Päivän poliittista keskustelua

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kertokaa te, jotka ymmärrätte, että miksi Suomen pitäisi nyt yht äkkiä ryhtyä valvomaan Islannin ilmatilaa? Mikä tämä vääntö on?! Miksi?

Ymmärtäisin moisen yhteistyön, jos Islanti päättäisi nyt erota Natosta (Norjan ohella, mitä se suunnitteli, kun niskuroi Natolle ja pommikoneet eivät suostuneet tiputtamaan pommeja Libyaan humanitäärisenä ilmavalvontana, jonka YK siunasi, mutta sitten pamahtikin Oslossa).

Jos puhutaan pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä, niin mikä se sellainen Islanti-puolustusyhteistyö on, kun Islannilla ei ole mitään resursseja osallistua kenenkään muun puolustamiseen?! Esim. Suomen, jos Venäjä hyökkäisi tänne (no, ei hyökkää, ne voivat kohta kävellä maahan ilman sotaakin, ja adoptoida Suomen osakeasunnot itselleen - suorittaa siis asuntojen valtaukset - koska asunto-osakekauppa on Suomessa irtaimen kauppaa, eikä edellytä edes kirjallista sopimusta, ja nykyään on isännöintitoimistoistakin on poistettu velvollisuus pitää omistajarekisteriä. Korjatkoon se joka tietää tuosta asiasta paremmin. Muualla - en tiedä pohjoismaista - kerrostaloasunnotkin on lainhuudatettu maarekisteriin itsenäisinä.)
Upseeri ärähtää Jungnerille: ”Mistä lähtien Naton ilmatilan valvonta on ollut pieni askel?”


Teppo Ovaskainen

Luotu: 31.10.2012 10:31
Kuva: Ilmavoimat , Lapin Lennosto

Suomen osallistuminen Islannin ilmavalvontaan edellyttää vielä eduskunnan hyväksyntää. Suomi osallistuisi valvontaan yhdessä Ruotsin kanssa.

KOTIMAA

ISLANNIN ILMAVALVONTA
FAKTAKULMA


Islanti on esittänyt Suomelle ja Ruotsille tiedustelun sen ilmatilan valvontaan osallistumisesta. Islannilla ei ole omaa hävittäjäilmavalvontaa, ja Yhdysvallat luovutti Islannin ilmatilan valvonnan Natolle vuonna 2006. Suomen valvontavuoro olisi kolmeviikkoinen.

Mistä lähtien sotilasliitto Naton ilmatilan valvonnan aloittaminen on ollut pieni askel, kysyy pitkän sotilasuran Puolustusvoimien palveluksessa Suomessa ja ulkomailla tehnyt kommodori (evp) Mikko Taavitsainen Puheenvuoro-blogipalvelussa.

Taavitsainen, vastavalittu perussuomalainen kunnanvaltuutettu, esittää kysymyksensä kansanedustaja Mikael Jungnerille (sd.) tämän blogissa. Jungner katsoo blogikirjoituksessaan, että Nato-maa Islannin ilmatilan valvomiseen osallistuminen olisi ”perusteltu ja luonteva jatko pohjoismaiselle puolustusyhteistyölle”.

–Kyse ei tule olemaan ilmapuolustuksesta eikä Islannin ilmatilan turvaamisesta. Kyse on käytännössä pienestä askeleesta oikeaan suuntaan, yhteisestä harjoitustoiminnasta, Jungner kirjoittaa.

–Mikäli Suomi päättää osallistua myös paljon puhuttuun tunnistuslentotoimintaan, on hyvä muistaa että näitä tunnistuslentoja tehdään Islannissa hyvin harvoin, ei edes kerran vuodessa, Jungner jatkaa.

Muun muassa Lähi-idässä sotilasasiamiehenä toiminut Mikko Taavitsainen kirjoittaa, että Jungnerin kuvailu pienestä askeleesta ja harjoitustoiminnasta naurattaa häntä.

–Suomen ilmavoimilla ei ole mitään opittavaa tunnistuslentotoiminnasta Islannin alueella. Olemme aina osanneet ko. asian riittävän hyvin kotimaan lähialueella lentävien harjoittamina. Miksi lähteä harjoittelemaan kalliisiin olosuhteisiin sellaista, johon harjaannutaan kotimaassakin? Taavitsainen ihmettelee.

Taavitsainen ihmettelee etenkin Jungnerin toteamusta siitä, että suomalaislentäjät eivät saisi voimankäyttöön liittyviä käskyjä Natolta tai muilta pohjoismailta ”edes äärimmäisen epätodennäköisessä itsepuolustustilanteessa”. Taavitsaisen mukaan tällainen komentoketjun epäselvyys voisi jopa vaarantaa lentäjien turvallisuuden.

–Entisenä aluevalvonnan ammattilaisena sanon suoraan Jungnerin kirjoitelmasta: Täyttä kansankusetusta SDP:n mausteilla, Taavitsainen kirjoittaa.

”Kuka käskee suomalaislentäjää voimankäyttöön Islannissa? Minkälaisen komentoketjun takaa tuo päätös tulisi?”
Jungner vastaa Taavitsaisen ihmettelyyn. Hänen mukaansa ”lentäjät eivät tietenkään ole irrallisia komentoketjusta, mutta Nato/pohjoismaat eivät voi käskeä voimankäyttöön”.

–Merkittävä fakta. Tukea tietysti löytyy, koska tästä hankkeesta sovitaan yhdessä, Jungner kirjoittaa.

Lisäksi Jungner tarkentaa, että valvonnassa ”kyse ei ole pelkästä harjoittelusta”. Tämä jättää Taavitsaisen jälleen kyselemään.

–Kuka käskee suomalaislentäjää voimankäyttöön Islannissa? Minkälaisen komentoketjun takaa tuo päätös tulisi? --- Miten tämä syventää pohjoismaista yhteistyötä, ja miten kyse ei olekaan enää harjoittelusta, vaikka kirjoituksessanne sanotte: ”Kyse on käytännössä pienestä askeleesta oikeaan suuntaan, yhteisestä harjoitustoiminnasta.” Onko tämä harjoittelua vai ei? Sekavaa selittelyä! Taavitsainen kirjoittaa.

Taavitsaisen mukaan hän itsekin kannattaa pohjoismaiden yhteistyötä puolustusasioissa. Hänen mukaansa Jungner kuitenkin erehtyy tällä kertaa pahasti.

–Suomen osallistuminen Islannin ilmatilan valvontaan ulottaa yhteistyön suoraan Naton ja ulkomaan ydintehtäviin - alueellisen koskemattomuuden valvontaan ja turvaamiseen, hän lopettaa.

Kansanedustaja Jungner muistuttaa vielä, että pyyntö Suomen osallistumisesta tuli Islannilta, ei Yhdysvalloilta.

–Suomi osallistuisi ilmavalvontaan vuonna 2014 Norjan valvontavuorolla, ei USAn, hän toteaa.

Oppositio vastustaa hallituksen aikomusta ilmavalvontaan osallistumisesta, eikä hallituskaan ole asiasta yksimielinen. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan päätökseen varauman jättänyt vasemmistoliitto päättää asiasta vasta tulevan eduskuntakäsittelyn yhteydessä, ja myös Jungnerin edustama SDP pohtii vielä asiaa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on korostanut, ettei ilmavalvonnassa ole kyse Suomen lähentämisestä Natoon.

-Suomen hallituksella ei ole mitään tarvetta eikä aikomusta muuttaa Suomen nykyistä kumppanuusyhteistyötä Naton kanssa suuntaan tai toiseen, Tuomioja kirjoittaa blogissaan.

Useat suomalaiset asiantuntijat ovat Mikko Taavitsaisen tavoin todenneet, että Nato-maan ilmatilan valvomiseen - siis maan puolustamiseen - osallistuminen olisi Suomelta uusi askel lähemmäs Natoa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54741-k ... -ilmatilan
Minulle tämä Islanti-juttu on täysin käsittämätöntä tekstiä.

Lisäys: itsehän sen tuossa edellä kirjoitan. Siinä lukee, että Norja kieltäytyi tiputtamasta pommeja Libyaan humanitäärisenä ilmatilan valvontana. Hyvä luoja! Suunnitteleeko joku Islannissa vallankaappausta - kuten tapahtui Libyassa - niin, että suomikoneet tällä kertaa tarvitaan pommittamaan humanitäärisenä ilmavalvonta-apuna?! Juuri eilen luin niiden aseistamisestakin. Siellähän - siis Islannissa - ei oikein hyvin mennyt tämä pankkikriisi, koska siellä ei maksatettukaan laskua kansalaisilla, vaan pankeilla. Huh hei. No nytpä mä hokasin.

Libyasta me jo näimme, että mitä orwelilainen sana "ilmatilanvalvonta" nykyään tarkoittaa! Guuglatkaa nyt hyvät ihmiset, että mitä löydätte, kun laitatte hakuun sanat "Libyan ilmatilan valvonta".

Tässä yksi uutinen:
YK lopettaa Libyan ilmatilan valvonnan

27.10.2011 19:46 | 10 | REUTERS–AP–HS

MARCO LONGARI / AFP

Libyalaisperheet nauttivat illasta rannalla Tripolissa keskiviikkona.
NEW YORK/DAKAR. YK:n turvallisuusneuvosto peruutti torstaina päätöksen, jonka nojalla sotilasliitto Nato johti Libyan ilmatilan valvontaa seitsemän kuukauden ajan.

Naton tehtävänä oli suojella Libyan siviilejä opposition kansannousun aikaan Muammar Gaddafin hallinnon kostotoimilta. Nyt valta on siirtymäkauden hallinnolla ja Gaddafi on haudattu jonnekin Libyan aavikolle.

YK:n mandaatti eli lupa Naton operaatiolle päättyy lokakuun 31. päivänä eli ensi maanantaina.

Myös Naton on määrä ensi viikolla tehdä päätös oman operaationsa lopettamisesta Libyassa.

Libyan siirtymäkauden hallitus on tosin pyytänyt, että Nato takaisi Libyan vakautta tämän vuoden loppuun asti.

"Kaikki viittaa siihen, että he pysyvät alkuperäisessä päätöksessään", Naton edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille Brysselissä torstaina.

Nato-lähteiden mukaan voi olla mahdollista, että Libyan asesaartoa valvovat Naton sota-alukset jatkavat partioimista Libyan vesillä lokakuun jälkeenkin. Se edellyttää, että YK pyytää jatkamaan valvontaa. Siinä tapauksessa komento olisi muilla kuin Natolla, Reutersin lähteet arvelivat.

Nato-maita ei yleisesti kiinnosta jatkaa kalliiksi käynyttä operaatiota jäsenvaltioiden tiukkojen budjettien aikana.

Libyan pesänselvitys Gaddafin jäljiltä jatkui torstaina täyttä päätä. Länsivaltoja kiinnostaa varmistaa, että Gaddafin ulkomailta ostamat, olalta laukaistavat ohjukset eivät kulkeudu vääriin käsiin, esimerkiksi terroristeille.

Myös Gaddafin hallinnon johtomiehiä oli yhä pakosalla.

