Sirpa

Keskustelut ylläpidosta ja tuomioistuimesta. Myös käyttäjien keskinäiset nokittelut tänne.

Valvojat: Moderaattorit, Kilomies, Kyöpeli

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Sirpa, kuori lienee edelleen ruskea, mutta ei siellä mitään häke-nauhaa ole. Taitaa olla hiirenpa***a eräästä pesuhuoneen nurkasta.

Sen sijaan luin tässä Iltalehdestä eräästä miespuolisesta henkilöstä (eräässä oikeudenkäynnissä kys.hlö syytettynä) jonka ajatukset putkahtivat päähäni luettuani tätä ketjua.
Hän mm.johti omassa maailmassaan veljeskuntaa mitä ei ollut olemassakaan, halusi kuninkaaksi ja on hämmästyttänyt koko Pohjolaa kummallisilla ajatuksillaan.

Mun täytyy sanoa, että jos joku vertaa Aueria Breivikiin niin lähempänä tuota soopaa on tämän ketjun sankaritar. Voi Härregyyd näitä salajuonia ja muuta potaskaa :roll:
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Jos mitään ruskeaa kirjekuorta ei ole, niin miksi Joutsenlahtea yritetään estää todistamasta KKO:ssa? Tai miksi hänen todistuksensa halutaan mitätöidä ja mustamaalata jo etukäteen?

Nyt ovat henkensä menettäneet jo poliisiylijohtaja Salminen, ex-supopäällikkö Nevala, poliisiylitarkastaja Välkki, myös kaksi tutkinnanjohtajaa: eräs Joensuusta - poliisien pikkujouluissa viime vuoden lopulla - ja Järvenpään sarjamurhatutkinnanjohtaja Hautala. Ja miten monta tapausta on, mistä emme tiedä yhtään mitään. Onko tämä mielestäsi potaskaa? Se on nimittäin totuus.

Lähetän nyt varmuuden vuoksi kuitenkin suojelusenkelin ex-tutkinnanjohtaja Joutsenlahden matkaan.

HerloCCi, kammottavinta on se jos todella olenkin ollut oikeassa, ja itsellesi kammottavaa, että ympärilläsi voi tapahtua kaikki tämä, etkä tajua mitään. Saattaa olla, että tässä on viimeinen hetki pysähtyä miettimään, että entä jospa se sittenkin on totta mitä olen kirjoittanut.

Miten tapauksen tutkinnanjohtaja laitetaan todistajan suojeluun?
Alethes doksa meta logu
Veristi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1512
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 10:37 am

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Veristi »

Nyt Sirpan ollessa taas pitkällä jäähyllä, on aikaa todellakin pohtia: mitä jos Sirpa onkin oikeassa? Jos kaiken taustalla onkin salajuoni? Ei vain seitsen- vaan oikein seitsemän kertaa seitsenkertaisesti? Kaikki Sirpan laittamat linkit 'faktojen' ja M-infon välille saattavat hyvinkin johtaa tieteellisten totuuksien jäljille. Vaikka kesä vielä onkin, voi eräillä olla syytä vetää pipoa syvemmälle päähänsä. Ja leikata ne silmänreiät, jottei tule tunnistetuksi. Tässä yksi edulliseksi tuleva niksi 'todistajan' suojelemiseksi...
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Hitsi, kun jälleen tökkii ymmärrys: mikä salajuoni? Mikä edes on salajuoni - eihän sitä tarvitse kuin jättää jotakin kertomatta, niin koko juoni on hukassa?! Ai, niin - totta - silloinhan se juuri on SALAJUONI. Siitä enemmän tuolla Ulvilan kakkelissa.

Tämä salajuoni on kasattu kokoon vuosikymmenten saatossa sillä tavalla kivasti, että pohjalla on tehty erittäin ratkaisevia muutoksia jo silloin kuin kenelläkään ei ollut hajuakaan siitä missä Euroopassa mennään, ja nämä perusmuutokset ovat olleet sellaisia, että niiden päälle, kun on tehty taas seuraava muutos, niin älyvapaa vastaus poliitikoilta on ollut se, että ei sitä enää voi perua - kuten jäsenyyttä Eurooopan Unionissa tai euroon kuulumista tai vaikkapa hälytyskeskusuudistusta, joka on jo todella syvältä.

Tämä on totuus - ei Anne Holmlund sisäministerinä valehdellut - hän vain jätti kertomatta, että miksi sitä ei voi enää perua. Tämän jälkeen on jo tehty viime maaliskuussa tämä perustuslainmuutos, jonka mukaan jopa Suomen itsenäisyys voidaan luovuttaa ulkopuoliselle taholle - tosin lehdet unohtivat siitä kirjoitta, mutta esimerkiksi ABC informoi asiasta tämän palstan puitteissa. Meidän poliitikkomme eivät yksinkertaisesti enää pääse irti siitä mitä ovat tehneet, ovat kaulaansa myöten kuumassa liemessä - kuin se vesipannu - mutta viheltelevät vaan.

Olen jumissa nyt mustassa aukossa, ja tämä ei sitten ole vitsi, ei huumoria, vaan kammottavaa totuutta.

