HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
annaanna

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

jokuvaan kirjoitti:Aika jännää, että nimimerkki "zem" jakaa paitsi kunnioittamansa nimimerkki "sisotalon" mielipiteet, myös tämän kielellisen fraseologian ja krjotushäröt (suomeksi: kirjoitushäiriöt) :mrgreen: . En vihjaile mitään, kunhan totean.
Ettet kumminkin vihjailisi erittäin umpiovelalla tavalla :shock: .
Olisin kovin kiinnostunut tietämään minkälaisella menetelmällä olet tutkimuksesi kahden nimimerkin viestien välillä suorittanut. Ettet päskänpuhujaksi profiloidu, niin selvitteletkö ja perusteletko "väitteesi" kakkelissa, tänne asiaketjuihinhan nää ei alkuunkaan kuulu. Sen saivat tuta myös viime yönä pariksi viikoksi bannatut nimimerkit Kuolema ja Rantakoski, jotka ainakin tähän ketjuun ovat viimeaikoina soopaa kirjoittaneet. Halusin tähän väliin historiakirjoitusta varten tuoda esiin nuo saadut bannit, jottei jää lukijoille tulevaisuudessa epäselväksi asiallisen ja asiattoman viestittelyn ero.

Poistun ja jätän teidät etsimään olennaista; kaikkien aikojen typerintä temppua ikinä, todistetta taustanauhateorialle.
jokuvaan
Agentti Scully
Viestit: 675
Liittynyt: La Huhti 24, 2010 5:59 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jokuvaan »

rantakoski kirjoitti:Joo, varmaan, ehkä, mutta perustavanlaatuinen ongelma on se ettei huppari tuota mitään inhimillisiä ääniä, vaikka hänen pitäisi, kuten kaksi muuta pääosassa olevaa. Oliko huppumies yli-inhimillinen? Varmaan luonnollisempi selitys on ettei huppumiestä ollut ollenkaan.


Niin, eräs nimimerkki tuossa ylempänä pitää häkenauhalta kuuluvaa hätää merkkinä tapahtumakuvausten paikkansapitävyydestä ja "huppumiehen" olemassaolosta. Anteeksi nyt (en siirry tämän takia kackeliin), mutta kyllä siinä huuli lentää kuin spitaalisten bileissä. Yksityiskohdista voi tietysti esittää tulkintojaan. Yksittäiset äänet - mankan rahinatkaan - eivät aukottomasti todista mitään. Mistäs me tiedämme, vaikka hätäkeskusvirkailija kuuntelisi hiljaisina hetkinään toisella korvalla Smithsejä 80-luvun mankkansa kuulokkeen vasemmasta korvanapista - ja laskisi napin aina puhelun tullessa pöydälle ja jättäisi nauhan pyörimään. Joo, ei. "Hand in glove"... Avoimin mielin, kuitenkin. Objektiivisesti :roll: .

Lapsen kirkaisu on kyllä raju, samoin AA:n nyyhkäisy kirkaisun jälkeen, mutta muuten puhelu ei herätä sellaista empatiaa, jonka toisten kokema tuska yleensä aiheuttaa. Uhrin kohtalo kyllä koskettaa, mutta hänen huutonsa vertautuvat mielessä litteroinnin teksteihin ja muuttuvat kuolinkamppailun äänistä tutkimuskohteiksi. Asiaa on kaluttu jo liian pitkään. Joka tapauksessa Jukka Lahti surmattiin raa´asti. Hän joutui kokemaan luonnottoman, kivuliaan ja epäoikeudenmukaisen kuoleman. Tekijä täytyy saada kiinni ja saattaa edesvastuuseen. (Yli) Puoli Suomea odottaa sitä ihmettä tapahtuvaksi.

Lapsen puhe on - mielestäni - teennäistä ja intensiteetiltään ja tunnekuvaltaan vaihtelevaa, samoin AA:n vuoroin "tekohysteerinen" ja vuoroin kylmän asiallinen replikointi. Kyse voi tietysti olla luonneseikoista, paniikista tai opitusta puhetyylistä. Lapsen näkee uhrina joka tilanteessa ja häntä käy sääliksi. Mutta mistä vahva epäluulo ja kylmyys AA:a kohtaan? Ennakkoasenteesta? Litteroinnin liiasta kertaamisesta? Taustanauhateorian tuputtamisesta? Lsh-tuomiosta? Niistäkin, mutta eniten nauhoitteen sekavuudesta, epäaidon ja turhan kuuluisista repliikeistä, äkillisistä volyymivaihteluista ja koko puhelun luonnottoman vaikeasta tulkinnasta; sen vaikeasta sovittamisesta reaalimaailman tapahtumiin. Tässä kohtaa ei pidä unohtaa sitä, että sovittamisessa on kyettävä selittämään myös puheen intensiteetin ja taajuuden äkilliset muutokset, taustalla olevat naksahdukset, vieteriäänet, paukahdukset ja kolinat sekä uskottava tapahtumakulku AA:n "pesuhuonekäynnin" ja käsienpesun osalta.

Sekä äiti että tytär kohdistavat nauhoitteella luonnottoman vähän puhettaan itse uhrille. "Iskä, älä kuale" taitaa olla ainoa uhrille epäilyksettä osoitettu huolenpidon tai välittämisen osoitus. Luulisi, että tositilanteessa isä tai puoliso olisi lähipiirin pääfokuksena: "Pärjääksä?", "Tarviiksä apuu?", "Sattuuks sua?", "Tuuksmä sinne?", "Jukka, Jukka!", "Jukka, oletko sä vielä hengissä?", "Isi, ne tulee ihan kohta!", "Poliisit ja ambulanssi on tulossa!" "Yritä kestää!" "Lyö sitä tappajaa!" "S--tanan veitsimies, mee pois!", "Häivy hullu tappaja!", "Ala vetää!". Ei olisi mitään syytä vältellä "tappaja"-sanan käyttöä ja tyytyä muutamaan "Mitäkö!", "Pitääkö!" tai "Lopeta!"-ilmaukseen. Ilmausten kohde jää nyt erittäin epäselväksi. Onko sanat osoitettu uhrille?

Auer kysyy lapseltaan: "Oliks se mies viel siel?". Veikkaan, että aika moni muu äiti olisi pitänyt lapsensa visusti poissa tapahtumapaikalta. Jos lapsi kuitenkin kulkisi kohti vaaraa, äiti juoksisi perään hätäkeskusvirkailijasta välittämättä ja repliikit olisivat jotakuinkin: "Hei, älä mee sinne, tuu äkkii pois!". "Kulta pieni!" "Näkyikö isiä?", "Oliks isi kunnossa?" - ja vasta sitten: "Oliks se tappaja viel siel?". Lisäksi rakastava puoliso uhraisi vaikka henkensä auttaessaan puolisoaan. Menisi väkisin väliin yhä uudestaan ja uudestaan. Menisi, vaikka saisi itse puukosta. Pitäisi rakastaan sylissä ja yrittäisi suojella. No, lapsia pitää tietysti ajatella - se selittää ehkä varovaisuutta takkahuoneen suhteen. Mutta lasten hyvää ajatteleva äiti ei lähettäisi lastaan potentiaaliseen surman suuhun eli "huppumiehen" reviirille tarkastamaan tilannetta eikä pelkäisi lasinsiruja jaloissaan, kun mies on - mahdollisesti, muttei varmuudella - kuollut. AA on pelottavan varma miehensä kohtalosta. "Nyt hiljeni". Nauhoitteessa ja tilanteessa on vedätyksen maku.

Pitäisi keskittyä olennaiseen (ja umpiovelat terveiset annaannalle): siihen, mistä rantakoski kirjoittaa. Onko paikalla "huppumies"? Ei ole. Näkyykö merkkejä taustanauhoitteiden käytöstä? Kyllä näkyy. Kohta ennen kahden sekunnin mykistystä on täynnä frekvenssipiikkeinä näkyviä pysäytyksiä, eritaajuuksisia ääniä, alkavaa ja päättyvää kohinaa ynnä muuta. Viivamaisia vaakafrekvenssejä en saanut näkyviin, mutta piikit näkyvät, samoin rahinat. Rahinat (tai kohinat) kuuluvat selvästi. Alpo laittoi niistä ystävällisesti aiemmin joitain tarkempia kohtia, joita voi kertailla ja hidastella luupilla ja joista voi lähteä eteenpäin tutkimaan. Rahina lakkaa kahden sekunnin mykistyksen jälkeen jatkuakseen myöhemmin. Kummasti niitä outoja sanoja ja repliikkejä tulee juuri niissä kohdissa, joissa kohina on päällä.
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annijatta »

Olipa jokuvaanin teksti tällä kertaa kuin omista näppäimistäni lähtöisin. Ei ole mitään poisotettavaa, mutta lisäisin vain ne vertailut Annelin kuulusteluihin ja tytön kuulemisiin. Tämä tekee vielä oman osansa häkepuhelun uskottavuudelle.
Vajaan viiden minuutin aikana tunnetilat vaihtuvat liian nopeasti, luonnottoman nopeasti kauhun parkaisusta, välinpitämättömään joo se lähti jne... ei jaksa enää :wink:
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
Harpo

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Harpo »

Vielä kerran, varmuuden vuoksi, rautalangasta vääntäen.
Se ylimääräinen, tasainen kohina. Se kuuluu:
A) VAIN silloin, kun kuuluu myös Jukan ääntelyä?
B) AINA silloin, kun kuuluu myös Jukan ääntelyä?
Jos nämä molemmat lauseet toteutuvat, silloin:
A) Jokin tekniikka-asia puhelun nauhoitukseen liittyen muuttuu aina, kun taustalle tulee tarpeeksi kovaa ääntä.
B) Käytössä on etukäteisnauhoitus, josta Anneli (tai lapsi) soittaa sopivissa väleissä Jukan huutoa uskotellakseen, että tämä on elossa.
Mikään sattumanvarainen laite, kuten jääkaappi tai pakastin, ei titenkään toimisi noin.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Tytöllä oli käytössään kannattava (jossa ei ollut internettiä, Jukan vanha työpaikan kone). Jos äänite on ollut siinä? CD:llä. Minun tuonaikanen kannettava compaq ainakin oli varsinainen hurisija, ihan sama mitä sillä soitteli tai ei soitellut, koneen hurina (tuuletin?) kuului aina. Rasittava.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Tara --mulle tuli lapparin tuuletin mieleen myos -- aani-immeiset eivat ottaneet kantaa kun kysyin pari sivua taaksepain. Jossain vanhassa Toshiba Satellitessa oli vanhoilla paivillaan (polya?) aika lahella samankorkuinen arsyttava tuuletinaani kuin mita nuo love frequency (528 hz) aanitteet ovat youtubessa. (Ma en muuten pystynyt kuuntelemaan niita kuin hetken -- aani on minusta kaikkea muuta kuin miellyttava ja rakastavia ajatuksia synnyttava. )

Joissain lappareissa kovalevyn pyorimisen (ja CD:n) kuulee myos selvasti mutta oletan, ettei sellainen aani nakyisi suorana viivana.

Harpon kysymyksen toistan, ettei hautaudu: kuinka tarkasti tuo 527-530 hz hurina liittyy Jukan aaneen?
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Minulle tuon äänitaajuuden härö tuo mieleen auki jääneen ilman yhteyttä olevan puhelinlinjan. Tiedä mitä merkitystä mutta ihan selkeä mielikuva.
Woland
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Loka 01, 2008 1:02 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Woland »

ulkosuomalainen kirjoitti:Tara --mulle tuli lapparin tuuletin mieleen myos -- aani-immeiset eivat ottaneet kantaa kun kysyin pari sivua taaksepain. Jossain vanhassa Toshiba Satellitessa oli vanhoilla paivillaan (polya?) aika lahella samankorkuinen arsyttava tuuletinaani kuin mita nuo love frequency (528 hz) aanitteet ovat youtubessa. (Ma en muuten pystynyt kuuntelemaan niita kuin hetken -- aani on minusta kaikkea muuta kuin miellyttava ja rakastavia ajatuksia synnyttava. )

Joissain lappareissa kovalevyn pyorimisen (ja CD:n) kuulee myos selvasti mutta oletan, ettei sellainen aani nakyisi suorana viivana.

Harpon kysymyksen toistan, ettei hautaudu: kuinka tarkasti tuo 527-530 hz hurina liittyy Jukan aaneen?
Noista taajuuksellisista hurinoista sen verran että niiden aihauttajasta tai aiheuttajista ei ole helppoa saada varmuutta, ainakaan ilman todella syvällisiä rekoja. Tuulettimet yms. sähkömoottorit voivat niitä aiheuttaa. Mutta muistakaa edelleen että se kohina mikä siellä kovenee Jukan äänien kanssa synkassa (hurinoiden seassa) ei voi johtua mistään tuollaisesta. Tuulettimen ääni itsessään on mielestäni kovin erilaista kuin se miltä nuo hurinat ja pörinät kuulostavat. Tarkoitan että jos puhelin poimisi häiriötä läheisestä tuulettimesta, kuulisimme myös tuulettimen äänen, emme ainostaan niitä sähköisiä häiriöitä, tai näin ainakin päättelisin :)
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Ah joo -- nuo rakkauden frekvenssien kuuntelemiset ilmeisesti tyhjensi paan sen verran, etta meni kuullut ja nahdyt kohinat ja hurinat sekaisin.

Vahan tulee ne tarinan kuusi sokeaa ja norsu tasta keskustelusta mieleen -- vain omalta osalta siis. :-)

http://actuspurunen.blogspot.com/2006/1 ... ntoja.html
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
zem
Rico Tubbs
Viestit: 1239
Liittynyt: Pe Marras 16, 2012 4:41 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja zem »

rantakoski kirjoitti:Joo, varmaan, ehkä, mutta perustavanlaatuinen ongelma on se ettei huppari tuota mitään inhimillisiä ääniä, vaikka hänen pitäisi, kuten kaksi muuta pääosassa olevaa. Oliko huppumies yli-inhimillinen? Varmaan luonnollisempi selitys on ettei huppumiestä ollut ollenkaan.


Auerin kuulusteluissa jankutettiin, että Häkenauhan perusteella ”ulkopuolista
ei ollut”:

”Puhelun ( näyte 26 ) taustalta ei ei kuulu ulkopuolisen ääniä
(puhetta, kamppailua uhrin kanssa, lasin päällä kävelyä, poistumista jne )”

”- mahdollisen ulkopuolisen henkilön puhetta tai mitään muutakaan ääntelyä ei ole kuultavissa
äytteellä 26 Miten kommentoit tätä?”

”Krp:n lausunnon mukaan myös ulkopuolisia ääniä ei kuulu.
Miten selität tämän?”

” Lausunnossa on maininta, ettei hätäkeskuspuhelun äänitallenteellla kuulu ulkopuolisen henkilön ääniä.Tällä tarkoitetaan mm. ulkopuolisen puhetta, askelten ääntä, kamppailun ääniä, hakkaamisen ääniä, poistumisääniä rikotun lasiaukon kautta. Tyttäresi Axxxx: ja poikasi Axxxx eivät myöskään ole kuulleet tapahtuma-aikaan ulkopuolisten ääniä.
Onko näin, ettei asunnossa ole ollut puhelun aikana tai ennen sitä ketään ulkopuolista?”

Jne jne jne jne.....

Kun nyt ULKOPUOLISEN ÄÄNIÄ ON NAUHALTA KUULTAVISSA, pitäisi varmaan muotoilla
(joku esitti, että KO:ta varten isätutkintaa voidaan tehdä) kysymykset uudelleen:


”- mahdollisen ulkopuolisen henkilön aiheuttamaa ääntä on selvästi kuultavissa
näytteellä 26. Talossa ei kuitenkaan ollut ketään ulkopuolista. Miten kommentoit tätä?”

” Hätäkeskuspuhelun äänitallenteellla kuulu ulkopuolisen henkilön ääniä. Tällä tarkoitetaan mm. ulkopuolisen askelten ääntä, kamppailun ääniä, hakkaamisen ääniä, poistumisääniä rikotun lasiaukon kautta.
Onko kuitenkin niin, ettei asunnossa ole ollut puhelun aikana tai ennen sitä ketään ulkopuolista?”

Eli JATKETAANKO TÄTÄ ABSURDIA NÄYTELMÄÄ muistuttavaa vatvomista ?
Tähän ei vain tarvita Kafkaa, ihan kotoperäisin voimin tätä hämmennetään :)

JA MITÄ - VOLYYMIN NOSTAMISTA nauhan yksityiskohdan selkeyttämiseksi
paheksutaan -- c´maan!
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annijatta »

Mitkä on pointtisi? Jäi vähän epäselväksi. Olit lainaillut joitakin pätkiä epäillyn kuulusteluista. Huom vastaukset unohtuivat!!!
Sitten taas olit jättänyt pois joitakin sanoja samoista kuulusteluista ???
Ja täten luomasi kafkamaisen vaikutelman analysointiin haet valssille.
Miten olis Dostojevskin Idiootin mukainen käsikirjoitus.
Onkos tuttu Vladimir Vysotskij ja Valhe ja Totuus
Löytyy tuubista Turkka Mali laulaa
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
zem
Rico Tubbs
Viestit: 1239
Liittynyt: Pe Marras 16, 2012 4:41 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja zem »

annijatta kirjoitti:Mitkä on pointtisi? Jäi vähän epäselväksi. Olit lainaillut joitakin pätkiä epäillyn kuulusteluista. Huom vastaukset unohtuivat!!!
Sitten taas olit jättänyt pois joitakin sanoja samoista kuulusteluista ???
Ja täten luomasi kafkamaisen vaikutelman analysointiin haet valssille.
Miten olis Dostojevskin Idiootin mukainen käsikirjoitus.
Onkos tuttu Vladimir Vysotskij ja Valhe ja Totuus
Löytyy tuubista Turkka Mali laulaa
Kiitos kysymästä, kaikki ovat tuttuja - Idiootti erityisen rakas
(ajattelin ensin ottaa nikikseni Myshkin....)

Pointti oli lähinnä se, että kun Häke-nauhan kohtaa
0:42.20 - 0:54.30 voimistaa (valinta) noi kaksikymmentä
desibeliä niin, että ei välitä puheen säröytymisestä,
kuulee selvät raskaat askeleet.

Tähän nähden mielestäni taustahurinoiden kunnioitettava tutkiminen
tulkosineen todistusarvoltaan promillen luokkaa.

TJEU!
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annijatta »

zem kirjoitti:
annijatta kirjoitti:Mitkä on pointtisi? Jäi vähän epäselväksi. Olit lainaillut joitakin pätkiä epäillyn kuulusteluista. Huom vastaukset unohtuivat!!!
Sitten taas olit jättänyt pois joitakin sanoja samoista kuulusteluista ???
Ja täten luomasi kafkamaisen vaikutelman analysointiin haet valssille.
Miten olis Dostojevskin Idiootin mukainen käsikirjoitus.
Onkos tuttu Vladimir Vysotskij ja Valhe ja Totuus
Löytyy tuubista Turkka Mali laulaa
Kiitos kysymästä, kaikki ovat tuttuja - Idiootti erityisen rakas
(ajattelin ensin ottaa nikikseni Myshkin....)

Pointti oli lähinnä se, että kun Häke-nauhan kohtaa
0:42.20 - 0:54.30 voimistaa (valinta) noi kaksikymmentä
desibeliä niin, että ei välitä puheen säröytymisestä,
kuulee selvät raskaat askeleet.

Tähän nähden mielestäni taustahurinoiden kunnioitettava tutkiminen
tulkosineen todistusarvoltaan promillen luokkaa.

TJEU!
Niin se ei vielä kerro muuta kun sen että askeleet kuuluu. Talossa oli viisi hengissä olevaa henkilöä ja yksi hengetön. Hengettömän askeleet ne eivät voineet olla, eivätkä henkiolennon, koska henkiolennoilla ei ole materialistista fyysistä kroppaa, joten askeleitakaan ei voi täten kuulua. Veikkaisin rouva Aueria A1, A2, A3 ja A4.
A3ja A4:kin ovat varteenotettavia kandidaatteja, koska ääntä täytyy voimistaa kuullakseen askelten äänet. Ja onhan vielä sekin vaihtoehto että tulevat siltä taustanauhalta.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
Avatar
Arse Nelupin
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: La Elo 11, 2012 10:28 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Arse Nelupin »

zem kirjoitti:Pointti oli lähinnä se, että kun Häke-nauhan kohtaa
0:42.20 - 0:54.30 voimistaa (valinta) noi kaksikymmentä
desibeliä niin, että ei välitä puheen säröytymisestä,
kuulee selvät raskaat askeleet.

Tähän nähden mielestäni taustahurinoiden kunnioitettava tutkiminen
tulkosineen todistusarvoltaan promillen luokkaa.
Promille kuvaa hyvin myös sitä todennäköisyyttä, että äänet jotka kuuluvat 0:42.20 - 0:54.30, olisivat ulkopuolisen askelista lähtöisin.

Kohinasta, äänenvoimakkuudesta ja niiden vaihteluissa merkillepantavaa on se, että ne ovat kaikki yhteydessä keskenään. Kun kohina voimistuu, voimistuu myös taustalta kuuluvat äänet. Merkillepantavaa on myös se, että silloin voimistuu myös kulloinkin puhelimessa olijan äänet. Esimerkkinä vaikkapa kohta 1:16.37. Kohina voimistuu, Jukan äänet kuuluvat paremmin ja Annelin hengitys luuriin kuuluu paremmin. Vastaavasti kohinan vaimentuessa, vaimenee koko muukin äänimaailma samassa suhteessa. Eli kohina ei todista taustanauhoituksen olemassaoloa.

Se mistä tämä "gainin" vaihtelu johtuu, on mysteeri ja ilmeisesti sellaiseksi jää, ellei joku analogisesta puhelintekniikasta enemmän tietävä meitä tiedollaan häikäise.
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

zem kirjoitti: Pointti oli lähinnä se, että kun Häke-nauhan kohtaa
0:42.20 - 0:54.30 voimistaa (valinta) noi kaksikymmentä
desibeliä niin, että ei välitä puheen säröytymisestä,
kuulee selvät raskaat askeleet.


Mietitääs tätä nyt vielä. Kuulen nuo tahtiäänet ihan selvästi, mutta kuitenkaan ne ei sovi huppiksen askelääniksi. Liian tasatahtisia, ja jos ne juuri ennen iskua/iskuja tapahtuisi, niin siinä tapauksessa ne olisi suoritettu 'lennosta'. Ei hyvä! Ja missä hän kävelisi? Ei siellä takkahuoneessa ole tilaa.
Sitäpaitsi oikeat iskuäänet kuuluvat Lahden valituksen lomassa n 0:56 alkaen, ja ne nimeenomaan sopivat aidosti iskuiksi, ei joksikin oudoiksi kolahduksiksi.
Voisitko perustella kuvaesityksillä väittämääsi zem. Minun mielestäni ne ovat Annelin sydämen ääniä. Näitä samoja kuuluu vielä hetki myöhemmin, ennen Lahden "Tuu joota".

Mulla on tapana uskoa vain itseäni ja tässä tapauksessa korviani ja siihen että äänien pitää sopia myös tapahtumaan (terveisiä tällä lauseella Wolandille).

Ja ei tarvitse ottaa nokkiinsa tästä zem..

Ja Woland ja Alpo myös antamaan oma mielipiteensä näistä tahtiäänistä (Etkö sinäkin Woland voisi kuvallisestikin perustella esityksiäsi..)

Jooh, todennäköisesti Woland tulee perustelemaan että ne äänet on kasettinauhurin kelauksesta kun nauha on loppu ja se lyö tyhjää... Ja Alpo taas että se on metronomin tikitystä.
No vitsi, älkää tekään ottako nokkiinne....
Viimeksi muokannut turumurre, Ti Marras 20, 2012 2:59 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin