Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Tällaista tarinaa täältä
http://www.trutv.com/library/crime/noto ... index.html

Veriamme

Kuva
Caren Koslow

Caren Koslow makasi kuolleena, lähes mestattuna, kasvot alas päin verenpunaisessa lammessa. Tuohon kurjaan näkyyn loi varjon veren tahrima koulukuva hymyilevästä tytärpuolesta, jota hän oli auttanut kasvattamaan. Tämä fortworthilaisnainen, joka oli perinyt paljon kahisevaa, ja hänen pankkiiripohatta-aviomiehensä eivät aavistaneet, mitä tapahtuisi maaliskuun 12.:n pikkutunneilla vuonna 1992.

Turvallisuuskoodi kädessä, kaksi miestä hiipivät pimeässä pitkin täydellisesti hoidettua nurmikenttää, kytkivät pois päältä talon hälyttimen, murtautuivat oven läpi, sitten, nopeasti ja tutkimatta, etsiytyivät yläkerran makuuhuoneeseen.

Kuva
Vahinkoa ovelle

River Crest-tilallaan uinuvat Jack ja Caren Koslowilla oli hyvin vähän aikaa valmistua tunkeutumiseen, ja teini-ikäiset käskivät heidät lattialle.

48-vuotias Jack muisteli myöhemmin, kuinka oli yrittänyt hakea haulikkoa läheisestä vaatekaapin, mutta pistojäljet pysäyttivät hänet, mitä verijuova vaatekaapin peilissä vahvistaa.

Kuva
Jack Koslow

Ripeä, väkivaltainen isku... Yksi mies hakkasi puolustuskyvytöntä paria sorkkaraudalla, kun hänen toverinsa meni penkomaan vaatekaappia - hänelle oli kerrottu, että siellä oli paljon rahaa. Kuolettava veitsihyökkäys seurasi.

"Minä menin ja seisoin Carenin yllä, nostin hänen leukaansa ja viilsin vasemmalta oikealle. Tein saman jutun Jackille", nuori todisti oikeudessa. Tutkijat hakivat myöhemmin huoneesta metsästysveitsen, joka sopi pienempään versioon, joka lojui Jackin pöytälaatikossa, jonka kahvat olivat tahriutuneet verisiin käden jälkiin.

Olettaen uhriensa kuolleen, kaksikko meni taas vaatekomerolle etsimään rahaa. Silloin Jack pääsi jaloilleen ja meni pojan perään, joka löi häntä taas sorkkaraudalla, kunnes bisnesmies lysähti lattialle päihitettynä. Kun Caren makasi kuolleena ja Jack tajuttomaan, kaksi teiniä kahmivat Jackin rannekellon ja 200 dollaria käteistä ennen kuin pakenivat talosta.

Kuva
Ilmakuva Koslow'jen talosta

"Muistan koko maailman menneen mustaksi", Jack myöhemmin kertoi oikeudessa todistaessaan hetkestä, jona luhistui matolle, joka oli kastunut kauttaaltaan hänen omasta verestään. Tultuaan tajuihinsa hänen onnistui juosta naapurin talolle 4:13 aamulla, verisenä, pahoinpideltynä, miltei pyörtyä heidän kuistilleen, itkien: "Teidän täytyy auttaa minua."

Paniikki vallitsee

7:30, 12. maaliskuuta, puhelin pirisi naapurin talossa. Soittaja osoittautui naisen ystäväksi, joka oli huolissaan kuultuaan, että joku oli puukotettu kuoliaaksi Clark Avenue ja Washington Terrace-osoitteessa - hyökkäys oli saavuttanut vikkelästi medianäkyvyyttä. Sinä päivänä hän toivoi, että olisi asunut kadun toisella puolella Koslow'jen pinkistä kartanosta osoitteessa 4100 Clarke.

45 minuuttia ja 42 puhelinsoittoa myöhemmin hän liittyi ystäväjoukkonsa seuraan, myös paeten median ja huolestuneiden ystävien puhelinsoittoja, lähteäkseen aamukävelylle.
"Meidän tukijärjestelmämme on onnistumassa", yksi ystävistä kertoi toimittajille.

Fort Worth-koulun lautakunnan entinen puheenjohtaja, nainen, muisteli nähneensä Koslowit edellisenä lauataiyönä gaalassa Fort Worth-sinfoniassa. Hänen miehensä oli nähnyt Jackin myöhäiseen aikaan ennen illallistamista LaPiazzassa. Hän ja Caren olivat kuuluneet samaan kirjakerhoon vuosi aikaisemmin. He olivat ystäviä ja naapureita ja katsoivat toistensa perään.

Toinen kävelijöistä oli - ironisena yhteensattumana - suunnittelemassa muodollista rahankeräyslounasta väkivallan uhreille. Hän oli ystävystynyt Koslowien kanssa pariskunnan viettäessä kesiä Aspenissa, joissa heillä oli toinen koti.

"Hän piti englantilaisesta kukka-asettelusta ja hän teki kattauksia P.S. The Letterille (yritys, joka mm. myy lahjatavaraa, toim. huom.) Camp Bowiessa", nainen kertoi toimittajille.
"Ja hänet näki aina hänen koiransa kanssa. Hän rakasti sitä koiraa."

Carenin alituisena seurana oli pieni pörröinen koira, joiden nimeä he eivät kyenneet muistamaan. Eläimen läsnäolo oli tuttua ympäri naapurustoa, jossa Caren käveli säännöllisesti.

Carenin kuolema katkaisi järkyttästi rauhan ilmapiirin, johon naapurustossa oli niin totuttu.
"Meidän täytyy puhua", naiset sanoivat. "Se on melkoisen luonnollinen prosessi shokin sulattelemisessa", hän sanoi. "Ensimmäinen prosessi on sanoa ystävillesi, 'kyllä se tapahtui. Kyllä, me suremme.'"

Surun keskellä kaikkein eniten kaikkien mieltä vaivasi kysymys: Kuka tekisi tällaisen teon? Kuten River Crestin asukkaat saivat pian tietää, totuutta olisi vaikeampi ymmärtää, kuin mitään, mitä he voisivat kuvitella.

Silmä kovana

Kuva
Forth Worthin poliisijaoston tilkku

Kaksitoista päivää tästä tästä brutaalista väkivallanteosta oli kulunut, eikä ketään oltu pidätetetty. Kaikki Fort Worthin asukkaat vahtivat Jackin jokaista liikettä. Paikallinen poliisi epäili Jackin käyneen ahneeksi vaimonsa omaisuutta kohtaan ja tappaneen hänet päästäkseen käsiksi siihen, mutta tuomitsevien todisteiden puute lykkäsi tapauksen ratkeamista. Rikosteknillisen spesialistit jopa sanoivat, ettei ollut mahdollista, että Jack olisi voinut itse aiheuttaa haavansa.

Carenin hautajaispäivänä, hänen aviomiehensä, pahoinpidelty ja mustelmilla, ilmestyi paikalle, mikä ihmetytti suuresti paikallista poliisia ja median asiamiehet, jotka olivat vakuuttuneet hänen syyllisyydestään.

Poliisit olivat varmoja, että mies, jota he etsivät, oli suoraan heidän edessään, niin paljon, että etsintäkuulutus oli tehty, mutta ei pantu toteen.
"Me jopa sanoimme, 'Jumala, pidättävätkö he hänet jo? Odottavatko ne, kunnes arkku lasketaan maahan?'" paikallinen toimittaja selosti tunnelmia.

Ei kestänyt kauaa, ennen kuin tutkinnan suunta kääntyi. Teini-ikäinen poika soitti poliisilaitokselle purkaakseen valheiden ja petosten kerän, mikä ällistytti maata. Hänen yksityiskohtainen lausuntonsa myös muutti kolmen nuoren elämän pysyvästi.

Teini siirsi poliisille sorkkaraudan ja veren sotkemat vaatteet, jotka hänet oli pyydetty kätkemään River Crestin hyökkäyksen jälkeen.
Hänet yhdistettiin sitten Jeffrey Dillinghamiksi, nuoreksi videokaupan konttoristiksi. Dillinghamilla itsellään ei ollut tietoa paljastaa, ettei ollut toiminut yksin (Dillingham, they had no idea, would have information of his own to reveal, to show he had not acted alone.)

uusi väliotsikko

Kuva
Jeffrey Dillingham

Jeffrey Dillingham tiesi täsmälleen, mitä odottaa, yönä, jona hänestä tuli murhaaja. Vaikka hän ei ollut koskaan nähnyt tai tavannut pariskuntaa, mitä oli kaksi ruumista sen 1 miljoonan dollarin rinnalla, jotka hänelle oli luvattu? Ahneus oli yhtä vihreää kuin täydellisen nurmikenttä, jolle hänen täytyi astua turvatakseen taloudellinen tulevaisuutensa.

Kuva
Brian Salter

Hänen toverillaan Brian Salterilla oli talon hälytyskoodi sekä kartta. Kaksi nuorta miestä tiesivät, minne mennä, ilman että heidän tarvitsi tuhlata aikaa etsimällä portaita, ovia tai uhrejaan, joilla ei ollut aikaa reagoida miesten syöksymiseen läpi makuuhuoneen oven, kun he lepäsivät yöllä.

Kuusi päivää 19-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen White Settlementin Brewerin lukion kunniaoppilas, Dillingham, mustiin pukeutuneena, loikkasi yli puisen aidan Koslow'jen kodissa, jossa oli tilaa komeat 4000 jalkaa (yli 1219 m) ja Salter seurasi perässä.

Selkärepussaan pojat kantoivat kahta pistoolia, yksiä, jotka varastettiin Salterin vanhemmilta Salterin tyttöystävän avustuksella hyökkäysyönä; sorkkarauta; ja lasileikkurit, ylimääräisiä ammuksia ja kaksi veistä. Itsevarmuus ja tieto olivat heidän puolellaan, kun he liikkuivat Texanin synkän taivaan alla.

Samaan aikaan se, joka oli koko Caren Koslow'n murhan takana, istui makuuhuoneessaan. Keskustelu sairaalassa seuraavana päivänä Jackin sisaren ja hänen sisaren tyttärensä kanssa oli omituinen, täti muisteli jälkeenpäin tutkijoille puhuessaan.

Kristi Koslow mainitsi olevansa väsynyt, koska hermostuneisuus oli pitänyt hänet valveilla kaiken yötä, kunnes hän viimein sai puhelinsoiton 4:ltä aamulla ja pystyi nukkumaan rauhassa.

Kun brutaalia hyökkäystä seurasi sekasorto, jonka aikana hänen 40-vuotias äitipuolensä viileltiin ja hakattiin kuoliaaksi, ja hänen isänsä pahoinpideltiin tajuttomaksi, Kristi sai puhelinsoiton.

Ensimmäinen asia, jonka hän halusi tietää, oli "ovatko he kuolleet?" ja miksi hänen isäänsä ei oltu tapettu.

Isin pikkutyttö

Kuva
Kristi Koslow

Kaksi viikkoa kauhean tapahtuman jälkeen, joka jätti Jackin vaimottomaksi, hänen tyttärensä Kristi, sekä Salter, tulivat odottamatta vierailulle. Jackin mielestä se oli outoa, koska he eivät olleet läheisiä ja koska ei ollut tytön tapaista pysähtyä kylään "vain siksi". Kristi sanoi, että sinä päivänä hän halusi "pysähtyä kylään ja antaa minulle suukon", Jack sanoi.

Hänen ensimmäinen vaimonsa sai Kristin huoltajuuden, Kristin, jonka he olivat adoptoineet kun tämä syntyi, jolloin Jack sai viikonloput ylläpitääkseen suhdetta tyttäreen, joka oli vain 7, kun he erosivat. Jack palauttelee mieleensä olleensa hyvin surullinen ja pettynyt Kristiin, mutta että ei koskaan lakannut rakastamasta tätä, kuten ei kukaan vanhempi, edes sitä hemmoteltua ja itsekeskeistä teiniä.

Suhde seurasi sitä rikkinäistä polkua ja asiat pahenivat kun Kristi oli 13. Jack sanoo, että hän riiteli tyttärensä tämän poissaoloista koulussa. Hän ilmaisi halveksuntansa asiasta ja "minun mielestäni sen takia hän lakkasi tapaamasta meitä", hän sanoi lautamiehille. Hän ja hänen ensimmäinen vaimonsa Paula pysyivät järkähtämättä konfliktissa tavasta, jolla Kristille pidettiin kuria.

Hän ja Caren sättivät Kristia hänen valitsemistaan koruista ja vaatteista, sanoen, että kun Kristi oli äidillään, hän ei saanut pukeutua juttuihin, joita he antoivat hänelle.
"Se oli jotain tyhmää", Kristi sanoi myöhemmin 2002 haastattelussa vankilassa. "Mutta se oli syvällinen lausunto minulle, kun olin 14 tai 15."

Tänä päivänä Kristi myöntää ymmärtäneensä, miksi hänen isänsä ja äitipuolensa tekivät kuten tekivät, yrittivät pitää hänet koulussa ja poissa vaikeuksista, jotka näyttivät seuraavan häntä. Kun häntä haastateltiin 2002, hän sanoi, että joskus isä soitti hänelle, yritti suunnitella yhteistä päivällistä, mutta hän oli pelinappula hävityssä taistelussa, kohdaten jääräpäisen teinin, joka pettäisi hänet pahemmin kuin hän ikinä voisi kuvitella.

"En ollut kaikkein miellyttävin tyyppi 17-vuotiaana. En ollut kaikkein mahtavin tyyppi. Minulla ei ollut hyviää moraaleja, eikä arvoja, eikä ihanteita elämästä", Kristi tunnusti.
Shiri
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 101
Liittynyt: Su Heinä 01, 2012 1:28 pm

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Shiri »

Olipas mielenkiintoinen juttu, ja laatu jälleen loistavaa Valoviikatteelta! Perhe on pahin, vai miten sitä sanotaanko...

Millaisia tuomioita tästä tuli?
Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Ja monen vanha Kristi oli tämän murhan junaillessaan?
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!
Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Teko tapahtui 1992. Christi oli teon hetkellä 17 vuotias ja hänen poikaystävänsä Brian Salter 19 vuotias. Molemmat saivat elinkautiset tuomiot ja mahdollisuuden hakea ehdonalaiseen 27 vuoden kuluttua. Koska tuomio on annettu 1993, pääsevät he ehdonalaiseen ilmeisesti vuonna 2020. Dillingham oli teossa mukana ollut näiden kahden 19 vuotias kaveri, joka kertoi kaiken poliisille. Hänet tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin ruiskeella Texasissa vuonna 2000. Christi oli luvannut tekijöille palkkioksi miljoona dollaria häntä odottaneesta 12 miljoonan dollarin perinnöstä.


lähteet:

http://murderpedia.org/male.D/d1/dillingham-jeffrey.htm
http://askville.amazon.com/kristi-koslo ... d=11849240
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Siis se joka auttoi poliiseja tutkimuksessa teloitettiin? Mielenkiintoista, luulisi että olisi saanut jotakin "huojennusta" tuomioonsa. Hän oli kuitenkin samanikäinen kuin tuo Salter. Millähän perusteella tuomiossa tähän päädyttiin? Oliko Dillingham suorittaja noissa teoissa, ja Salter vaan sivusta seuraaja?
Shiri
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 101
Liittynyt: Su Heinä 01, 2012 1:28 pm

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Shiri »

Oho! Samaa ihmettelen minäkin. Luulisi että se yhteistyökykyisin ja asian ratkaisua edesauttanut olisi tuosta porukasta viimeinen, joka sen ruiskeen saisi. Olikohan tuomitulla entisellään jotain rikoshistoriaa takana? Eikös jossain päin kuitenkin Amerikkaa noudateta sitä, että x määrä rikoksia = kuolemantuomio.

Kiitos asiaa selkeyttäneille!
Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Dillingham kertoi suunnitelleensa teon parhaansa mukaan, ettei jäisi kiinni. Hän hakkasi rautatangolla molempia uhreja päähän, murtaen Carenin kallon. Tämän jälkeen Salter viilsi uhreilta kurkut auki. Miehen kaulavaltimo ei auennut, mutta Carenilta oli viilletty lähes koko pää irti.

Ensimmäinen, joka puhui, oli nimeltä mainitsematon neljäs henkilö, jolle tappajakaksikko oli antanut veriset vaatteensa hävitettäväksi. Toisena tunnusti Dillingham, jolla ei ollut mitään aiempaa rikosrekisteriä. Lisäksi ainakin Salter puhui, ja Christi oli höpissyt sukulaisille erikoisia juttuja.

Dillingham tuomittiin kuolemaan mm. raa´an ja tunteettoman teonkuvauksensa pohjalta. Salter teki sopimuksen syyttäjän kanssa, ja todisti Dillinghamia vastaan, välttäen siten kuolemantuomion. Dillinghamin ja Saltterin suhteen voisi siis sanoa, että vähimmällä ei pääse se, joka ensin puhuu poliisille, vaan se joka ensin tekee sopimuksen syyttäjän kanssa :D . Christille syyttäjä vaati kuolemantuomiota, mutta Jury päätyi elinkautiseen tuomioon.

Jenkkien lainsäädännön erikoisuuksia:

- joissain osavaltioissa kolmannesta tuomiosta saa elinkautisen ilman mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen

- jos osallistut rikokseen, jossa joku kuolee (lainaat vaikka pakoauton pankkiryöstöön, jonka aikana pankinjohtaja saa sydänkohtauksen), sinut voidaan tuomita murhasta, vaikket ole sitä tehnyt etkä siitä tiennyt ja kyseessä on varsinaisesti onnettomuus.

- voit ampua aseettoman murtomiehen kotiisi (Castle-doctrin), ja voit ampua uhkaavasti käyttäytyvän kadulle ilman että sinulla olisi velvollisuutta yrittää paeta (Stand-Your-Ground-doctrin). Sinulla on myös oikeus käyttää tappavaa voimaa omaisuutesi puolustamiseen. Viimeisestä esimerkistä lehtiin päässyt ääritapaus oli mies, joka juoksi autoradion varastaneen miehen perään puukon kanssa ja tappoi hänet selkään puukottamalla valvontakameran edessä. Oikeus katsoi, että kyseessä oli "justifiable homicide", ja asian käsittely tuomioistuimessa päättyi siihen.
Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Isoviha kirjoitti: voit ampua uhkaavasti käyttäytyvän kadulle ilman että sinulla olisi velvollisuutta yrittää paeta (Stand-Your-Ground-doctrin).
Tää on nyt mun aivoihin aivan liian kaheli lause. Velvollisuutta yrittää paeta? Siis häh?
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3756
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

No tolla nyt vaan viitataan soumalaiseen oikeusKÄYTÄNTÖÖN, ei siis lakiin, jossa käytännössä hätävarjelu ilman syytettyjen penkille joutumista ei ole ollut mahdollista.

Jonkun verran järkeytymistä siinä on ollut, mutta kyllähän poliisienkin aseenkäyttö herkästi syyteharkinnan kautta menee...

Tavallaan tuo "stand-your.ground" on ymmärrettävä, mutta tavallaan ei:
Maassa jossa on todella paljon käsiaseita, ei ole hyvä yhdistelmä se että rötöstelijätkin tietävät että aiotut uhrit saattavat olla aseitautuneita ja halukkaita puolustautumaan niillä... Henkirikostilastot puhuvat puolestaan.... Tosin jenkkilässäkin käyneenä sanoisin että ei siellä ainakaan kaikkialla mitenkään uhkaava tunnelma ole.

"Kaksipiippuinen", heh, juttu.
Nämä uhrit ehkä olisivat kuitenkin selvinneet, jos olisi ollut mutkaa varalla yöpöydällä....
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Nooruska kirjoitti:
Isoviha kirjoitti: voit ampua uhkaavasti käyttäytyvän kadulle ilman että sinulla olisi velvollisuutta yrittää paeta (Stand-Your-Ground-doctrin).
Tää on nyt mun aivoihin aivan liian kaheli lause. Velvollisuutta yrittää paeta? Siis häh?

Lause tarkoittaa itsepuolustuksen sävyeroja. Kuvitellaan että joku käyttäytyy uhkaavasti sinua kohtaan. Suomessa sinun tulisi ensisijaisesti yrittää paeta paikalta, ja voimaa saisit käyttää ainoastaan jos pakeneminen on mahdotonta. Jenkeissä sinun ei tarvitse ottaa askeltakaan toiseen suuntaan, vaan voit ampua suoraan uhkaajan, jos uhka on "riittävän suuri".

Mikä on sitten "riittävän suuri" uhka? Selkeä tapaus on, jos uhkaajalla on esimerkiksi ase. Mutta laintulkinnan ääritapauksena voidaan myös mainita Floridalainen sydänvikainen mies, joka ampui häntä tönimään tulleen puliukon. Oikeudessa hänen asianajajansa selitti, että jos puliukko olisi tönäissyt ampujaa uudestaan, ampujan sydän olisi voinut alkaa oirehtia. Tämän vuoksi oikeusistuin vapautti ampujan.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Jenkeissä saa ihan kunnollisia tuomioita verrattuna näihin Suomen pilipali tuomioihin. Mutta ihmettelen suuresti että samassa tapauksessa on noin erilaiset käytännöt. Eli tosiaankin se joka on ensimmäisenä tehnyt syyttäjän kanssa sopimuksen pääsee vähemmällä kuin se joka alunperin auttoi tutkinnassa. Todella erikoista.

Hurjia on kyllä nämä tapaukset joissa lapsi on valmis järjestämään näin kamalan kohtalan omille vanhemmilleen. Tai tässä tapauksessa isälleen ja äitipuolelleen.
Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Jos Jenkeissä vasikoit vapaaehtoisesti, et hyödy mitään. Jos taas vasikoit ainoastaan sillä ehdolla, että saat pienemmän tuomion, voit neuvotella todella hyvänkin sopimuksen. Markkinatalous toiminnassa :D

"Plea bargain" olisi voinut myös olla hyvä vaihtoehto jos epäilee kovasti saavansa kuolemantuomion. Eli teet syyttäjän kanssa sopimuksen, että tunnustat rikoksen pienempää tuomiota vastaan, esim. "life without parole", elinkautinen ilman vapautumista. Tai yrittää saada sama ehdonalaisaika, kuin muillakin jutun osapuolilla.

Suomessa taas ei ole mitään neuvotteluvaraa, vaan saat joka tapauksessa saman tuomion, puhuit tai et. Mikäli siis poliisin näyttö riittää. Suomessa ei myöskään voi neuvotella syyttäjän kanssa tunnustusta vastaan saatavasta pienemmästä tuomiosta.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Edellisessä viestissä sattui traaginen virhe. Ilmakuva Koslow'jen talosta tässä:
http://i1229.photobucket.com/albums/ee4 ... nce200.jpg
Tämä nuori nainen kosti naiselle, joka varasti hänen isänsä ja joka halusi myös hänen rahansa.

Paha äitipuoli?

Kuva
Caren Koslow

Salterin nuoremman sisaren ystävä todisti, että Kristi suhtautui hyvin kielteisesti äitipuoleensa. Hän ei ollut kertonut siitä vain ystävilleen, vaan myös näiden sisaruksille ja ystävien sisarusten ystäville.
"Noitapuoli" ja "huorapuoli" olivat vain kaksi nimitystä, joita tämä tyttö oli kuullut Kristin toistuvasti käyttävän.

Tarrant piirikunnan lääketieteen asiantuntija näytti lautamiehille kuvia Carenin silvotusta ruumiista Kristin oikeudenkäynnin aikana 1994. Ammottavat haavat ja veren uittamat vaatteet olivat liikaa Carenin siskolle. Hänen täytyi lähteä oikeussalista kun ruumiinavauksen löydöksistä keskusteltiin karmean yksityiskohtaisesti.

Kestettyään kaiken kaikkiaan 29 haavaa, Caren kuoli, kun häntä lyötiin kaulaan sorkkaraudalla, joka mursi hänen kurkunpäänsä, aiheuttaen tukehtumisen. Salter tunnusti, että hakkaamisten jälkeen hän viilsi kummankin uhrin kaulat. Kristin äitipuolella oli syvä, jalan pituinen (0.3 m) viilto kurkun poikki, joka olisi ollut kohtalokas, jos hän olisi vielä elänyt.

Sitten tuomaristolle näytettiin video Carenin tytärpuolesta kesken hermostunutta naurua, murhien jälkeisenä päivänä, 12 päivää ennen pidätystä.
"Se on pelottavaa", nuori johtaja sanoi kameroille. "Se on vaikeaa, kun ei tiedä, miksi joku tekisi tämän."
Kristi sanoi, että hän ja Caren olivat niin läheisiä kuin äitipuoli ja tytärpuoli saattoivat olla, eikä kukaan vihannut hänen isänsä vaimoa millään hänen tietämällään tavalla.

Se, mikä todella oli pelottavaa, oli, että ihmiset hiljaisessa Fort Worthin yhteisössä alkoivat ajatella, että ensinnäkin tällaista oli saattanut tapahtua heidän naapurustossaan, ja toiseksi se vihamielisyys, jota kunnioitettu nainen oli saanut tytärpuolensa taholta, jota oli yrittänyt rakastaa.

Kristin lausunto poliisille oli jaarittelua "kauheista" tunteista, joita hänellä oli "kaikesta, jota he [äitipuoli ja isä] olivat sanoneet ja tehneet minulle".

Robin Hood mekossa

Kuva
Nuori Kristi Koslow

Hirvittävät murhatekniikat suoraan New Yorkin poliisin arkistoista pyörivät teini-ikäisen Kristin mielessä kauan ennen kuin hän sai rohkeutta toteuttaa niitä, tai palkata jonkun muun tekemään likaisen työn puolestaan. Hän ja hänen kihlattunsa Brian Salter olivat viettäneet öitä keskustellen viinien myrkyttämisestä, jarrunarujen leikkaamisesta, väijytyksen yrityksistä ja sitten lopulta, hänen isänsä ja äitipuolensa kurkkujen auki viiltämisestä.

Kaikki nämä puheet olivat vitsiä, hänen lakimiehensä vakuutti tuomaristolle -94. Vitsiä, joka lopulta vei tämän nuoren, pulkean, ruskeatukkaisen tytön murhasta elinkautiseen vankeuteen Texasin vankilaan, josta hän ei voinut ostaa itseään ulos.

Kuva
Tim Evans, Kristi Koslow'n asianajaja

Itsekäs teini-ikäinen ei välittänyt isoäitinsä helmistä tai antiikki rintaneulasta. Sukukalleudet, joita Kristi Koslow pyrki perimään, oli vähintään 12 miljoonaa käteistä, tai niin hän luuli, suunnitellessaan ottoisänsä ja äitipuolensa murhia.
"Halusin vain saada rahat. Halusin äitini saavan rahaa", tämä nuori nainen, joka nykyisin istuu Texasin vankilassa, sanoi yli vuosikymmen sitten.

Tunnustaessaan osuuttaan murhasuunnitelmaan, Kristi kuvaili itseään "Robin Hoodiksi", joka auttoi Salteria maksamaan laskuja sairaalle äidilleen, ja saamaan kivan, uuden auton, jota ajella, ja jossa tietysti kuskata häntä, Kristiä, ympäri Fort Worthiä.

Ja Robin Hood-pyhimyksenä, hän halusi tehdä sen hiljaa ja nopeasti.
"Se on helppoa", hän sanoi Salterille. Tämä Robin Hood odotti vastaanottajansa tekevän ensimmäisen siirron, jolloin hänen kätensä jäisivät puhtaiksi ja taskut täysiksi - ei ihan niin kuin klassinen Disney-hahmo, jota monet ihailevat.

Lopulta kun Dillingham oli pidätetty, hän alkoi syyttää Salteria ja Kristiä, tuoden heidät kaikki kolme lain eteen, jossa hän vetosi heidän nuoreen ikäänsä. Kristi oli tarjonnut hänelle ja Salterille 1 miljoonan perinnöstään, palkaksi isän ja äitipuolen murhista.

Ensin sinun vai minun?

Salter oli näyttänyt vihreää valoa Kristin ajatuksille tappaa pojan vanhemmat, tämän omien teini-iän murheiden selvittämiseksi. Kristi ehdotti, että hankkiudutaan eroon myös hänen vanhemmistaan, jotta he saavat elää juuri niin kuin haluavat. Vanhemmat, jotka käskevät lapsia käymään koulua ja olemaan kotona 10:ltä, eivät ole kenenkään teini-ikäisen unelma. Nämä pahanilkiset nuoret halusivat enemmän kuin kotiintuloaikojensa venyttämistä. He halusivat elää ilman vanhempia ja olivat valmiita menemään äärimmäisyyksiin sen naiivin haaveen toteuttamiseksi.

Salter sanoi Kristin oikeudenkäynnissä, että kun he kihlautuivat joululomalla -91, siihen aikaan Kristin halu elää luksuselämää nuorella iällä tuli tuntuvammaksi ja pakkomielteisemmäksi. Hän koki vanhempiensa "olevan hänelle velkaa" valoisan tulevaisuuden, valoisamman, kuin hänelle oli jo annettu, mikä oli jo useimpien mittapuiden mukaan paljon enemmän kuin etuoikeutettua.

Pariskunnan ystävät sanoivat Kristin olevan monella tapaa onnekas. Hän kävi hienoimpia kouluja, joita oli, hänellä oli rahaa ja hän oli suosittu.
Ja jotain hänellä todellakin oli, nämä ystävät sanoivat: temperamenttia. Ei niinkään vihaista, raivoisaa temperamenttia, vaan enemmänkin sellaista kiukunpuuskain-luonnetta. Hän odotti, että asiat tapahtuivat niin kuin halusi. Hän ei hyväksynyt sitä, jos ne eivät tapahtuneet niin.

Kun Salterin vanhemmat olivat kirkossa palvomassa hyökkäysyönä, teinipari haki pistoolit kodeistaan. Lopullinen suunnitelma, jossittelujen ja strategioiden laatimisen jälkeen, oli murtautua taloon, laittaa hälytys pois pältä, iskeä pariskunta kuoliaiksi ja viiltää auki heidän kurkkunsa.

Teinirakkaus

Kuva
Kristi Koslow & Brian Salter

Mies oli 19-vuotias. Yhtenä päivänä hän oli shoppailemassa uusia autoja ja kartanoita, toisena istumassa elinkautista murhasta.

Nuorten tennisjoukkueeseen kuuluva Salter ja Kristi viihdyttivät itseään ostelemalla autoja, valitsivat BMW-merkkisen avoauton Kristille ja Toyota Land Cruiserin Salterille. Se oli liian hyvää ollakseen totta. Teinirakkaus oli saanut Salterin lankeamaan päätä pahkaa ansaan, josta hän ei voisi vapauttaa itseään.

Oliko se Kristin kukkea ulkonäkö, joka sai hänet kiertämään Salterin pikkusormensa ympärille? Todennäköisemmin hänen varakas isänsä, sanoi teinien ystävä Kristin oikeudenkäynnissä.
"Mitä tahansa Kristi halusi ikinä Salterin tekevän, Salter teki sen, jos Kristi vain sanoi 'tee niin'", tämä mies todisti oikeudessa. "Se meni niin pitkälle, ettei Kristi enää edes kysynyt häneltä [halusiko poika tehdä jotain]; hänen piti vain sanoa Salterille, mitä tehdä." Tämä nuori todistaja muisteli jotain niin yksinkertaista kuin päivää, jona hän söi ulkona parin kanssa ja hän sattui kuulemaan, että Kristi käski Salteria tilaamaan hänelle hampurilaisen.

Salteria olisi varmaan kiinnostanut tietää, ettei hän ollut edes tytön ensimmäinen valinta tähän "jaloon" tehtävään tappaa hänen perheensä. Entinen luokkakaveri todisti, että viisi kuukautta ennen murhia, tyttö oli pyytänyt häntä suorittamaan murhat.
"Hän sanoi, että se olisi helppoa", tämä teini todisti oikeudessa kesäkuussa -94. Hän kieltäytyi, mutta murhasuunnitelma, jota hän kuvaili, oli sama, kuin se, mitä Koslow'jen talossa todella tapahtui.

Kuukausi toverinsa saatua kuolemantumio, Salter sai elinkautisen,
eikä häntä koskaan pakotettu kohtaamaan miestä, jonka vaimon hän surmasi, tyttöystävää, johon hän ennen luotti, eikä yhteisöä, jota hän kutsui kodiksi ja jonka hän menetti sokean rakkauden vuoksi.

Kaikki on isompaa Texasissa

Kristi ei saanut äitipuolensa hautajaisia sopimaan aikatauluunsa, sillä hänellä oli kiireitä Fort Worthin lukion aktiviteeteissa. Kateus vain lisäsi kaiken tuhoisuutta, minkä Kristi oli tullut huomaamaan. Isänmurhaaja oli termi, jota hän ei todennäköisesti ennen ollut kuullut, mutta tuli tuntemaan erittäin hyvin. Hänen rakkauden orjuuttama poikaystävänsä ja tämän ystävä naapurikaupungista olivat tehneet rikoksen, jota Texasin Fort Worthin River Crestin porhot eivät voineet käsittää.

"Tämä on enemmän kuin shokki meille, koska meillä on tämä asiaton tunne, että meillä on resurssit ehkäistä rikokset", sanoi yksi neljästä naisesta, joka liittyi Koslow'jen naapureiden aamukävelylle, murhan tapahduttua. Joukko talsi koskemattoman River Crestin golf-radan poikki ja metsäiseen naapurustoon Trinity River Laaksosta piittamatta.

"Tämä naapurusto saa kylmiä väreitä henkilökohtaisista turvallisuusjärjestelyistä, vahtikoirista, katodisäteistä", sanoi toinen kävelijä ja naapuri.

"Kaikki hälytykset, kaikki turvallisuusjärjestelmät eivät voineet pysäyttää tätä", huomautti lakimies, joka oli tekemässä Crime Watchia, jossa Caren Koslow kuoli.
rialto
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: Ti Heinä 13, 2010 2:28 pm

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja rialto »

https://maps.google.com/maps?q=4100+Cla ... ,,0,-19.84 tuossa linkki googlemapsiin. Komea kämppä.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Kristi Koslow - teinityttö järjesti vanhempiensa murhat

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Kiitos, rialto, hyvä saada tänne tuo linkki.

Hienolla asuinalueella, jossa asui sellaisia perheitä kuin Carters ja W.T. Waggoner, monilla kauniiden tudorin ja georgialaistyylisten kotien omistajilla oli yhteyksiä öljyyn, karjaan, pankkimaailmaan ja huomattaviin omaisuuteen.

Kalliit ja huolitellut turvajärjestelmät hankaloittivat rikosta, vaikka sellainen teknologia oli tavallista. Yksityiskoulut ja hienon taiteen kerääminen olivat arkipäiväisiä sosiaalisia tapahtumia, joita roope-sedät tukivat suurilla summilla.

Hoidetut puutarhat olivat selkeästi ammattilaisten käsialaa ja Caren Koslow'n murhasta vastaava poliisipäällikkö osoitti maalle, ettei tämä henkirikos ollut taas vain yksi jengisurma. Yli 60 000:n asukkaan kaupungissa oli epätavallista, että 1400 hengen poliisivirastossa oli yksi uskottu mies, joka vastasi rikospaikasta.

Suuret rahavuoret, suuret talot ja suuret poliisivirastot eivät onnistuneet pysäyttämään teini-ikäisten murhajuonia valtaamasta otsikoita.

"Sen hän antoi Carenille"

Huolimatta yrityksistään pysyä isänä tyttärellään, Jack Koslow ymmärsi liian pian ja järkyttävästi, että hänen pyrkimyksensä olivat vain tuhoisat.

Jack Koslow sanoi, että palattuaan tajuihinsa veren peittämältä matolta, hän syöksyi vaimonsa luo ja yritti nostaa tätä lattialta.
"Tiesin että hän oli joko kuollut tai kuolemassa", hän sanoi ja muisteli "raivon ja vihan" tunteita, jotka ottivat hänestä vallan.

"Jumala antaa minulle voimaa nousta tältä lattialta ja puolustaa meitä", hän sanoi adoptoidun tyttärensä oikeudenkäynnissä. Paniikki, hämmennys ja kauhu täyttivät ajatuksensa kun hän näki naisen kuolevan vieressään.
"Hän ei voinut liikkua", Koslow sanoi vaimostaan yönä, jona he ensin kuulivat ihmisten juoksevan portaita. "Hän oli täysin kangistunut."

Oikeudenkäynnissä Fort Worthissa Jack vilkuili satunnaisesti Kristiä. Kristi ei tiennyt Jackin läsnäolosta ja käänsi kasvonsa pois kun valokuvia hänen äitipuolivainajastaan näytettiin.

Kun puolustusasianajaja kysyi häneltä todistuksen aikana, kannattiko hän Kristin tuomittavaksi kuolemaan, hänen ainoa vastauksensa oli: "Sen hän antoi Carenille".

Caren ja hän olivat tavanneet Texasin Amerikan pankissa, jossa he molemmat työskentelivät siihen aikaan. Perhe, ystävät ja naapurivat sanoivat heidän olevan hyvin rakastuneita, että he riitelivät harvoin ja heidän avioliittonsa oli onnellinen.

Tähän päivään asti Jack ei ole koskaan julkisesti puhunut yöstä, jona hänen vaimonsa kuoli ja keskiyön teurastuksesta, joka rikkoi hänen perheensä.
"Minulla ei ole mitään sanottavaa. Ei tasan mitään", hän sanoi toimittajille. Monet ajattelivat, että oikeudenkäyntein loputtua, mediahuomion lievennettyä ja "normaalin" elämän palattua raiteilleen, hän puhuisi, mitä ajatteli tyttärensä suorittamasta julmuudesta. Hän on pysynyt vaiti, eikä ole koskaan osoittanut mitään halua ottaa yhteyttä tyttäreensä vankilassa.

Kuva
Koslow'jen talo edestä

Hän asuu yhä Fort Worthissa, on mennyt uusiin naimisiin, kuuluu bisnesyhteisöön ja viettää vapaa-aikaansa golfradalla. Joitain merkkejä hyökkäyksestä on: talo myytiin, vaimo haudattiin ja hänen kurkussaan on yhä arpi.

Dillingham kuolee

Kuva
Jeffrey Dillingham, profiili

Oikeudenkäynnissään Jeffrey Dillingham parkui jatkuvasti. Parkui, toimittaja sanoi, ei itkenyt tai kyynelehtinuyt. Hän uikutti kuin pelästynyt lapsi, ei kylmäverinen tappaja.

Vangitsemisen jälkeen tämä videokaupan konttroristi valitti kohtalostaan, väittäen, että hänet tuomittiin epäoikeudenmukaisesti kuolemaan, kun kaksi muuta rikollista säästettiin piikiltä. Jos hän olisi suostunut todistamaan Kristiä vastaan, hänen tuomiotaan olisi lievennetty, mutta ei hän suostunut. Kristin tuleva aviomies taas oli toista maata. Salter suostui hänelle tarjottuun sopimukseen ja syytti tyttöä, jonka kanssa hän oli kerran ostellut kartanoita, unelmoinut elämästä miljoonaperinnön kanssa.

Dillingham tuomittiin kuolemaan naisen murhaamisesta, naisen, jota hän ei ollut koskaan nähnyt, ei koskaan tavannut.
"Dillingham ei edes tiennyt uhria", sanoi syyttäjä oikeudenkäynnissä. "Mutta se ei haitannut häntä. Hän olisi saanut miljoona dollaria. Se on pääasia. Se, mistä väittelin tuomariston kanssa, on, että hän teki rahan arvo analyysin ja kahden ruumiin yli astuminen ei merkinnyt hänelle mitään."

Loppulausunnossaan hän pyysi anteeksi osallisuuttaan Caren Koslow'n kuolemaan.
"Otan täyden vastuun sen naisrukan kuolemasta ja tuskasta ja kärsimyksestä, jota aiheutin hra Koslow'lle."

Kello 6:28, marraskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2000, Dillingham sulki silmänsä viimeisen kerran. Kahdeksan minuuttia aikaisemmin hän oli vilkuttanut viimeisen kerran vanhemmilleen, sitten haukkonut henkeään, kun tappava ruiske täytti hänen kehonsa, päättäen 27 vuoden pituisen elämän. Hän oli Texasissa sinä vuonna 34. tuomittu tappaja, joka sai kuolemantuomion kuolettavalla ruiskulla. Hänen rikoksensa ei vain tappanut häntä, vaan myös rikkoi hänen perheensä.

Toinen perhe hajoaa

Kun Ray Dillingham tuli toimistoonsa rutiinikäynniltä apteekkarilla lounastunnilla, hän löysi joukon työtovereitaan odottamasta häntä kysyäkseen, mitä oli tapahtunut ja voisivatko he auttaa jotenkin. Kun tämä elektroniikkainsinööri oli poistunut Fort Worthin toimistolta, radiossa oli kerrottu, että Rayn poika oli pidätetty edellisyönä - murhasta.

Rayn työkaverit olivat aina kuulleet positiivisia kommentteja Jeffreystä, joka ei koskaan aiheuttanut vanhemmilleen syytä huoleen. He auttoivat Rayta, joka ei ollut koskaan kuvittelut tarvitsevansa joskus asianajajaa. Itseasiassa hän ei edes tiennyt, missä paikallinen vankila oli.

Rayn vaimo oli liikematkalla läntisessä Texasissa ja hän ajoi Mineral Wellsille kertoakseen pahat uutiset.
"Pyysin häntä tulemaan lavau-autooni ja selitin sen hänelle. Se oli äärimmäisen vaikeaa. Ajattelimme, että se oli virhe ja saataisiin selvitettyä", Ray sanoi Dallasin aamu-uutisille.

"Virhettä" ei koskaan saatu selvitettyä. Ray ja hänen vaimonsa saivat tietää, että heidän poikansa oli muuttunut normaalista teinistä säälimättömäksi tappajaksi.
"Ihmiset sanovat, että 'ei mikään sellainen kosketa minua'. Kerron heille: "Ennen maaliskuuta -92, minä olin ihan yhtä varma kuin tekin olette'", sanoi Dillinghamin surun murtama isä.

Ray ja hänen vaimonsa erosivat -97. He eivät kestäneet stressiä ja sanoivat, etteivät he olleet enää samoja ihmisiä, joita olivat joskus olleet. Shokki Jeffreyn pidätyksestä oli liian raskas taakka.
"Se on kuin tiiliskiveä heitettäisiin seinään uudestaan ja uudestaan", hänen äitinsä sanoi.

Äidistä tuli Hopen aktiivinen jäsen - osa Citizens United for Rehabilitation of Errantsia (CURE), järjestöä vankien, entisten vankien ja muiden sellaisten kansalaisten perheille. Ryhmän tavoitteet on, että 1) vankilaan joutuisi vain todella rikolliset ja 2) tarjota heille kaikki kuntoutusmahdollisuudet, joita he tarvitsevat kääntäkseen kelkan.

Dillinghamin isä selviytyy urheilemalla aktiivisesti: pyöräilemällä, keilailemalla ja pelaamalla softballia. Stressi on saanut aikaan sen, että hän mahtuu yli 50-vuotiaan poikansa vaatteisiin, jotka jäivät hänen nurkilleen pidätyksen jälkeen. Nuori ahneus vei parin avioliiton ja heidän poikansa.
"He toivat hänet käsiraudoissa ja laittoivat häkkiin ja hänelle voi puhua piikkilanka-aidan läpi", sanoo Ray vierailuista poikansa luona. "En ole halannut häntä pitkään aikaan."

Kristin kohtalo

Kuva
Kristie Koslow

Tänään, Kristi, 90-luvun uutiset valloittanut 17-vuotias, istuu kaltereiden takana Gatesvillessä, Texasissa, Mountain Viewin naisten vankilassa. Hän ei voi päästä koevapauteen ennen kuin 2027, 52-vuotiaana.

Samalla kun hän kiistää järjestäneensä Carenin murhan, hän tuntee syyllisyyttä. Hän myöntää, ettei ollut kovin kypsä siihen aikaan. Hän ei ole ilmaissut sen enempää rakkautta kuin vihaakaan adoptioisäänsä kohtaan, mutta on itkenyt Carenin vuoksi.

"Jos voisin peruuttaa tekoni, tekisin sen", hän sanoi haastattelussa vankilassa 2002. "Jos olisi mitään keinoa mennä takaisin ja estää se, tekisin sen."

Hänellä ei ole sanottavaa isälleen, joka toivoi hänen kuolemaansa silloin. Isä ei kuulu hänen prioriteetteihinsa. Hän työskentelee vankilan keittiössä leikkajaana, ja ironisesti, opiskelee teatteritaiteita iltakoulussa, joka muistuttaa jostain hänen menneessä elämässään. Sekä Jack että Caren harrastivat taiteita.

Kuva
Jack & Caren Koslow

Hän toivoo pääsevänsä jonain päivänä vankilasta, vaikka kaikki hänen muutoksenhakunsa on nakattu paperikoriin.
"En ole väkivaltainen persoona", hän sanoo. "En koe, että olisin uhka yhtään kenellekään". Hän myöntää, kuitenkin: "Ymmärrän, että jokaisen täytyy maksaa hinta teoistaan."
Kristi selvisi merkittävästi vähemmällä kuin Dillingham, sanovat jotkut, ja hän ei yksin suunnittellut tappamista rahan vuoksi.
Vastaa Viestiin