Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3586
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Yksinhuoltajaisä surmasi thai-hierojan - syyte taposta ja ryöstöstä

Thai-hierojan kesäkuisen surman oikeudenkäynti alkaa tiistaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lahdessa.

Henkirikoksesta epäiltyä lahtelaista miestä syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä. Juttua tutkittiin alunperin murhana, mutta rikosnimike muuttui tutkinnan aikana tapoksi.

30-vuotias mies meni thai-hierojan liikkeeseen 11. kesäkuuta kolme kertaa ja viimeisellä kerralla mies surmasi veitsellä noin 45-vuotiaan hierojan.

Teon motiiviksi paljastui raha. Mies sai vähäisen summan rahaa liikkeestä.

Epäilty on pääosin tunnustanut teon. Hän on kahden lapsen yksinhuoltajaisä. Miehellä ei ole rikosrekisteriä. Hän ei tuntenut uhriaan aikaisemmin.

Naiselta jäi kolme lasta, joista noin 10-vuotias poika on isänsä luona Lahdessa ja kaksi muuta lasta Thaimaassa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 64251.html
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3586
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Sata euroa. Siinähän sitä motiivia kerrakseen, paljonkohan luuli saavansa?

Peltisepälle vaaditaan 12 vuoden tuomiota thaihierojan taposta

Syyttäjä vaatii 12 vuoden vankeustuomiota lahtelaiselle 30-vuotialle peltisepälle kesäkuisesta thaihierojan surmasta.
Mies surmasi 45-vuotiaan thaihierojan viiltämällä naisen kaulan auki takaapäin veitsellä, jonka mies oli ostanut muutaman sadan metrin päässä olevasta tavaratalosta päivällä.

Mies surmasi hierojan tämän työpaikallaan Karjalankadulla Lahdessa kesäkuussa.

Jutun käsittely Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa kesti vain noin tunnin verran. Tuomion käräjäoikeus antaa 23. lokakuuta.

Surmaaja vaikeni oikeudessa, vain hänen avustajansa vastasi kysymyksiin.

Miestä syytetään myös törkeästä ryöstöstä. Hän vei liikkeestä sata euroa. Tapon ainoaksi motiiviksi nousi raha.
IS
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 90012.html
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6657
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Laitetaan jonon jatkoksi paikallislehden juttu.
Etelä-Suomen Sanomat kirjoitti:http://www.ess.fi/?article=387811

Thai-hierojan surmaajalle vaaditaan 12 vuotta vankeutta
9.10.2012 11:39 - päivitetty 12:05 - Jari Taari

Thai-hierojan kesäkuisesta surmasta syytetty 30-vuotias lahtelaismies tunnusti tiistaisessa oikeudenkäynnissä syyllistyneensä tappoon ja törkeään ryöstöön.

Asian puiminen oikeudessa kesti vain tunnin.

Syytetty ei halunnut tulla kuulluksi.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään 12 vuoden vankeustuomiota. Puolustuksen mukaan sopiva rangaistus on 8-10 vuotta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa kahden viikon kuluttua.

Surmatun 44-vuotiaan thai-hierojan Suomessa asuva 9-vuotias lapsi vaati kärsimyskorvausta 15 000 euroa ja kaksi Thaimassa asuvaa jo aikuista lasta vaativat 6 000 euroa molemmat. Kärsimyskorvausta vaati myös surmatun naisen suomalainen ex-aviomies. Puolustuksen mukaan hän ei ole oikeutettu korvaukseen, vaikka olisi ollut kuinka läheinen, koska puolisot olivat eronneet.

Surma tapahtui kesäkuun puolivälissä Karjalankatu 1:ssä sijaitsevassa hieromossa, jossa syytetty oli käynyt ensin asiakkaana.

Kun hieroja ei ollut suostunut myymään hänelle seksipalveluja, sitä varten huoneistoon oli kutsuttu toinen thai-nainen.

Mies oli nauttinut alkoholia aamulla jo ennen hieromoon menoa ja sen jälkeen lisää. Aleksanterinkadun ravintolassa hänelle oli syntynyt ajatus, että hän haluaa takaisin hierojalle maksamansa noin sata euroa. Hän oli nähnyt hierojan panevan rahat laatikkoon liikkeen hyllyllä.

Mies kävi ostamassa veitsen Triossa sijaitsevasta liikkeestä. Hänen mukaansa veistä oli tarkoitus käyttää pelotteluun.

Hieromossa mies väitti kadottaneensa sinne lompakkonsa. Asiasta syntyi kiistaa, ja nainen vaati häntä poistumaan. Miehen mukaan silloin hänen päässään naksahti.

Hän otti paidan alle selkäpuolelle piilottamansa veitsen ja veti sillä yhdellä viillolla takaapäin naisen kaulan auki korvasta korvaan. Se katkaisi kaulavaltimon. Nainen lyyhistyi lattialle.

Mies heitti veitsen metsään Kannaksen koulun taakse ja tilasi taksin, joka kuljetti verisen miehen kotiin Ahtialaan.

Poliisi pidätti miehen puolen yön tienoilla.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3851
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja Luupää »

Miehen mukaan silloin hänen päässään naksahti.

Hän otti paidan alle selkäpuolelle piilottamansa veitsen ja veti sillä yhdellä viillolla takaapäin naisen kaulan auki korvasta korvaan.
Taas kerran yhtäkkiä päässä vaan "naksahti". Se tuntuu olevan jonkinlainen muotisana näiden pölhöilyjen selittelyissä. Ennen naksahdusta oli kuitenkin ravattu hieromossa pariinkin kertaan ja varattu lopulta veitsi mukaan vaatteisiin piilotettuna. Kuinkahan monen "naksahduksen" sarja se mahtoi olla?
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Niinpä, Luupää. Toivoisin Suomeen sitä systeemiä, että aina kun asetta jo valmiiksi mukanaan kantanut tappaa, tuomitaan teko murhana.

Tähän rikollisten tekojen suunnitelmallisuuden rangaistavuuksiin kaipaisin muutenkin täsmennystä, mitä nyt taitaa joltain osin olla tulossakin. Tällä hetkellä murhan nimike ei suunnitellmallisuuden puolesta taida täyttyä koskaan, ellei murhalla ole uhkailtu todistettavasti jo etukäteen, tai ellei murhan hautomisesta löydy jotain muita konkreettisia todisteita. Mielestäni pikaistuksissa tehdyksi tapoksi pitäisi luokitella ainoastaan sellaiset teot, joiden motiivi JA mahdollinen aseistus on muodostunut itse tilanteessa.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Tässä tapauksessa syyttäjä sai tahtonsa läpi (ja hyvä niin):
Thaihieroja tapettiin 100 euron tähden - 12 vuotta vankeutta

Julkaistu: 23.10.2012 14:44

Lahtelainen 30-vuotias peltiseppä tuomittiin 12 vuoden mittaiseen vankeuteen kesäkuisesta thaihierojan taposta ja ryöstöstä.

Mies surmasi veitsellä 45-vuotiaan hierojan työpaikalleen Lahdessa ja ryösti tältä noin 100 euroa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan thaihierojan Lahdessa asuvalle 9-vuotiaalle pojalle 15000 euron kärsimyskorvaukset. Tappaja määrättiin maksamaan myös pojan isälle 3000 euron kärsimyskorvaukset.

Thaihierojan kahdelle Thaimaassa asuvalla täysikäisille lapsille oikeus määräsi surmaajan maksamaan kummallekin 6000 euron kärsimyskorvaukset.

Käräjäoikeus antoi ratkaisun jutussa tänään.

IS
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 31604.html
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3851
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102 ... 2_uu.shtml
Thaihierojan tapon tunnustanut lahtelaismies sai tiistaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudelta 12 vuoden vankeustuomion.

Tapon lisäksi rangaistukseen liittyy ryöstö, sillä Jani Rainer Lindfors, 30, vei surmatyön jälkeen liikkeen kassasta sata euroa.

Lindfors asioi kyseisessä thaihieromossa surmapäivänä kesäkuussa ensimmäistä kertaa. Hänelle tuli myöhemmin mieleen ryöstää nainen, ja hän kävi ostamassa puukon. Hän surmasi lopulta naisen, koska tämä ei luovuttanut rahaa.

Oikeus piti puukotusta ja ryöstöä kokonaisuudessaan törkeinä ja päätyi syyttäjän esittämään kovaan rangaistukseen.

Kärsimyskorvausta saa 3 000 euroa myös thaimaalaisen naisen entinen, suomalainen aviomies. Hän auttoi ex-puolisoaan käytännön asioissa vielä viisi vuotta eron jälkeen. Miehestä tuli surman jälkeen pariskunnan alle 10-vuotiaan pojan yksinhuoltaja.

Pojan kärsimyskorvaukseksi oikeus määritteli 15 000 euroa. Uhrin kaksi Thaimaassa asuvaa täysi-ikäistä lasta saavat kumpikin 6 000 euroa.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3586
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Hovi karsi korvauksia thaihierojan tappojutussa

Lahtelaisen thaihierojan surmaaja on vapautettu kärsimyskorvauksesta, joka määrättiin maksettavaksi hierojan entiselle miehelle. Muutoin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomio pysyi Kouvolan hovioikeudessa.

Käräjäoikeuden määrämä tuomio taposta ja törkeästä ryöstöstä on 12 vuotta vankeutta. Hovioikeus pitii rangaistuksen ja korvaukset, mutta poisti hierojan ex-miehelle käräjäoikeuden määräämän 3 000 euron kärsimyskorvauksen.

Hovioikeus katsoi, että ex-miehen yhteydenpito thaihierojaan on ollut yhteisen lapsen hoitoon liittyviä asioita. Hovin mukaan pariskunnan välillä ei ollut enää avioeron jälkeen sellaista läheistä suhdetta, että ex-miehellä olisi oikeus saada vaatimaansa korvausta.

