Kahden murhaajan teoria

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Aggressiotutkimuksessa, väkivaltaisen käyttäytymisen yhdeksi tilannetekijäksi on mainittu fyysiset tekijät: fyysinen voima ja suurikoisuus, ja näiden tuoma statusmerkitys (kukkopoika) nuorelle miehelle. Ja kun se yhdistetään toiseen nuoren miehen tilannetekijään biologiset tekijät: niin nuorten miesten kohdalla testosteronitasot on yksi merkittävä biologinen tekijä väkivaltaiseen käyttäytymiseen.. etp:stä voi lukea tarkemmin "NGn luonnekuvaus".

Minä en näe mitään tarvetta siihen, että lähtisin rakentelemaan turhia mielikuvia jostain "mitäs sitten jos sitä ja sitä todistetta ei olisi ollut". Koska se ei tuottaisi ajatteluuni mitään uutta.

A) Kengät ovat todennäköisesti olleet surmaajan jaloissa, koska kenkien sisäpuolella ei todettu veriroikeita. B) Kengät ovat olleet surmaajan jalassa, kun veriroiskeet ovat niiden pintaan osuneet. C) surmaajan on pitänyt olla sijoittuneena niin, että A.Mäestä lentäneet veriroiskeet ovat osuneet kenkiin.

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

jarmo.janis kirjoitti:Vaikka "Nisse" silloin oli omanlaisensa luonne, ja hänellä oli nuoruuden särmää vielä silloin, vatii teon pitäminen sisällään sellaisia mielenhäiriöitä, jotka on tyypillisiä Arthur Shawcrossille, Ted Bundylle ja Dennis Raderille, etc. Mitään mielenterveyden vikaa Nisseltä ei kuitenkaan diagnostoitu. Tappeleminen ja hankalien heppujen turpaan vetäminen on pikkasen eri juttu kuin tappaminen.

Miksi sitten jotkut löydökset viittaavat siihen kuin hyökkääjä olisi riehunut teltan sisällä ?
Loogisin, joskaan ei ehkä oikea, selitys lienee tyriminen rikospaikan eristämisessä, minkä tähden joku tai jotkut saattoivat päästä muuttamaan paikkojen järjestystä ennen kun poliisi pääsi tutkiuntaa kunnolla tekemään. Tuohon aikaanhan oli vähän eri käytännöt sen suhteen, miten missäkin asiassa toimitaan. Miten hyvin esimerkiksi ambulanssimiehistön (jokuhan Nissen kai sairaalaan vei) tekemiset dokumentoitiin. Tapahtumapaikan järjestystä on voinut huomaamatta muuttaa niin moni sellainen asia, joka nykykäytännön mukaan tallennetaan huolellisesti muistiin myöhempää selvitystä varten (poislukien ulvilan sössitty tutkinta).
Aina legendaarinen "ulvilan sössitty tutkinta" :lol: Kerropa nyt Jarmo, mitä siellä Ulvilassa sössittiin, vaikka nyt Bodomiin verrattuna tai muihin tietämiisi rikostapauksiin? Ulvilassa kuvattiin rikospaikka paljon tarkemmin kuin Bodomissa ja näytteitä otettiin kertaluokkaa enemmän. Minusta tuntuu, ettet vaan ole ihan selvillä siitä, mitä Ulvilassa tutkittiin. Olet ehkä lukenut liikaa murha.infoa ja Iltasanomia.

Ja on se kumma juttu, että Nisse ei voi "pimahtaa" ja sitten seljetä ja lavastella ahkerasti muutamaa tavaraa hukkaan ja elää muina miehinä elämänsä loppuun saakka, mutta samat keskustelijat pitävät itsestäänselvänä, että keski-ikäinen nainen vailla minkäänlaista rikoshistoriaa, terveen papereilla ja suht hyvin elämässään menestyneenä pimahtaa KAKSI kertaa järjettömään raivoon, mutta samalla täysin tietoisuutensa säilyttäen murhaten miehen ilman naarmuakaan ja lavastelee livenä ei pelkästään verijälkiä ja tavaroita, vaan myös DNA:n ja kuidut ja häke-nauhan! :D Ja sitten elelee muina naisina eteenpäin, mitä nyt muuttuu välillä pedofiiliksi. TÄMÄ kyllä uppoaa kansaan, kun kaikkihan tietää, että tutkinta sössittiin :lol:

Ja Bodomiin palatakseni: yhden miehen on aika vaikea yllättää kolme nukkujaa melko huonosti varustautuneena. Toisaalta, jos ensin saa miehen pois pelistä, niin naisista ei ole niin suurta vastusta. Myös teltan ahtaus ja mahdollinen päälle kaataminen vaikeuttaa uhrien puolustautumista/pakenemista. Iskuja kaiketi lyötiin ainakin osin telttakankaan läpikin.

Kahteen surmaajaan viittaa kaksi asetta. Jos puukolla aletaan, usein puukolla lopetetaankin, jos vain puukko ehjänä säilyy. Miksi joku hakisi kesken murhan jonkun kiven? Vai alottiko kivellä? Miksi, kun puukkokin oli? Kaadat teltan kaverien päälle ja alat rusikoida heitä jollain isolla kivellä? Eihän siinä olisi kovinkaan hyvä osumatarkkuus, jos ei näe mihin lyö. Kivellä täytyy lyödä päähän, että homma onnistuu, mutta puukolla mahaankin lyönti voi olla tappava (jos ei ole käytössä Ulvilan legendaarinen kumiveitsi, jota asiantuntijan mukaan murhaaja ei jaksanut lyödä mahasta läpi kuin 2cm syvyyteen, vaikka yritti kymmeniä kertoja =) ). Tästä päätellen pitäisi joko saada kivellä heti kärkeen tappava/tainnuttava isku joka iikkaan, tai sitten paremminkin aloittaa puukolla ja lopuksi vain "viimeistellä" kivellä. Joka tapauksessa asetta pitäisi vaihtaa, mikä tuntuu oudolta, jos tekijöitä on vain yksi. Mutta tämähän voisi olla sitä lavastusta taas. Meidän rikolliset kun aina lavastelee niin paljon.

Ja sitten Nissen pitäisi vielä älytä sipaista vertaan teltan sisälle, tietämättä että semmoista asiaa kuin DNA-tutkimus on olemassakaan. Ryömiä sinne mytyssä olevaan telttaan kuolleiden kavereitten keskelle verta vuotamaan. Ja vertahan ei saa, ennenkuin on tullut haava, joten tätä ennen on siis piilotettu kaikki kamat ja tehty se haava itselle. Varmaankin siinä piilotusreissulta palatessa teltan päällä vetästy kivellä itseä päähän, heitetty viimeisillä voimilla kivi jorpakkoon, kahmaistu vähän ohimoilta verta kouraan, ryömitty telttaan kaverien viereen ja sutaistu verta telttakankaaseen ja sitten palattu ihmisten ilmoille ruumiitten päälle köllöttelemään.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Misri kirjoitti:^ Aggressiotutkimuksessa, väkivaltaisen käyttäytymisen yhdeksi tilannetekijäksi on mainittu fyysiset tekijät: fyysinen voima ja suurikoisuus, ja näiden tuoma statusmerkitys (kukkopoika) nuorelle miehelle. Ja kun se yhdistetään toiseen nuoren miehen tilannetekijään biologiset tekijät: niin nuorten miesten kohdalla testosteronitasot on yksi merkittävä biologinen tekijä väkivaltaiseen käyttäytymiseen.. etp:stä voi lukea tarkemmin "NGn luonnekuvaus".
ETP... Do I have to say more? Eihän se ole kuin yksi näkemys asiasta. Misri se mitä ETP:ssä on ei välttämättä aina ole faktaa. Se mitä oikeuden tuomiossa lukee niin se ei ainakaan ole valetta.
Misri kirjoitti:Minä en näe mitään tarvetta siihen, että lähtisin rakentelemaan turhia mielikuvia jostain "mitäs sitten jos sitä ja sitä todistetta ei olisi ollut". Koska se ei tuottaisi ajatteluuni mitään uutta.
Herääkin kysymys siitä, että mitä ylipäänsä teet tällä palstalla? Olet "totuutesi" jo ratkaissut, etkä selvästi hae mitään uusia ajatuksia täältä? Itse liityin tänne juurikin sen takia, että saisin uusia näkökulmia asioihin sekä mahdollista uutta tietoa. Sulle Misri tuntuu kelpaavan vain ja ainoastaan ne "pilipalipalapelin" osaset mitkä sopivat Tuomisen puurolautaselle parhaiten. Faktaa tai ei. Useimmin ei.
Misri kirjoitti:A) Kengät ovat todennäköisesti olleet surmaajan jaloissa, koska kenkien sisäpuolella ei todettu veriroikeita. B) Kengät ovat olleet surmaajan jalassa, kun veriroiskeet ovat niiden pintaan osuneet. C) surmaajan on pitänyt olla sijoittuneena niin, että A.Mäestä lentäneet veriroiskeet ovat osuneet kenkiin.
Kiitos kertauksesta. Nuo väitteet eivät ole absoluuttista, 100% faktaa. Toivottavasti kaikki ymmärtää lukea KAIKKIEN Minfolaisten tekstejä varauksella. Minunkin.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Kuolemannaakka kirjoitti:Ja Bodomiin palatakseni: yhden miehen on aika vaikea yllättää kolme nukkujaa melko huonosti varustautuneena. Toisaalta, jos ensin saa miehen pois pelistä, niin naisista ei ole niin suurta vastusta. Myös teltan ahtaus ja mahdollinen päälle kaataminen vaikeuttaa uhrien puolustautumista/pakenemista. Iskuja kaiketi lyötiin ainakin osin telttakankaan läpikin.
Totta. Mikäli NG/joku yksinäinen olisi teot tehnyt, olisi loogisinta ollut hoitaa ensin SB (&NG) pois pelistä. Pystyykö "raivon vallassa" oleva, päihtynyt 18-vuotias loogiseen päättelyyn?

Teltan ahtaus toisaalta vaikeuttaa myös hyökkäystäkin. Kuvitteellisessa tilanteessa, missä NG alkaisi riehumaan teltan sisällä ja ottaisi kohteekseen esimerkiksi SB:n olisivat tytöt voineet yrittää edes saada NG:n aisoihin. Kolmea on todella hankala lyödä samaan aikaan, varsinkin pienessä tilassa.
Kuolemannaakka kirjoitti:Kahteen surmaajaan viittaa kaksi asetta. Jos puukolla aletaan, usein puukolla lopetetaankin, jos vain puukko ehjänä säilyy. Miksi joku hakisi kesken murhan jonkun kiven? Vai alottiko kivellä? Miksi, kun puukkokin oli? Kaadat teltan kaverien päälle ja alat rusikoida heitä jollain isolla kivellä? Eihän siinä olisi kovinkaan hyvä osumatarkkuus, jos ei näe mihin lyö. Kivellä täytyy lyödä päähän, että homma onnistuu, mutta puukolla mahaankin lyönti voi olla tappava (jos ei ole käytössä Ulvilan legendaarinen kumiveitsi, jota asiantuntijan mukaan murhaaja ei jaksanut lyödä mahasta läpi kuin 2cm syvyyteen, vaikka yritti kymmeniä kertoja =) ). Tästä päätellen pitäisi joko saada kivellä heti kärkeen tappava/tainnuttava isku joka iikkaan, tai sitten paremminkin aloittaa puukolla ja lopuksi vain "viimeistellä" kivellä. Joka tapauksessa asetta pitäisi vaihtaa, mikä tuntuu oudolta, jos tekijöitä on vain yksi. Mutta tämähän voisi olla sitä lavastusta taas. Meidän rikolliset kun aina lavastelee niin paljon.
Kahteen surmaajaan viittaa vahvasti kaksi tai useampia tekovälineitä. Olen tuota miettinyt paljon.

Oletetaan taas hetken, että NG teki teot. Ainoa syy sille, että osa oli puukotettu ja osa ei on se, että puukko katkesi. Siis jos tekijä olisi ollut NG. Muuta loogista syytä en löydä.

Tosin se terä olisi todennäköisesti löytynyt siitä surullisesta verisestä mytystä. Enkä usko, että sitä pelkkää terää olisi enää tarvinnut edes "hukata" samoin kuin ehjää puukkoa.
Kuolemannaakka kirjoitti:Ja sitten Nissen pitäisi vielä älytä sipaista vertaan teltan sisälle, tietämättä että semmoista asiaa kuin DNA-tutkimus on olemassakaan. Ryömiä sinne mytyssä olevaan telttaan kuolleiden kavereitten keskelle verta vuotamaan. Ja vertahan ei saa, ennenkuin on tullut haava, joten tätä ennen on siis piilotettu kaikki kamat ja tehty se haava itselle. Varmaankin siinä piilotusreissulta palatessa teltan päällä vetästy kivellä itseä päähän, heitetty viimeisillä voimilla kivi jorpakkoon, kahmaistu vähän ohimoilta verta kouraan, ryömitty telttaan kaverien viereen ja sutaistu verta telttakankaaseen ja sitten palattu ihmisten ilmoille ruumiitten päälle köllöttelemään.
Valitettavasti moni täällä ajattelee noin.

Mukava lukea välillä loogista pohdintaa molemmilta kanteilta eikä pelkkää yksioikoista mantraa.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^^ Etp.ssä on koko Bodomaineisto ja se on se aineisto johon syyttäjä ja puolustus perustavat näkemyksensä. Esitutkinnasta ei tosiaan selvitetä sitä kuka on tehnyt rikoksen., sen sijaan tarkoituksena on saattaa epäillyksi nimetyn henkilön toiminta syyttäjälle syyteharkintaan. Vain tuomioistuin voi kumota syyttömyysolettaman.

"ETP... Do I have to say more? Eihän se ole kuin yksi näkemys asiasta. Misri se mitä ETP:ssä on ei välttämättä aina ole faktaa". - Oletko tosiaan sitä mieltä Gyllis, että etp:ssä on epäillyn henkilön toimintaa tutkijoiden taholta vääristelty?

Yhtä hyvin voin kysyä sinulta Gyllis, mitä sinä täällä palstalla oikein vielä roikut??? Kun sinun "totuutesi" on käräjoikeuden päätöksellä jo toteutunut.

Sensijaan minun motiivini tänne kirjoittelemiseen on se, että kolme nuorta on surmattu raa'aalla tavalla :?: :!: :?: :!: :?: :!: . Koen tänne kirjoittamisen jonkinlaisena velvollisuutena näitä surmattuja kohtaan, ettei oikea totuus unohtuisi. "Totuusselville"!

Hyvä ja kuvaava termi oli tämä Tuomisenkin nimeämä "palapeliteoria". Olisitko itse pystynyt parempaan? Tajuat varmaan tämän jutun poikkeuksellisuuden, "kulunut aika on menetetty totuus", sille tosiasialle ei ihmemieskään mahtaisi mitään. Ihan kohtuullisen esitutkinta paketin syyttäjä kuitenkin sai syyteharkintaan. Tämä aineisto vain nyt sattuu olemaan se ainut ja yksi aineisto, johon näkemykseni perustan. Ei minun tarvitse käydä sitä varten "Tuomisen puurolautasella". Kyllä olen ihan omalla reseptillä puuroni keittänyt, aineet siihen tietenkin olen ottanut tutkinta-aineistosta. Ja hyvin maistuvaa puuroa siitä on tullut! :lol:

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Misri kirjoitti:"ETP... Do I have to say more? Eihän se ole kuin yksi näkemys asiasta. Misri se mitä ETP:ssä on ei välttämättä aina ole faktaa". - Oletko tosiaan sitä mieltä Gyllis, että etp:ssä on epäillyn henkilön toimintaa tutkijoiden taholta vääristelty?
Menikö sinun mielestäsi tuo tutkinta sitten kaikin puolin mallikkaasti?
Misri kirjoitti:Yhtä hyvin voin kysyä sinulta Gyllis, mitä sinä täällä palstalla oikein vielä roikut??? Kun sinun "totuutesi" on käräjoikeuden päätöksellä jo toteutunut.
Mukavaa, että tiedät "minun totuuteni". Tuohon edellä kirjoittamaasi kiteytyy moni asia: Sinulle Misri Bodom on mustavalkoinen. Me muut yritämme etsiä muita vaihtoehtoja kuin NG juu/ei.

Olen alusta asti painottanut, että pidän NG:tä yhtenä tekijäkandidaateista. Olihan hän paikalla. Prosentit voit lukea alta.
Misri kirjoitti:Sensijaan minun motiivini tänne kirjoittelemiseen on se, että kolme nuorta on surmattu raa'aalla tavalla :?: :!: :?: :!: :?: :!: . Koen tänne kirjoittamisen jonkinlaisena velvollisuutena näitä surmattuja kohtaan, ettei oikea totuus unohtuisi. "Totuusselville"!
Puhdasta trollausta, "Oikea totuus". Sitä et tiedä sinä, enkä minä, eikä kukaan täältä.

Ei mitään todellisuuspohjaa, vielä vähemmän lisäarvoa keskustelun jatkamiseksi kanssasi. Sen lisäksi tuo löyhä viittaus suoli24-sivuston Totuus Selville = Gyllis - tuplanimimerkkispedeilyyn laskee kyllä arvostusta sinua kohtaan.

Mutta ymmärrän kyllä tunteenpurkauksesi. Niin käy toisinaan tunneälyisille ihmisille. Varsinkin kun jää alakynteen. En tosin itse ole sitä tällä palstalla kokenut. Vastaan vain niinkuin minulle vastataan.
Misri kirjoitti:Hyvä ja kuvaava termi oli tämä Tuomisenkin nimeämä "palapeliteoria". Olisitko itse pystynyt parempaan? Tajuat varmaan tämän jutun poikkeuksellisuuden, "kulunut aika on menetetty totuus", sille tosiasialle ei ihmemieskään mahtaisi mitään. Ihan kohtuullisen esitutkinta paketin syyttäjä kuitenkin sai syyteharkintaan. Tämä aineisto vain nyt sattuu olemaan se ainut ja yksi aineisto, johon näkemykseni perustan. Ei minun tarvitse käydä sitä varten "Tuomisen puurolautasella". Kyllä olen ihan omalla reseptillä puuroni keittänyt, aineet siihen tietenkin olen ottanut tutkinta-aineistosta. Ja hyvin maistuvaa puuroa siitä on tullut! :lol:
Onko minut palkattu KRP:n tutkijaksi? Edellytetäänkö minulta sitä?

En todellakaan ole mikään rikostutkija. Mutta sen verran minäkin ymmärrän, että Tuomisesta tuli oikeuden tuomion jälkeen monen asiaa vähänkin ymmärtävän mielestä "narri".
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Hyvästä pohdinnasta huolimatta, ei minulle ole selvinnyt vielä se, että miksi kahden erilaisen surmavälineen käyttö, edellyttäisi kahta tekijää näille surmille? Se nyt on selvää, ettei yksi surmaaja voi pitää kahta erilaista asetta käsissään, yhtä aikaa. :roll: Yksin surmaaja on tietenkin ensin astaloinut nämä kolme uhriaan, joista kaksi menehtyi astalon iskuihin.

Nyt tähän pohdintaan täytyy etsiä apuja, näistä uhrien vammoista ja uhrien sijainnista teltassa. Irmeliin kohdistuneet iskut ovat ollet todella rajuja kallonmurtumia vakavia ruhjoumia isoihin aivoihin, vakava lukinkalvonalainen verenvuoto, ja näitä rajuja astaloniskuja, on ollut vähintään kolme. Oikeslääkärin mukaan I.B -on heti iskut saatuuaan menettänyt tajuntansa ja kuolema on seurannut nopeasti. Yksi uhri on hoideltu nopeasti, tuskin ehti ääntäkään päästää!? Yksinsurmaaja toisen uhrin kimpussa mahdollisesti S.B, astaloniskujen määrä joka kohdistui häneen, oli vähintään kolme tai neljä iskua. Oliko nämä iskut sitten samaa sarjaa, kuitenkaan S.B -ei ensisijaisesti kuollut näihin astalon tuottamiin iskuihin, vaan esisijainen kuolinsyy oli nämä puukonpistot, myötävaikuttavina tekijöinä nämä astaloniskut ovat tietenkin olleet. Näiden iskujen välissä tai koko iskusarjan jälkeen, A. Mäki on päässyt yrittämään pakoa teltasta, sen teltan seinämässä olevasta viiltoaukosta ulos..no se ulospääsy jäi yritykseksi. Tämä yksinmurhaaja, ehti kuitenkin kiireiltään S.B jäi odottavaan tilaan... astaloimaan, viiltoaukossa olevaan A.Mäen päähän kaksi kuolemaan johtavaa astaloniskua. Tällä välillä ehkä S.B on vironnut astaloniskuista sen verran, että yksinsurmaajan on täytynyt ottaa se puukko, käyttöönsä, jolla on sitten aiheutettu nämä S.B kuolemaan johtavat pistohaavat, henkitorveen ja keuhkopussiin. Puukkoja oli näiden uhrien laukuissa saatavilla, nopeasti käyttöön. Eli kyllä nämä uhrien surmaamiset on mahdollisia yksinsurmaajalle, vaikka olikin käytetty kahta eri surmavälinettä. Tämä on minun omaa pohdintaani, tähän "kahden murhaajan teoriaan", eikä tarvinnut käydä Tuomisen "puurolautasella".

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1515
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Matlock »

[quote="Misri Esitutkinnasta ei tosiaan selvitetä sitä kuka on tehnyt rikoksen., sen sijaan tarkoituksena on saattaa epäillyksi nimetyn henkilön toiminta syyttäjälle syyteharkintaan.
:[/quote]

Kuitenkin on niin, että kun syyte nostetaan ja juttu viedään oikeuteen, todisteita tulkitaan herkästi syytetylle epäedullisesti, t.s. lopulta saadaan sitä, mitä haetaan.

Ajattelepa vaikka tyypillistä yhden ruoka-aineen tutkimista. Se voidaan todistella vakuuttavasti superterveelliseksi, kun sen kaikki terveysvaikutukset yritetään etsimällä etsiä ja toisaalta jokin ihan tavallinen ruoka-aine saadaan tuntumaan hirveän vaaralliselta, kun tutkimuksen lähtökohta on negatiivinen.

Vertaukseni voi tuntua kaukaa haetulta, mutta tästä oikeusjutuissa usein on kyse eli kun joku leimautuu syylliseksi, kaikki sanomiset ja tekemiset nähdään syyllisyyttä tukevassa valossa. Ei saa suuttua, ei saa olla tyyni, ei saa muistaa eikä olla muistamatta, ei saa sanoa sitä eikä tätä. Olit miten vain, niin lynkkaajien mielestä käyttäydyt syyllisen tavoin. Näin on NG:llekin joissain asioissa käynyt.
Pasilan mies.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Voi Gyllis kallis sinua! Jos sinulla on varaa nimitellä Tuomista "narriksi", niin kai se on oikeus ja kohtuus, että tuot ne narrin-nimitys perusteet myös esille! Sinulta ei kukaan edellytä sitä, että sinun täytyisi olla "krp:n tutkija", vaan edellytän sitä, että sinulla on näille tutkinnan arvosteluillesi edes jonkinlaiset realistiset perusteet. "Narrin-nimitykset ja puurolautaset" eivät sellaisia perusteluita ole. Se, että minulla ja muutamalla muulla kirjoittajalla on erilainen näkökanta näihin surmiin, ei oikeuta sinua nimittelemään meitä ja vaatimaan vastauksia ja todisteita sinun kirjoituksiisi. Kai ymmärrät, että meillä on oikeus esittää näitä näkökantoja täällä. Se, että ollaan asioista eri mieltä, ei tarkoita sitä, että meidän täytyisi täällä kirjoittajina tapella keskenään.

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Matlock kirjoitti:Kuitenkin on niin, että kun syyte nostetaan ja juttu viedään oikeuteen, todisteita tulkitaan herkästi syytetylle epäedullisesti, t.s. lopulta saadaan sitä, mitä haetaan.
Juurikin näin. Hyvin sanottu.
Matlock kirjoitti:Ajattelepa vaikka tyypillistä yhden ruoka-aineen tutkimista. Se voidaan todistella vakuuttavasti superterveelliseksi, kun sen kaikki terveysvaikutukset yritetään etsimällä etsiä ja toisaalta jokin ihan tavallinen ruoka-aine saadaan tuntumaan hirveän vaaralliselta, kun tutkimuksen lähtökohta on negatiivinen.
Hyvä vertaus. Jokainen aivot omistava ymmärtää metaforan.
Matlock kirjoitti:Vertaukseni voi tuntua kaukaa haetulta, mutta tästä oikeusjutuissa usein on kyse eli kun joku leimautuu syylliseksi, kaikki sanomiset ja tekemiset nähdään syyllisyyttä tukevassa valossa. Ei saa suuttua, ei saa olla tyyni, ei saa muistaa eikä olla muistamatta, ei saa sanoa sitä eikä tätä. Olit miten vain, niin lynkkaajien mielestä käyttäydyt syyllisen tavoin. Näin on NG:llekin joissain asioissa käynyt.
Juurikin näin. Ja riippumatta siitä, että onko oikeasti syyllinen vai syytön, on NG jokatapauksessa leimautunut loppuelämäkseen.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Misri kirjoitti:^ Voi Gyllis kallis sinua! Jos sinulla on varaa nimitellä Tuomista "narriksi", niin kai se on oikeus ja kohtuus, että tuot ne narrin-nimitys perusteet myös esille! Sinulta ei kukaan edellytä sitä, että sinun täytyisi olla "krp:n tutkija", vaan edellytän sitä, että sinulla on näille tutkinnan arvosteluillesi edes jonkinlaiset realistiset perusteet. "Narrin-nimitykset ja puurolautaset" eivät sellaisia perusteluita ole.
Narri-nimitys on liioiteltu ilmaisu, myönnän sen. En pidä Tuomista Narrina, päinvastoin arvostan hänen tinkimätöntä osaamistaan esimerkiksi Imatran keississä. Imatran lopputulosta verrattuna Bodomin lopputulokseen on kuitenkin myönnettävä, että näin jälkikäteen lähinnä huvitti koko palapeliteoria.

Koen, että Tuomisesta tuli vauhtisokea. Haukkasi liian ison palan kakkua. Yritti pilkkiä liian isoa kalaa. Pyysihän Tuominen anteeksi NG:ltäkin jälkikäteen. Mistä se kertoo?

Syyllinen tai syytön, mutta rikostutkinta epäonnistui. Mielestäni rikostutkinta onnistuu vasta silloin, kun syyllinen on telkien takana. Aikaa oli kulunut liikaa, se toki vaikuttaa, olkoonkin kuka tahansa syyllinen.

"Todennäköisin syin"-syytekynnys ei mielestäni noilla todisteilla ylittynyt. Siinä KRP teki virheen. Ei muuten NG:tä olisi ensin vapaalta päästetty vastaamaan ja vielä matkustuskieltokin lähti... Mietippä Misri aivokopassasi näitä.
Misri kirjoitti:Se, että minulla ja muutamalla muulla kirjoittajalla on erilainen näkökanta näihin surmiin, ei oikeuta sinua nimittelemään meitä ja vaatimaan vastauksia ja todisteita sinun kirjoituksiisi. Kai ymmärrät, että meillä on oikeus esittää näitä näkökantoja täällä. Se, että ollaan asioista eri mieltä, ei tarkoita sitä, että meidän täytyisi täällä kirjoittajina tapella keskenään.
Omasta mielestäni on todella hienoa, että erilaisia näkökantoja esitetään täällä. Luen mielelläni kaikki kommentit. Kyseenalaistan mielestäni kyseenalaistamisen arvoiset kommentit, ja vaadin niihin vastauksia. Niin moni väittää ei-faktaa faktaksi. Itse en niin tee. Pidän edelleen ovea auki esimerkiksi NG:n syyllisyydelle.

PS. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Misri »

Matlock kirjoitti:[quote="Misri Esitutkinnasta ei tosiaan selvitetä sitä kuka on tehnyt rikoksen., sen sijaan tarkoituksena on saattaa epäillyksi nimetyn henkilön toiminta syyttäjälle syyteharkintaan.
:
Kuitenkin on niin, että kun syyte nostetaan ja juttu viedään oikeuteen, todisteita tulkitaan herkästi syytetylle epäedullisesti, t.s. lopulta saadaan sitä, mitä haetaan.

Ajattelepa vaikka tyypillistä yhden ruoka-aineen tutkimista. Se voidaan todistella vakuuttavasti superterveelliseksi, kun sen kaikki terveysvaikutukset yritetään etsimällä etsiä ja toisaalta jokin ihan tavallinen ruoka-aine saadaan tuntumaan hirveän vaaralliselta, kun tutkimuksen lähtökohta on negatiivinen.

Vertaukseni voi tuntua kaukaa haetulta, mutta tästä oikeusjutuissa usein on kyse eli kun joku leimautuu syylliseksi, kaikki sanomiset ja tekemiset nähdään syyllisyyttä tukevassa valossa. Ei saa suuttua, ei saa olla tyyni, ei saa muistaa eikä olla muistamatta, ei saa sanoa sitä eikä tätä. Olit miten vain, niin lynkkaajien mielestä käyttäydyt syyllisen tavoin. Näin on NG:llekin joissain asioissa käynyt.[/quote]

Niin mielikuvilla on varmasti merkitystä, kuinka paljon ne sitten yksilötasolla vaikuttavat ajatteluumme? Jos ajatellaan tätä Bodom-juttua ja sen saamaa mediajulkisuutta ja siitä seurannutta NGn syylliseksi leimautumista. Niin varmasti sillä on pysyvä vaikutuksensa joidenkin ihmisten ajatteluun. Mutta tätä mediavaikusta, ei voi kuitenkaan yleistää kaikkiin ihmisiin, jotka ovat näitä bodomin tapahtumia median välityksellä seuranneet. Yleistykset ovat vaarallisia, silloin mennään sokeasti umpimetsään ja ollaan totaalisesti eksyksissä.

Pharnamoh
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Su Elo 14, 2011 7:42 pm

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Pharnamoh »

Ei kahden aseen käyttö todista tekijöiden määrästä mitään. Murhaaja on voinut aloittaa puukolla, joka on pudonnut kädestä ja jatkaa löytämällään astalolla, tai päinvastoin. Hän on voinut ottaa aseet mukaansa tai heittää ne järveen. Tai tekijöitä on ollut kaksi. Tai kolme... Koko tapahtuma on ollut jäljistä päätellen niin raju, ettei siitä voi loogisesti päätellä juuri mitään. Paitsi, että tekijällä/tekijöillä on käynyt uskomaton mäihä, kun ei ole jäänyt kiinni. :wink:
"I'm a plain man; rum and bacon and eggs is what I want, and that head up there for to watch ships off."

jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Kuolemannaakka kirjoitti:
jarmo.janis kirjoitti:Vaikka "Nisse" silloin oli omanlaisensa luonne, ja hänellä oli nuoruuden särmää vielä silloin, vatii teon pitäminen sisällään sellaisia mielenhäiriöitä, jotka on tyypillisiä Arthur Shawcrossille, Ted Bundylle ja Dennis Raderille, etc. Mitään mielenterveyden vikaa Nisseltä ei kuitenkaan diagnostoitu. Tappeleminen ja hankalien heppujen turpaan vetäminen on pikkasen eri juttu kuin tappaminen.

Miksi sitten jotkut löydökset viittaavat siihen kuin hyökkääjä olisi riehunut teltan sisällä ?
Loogisin, joskaan ei ehkä oikea, selitys lienee tyriminen rikospaikan eristämisessä, minkä tähden joku tai jotkut saattoivat päästä muuttamaan paikkojen järjestystä ennen kun poliisi pääsi tutkiuntaa kunnolla tekemään. Tuohon aikaanhan oli vähän eri käytännöt sen suhteen, miten missäkin asiassa toimitaan. Miten hyvin esimerkiksi ambulanssimiehistön (jokuhan Nissen kai sairaalaan vei) tekemiset dokumentoitiin. Tapahtumapaikan järjestystä on voinut huomaamatta muuttaa niin moni sellainen asia, joka nykykäytännön mukaan tallennetaan huolellisesti muistiin myöhempää selvitystä varten (poislukien ulvilan sössitty tutkinta).
Aina legendaarinen "ulvilan sössitty tutkinta" :lol: Kerropa nyt Jarmo, mitä siellä Ulvilassa sössittiin, vaikka nyt Bodomiin verrattuna tai muihin tietämiisi rikostapauksiin? Ulvilassa kuvattiin rikospaikka paljon tarkemmin kuin Bodomissa ja näytteitä otettiin kertaluokkaa enemmän. Minusta tuntuu, ettet vaan ole ihan selvillä siitä, mitä Ulvilassa tutkittiin. Olet ehkä lukenut liikaa murha.infoa ja Iltasanomia.

Ja on se kumma juttu, että Nisse ei voi "pimahtaa" ja sitten seljetä ja lavastella ahkerasti muutamaa tavaraa hukkaan ja elää muina miehinä elämänsä loppuun saakka, mutta samat keskustelijat pitävät itsestäänselvänä, että keski-ikäinen nainen vailla minkäänlaista rikoshistoriaa, terveen papereilla ja suht hyvin elämässään menestyneenä pimahtaa KAKSI kertaa järjettömään raivoon, mutta samalla täysin tietoisuutensa säilyttäen murhaten miehen ilman naarmuakaan ja lavastelee livenä ei pelkästään verijälkiä ja tavaroita, vaan myös DNA:n ja kuidut ja häke-nauhan! :D Ja sitten elelee muina naisina eteenpäin, mitä nyt muuttuu välillä pedofiiliksi. TÄMÄ kyllä uppoaa kansaan, kun kaikkihan tietää, että tutkinta sössittiin :lol:

Ja Bodomiin palatakseni: yhden miehen on aika vaikea yllättää kolme nukkujaa melko huonosti varustautuneena. Toisaalta, jos ensin saa miehen pois pelistä, niin naisista ei ole niin suurta vastusta. Myös teltan ahtaus ja mahdollinen päälle kaataminen vaikeuttaa uhrien puolustautumista/pakenemista. Iskuja kaiketi lyötiin ainakin osin telttakankaan läpikin.

Kahteen surmaajaan viittaa kaksi asetta. Jos puukolla aletaan, usein puukolla lopetetaankin, jos vain puukko ehjänä säilyy. Miksi joku hakisi kesken murhan jonkun kiven? Vai alottiko kivellä? Miksi, kun puukkokin oli? Kaadat teltan kaverien päälle ja alat rusikoida heitä jollain isolla kivellä? Eihän siinä olisi kovinkaan hyvä osumatarkkuus, jos ei näe mihin lyö. Kivellä täytyy lyödä päähän, että homma onnistuu, mutta puukolla mahaankin lyönti voi olla tappava (jos ei ole käytössä Ulvilan legendaarinen kumiveitsi, jota asiantuntijan mukaan murhaaja ei jaksanut lyödä mahasta läpi kuin 2cm syvyyteen, vaikka yritti kymmeniä kertoja =) ). Tästä päätellen pitäisi joko saada kivellä heti kärkeen tappava/tainnuttava isku joka iikkaan, tai sitten paremminkin aloittaa puukolla ja lopuksi vain "viimeistellä" kivellä. Joka tapauksessa asetta pitäisi vaihtaa, mikä tuntuu oudolta, jos tekijöitä on vain yksi. Mutta tämähän voisi olla sitä lavastusta taas. Meidän rikolliset kun aina lavastelee niin paljon.

Ja sitten Nissen pitäisi vielä älytä sipaista vertaan teltan sisälle, tietämättä että semmoista asiaa kuin DNA-tutkimus on olemassakaan. Ryömiä sinne mytyssä olevaan telttaan kuolleiden kavereitten keskelle verta vuotamaan. Ja vertahan ei saa, ennenkuin on tullut haava, joten tätä ennen on siis piilotettu kaikki kamat ja tehty se haava itselle. Varmaankin siinä piilotusreissulta palatessa teltan päällä vetästy kivellä itseä päähän, heitetty viimeisillä voimilla kivi jorpakkoon, kahmaistu vähän ohimoilta verta kouraan, ryömitty telttaan kaverien viereen ja sutaistu verta telttakankaaseen ja sitten palattu ihmisten ilmoille ruumiitten päälle köllöttelemään.
Pyynnöstä tärkeimmät ulvilan sössimiset vaikka ei tähän kuulukaan.
Kaikki jäljet ulkona sotkettiin ennen koirapoliisin tuloa, tekopaikkana toimnineen talon eristys tehtiin vasta muutama päivä murhan jälkeen. Loogisia paikkoja tekoaseen piilottamista ajatellen ei tuekittu koskaan kunnolla, Annelin sallittiin vastoin ohjeita vierailla talossa ja viedä sieltä omaisuutta ilman että paikalla oli poliisin edustajia kirjaamassa mitä vietiin. Jokaisen täytyy tajuta millaisia aukkoja e.m. seikat tutkintaan jättää.
Huomioitavaa on että lukemattomien seikkojen tähden, joita en jaksa käydä uudestaan läpi, Anneli ja N.G oli psykologisista lähtökohdistakin tarkastellen eri asemassa arvioitaessa tekoja ja niiden suunnitelmallisuutta, salaamista ja niin edelleen.

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Kahden murhaajan teoria.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Pharnamoh kirjoitti:Ei kahden aseen käyttö todista tekijöiden määrästä mitään. Murhaaja on voinut aloittaa puukolla, joka on pudonnut kädestä ja jatkaa löytämällään astalolla, tai päinvastoin. Hän on voinut ottaa aseet mukaansa tai heittää ne järveen. Tai tekijöitä on ollut kaksi. Tai kolme... Koko tapahtuma on ollut jäljistä päätellen niin raju, ettei siitä voi loogisesti päätellä juuri mitään. Paitsi, että tekijällä/tekijöillä on käynyt uskomaton mäihä, kun ei ole jäänyt kiinni. :wink:
Ei se todistakaan, mutta hyvän mahdollisuuden kahdelle tai useammalle tekijälle se antaa. Varsinkin kun uhreja oli varmasti 3 (tai mahdollisesti 4).

Taitaa Bodom jäädä ikuiseksi mysteeriksi. :(
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Vastaa Viestiin