Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Jämiäluoman silmiä ei puhkottu. Pelkkää urbaanilegendaa.
Inhorealisti

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

strangelove kirjoitti:
Lehtitiedon mukaan poliisilla on hallussaan veritahra, joka ei ilmeisestikään ole peräisin uhrista. Tahraa yritettiin tutkia, mutta siitä ei saatu eristettyä DNA:ta. Olettaisin, että tahra on peräisin ehkä Jämiäluoman vaateesta. Tuohon aikaanhan verestä pystyttiin määrittämään vain veriryhmä. On mahdollista, että uhrin vaatteet tutkittiin ja niistä löytyi uhrin oman veriryhmän lisäksi myös johonkin toiseen veriryhmään kuuluvan henkilön verta. Tuon tahran lisäksi poliisilla ei ole tallessa mitään uhrille kuulunutta omaisuutta, koska DNA:n ja kuitututkimusten mahdollisuudesta ei vuonna 1972 osattu vielä uneksiakaan. Uhrin tavaroiden ja vaatteiden luovuttaminen omaisille oli tuohon aikaan enemmän sääntö kuin poikkeus. Monissa tapauksissa ainoa poliisin säilyttämä todistuskappale on murha-ase - tässä ei ole sitäkään.
... ja nyt tuoreimmassa haastattelussa komisario Heinonen sanoo, että pelkkä tunnustuskaan ei riitä, vaan vaaditaan teknistä näyttöä. Mutta miten sen hankit, kun ei ole murha-asetta, ei DNA:ta, ei kuituja.

Outolempi, näetkö muita loogisia vaihtoehtoja kuin umpikujan/vesiperän? Itse pidin tunnontuskia ja niistä seuraavaa tunnustusta jonkinlaisena vaihtoehtona, mutta nyt kun sekin vaihtoehto suljetaan pois... eihän tässä jää jäljelle oikeastaan mitään. Umpikuja.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Toivottoman tien takana on tämän jutun selviäminen. Mainitsitkin jo kaikkein oleellisimmat asiat. Vaikea uskoa, että tällä tapauksella on enää etenemismahdollisuuksia. Tekijä, vaikka olisikin hengissä, tuskin enää murtuu ainakaan tunnontuskien takia, kun kerran on pystynyt pitämään salaisuuden sisällään jo 40 vuotta. Miksi hän ottaisi tunnustamalla sen riskin, että joutuisi viettämään vanhuudenpäivänsä vankilassa.
Bleriot
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Su Elo 02, 2009 8:09 pm

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Bleriot »

Inhorealisti kirjoitti:
Bleriot kirjoitti:Näkyi Kankaanpään Seudussa olevan juttua tästä tapauksesta, joten linkitetäänpä se tännekin..

http://www.kankaanpaanseutu.fi/Luonto/1 ... vulla.html

Sirpa mainitsi tuossa edellä että tapaukseen liittyy todennäköisesti saatananpalvontaa. Mihin tämä olettamus perustuu ja onko tästä olemassa jotain todisteita?
Kiitos linkistä, vaikka se ei sillä tavalla mitään uutta sisältänytkään - vain sitä tavallista poliisiviranomaisen liturgiaa. Viittaus tekniikkaan, jota ei ole vielä edes kehitetty, käänteentekevänä ei saa minua hyppimään innosta tuolissani.

Kysymäsi olettamus ei perustu mihinkään. Pelkkää irrationaalista spekulointia, jonka voi jättää omaan, olemattomaan arvoonsa. Mainitsemasi nimimerkki on yksi pahimmista trollaajista täällä; viimeksi pari päivää sitten hän sai kuukauden mittaisen jäähyn. Voit tuolta Tuomioistuin-osiosta katsoa ja laskea henkilön bannit yhteensä tänä vuonna, ja tämän jälkeen miettiä ko. nimimerkin luotettavuutta.

Luitko ketjun viestit alusta loppuun? Aika paljon täällä on tietoja esitetty ja niiden pohjalta voit sinäkin rohkeasti tehdä ja esittää meille muille johtopäätöksiäsi/teorioita. Silmien puhkomista voi pitää epätavallisena raiskaussurmassa, mutta tulkita se saatananpalvonnaksi... :roll:

:roll:
Eipä tuossa tosiaan mitään uutta ollut, mutta linkitin nyt kuitenkin kun juttu oli tuore.. Hirveän usein ei ole tullut kirjoiteltua tänne, ja seuraaminenkin on säännöllisen epäsäännöllistä :)

Joo, lueskelin koko ketjun ja koska tuo saatananpalvontaolettamus tuli vähän puun takaa niin ajattelin josko siitä olisi ollut sitten jotain tietoa jota tälle palstalle ei ole kirjoitettu.. Ja tosiaan tuo silmien puhkominenhan on kai urbaanilegendaa, jolla tarinaa on väritetty. Tai ainakaan mistään julkisesta lähteestä en ole tuollaista mainintaa löytänyt.

Tapaus kiinnostaa siksi, että eräs tuttuni tunsi Helenan. Olivat saman ikäisiä ja olivat tansseissakin käyneet (olisiko ollut Niinisalossa, Mölkkärillä? En muista varmaksi). Täytyy kysellä hiukan kun tapaamme, josko hänellä olisi muistikuvia joita ei olisi täällä vielä mainittu.. Tuosta "isokenkäisestä" tekijästä liikkui kuulemma vahvoja huhuja heti murhan jälkeen, niistä tuttavani jotain mainitsi.. Keskustelusta on jo aikaa joten en muista kaikkea mitä hän kertoi joten täytyy ottaa puheeksi kun näemme..
Inhorealisti

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Bleriot kirjoitti: Tapaus kiinnostaa siksi, että eräs tuttuni tunsi Helenan. Olivat saman ikäisiä ja olivat tansseissakin käyneet (olisiko ollut Niinisalossa, Mölkkärillä? En muista varmaksi). Täytyy kysellä hiukan kun tapaamme, josko hänellä olisi muistikuvia joita ei olisi täällä vielä mainittu.. Tuosta "isokenkäisestä" tekijästä liikkui kuulemma vahvoja huhuja heti murhan jälkeen, niistä tuttavani jotain mainitsi.. Keskustelusta on jo aikaa joten en muista kaikkea mitä hän kertoi joten täytyy ottaa puheeksi kun näemme..
Kysele ihmeessä ja tuo meille sitten keskustelun hedelmät ruodittavaksi! :)
strangelove kirjoitti:Toivottoman tien takana on tämän jutun selviäminen. Mainitsitkin jo kaikkein oleellisimmat asiat. Vaikea uskoa, että tällä tapauksella on enää etenemismahdollisuuksia. Tekijä, vaikka olisikin hengissä, tuskin enää murtuu ainakaan tunnontuskien takia, kun kerran on pystynyt pitämään salaisuuden sisällään jo 40 vuotta. Miksi hän ottaisi tunnustamalla sen riskin, että joutuisi viettämään vanhuudenpäivänsä vankilassa.
En itsekään usko tunnustukseen, ja kuten Heinosen suulla saimme kuulla, se olisi merkityksetönkin jo tässä vaiheessa. Tosin, kyllä tässä maailmassa tapahtuu käsittämättömämpiäkin asioita kuin 40 vuotta vanhan surman tunnustaminen. En kyllä sitten tiedä, millä ilveellä tämä enää tässä vaiheessa todistettaisiin murhaksi, jotta kukaan joutuisi enää edes istumaan.
Bleriot
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Su Elo 02, 2009 8:09 pm

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Bleriot »

Päivittelen sitten jos jotain uutta ilmaantuu.. Tuosta Raton artikkelista kävi kuitenkin ilmi ruumiin löytöpaikka.. Torikatu, Kuninkaanlähteenkatu ja Myllärintie siitä löytyi helposti, tuolla jälkeenpäin rakennetulla tiellä tarkoitetaan ilmeisesti sitten Paasikivenkatua? Eli löytöpaikka sijaitsisi paikalla joka on nykyisellään parkkipaikkana.. Toisekseen, Helenan työpaikaksi mainitaan Topi-nakki (nykyisen Hotelli Reissupojan kohdalla), mutta Raton artikkelissa kuvattu grilli on Keskusburger torin toisella laidalla (on sittemmin purettu ja paikalla on tänä päivänä Hesburger).. Mikäli tuohon artikkeliin on luottamista, olisi Helena saatettu kotiovelle, mutta hiukan myöhemmin hänet olisi nähty kinastelemassa jonkin mieshenkilön kanssa ruumiin löytöpaikan lähistöllä.. Onko siis niin, että Helena olisi lähtenyt uudelleen kylille päin ja että saattajan henkilöllisyys "tiedetään", mutta mahdollisen kinastelukumppanin henkilöllisyyttä ei? Toisaalta, Alibi mainitsee viimeiseksi varmaksi havainnoksi klo 00.10 torin laidalla olleen kioskin havainnon.. Raton maine sensaatiolehtenä on kyllä jo tosin tässäkin ketjussa kyseenalaistettu..

Lisäksi ilmi on tullut mahdollinen vanhempi herrasmies, jonka seurassa Helena olisi nähty. Missä vaiheessa aikajanaa ja missä tämä mahdollinen havainto olisi tehty? Ylipäänsä, jonkinlainen aikajanan selventäminen olisi tervetullutta informaatiota.. Sitten vielä maininta niistä kaupungin "kerman" bileistä.. Missä ne olisi järjestetty? Missä tuohon aikaan sijaitsivat kaupungin ravintolat? Siili tuohon karttaan oli merkattukin, mutta oliko muita? Toisekseen, minkä johdosta nuo bileet on järjestetty? Vai onko koko pippaloita ollut olemassakaan?

Tuli paljon kysymyksiä, mutta suotakoon innokkaalle aloittelijalle anteeksi :)
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Uhri oli nähty torin laidalla itseän vanhemman miehen seurassa hetkeä ennen oletettua surmahetkeä. Kyse taitaa olla tuosta 00.10 havainnosta.

Olen aika skeptinen noiden "isokenkäisten bileiden" suhteen. Tässä voi hyvinkin olla kyse lumipalloefektistä, joka on tavallista suusta suuhun liikkuneiden huhujen kohdalla. Jos esimerkiksi joku lääkäri tai toimitusjohtaja on ollut ravintolassa kyseisenä yönä, niin pienellä paikkakunnalla ei paljoa tarvita kun niistä saadaan välikäsien kautta suuret isokenkäisten juhlat. Miltään virallisilta tahoilta en ole tällaisista juhlista kuullut, joten suhtaudun näihin juttuihin varauksella.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2378
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 93145.html


KS: Ratkeaako murhamysteeri 40 vuoden jälkeen?

Yksi Suomen tunnetuimmista murhamysteereistä on ollut ratkaisematta jo 40 vuotta. Voiko nuoren naisen surma ratketa uuden tekniikan avulla, kirjoittaa Kankaanpään Seutu.
Murha tapahtui 40 vuotta sitten, elokuussa 1972 Kankaanpään keskustassa Pohjois-Satakunnassa.

Uhrina oli raiskattu ja surmattu 17-vuotias Helena Jämiäluoma.

Tapausta tutkii nykyään Turun keskusrikospoliisi.

– Poliisi ei hautaa juttua mihinkään, vaan sitä tutkitaan aina, kun jotain uutta ilmenee, kertoi rikoskomisario Kimmo Heinonen Kankaanpään Seudulle.

Jämiäluoman kohtalo on yhä puheenaihe paikkakunnalla. Poliisi on saanut tapauksesta satoja vihjeitä.

– Vihjeitä tulee yhä pari kertaa vuodessa. Suurin osa vihjeistä on kuitenkin sellaisia, että poliisi on jo tarkistanut epäillyn taustat, Heinonen sanoi.

Poliisi uskoo: Uhri kamppaili vastaan

Vuonna 1972 kauppakoululainen Jämiäluoma työskenteli kesätöissä Kankaanpään keskustassa grillillä, jossa hän poikkesi myös surmailtana kello 23.

Samoihin aikoihin hän tapasi kämppäkaverinsa, jolle hän kertoi, ettei tiennyt vielä illan suunnitelmista.

Kankaanpään Seudun mukaan viimeinen havainto Jämiäluomasta tehtiin tuntemattoman miehen seurassa kello 00.15 Kuninkaanlähteenkadun ja Tannerinkadun risteyksessä. Eräs pariskunta kertoi nähneensä uhria muistuttavan naisen kulkeneen edestakaisin Kuninkaanlähteenkatua kello 01.20.

Uhri oli pahoinpidelty ja raiskattu. Löytyessään tällä oli yllään vain pieni pusero. Loput vaatteista lojuivat eri puolella metsikköä.

Uhrin olkalaukku löytyi metsiköstä, parin metrin päästä Kuninkaanlähteenkadun jalkakäytävästä. Ruoho oli laonnut pitkältä matkalta, joten poliisi uskoi uhrin kamppailleen vastaan.

Kukaan ei silti kuullut avunhuutoja. Kankaanpään Seudun artikkelissa läheisen kadunpäällystystyön otaksuttiin peittäneen avunhuudot.

"Kemuja ympäri kaupunkia"

Heinosen mukaan poliisi teki aikoinaan hyvää työtä jutun tutkinnassa.

– Poliisilla on hyvin tarkkaan tiedossa sen illan kulku ja mitä siellä on tapahtunut. Kemuja pidettiin ympäri kaupunkia.

Poliisilla on yhä hallussaan tuon ajan teknistä materiaalia. Tämä saattaa sulkea sisälleen tiedon tekijästä.

– Elättelen toiveita, että tekniikan kehittyminen selvittää vielä jutun. Se on mahdollista, Heinonen sanoi.

IS
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Chili »

Muutama vuosi sitten Helsingissä ryöstön yöllä tehnyt ja kaksi poliisia ampunut ulkomaalainen mies ei mennyt ryöstön jälkeen kotiinsa. Suomalainen ryöstäjä ei olisi ampunut poliiseja kadulle teloitustyyliin.

Tästä oli helposti pääteltävissä, että hän meni hotellimajoitukseen....kun kerran teki rahapulassa ryöstön, hän meni tarkemmin määritellen majataloon yöksi. Ryöstön jälkeen hän suuntasi suoraan sinne.

Poliisi ei tätä johtopäätöstä osannut tehdä.

Tappaja oli kyseisessä majatalossa parin korttelin päässä murhapaikasta piilossa peräti kaksi päivää ampumisen jälkeenkin.

Kuka raiskaa ja tappaa 17-vuotiaan tytön pienessä maalaiskauppalassa keskellä viikkoa ja myöhään yöllä?

Tappaja ei ole paikkakuntalainen vaan ulkopaikkakuntalainen, joka pikkukännissä yritti saada pillua. Meni tappamisen jälkeen kävellen takaisin majapaikkaansa.

Tuskin siellä montaa yösijaa tarjoavaa paikkaa on ulkopaikkakuntalaiselle kävelyetäisyydellä.

Murhapaikka nykyisin...

http://www.youtube.com/watch?v=n8qS18F8 ... ata_player
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Jotain mahdollisuuksia asian ratkeamiseen lienee vielä olemassa, vaikka tämä artikkeli taitaa olla tehty enemmänkin tapauksen 40-vuotis"juhlan" kunniaksi:
IL 21.8.2012


Kankaanpäässä neljäkymmentä vuotta sitten sattuneen mysteerisen surman ratkaisu voi piillä uudessa tekniikassa.

Neljänkymmenen vuoden ajan kankaanpääläisiä ihmetyttänyt Helena Jämiäluoman surma saattaa ratketa uuden tekniikan kehittyessä.

Tapausta tutkivan Turun keskusrikospoliisin rikoskomisario Kimmo Heinosen mukaan poliisilla on hallussaan kiinnostavaa tutkinta-aineistoa.

- Ei suoraan dna-aineistoa, jos sitä olisi, olisi juttukin luultavasti jo ratkaistu. Aineisto on sellaista, että tutkimustekniikoiden kehittyessä siitä voi hyvinkin saada dna:ta, Heinonen tarkentaa, mutta ei kuitenkaan halua kertoa lisää.

17. elokuuta vuonna 1972 ystäviensä kanssa Kankaanpään torilla iltaa viettänyt Helena, 17, raiskattiin ja surmattiin julmasti kotimatkalla, vain parin sadan metrin päässä toriaukiosta.

Aikalaisreportaasien mukaan ruumista oli isketty jollain raskaalla esineellä päähän.

- Me tiedämme, millä välineellä surma tehtiin, mutta tutkinnallisista syistä emme sitä kerro. Se on tieto, jonka tietävät vain murhaaja ja poliisi, Heinonen painottaa.

Lue lisää koko Suomea kohahduttaneesta tapauksesta tämän päivän Ilta-Sanomista.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 63300.html
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Chili »

Läheinen kadunrakennustyömaa...hmmm.

Oliko rakentajat ulkopaikkakuntalaisia? Siinä pitkin helteistä päivää on seurattu tytön kävelyä korkkarissaan aitiopaikalta... Tyttö on hiukan antanut ymmärtää. Tulee vielä illalla härnäämään kadunrakentajaa, joka suihkun jälkeen on tullut tarkstamaan kiveyksen kuntoa....

Mukulakivi käteen ja eiköhän yksi lyönti riitä...
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Kadunnrakennuksessa käytetty kivi tai työväline tuli minullekin heti mieleen mahdollisena murha-aseena. Se olisi myös riittävän persoonallinen murha-ase, jota mikään ammattitunnustaja tuskin älyäisi keksiä.
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Tuossa päivällä jo luin uutisen ja lähdin etsimään kadunrakentamista, oikeastaan päällystämistä.
Tuli käytyä lemminkäisen historian sivuilta tähän päivään, sähköinen katuvalaistus ja pikipoikien kuvat, kunnan ja kaupungin vastaavat ja heidän tittelit ja maanomistukset ja kaikenlaiset muut somistukset vuodelta 1890 tai jotain. :lol:
On se melkoinen etsimiskenttä!
No oikeastaan hain sellaista nippelitietoa kuin tien päällystämistä öiseen aikaan 70- luvun alussa ja huom. pimeään aikaan elokuun öissä. Jotain tartuntaa sain historiikistä en edes muista miltä sivuilta, mutta ainakin 60-luvullakin olisi vielä teiden tekijöinä olleet maalaiskunnissa työttömät ja pientilalliset.
Ei sentään enään 70-luvun alussa?
Asvalttimiehet lienee tutkittu tuolloin ja parakit käännetty ylösalaisin.

Kankaanpäästä on melko mittavat uutiset ja merkinnät juuri vuonna 1972 kun kauppala muuntui kaupungiksi.
AlanWake
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 12:55 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja AlanWake »

strangelove kirjoitti:Uhri oli nähty torin laidalla itseän vanhemman miehen seurassa hetkeä ennen oletettua surmahetkeä. Kyse taitaa olla tuosta 00.10 havainnosta.

Olen aika skeptinen noiden "isokenkäisten bileiden" suhteen. Tässä voi hyvinkin olla kyse lumipalloefektistä, joka on tavallista suusta suuhun liikkuneiden huhujen kohdalla. Jos esimerkiksi joku lääkäri tai toimitusjohtaja on ollut ravintolassa kyseisenä yönä, niin pienellä paikkakunnalla ei paljoa tarvita kun niistä saadaan välikäsien kautta suuret isokenkäisten juhlat. Miltään virallisilta tahoilta en ole tällaisista juhlista kuullut, joten suhtaudun näihin juttuihin varauksella.
Onkohan Reijo Mäki saanut tästä ideansa "Jäätynyt enkeli"- romaaniin? Nuoren tytön ruumis, Isokenkäisten bileet ja lähtenyt vähän lapasesta. Tuli vaan mieleen, kun Mäki sattuu vielä olemaan naapuripitäjän poikii. 14-vuotiaana varmaan ollut pääpuheenaiheena poikaporukassa ja juoruja varmaan liikkunut kylillä riittävästi muutamaankin romaaniin.

Että tällaista....
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Moni on täällä kertonut surmapaikan syrjäiseksi metsiköksi, minkä lähellä ei 1972 olisi ollut yöaikaan hiirikään hyppimässä. Kuitenkin surmaillalta ja -yöltä on joku tehnyt havaintoja useista liikkujista alueella - jopa neljän hengen seurueesta ko. puistikossa ilmeisesti oletetun surma-ajan tiimoilla tai heti sen jälkeen!

Vain kaupungintalon puoleiseen kulmaan toria on rakennettu talo tai kaksi tapahtuman jälkeen, samoin Paasikivenkadun ja nykyisen Linnankadun kulmaan. Jo tuohon aikaan surmapaikka oli käytännössä kaupungintalon etupihalla, noin 120 metriä nykyisen poliisiaseman ovelta (joka oli 1972 - niin, missä?).

Missä tietyömaa oli? Ainakin Kuninkaanlähteenkatu 6 talo oli rakenteilla, joten kyseessä saattoi olla Asellinkadun, Paasikivenkadun ja Kuninkaanlähteenkadun kulmaus. Kaupungiksi tulon kunniaksi on toki kerskatyyliin voitu tilata isompikin päällystysurakka, mikä selittäisi tuohon aikaan harvinaisen yötyön. Jos surmatyö aiheutti ääntä, on aika ihmeellistä jos sitä ei ole havaittu työmaalla. Tuskin yöllä tehdään asuinalueella mitään kovin äänekästä hommaa... Suoraan sanoen, epäilen koko öisen työmaan olemassaoloa. Ollapa vanha opaskartta ja/tai kunnalliskertomus. Paasikivenkatu on ollut olemassa -72, joten se ei liene se Raton "myöhemmin tehty katu". Missä oli ravintola Hepokatti? Ettei nykyisen Kukon paikalla?

Minulla on useastakin syystä kutina, että poliisi tarkasti ensimmäiseksi majoitusliikkeet, torikauppiaat ja reissutyöläiset. Tuolloin sekä viranomais- että sosiaalinen kontrolli piti huolen, ettei nykyinen ympäri Eurooppaa kuljeskelu in cognito onnistunut. Tekijän olisi myös mieluiten kai suotu olevan yhteisön ulkopuolinen. Saatana :evil: puolestaan oli tiettävästi vasta elokuussa -69 keksitty Ameeriikassa, joten se tuskin ehti sotkeutua asiaan mitenkään...

Uskon, että lähipäivinä löytyy monenlaista muistajaa ja havainnontekijää. Olisipa seassa myös faktaa.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Vastaa Viestiin