Gaddafin tiedustelujohtajan Abdullah al-Senoussin kerrottiin saapuneen Nigerin puolelle, ja jatkaneen keskiviikkona matkaa Maliin. Asiasta kertoi Nigerin presidentin neuvonantaja torstaina uutistoimisto AP:lle.

Neuvonantaja on Gaddafia tukeneen tuaregiyhteisön arvostettu johtomies.

Saman viranomaisen mukaan Gaddafin poika Saif al-Islam olisi myös matkalla Maliin Algerian ja Nigerin rajaseudun kautta.

"He eivät aio lähestyä Nigerin hallitusta. Tuaregit suojelevat heitä ja he pysyvät aavikolla", mies kertoi. Satojen neliökilometrien hiekka-aavikko on huumekauppiaiden ja al-Qaidan käyttämä reitti.

Usean eri valtion alueella asuvat tuaregit ovat ylpeää kansaa, johon paimentolaisjuuriaan korostanut Gaddafi vetosi.

Syyskuussa kaikkiaan 30 Gaddafin lähimiestä ja yksi pojista, Saadi, pakenivat Nigeriin, missä hallitus pani heidät kotiarestiin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/YK+lopettaa+L ... 5548135960
Ja Suomi sotkeutuisi johonkin tällaiseen taas veronmaksajien rahoilla, ja tällaisilla kauniilla sanoilla kuin "valvonta" ja "yhteistyö" sitten huijattaisiin taas kansanedustajia äänestämään asian puolesta ilman, että heillä on mitään tietoa tulevasta?! On tämä.

Missään vaiheessa ei ole kerrottu, että minkä verran Libyassa tämä massiivinen ilmatilanvalvonta sai aikaiseksi kuolleita, kun tuo Lontoossa perustettu oppositio - josta tässä puhutaan - perustui Al Qaidaan, ja pakistanilaisia sissejä sanottiin taistelleen Libyassa, eli Nato avusti Libyassa vallankaappausta terroristien rinnalla.

Ja asioilla on myös taustansa: muistatteko vielä kahakan, jossa Gadaffi pidätti sveitsiläisiä sairaanhoitajia ja lääkäreitä, joita sitten Sarkozyn ex-vaimo kävi neuvottelemassa Gadaffin kanssa vapaaksi. Tästä löysimme dokumentteja, joita jaoimme heijacissa tohtorin (Lecter) kanssa Suomen vai suomalaisten turva uhattuna -ketjussa: totuus tuosta episodista oli se, että kyseiset hoitajat/lääkärit olivat käyttäneet libyalaisen sairaalan lapsia lääkekokeilujen koekaniineina, ja tämän pelin Gadaffi vihelsi poikki pidättämällä tähän osallistuneita henkilöitä. Tällaisia lääkekokeiluja - kuten edellä olevasta blogista selviää - on tehty myös Irlannissa.

Selvitys Suomen osalta on vielä tulematta julki, mutta eiköhän siltäkin rintamalta jotakin kuulu, jos ja kun pääsevät nyt virallisten tutkimusten alkuun tuon 8-vuotiaan tytön kuolemaa koskevien (onnettomuus)tutkimusten kautta.

Kysynpähän jälleen, että kuka todellisuudessa nämä terroristit rahoittaa ja mihin toimintaan?!

Tällainen kohta tuli guuglaamalla hejacista:

http://hejac.createforumhosting.com/suo ... 5-510.html

Sivun alussa:
Irlannissa on parhaillaan menossa kova metakka, kun paljastui että THL:n yhteistyökumppani ja rokotetutkimuksen rahoittaja GlaxoSmithKline (GSK) on käyttänyt valtion orpo-, koulu- ja lastenkoteihin sijoitettuja lapsosia lääketieteellisten kokeiden testiryhmänä aina 1970-luvulta asti. Valtio, kirkko ja terveydenhuoltoviranomaiset auttoivat lapsikokeiden salailussa.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Mikä helvetti mättää??!! EIKÖ NIILLÄ OLE TUTKIA KÄYTÖSSÄ? Partioiko Suomen ilmatilassa nyt koko ajan koneet, että tuleeko rajaloukkauksia?! Kuulostaa aina vain pahemmalta.

Norjan ulkoministeri: Norja hoitaa partioinnin Islannissa

KOTIMAA | Turun Sanomat 13:53 Päivitetty 14:27

Partiointivastuu Islannin ilmatilassa kuuluisi Norjalle, sanoo Norjan ulkoministeri Espen Barth Eide. Hänen mukaansa Suomi ja Ruotsi osallistuisivat Islannissa vain ilmatilan valvontaan, joka rinnastuu harjoitustoimintaan.

Pohjoismaiden ulkoministerit keskustelivat aiheesta Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa. Barth Eiden mukaan Nato ei voi ulkoistaa vastuutaan Islannin valvonnassa ja partiointitoiminta Islannissa kuuluu koko ajan Nato-maille.

– Jos ilmatilaa loukataan, Norja puuttuu asiaan, Barth Eide sanoi ministerien yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Ulkoministerit korostivat kuitenkin samalla, että Islannin ilmavalvontahankkeessa on kyse on nimenomaan pohjoismaiden tiivistyvästä turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä, ei Suomen ja Ruotsin Nato-suhteen muuttumisesta.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt näki, että asiasta on ollut liikkeellä väärää tietoa. Hän kiisti ehdottomasti, että yhteistyö Islannissa johtaisi myös Baltian ilmavalvonnan siirtymiseen Suomen ja Ruotsin kontolle.

Bildt sanoi, että Baltian maat kokisivat ilmatilan valvonnan siirtymisen Suomelle ja Ruotsille heikennyksenä, eivätkä ne missään nimessä halua sellaista järjestelyä.

TS–STT

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/408983 ... Islannissa
MITÄ ON VAIN ILMATILAN VALVONTA?

Eikö sitä ole tähänkin asti tehty tutkien avulla maasta käsin, eikä lentäen koneilla pitkin rajoja?!

Minun korviini ja järkeeni tämä ei kuulosta miltään muulta kuin sotaan varautumiselta - toinen vaihtoehto on tuo libyamainen tilanne maan sisäisen selkkauksen tukeminen aseellisesti ilmasta käsin, mikä tuntuu varteenotettavammalta vaihtoehdolta, jos otetaan huomioon muutamat muut näkökohdat, kuten sen, että samainen hallitus ja eduskunta ovat 1.3. allekirjoitetulla perustuslain muutoksella hyväksyneet Suomen itsenäisyyden luovuttamisen ulkopuolisille tahoille/taholle.

Samalta kuulostaa edellä oleva evp Taavitsaisen kanta.

Ai niin - ja tähän valvontaan, kun se muuttuisi Libyan tapaan humanitääriseksi pommittamiseksi ei tarvittaisi enää edes YK:n mandaattia, kun se olisi sovittu jo ennen selkkausta, niinkö?

Alkavat eettisesti ja moraalisesti olla nämä YK:n humanitääriset pommitusmandaatit kiven alla, joten on kehiteltävä jotakin uusia ketkuiluversioita?
Alethes doksa meta logu
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Olen viime päivinä lukenut uutisia tästä Islannin ilmatilan valvonnasta, mutta en ole liioin käsittänyt siitä yhtään mitään. Mitä ihmeen tekemistä Suomella on siellä, eihän Suomi edes kuulu Natoon. Hoitakoon hommansa itse. Ei Suomella ole liioin varaa tuohon operaatioon, kun kerran valtio valittaa rahapulaa jatkuvasti, varsinkin silloin kun on puhe sairaiden, vammaisten tai vanhusten hoidosta. Lasten päivähoito ja koulut ovat rahapulassa, infrastruktuurikin alkaa pettämään kun ei ole vara korjata teitä eikä muutakaan tarpeellista. Leipäjonot pitenevät kaiken aikaa eikä ole tarpeeksi kaupungin vuokrataloja, että asuntoa vailla olevat köyhät saisivat kodin itselleen. Ulkomaille syydetään kaiken aikaa miljardeja euroja, vaikka ne eurot tarvitaan kotimaassa. Oma armeija pienennetään minimiin tai lopetetaan kokonaan, ja nyt ollaan menossa valvomaan Islannin ilmatilaa. Eihän tässä ole mitään järkeä.
Gods made heavy metal.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Eivät ne ajattele meitä, eivätkä meidän rahoja, kun näitä kuvioitaan kehittävät - onhan se jo nähty, mutta jotain niiden on ajateltava tai tarkoitettava, ja vaikka meidän mielestä ei ole järkeä, niin heidän mielestään mitä ilmeisemmin, mutta eivät sitä kerro.

Sanoin edellä, että näiden YK:n veristen natoilmavalvontaiskujen mandaatit alkavat olla kiven alla - ja miten ollakaan: Suomi ei mahtunut YK:n rauhaneuvostoon.

Oliko todellisuudessa tarkoituskaan? Miten keikahtaisi tämä operaatio, jos Suomi kuuluisi ko. YK rauhanturvaneuvostoon?

Pahaa pelkään, että Nato on nyt mandaattinsa kysynyt, ja jonkin asteisesta taistelutilanteesta on kyse.

Kun Lissabonin sopimus astui voimaan 1.12.2009, niin ensimmäinen pankkitukierä Suomesta lähti muuten Islantiin - en penkomatta muista, että monestako sadasta miljoonasta oli kyse, joten Suomellakin on osuutensa tuohon islantilaiseen, järjestettyyn pankkikriisiin, mutta siellä ei taida kuviot edetä oikein EU-eliitin suunnitelmien mukaisesti.

Suomesta viis, ei poliitikoille enää edes ole sellaista, se on enää vain kansalaisten harhaa - kyllä heillä on nyt meneillään jokin elämää suurempi poliittinen agenda, jossa ei ole enää mitään osaa yksityisellä kansalaisella. Paitsi maksajana - kyllä Euroopan valtiot on jo kaapattu aivan johonkin muuhun tehtävään.

Sanoo hän, joka on nyt 12 vuotta seurannut tarkkaan kehitystä - aina siitä alkaen - tai jo 90-luvun pankkikriisistä - kun 2000 vuonna astui voimaan uusi perustuslaki, jossa Suomeen hyväksyttiin järjetön asumisperusteinen sosiaaliturva, ja pidettiin tämän vuoksi hätäkokous Islannissa.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tänään uutisissa:
EU-komissio leikkaisi roimasti Itä- ja Pohjois-Suomen aluetukia

...

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) pitää Itä- ja Pohjois-Suomen erityistukia Suomen kannalta merkittävinä.

– Harva asutus on kuitenkin Suomelle tyypillinen pysyvä haitta, joka on otettava entistä paremmin huomioon, Stubb sanoo uutistoimisto Startelille.

– EU-budjetin kokonaisuudessa kyse on aivan pienestä asiasta, joka on kuitenkin Suomelle ja näille alueille tärkeä.

Komission leikkaushaluille löytyy yksinkertainen selitys. Laajentuneessa EU:ssa Itä- ja Pohjois-Suomi eivät ole köyhiä alueita.

