Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

http://yle.fi/uutiset/rikollisilta_saat ... et/6234504
Rikosten tekijöiltä halutaan mahdollisesti poistaa tulevaisuudessa yhteiskunnan tuet. Järjestäytyneeseen rikollisuuteen sekaantuneet menettäisivät näin muun muassa asumis- tai työttömyystukensa.

Vielä ei tiedetä, miten viranomaiset tarkalleen ottaen toteuttaisivat uuden järjestelmän, jossa tietoa pitäisi vaihtaa viranomaiselta toiselle.

Hallitusohjelmassa olevaa muutosta pohtivan työryhmän pitäisi saada esitys asiasta valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Poliisijohtaja Robin Lardot sanoo, että poliisin lisäksi muutkin viranomaiset halutaan mukaan järjestäytyneen rikollisuuden torjutaan.

- Poliisin kannalta se on erikoinen tilanne, että tehdään päätyökseen rikoksia ja samaan aikaan nautitaan erilaisia korvauksia, vaikka työttömyyskorvauksia taikka jotain vastaavaa, Lardot sanoo.

Lardotin mukaan vielä ei kuitenkaan tiedetä, koskisiko tukien poisto jopa lapsilisiä.

- Näin pitkälle ei vielä tiedetä, kun työ ei vielä ole käynnistynyt. Kyse on siitä ylipäätänsä, minkä signaalin yhteiskunta antaa näille tekijöille. Sallitaanko, että toinen viranomainen yrittää torjua ja toinen viranomainen sitten myötävaikuttaa siihen, että voi jatkaa rikollista toimintaa? Kyse on rikollisen toiminnan katkaisemisesta, Lardot tähdentää.

Yle Uutiset
Mitäs mieltä tästä? Saattaisi monen alemman tason säätäjän puntti alkaa vipattamaan, jos pitäisi omin neuvoin kasata kuukauden vuokra ja ruokarahat jostain. Tosin miten tuon käytännön toteutus sitten menisi, tuskin aivan ongelmaton systeemi...
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Onpas typerä ajatus.

Jos henkilön voidaan todistaa tekevän päivätyökseen rikoksia, niin se kuuluu vankilaan, eikä siellä mitään tukia saa. Jos sitä taas ei voida todistaa, niin eihän siltä voida tukiakaan lakkauttaa.

Ja jos nyt joltain työttömältä lakkautetaan tuet, niin millä muulla se eläisi kuin rikoksilla?
kanelia
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 12:43 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja kanelia »

En nyt oikein ymmärrä, mihin tällä pyritään. Voisi ajatella, että etuuksien poistaminen myös lisäisi riskiä ajautua vanhan tutun leivän perässä takaisin järjestäytyneen rikollisuuden (esim. huumekaupan) pariin, kun eipä taida rikosrekkarilla muutenkaan kovin helpolla rehellistä työtä irrota.

Herää myös kysymys, että jos poliisi kerran osaa erotella nämä rikollisuutta tehtailevat siinä määrin, että heiltä voidaan katkoa etuudet niin, miksei näitä ihmisiä sitten samantien pidätetä?

Onkohan tässä nyt takana valtion uuden säästöidean naamiointi näennäiseksi rikollisten kovemmaksi rankaisuksi. :roll:
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Ongelmallinen suunnitelma.

Vaikka olenkin sitä mieltä että yhteiskunnan ei tule hyysätä ja tukea taparikollisia niin onhan tämän valvonta ja toteutus melkoisen hankala. Käytännössä rajoittuisi esim aikaan jonka tuomittu on vielä siviilissä ennen tuomion täytäntöönpanoa? Sinä aikanahan ihmisen on todettu olevan rikollinen ja hän saattaa olla yhteiskunnan tukien piirissä.

Näille pikkutaparikollisille (näpistelijöille, varkaille) sopiva sijotuspaikka olis mun mielestä joku työleiri. Pois häiritsemästä rehellisten, työtätekevien kansalaisten elämää tekemään jotain (edes) puolihyödyllistä yhteiskunnan eteen.
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Waja »

Varsinainen mätäkuun uutinen.

Tällainen ajatelma on sitten nostettu valtakunnalliseksi ykkösuutiseksi mikä ei vielä edes ole mikään uutinen, vaan ajatuksen vilahdus poliisijohtajan mielessä. Todella pitkä tie mietteellä kuljettavaksi julkaistavaksi uutiseksi.
Yhteiskunnan tukeahan sekin on kun vankeja hyysätään täysihoidossa mitätöntä työpanosta vastaan.

Mieleen tulee ajatus että tukien poistolla ohjattaisiin tulevaisuudessa verollista työtä vieroksuvat henkilöt tuottavaan, valvottuun pakkotyöhön. Siinä sitä olisi toteutuessaan uutista etusivulle.
jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1328
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Tässähän puhutaan järjestäyneestä rikollisuudesta joihinka syyllistyneiltä sitten noi tuet katkottaisiin. Tavallinen seppo säätäjä ei kuulu tähän kategoriaan mistä tossa puhutaan. Mikäli uutisessa tosiaan tarkoitetaan näitä ns. taparikollisia ja varkaita niin en näe yhteiskunnan säästävän jeniäkään, kun tosiaan sit joutuu vielä sen kaman vedon kustantamisen lisäks hoitaa noi kulut niin miettikääpäs nyt mitä tästä seuraa.

Kannattaa myös miettiä noita rikoksia joissa tekijät ovat saaneet tuomioihinsa järjestäytyneen rikollisuuden lisän, niin onko näillä kavereilla hirveesti edes mitään soskun tai kelan papereita vetämässä.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.
RealPitti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja RealPitti »

ei tuu toimimaan koskaan, tuo jättää liikaa avoimia kysymyksiä.
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]
Karpaasi42
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2012 11:12 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Karpaasi42 »

No nyt tulee ensimmäinen kirjoitus. Olen jo parisen vuotta minfoo säännöllisesti lukenut. Eli itse aiheeseen. Tämähän on kaikista typerin idea mitä minä olen kuullut. Jos nyt vaikka liivimies ei saisi enään mitään tukia niin hänen pitää tehdä vain ENEMMÄN rikoksia eläättääskseen itsensä ja perheensä. Siinä vaiheessa kun hän parantaa tapansa ja haluaisi alkaa maksaa veroja ja tehdä rehellistä työtä niin kuka ottaa miehen töihin kun on leimattu yhteiskunnan puolesta taparikolliseksi. Siinä vaiheessa ei taas ole sit vaihtoehtoja kun keksiä jotain laitonta pitääkseen katon pään päällä. Ei hyvä päivää näitten ideoitten kansss!
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Ainoa järkihän tässä olisi se ennaltaehkäisevä vaikutus. Jos olisi tiedossa että tietyntyyppinen rikostuomio estää tukien saannin niin ehkä asiaan suhtauduttaisiin eri tavoin. Rikollisuus on kuitenkin valinta.
Avatar
Ahtojää
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Pe Marras 09, 2007 6:09 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Ahtojää »

Kuulosti alkuunsa huonolta idealta, mutta tarkemmin ajateltuna voi joissain harvemmissa tilanteissa olla hyvä asia. Jos puhutaan sellaisista 100 % taparikollisista, joilla jokainen ainakin miespuolinen sukulainenkin on linnassa käynyt niin voi olla aika hyvä asia. En nyt nimeltä ketään mainitse, mutta sellainen eräskin suomalainen pistoolien kanssa Facebookissa poseerava "vanhan liiton" mies. Kun ei ole mitään kunnioitusta lakia tai poliisia kohtaan ikinä ollutkaan, niin mitäpä sellaisia elättämään verorahoilla.

Toki tässä voi olla kannustin myös sitten yrittää saada elanto rikoksilla. Taparikolliset ovat tyhmiä. Harvoilla rikoksilla kuitenkaan vuokria maksellaan, pl. pankkiryöstöt, huume- tai asekauppa jne.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Onpa heikkoa toimittajatyötä. Ei näy kenenkään nimeäkään alla.

Tuollaista suunnitelmaa ei ole hallitusohjelmassa. Sen olisi voinut hyvin tarkistaa. Samalla olisi voinut tsekata, mikä tämän hankkeen otsikko ja pointti mahdollisesti mahatavat olla. Silloin ne, joita asia kiinnostaa, olisivat voineet itse katsoa asian Valtioneuvoston hankerekisteristä. Kun sielläkään ei kuvatunkaltaista hanketta ole menossa. Tai itse en löydä.

Lähimmäksi arvaukseksi saisin Hallitusohjelmassa mainitun järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan tehostamistarpeen, jota pitäisi ratkaista miettimällä ihan ensiksi, tarvitaanko ylipäätään joku erityislaki.

Ja juu järjestäytyneessä rikollisuudessa toimivilla henkilöillä tuppaa olemaan työttömyyskorvaushakemukset, asumistuet ja toimeentulotuet haussa. Vaikka kuinka retostetaan, että ulkopuolella systeemin ollaan, niin sisällä on kuitenkin pieni vasuri.

