60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Johnny Hardcore
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:34 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Johnny Hardcore »

Entäpä jos uhrilla on (kenties kirjaimellisesti) luurankoja kaapissaan? Dextermaisesti joku on sitten ottanut oikeuden omiin käsiinsä, poika ollut vain sattumalta paikalla, siivottu kylppäriin olemaan poissa tieltä. Mielikuvitus hippasen laukkaa, mutta tämäkin voisi omalta osaltaan selittää "elämälle vieraat piirteet" ja "muut uhrit". Olen alusta asti ihmetellyt mitä tässä tarkoitetaan "muilla uhreilla" kun kuitenkin AA on ainoa joka tässä tapauksessa on henkensä joutunut kyseisenä iltana heittämään. Jotenkin en jaksa uskoa, että uhrilla viitattaisiin tässä tapauksessa muuhun kuin kuolleeseen henkilöön, joten sidottu poika ei omassa ajatusmallissani riitä täyttämään uhrin tunnusmerkkejä. Mikäli kieli on napsaistu poikki niin se tietysti hieman muuttaa jo asiaa. Jäätävä keissi kaikenkaikkiaan, sai itseni reggaantumaan minfoon.

nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Johnny Hardcore kirjoitti:Entäpä jos uhrilla on (kenties kirjaimellisesti) luurankoja kaapissaan? Dextermaisesti joku on sitten ottanut oikeuden omiin käsiinsä, poika ollut vain sattumalta paikalla, siivottu kylppäriin olemaan poissa tieltä. Mielikuvitus hippasen laukkaa, mutta tämäkin voisi omalta osaltaan selittää "elämälle vieraat piirteet" ja "muut uhrit". Olen alusta asti ihmetellyt mitä tässä tarkoitetaan "muilla uhreilla" kun kuitenkin AA on ainoa joka tässä tapauksessa on henkensä joutunut kyseisenä iltana heittämään. Jotenkin en jaksa uskoa, että uhrilla viitattaisiin tässä tapauksessa muuhun kuin kuolleeseen henkilöön, joten sidottu poika ei omassa ajatusmallissani riitä täyttämään uhrin tunnusmerkkejä. Mikäli kieli on napsaistu poikki niin se tietysti hieman muuttaa jo asiaa. Jäätävä keissi kaikenkaikkiaan, sai itseni reggaantumaan minfoon.
Oli sinun käsityksesi siitä kuka on tai ei ole uhri ihan mikä vaan niin pelkästään se, että poika on teipattu kiinni ja teltetty kylpyhuoneeseen on rikos ja poika siinä rikoksen uhri. (vapaudenriisto) Lain puitteissa siis. Lisätään tähän mahdollinen väkivalta ennen teippausta (lievä pahoinpitely) niin on jopa ainakin kahden rikoksen uhri.

Ilmauksessa "useampi uhri" ei siis ole välttämättä mitään ihmeteltävää eikä siihen liity mitään valtavan salaperäistä ja jännittävää. Ainakin kaksi uhria meillä on suurella todennäköisyydellä tiedossa jo.

Villikin spekulointi toki on tervetullutta mutta koitetaan muistaa että poliisi tuntee lain ja määrittelee mm uhrin lain perusteella, ei niin että "kun toi nyt tapettiin ja toi vaan hakattiin niin ei se mikään uhri oo".

CPO
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: To Maalis 18, 2010 1:23 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja CPO »

Vaikuttaa hieman pudonnen hanska lätäkköön täällä… eiköhän tämän taustalta paljastu suhteellisen normaali henkirikos. Poliisin mukaan tapahtumien kulku on saatu selville, ja toisen uhrin puhuttamisessa lienee saatu myös osviittaa motiivista ja tekijästä. Tiedottamisen aika tulee kun tulee.

Tuo poliisin tiedottamisen tyyli voinee kuvata, että tämä rikos ei sovi heidän perinteiseen suomalaiseen henkirikosprofiiliin.
Esim.
- Surmaajalla on ollut ampuma-ase, mutta se ei ole surmaväline. On mahdollisesti käytetty terä- ja/tai lyömäasetta (tulee huomioida, että sisään pääsyn varmistamiseksi on saatettu käyttää käsiaseen jäljitelmää)
- Uhri on sidottu mikä viittaa siihen, että surmaaminen ei ole ollut ensimmäinen tarkoitus
- Mahdollisesti raaka tunneperäinen surma, mutta teippaamisineen ja toisen uhrin käsittelyn osalta järjestelmällinen suoritus
- Surman ajankohta ei vaikuta harkinnallisesti parhaalta mahdolliselta, mutta teko vaikuttaa harkitulta

Timppa
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:43 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Timppa »

Mat-Lock kirjoitti:Jos tekijä olisi tiedossa, niin ihan varmasti etsintäkuulutus naamakuvineen olisi julkaistu.
Itselleni tuli mieleen, että epäilty olisi poliisin seurannassa, jotta kaikki rikokseen osalliset saataisiin kiinni. Siksi tässä vaiheessa ei kannata liian tarkkoja tuntomerkkejä levittää.
* Älä ruoki trollia! *

ifi
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ti Syys 25, 2012 2:00 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja ifi »


elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Koiran olisi pitänyt olla todella pitkään nälässä, jotta se isännälleen mitään tekisi. Ihan mahdoton ajatus, että koira olisi mitään tehnyt. Ja eikös se ole jäänyt epäselväksi onko mitään koiraa olemassakaan.

roger
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Marras 20, 2012 3:30 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja roger »

P***ä (kiinteistö-kaupat, kylpylän projekti), V*****ki (Casinon projekti). Itänaapurin rahavirta / rahapesu. Hommassa on ehkä muitakin lakimiehiä ym. vaikuttavia henkilöitä. Jotain mini pilalle ja todellinen työantaja on tehnyt varoitus. Eli tilannut murhan. Todella iso raha ja salaliitto? Voi olla näinkin.

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2788
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

ifi kirjoitti:Tämä koira liittyy tähän varmasti isommalti!

Mitenkäs koiralle maistuu ihmisenliha? :shock:
Paska trollaus. Voin vuosikymmenien kokemuksella koiraharrastajana kertoa, että laumanvartija syö laumaansa uhkaavan tilanteen havaitessaan ihan muuta kuin isäntäväkeään.
Kyseisen tyyppisillä koirilla menee todelliselta uhalta laumaansa suojellessaan aivot ns. "off asentoon" ja melko usein normaali laumanvartia menee päälle luonnostaan niin kauan kuin henki pihisee.
Se on jalostettu siihen. Sama juttu eräiden työlinjaisten palveluskoirien kanssa.
Kun se määrätty kiihko työntää koiran täyteen adrenaliinia, niin silloin mennään tappiin asti.
Nyt en puhu mistään nykyisistä perhekoiraksi jalostuksella tasoitetuista sakuista, belkkareista tai doppereista ym, joilla on vähemmän ruutia kuin jäniskoirassa, vaan ihan työlinjan luonteella olevista koirista.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Elvis
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 9:21 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Poliisi tiedotti perjantaina lisää asianajajan surmaajasta. Poliisi kaipaa havaintoja tekijästä erityisesti bussimatkustajilta.

Poliisi etsii edelleen Kotkassa asianajajan murhasta epäiltynä nuorta mieshenkilöä.

Mies on normaalivartaloinen tai hoikka. Pituudeltaan hän on ilmeisesti hieman yli 180 cm. Epäilty on ollut tekohetkellä naamioituneena. Hänellä on ollut kasvojen suojana huivi tai vastaava vaatekappale.

Miehellä on mahdollisesti ollut tekopaikalta poistuessaan mukanaan Citymarketin muovikassi.

Poliisi on edelleen kiinnostunut kaikista torstaina 15. marraskuuta kello 20-24 aikaan tehdyistä havainnoista tuntomerkkeihin sopivasta miehestä. Poliisille voi ilmoittaa myös kaikista Marinmäentien tuntumassa ajankohtana liikkuneista muistakin henkilöistä tai ajoneuvoista, joita ei alueella yleensä nähdä.

Marinkylän ja Tavastilan alueella Marinmäentien tuntumassa busseilla liikkuneita pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin, jos heillä on havaintoja epäillyn tuntomerkkeihin sopivasta henkilöstä.

Erityisesti Vanhaa Haminantietä (tie 170) matkustaneet ja sillä alueella liikkuneet ovat saattaneet nähdä epäillyn.

Tietoja voi ilmoittaa puhelimitse numeroihin 040 545 3305 tai 040 580 2021 tai sähköpostilla [email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112 ... 3_uu.shtml

Kaela
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Elo 30, 2011 12:41 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Kaela »

^Dodiin, nyt vihdoinkin saatiin hiukan lisää informatiota tekijästä ja hänen mahdollisesta liikkumisestaan.

Laittelin tänne jo aikaisemmin viestiä, mutta liekö katosi bittiavaruuteen tai sitten postitin sen vahingossa jonnekin muualle. Anyhow, mielenkiinnolla seuraan tätä(kin) juttua ja sen etenemistä. Aikaisemmassa kadonneessa viestissäni jo ilmaisinkin sen mielipiteeni ja toivomukseni, että toivottavasti tästä tapauksesta ei tule mitään Ulvila 2:sta, sillä Ulvila 1:ssäkin on ollut kestämistä poliisien töppäilyineen. Eli toivottavasti nyt on ne parhaat poliisisetät olleet asialla jo ensimmäisenä.

Tekotavasta täällä on ollutkin varsin monta mielipidettä, tuo jonkun aikaisemmin mainitsema pojan kielen leikkaaminen oli kyllä aika mauste makusteltavaksi. Kamala ajatella koko asiaa.

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Miettikääs tätä juttua minkä raapustan ja pohtikaa...

Mulla ei mee jakoon tässä jutussa se, että miten yks hoikahko nuorimies voi hoidella kaksi tyyppiä 6-0.
Jäin pohtimaan, että kun tää tyyppi on tullu sisään ja alkanu poikaa hoidella niin eikö isä ole lainkaan ollut ajan hermolla. Jos vaikka onkin ollut ampuma-ase tahi joku astalo mukana niin kokeileppa teipata kaveri tuoliin ja uhata samalla aseella. Jotenkin tuntuu että sitä hengen ollessa uhattuna taistelee niin kauan kuin voi.

Missä isä oli silloin kun poikaa teipattiin?
Istui tietsalla? Aika äkkiä sitä normipoppoossa tulee miettineeks että mitäs toisaalla tapahtuu jo ovikello on soinut ja sen jälkeen on hiljaista.

Anteeks kaikki ja poikakin (jos syytön on), mutta mä en nää tässä oikeen muuta vaihtoehtoa kuin sen, että pojalla on osuutta asiaan.
Jos poika olisikin tiennyt että perintä saattaa tulla (huumeet) niin kai hän olisi osannut varautua tai varottaa isäänsä mahdollisesta uhasta.


Tällä hetkellä paljon paremmin kuvioon sopii se, että poika on laskenut "kaverinsa" sisälle ja ovat yhdessä hoidelleet isän syystä tai toisesta.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Tässä keskustelussa (jossain) oli uutinen, missä muistaakseni poliisi (vai oliko Iltapulun lähde..?) sanoi, että toinen uhreista on avittanut surmaajaa teipeissä.
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.

taneliii
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Touko 05, 2009 5:28 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja taneliii »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Miettikääs tätä juttua minkä raapustan ja pohtikaa...

Mulla ei mee jakoon tässä jutussa se, että miten yks hoikahko nuorimies voi hoidella kaksi tyyppiä 6-0.
Jäin pohtimaan, että kun tää tyyppi on tullu sisään ja alkanu poikaa hoidella niin eikö isä ole lainkaan ollut ajan hermolla. Jos vaikka onkin ollut ampuma-ase tahi joku astalo mukana niin kokeileppa teipata kaveri tuoliin ja uhata samalla aseella. Jotenkin tuntuu että sitä hengen ollessa uhattuna taistelee niin kauan kuin voi.

Missä isä oli silloin kun poikaa teipattiin?
Istui tietsalla? Aika äkkiä sitä normipoppoossa tulee miettineeks että mitäs toisaalla tapahtuu jo ovikello on soinut ja sen jälkeen on hiljaista.

Anteeks kaikki ja poikakin (jos syytön on), mutta mä en nää tässä oikeen muuta vaihtoehtoa kuin sen, että pojalla on osuutta asiaan.
Jos poika olisikin tiennyt että perintä saattaa tulla (huumeet) niin kai hän olisi osannut varautua tai varottaa isäänsä mahdollisesta uhasta.


Tällä hetkellä paljon paremmin kuvioon sopii se, että poika on laskenut "kaverinsa" sisälle ja ovat yhdessä hoidelleet isän syystä tai toisesta.
"Tunkeutuja sitoi uhrinsa pakkausteipillä ja myös pakotti ainakin toisen heistä auttamaan teippaamisessa. Murhaaja sulki sidotun pojan kylpyhuoneeseen." ( http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112 ... 3_uu.shtml )

Pimpom -> Poika avaa oven -> Ase esille -> Paikannetaan isä -> Laitetaan poika teippaamaan/sitomaan/mitä lie -> Poika kylpyhuoneeseen jumiin -> 1 vs 1. Aseistettu ulkopuolinen vs. 60- vuotias, sidottu, aseeton mies.
"Whenever I’m about to do something, I think, ‘Would an idiot do that?’ And if they would, I do not do that thing."

LeaSommer
Hetty Wainthropp
Viestit: 488
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Miettikääs tätä juttua minkä raapustan ja pohtikaa...

Mulla ei mee jakoon tässä jutussa se, että miten yks hoikahko nuorimies voi hoidella kaksi tyyppiä 6-0.
Jäin pohtimaan, että kun tää tyyppi on tullu sisään ja alkanu poikaa hoidella niin eikö isä ole lainkaan ollut ajan hermolla. Jos vaikka onkin ollut ampuma-ase tahi joku astalo mukana niin kokeileppa teipata kaveri tuoliin ja uhata samalla aseella. Jotenkin tuntuu että sitä hengen ollessa uhattuna taistelee niin kauan kuin voi.

Missä isä oli silloin kun poikaa teipattiin?
Istui tietsalla? Aika äkkiä sitä normipoppoossa tulee miettineeks että mitäs toisaalla tapahtuu jo ovikello on soinut ja sen jälkeen on hiljaista.

Anteeks kaikki ja poikakin (jos syytön on), mutta mä en nää tässä oikeen muuta vaihtoehtoa kuin sen, että pojalla on osuutta asiaan.
Jos poika olisikin tiennyt että perintä saattaa tulla (huumeet) niin kai hän olisi osannut varautua tai varottaa isäänsä mahdollisesta uhasta.


Tällä hetkellä paljon paremmin kuvioon sopii se, että poika on laskenut "kaverinsa" sisälle ja ovat yhdessä hoidelleet isän syystä tai toisesta.
En oikein tajua, miten tämä yhtälö murhaaja vastaan kaksi miestä on niin vaikea ymmärtää. Kyllähän joskus joku hullu on lahdannut useammankin ihmisen kerralla. Vaikka Norjassa ;)

Mikä tässä kuviossa on niin vaikea ymmärtää? Ovikello soi. Oletetaan että poika menee avaamaan. Poikaa uhataan esim. aseella ja käsketään pysyä hiljaa. Tuskin sinä ensimmäisenä lähtisit tekemään vastarintaa, jos sua osotettais pyssyllä keskelle otsaa.
Tämän jälkeen joko
a) poikaa uhataan aseella ja poika sitoo isän. Isä ei uskalla tehdä vastarintaa, koska pelkää että muuten poika ammutaan. Tai sitten
b) poikaa uhataan aseella ja isä näkee tämän. Isälle sanotaan, että poika kuolee, jos et sido poikaa tällä teipillä tähän tuoliin. Isä tekee työtä käskettyä, koska pelkää erityisesti pojan hengen edestä.
Kuinka moni teistä oikeasti uskaltaisi tehdä vastarintaa, jos teidän lapsi/vaimo/mies uhattaisiin tappaa aseella. Siinä kun kuitenkin aina on se mahdollisuus, että tämä mies onkin vaikkapa tullut "vain" ryöstömielessä ja sitoo siksi asukkaat, eikä olekaan tullut murhausmielessä. Siis tarkoitan sitä, että voihan se huppupää olla sanonut, että tämä on ryöstö, nyt sidot poikasi tuonne kylppäriin. Ja sitten kun poika on sidottuna, niin sitten selviää huppupään todellinen tarkoitus.

Mutta mutta. Mua ihmetyttää kaikista eniten se, että miksi sitomiseen on käytetty teippiä? Siis eikö teippi ole aika amatöörimäistä, koska teippiin jää AINA kuituja DNA:ta yms. Siis jos ajatellaan, että tarkoitus ei ole jäädä kiinni, niin miksi käyttää teippiä, miksei käytä esim. nippusiteitä, joihin jää kamaa varmaan paljon vähemmän. Jotenkin siis tuntuu siltä, että ei tämä ainakaan minkään ihan ammattitappajan tekosia ole, koska teipissä on mielestäni liian suuri mahdollisuus jättää liikaa omaa DNA:ta paikalle.

Mun mielestäni noi homosteluhommat kuulostaa aika utopistisilta. Samoin minusta kuulostaa aika utopistiselta, että poika olisi jotenkin mukana murhassa. Toki voi olla niin, että poika on kohde, mutta en jaksa uskoa että tämä olisi hänen "tekosiaan". Jos tämä olis pojan tekosia, niin miksi siihen tarvittais ulkopuolinen? Siksikö että poika saadaan lavastettua uhriksi sitomalla hänet kylppäriin. EIköhän nää poliisit ole jo sen verran oppineet, että ovat ottaneet ja löytäneetkin ulkopuolista DNA:ta tuolta.

Kaela
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Elo 30, 2011 12:41 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Kaela »

Mikähän mahtaa muuten olla siihen selityksenä, että poika on jätetty eloon niin että hänellä on ollut mahdollisuus kertoa edes jotain tekijästä? Miksi häntä ei ole otettu hengiltä, jos tappaja on tullut ja on yllätyksekseen todennut myös paikalla olleen muitakin kuin vain isän?

En tiedä sitten yhtikäs mitään ns. palkkamurhista, otetaanko niissä tarkoituksellisesti hengiltä vain se, kuka on ollut tarkoituksena ja josta on maksettu vai lähteekö hengiltä myös muita, jotka ovat sattuneet olemaan paikalla, esim. niinkuin juuri tässä tapauksessa. En nyt siis tarkoita sitä, että jos esim. yleisellä paikalla satutaan joku ampumaan niin olisi tarpeellista ampua kaikki muutkin paikalla olleet 100 ihmistä.

Tuo mainittu kielen leikkaaminen passaisi siinä mielessä kuvioon, että sillä on annettu pojalle ajateltavaa kun jätetty henkiin, että kerroppa vaan kuka tämän teki niin...

Vastaa Viestiin