Kirjotin politiikkaosioon, jota ongelmani sivusi tuossa vaiheessa:
Euroopan avaruusjärjestö

Euroopan avaruusjärjestö (European Space Agency, ESA) on vuonna 1975 perustettu avaruustutkimukseen keskittynyt kansainvälinen järjestö. Siihen kuuluu 20 eurooppalaista jäsenmaata. Suomi liittyi vuonna 1987 ESA:n liitännäisjäseneksi ja 1. tammikuuta 1995 alkaen jäseneksi (samaan aikaan kuin Suomen EU-jäsenyys alkoi). Kanada on ollut vuodesta 1979 ESA:n yhteistyöjäsen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_a ... jest%C3%B6
Eksyin ESAN suomenkielisille sivuille tiedekeskustelussa olleen linkin kautta koskien Maan magneettikenttää ja aurinkotuulta - jostakin syystä uutisointi suomenkielellä loppui kuitenkin viime keväälle, enkä yrityksistä huolimatta löytänyt mitään enää suomeksi. Liekö olin vain avuton.

Ongelman ydin on tässä: tietämäni mukaan faktana planeetat asettuvat ensi talvena siten, että aurinko tulee maan ja Linnunradan keskellä olevan mustan aukon väliin. Näin eräässä keskustelussa asia luonnehdittiin (keskustelu käyty jo 2010, joten jälleen olen muutaman vuoden myöhässä, mutta eksyin aiheeseen kovin mutkaista tietä Ulvilasta mayojen legendan myötä), tässä pätkiä:
Katsoin Jimiltä tulleen dokkarin Nostradamuksen ennustuksista vuoden 2012 suhteen ja hieman epäselväksi jäi se, miten auringon nouseminen linnunradan keskikohdan kanssa linjassa voisi aiheuttaa valtavia mullistuksia täällä maapallolla? Ymmärsin sen, että useimmat uskonnon/kansat pitävät sitä huonona enteenä, mutta miten ja mikä siinä konkreettisesti voisi näitä ennustettuja mullistuksia aiheuttaa?...
...Jotenkin niin olen käsittänyt, että 2012 kaikki aurinkokunnan planeetat olisivat suorassa linjassa galaksin keskustaan nähden, jolloin tänne pääsisi jotain "virtauksia" joilla voi olla mullistavia vaikutuksia elämään maapallolla...
...Silloin ei ole mikään muu linjassa kuin Maapallo, sillä tavoin, että Maapallon ja Linnunradan keskustan välissä on Aurinko. Venus on reilusti Auringon oikealla puolella, samoin kuin Saturnus. Merkurius on myös oikealla puolella Venuksen ja Auringon välissä. Mars on vasemmalla puolella, mutta hieman kauempana kuin Venus. Jupiter on vastapäätä, mutta ei linjassa. Että siinä ne väitteet "linjasta". Kumma kun tuollaiseen "dokumenttiin" ei ole edes ******** vieköön faktoja tarkistettu taivaalta!

Käytännössä tuolla linjallakaan ei ole mitään merkitystä, koska me olemme koko ajan jossakin linjassa johonkin suuntaan jonka välissä on Aurinko tai jokin muu taivaankappale on...
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8862660

"Nuo jotkin virtaukset" eivät olleet vielä tuolloin 2010 tuttu juttu, koska vasta seuraavan vuoden puolella ryhdyttiin puhumaan näistä aurinkomyrskyistä, tai sitten virtauksilla on tarkoitettu säteilyä. Itseäni jo aikaisemmin askarrutti - tieto, jota etsin - että onko maapallon magneettikenttä tulosta Linnunradan http://fi.wikipedia.org/wiki/Linnunrata mustan aukon säteilystä.
Sagittarius A on monimutkainen radiolähde, jonka keskustassa on tiiviimpi radiolähde Sagittarius A*, joka on miltei Linnunradan keskustassa. Linnunradan keskustassa sijaitsee musta aukko, jonka massa on 4,3 miljoonaa Auringon massaa ja halkaisija noin 50 miljoonaa kilometriä [4] eli kolmannes Maan etäisyydestä Aurinkoon. Mustaa aukkoa ympäröi kaasumainen kertymäkiekko, johon on saapunut kaasua muualta. Kuuma kaasu kiertää lähes ympyrämäistä spiraalia mustan aukon ympärillä ja säteilee eri aallonpituuksilla. Menneisyydessä oletetaan suurten kaasumäärien aiheuttaneen kertymäkiekossa purkauksia, joissa on lähtenyt Linnunradan keskustasta kahteen suuntiin valtavan nopeita jättiläismäisiä suihkuja.
Kysymys kuuluu, että jos aurinko tulee nyt meidän ja tuon alueen väliin, niin miten se vaikuttaa magneettikenttäämme - häviääkö se, ja jos häviää mitä se merkitsee sähkölle? Vai onko ongelma se, että aurinkomyrkyt nyt pääsevät ilmakehän lävitse. Tai aktivoiko mustan aukon säteilyt/suihkut entisestään maapalloon kohdistuvia aurinkomyrskyjä, ja maa on tämän lisäksi myös suojaton ilman magneettikenttää?! ESAn sivuilta löytyi tietoa, että magnettikenttä nimenomaan suojaa maapalloa, koska ilmakehä ohenee merkittävästi aurinkomyrskyn pommittaessa "suojatonta ilmakehää" (liittyivät tutkimuksiin Marsista).