Vuonna 1982 syntynyt lahtelaismies surmasi veitsellä thaimaalaisen hierojan tämän liikehuoneistossa 11. kesäkuuta viime vuonna. Mies oli käynyt aamupäivällä "seksihoidossa" hierojan luona Karjalankadulla ja huomannut oli lippaan, johon nainen oli laittanut mieheltä saamansa rahat.

Mies oli tuolloin arvellut saavansa anastettua lippaasta enemmänkin rahaa. Surma tapahtui illan suussa, kun mies oli käynyt ostamassa teräaseen. Mies oli myös käynyt päivällä pariin otteeseen hierontaliikkeessä ja teeskennellyt, että häneltä oli jäänyt lompakko sinne.

Poliisi sai surmaajan kiinni myöhään samana iltana.

http://yle.fi/uutiset/hovi_karsi_korvau ... sa/6547525

ja http://www.ess.fi/?article=408237

Thaihierojan surmaajan tuomio piti - "harvinainen tekotapa Suomessa"
21.3.2013 11:39 - Jari Taari

Kouvolan hovioikeus ei alentanut lahtelaismiehen 12 vuoden vankeustuomiota, jonka tämä oli saanut taposta ja törkeästä ryöstöstä. Mies surmasi 44-vuotiaan thaihierojan Lahdessa tämän Karjalankadulla sijainneessa liikkeessä viime kesäkuussa.

30-vuotias Jani Rainer Lindfors haki lievennystä käräjäoikeuden tuomioon sillä perusteella, että tappo ei ollut suunnitelmallinen. Se oli tehty yhdellä veitsen viillolla. Tapahtuma oli ollut lyhytkestoinen eikä siihen ollut liittynyt alistusta tai häpäisyä.

Hovioikeus myönsi surmaajan perusteet oikeiksi. Oikeus piti kuitenkin tekotapaa harvinaisena Suomen oloissa. Oikeus katsoi tekotavan ilmentäneen surmaajan poikkeuksellista päättäväisyyttä ja harkittua toimintaa teon lopputuloksen suhteen.

Lindfors oli käynyt aamulla asiakkaana hierontaliikkeessä. Silloin hän oli huomannut, mihin hieroja oli pannut saamansa rahat.

Oluella istuessaan hän oli päättänyt anastaa rahat. Hän oli hankkinut veitsen kertomansa mukaan pelottelutarkoituksessa.

Liikkeessä hän oli väittänyt, että häneltä oli jäänyt sinne lompakko. Oli syntynyt riitaa, mies oli tarttunut naista toisella kädellä takaapäin ja toisella kädellä viiltänyt selin ollutta naista kaulaan veitsellä. Saaliikseen hän oli saanut noin sata euroa.

Mies oli tunnustanut tekonsa oikeudessa.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Netissä liikkuneiden tietojen perusteella tekijä on tässä.
mielikki
Martin Beck
Viestit: 760
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja mielikki »

Pitäisi laki muuttaa siten että,silmä silmästä.
Loppuisi pään sisäiset naksahtelut.Ja saisi pitkäaikais työttömät töitä, kun laitetaan mestaajiksi ja hirttoköyttä huoltaan työttömät.
Jaakko Terävä
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

NancyDrew kirjoitti:Netissä liikkuneiden tietojen perusteella tekijä on tässä.

Tuntuuhan tuo täsmäävän, joten noin kai se on. Ikävä, että kaulankatkoprosessin seurauksena moni lapsi jäi vaille isää, osa pysyvästi, osa pitkäksi aikaa!
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen
Tikkewtz
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ma Tammi 07, 2008 11:21 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja Tikkewtz »

:D , just sen näköinen urpo kun kuvittelinkin. Mahtaa lapsilla on hauskaa koulussa kun isi on tappanut thai-hierojan muutamasta kympistä, kalsareiden etumus vielä koppurassa hoidon jäljiltä. Kuvitelkaa sitä näkyä kun tämä uuno rehvastelee kongilla. Mä laskisin jo onttokärkisen pään läpi tuon housuissa.
Fuck off, I am Clive Owen. That's mental
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1007
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Oliko tällä isukilla muita rankempia rikoksia historiassaan vaiko ihan vain normi veron maksajana päätti yhtäkkiä ryöstää hierojan pitäjän ja lopulta tehdä sisilialaisen kravatin?
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
kip
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Su Syys 02, 2012 10:10 pm

Re: Lahden thaihieromosurma 11.6.2012

Viesti Kirjoittaja kip »

Muistaakseni jossakin mainittiin että ei ole aiempaa rikoshistoriaa?

Joo muokkaan, sivun 2 viimeisessä viestissä olevassa lainauksessa lukee että ei ole aiempia tuomioita, samoin sivun 3 ensimmäisen viestin lainauksessa on asiasta maininta.
Vastaa Viestiin