Kyllä kaikissa räppärivideoissakin esitellään, kuinka kovasti tienataan huumekaupalla, mutta todellisuudessa se iso perusjoukko saa atarihommasta melko heikkoa ansiotasoa. Äitin nurkissa asuvat jakelijat. Kyseessä on enemmänkin pyramidipeli, jossa alemman tason venkulat raatavat toivossa päästä osille edes jostain. Osallistuminen peliin on mahdollista, jos poletteja tulee muualta eli lähinnä, jos Kela rahoittaa. Mikäli ne saumat loppuvat, niin rahoittajina jäljelle jäävät se äiti ja mahdollinen tyttöystävä. Eivät nämä mestaririkolliset yleensä mitään järjen jättiläisiä ole, jos tienausstrategiat ovat sitä tasoa, että varastetaanpa kuparia tai nyysitään tyhjiä pulloja.

Mutta se toteutuskin olisi kiinnostava kuulla.

Työleirityyppistä ratkaisuakaan ei kannata heti automaattisesti sulkea pois mielestä. Onkohan nykyinen rikolliskaarti siinä kunnossa, että pystyisi tekemään jotain symbolista ylöspitonsa eteen? Esimerkiksi haravoimaan kevyttä turvetta?
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

teppo kirjoitti: Ja juu järjestäytyneessä rikollisuudessa toimivilla henkilöillä tuppaa olemaan työttömyyskorvaushakemukset, asumistuet ja toimeentulotuet haussa. Vaikka kuinka retostetaan, että ulkopuolella systeemin ollaan, niin sisällä on kuitenkin pieni vasuri.
Varsinaista järjestäytynyttä rikollisuutta en tunne mutta tosiaan, kyllä kaikki mun tuntemat isot ja pienet rosvot nostaa kaikki mahdolliset tuet, kelasta, sossusta ja toisinaan diakoniltakin - kaikki vaan mitä irtoo.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Länsimaisessa lainsäädännössä on yleensä tapana, että ihmisiä tuomitaan jostain tietystä rikoksesta tietyn suuruiseen rangaistukseen. Ja kun rangaistus on suoritettu, on sen jälkeen sovittanut tekonsa. Koskee niin ylinopeussakkoja kuin henkirikoksiakin. On vaikea nähdä, miten tämä tukien poistaminen voitaisiin sovittaa samaan järjestelmään. Jos on olemassa todisteet jostain rikoksesta, niin siitä tulee jo nyt vankilaa tai sakkoa, joten mitä tarvetta tämä tukien poistaminen ajaisi? Jos halutaan koventaa rangaistusta, niin on kätevämpää pidentää vankeustuomioita tai suurentaa sakkoja. Jos taas ei ole todisteita, niin millä perustein se tukien lakkauttaminen tapahtuisi?

Jos taas lähdettäisiin siihen, että keskiajan ja villin lännen tyyliin julistetaan ihmisiä "lainsuojattomiksi" kun nämä ovat tehneet turhan paljon rikoksia ja siksi todettu yhteiskuntakelvottomiksi, niin se sanktio pitäisi olla jotain ihan muuta kuin työttömyyspäivärahakarenssi. Esim. elinkautinen vankeus kuulostaisi järkevämmältä.
Poirot H.
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 1:57 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Poirot H. »

Aivan äärettömän hyvä idea!
Kenellä on enää aikaa puuhastella järjestäytyneen rikollisuuden äärellä, jos niillä tuotoilla täytyy kattaa asuminen ja leipä perheen pöytään. Veikkaan, että suurin osa näistä askartelijoista - palaa nopeasti elämän realiteettien pariin ja lopettaa ne lapselliset teinien touhut.
RealPitti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja RealPitti »

Poirot H. kirjoitti:Aivan äärettömän hyvä idea!
Kenellä on enää aikaa puuhastella järjestäytyneen rikollisuuden äärellä, jos niillä tuotoilla täytyy kattaa asuminen ja leipä perheen pöytään. Veikkaan, että suurin osa näistä askartelijoista - palaa nopeasti elämän realiteettien pariin ja lopettaa ne lapselliset teinien touhut.

Tai sitten ei, sellaisesta joilta viedään lailliset tulot niin ne muuttuu aika äkkiä kahta vaarallisemmaksi.
Mulle ihan sama, mä en noita etuuksia saa mutta tiedän ihmisiä jotka niitä nauttii ja niissä on sellaista ainesta että parempi vaan että saavat kelasta, sossusta ja vaikka mistä rahaa kuin se että ne alkaisi tekemään sen rahan eteen muuta "aktiivista" toimintaa.
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]
Vastaa Viestiin