Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
nidvid
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Joulu 18, 2007 12:37 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja nidvid »

Kyllä.Siksi annoinkin jollekin ihmettelijälle esimerkin suuresta maailmasta ja eritoten rave-klubeista joiden tulot eivät niin viinanmyynnistä muutenkaan ole kiinni.Mutta kyllä mä uskaltaisin väittää että täällä meidän lintukodossammekin löytyy huimausaineita ja niitä haluavia niin ostarin pystybaarista kuin keskustan pintaliito paikostakin ;)

Nimby
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: Pe Elo 17, 2012 9:50 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja Nimby »

Ei kai liivimiehet ja jr kytköksen omaavat järkkärit reiveissä tanssahtele pyörimässä? Tietenkin se uhkakuva on todellinen tuon mamuvoittoisen MC Mongolsin kohdalla, jos noihin bisneksiin sekaantuvat.

juta
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Helmi 15, 2012 1:10 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja juta »

Jos koulun kesken jattanyt liivimies tahtoo tehda rehellista duunia niin missa sen oletetaan painavan hommia? Alepan kassalla? Ehkapa apuhoitajana tai vaikka kouluavustajana...no joo...taitaa ammattivaihtoehdot liikkua aika paljon raksa-varasto-portsari-mekaanikko linjoilla. Ja ei kai kapakat voi jotain 20-vuotiasta kynaniskaista Filosofian opiskelijaakaan ovelle laittaa...portsarin koko ja tyly ulkonako on ennaltaehkasee vakivaltaa.
Poliisin logiikkaa kayttaen pitaisi kieltaa mamujen toimiminen kuskeina HKL:n Ita-Helsingin linjoilla, koska samaan porukkaan kuuluvat hairikoi linjoilla etenkin iltaisin.
Miten voi olla laillista se, etta jos esim. Enkeli tumppaa jotain turpaan kapakassa, niin kaikki Enkelit on porttikiellossa sen jalkeen? Siis, jos Somppu pahoinpitelee jonkun steissilla niin sen jalkeen steissin tulee olla suljettu kaikilta sompuilta..eikos??
Muuten, ulkomailla on kapakoita joiden ovella on kyltti ilmoittaen mika MC-jengi valvoo jarjestysta kyseisessa mestassa, ja ne on yleensa kaikista rauhallisempia paikkoja...ei tule junteille mieleenkaan alkaa puristelemaan tarjoilijoita tai vittuilemaan baarimikoille :wink:

mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja mokoma »

nidvid kirjoitti:Mutta tämän topikin otsikko onkin Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet , joka liittyy Tigeriin juurikin poliisien tiedotteiden sekä aikaisempien tapahtumien kautta.

Tällä ei siis ole mitään tekemistä viimeisen tapahtuman kanssa jota käsitellään toisessa topikissa :
viewtopic.php?f=11&t=13657
Onhan tällä sikäli aika vahvastikin tekemistä Tigerin ampumishässäkän kanssa, että heti kun kävi ilmi ampujan kadonneen, poliisi alkoi laittaa nopeaan tahtiin tiedotetta ulos siitä, miten Tigerin poketoiminta onkin jo pidemmän aikaa ollut tarkkailun alla, eikä taida asiat siellä olla oikein kunnossa.

Muuten ei jaksa tästä aiheesta kirjoitella sen kummemmin, kun näyttää nuo itsestäänselvät tärkeät pointit tulevan esille muiltakin.

Kivireki
Sofia Karppi
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Loka 11, 2011 3:13 pm
Paikkakunta: Mierontie 666, Hunninko 420247

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja Kivireki »

juta kirjoitti:Miten voi olla laillista se, etta jos esim. Enkeli tumppaa jotain turpaan kapakassa, niin kaikki Enkelit on porttikiellossa sen jalkeen? Siis, jos Somppu pahoinpitelee jonkun steissilla niin sen jalkeen steissin tulee olla suljettu kaikilta sompuilta..eikos??
No tuli tosta mieleen se keissi ku Turussa oli ollut hässäkkää legendaarisen Tinatuopin edustalla, punkit vastaan skinit-tyyliin ni nuorilla punkkareillahan oli sen jälkeen hetkeksi porttikielto sinne :D Nuoreksi laskettiin myös nelikymppiset punkkarit :lol:
bibo ergo sum

Nimby
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: Pe Elo 17, 2012 9:50 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja Nimby »

Sanatarkka lainaus 1.10 HS komisario Jussi Huhtela: "Tigerissa on kyse asenteesta ovimiestoiminnassa, mikä antaa vinkkiä, että asiaa pitäisi penkoa paremmin". Liivijengit eivät Huhtelan mukaan hallitse Tigeria tai muita helsinkiläisravintoloita.
HS:n tiedon mukaan Tigerissa sunnuntaisin järjestettävät vip-tilaisuudet olisivat jengiläisten suosiossa. Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio vastaa: En lähde kieltämään, meillä ei ole mitään mahdollisuuksia sulkea mitään asiakasryhmää pois. Varmasti jengiläisiä käy Tigerissakin.

Eli sieltähän se tuli. Mitään asiakasryhmää ei voida sulkea pois ihan tuosta vaan. Kansallispukuisethan noita syrjintäkanteita hyvällä menestyksellä joskus nostelee.

Ja sieltähän se tuli sekin, että poliisi itsekin myöntää, että ei täällä mitään ravintoloita jengit hallitse. Kyse on asenteesta...
Ruotsissa voi ihan aikuisten oikeasti poliisi olla kusessa noiden jengien kanssa. Siellä on lepsu maahantulopolitiikka pitänyt huolen siitä, että itä-Euroopastakin on sisällissodan keskeltä eksynyt ainesta, jotka eivät kahinoita pelkää. Kyllä ne varmaan kateellisena lukee näitä Suomen poliisin tilityksiä, jossa päivän puheenaihe on se, että joku ovimies on joskus eksynyt viikonlopun viettoon tallille. (Hahtela HS: On joko suoraan jengiläisiä tai kavereita, joilla on kontakteja, ja he saattavat käydä kerhotalolla viettämässä viikonloppua)

En ihmettelisi yhtään, että tuo poliisin kaunaisuus ovimiehiä kohtaan johtuisi jostain sellaisesta mitättömästä syystä, että joskus on vip-tiloihin evätty pääsy homssuiselta siviilihuumekytältä varjostamaan näiden liivijengiläisten illanviettoa.

sulevi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Elo 29, 2011 11:25 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja sulevi »

Jotain positiivistakin;

" Terve,

Vastaan pääkaupunkiseudun ensihoitotoinnasta ja satuin itse päivystämään viime yönä, kun oli ampumistilanne Tiger yökerhossa. Kiitokset henkilökunnallenne hyvästä toiminnasta vaativassa tilanteessa! Ensihoidolle oli järjestetty hyvin opastukset tuohon hieman hankalasti saavutettavaan tilaan ja muutoinkin yhteistyö toimi hyvin. Lisäksi bonuksena teillä sattui olemaan järjestyksenvalvojana pelastuslaitoksen työntekijä, joka toimi hyvin molempien osapuolten toimintaa ymmärtävänä "yhteysupseerina" ensihoidon ja yökerhon työntekjöiden välillä.

Terveisin,
Markku Kuisma
Ylilääkäri, dosentti
HYKS Ensihoito, HUS"

kotipesä
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 8:10 am

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja kotipesä »

INES7, ymmärränkö tekstistäs oikein, että portsari ja järjestyksenvalvoja on kaksi eri asiaa? Oli miten oli, oikaistaan sen verran, että ravintolan järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta huolehtii järjestyksenvalvojat, eivät ketkään muut, käytännön tasolla. Tietenkin ravintoloitsijalla on päävastuu tästäkin, hankkimalla jv:t jotka sitten omalta osaltaan vastaavat toimialueensa turvallisuudesta. Ja se on se tehtävä numero yksi. Ei esim. narikkapalvelut eikä ovenkahvassa roikkuminen, joskin ne olennaisesti liittyvät tähän kokonaisuuteen.

Toinen oikaisu, muutamssa kohdassa annettu "hyvä neuvo jv:lle". Antakaa porttikielto. Valitettavasti suomen lainsäädäntö ei porttikielto käsitettä tunne toisin kuin moni luulee. Joskus on tälläinen mahdollisuus ollut, usempaan vuoteen enää ei.

Samaa mieltä siitä, että ihmetyttää tuo, jos liivijengiä ovella olisi niin miksi oma porukka tulisi ko. ravintolaan tai sen pihaan tappelemaan ja aiheuttamaan negatiivista huomiota. Tuohon en usko. Lähinnä oman kokemuksen mukaan rikollistatoimintaa on nimenomaan yritysten taustalla, ei niinkään ovilla. Varsinkaan isommissa yökerhoissa tai isoilla ketjuilla. Rahanpesu se taitaa ykkösjuttu tässäkin olla. Ja jos mietitään ettei yksittäisen jv:n tienestit mitään ministeritason palkkoja ole niin kyllä tuollaisessa isossa klubissa paljon rahaa liikkuu ovipalveluissa. Saatika jos klubeja on vaikka kymmeniä. Kaikki sen voi itse laskea suunnilleen kun menee käymään yökerhossa. Ja kyllä osa jv:stä tänä päivänäkin vielä tekee kovaa tiliä noilla hommilla, toki erittäin pieni osa. Ei se toki ole syy siihen miksi rikkollisjengit tuohon hommaan pyrkii. Todellisuudessa kun tippien määrästä esim ei tiedä edes kaikki samalla ovella olevat kollegat. Ja onhan se "suoraan lapaan-rahaa".

Kyllä ravintolalla on mahdollisuus valita asiakkaitaan, syyllistymättä kiellettyyn syrjintään. Ja liivien riisuttaminen ei ole syrjintää. Laki kyllä suoraan kertoo missä tapauksissa syjintään voi syyllistyä.

Kieltämättä pienen naurun purskahduksen sai aikaan tuo, että jv olisi vastuussa asiakkaalle anniskellusta alkoholista. Kylläpä se vastuu on tarjoilijalla, täysin. Jv vastaa siitä, ettei ravintolaan ei oteta sisälle liian humalaista (niin kun joku jo mainitsikin).

Luulen, että poliisi on ajatellut asian yksinkertaisesti niin, että on rikostaustaa tai ei, mutta jos kuulut jengiin joka ilmoittaa toimivansa lakien ulkopuolella, et sovellu järjestyksenvalvojaksi. Tuo, että jv-kortin pois ottamista rikollisten tuttavapiiriltä alettaisiin toteuttamaan on mielestäni täysin mahdotonta. Vaikka tiedän, että nykyään kovasti tivataan jv:ltä ja mahdollisesti myös tavan tallaajilta, että miten ja minkä takia olet tekemisissä liivijengiläisen kanssa yms. Olenko sitten omassa esimerkissäni kytköksissä rikolliseentoimintaan kun pari lapsuudenkaveriani on näissä kuvioissa, jotka edelleen ovat ns parhaita kavereita? Ei mua kiinnosta onko niillä millaset kuteet päällä tai kuinka paljon uusia leimoja pitkin kroppaa. Fakta on se, että ollaan kavereita eikä se tee musta rikollista. Eikä kaveruus lopu mun puolelta sen takia, että puuhaavat mitä puuhaavat. Joskaan heillä ei ole mitään erityisoikeuksia ravintolassa ja ne sen tietää. Eikä tule sinne sikaileen.

Tarkoitus tässä tekstissä ei ole ottaa kantaa mihinkään eikä kenenkään toimintaan vaan oikaista muutamia asioita. Ei myöskään provosoida eikä päteä asialla mistä en mitään tiedä. Monella tavan tallaajalla vaan ei ole paljoakaan tietoa järjestyksenvalvojan toiminnasta. :)

zikzak
Harjunpää
Viestit: 335
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja zikzak »

juta kirjoitti:Miten voi olla laillista se, etta jos esim. Enkeli tumppaa jotain turpaan kapakassa, niin kaikki Enkelit on porttikiellossa sen jalkeen? Siis, jos Somppu pahoinpitelee jonkun steissilla niin sen jalkeen steissin tulee olla suljettu kaikilta sompuilta..eikos??
Liivijengiin kuuluminen on oma, vapaaehtoinen valinta ja tietoinen päätös, tietynväriseksi ja tietyn maan kansalaiseksi syntyminen ei ole. En ymmärrä rinnastustasi. Ei porttikielto silti olisi kummassakaan esimerkissäsi mielestäni oikein.

Eiköhän jokainen, joka kantaa tiettyjen (rikollis)jengien liivejä, tiedä, että kyseiseen ryhmään kuulumisesta saattaa koitua arkielämässä nuivaa suhtautumista niiltä, jotka eivät edes yritä/halua ymmärtää kyseisiä jengejä ja niiden toimintaa. Sellaisia ihmisiä on suomalaisista suuri enemmistö. Se on kuitenkin väärin, jos ihmistä aletaan syrjiä työelämässä kerhotoiminnan vuoksi. Ei kai kenelläkään pitäisi olla siitä valittamista, että ihminen tekee työtä olivatpa hänen taustansa mitkä tahansa? Se on kuitenkin ymmärrettävää (en tiedä, onko hyväksyttävää), jos baarien oville ei haluta lyhytpinnaisia väkivaltarikollisia. Kyseisessä ammatissa tulee välttämättä tilanteita, joissa joutuu käyttämään fyysistä voimaa. Samanlaista karsintaahaan tehdään ammateissa, joissa työskennellään lasten kanssa - ei töihin ihmisiä, joilla on tuomioita vaikkapa lasten hyväksikäytöstä. Anteeksi ontuva rinnastus.

volvomies
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2012 11:01 am

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja volvomies »

[quote="kotipesä"]INES7, ymmärränkö tekstistäs oikein, että portsari ja järjestyksenvalvoja on kaksi eri asiaa? Oli miten oli, oikaistaan sen verran, että ravintolan järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta huolehtii järjestyksenvalvojat, eivät ketkään muut, käytännön tasolla------vahtimestari tai portsari on nimike jota käyttävät ne jv valvojat jotka ovat aikaa ennen jv höpötystä aloittaneet työnsä...toki kaikki vahtimestaritkin/portsarit kuten minä olemme käyneet poliisiasemalla tekemässä kokeet rastiruutuun eli uudensukupolven järjestyksenvalvojat ovat käyneet kurssit yms toki nyt vanhatkin käyvät kertaus kurssin tietyn väliajoin "rahastusta".sekä nykyään vartijalla ei ole paskan vertaa valtaa joten he ovatkin käyneet jv kurssin joten heillä on vartijan luvat ja jv luvat koska jossakin paikoissa nykyään tarvitaan molempia lupia sekä tietyt alueet ovat lakiin kirjattu mikä pitää olla missä,yleisesti jv kurssi maksaa 130-200e välillä sen lisäksi on voimankäyttö kurssi jossa opetetaan kaasun sekä patukan käyttöä sekä käsiraudoitusta.no joo olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että missä oletkin töissä sinun ei tarvitse ongelma tilanteissa mätkiä pampulla/kaasuttaa ketään puhumattakaan raudoittamisesta mutta on tilanteita jolloin riehuja on otettava kiinni ja soitettava hyi poliisit....kyllä aivot ja kroppa on paras työväline mitä ihmisellä on suu puhuminen siitä se lähtee,toki jos on kokoa ovella sekä voimaa/taitoa ei se ole pahitteeksi,mutta taas korostan aivoja.parhaimmillaan pyöritin montaa ovea ja voin sanoa että ei ne mitään kultakaivoksia olleet sillee et ite ja kaverit sai leivänpäälle muutakin kuin margariiniä.tipit tuli jo muutama vuosi sitten veronalaiseksi sekä alv yms.kohtahan moottoripyörätkin pitää katsastaa taas valtiolle lisää "rahastusta".
HUAH, gayporn

juta
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Helmi 15, 2012 1:10 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja juta »

Olet oikeassa Zikzak, vertaus etniseen vahemmistoon ei ollut oikein kohdallaan...pahoitteluni. Vertaus esim. Armeijan kapiaisiin, HIFK:n kannattajiin tai vaikka Teekkareihin olisi ollut parempi.
Ja kysymys Minfolaisille kun itselle on vahan epaselvaa...mitka jengit on Suomessa edes luokiteltu rikollisjarjestoiksi? Ja milla perusteella? Ei taida edes poliiseille olla selvaa....

INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Tuo portsari-nimikkeen selvennys johtui jonkin näkemyksestä, että portsari (vain) seisoo ovella vahdissa. Portieerin päätoimihan se on.

mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja mokoma »

juta kirjoitti:Ja kysymys Minfolaisille kun itselle on vahan epaselvaa...mitka jengit on Suomessa edes luokiteltu rikollisjarjestoiksi? Ja milla perusteella? Ei taida edes poliiseille olla selvaa....
Mulle ei MP-kerhoista tule mieleen muuta, kuin että CMC:n Turun chapterin katsottiin joskus takavuosina oikeudessa toimineen järjestäytyneenä rikollisryhmänä. Saattaa noita joitain muitakin olla, mutta hyvin vähän.

Tämän takiahan skoudet muistaakin aina mainita, että nyt puhutaan poliisin rikolliseksi määrittämästä järjestöstä... Ja sitä taas on poliisista ja tilanteesta riippuen vähän jokainen jonkinlaista liiviä joskus selässään kantava porukka. Mutta kuulostaahan tuo lehdissä raflaavalta.

Edit: Ja oiskos tuo jossain Middle Pointin keississäkin mennyt oikeudessa läpi? Tuo CMC on siis myös ihan vaan mun hataria muistikuvia, faktaa ei nyt jaksa kaivaa. Joka kertahan kerholaisen oikeudessa ollessa tuota koventamisperustetta yritetään, mutta eipä se kovin usein tuppaa läpi menemään.

Hangman
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: La Heinä 07, 2012 8:11 am

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja Hangman »

volvomies. Eihän kukaan sitä pysty valvomaan että paljonko kukakin saa tippiä kun sanoit sen olevan verotettavaa tuloa. Eli takuulla siitä ainakin se 20 pinnaa menee suoraan taskuun. Ja luultavasti mitä pienempi paikka missä saa vähemmän tippiä niin toi määrä nousee.

Nimby
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: Pe Elo 17, 2012 9:50 pm

Re: Liivijengit omistavat ravintoloiden sivuliiketoimet

Viesti Kirjoittaja Nimby »

Vuoden 2011 lopulla rikostiedustelutiedon mukaan järjestäytyneitä rikollisryhmiä toiminnassa 81 ja niissä yhteensä 1200 jäsentä. EU-kriteerit täyttäviä ryhmiä 58kpl. Lähde: poliisin www. sivut.

Oikeudessahan tuo järjestäytynyt rikollisuus on tuomion koventamisperuste. Ei vaan aina näytä läpi menevän. Aina vaan jaksaa ihmetyttää, että mitä nämä 81 ryhmää ovat. Onhan se näin pienessä maassa (jos oletetaan, että nuo 1200 ihmistää pyörii pääosin pk-seudulla) jo tavallisella ihmisellä vaarana, että ei tule tunteeeksi noita ihan vahingossa.

Vastaa Viestiin