– EU-laajentumisen myötä unionissa on 116 aluetta, jotka ovat Itä-Suomea köyhempiä. Tämä näkyy väistämättä siinä, kuinka paljon EU:n aluepolitiikka kohdistuu Suomeen, Stubb sanoo.


http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 1241253/12
Aikaisemmin uutisoitu:
Stubb: EU:n laajeneminen jatkuu, ja hyvä niin

HELSINGIN SANOMAT

Alexander Stubb
Ulkoministeri Alexander Stubb puolustaa tiukasti Euroopan unionin laajenemispolitiikkaa. Stubb kirjoittaa lauantain Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että laajentuminen on unionin periaatteellinen tavoite, "jonka tärkeys onneksi oivallettiin jo yhdentymisen alkutulilla".

Euroopan unionin edeltäjän, hiili- ja teräsyhteisön, perusti 1950-luvulla kuusi maata, ja laajentuminen on jatkunut siitä lähtien. Unioni perustettiin rauhan, vakauden, vaurauden ja turvallisuuden luomiseksi, Stubb muistuttaa.

Suomen ulkoministerin mukaan näkymä EU:n jäsenyydestä on kiistatta auttanut Länsi-Balkania selviämään viime vuosikymmenellä käydyistä Jugoslavian hajoamissodista. Stubb uskoo myös, että Turkin jäsenyys vahvistaisi unionia niin taloudellisesti kuin poliittisestikin.

Stubbin mielestä kriisit ovat osoittaneet yhtenäisen unionin voiman. Hän huomauttaa, että talousahdinko on antanut Islannissa uutta pontta pohdinnalle EU-jäsenyydestä. Georgian sodan jälkeen unioni ryhtyi puolestaan lähentämään suhteitaan idänpuoleisiin naapureihinsa, erityisesti Ukrainaan.

Stubb korostaa, että laajentuminen vaatii työtä, etenkin hakijamailta. Hänen mukaansa unionin olisi kuitenkin huolehdittava omasta kyvystään laajentua.

"Lissabonin sopimuksen voimaantulo olisi tästäkin syystä varmistettava."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/S ... 5240912246
Kirjoitus on vuodelta 2008. Olemme nyt nähneet tämän "vakauden, vaurauden ja turvallisuuden". Miten on mahdollista, että tällainen henkilö on Suomen ulkoministerinä ja päättämässä Suomen kansan - ihan tavallisten suomalaisten - asioista?!

Tajuatteko te ihmiset?

A. Stubb on Eurooopan kansanpuolueen jäsen. Miten on mahdollista, että hän on Suomen ulkoministerinä (tullut paikalleen aikoinaan Kataisen nimittämänä kanervatekstiviestiketkuilun seurauksena), ja julkisesti ilmoittaa ajavansa tuon puolueen agendaa Suomen kansan sijasta?!

Ja edellä on sitten selvitystä, että miten Nato provosoi tämän Jugoslavian hajoamissodan, jonka selviämistä EU:n yhdentyminen tässä Stubbin mukaan on auttanut. Mutta ei tässä kaikki: Euroopan kansanpuolue on myös hehkuttanut (sivustollaan) olevansa koko Neuvostoliiton hajoamisen takana, joten tämä hajoita ja hallitse -taktiikka tuntuu kyllä olevan heillä hanskassa. Kertovat sivustollaan, että ilman Neuvostoliiton kaatamista ei olisi toiveita saada aikaiseksi uutta uljasta suurEU-venäjää, jossa ei koskaan aurinko laske. Olen edelle linkittänyt tiedot, jonka jälkeen sitten on käyty näitä - Stubbin vetäminä tietysti - neuvotteluja: rajat auki Venäjälle.

Kirjoitus on siis vuodelta 2008 - Islannin ensimmäinen avustuserä Suomesta lähti tammikuussa 2010, ja Lissabonin sopimus astui voimaan 1.12.2009, jolloin Kansanpuolue EU-eliitin nimisenä sai tuon kaiken vallan, josta olen edellä kirjoittanut:
Stubb korostaa, että laajentuminen vaatii työtä, etenkin hakijamailta. Hänen mukaansa unionin olisi kuitenkin huolehdittava omasta kyvystään laajentua.

"Lissabonin sopimuksen voimaantulo olisi tästäkin syystä varmistettava."
Mielenkiintoista, että juuri tuo Islannin mahdollinen liittyminen EU:n - joka ei edelleenkään ole toteutunut - otetaan tässä esille toiveena, ja edellä mainitsin, että ei ole oikein tainnut edetä Islannin tilanne EU-eliitin toiveiden mukaisesti, joten nyt on aika aloittaa "ilmatilanvalvonta", vai?

Sairasta touhua sanon minä: järjestetään sotia ja kriisejä, jotta voidaan sanoa, että EU-yhdentyminen sitten auttaa ratkaisemaan nämä itse luodut, tarkoituksella provosoidut ja tarkoituksella tehdyt pakolais-, rajanaukaisu-, raha- sun muut kriisit.

Minusta tämä ei ole tervepäisten ihmisten touhua - anteeksi vain - ja kun katsoo tätä mielipuolisuutta vaikka nyt tuosta vuodesta 2008 alkaenkin, niin ihan hirvittää, että mihin se vielä ehtii, ennen kuin ihmiset tajuavat, että missä mennään.
Alethes doksa meta logu
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Waakku »

Sirpa kirjoitti:Mikä helvetti mättää??!! EIKÖ NIILLÄ OLE TUTKIA KÄYTÖSSÄ? Partioiko Suomen ilmatilassa nyt koko ajan koneet, että tuleeko rajaloukkauksia?! Kuulostaa aina vain pahemmalta.
Eli jos joku loukkaa ilmatilaa ja ei vastaa radioon, noh oha meil tutka ni nähään mihi se kone menee, ei kyl hajuakaan sen aikeista tahi mikä se on, mut edelleen onse tutka, se myös auttaa paljon jos esmes kaapattu kone mikä ei vastaa radioon, muthei me voidaan seurata tutkalla mihi se menee...

Ite kolmen viikon operaatioon en osaa sanoa onko se järkevää, rahallisesti en uskoisi että kauhean kallista, lentäisi ne pari kolme Hornettia muutenkin täällä.

Nato vs. Pohjoismainen yhteistyö ja mahdollisuus työskennellä muiden kanssa yhdessä, ei ihan helpolla pysty sanomaan kannattaako, on miinusta ja plussaa.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Waakku kirjoitti:

Eli jos joku loukkaa ilmatilaa ja ei vastaa radioon, noh oha meil tutka ni nähään mihi se kone menee, ei kyl hajuakaan sen aikeista tahi mikä se on, mut edelleen onse tutka, se myös auttaa paljon jos esmes kaapattu kone mikä ei vastaa radioon, muthei me voidaan seurata tutkalla mihi se menee...

Ite kolmen viikon operaatioon en osaa sanoa onko se järkevää, rahallisesti en uskoisi että kauhean kallista, lentäisi ne pari kolme Hornettia muutenkin täällä.

Nato vs. Pohjoismainen yhteistyö ja mahdollisuus työskennellä muiden kanssa yhdessä, ei ihan helpolla pysty sanomaan kannattaako, on miinusta ja plussaa.

Jassoo, olenkin ymmärtänyt täysin väärin sanan VALVONTA, siis ILMAVALVONTA - Sellainen kun
kameralla suoritettava NOPEUSVALVONTA?! Ne ovatkin menossa sinne Islantiin jahtamaan rajarikkureita - no, ilmankos sitten puhutaan, että koneet aseistetaan.

Mutta miksi sitten puhutaan VALVONNASTA, kun tämän mukaan ne ovatkin menossa jahtaamaan...

Nyt tietysti sitten kiinnostaa, että kun ne menee jahtaamaan sitä konetta, joka loukkaa ilmatilaa, ja kun ne saa sen kiinni, niin mitä ne tekee sille?

Ja osaatko selittää, että kun ne meni YK:n mandaatilla valvomaan Libyan ilmatilaa, niin ne pommittikin alas maahan vaikka kuinka paljon. En kuullut, että siellä Libyassa olisi ollut yhtään ainoaa rajarikkuria sen enempää maassa kuin ilmassakaan?

Tässä kohdin heittää myös nyt käsityskykyni tuon VALVONTA-sanan kanssa.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Mutta käsityskykyjen heittämisessä en ole ainoa maailmassa - myös hoitohenkilökunnalla heittää ymmärryskyky tehostetusta hoivapalveluasumisesta. Siis siitä, että mitä siinä tehostetaan.

Silloin kun Katainen vei "Sinisen unelmansa Varsovaan", jossa kokousti n. 3000 kansanpuolueen jäsentä, ja jonka jälkeen tippui se Puolan kone, ja jolloin julistettiin Varsovan manifesti, jossa luvattiin taata jokaiselle elinikäinen oikeus työntekoon ja/tai opiskeluun, jota olen edellä pohtinut: entä jos elinikä riittää, mutta kunto tai pää eivät enää työntekoon tai opiskeluun?!

Nyt on löytynyt ensimmäinen esimerkki tästä uudesta aatteesta - myös ideologiaksi kutsuttu. Näin uutisoi Iltalehti:
Kohu sai alkunsa perjantaina, kun Valkeakosken Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa nimettömänä pysytelleet Wäinämöisen hoitajat pahoittelivat asukkaiden ala-arvoista kohtelua. Kirjoituksen mukaan asukkailta olisi jäänyt aterioita väliin ja suihkuun pääsyä olisi pahimmillaan joutunut odottamaan yli kaksi viikkoa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102 ... 5_uu.shtml
Kas tältä se kuulostaa kaupungin selityksissä:
Päivitetty 24.10.2012 19:21, julkaistu 24.10.2012 18:58

Kaupunki myöntää: henkilöstöllä ollut kohtuuton työtaakka

Valkeakosken vanhuspalveluiden johtaja Tarja Laine (oik.) kertoi keskiviikon tiedotustilaisuudessa, että hänen mielestään Wäinämöisen arki on alkanut nyt sujua.

Valkeakosken kaupunki myöntää, että hoivakoti Wäinämöisen henkilöstö on ollut kohtuuttoman työtaakan kuormittama. Kaupunki myös käynnistää ulkopuolisen selvityksen hoivakodin käyttöönotosta ja toiminnasta.

Valkeakosken kaupungin ja Mediverkko Hoivapalvelujen tänään julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että hoivakoti aloitti toimintansa alkuperäisestä aikataulusta poiketen kuukautta suunniteltua aikaisemmin.

– Muuton aikaistuminen ja uuden kiinteistön toimimattomat hälytys/lukitusjärjestelmät aiheuttivat palveluntarjoajille ongelmia. Ennakoimattomien ongelmien vuoksi työnjohdolle ei käyttöönoton alkuvaiheessa jäänyt riittävästi aikaa. Myös henkilökunnan perehdyttäminen uusien toimitilojen ja työprosessien hallintaan oli puutteellista, myönnetään tiedotteessa.

Suurin osa hoivakodin asukkaista on tiedotteen mukaan ollut tyytyväisiä uusiin asuintiloihinsa ja saamaansa hoitoon.

– Osa asukkaista on ollut hoivakotiin muuttaessaan kuitenkin paljon hoivaa tarvitsevia. Ympäristön ja hoitajien vaihtuminen on ollut osalle heistä ylivoimaista, sanotaan tiedotteessa.

Omaisille on järjestetty muutoksesta infotilaisuuksia, mutta informaatio ei ole ollut riittävää.

Kaupungin käsityksen mukaan hoivakoti Wäinämöisen toiminta on tällä hetkellä jo lähellä normaalitilannetta. Henkilöstöresurssia aamu-, ilta- ja yövuoroihin on lisätty molempien toimijoiden ryhmäkodeissa. Myös työnjohtoa on vahvistettu.

Valkeakosken kaupunki pahoittelee hoivakoti Wäinämöisen käyttöönottovaiheeseen liittyneitä ongelmia ja pyrkii korjaaman havaitut ongelmat mahdollisimman nopeasti.

http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutis ... aakka.html
Kuulostaa ihan kivalta, kunnes lukee kommentit.
Hälytys- ja lukitusjärjestelmä ja työnjohto eivät aiheuttaneet kaaosta vaan liian vähäinen henkilökuntamäärä asiakkaiden hoidon tarpeeseen nähden. Yleensä iäkkäiden toimintakyky jatkuvasti heikkenee ja avun tarve lisääntyy, joten Wäinämöisen asiakkaat tarvitsevat paljon apua myös muutosvaiheen jälkeen eli hoitohenkilökuntaa riittävästi. Omainen
Myös järkyttyneitä kannanottoja oli kaupunginhallituksen puolelta, kun tilanne selvisi:
– Nyt on olennaista ainoastaan se, että asiat pannaan kuntoon ja vauhdilla. Ei ole oikein, että hoitajat joutuvat kantamaan vastuuta ja selvittämään asioita, jotka eivät heidän työnkuvaan edes kuulu. Niistä pitää huolehtia heidän, joille siitä maksetaan.

Kaupunginhallituksen nokkamiehenä hän otti perjantain aikana yhteyttä muun muassa Mediverkon johtajaan Mark Rothiin.

– Totesin, että Mediverkolla on nyt keskiviikkoon asti aikaa antaa selvitys. Asukkailla pitää olla ne lääkkeet, joita he tarvitsevat ja ne vaatteet, joita he tarvitsevat.

– Jos tarvitaan lisäkäsiä, niitä hankitaan. Hoitajilla täytyy olla aikaa hoitaa ja sitten hankitaan muita ihmisiä, jotka huolehtivat yhteyksistä omaisiin ja kaikesta muusta, jonka pitää olla kunnossa.

Järvisen mukaan tilannetta on turha selitellä. Mediverkolla on paljon kokemusta hoivakotien käynnistämisestä ja yritys olisi voinut kertoa siitä, mitä tarvitaan, ajoissa kaupungille. Valkeakoski oli asialla ensimmäistä kertaa.

http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutis ... lmaan.html
Miten vastasi Mediverkko, mitä teki ongelmien kanssa - jolle muuten ei oltu myönnetty edes toimilupaa?
Mediverkko vastaa ongelmiin lisäämällä joksikin aikaa esimiehiä ja palkkaamalla talonmiehen.

– Toisin kuin odotimme, kiinteistö ei ollut täysin valmiina. Tästä johtuvat ongelmat ovat vieneet poikkeuksellisen paljon yksikön johdon aikaa, joka normaalisti kohdennettaisiin hoitohenkilöstön työnjohtoon. Näin ollen kaikki uudet työntekijät eivät ole saaneet riittävästi tukea ja ohjausta alkuvaiheessa, Mediverkon toimitusjohtaja Mark Roth sanoo.

- Olemme nyt siirtäneet kokeneita esimiehiä muista yksiköistämme yksikön johdon tueksi tällä viikolla ja palkkaamalla toistaiseksi täysipäiväisen talonmiehen, joka aloittaa kiinteistössä tiistaina 23.lokakuuta vapauttaen yksikön esimiehen aikaa henkilöstön johtamiseen.

http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutis ... ellia.html
Kaikki ovat ihmeissään, että kuinka tämä yhtälö nyt oikein toimii - edelleen Mediverkon johtaja kertoo, että henkilökuntaa muuten on ihan tarpeeksi, tai oikeastaan enemmän kuin olisikaan tarvetta, sillä sinne on kuulemma hankittu mm. pyykinpesukoneet, että hoitajien kuuluu laittaa hoivakodin asukkaat töihin ja pesemään pyykkiä! Samaa mieltä on kaupungin vastaava henkilö. He puhuvat ideologiasta.
Valkeakosken vanhuspalveluiden johtaja Tarja Laine VS:ssa 25.10: " tehostetussa palveluasumisessa vanhusten itsensä odotetaan osallistuvan muun muassa pyykinpesuun ja ruokailujärjestelyihin omien voimiensa mukaan. Tämä on IDEOLOGINEN ajattelutavan muutos, jolla vanhuksille pyritään tarjoamaan elämänmakuista elämää."

Siis tehostettuun palveluasumiseen siirrettiin Palmurinteen laitospuolen potilaat!! Kyllä Jeesuksen ihmetekojen kaltaisia tekoja tarvittaisiin, jotta sänkypotilaat alkaisivat taas pyykätä ja tiskata. Juuri näiden ja muiden taitojensa puuttumisen tähden he ovat kodistaan pois joutuneet. Eivät kai he taitojaan takaisin saa, jos heidät siirretään TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN. Mielipide on käsittämätön ja johtaa hoitajien uupumiseen, kun tehtäviin ei ole tarvittavia käsiä. Tässä ajattelussa on saatava valtakunnan tasolla muutos aikaiseksi. Tulee mieleen, että valkeakoskelaisilla vanhustyön johtotehtävissä olleilla ei ole arjen töistä oikeaa käsitystä. 97-vuotias sokea asuja vaan pyykille, pyykkiä lajittelemaan ja pöytää kattamaan. Tulee virikkeitä, varmaan kaikille!

http://www.valkeakoskensanomat.fi/cs/Sa ... VKSWrapper
Eivät nyt mene nämä ymmärrykset yhteen, kun eivät ole tietoisia Varsovan manifestista. Mielipide ei ole ollenkaan käsittämätön - tai on jos ajatellaan inhimmillisesti - mielipide vastaa täysin kansanpuolueen - jota politiikkaa nyt Suomessa noudatetaan - manifestia: huom. elinikäinen työnteko - ja jos et pärjää, niin kuole pois. Tämän mukaan vanhuksia ei ole tarkoituskaan hoitaa.

Ja samaa linjaa jatkoi samainen kokoomus tänään:
Opetusministerikin sähähti Schubakille

Perjantai 2.11.2012 klo 23.31

Kokoomusnuorten Schubakin lapsilisäkommentit ovat herättäneet tiukan vastalauseiden ryöpyn.

Kokoomusnuorten Schubak lyttää lapsilisät: "Järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä"

Kokoomusnuoret sanoutuu irti kohukommenteista

Kokoomusnuorten varapuheenjohtajan Facebook-kommentit lapsilisän lakkauttamisesta ja "heikomman aineksen järjenvastaisesta tukemisesta" sytyttivät sosiaalisessa mediassa vilkassanaisen keskustelun, jossa Saul Schubakin tukijat jäivät selkeään vähemmistöön.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen irtisanoutui miehen mielipiteistä niin tiedotteen kuin Facebookinkin välityksellä ja korosti, etteivät ne noudata järjestön virallista linjaa.

Myös Schubak itse sanoi edustavansa kommenteillaan vain omaa näkökantaansa ja julkistaneensa mielipiteensä yksityishenkilönä.

Opetusministeri Jukka Gustafsson esitti kuitenkin eriävän mielipiteensä.

- Kokoomuksen nuorten VPJ on yksityishenkilö vain saunassa puhuessaan omien kanssa vielä avoimemmin oikeistolaisia mielipiteitään. FB puheista on vastuussa. Valitettavasti! kommentoi Gustafsson Häkkäsen kirjoitusta.

Opetusministeri jatkoi vielä Schubakin kommentoitua kohua Ylen A-Studiolle.

- Minuutti sitten tämä Saul kertoi TV:ssä, että tämä mielipide "on täysin harkittu". Köyhiltä ja potentiaalisesti heikoilta vanhemmilta lapsilisä pois. Tämä kertoo jotain ilmapiiristä. Murheellista!


Gustafssonin kommenteista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

IL

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110 ... 4_uu.shtml
No ei tämä ole murheellista - tämä on järkyttävää. Tässä ollaan jo puhumassa rodunjalostuksesta, eli ihan kohta voin hyvällä syyllä vaihtaa jo kansallissosialismi -sanan natsi Saksaksi. Edellä on kaksi kyseiseen ideologiaan täysin sopivaa esimerkkiä.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Valta on kieltä ja kielen ymmärtämistä sanoo arkkipiispa Mäkinen, ja hän on oikeassa. Ja kielellä käydään peliä, joka ei ole tarkoitettu tavalliselle taatelintallaajalle.
Kotimaa 3.11.2012 klo 8:33 | päivitetty 3.11.2012 klo 8:56

Arkkipiispa Mäkinen: Vain eliitti hallitsee vallan kielen

http://yle.fi/uutiset/arkkipiispa_makin ... en/6362665
Puhuttua kieltä voidaan käyttää erittäin moneen tarkoitukseen - mutta ennen kaikkea manipulointiin ja propagandaan. Tässä kookomusnuorten eilisessä lausahduksessa rodunjalostuksesta haiskahti sen tason tietämättömyys, että hälytyskelloni alkoivat soida, jonka puoluesihteeri kiteyttää näin:
- Poliittisena linjauksena tämä on järkyttävä, Tujunen painottaa.

Schubakin kirjoitukset eivät kuulu kokoomuksen ideologiaan, Tujunen sanoo. Kokoomus lähtee siitä, että ihmisarvo on jakamaton ja kuuluu kaikille.

http://yle.fi/uutiset/kokoomus_pitaa_nu ... na/6362696
Ja nytkö sitten meille taviksille - jotka emme ymmärrä kielen merkitystä - yritetään syöttää, että kokoomusnuorten varapuheenjohtajalla olisi hukassa jopa koko kokoomuksen ideologia? Niinkö? Juu, kuulkaa ei mene minulta läpi - tämä kuulostaa salaliittoteorialta. Nimittäin ne jotka osaavat, vehkeilevät kielellä, ja niille, jotka eivät ymmärrä, kerrotaan, että jos epäilet päättäjien ja poliitikkojen sanoja, niin se on salaliittoteoriaa, ja tulee valkopukuiset piipaa-autolla ja vie sinut hoitoon, joten vetäkäähän taas foliomyssyä syvemmälle, jotka eivät ymmärrä tätä peliä, vaan luulevat asuvansa Korvatunturilla, nimittäin eilisen kansan syviin riveihin tehdyn täsmäiskun syy tulee tässä:
Talous 3.11.2012 klo 3:57 | päivitetty 3.11.2012 klo 8:36

Euroopan huippujohtajien kokous jatkuu Helsingissä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) osallistuu tänään lauantaina jatkuvaan Euroopan päättäjien keskustelufoorumiin, jossa pohditaan Euroopan tulevaisuutta.

Euroopan päättäjien keskustelufoorumi, Trilateraalinen komissio kokoontuu Helsingissä tänä viikonloppuna Euroopan-puheenjohtajansa, Euroopan keskuspankin entisen johtajan Jean-Claude Trichet'n johdolla.

Helsingissä tapaavat muun muassa Italian pääministeri Mario Monti, Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ja Goldman Sachsin hallituksen puheenjohtaja Peter Sutherland.

Trilateraalisen komission tarkoituksena on tuoda yhteen päättäjiä keskustelemaan maiden ja alueiden välisistä ongelmista.

http://yle.fi/uutiset/euroopan_huippujo ... sa/6362090
Luin juuri Stubbin uskonnollishurmioituneen kirjoituksen EU-Venäjä yhteistyöstä miten olemme kuin suurta, yhteistä perhettä. Äänessä Suomen ulkoministeri. Tässä kokoustaa Jyrki Katainen, Suomen pääministeri, joka on kansanpuolueen johtajanimisenä johtanut EcoFin pankkikriisikatastrofijunailua jo alkaen vuodesta 2006. Käsikirjoitus tehtiin Suomen pankkikriisiforman mukaan.

Goldman Sachs huijasi sijoittajilta miljardeja

Yhdysvaltain rahoitusvalvoja SEC nosti perjantaina petossyytteen investointipankki Goldman Sachsia vastaan. Pankin epäillään valehdelleen liikkeellelaskemansa asuntomarkkinoiden sijoitusjohdannaisen sisällöstä.

Bloomberg

17.4.2010

Rahoitusvalvoja SEC:n mukaan petos tehtiin Goldman Sachsin kokoamalla ja myymällä Abacus-nimisellä sijoitustuotteella. Se koostui subprime-asuntolainoihin sidotuista arvopapereista, jotka pankki valehteli kolmannen osapuolen valinneen.

Todellisuudessa Abacuksen sisällöstä päätti Paulson & Co -rahasto, joka valitsi pakettiin asuntolainoja, joilla se itse harjoitti johdannaiskauppaa. Paulson & Co löi vetoa Abacuksen arvopapereita vastaan, eli myi niitä lyhyeksi.

– Tuote oli uusi ja monimutkainen, mutta petos ja eturistiriidat ovat vanhoja ja yksinkertaisia, SEC:n johtaja Robert Khuzami sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Miljardööri John Paulsonin rahoitusyhtiö ansaitsi Abacukseen yhteydessä olleella arvopaperikaupalla noin miljardi dollaria. Sitä ei kuitenkaan syytetä petoksesta. Sen sijaan syytteen saa Glodman Sachsin lisäksi pankin varatoimitusjohtaja Fabrice Tourre, joka oli yksi Abacuksen pääarkkitehdeista.

Goldman Sachs teki Abacuksen liikkeellelaskemisvuotenaan 2007 silloisen ennätystuloksensa, 11,6 miljardia dollaria. Viime vuonna pankki ylitti tuon ennätyksen ja teki 13,4 miljardia dollaria voittoa.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/20 ... 0105453/12
Näin aloitettiin maailmaa nyt kattava finanssikriisi, josta Goldman Sachsin Yhdysvaltain senaatissa olevat edustajat ovat todenneet, että hehän tekevät vain Jumalan työtä. Näemmä tuo Jumalan työ on nyt siirtynyt aivan konkreettisesti Suomen maaperälle. Juttelevatkohan Islannin ilmatilanvalvonnasta vai mistä?

Ai niin, ette te tästä mitään ymmärrä, ettehän te ole eliittiä, ja jos olisitte, ette kirjoittaisi täällä. Menkäähän kivittämään pakolaisia ja lopettakaa lisääntymästä heti!

Ai niin, ja vielä tilannekatsaus vuodelta 2010:

Kiero, kierompi, Goldman Sachs

Wall Streetin kuningaspankki Goldman Sachs sai viime viikolla asiakkaidensa pettämisestä syytteen Yhdysvaltain rahoitusmarkkinoita valvovalta SEC-viranomaiselta.

21.4.2010 11:10

Ennen amerikkalaisen asuntopommin räjähdystä maailma eli viattomuuden tilassa. Vaikka kieroja ja rikollisia pankinjohtajia ja pankkeja on ollut kautta maailmansivu, ne ovat olleet yksityistapauksia. Asiakkaiden järjestelmällinen ja laajamittainen pettäminen on melkoinen uutuus.

Goldman oli sekä hyvien että huonojen hallitusten luottopankki. Sillä oli hyvä maine ammattitaitoisen pankkitoiminnan harjoittajana Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Monet ulkomaiset hallitukset, kuten Kreikan johtajat, luottivat siihen.

Nyt Britannian pääministeri Gordon Brown asetti Wall Streetin kannattavimman yrityksen Goldman Sachsin moraalin kyseenalaiseksi. Hän sanoi, että pankki on moraalisessa konkurssissa.

Goldman Sachs pelasi kaksilla korteilla. Se oli tuottoisaa liiketoimintaa: satoi tai paistoi, rahaa kaatui Goldman Sachsin laareihin.

Ensin se puhalsi asuntokuplaa suuremmaksi ja tienasi sillä. Kun merkit tulevasta romahduksesta vahvistuivat vuoden 2006 lopulla, pankki alkoi pelata asuntomarkkinoita vastaan alkamalla myydä vaivihkaa avainasiakkailleen yhteistyökumppaninsa Paulson & Co hedge-rahaston kautta sellaisia johdannaisia, jotka oli tuomittu epäonnistumaan.

Pankki otti voitot ja jätti miljardien tappiot asiakkailleen.

Myös muut pankit mukana
samassa sotkussa

The Wall Street Journal -lehden mukaan myös Deutsche Bank, UBS ja Bank of American omistukseen joutunut Merrill Lynch tekivät samaa. Lehden mukaan pankkien petoksellinen toiminta on "Wall Streetin julkinen salaisuus".

Rahastojen johdannaisoperaatot ovat tulleet niin monimutkaisiksi, että valvovat viranomaiset eivät yksinkertaisesti ymmärrä niiden toimintatapoja. Kuvaava on amerikkalaisen talousblogia pitävän kirjapidon asiantuntijan Francine McKennan puuskahdus.

– Kaikki puhuvat nyt siitä, kuinka meidän pitää estää paremmalla säätelyllä uudet kriisit. Miten ihmeessä se toteutetaan? Kukaan ei ymmärrä pankkien kytkyistä mitään, McKenna sanoo.

Hän sanoo, että vaikka menisi kuinka syvälle pankkien sukurutsaisessa suhdeverkostoon, ei vieläkään välttämättä selviä, mitä kytkyjä pankeilla on.


Barack Obaman hallitus pohtii keinoja lisätä pankkien ja muiden rahoituslaitosten valvontaa häiritsemättä varsinaista liiketoimintaa.

Kun Neuvostoliitto kaatui, amerikkalaisen diplomatian suuriin tavoitteisiin kuului niin sanottu Washingtonin konsensus. Sen kantavia ajatuksia oli liike-elämän suuri vapaus tehdä liiketoimia ilman viranomaisten puuttumista.

Rahan piti juosta vapaasti ilman regulaatiota. Nyt viimeistään on selvinnyt, että valvonnan puuttuessa rikollisuus alkaa rehottaa pankkisaleissa.

P.S. Olen kirjoittanut satakunta kolumnia Taloussanomiin. Kaikkea kestää aikansa.

On aika kiittää lukijoita ja toimitusta mielenkiinnosta ja kommenteista. Minulla on ollut toimelias lukijakunta, joka on vastannut ärsykkeisiin joskus kipakastikin. Olen oppinut yhtä ja toista lukijoiltani, kun he ovat korjanneet virheitäni ja perustelleet eriäviä mielipiteitään.

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2 ... 105628/145
Tässä olemme aivan finanssikriisin alkujuurilla, ja kiinnittäkää huomiota sanaan "Kreikka" ja siihen, että tämä uutinen on vanha - vasta tämän jälkeen Kreikka laitettiin ruuvipenkkiin ja ryhdyttiin kiristämään. Tämä hirvittävä katastrofimeininki markkinoitiin Suomessa kesäkuussa 2010, että nyt äkkiä on ihan vain tilapäisesti autettava Kreikkaa, ja vain tämän ainoan kerran.

Tässä ovat koko meidän kurimuksemme isät; EPP:n puoluejohtaja Jyrki Katainen ja Goldman Sachs pankki. En ole nyt kovin tarkkaan perehtynyt - paitsi tietysti hejacissa tuolloin 2010 - tähän heidän Jumalalta saamaansa työhön, mutta viitaten nyt meneillä olevaan kansojen eliminointiin, niin kovin merkittävältähän se tuntuu. Edellä taisin laittaa myös Wincapita-tiedon, että hekin olivat vain Jumalan asialla. Jumala on ryhtynyt nyt näemmä puhumaan rahan kautta, kun moraalilla tai eettisyydellä ei ollut ihmisille enää mitään merkitystä. Vilkaisenkin vanhoja musitiinpanojani - olemme menossa nyt tässä kohdassa vuodessa 2010.

http://hejac.createforumhosting.com/suo ... 85-75.html

Lisäys:

Ja jos tänne sattuu nyt eksymään Ulvila-osion kirjoittajia kauhistelemaan, että mitä kaikkea onkaan maailmassa tapahtunut, niin tiedoksi heillekin, että ei mitään huolta - poimin nuo kaikki uutiset talteen teitäkin varten, jotka kaksi vuotta olette tuijottelleet vain Anneli Auerin naamakuvaa niin, että teiltä meni ohitse tämä todella tärkeä ja historiallinen, koko Eurooppaa ja Suomea koskeva ajanjakso.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kiitokset Iltalehden toimittajalle.
Aho puolustaa huippujohtajien kokouksen salaamista

Lauantai 3.11.2012 klo 13.41

Euroopan huippujohtajia on tänään kokoontunut Helsinkiin trilateraalikomission kokoukseen. Kokous on tiukasti salainen, eikä sen pitopaikkaa ole kerrottu julkisuuteen.

Kokousta isännöivä ex-pääministeri Esko Aho puolustaa niukkaa julkisuuslinjaa. Hänen mukaansa matalan profiilin tarkoituksena on mahdollistaa julkisessa asemassa olevien ihmisten vapaamuotoinen keskustelu.

Kokoukseen osallistuu noin 150 vierasta, muun muassa Italian, Viron ja Latvian pääministerit.

Puheenaiheena on ollut Suomen, Pohjoismaiden ja Baltian maiden rooli Euroopassa. Keskustelua käydään myös Venäjästä ja talouskriisistä.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110 ... 7_uu.shtml
Suomen pääministeri kokoontuu salaisiin kokouksiin. Mitä sanoo tästä laki? Herra Aho on henkilö, joka on vastuussa koko Suomen kansan omaisuuden myynnistä. Hän sai palkkioviran Nokialta, ja siirtyi sittemmin Yhdysvaltoihin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Esko_Aho

Näiltä maanpettureilta pitäisi evätä Suomen passi, ja laittaa joka iikka edesvastuuseen teoistaan rehellisesti ja laillisesti Suomen kansan edessä.
Jätettyään politiikan Aho toimi v. 2008 lähtien Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana (Executive Vice President) ja v. 2009 yrityksen johtokunnan jäsenenä.[1] Toukokuussa 2012 hän ilmoitti jättävänsä tehtävät Nokian johtokunnassa ja siirtyvänsä Senior Fellow -tehtävään Harvardin yliopiston Kennedy Schooliin.[2]
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Nyt kun olen tästä Suomen politiikan järjettömästä röyhkeydestä saanut henkeni jälleen kulkemaan, niin jatkan tuosta trilateraalisesta komissiosta. Ja nyt sitten tänne ei kannata eksyä yhdenkään foliohattuisen propelipään, jolta eliitti on kieltänyt jo lisääntymisenkin!

Mikä on trilateraalinen komissio?

Se on vuonna 1973 tämän henkilön perustama yksityinen järjestö:
David Rockefeller

David Rockefeller (s. 12. kesäkuuta 1915) on yhdysvaltalainen liikemies, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja Rockefellerin suvun nykyinen patriarkka.

Rockefeller syntyi New Yorkissa. Hän valmistui vuonna 1936 cum laudella Harvardista ja täydensi opintojaan Harvardissa sekä London School of Economicsissa. Hän sai vuonna 1940 filosofian tohtorin arvon Chicagon yliopistosta. Rockefeller on toiminut Chase Manhattan Bankin, nykyisen JPMorgan Chasen, toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Hän toimii myös Museum of Modern Artin hallituksen kunniapuheenjohtajana. Hän on myös entinen Rockefeller Groupin hallituksen puheenjohtaja.

Rockefeller on kansainvälisellä tasolla toiminut muun muassa trilateraalisessa komissiossa ja Bilderberg-ryhmässä. Lisäksi Rockefeller on ollut aktiivinen kansainvälisten suhteiden neuvostossa (engl. Council on Foreign Relations). Rockefellerin varallisuudeksi on arvioitu 2,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2007 ja kuuluu 300 maailman rikkaimman ihmisen joukkoon.[1] Vuonna 2008 Rockefeller lahjoitti 100 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria Harvardin yliopistolle, mikä on suurin kenenkään entisen oppilaan koskaan tekemä lahjoitus.[2]

http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Rockefeller
Sen tarkoitus on kaapata valta poliitikoilta ja hallituksilta liike-elämän haltuun. No, ei ole mitään kaapattavaa enää, koska tämä on jo totuus - sen ovat osoittaneet niin Ahon, Stubbin kuin Kataisenkin toimet, joten turha tässä nyt enää on puhua edes mistään röyhkeydestä. Nyt sitten lusikoimme vain sitä soppaa, jonka omassa typerässä naiiviudessa olemme luoneet.
Senaattori Barry Goldwater kirjoitti muistelmissaan 1979, että TC ”on luotu olemaan kulkuneuvo monikansalliselle talouden ja pankkitoiminnan keskittämiselle kaappaamalla valta Yhdysvaltain poliittiselta hallitukselta.” - “Trilateraalinen komissio edustaa osaavaa, koordinoitua yritystä ottaa valta ja keskittää neljä valtakeskusta, poliittinen, rahallinen, intellektuaalinen ja kirkollinen. Se, mitä Trilateraalinen komissio yrittää luoda, on maailmanlaajuinen taloudellinen voima, joka on ylivertainen poliittisiin valtioihin verrattuna. Järjestelmän johtajina ja luojina he hallitsevat tulevaisuutta.”

Komission päätavoite on lisätä talouseliitin etuja maailmassa. Trilateralistit kokevat valtioiden rajat esteenä kaupalleen. Tähän suuntaan on jo reippaasti mentykin. Ylikansallisten yritysten johtajat ovat nykyisin tasavertaisia neuvotteluosapuolia valtioiden päämiesten kanssa.


Goldwater: ”Trilateraalit haluavat luoda maailmanlaajuisen taloudellisen mahdin, joka ottaa maailman poliittisesti valittujen hallitusten paikan. Järjestelmän luojina ja toteuttajina tulee heistä myös tulevaisuuden hallitsijoita. Olemme tulleet tähän syystä, etteivät omat johtajamme ole kertoneet meille totuutta, vaikka ovat sen tienneet. Ellemme me vapauteen uskovat ihmiset pian herää unitilastamme, kulkeutuu maailma kehitys orjuuden aikakauteen.”

http://naskinen.blogspot.com.es/2012/06 ... issio.html
Tämä on nyt se missä olemme - EU oli huijausta, jota kautta meidät vietiin tähän, ja nyt kaikki tehottomat yksilöt - kuten vanhukset - ovat tarpeettomia, myös kaikki ne, joista ei saada kiskottua maksimaalista hyötyä tälle järjestelmälle.

Aho ei myynyt ainoastaan Suomen valtion - suomalaisten omaisuutta - vaan he kaikki ovat myyneet meidät, ja kuten Katainen sanoi: huomenna Suomi(kin) on aivan toisenlainen maa. Jos nyt luette tuota vanhaa hejacia, niin sieltä selviää, että miten Suomen poliitikot myös lainsäädännöllisesti ovat varautuneet tähän tilanteeseen; siellä on luotu mm. mielenterveyslaki, jossa säädetään, että jos jollakin meistä taviksista vähänkin niksahtaa nyt päässä, kun alkaa totuus selviämään, niin lääkäri on velvollinen ilmoittamaan poliisille (mielenterveyslain kokonaisuudistus), ja keikkalääkäreilläkin on oikeus toimittaa kuka tahansa pakkohoitoon jne.

Tervetuloa uuteen maailmaan!

Ja kun laitatte nyt palikoita kohdalleen, niin ei kait ole enää vaikea ymmärtää, että miksi niin armeijaa kuin poliisiakin ajetaan kiireellä alas, ja miksi muutama kuukausi sitten Suomen puolustusvoimien toiseksi korkein henkilö (kirjoitin edellä) lähti samanlaisella kiireellä Arabiemiraatteihin.

(Niille, jotka tietävät - onpa mielenkiintoinen tilanne, verkkomedia ei ole uutisoinut sanallakaan edellä olevaa kokousta... Ovatko vain myöhässä?!")

Korjaus sulkeissa olevaan - löytyi maininta, mutta heille se ei ollut etusivun juttu.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tämä uusi, uljas maailma tarkoittaa sitä, että jokainen on nyt vastuussa itsestään, ja joutuu selviämään oman ymmärryskykynsä mukaan - olemmehan kaikki sivistysuskoisia - ja jos älli ei riitä - esimerkiksi joutuu huijatuksi - niin tämähän on vain etu uudelle järjestyksellä, koska huijari paljastaa jälleen yhden vähä-älyisen eli heikomman yksilön, jolta voidaan kieltää lisääntyminen.

Mutta koska tällaista järjestystä ei aikaisemmin ollut, vaan ihmisen arvo ajateltiin olevan aivan jossakin muualla kuin rahassa, niin nyt on jo vuosikymmenten aikana syntynyt muutakin kuin yli-ihmisaineista, jolle on tehtävä jotakin.

Tässä edellä on esimerkki penkomisesta ja tietojen etsimisestä, jonka laitoin epäilyyn salaliittoteoria-ajattelusta, kun puhuin Naton osuudesta Jugoslavian hajoamissotaan, ja kirjoitukseeni liittyen niin EU:n nopeantoiminnan taistelujoukoista sun muista. Nämä perustuvat jo menneiden vuosien penkomiseen, jotka olen ottanut ylös, mutta jos joka sanani nyt joudun todistamaan vastaavalla tavalla, niin kirjoittamisesta tulee entistä sekavampaa, koska monimutkaiset asiat edellisestään monimutkistuvat, mutta vakuutan - aivan kuten edellä - se mitä kirjoitan ja olen kirjoittanut on aina perustunut faktatietoihin vaikka se kuulostaisi jonkun toisen kirjoittajan/lukijan mielestä mielipuoliselta.

Olen myös väittänyt, että en ole koskaan kirjoittanut yhtäkään salaliittoteoriaa! Se on paskanvale - tässä on ainakin yksi esimerkki vuodelta 2009:
Re: WinClub/WinCapital.
Kirjoittaja Sirpa päivämäärä Su Marras 08, 2009 8:48 pm

Jees, meitä taitaakin odottaa uusi fantastinen aika, jossa valtio on mahdollistaja - ja nyt kipinkapin kaikki riskiryhmäläiset, köyhät ja raskautetut jonottamaan sitä rokotuspiikkiä. 8)
Tämä oli johtopäätös silloisesta penkomisesta, kun olin kyseisen huijauksen kautta päätynyt Thaimaahan ja Nordean erääseen, tärkeään johtajaan (en tiennyt silloin vielä, että WC:n sijoitusrahat oli talletettava Nordean kautta), sekä erääseen kokoomusnimeen, josta aivan merkillisestä syystä ikään kuin vain pamahdin kansallissosialismisivulle, ja silmieni eteen lävähti punainen natsi-Saksan hakaristi.

Tuo vuoden 2009 rokotuskampanja koko kansalle aloitettiin joulukuun alusta - en tiennyt itsekään silloin, että jo syyskuun lopulta oli maailmalla tiedossa, että tuo kyseinen -rix (lue: risk) rokotus oli muualla Euroopassa jo tiedotusvälineiden kautta julistettu hyvin vaaralliseksi (tietoja edellä), myöhemmin tuli sitten selvitystä, että koko pandemia olikin mitäänsanomatonta huijausta, sikavirus oli kehitetty laboratoriossa ihmisen toimesta ja laitettu liikkeelle Meksikosta, lähellä erästä laboratoriota, myöhemmin WHO:lta löytyi kytkennät lääkefirmoihin, joka ko. riskilääkettä valmisti. Niitä tilattiin miljoonia ja taas miljoonia eriä (paitsi Puola, joka ei tilannut yhtään erää, eikä siellä myöskään ollut yhtään sikainfluenssakuolemaa; uutiset edellä), ryhdyttiin epäilemään rokotteen yhteyttä kuolemiin. Selvisi narkolepsia, sitten räjähdysmäisesti lisääntyneet autoimmunisairaudet, ja lopulta, kun sitä kaikkea rokotetta ei saatukaan pistettyä suomalaisiin - joukkouusintarokotuskierros, jota suunniteltiin keväälle 2010, jätettiin pois - niin jäännösrokoteaine sekoitettiinkin tavalliseen flunssarokotteeseen, ja näin alkoi uusi kohu.

Oliko vuonna 2009 tekemäni päätelmä salaliittoteoria?

Löysin myös viralliset tutkimustulokset (jotka oli koottu myös englanninkieliseen wikiin, löytyy hejac) siitä, että kyseinen rokotus ei ollut edes tehonnut väitettyyn virukseen, vaan ainoastaan reagoi voimakkaasti elimistössä, jonka geeniperimästä löytyi jokin autoimmuunisairaus. Niinpä Suomessa onkin todettu narkolepsian lisäksi voimakasta autoimmuunisairauksien lisääntymistä.

Nyt sitten on alkamassa uusi rokotuskampanja uudellaa -rix -loppuisella rokotteella.
Narkolepsiakohu nostattaa yhä kysymyksiä

Influenssa-aalto alkaa levitä lähiviikkoina

... Riskiryhmille on tilattu kuntiin 1,2 miljoonaa rokotetta. Niistä puolet on Vaxigripiä, puolet Fluarixia. Nohynekin mukaan oikeaa rokotetta riittää kaikille, jos ikäperusteisissa suosituksissa pysytään.

Lääkärikeskus Mehiläiseen ehdittiin tilata Fluarixia ennen kuin THL julkaisi suosituksensa.

– Muutama sata rokotetta ehdittiin pistää. Joitakin asiakkaita tämä hämmensi, ja heidän kanssaan on keskusteltu, johtava työterveyslääkäri Kari Mäkelä Mehiläisestä kertoo.

Mehiläisessä päätettiin vaihtaa kaikki rokotteet Vaxigripiin hämmennyksen välttämiseksi....

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... na/1266754
Niin, että oikeaa rokotetta riittää kaikille - katsokaahan, että saatte oikeaa, ette väärää rokotetta! Linkistä voi lukea koko uutisen.

Me jotka seurasimme aktiivisesti tuota kyseistä Euroopan (ja väitetyn koko maailman) kattavaa pandemiaa - itse aivan lähituntumasta useammassa Euroopan maassakin - jäimme totuuden selvittyä ihmettelemään, että mikä tämä WHO oikein todellisuudessa on?!

Valviran ja valelääkäri/terapeutti/epäeettinen terapia (uutiset edellä) kohdalla jäin taas ihmettelemään näiden venäläisperäisten nimien esiintymisiä ko. kohun yhteydessä, ja ihan tästä syystä kiinnitti nyt edellä olevan uutisen vierasperäiset nimet jälleen huomioni - kuten esimerkiksi edellä olevassa uutisessa mainittu:
THL:n virologi Thedi Ziegler toteaa influenssaviruksen sairastuttavan suomalaisia marras-joulukuussa.
Sikainfluenssakohun aikana hänen nimensä tulee esille THL:n laboratoriojohtajana, mutta myös:
Thedi Ziegler

National Influenza Centre for WHO
National Public Health Institute
Mannerheimintie 166
FI-00300 Helsinki
Finland


http://www.euroflu.org/html/lb_laboratories.html
Sikaflunssapandemian väärennöksistä ja lääkehuijauksista ei ole mitään epäselvyyttä, ne ovat virallisesti todettuja asioita, myös rokotteen vaarallisuus oli tiedossa ennen koko Suomen kansan rokottamista, mutta en ole nähnyt missään, että tästä teosta olisi ketään THL:n (olen sen monikansalliset taustat ja kytkennät laittanut juuri edelle) piirissä työskennellyttä asetettu edesvastuuseen tapahtumista - puheita ja selityksiä on kyllä ollut.

Yli 65-vuotiaille on tarjolla vain -rix -rokotetta:
Lääkärit ja hoitajat ovat valistaneet, ettei kenenkään ei ole pakko ottaa Fluarixia. Sitä tarjotaan THL:n suositusten mukaisesti 65 vuotta täyttäneille, mutta heillä on mahdollisuus hankkia toinen rokote omalla kustannuksellaan.
Tältä sivulta löytyy tuosta edellä mainitsemastani asiasta, eli Jorvin sairaalan tilanteesta:

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... &start=180
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Edellä olevaan viitaten - ikäihmisille ei ole tarjolla yhteiskunnan taholta kuin riskilääkitystä (miksi on tilattu kahdenlaista rokotetta?!), entä henkilöt, jotka ovat edellä kuvatun Valkeakosken Wäinämöinen - niin harhaanjohtavasti kuvatun hoivalaitoksen - asiakkaita? Rokotetaanko laitoksissa ilman lupaa esimerkiksi vanhuksia tällaisilla riskirokotteilla? Entä lastenkotien/huostaanotettujen lasten tilanne? Tämä kysymys tuli mieleeni eräästä toisesta uutisesta tänään, joka hämmensi mieltä, että miten sosiaalihuollolla on "hallussaan" terveydenhuollon/sairaaloiden asiakkaita, joita terveydenhuoltopuoli ei valvo. Tässä pätkä uutisesta:
Lisäksi terveydenhuollosta sosiaalihuoltoon on siirretty yhä sairaampia ihmisiä.

– Heillä on esimerkiksi yhä monimutkaisempia ja haasteellisempia hoitoja päällä. Olisi hyvin tärkeää varmistaa, että sosiaalihuoltoon ei tule lääketieteellisesti katsoen liian vaativaa hoidettavaa ja että sosiaalihuollossa voidaan varmistaa myös lääkehoidon turvallisuus.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... -hajallaan
Miten sosiaalihuolto hoitaa "yhä monimutkaisempia ja haasteellisempia hoitoja" - toisinsanoen sosiaalihuolto HOITAA yhä vaativampia sairaanhoidollisia tehtäviä, vai? Vai tarkoittaako tämä, että "hoitavat" vaarantaen potilasturvallisuuden? Mutta eikö potilaat kuulu sairaalaan tai terveydenhuollon hoidon piiriin?

Herää nyt kyllä useita kysymyksiä.

Onko tällä nyt jotakin tekemistä maanpetosrikokseen liittyvän terveydenhuoltorekisterin yms. asioiden kanssa? (tietoa edellä). Miten jonkun pienen maan valvonta ja toiminta on voitukin saattaa tällaiseen tilaan?! Onko todella Suomessa näin paljon kannatusta natsi-Saksa -aatteelle lapsilisäkohuineen?

Entä seurakunnat, jotka suorittavat diakoniatyötä - heillä on myös rekisterit sokeista, apua tarvitsevista vammaisista, tulkkipalvelua yms. Onko heidän rekisterinsä pysyneet seurakuntien hallussa?

Tuli vain mieleeni tämä kristillinen sisäministerimme, joka loppuvuodesta 2010 - kun EU:ssa tehtiin vallankaappaus - suoritti samaan aikaan näyttävän TV-kampanjan, että sopiiko homojenkaan puolesta rukoilla, mutta en havainnut hänen olevan huolissaan sen enempää silloin kuin nytkään ihmisen sieluntilasta (jonka itse ajattelisin kuuluvan seurakunnan toimenkuvaan ulkoisia ominaisuuksia enemmän) kuin moraalistakaan.

Voiko tämä maa olla todella näin täynnä vähäjärkisiä ihmisiä ja mitään ajattelemattomia työntekijöitä (tai sitten nekin kaikki on sikapiikkirokotettu jo)?

Toivottavasti olen jälleen väärässä, eikä tuolla 2009 tekemälläni ennusteella ole mitään katetta - nimittäin kohta sen uuden krematorionkin pitäisi käynnistyä...

Terveydenhuollosta sosiaalihuoltoon siirretty yhä sairaampia ihmisiä... nyt ei ymmärrä, ei...
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ja sillä aikaa, kun suomalaisia potkitaan milloin milläkin terveydenhuollon ongelmalla - ja hämmennetään kaiken maailman uutisilla, kuten sillä, että kissa jäi jumiin vesiränniin ja palokunta pelasti - kokoontuu Suomessa maailmankuulu ja pelätty (tai pitäisi ainakin tavallisen kansalaisen pelätä) - julkisesti uutta maailmanjärjestystä ajava, rikas ja vaikutusvaltainen - Trilateraalinen komissio, johon kokoukseen Suomen valtiopäättäjät osallistuvat sekä salaisesti että laittomasti - mutta miksi? Miksi juuri Suomessa?

Silmiini osui tämä Riikka S:n kirjoitus - ollut ties koska. Oli kopioituna erääseen blogiin noin 1,5 vuotta sitten, kun YK:n ilmavalvontamandaatilla pommitettiin Libyaa. Nyt Suomessa eräät päättäjät ajavat meillä "mandaattia saada valvoa Islannin ilmatilaa".
Washington on painostanut muita NATO-maita äärimmäisellä tavalla ottamaan komennon -ja samalla näennäisen vastuun- Yhdysvaltain johtamasta Libyan pommittamisesta. Washington haluaa "viikunanlehtensä" peittääkseen Pentagonin ja AFRICOMin keskeisen roolin sodanjohdossa, jonka seurauksena ja tavoitteena näyttää olevan -ainakin eräät NATO-jäsenet vihjaavat niin- Afrikasta ja Lähi-Idästä alkava III. maailmansota, jonka odotetaan kestävän vuosikymmeniä.

Kuten I. ja II. maailmansodan kanssa, tämäkin laukaistaneen laajentamaan sitä, mitä David Rockefeller ja George H.W. Bush julkisesti kutsuvat Uudeksi Maailmanjärjestykseksi.
David Rockefeller oli siis edellä mainitun järjestön perustaja, Bush taas henkilö, joka neuvotteli Suomen silloisen pääministeri Lipposen kanssa Irakin sodan aloittamisen, jos Suomi lupaa aseapua Yhdysvalloille, ja niin Irakiin hyökättiin (jätteenmäkigate).

Kuka nyt oli neuvottelemassa tuon samaisen aseavun Trilateraalisessa komissiossa? Kuka Suomen puolesta? Kuka vastuuhenkilö?

Viime syyskuussa kirjoitti blogissaan loviisalainen luokaopettaja Jouko Piho näin:
Yksi näistä järjestöistä on David Rockefellerin aloitteesta v. 1973 perustettu Trilateraalinen komissio (TK), jossa on runsaasti yli 300 kutsuttua jäsentä. TK:n päämäärä on edistää poliittista ja taloudellista yhteistyötä jäsenten edustamien alueiden välillä, mikä merkitsee yhteistä maailmanjärjestystä Yhdysvalloille, Euroopalle, Japanille ja joillekin muille Aasian ja Oseanian maille.


Trilateraalisessa komissiossa on mukana valtioiden presidenttejä, yritysten toimitusjohtajia, suurten puolueiden poliitikkoja, huomattavia akateemikoita, yliopiston johtajia sekä ammattiyhdistysliikkeiden johtajia.

Suomalaisista on kokouksissa ollut mukana ainakin Krister Ahlström, Martti Ahtisaari, Aatos Erkko, Gustav Hägglund, Sirkka Hämäläinen, Max Jakobson ja Sixten Korkman.

http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi. ... aisyydelle
Entinen puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund, 71, menetti kymmenentuhatta euroa epäillyssä Wincapita-pyramidihuijauksessa.

Hägglund iski rahansa Wincapitaan viimeisten joukossa tammikuussa 2008. Kenraalin sai riskisijoitustuulelle parin metsästyskaverin retostelu omilla Wincapita-voitoillaan villisikajahdissa Turkissa.

Hägglundin Wincapita-tappioista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat sunnuntaisen Helsingin Sanomien pohjalta.
- Olen pelannut pokeriakin ja sijoitin Wincapitaan vähän samassa hengessä. Voitto oli epävarma ja koko sijoitus saattaisi mennä, ajattelin että jos siitä kuitenkin ehtisi saamaan oman osansa pois, Hägglund kertoo Iltalehdelle.

Hägglund osasi epäillä sijoitusta jopa siinä määrin, että kysyi pankistaan Nordeastakin neuvoa. Pankki varoitteli asiasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010082 ... 4_uu.shtml
Suomen armeijan ex-komentaja tässä huseeraa niin pokerin kuin pyramidipelin voimalla - ja Nordeankin sanotaan varoittaneen, vaikka edellytys koko pelaamiseen oli se, että rahat sijoitettiin Nordean kautta (tieto löytyy WC:n esitutkintapapereista). Myöhemmin on tietoa, että Hägglund istui syytettyjen penkille muiden joukossa, ja hänen asemansa armeijan ja Suomen valtion palveluksessakin on ollut nyt jo ex. Toinen vastaava komentaja lähti juuri kiireellä Arabiemiraatteihin. Hägglund tuskin on henkilö, jolla Trilateraalisessa komissiossa olisi kuitenkaan valtaa Suomen puolesta luvata aseapua?! Aikaisemminkin se oli ainakin pääministeri?! Onko tuollaisen avun lupaaminen siis nyt Kataisen hallussa?

Pengoin välillä, ja erään NWO-blogin mukaan kokoustaa mukana nämä henkilöt:
Suomesta mukana ovat Sitran yliasiamies Esko Ahon lisäksi Suomen pääministeri Jyrki Katainen, Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen median edustajana, Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ja entinen Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala Koneen hallituksen jäsenen roolissa sekä Sitran yliasiamies Esko Aho.
Jälleen löytyi puolustusvoimien parissa toiminut henkilö?! Ja hänestä tämän puolustusvoimien komentaja -tittelin lisäksi löytyi puolustusvoimien sivuilta tällainen tieto:
05.12.2001

21.12.2000 Kaskeala sotilasedustajaksi Brysseliin

Tasavallan presidentti on nimittänyt vara-amiraali Juhani Kaskealan puolustusvoimien amiraalin virkaan ajaksi 1.3.2001 - 30.9.2001 määräten hänet samalla mainituksi ajaksi sotilasedustajaksi Suomen pysyvään edustustoon Euroopan Unionissa ja edustustoon Natossa.
Wiki tietää hänen siirtyneen tämän jälkeen puolustusvoimien komentajaksi, jonka jälkeen hänen sanotaan peustaneen oman konsulttitoimiston, ketä ja mitä hän konsultoi?
Pauli Juhani Kaskeala (s. 26. heinäkuuta 1946 Kuopio) on eläkkeellä oleva suomalainen amiraali. Hän toimi Suomen puolustusvoimain komentajana 4. kesäkuuta 2001 – 31. heinäkuuta 2009.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Juhani_Kaskeala
Mutta Wiki ei tiedä mitään hänen Brysseli- tai Nato-keikastaan?! Miksi se on jätetty pois?!

Voi hyvä helvetti, ja samaan aikaan Suposta on selvinnyt, että he ihan sulassa sovussa ja salaisesti kokoustavat vapaamuurareissa!
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kuulkaa suomalaiset, minun huoleni teistä vain entisestään kasvaa, kun törmäsin tuolla sosiaalituki -keskustelussa jälleen totaaliseen tietämättömyyteen Euroopan tilanteesta.

Poliitikot eivät kerro sitä teille, he suojaavat nyt aivan kirjaimellisesti omaa selustaansa ja aseistettuja vartijoita vain lisätään, ja maan omia poliisi- ja armeijavoimia ajetaan vauhdilla alas. Tuolle kehitykselle emme voi edes äänestämällä mitään, mutta nyt on kyseessä jokaisen ihka oma, henkilökohtainen elämä. Syy miksi kirjoitan. En ole muuttamassa poliittista järjestelmää - en voisikaan - mutta vain tietämällä, yksittäinen kansalainen selviää jatkossakin. Kaikki hyväuskoinen hölmöily pitää nyt loppua ja kaikki rutina ja valittaminen ja epäkohtien kaivelu. Se olisi pitänyt tehdä jo 90-luvulla - nyt on jo myöhäistä.

Tämä on järkyttävää - ottakaa nyt helvetti vaikka sanakirja käteenne - tai googlekäntäjä ja tutkikaa, ajatelkaa ja penkokaa. Tai lukekaa edes sitä, mitä minä olen teille penkonut, niin aika säästyy. Tässä on kohta tosi kyseessä, jos ette nyt sivistä itseänne, niin teidät perii hukka. Tästä syystä otan nyt tähän jälleen EPP kansanpuolueesta. Suomeksi ette näitä tietoja löydä - sattuneesta syystä.

Tässä sivusto puolueesta, joka nyt johtaa kaikkea, joka on napannut vallan Eurooppa-neuvosto nimisenä, ja jolla on erityisoikeudet Lissabonin sopimuksen mukaan. Keskellä sivua on kartta - jota valitettavasti ei tähän voi kopioida - kaikista niistä maista, jotka he ovat jo valloittaneet (kuten toisessa ketjussa kirjoitin). Suomi tekee näistä maista poikkeuksen, koska Suomessa on sekä presidentti että pääministeri heidän miehiä. Tähteen maan kohdalla riittää, että heidän miehensä on vähintäin maassa pääministerinä.

http://www.epp.eu/index.asp

Tässä selostus Wiki-linkistä - mieletön määrä tekstiä, en voi kaikkea kopoida, lukekaa linkistä - kannattaa myös lukea EPP-sivuston historiaosio.
European People's Party

The European People's Party (EPP) is a centre-right European political party. The EPP was founded in 1976 by Christian democratic parties, but later it increased its membership to include conservative parties and parties of other centre-right perspectives.[1][2][3]
The EPP is the most influential of the European parties. It has been the largest party in the European Parliament since 1999, the European Council since 2002 and is also by far the largest party in the current European Commission. The President of the European Council and the President of the European Commission are both from the EPP. Many of the Founding fathers of the European Union were also from parties that would later form the EPP. Outside the EU, the party also controls a majority in the Parliamentary Assembly of the Council of Europe.
The EPP includes major parties such as the German Christian Democratic Union (CDU), French Union for a Popular Movement (UMP), Italian People of Freedom (PdL), Spanish People's Party (PP), and Polish Civic Platform (PO), but has member parties in almost all EU states. It has no member party in the United Kingdom, as the British Conservative Party do not agree with the EPP's federalist policies, and formed the Alliance of European Conservatives and Reformists.

History

According to its website, the EPP is "the family of the political centre-right, whose roots run deep in the history and civilization of the European continent and has pioneered the European project from its inception."[4]
The EPP was founded on 8 July 1976 in Luxembourg on the particular initiative of Jean Seitlinger and then Belgian PM, Leo Tindemans, who also became the first President of the party.

Kuva

Sauli Niinistö and Jyrki Katainen at an EPP summit in Helsinki

It’s to be noted though, that many political centre-right associations were already on the move since long ago and could be considered as EPP’s predecessors. For example the Nouvelles Equipes Internationales in 1946[5] or 1948,[6] via the European Union of Christian Democrats founded in 1965,[5] although it has been argued that it ultimately descends from the Secretariat International des partis démocratiques d'inspiration chrétienne founded in 1925.[6]
An important movement came in the late 1990s, when Finnish politician Sauli Niinistö, negotiated the merger of the European Democrat Union (EDU), of which he was President, into the EPP. In October 2002, the EDU ceased its activities after being formally absorbed by the EPP at a special event in Estoril, Portugal. In recognition of his efforts, Niinistö was elected Honorary President of the EPP in the same year.

EPP manifesto

As a central part of its 2009 campaign for the European elections, the EPP approved at the April Congress in Warsaw its 'Election Manifesto'. The EPP 2009 election manifesto calls for:
Otan Varsovan manifestistä vain tämän, merkittävän kohdan:
- lifelong learning and employment in order to create opportunities for everyone.

Organisaatiosta:

Since the EPP Congress of 2009 in Bonn, the presidency is formed by:
Wilfried Martens – President
Antonio Lopez-Isturiz White – Secretary-General
Peter Hintze – Vice-President
Michel Barnier - Vice-President
Antonio Tajani – Vice-President
Viktor Orbán – Vice-President
Mário David – Vice-President
Jacek Saryusz-Wolski – Vice-President
Corien Wortmann-Kool – Vice-President
Jyrki Katainen – Vice-President


EPP Presidency
Enda Kenny – Vice-President
Rumiana Jeleva – Vice-President
Ingo Friedrich – Treasurer
José Manuel Barroso – Ex-officio Vice-President
Herman Van Rompuy – Ex-officio Vice-President
Joseph Daul – Ex-officio Vice-President
Leo Tindemans – Honorary President
Sauli Niinistö - Honorary President
lifelong learning and employment=elinikäinen opiskelu ja työnteko

Katsokaa loput itse - historia tulee jo toisen maailmansodan ajalta - kyseessä on diktatuuri, jota he ovat luoneet siitä lähtien, ja kertovat olevansa koko EU-idean takana. Ilman EU:ta he eivät olisi saaneet napattua meitä . Jättimäinen systeemi, upeasti organisoitu ja johdettu, mutta sen luomisessa on käytetty hyväksi ihmisten totaalisen naiivia typeryyttä ja hyväuskoisuutta, ja täydelistä salailua - josta siis voimme syyttää poliitikkojamme. Soinin nimeä ette täältä löydä - mutta hän ei myöskään ole teille kertonut totuutta Euroopasta ja EU:sta.

Tutustukaa, olkaa hyvä! - Ja ihan oman itsenne takia, kun rytinä alkaa, niin te ette voi puolustautua millään hyväuskoisuudella, kun olen tässä koittanut tietoa jakaa linkkien kera ja mielinmäärin!

http://en.wikipedia.org/wiki/European_People%27s_Party

Kuva

Eikä ole mitään syytä olettaa, että kreikkalaiset ajattelisivat suomalaisista toisella tavalla kuin nimimerkki joey ajattelee kreikkalaisista. Tämän seurauksena meistä tulee suomalaisina kansakuntien vihollisia numero 1. Selittäkää siinä sitten, että ei me - kun ne poliitikot, Jyrki ja Sauli!

Viitaten manifestiin - on helppoa arvata, että heikko aines tullaan määrittelemään opiskelu/työnteko -kyvyn mukaan.

Vitsikö?
Viihde 16.4.2009

Suomi tuhotaan South Parkin jaksossa

Kuva

Amerikkalaisen South Park -animaatiosarjan uusimmassa jaksossa Suomi saa synkän lopun. Maailman suurvallat pommittavat maamme maan tasalle.

South Park -jakson polveilevassa juonessa otetaan muun muassa ensimmäinen yhteys avaruusolioihin. Asioiden mutkistuttua suurimpien maiden päättäjät haluavat yksissä tuumin hankkiutua eroon Suomesta ja pommittavat maamme maan tasalle.

South Parkin 13. kauden kuudes jakso nimeltään Pinewood Derby esitetiin Yhdysvalloissa keskiviikkona.

Suomessa Nelonen esittää myöhäisilloissa kuudennen kauden uusintajaksoja.

Lähteet: YLE Uutiset

http://yle.fi/uutiset/suomi_tuhotaan_so ... sa/5238478
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin