60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 909
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

Lisätään vielä tuohon "olisi jo jäänyt kiinni", että on erittäin suuri todennäköisyys, että tekijä lopulta jää kiinni. Jos hän on jättänyt DNA:taan, niin voidaan tehdä samanlainen seulonta kuin Ulvilassa jopa sadoille uhrin kontakteille. Vaikka hän olisi onnistunut olemaan jättämättä DNA:taan, niin siltikin on lukuisia tapoja, joilla juttu voi lopulta ratketa. Se että kyseessä on suunniteltu murha, aiheuttaa vain sen, ettei ratkaisu tapahdu käden käänteessä. DNA-seuloja sun muita ei tehdä viikossa, ei edes kuukaudessa.

Syy miksi juttu hyvin todennäköisesti ratkeaa on se, että teko oli kohdistettu henkilöön, joka oli jotenkin yhteydessä tekijään. Jos kyseessä olisi ollut sattumanvaraisesti valittu uhri, niin sitten olisikin vaikeampaa.
Rosinante
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 6:48 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Rosinante »

Dr Bergmeister kirjoitti:Tässä sinä Savolax olet kyllä oikeassa. Ei asianajajien toimistoihinkaan pääse ellei onnistu saamaan sihteeriltä aikaa varattua. Saati sitten, että ventovieras pyrkisi kotiin kello 21.00 aikoihin illalla. Jokin seikka tässä jutussa ei täsmää. Voin olla väärässäkin toki.
Minulla on tästä kyllä täysin päinvastainen olettama, sillä ei ole mitään tolkullista syytä suhtautua epäluuloisesti tuntemattomiin, varsinkaan silloin kun vastapuoli on tietoinen toimenkuvasta, koska nenälle hyppimisestä voi jäädä itse nalkkiin ja toisaalta pelisäännöt pitäisi olla varsin hyvin ennakoitavissa. Sen pohjalta voi olla jopa todennäköisempää, että tässä tapauksessa, jos tulija oli täysin tuntematon ja osui paikalle sattumalta, ettei ole ollut hajuakaan talon isännän ammatista.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Dr Bergmeister kirjoitti:Tämä murha kai tapahtui 15. marraskuuta eli 10 päivää sitten. Joskus murhatutkimukset saattavat kestää jopa useita kuukausia ennen kuin tekijä saadaan kiinni. Joskus siihen voi mennä jopa vuosia. Millä todennäköisyydellä tekijän pitäisi olla jo kiinni otettuna, kun murhasta on kulunut vasta näin vähän aikaa?

Poliisi on tiedottanut tästä tapauksesta todellakin varsin vähän. Ainakin sen verran tiedämme, että murha on Suomen oloissa poikkeuksellinen. Tämä viittaa siihen, että tekijä on ulkomaalainen ja tekotapa myös, mikä se sitten lienee. Uskoisin siihen,että poliisi on aika harvasanainen tiedotuksen suhteen, että ei käy samalla lailla kuin Seppo Tirkkosen ja Klaukkalan vauvasurmien tapauksissa. Poliisin tutkinnasta asiat pääsivät vuotamaan ja se taas hankaloitti tutkinnan etenemistä. Jospa tässä aa:n murhassa ei haluta käyvän samalla tavalla.
Siis mitä, millä perusteella tekijän on pakko olla ulkomaalainen. Kyllä niitä sekoja täältä Suomestakin löytyy.

Oviasiaan on tosiaan liikaa takerrettu. Kaikissa omakotitaloissa ei todellakaan ovesta näe kuka on tulossa. Minä ennemmin ajattelisin, että jos illalla tai yöllä soi ovikello, että on todella tärkeää mennä avaamaan. Jollakin on silloin todennäköisesti hätä. Sen verran vainoharhainen kuitenkin olen, että kurkistaisin ensin ikkunasta minkänäköisestä tyypistä on kyse.
Nisse77
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Loka 23, 2012 9:46 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Nisse77 »

elli72 kirjoitti: Siis mitä, millä perusteella tekijän on pakko olla ulkomaalainen. Kyllä niitä sekoja täältä Suomestakin löytyy.
Mun mielestä tässä ketjussa on yksi looginen päättelyketju, joka tosin ammuttiin alas "epätodennäköisenä". Kaiken maailman koiran ja isännän suhteet sekä katsooko joku ikkunasta ulos ovea aukaistaessa aiheuttavat spekulaatiota sivutolkulla ja ainoaan loogiseen juttuun kukaan ei usko. Eli murha tapahtui illalla 15.11., tekijä "suomea puhuva" nuorehko mies. Seuraavana aamuna poliisi ratsaa 10-15 poliisin voimin satamassa virolaisia autoja, sattumaa? Sen jälkeen onkin jo neljä tyyppiä kiinni. Sattumaa? Luulen, että suomea on puhuttu ulkomaan murteella, sen jälkeen on ratsattu todennäköisin pakotie heti, otettu muutama epäilyttävä henkilö talteen, josta kukaan ei tosin ilmeisesti ollut tekijä.
NeitiEtsivä
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 10:25 pm
Paikkakunta: Eagle

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivä »

Meillä ei edes ole ovikello toiminnassa mut ei tarvi ollakaan kun koira toimii ovikellona. Ja meillä on kyllä sitä kättä pidempääkin tarjolla jos sisälle joku tunkeutuu. Sitä kun ei koskaan vähän syrjemmässä tiedä mitä hiippareita liikkuu.
Niin eikä meillä tosiaan näe kuka siellä oven takana on tai siis verannalla on kyllä ikkunat mut on sellaiset bambuverhot siellä ikkunoiden välissä, jos on valot kuistilla niin saattaa nähdä.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Onko tuo poliisin ratsaaminen mainittu täällä aiemmin. Ketju alkaa olemaan niin pitkä ettei kaikessa enää pysy mukana. Poliiseilla kyllä on aika ajoin tehoratsioita satamissa, joten ei välttämättä ole siitä kiinni. Jos tekijä on ulkomaalainen, minä ennemmin uskoisin että tekijä on tullut Venäjältä kun ajatellaan Kotkan maantieteellistä sijaintia.

Toisaalta jos tekijä on virolainen tai venäläinen ja kyse olisi esim. palkkamurhasta, niin eiköhän teko olisi aika yksinkertainen laukaus päähän tms. Minkä takia palkkamurhaaja käyttäisi tavallista raaempia menetelmiä. jotenkin ainakin olen saanut käsityksen että tavallista enemmän on käytetty väkivaltaa.
Nisse77
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Loka 23, 2012 9:46 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Nisse77 »

elli72 kirjoitti:Onko tuo poliisin ratsaaminen mainittu täällä aiemmin. Ketju alkaa olemaan niin pitkä ettei kaikessa enää pysy mukana. Poliiseilla kyllä on aika ajoin tehoratsioita satamissa, joten ei välttämättä ole siitä kiinni. Jos tekijä on ulkomaalainen, minä ennemmin uskoisin että tekijä on tullut Venäjältä kun ajatellaan Kotkan maantieteellistä sijaintia.
Oli mainittu jollain sivulla 25-28, en jaksa tarkastaa. Juu paljon mahdollista että siellä on vain tarkastettu että on talvinakit autoissa.. :wink:

Virossa on yksi etu Venäjään nähden, kun menet Viroon, passia ei tartte vilautella. Venäjän suuntaan asia onkin sitten eri. Toinen pointti on täysin kielipoliittinen, Venäjällä ei taideta puhua kuin venäjää, näin kärjistetysti.

Mutta spekulaatiotahan tämä kaikki on kun ei ole mitään faktatietoa...
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Tuskin se uhri olisi pystynyt päättelemään aksentista, että puhuuko tekijä venäläisittäin tai virolaisittain suomea. Olettaisin, että kyllä Venäjältäkin löytyy suomea taitavia ihmisiä.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2838
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

elli72 kirjoitti:Tuskin se uhri olisi pystynyt päättelemään aksentista, että puhuuko tekijä venäläisittäin tai virolaisittain suomea. Olettaisin, että kyllä Venäjältäkin löytyy suomea taitavia ihmisiä.
Mulla ainakin pari pitkään suomessa asunutta venäläistä alkuperää olevaa kaveria puhuu lähes täysin puhdasta suomea.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Sama juttu, itsekin tunnen sellaisia venäläisiä jotka puhuvat virheetöntä suomea. Mutta nepä onkin sellaisia, jotka ovat asuneet täällä vuosia. Jos kyse olisi palkkamurhasta niin kuinkakohan todennäköistä on että tekijä olisi Suomessa enemmänkin oleskeleva virolainen tai venäläinen.

Jos tekijä oli virolainen niin olettaisin hän ajoittaneen murhan sellaiseen ajankohtaan, että pääsisi heti ajamaan Helsinkiin ja sieltä sitten laivalla Tallinnaan. Miksi jäädä odottamaan aamuun, kun siinä vaiheessa kiinnijäämisen riski on jo suurempi.

Kotka on myös satamakaupunki, onkohan sinä iltana lähtenyt minkälaisia laivoja Kotkan satamasta?
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja corppi »

Mat-Lock kirjoitti:
corppi kirjoitti: Meinaatko,että kaikkien murhaajien kuvat on siis ennen tätä keissiä julkaistu tutkinta vaiheessa lehdissä...??
Jos murhaajan henkilöllisyys on tiedossa ja epäilty kateissa, niin aivan taatusti kuva julkaistaan lehdissä. Tässä etsitään raakaa murhaajaa, ei mitään nakkivarasta. Puhumatta siitä, että kadonneiden kuvat julkaistaan muutenkin.
Ihan varmasti on mahdollista,että poliisi tekijän omaisia suojellakseen pitää tekijän tarkemmat tiedot pimennossa,ei poliisilla ole mitää velvollisuutta niitä saattaa julkisiksi... Sitävastoin poliisin täytyy suojella myös tekijän omaisia...?
Tuskinpa on yhtään tapausta, jossa murhajutun tekijä olisi jätetty salaisuudeksi. Kouluampumisissa tiedettiin hyvin, että tekijä on kuollut/kuolee kohta, mutta eipä sitä henkilöllisyyttä salattu "omaisten suojelemiseksi".
Ja mistä tietävät,että on kuollut...? Sanonut pojalle lähtiessään,että tappaa itsensä,soittanut jepareille, että tappaa itsensä onhan näitä konsteja... Jos kyseessä on joku ihan peruspena,tyyliin Oriveden keissi,niin poliisi olis löytänyt sen jo jos olis elossa...
Jos kadonnut on uhkaillut itsemurhalla, niin häntä etsitään itse asiassa normaalia isommalla panostuksella. Ei se että, tekijä on epäilty murhaaja, tätä muuta miksikään. Tällä ei ole mitään tekemistä Oriveden kanssa, vaan tekijä oli selvästi suunnitellut jutun niin, ettei jää kiinni.

Niinkuin jo totesin vedä vähän happea!

Odotellaan ja katsellaan,sulla on sun mielipide ja mulla omani.. Erimieltä kai saa olla???
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja corppi »

SYLWAR kirjoitti:
elli72 kirjoitti:Tuskin se uhri olisi pystynyt päättelemään aksentista, että puhuuko tekijä venäläisittäin tai virolaisittain suomea. Olettaisin, että kyllä Venäjältäkin löytyy suomea taitavia ihmisiä.
Mulla ainakin pari pitkään suomessa asunutta venäläistä alkuperää olevaa kaveria puhuu lähes täysin puhdasta suomea.

Samoin,mulla oli koulussa parikin venakkoa rinnakkaisilla luokilla ja molemmat puhu suomea ihan kun me muutkin mäläkättäjät,eikä kumpikaan ollut asunu Suomessa edes kymmentä vuotta...
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Waja »

elli72 kirjoitti:Sama juttu, itsekin tunnen sellaisia venäläisiä jotka puhuvat virheetöntä suomea. Mutta nepä onkin sellaisia, jotka ovat asuneet täällä vuosia. Jos kyse olisi palkkamurhasta niin kuinkakohan todennäköistä on että tekijä olisi Suomessa enemmänkin oleskeleva virolainen tai venäläinen.

Jos tekijä oli virolainen niin olettaisin hän ajoittaneen murhan sellaiseen ajankohtaan, että pääsisi heti ajamaan Helsinkiin ja sieltä sitten laivalla Tallinnaan. Miksi jäädä odottamaan aamuun, kun siinä vaiheessa kiinnijäämisen riski on jo suurempi.

Kotka on myös satamakaupunki, onkohan sinä iltana lähtenyt minkälaisia laivoja Kotkan satamasta?
Minäpä kuulin huhun että citymarketin parkkipaikan perimmäisessä parkkiruudussa oli samoihin aikoihin uffoalus parkkeerattuna, oli naamioitu jäätelöautoksi. Sisään lappasi neljä merimiehen näköistä, hengästynyttä venäläistä miestä. Silminnäkijän kuuleman mukaan ainakin kaksi heistä oli kaksikielisiä.

(huono vitsi huonoon paikkaan, mutta julkaistakoon).
dii
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Marras 22, 2012 7:11 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja dii »

Tääl Kotkassa liikkuu ainaki huhuja siitä, että aa:n pää on leikattu irti, ja osa ketkä näitä kertoo on kuulemma sumatun sukulaisia eli voikin pitää paikkansa, ken tietää. Puhutaan täällä muutenki paloittelusta ja aika villejäkin juttuja liikkuu niin eihän niitä tiiä pitääkö mikään paikkaasa.
häirikkö
Hetty Wainthropp
Viestit: 484
Liittynyt: Ke Maalis 25, 2009 8:56 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja häirikkö »

Tätä keskustelua olisi erttäin mielenkiintoista seurata ja osallistua , mutta pikavauhtia tulee postauksia joissa täysin samoja asioita toistetaan eikä tällainen päivät koneelle pääsemätön pysy kärryillä. Harmi
Vastaa Viestiin