No, on sitten niin tai näin - ongelmia tulossa, mutta en edelleenkään ole löytänyt faktatietoa millä todennäköisyydellä nämä ongelmat ovat edessä. Suhtauduin melko rauhallisesti tähän sähkönkin häviämiseen - että onhan sitä toki ennenkin eletty ilman sähköä - kunnes muistin nämä säteilevät ydinvoimalat, ja niiden jäähdytysongelmat, että miten sen sitten käsipelillä hoitaisi?! Ja kuule, visitor, silloin napsahti aivoissa järjen valo: ilmankos tämä eliitti kovalla kiireellä on tekemässä meistä muista, tavallisista kansalaisista orjia; tehdään kriisi- ja pakkotyölakeja, Euroopan poliisia yms. - kukaan ei vain ole maininnut, että tuo "kriisi" näiden säteilevien sauvojen kanssa saattaa kestää vaikka vuosisatoja, ellei vuosituhansia. Muistattehan vielä tämän sairaanhoitajien meille pientä palkankorotusta vastaan masinoiman uuden pakkotyölain.
Tämä sairaanhoitajien palkankorotustaistelu, jolla tämä kriisiajan pakkotyölaki muovattiin hyväksyttävään muotoon, aiheutti lievää suurempaa kinaa myös tällä palstalla. Ongelmana oli se, että en millään saanut selville - hoitajat vetosivat potilaiden parhaaseen ja hoidon tehostumiseen ja jonojen lyhenemiseen, kun heidän aliarvostettu työnsä tulee palkankorotuksen myötä hyväksytymmäksi - että miten tämä käytännössä toteutuisi. kun raha on tiukalla, niin työntekijöitä palkataan vähemmän, ja sitä vähemmän, jos se on entistä kalliimpaa. Palkankorotukset eivät voi lisätä yhden osaston potilaspaikkamäärääkään mitenkään,ja jonojakaan se ei voi lyhentää, koska sillä ei ole mitään hyödyllistä merkitystä lisähenkilöstön palkkaamiseksi.

Tai jos puhutaan potilaan parhaasta, niin ryhtyvätkö sairaanhoitajat nyt palkankorotuksen jälkeen hoitamaan potilaitaan paremmin?!

En saanut vastauksia, mutta olin kyllä varmasti ruoskittavana jälleen lautamiehissä, koska pidin hävyttömänä sopimuksen liittyen tämän pakkotyövelvoitteen, jonka he saivat aikaiseksi silkkaa ahneuttaan - eikä se mitään, jos se olisi myönnetty suoraan, mutta kun vedottiin "potilaiden parhaaseen" - se nyppi. Tosin virkamieslain kokonaisuudistus on sittemmin tainnut viedä virkamiehiltä jo oikeuden tehdä omaa työtäänkin - siinä määrätään, että kuka tahansa joutuu tekemään mitä tahansa, kun käsketään. Sitä mitä tämä "mitä tahansa" on, ei tietämäni mukaan laissa määritellä. Sopii toivoa, että eivät tule kriisilait voimaan, ja sopii toivoa, että tämä "mitä tahansa" on edes jotakin inhimmillistä.

Tästä enemmän Ärsyttää minfossa ketjussa, josta voi sitten katsoa tämän hoitotason "potilaan parhaaksi", nyt muutaman vuoden kuluttua tuosta työtaistelusta, että miten se käytännössä on lisännyt hellää huolenpitoa.

Ja sitten takaisin mustaan aukkoon seuraavassa viestissä.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ja nyt otan sitten mielelläni vastaan lisätietoja ja korjauksia tekstiini, mikäli joku tietää asiasta paremmin.

Tämä taivaankappaleiden asettuminen kyseiseen linjaan: aurinko tulee maapallon ja Linnunradan mustan aukon väliin, josta edellä mainitsin, arvellaan tapahtuneen viimeksi noin 30.000 vuotta sitten.

Vai tiedetäänkö tuotakaan edes faktana?! Taitaa olla ainoa tunnettu fakta se, että sitä ei ole koskaan tapahtunut ainakaan meidän tuntemamme sähkön aikana. Sähkölaitteiden tapaisista laitteista puhutaan kyllä jo vanhassa testamentissa - tällainen olisi mm. liitonarkki, myös arkeologisissa tutkimuksissa olisi löytynyt viitteitä sähkölaitteisiin.

Sitä onko maapallolla ollut aikaisempia sivilisaatioita ja heidän tuntemanaan sähköä, siitä ei varmasti ole faktatietoa - muuta kuin ihmettely esim. Mayojen korkeasta kulttuurista ja kyvystä ennustaa jo tuhansia vuosia sitten tämä planeettojen asento. Lukemani mukaan nämä planeetat asettuvat myös linjaan näiden mystisten pyramidien ym. rakennelmien kanssa, joiden rakennustapa ei ole selvillä.

Olen ikäni ja viisi päivää ihmetellyt tätä uskoon perustuvaa logiikkaa: miten uskotaan toiseen asiaan, mutta toiseen ei, miten nämä mihin uskotaan esim. valitaan, mihin se usko perustuu?

Uskomme pyramideihin - ne ovat olemassa, koska näemme ne - mutta uskomme tieteeseen, joka ei pysty selittämään sitä, että miten ne on rakennettu. Tai voimme todistaa, että nyt taivaankappaleet asettuvatkin juuri kuin Mayat tuhansia vuosia sitten ennustivat (vai oliko se edes ennustus, jos se nyt on muuttunut tiedoksi?!) niin miten jätämme sitten tuon heidän suullisen perimätiedon vain "legendaksi".

Myös meidän tietomme on tämän päivän tietoa, joka tulevaisuudessa muuttu vain "legendaksi", kun se on kirjoitettua tekstiä, mutta ei se muutu sen enempää tai vähempää epätiedoksi.

Jos teillä on nyt tietoa siitä, että taivaankappaleet eivät tule asettumaan tuohon väitettyyn asentoon siten, että aurinko tulee maapallon ja Linnunradan keskustassa olevan säteilevän mustan aukon väliin, niin jatkokirjoitukseni on turhaa, ja huoleni aiheeton.

Odotan lukijoiden/kirjoittajien kuittausta tässä vaiheessa, että onko tämä faktatietoa?
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ei ole tullut mitään tietoja asiasta, joten jatkan tutkimista. Radiolähde - Linnunradan suuri repeämä?! Tämä juuri näyttelee nyt merkittävää osaa mm. mayojen eepoksessa, Popol vuhissa, ja sitä pitkin nyt olisi jotakin tulossa 21.12.2012, kyseessä olisi heidän mukaansa jonkinlainen tie; Xibalbabe - musta tie, joka johtaisi alamaailmaan. Outoa, kun se meidän näkövinkkelistä olisi kyllä ylhäällä, eikä alhaalla, mutta toisaalta oletan - en tiedä - sen liittyvän jollakin tavalla heijastukseen maasta, jonkinlaiseen peilikuvaan, koska myös maassa olevat jättimäiset monumentit olisi laitettu sopimaan yksi yhteen taivaankappaleiden kanssa tuona erikoisena ensi talven ajankohtana.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Popol_vuh

http://en.wikipedia.org/wiki/Xibalba

Vasta vuonna 2005 tiedelehden uutisen mukaan olisi saatu jonkinlaista selvyyttä siihen, että tuo Linnunradan suuri repeämä olisikin musta aukko, vai onko se sittenkään?
Aukko vai ei? Kas siinä pulma

02.08.2005

TEKSTI:Leena Tähtinen

Linnunradan keskusta on nyt punnittu. Siellä voi olla musta aukko.
Massaa on 2 600 000 Auringon verran.

Julkaistu Tiede-lehdessä 2/2001

Galaksimme keskustassa sijaitsee outo radiolähde, Sagittarius A*, jota on jo 30 vuotta arveltu mustaksi aukoksi. Uusien mittausten perusteella ollaan nyt ensi kertaa lähes varmoja siitä, että arvelu on osunut oikeaan. Samojen mittausten mukaan keskusaukko ei kuitenkaan käyttäydy aivan odotetusti.

Keskustan radiolähde on nimittäin yllättävän himmeä. Musta aukko toki olisikin näkymätön, mutta yleensä sitä ympäröivän kaasun pitäisi ennen aukkoon syöksymistään säteillä kirkkaasti kaikilla aallonpituuksilla.

Toisaalta, mikä muu kuin musta aukko selittäisi Linnunradan keskustassa olevan massakertymän, joka vastaa 2,6 miljoonaa Aurinkoa?

Aukkoehdokas löydettiin 1970-luvulla

Tavallisella optisella kaukoputkella Linnunradan keskustaa ei näy. Meidän ja 26 000 valovuoden päässä sijaitsevan keskustan välillä on niin paljon pölyä ja kaasua, että keskustasta lähtevästä valosta tihkuu tänne vain biljoonasosa.

Nykyisin keskustaa pystytään kuitenkin kartoittamaan, sillä lyhytaaltoinen gamma- ja röntgensäteily sekä pitkäaaltoinen infrapuna- ja radiosäteily tunkeutuvat kaasun ja pölyn läpi.

Vuonna 1971 Donald Lynden-Bell ja Martin Rees ehdottivat, että pölyn taakse kätkeytyisi jättiläismäinen musta aukko: samankaltainen kuin kvasaareissa mutta huomattavasti pienempi. He myös ennustivat aukon löytyvän radiokaukoputkilla.

Ensimmäinen suora havainto aukkoehdokkaasta saatiinkiin jo 1974. Paikalta löytyi radiosäteilyä lähettävä kohde, jolle annettiin nimi Sagittarius A*. Se vaikutti mustalta aukolta, koska sen radiosäteily on tietyntyyppistä, niin sanottua synkrotronista säteilyä, se on hyvin tiivis, eli sen massa keskittyy pienelle alueelle, se näyttää pysyvän paikallaan, mikä viittaa siihen, että sillä itsellään on suuri vetovoima, joka hallitsee paikallista liikettä.

Mutta säteily, joka muistuttaa mustan aukon liepeiltä tulevaa, ei vielä todista kappaletta aukoksi. Varsinaiseksi vakuudeksi on mitattava epäillyn massa ja koko. Aukkokriteerin täyttämiseksi tarvitaan riittävästi massaa riittävän pienellä alueella, niin sanotun Schwarzschildin säteen sisällä.

Kiertolaisten nopeus varmisti massan

Niinpä tutkijat ryhtyivät punnitsemaan Linnunradan keskusta. Työhön tartuttiin laskemalla aukkoehdokasta mahdollisimman lähellä kiertävien kaasujen ja tähtien nopeuksia. Kiertolaiset ovat nimittäin sitä nopeampia mitä suurempaa massaa ne kiertävät.

Käytännössä nopeuksia on kuitenkin vaikea määrittää. Parhaissakin tapauksissa tutkijoiden on ollut pakko tyytyä kahteen nopeuskomponenttiin, vaikka kolmiulotteisen liikkeen mittaamiseen tarvittaisiin kolme. Kaukoputkien erotuskyky ei myöskään ole niin hyvä, että kaikkein kiinnostavimpia kohteita eli aukkoehdokkaan lähimpiä kiertolaisia olisi voitu mitata.

Vielä pari kuukautta sitten mittauksista voitiin päätellä ainoastaan, että Linnunradan keskustassa on enintään 0,3 valovuoden suuruisella alueella massaa noin 2,6 miljoonan Auringon verran. Tämä ei riitä varmistamaan Sagittarius A*:ta mustaksi aukoksi, sillä 0,3 valovuoden kokoinen alue on kymmeniä tuhansia kertoja suurempi kuin mille tämänmassainen musta aukko asettuisi.

Riittävän lähelle ei vieläkään nähdä

Nyt Andrea Chezin ryhmä on varmistanut edellämainitun massa-arvion ja samalla pakannut aineen pienemmälle alueelle. Tuloksesta raportoi Nature-lehti.

Neljä vuotta Chez ja kollegat seurasivat Sagittarius A*:n lähitähtien liikettä mittaamalla infrapunavaloa maailman suurimmalla kaukoputkella, Havaijin Keck-teleskoopilla. Liikkeistä he laskivat vetovoiman aiheuttaman kiihtyvyyden. Tulos vahvistaa ensimmäistä kertaa, että keskustan massa tosiaan vastaa 2,6 miljoonaa Aurinkoa.

Nähdäkseen mahdollisimman lähelle oletettua aukkoa he kuvasivat erittäin lyhyillä valotusajoilla. Näin he välttivät ilmakehän pyörteilyjen aiheuttaman epätarkkuuden ja saivat kuvia, joissa vain 0,006 valovuoden välein olevat kohteet erottuvat toisistaan.

Tosin lähinkin heidän näin tarkkailemansa tähti on 0,015 valovuoden päässä Sagittarius A*:stä - aivan liian kaukana, sillä 2,6 miljoonan Auringon massan Schwarzschildin säde on vain 0,00000082 valovuotta.

Toisaalta kauempana olevien tähtien ja kaasun liike tukee ajatusta, jonka mukaan keskusmassa on keskittynyt mustaan aukkoon. Kiertolaisten nopeus nimittäin laskee etäisyyden mukaan täsmälleen siten kuin pistemäistä massaa kiertäessä tuleekin.

Mustaan aukkoon viittaa siis kaikki muu paitsi ympäristön säteilyn vähäisyys.

Onko aukko syömälakossa?

Galaksimme keskustan alueella tiedetään olevan niin paljon kaasua, että sen putoaminen oletetun kokoiseen mustaan aukkoon tuottaisi tuhansia kertoja enemmän säteilyä kuin nyt on havaittu. Siksi Sagittarius A*:n vaimeus vaatii selityksen.

Himmeys voisi johtua esimerkiksi siitä, ettei aukkoon jostakin syystä tätä nykyä ajaudu kaasua. Aikaisemmasta ajautumisesta saattaa kuitenkin näkyä jäännöksiä: esimerkiksi Linnunradan keskustasta poispäin syöksyvät kaasuvanat saattavat olla tällaisia. Ehkä lisää vastaavia jälkiä löytyy esimerkiksi Chandra-röntgensatelliitilla.

Niin kauan kuin säteilyn puutteelle ei ole kunnon selitystä, mustan aukon olemassaolo täytyy kyseenalaistaa. Mutta mitä muuta keskustassa voisi olla? Ehkä näkymättömiä tähtien jäännöksiä tai ruskeita kääpiöitä? Chezin ryhmän uusi tutkimus varmisti kuitenkin keskustan tiheyden niin suureksi, että ainakaan näkymättömät tähdet eivät tule kyseeseen.

Jäljelle jää vain hyvin eksoottisia selityksiä, kuten neutriinokasaumat. Neutriinopilven pitäisi olla 0,06 valovuoden kokoinen. Koska kaksi Chezin tarkkailemista tähdistä on tätä lähempänä, asia varmistunee muutaman vuosikymmenen kuluessa. Tässä ajassa tähdet ovat kiertäneet kokonaisen kierroksen keskustan ympäri, ja mahdollisten neutriinojen vaikutuksen pitäisi näkyä kiertoliikkeessä.

Leena Tähtinen on tähtitieteen dosentti, vapaa tiedetoimittaja ja Tiede-lehden vakituinen avustaja. Tällä palstalla hän taustoittaa tähtitieteen uutistapahtumia.

------

Mustasta aukosta tuli galaksien vakiokalustoa

- 1918 Auringon ei enää oleteta olevan Linnunradan keskellä, ja Harlow Shapley määrittää keskustan todellisen sijainnin.

- 1950-luvulla keskustaan aletaan nähdä radio- ja infrapunakaukoputkilla.

- 1951 keskustasta löydetään radiolähde Sagittarius A. (Myöhemmin se erottuu kolmeksi erilliseksi radiosäteilijäksi, joista Sagittarius A* on nykyinen ehdokas mustaksi aukoksi.)

- 1969 mustien aukkojen olemassaolo hyväksytään selitykseksi kvasaarien säteilemälle valtavalle energiamäärälle.

- 1971 ehdotetaan, että Linnunradan keskustassa on musta aukko.

- 1980-luvulla aukkoehdokkaan suuruusarvioksi vakiintuu 2,5 miljoonaa Auringon massaa.

- 1990-luvulla aletaan uskoa, että jättiläismäiset mustat aukot kuuluvat kaikkien galaksien kehitykseen.

Suomalaiset täydentävät keskustan kuvaa

Helsingin yliopiston Juhani Huovelin ja Osmi Vilhu tutkivat Linnunradan keskustan liepeillä olevia kaksoistähtiä, joiden toinen komponentti on musta aukko tai neutronitähti.

Kaksoistähdet lähettävät röntgen- ja gammasäteilyä, joka johtuu aukkoon tai neutronitähteen putoavasta, parin toisesta osapuolesta imeytyvästä kaasusta. Samaa pitäisi tapahtua Linnunradan keskustassa - tietenkin valtavan paljon suuremmassa mittakaavassa - jos siellä on jättiläismäinen musta aukko. Siksi kaksoistähtien säteilyn tutkiminen voi auttaa ymmärtämään myös keskustan lähettämää säteilyä.

http://www.tiede.fi/artikkeli/210/aukko ... iina_pulma
Ja tuon jättiläismäisen mustan aukon koko olisi siis 2,6 miljoonaa kertaa aurinko, ja säteilykin tuntuu olevan ongelma - joku ei tiedemiestenkään mukaan oikein täsmää.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Koko musta aukkokin, Linnunradan suuri repeämä - ollako vai eikö olla - on ongelma. Ongelman muodostaa myös magnetismi ja sähkö - niistäkään ei tiedetä juuri mitään. Tai tiedetään, että osataan käyttää, mutta sitä, että mitä ne ovat tai mistä ne tulevat, sitä ei tiedetä. Albert Einstein arveli niiden olevan heijastumia viidennestä ulottuvuudesta.

Saman ongelman löysin, kun koitin etsiä tietoja mistä syntyy maan ympärillä oleva magneettikenttä, jota aurinkomyrskyt venyttävät pitkulaiseksi; toisaalta sen arveltiin johtuvan maan sisuksen kuumuuden ja raudan suhteesta pyörivään liikkeeseen, mutta toisaalta neutronitähdillä, jotka olisivat sammuneet, joilla ei ollut vastaavaa sisusta, tuon saman magneettikentän arveltiin syntyvän vain pyörivästä liikkeestä.

Toisin sanoen arveltiin, oletettiin tai pääteltiin, mutta todellisuudessa kukaan ei tiedä mistään mitään.

Seuraavaksi vaihdoin uusiin teorioihin. Löysin Utele-teorian, joka oli todella mielenkiintoinen, mutta heitti häränpyllyä Einsteinin kaavan kanssa. Tutkija olisi halunnut väitellä siitä, mutta tällaista mahdollisuutta hänelle ei auennut. Hän perusti yksityisen yrityksen, sai patentin Italiasta - myös Kreikka liittyi kuvioihin - ja merkillisen nimekkäitä rahoittajia. Alkoi nettiväittely huijari vai tiedemies? -tyyliin. Seuraavaksi uutisoitiin noin seitsemän miljoonan konkurssista.

Mutta jos teoriaan perehtyminen ei mitään antanut, niin ei se ottanutkaan: todellisuudessa olemme vain atomeja, ja kaikki mitä näemme muodostuvat vain atomeista. Entäpä jos ensi talvena siellä atomien kierrossa vain joku komponentti hyppää hieman sivuraiteille, ja tuon talvipäivän jälkeen voimmekin määritellä pöydän tuoliksi ja lusikan haarukaksi - kaikki muuttuu?! Säilytämmeköhän tietoisuuden siitä mitä ennen tätä kvanttihyppyä oli ja mitä olimme?! Tuleeko siitä meidän historiallista legendaa? Tämä nyt lähinnä tuli mieleen ko. teoriaa lukiessani.

Eräs asiaan perehtynyt tieteilijä mainitsi kyllä, että ei ole mikään ongelma väännellä kaavoja kyseisen teorian mukaisesti siten, etteikö myös hän pystyisi todistamaan: käyttämällä hänen suosittelemaa/valmistamaa polttoainetta pakokaasujen sijaan pakoputkesta tipahtelisikin timantteja. Siis teorian tasolla.

Tässä selostus, että miten tieteellinen etsintä johti lopulta konkurssiin. Niinpä vaihdoin tasoa, ja ryhdyin tutustumaan pehmeisiin arvoihin: oli astrologiaa, kanavointia ja hyvää henkistä - kaikkea ja kaikkia syleilevää harmoniaa. Erittäin merkittävä päivämäärä oli syksyllä 2003 - tuolloin maailman sielu aukeaisi, ja ihmiset saisivat tästä lähtien kokea suunnatonta hyvänolontunnetta, harmoniaa ja täydellistä keskinäistä sopusointua.

Tämä oli kirjoitettu siis jo vuosikausia sitten.

Olemme nyt saaneet nauttia tästä täydellisyydestä 9 vuotta.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Täällä ketjussa on aikaisemmin ollut varsin näppäriä tietäjiä ja neuvojia, mutta missä he kaikki nyt ovat, kun apua tarvitaan?
jokuvaan kirjoitti:
Sirpa kirjoitti:...osoitat teoillasi minkälainen ihminen olet

Niin osoitat.

Judge Dredd´kö se siellä tuomaroi?
Kuva
Saisko popcornia kans?
Ehdotuksia?
Kirjoittaja Veristi päivämäärä Ma Touko 14, 2012 6:13 pm

No, no, hieman yhteisymmärrystä, love & peace. Kaivelin minäkin Sirpan tavoin kirjasen esille, sain pölyt henkeeni ja kädet harmaiksi. Tällaisen kohdan löysin, kun silmät ummessa laitoin sormen summittaiselle sivulle ja jakeelle (12:21): Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä". - Ja miten tämä sitten selitetään? No, sitähän minä en taaskaan tiedä, mutta Sirpa kyllä tietää tämänkin. Sirpa on ääni korvissani.
Missä olet Veristi? Sinua kaivataan nyt ratkomaan elämää suurempia ongelmia - tässä alkaa kohta hymy hyytyä. Nielaiseeko 2,6 miljoonaa kertaa suurempi musta aukko esimerkiksi meidän aurinkomme, kun se tulee asettumaan suoraan sen eteen?

Ja jotta teidän ehdotuksissa ei nyt kaikki mene ihan pyllylleen, niin annan tähän vielä kaksi tiedeuutista. Ulvila-osiossa olikin jo puhetta tuosta Ufo-konferenssista Yhdysvalloista. Nyt siitä on tullut uutta tietoa pitkän odottelun jälkeen. Uutinen tässä:
Raju väite UFO-seminaarissa: Flunssa pitää muukalaiset loitolla Maasta

Julkaistu: 25.9.2012 19:59, päivitetty: 25.9.2012 20:22

Tiedustelualan eläkeläisten paneelikeskustelu Las Vegasissa viikonloppuna tuotti monenlaista totuutta USA:n hallituksen "salaisista kansioista".

The X Files -tyylisen viraston olemassaoloa puolsi ankarasti "tosielmän foxmulderina" ansioitunut entinen armeijan eversti.

Vielä hurjempaa kuului kuitenkin toisen kollegan suusta:

Yhdysvaltain ilmavoimien ex-everstillä Bill Colemanilla oli selkeä teoria sille, miksi muukalaiset eivät ole järin innostuneita vierailemaan Maassa.

- Meidän flunssaviruksemme saattaisi tappaa muukalaisen. Hänen flunssansa taas saattaisi pyyhkäistä elämän koko Maapallolta, Coleman luennoi.

- Mikäli he (muukalaiset) ovat kyllin älykkäitä rakentamaan valovuosia nielevän aluksen, he ehkä ymmärtävät myös vaikutukset, joita leviävillä sairauksilla voi olla.

IS

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288502471454.html
Heitä siis on olemassa, jos ex-eversti arvelee, että muukalaiset pysyvät täältä pois flunssan vuoksi?! Ja olihan tästä jo tietoa erään tiedeakatemiankin uutisoimana jokin vuosi sitten.
Bulgarian tiedeakatemia: Avaruusoliot ovat jo Maassa

Torstai 26.11.2009 klo 15.23

Tiedeakatemian johtajan mukaan avaruusoliot pitävät ihmiskunnan moraalittomuutta uhkana.

Bulgarian valtiollisen tiedeakatemian mukaan maapallolla on jo avaruusolioita.

Bulgarialainen Novinite-uutistoimisto kertoo, että akatemian avaruustutkimusinstituutti on tutkinut eri puolilla maailmaa viljapelloille ilmestynyttä 150 kuvioita ja koettaa selvittää niiden sanoman.

- Avaruusoliot ovat nytkin kaikkialla ympärillämme, ja ne tarkkailevat meitä. Ne eivät ole meille vihamielisiä, vaan ne haluavat auttaa meitä. Emme ole kuitenkaan vielä valmiita kontaktiin niiden kanssa. Ne ovat valmiita auttamaan meitä, mutta me emme tiedä, mitä niiltä pitäisi pyytää, avaruustutkimusinstituutin varajohtaja Lachezar Filipov sanoi Noviten mukaan.

Filipovin mukaan alienit ottavat ihmisiin telepaattisen yhteyden 10-15 vuoden päästä. Filipovin mukaan avaruusoliot ovat huolissaan ihmiskunnan moraalittomuuden vaikutuksesta luontoon.

IL

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200911 ... 4_ul.shtml
Miten meidän nyt pitäisi näihin juttuihin suhtautua tässä vakavassa tilanteessa?! Siinä oli armeijan everstiä ja tiedeakatemiaa - tahot, jotka yhdessä katolisenkirkon kanssa ovat luoneet maailman, jossa elämmme?! Katolisenkirkon uutisia tähän ei varmastikaan tarvitse linkittää - kaikki tiedämme mitä siellä on selvinnyt viimeisten vuosien aikana.

Pelkkiä pellejä kaikki.

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288502454430.html
Alethes doksa meta logu
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3755
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Välillä tuli Sirpalta ihan hyvää tekstiä, mutta nyt on taas aamulääkkeet jääny syömättä tai ei ole aikaan kohdallaan.
Ihan tajuton postaus atomienergiasta tuohon Alppien perhesurman ketjuun.
Postauksella ei ole mitään tekoa itse surman kanssa:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 06#p507406
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
WiliWilperi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: La Huhti 24, 2010 7:48 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja WiliWilperi »

Vastailen huvikseni tässä tuohon kirjoittamaasi siepatun tyttölapsen offtopicpostaukseen

KK oli 16-vuotias, omalla kulkuneuvollaan liikenteessä ja kertonut suunnitelmistaan. Hänen liikkumavapautensa ja itsemäääräämisoikeutensa on huomattavasti erilainen kuin 8-vuotiaan. 16-vuotias selviytyy huomattavasti pitempään ja on kekseliäämpi kuin 8-vuotias. Lisäksi KK:n katomisesta ilmoitti aluksi pikkusisko eikä huoltaja. No jokatapauksessa jonkinlainen hätäpaikannus tehtiin mutta yllättäen kännykkä otti yhteyttä mastoon joka oli useamman kilometrin päässä skootterista... etsintä alue on hyvin laaja. On toki kumma että KK löytyi lammesta usean viikon kuluttua.

Otanpa lisää kahvia.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Jassoo, minulla on jäänyt taas aamulääkitys ottamatta, kun jaan tietoa, mutta pelkkien "mun mielestä" kirjoittajien pääkoppa onkin sitten ihan balanssissa heidän omasta mielestään - ja ihan ilman mitään tietoa. Minä taas ottaisin loputkin lääkitykset pois, jotta silmät aukenisi.

Alan ymmärtää savolaisen vesipannusanonnan periaatteita, kun se kaulaansa myöten kuumassa liemessäkin vielä viheltelee vaan.
Alethes doksa meta logu
WiliWilperi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: La Huhti 24, 2010 7:48 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja WiliWilperi »

tässä edeltävään viestiini todisteita.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194695 ... elin+.html

Kadonneista teineistä ja heidän etsinnöistään on tässä faktoja: http://kadonneenomaiset.fi/lehdissa-jul ... -28082011/
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kiitos uutislinkistä. Päiväys näkyy olevan 9.9., mutta minä päivänä puhelin sitten löytyi siitä Likolammen luota?

Löysin uutisen helmikuulta 2012, jossa mainittiin puhelimen löytyneen 16.9.2011.

Tämähän on pelkkää mystiikkaa koko Karoliinan katoaminen ja hukkuneena löytyminen, koska tiukoista etsinnöistä huolimatta ensin ei löydy pienestä lammesta tytön ruumista - vain kenkä (näistä kenkäasioista taisin puhua Kyllikki Saaren ketjussa - siellä myös seikkailee erikoinen kenkä - kuten muissakin tapauksissa), ja sitten ei löydy puhelinta, vaikka se on muka kököttänyt koko ajan etsijöiden nokan edessä.

Jokainen tietysti voi uskoa mihin haluaa, mutta minä en usko mihinkään.

Tuohon lampiasiaan: poliisi on kuitenkin arvellut löytävänsä Raisan ruumiin naaraamalla (?!) koko Näsijärven - kaikki on suhteellista. Käyvät silkkaa sisäpiiriviestitystä, josta ulkopuolinen ei ymmärrä tuon taivaallista. Eikä kai ole tarkoituskaan.

Ps Voisiko joku ryhtyä pitämään kirjaa näistä jatkuvasti löytyneistä ruumiista, että tiedetään mitä vauhtia suomalaiset vähenee? Jos samaa tahtia kerättäisiin kuolleita Costa del Solilta, niin sinne ei suomituristi astuisi jalallakaan - tosin ne siellä kolme viimeksi mainittua olivat suomalaisia; Jenna, suomalaismies Mijaksessa ja tämä luonnonpuistosta kuolleena löytynyt.

Eikös Karoliinan ja Jennan tapaus ollut lähes päällekkäin? Tampereelle liittyi molemmat.
Alethes doksa meta logu
alpo holisti
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 2:06 am

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja alpo holisti »

Käypä Sirpa vetäsee pari riviä Ulvila osioon.
Ollaan vähän ooteltu viiltäviä analyysejasi!

Madeleine ja Libanonin uraanin yhteys Ulvilan jäteongelmaan
Onko todellakin totta kuten jossain väitetään, että Porin teatterissa näytteli Tiitisen listalla salattu portugalilainen harrastajanäyttelijä,
joka oli Luvatalla töissä luvatta? Jos oli, niin kuka sen tiesi, vai jäikö salaiseksi?

ja nyt vielä tämä!
http://www.luvata.com/en/News-Room/News ... Room/News/
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Mun viiltävät analyysit eivät nyt ole ehtineet - eikä ole tarvettakaan - Ulvila-osioon, kun olen kirjoittamassa tuota - tai siis kokoamassa näistä heijaciin muistiin ottamistani liki kahden vuoden uutisista - yhteenvetoa ja tilannetarkistusta Suomesta politiikkaosioon - mm. siitä, että miten perussuomalaiset kähmi kokoomuksen kanssa siten, että suomalaiset joutuivat loppuiäkseen velkaorjuuteen. Yhteenveto löytyy politiikkaosiosta ketjusta "sosiaalituki".

Sitten tarkistelen tuota vanhusten hoivapalvelutilanteen yksityistämisen etenemistä, jossa perushoidon puutteesta - ravinto ja hygienia - on siirrytty nyt yksityistettyihin lääkeongelmiin, ja hoitohenkilökunta nimettömänä kertoo työskentelevänsä pelon ilmapiirissä.

Kokonaistilanne liittyy yhden ylitarkastajan (sisäministeriö) itsemurhaan, yhden ylitarkastajan (terveydenhuolto/valvonta) syytteisiin asettamiseen ja yhden ylitarkastajan kaapista ulostuloon 16 vuoden työskentelystä pelon ilmapiirissä (Suojelupoliisi).

Huolestuttaa Suomen tilanne, eikä minusta ole tuikkaamaan päätäni vain Ulvila-pensaaseen ja pyörittelemään jotakin FBI-rukattua häkenauhaa - jätän sen homman teille.

Sä olet sit numerolla 3. odottamassa sinne uuniin.

----

Rulla pyörähtää kilahtaen seinällä, kun leikkaan siitä numerolapun edellä olevalle nimimerkille, joka ei ole välittänyt tutustua Suomen huolestuttavaan tilanteeseen, ja tulee näsäviisaan kakaramaisesti heiluttelemaan pulterihuiskua Sirpa-ketjuun, letkeästi virnistellen mitään sanomattoman typerä virnistys pisamanpunakoilla kasvoillaan, silmät Korvatunturin viatonta lapsenuskovaloa loistaen.
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin