mielisairaalassa voidaan aikanaan hoitaa yhtälailla aikuisen kuin lapsen tappajia, tai olla hoitamatta. Kyse on paremminkin ammattitaitoisen henkilökunnan määrästä ja sairaalan rakenteista. Tämäkin voi tulevina vuosina muuttua.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

Mariacka kirjoitti:
tre_1982 kirjoitti: Joo, ne vaarallisemmaksi todetut varmaan pidetään vankimielisairaaloissa ennemmin. Esimerkiksi juuri tässä tapauksessa.

Joku lapsensa hukuttanut voitaisiin mun käsityksen mukaan laittaa normaaliinkin psykiatriseen sairaalaan koska vaara siitä että hän satuttaisi esim hoitohenkilökuntaa on varmastikin pienempi...
Rikoksen laatu ei niinkään ohjaa hoitopaikkaa, vaan syyntakeellisuus ja psyykkisen sairauden vakavuus/siitä toipuminen. Näin ollen normaalissa mielisairaalassa voidaan aikanaan hoitaa yhtälailla aikuisen kuin lapsen tappajia, tai olla hoitamatta. Kyse on paremminkin ammattitaitoisen henkilökunnan määrästä ja sairaalan rakenteista. Tämäkin voi tulevina vuosina muuttua.
Ok, hyvä kun selvensit.

*edit*

Pakkohoito on kyllä minusta hyvä vaihtoehto siinä vaiheessa kun todetaan että rikoksentekijällä ei ole kaikki kohdallaan, ja on ollut "syyntakeeton". Vaikka jotkut väittävätkin että heillä olisi jotenkin "pienempi" rangaistus kuin syyntakeellisilla jotka joutuvat tavalliseen vankilaan.

Sairaus on kuitenkin aina sairaus.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

tre_1982 kirjoitti: Ok, hyvä kun selvensit.

*edit*

Pakkohoito on kyllä minusta hyvä vaihtoehto siinä vaiheessa kun todetaan että rikoksentekijällä ei ole kaikki kohdallaan, ja on ollut "syyntakeeton". Vaikka jotkut väittävätkin että heillä olisi jotenkin "pienempi" rangaistus kuin syyntakeellisilla jotka joutuvat tavalliseen vankilaan.

Sairaus on kuitenkin aina sairaus.
Monet kuvittelevat, että "hullua" teeskentelemälläkin pääsisi helpommalla. Siinä on sikäli vinha perä, että syyntakeisuusasteikko menee näin:
- täydessä ymmärryksessä (siis ei tekohetkellä mielisairas)
- täyttä ymmärrystä vailla (osittain syyntakeeton, ns. varttihullu)
- ymmärrystä vailla (täysin syyntakeeton).
Varttihullut saavat neljännestä (varttia) lyhemmän tuomion. Tästä "diagnoosista" pyritään nykyisin eroon, monesti nämä varttihullut ovat persoonallisuushäiriöisiä (luonnevikaisia), ja tarvitsisivat nimenomaan sekä vankeustuomion että psyk sairaalahoitoa päälle. Ja mielentilatutkimus on käsittääkseni aika aukoton, terve saa hullun paperit vain elokuvissa.

Mutta täysin syyntakeeton eli ymmärrystä vailla oleva voi joutua olemaan psyk. sairaalassa loppuikänsä siinä missä hän olisi normaalituomiolla selvinnyt muutamassa vuodessa siviiliin.
Sadie_Manson
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: La Kesä 23, 2007 7:02 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sadie_Manson »

Kotkan sisarussurmasta epäillyn kuulustelut jatkuvat


Kotkan poliisi on jälleen tänään pystynyt jatkamaan kahden teini-ikäisen siskonsa murhasta epäillyn 21-vuotiaan miehen kuulusteluja.

Kuulustelut jouduttiin keskeyttämään viime viikon perjantaina epäillyn miehen terveydentilan vuoksi ja epäilty kuljetettiin vankisairaalaan.

Tämänpäiväiset kuulustelut ovat sujuneet Kotkan poliisin mukaan hyvin. Kuulusteluja jatketaan edelleen iltapäivällä.

Poliisi löysi viime viikon torstaina vuosina 1991 ja 1993 syntyneet tytöt surmattuna kotkalaisesta yksityisasunnosta. Kotkan käräjäoikeus vangitsi 21-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta samana päivä, jolloin mies joutui sairaalaan.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/49062.shtml[/quote]
Living is what scares me. Dying is easy. -Charles Manson
Arthur Nebe
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: La Loka 13, 2007 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja Arthur Nebe »

Mitäköhän taikatemppuja tuolla vankimielisairaalassa sitten on tehty, että epäilty on näinkin nopeasti taas kuulustelukunnossa? Sairaalaan toimittaminen tapathtui siis viime perjantaina. Epäilty on ehtinyt olla hoidettavana vajaan viikon ajan ja ilmeisesti lääkitystäkin on jo voitu vähentää, sillä kuulustelujen kerrottiin sujuneen hyvin. Arvatenkaan tällaista sanamuotoa ei käytettäisi vahvasti antipsykoottisessa lääkityksessä olevan jututtamisesta. En tiedä, voidaanko tällaisessa tilassa olevalle edes suorittaa luotettavia kuulusteluja, jotka olisivat kelvollista todistusaineistoa.

Ilmeisesti kyseessä on ollut joko traumaattinen stressireaktio äärimuodossaan tai sitten saman sairauden aiheuttama "kohtaus" joka olisi saattanut olla myös perussyynä aiempaan surmaan.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää, millaisia hoitotoimia tällaisiin potilaisiin kohdistetaan? Oma veikkaukseni on lähinnä voimakas "kriisilääkitys" + muutamia keskustelusessioita ja vuodelepoa. Yllättävän nopeasti silti on jo tähän pisteeseen päästy.
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Arthur Nebe kirjoitti:Mitäköhän taikatemppuja tuolla vankimielisairaalassa sitten on tehty, että epäilty on näinkin nopeasti taas kuulustelukunnossa? Sairaalaan toimittaminen tapathtui siis viime perjantaina. Epäilty on ehtinyt olla hoidettavana vajaan viikon ajan ja ilmeisesti lääkitystäkin on jo voitu vähentää, sillä kuulustelujen kerrottiin sujuneen hyvin. Arvatenkaan tällaista sanamuotoa ei käytettäisi vahvasti antipsykoottisessa lääkityksessä olevan jututtamisesta. En tiedä, voidaanko tällaisessa tilassa olevalle edes suorittaa luotettavia kuulusteluja, jotka olisivat kelvollista todistusaineistoa.

Ilmeisesti kyseessä on ollut joko traumaattinen stressireaktio äärimuodossaan tai sitten saman sairauden aiheuttama "kohtaus" joka olisi saattanut olla myös perussyynä aiempaan surmaan.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää, millaisia hoitotoimia tällaisiin potilaisiin kohdistetaan? Oma veikkaukseni on lähinnä voimakas "kriisilääkitys" + muutamia keskustelusessioita ja vuodelepoa. Yllättävän nopeasti silti on jo tähän pisteeseen päästy.
Nykyään on aika hyviä, nopeasti vaikuttavia ja vähän sivuoireita aiheuttavia "täsmäantipsykootteja" (esim. olantsapiini). Joko näillä on saatu psykoosi taittumaan, tai sitten on ollut kyseessä juuri tuollainen kuvailemasi stressireaktio, joka on saatu ahdistuslääkkein, levolla ja keskusteluin purettua.

Tarinahan ei muuta kerro.
tre_1982
Olivia Benson
Viestit: 745
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 »

Mariacka kirjoitti:
Arthur Nebe kirjoitti:Mitäköhän taikatemppuja tuolla vankimielisairaalassa sitten on tehty, että epäilty on näinkin nopeasti taas kuulustelukunnossa? Sairaalaan toimittaminen tapathtui siis viime perjantaina. Epäilty on ehtinyt olla hoidettavana vajaan viikon ajan ja ilmeisesti lääkitystäkin on jo voitu vähentää, sillä kuulustelujen kerrottiin sujuneen hyvin. Arvatenkaan tällaista sanamuotoa ei käytettäisi vahvasti antipsykoottisessa lääkityksessä olevan jututtamisesta. En tiedä, voidaanko tällaisessa tilassa olevalle edes suorittaa luotettavia kuulusteluja, jotka olisivat kelvollista todistusaineistoa.

Ilmeisesti kyseessä on ollut joko traumaattinen stressireaktio äärimuodossaan tai sitten saman sairauden aiheuttama "kohtaus" joka olisi saattanut olla myös perussyynä aiempaan surmaan.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää, millaisia hoitotoimia tällaisiin potilaisiin kohdistetaan? Oma veikkaukseni on lähinnä voimakas "kriisilääkitys" + muutamia keskustelusessioita ja vuodelepoa. Yllättävän nopeasti silti on jo tähän pisteeseen päästy.
Nykyään on aika hyviä, nopeasti vaikuttavia ja vähän sivuoireita aiheuttavia "täsmäantipsykootteja" (esim. olantsapiini). Joko näillä on saatu psykoosi taittumaan, tai sitten on ollut kyseessä juuri tuollainen kuvailemasi stressireaktio, joka on saatu ahdistuslääkkein, levolla ja keskusteluin purettua.

Tarinahan ei muuta kerro.
Ehkä rauhoittavia, jos todellisuus on iskenyt päälle tappamisen jälkeen? Rauhoittavien avulla sitten yrittänyt tulla toimeen ja "hyväksyä" tekemisiään viikon ajan, ja nyt on jututtamiskunnossa, eli ei enää hysteerinen tms?

Niinkun edellinen taisikin jo sanoa,vähän eri sanoin vaan. :)

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.

Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Lisäksi vielä sekin että pidätettynä oleminen on aika rankka kokemus kenelle tahansa, vaikka ei mielenterveysongelmista kärsisikään. Pidätetty ei saa tava poliisien lisäksi muita ihmisiä kuin asianajajaansa tai lääkärin. 23h vuorokaudesta istutaan pääsääntöisesti sellissä, kerran vuorokaudessa on mahdollisuus tunnin mittaiseen ulkoiluun. Ulkoilu on järjestetty siten ettei sen aikan ole mahdollisuutta tavata muita ihmisiä.

Jos on taustalla joku veriteko, niin ei mikään ihme että siinä voi pahemmankin kerran "friikata" kun on pari vuorokautta istuskellut siellä yksinäisyydessä :shock:
Vastaa Viestiin