Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
kaki

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja kaki »

mikko1979 kirjoitti:
matlockb kirjoitti:Onkohan muuten kukaan kiinnittänyt huomiota miten asiallisesti poliisit hyvin usein käyttäytyvät esimerkiksi poliisit-sarjassa ja poliisi tv:n poliisin matkassa-ohjelmissa. Itse olen saanut aina silminnäkijänä/todistajana ja asianomistajana (kertoja 5 vuoden aikana ehkä 7, vain kerran epäiltynä) kentällä olleilta ja tapahtumapaikalle saapuneilta poliiseilta asiatonta huutoa ja naama punaisena meuhkaamista, lisäksi olen voinut todeta poliisin kirjanneen samalla kertomuksenkin niin "sinne päin" että olen ihan joutunut kysymään myöhemmin että onko kyse varmasti samasta asiasta, tutkijat/kuulustelijat sen sijaan ovat usein mukavia ja jopa huumoriakin heittävät. Sanotaan että asiallisella käytöksellä saa asiallista palvelua mutta tämä ei kyllä päde (varsinkaan kentällä oleviin) poliisin ammattiin. Poikkeuksiakin on, tulee mieleen tapaus jossa poliisi asillisesti kuunteli ja kyseli paikan päällä tapahtumat minulta, kyse oli auto-onnettomuudesta jossa iäkäs autoilija sai sairaskohtauksen ja suistui tieltä ja olin silminnäkijä, itsekin autolla liikenteessä, ainoastaan siinä tilanteessa poliisit kirjasivat kertomukseni oikein ja käytös oli asiallista. Samoin asiallista oli käytös kun minut kuultiin todistajana eräässä virkavelvollisuuden rikkomista koskevaan asiaan ja kun poliisi pysäytti minut kännykkään puhumisesta, koska tie oli suora ja keli hyvä, poliisi päästi minut huomautuksella. Ovat muuten saman poliisipiirin poliiseja kaikki nämä kolme asiallista..
Koska poliisitkin tätä palstaa lukevat, jätän mainitsematta poliisipiirit nimeltä.
Tuo poliisien stressi ja vähyys kyllä näkyvät heidän käytöksessään liiankin selvästi, niin nuorten kuin vanhempienkin poliisien keskuudessa.
Hyvinhän nuo poliisit näyttävät käyttäytyvän tv:ssä, paitsi tämän kauden poliisien jaksossa, jossa olivat uudet Helsingin poliisit, oli heidän käytös ainakin mun mielestä töykeän oloista. Onhan nuo poliisit joskus ärähtäneet poliisi tv:n poliisin matkassa osiossa. Olisi kiva nähdä ovatko Kuopion poliisit Heikkinen ja Jokinen, Tampereen poliisit Rauma ja Palonen, Espoon poliisit Väänänen ja Söder, Vantaan poliisit Turunen ja Kajanne ja Porin poliisit Kolkkala ja Ojaniemi minkälaisia ilman tv-kameroita.
näihin ohjelmiin valitaan ne laitoksen mukavimmat kaverit. sehän on selvä. ja vaikka kaverit vähän mokailis tai tulis tyhmää juttua ni ne leikataan pois. hauskahan näitä on kattoa just siksi että voi naureskella sille todellisuuden ja television erolle.
Hauturi
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Tammi 11, 2013 3:34 pm
Paikkakunta: Hervannasta Pansion suuntaan

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Hauturi »

mikko1979 kirjoitti:Muutama vuosi sitten rattijuoppo oli lähellä ajaa kolarin kaverieni kanssa. Kaverit ehtivät saada rekkarin ylös ja soittivat poliisille. Poliisit löysivät jonkin ajan kuluttua tämän auton. Tämä oli mennyt olikohan se nyt äitinsä luo ja jättänyt auton siihen lähellä. Pahaksi onneksi auto sattui olemaan enoni asunnon edessä ja tottakai poliisit menivät sinne. Tutkivat koko asunnon ja halusivat vielä kokeilla käyvätkö pöydällä olleet auton avaimet ulkona olevaan autoon. Vesiperä oli avaimien kokeilu. Sitten eno oli kysynyt, että kenenkä tuo auto on? Poliisit olivat sitten sanoneet ja eno oli sitten todennut, että käykääpä katsomassa tuosta naapurista. Sieltähän tämä tyyppi sitten löytyi. Sitä en tiedä pyysivät poliisit enolta anteeksi häiriötä.
Aiheettomasta kotietsinnästä voi tehdä selvityspyynnön eduskunnan oikeusasiamiehelle, ja pitäisi aina tehdäkin. Huumausainerikoksii tai henkeen/terveyteen kohdistuvia en tarkota, mut niinku tämmöne tapaus, voi saada jotain korvausta. Ainakin poliisit saa huolimattomuudesta jonkun huomautuksen. Kotirauha kun on vaan euroopan ihmissoikeussopimuksessa, niin ei välttämättä pelkkä huomautus riitä. Mutta tosiaan, EOA on toimiva valituskeino. Sinne voi kirjottaa ihan itte vapaamuotoisen selityksen tapahtumasta ja he alkavat selvittää asiaa.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

mikko1979:n tapauksessa väärin toimi vain rattijuoppo. Turhia valituksia turha valitella.

Poliisi kuitenkin tekee vastaavia virheitä yhtenään. Ei se konna aina löydy paikasta #1...

Kyllähän muakin toki enona vituttaisi ja miettisin kostoa...
Hauturi
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Tammi 11, 2013 3:34 pm
Paikkakunta: Hervannasta Pansion suuntaan

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Hauturi »

No totta sekin, mut jos on oikeesti aiheeton kotietsintä, niin sellasta nyt lähinnä tarkotin. Olen kuitenkin kotirauhan puolella ennemmin, kuin ... olis virkavalta voinut kysyä ovella auton omistajaa, jonka varmaan tiesivät jo nimeltä, niin eno olis voinu ohjata oikeeseen osoitteeseen. Ehkä se nyt ei tuu ekaks mieleen kummiska näköjään :mrgreen:
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3721
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

MTV3: Peitepoliisin romanssi keskeytti huippusalaisen tehtävän

Tässäkö nyt sitten on meidän huippukoulutetut "Sepot" ja "Seijat"...

Ei pysty pitämään vetskaria kiinni eikä suutaan....

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013013 ... 9_uu.shtml
Peitetoiminnassa olleen poliisin epäillään vuotaneen salaista tietoa ulkopuoliselle, kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin keskiviikkona tapausta, jossa peitetehtävissä ollut kokenut poliisi vuosi salaisia tietoja tutkinnasta ulkopuoliselle. Miestä syytettiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Tapaus on ainutlaatuinen Suomen rikoshistoriassa ja jutun koko esitutkinta-aineisto on salainen. Myös oikeusistunto käytiin suljettujen ovien takana.

Syyte perustuu vuoden 2012 alun tapahtumiin Turussa. Poliisi oli ollut mukana peiteoperaatiossa, jossa tutkittiin törkeää huumerikosta. Poliisi oli tapahtuman tutkinnan aikana tutustunut internetin treffipalstalla opiskelijanaiseen, jota oli alkanut tapailla. Nainen ei liittynyt tutkinnassa olevaan tapaukseen vaan oli täysin ulkopuolinen.

Poliisin ja naisen suhde eteni niin, että lopulta poliisi oli paljastanut todellisen ammattinsa ja koko peitetehtävän. Operaation vuotaminen ulkopuoliselle keskeytti koko tehtävän.

Asia tuli ilmi helmikuussa 2012, kun peloissaan ollut nainen itse ilmoitti siitä viranomaisille. Esitutkinnassa nainen kuvaili operaatiota yksityiskohtia myöden.
Varsinainen "huippuosaaja", ettei olisi "koneinsinöörien" jälkeläinen...
Erittäin arkaluontoista
Peiteoperaatioihin ryhdytään Suomessa äärimmäisen harvoin ja vain silloin, kun vakava rikos ei muuten näytä selviävän. Suomessa on noin kymmenkunta erikoiskoulutuksen saanutta peitepoliisia. He tekevät huippusalaista ja vaarallista työtä soluttautuen mahdollisimman lähelle rikollista kohdetta.

Kun peitetoiminta on tarpeellista, tekee siitä esityksen jutun tutkinnanjohtaja. Sen jälkeen peitetoiminnan edellytyksiä käy läpi juristi, jonka jälkeen lopullisen päätöksen tekee vielä keskusrikospoliisin tai suojelupoliisin päällikkö.

Koska toiminta on salaista, ei valvominen ole mutkatonta. Kriittisimmät huomauttavatkin, että päällikön on katsottu osallistuvat kolmeen asiaan saman aikaisesti. - päättämiseen, valvomiseen ja raportointiin.

Ensi vuonna laki muuttuukin niin, että peitetoimintapäätös on vietävä aina käräjäoikeuteen, joka ratkaisee onko siihen edellytyksiä.
Eikä tietenkään saanut edes potkuja....
Sakkotuomio
Varsinais-Suoman käräjäoikeus käsitteli poliisin tapauksen ja hänet tuomittiin sakkorangaistukseen. Sakkojen määrä on 1320 euroa. Enimmillään virkasalaisuuden rikkomisesta olisi voinut seurata kaksi vuotta vankeutta.

Poliisi hyllytettiin peitetoiminnasta heti tapauksen ilmitulon jälkeen. Nykyään hän työskentelee keskusrikospoliisissa muissa tehtävissä.

Poliisimies oli hyllytetty peitetoiminnasta heti tapauksen tultua ilmi. Nykyään hän työskentelee toisissa tehtävissä keskusrikospoliisissa.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
PERKELE-FTW
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: La Joulu 06, 2008 8:50 pm
Paikkakunta: Etelä Suomi

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja PERKELE-FTW »

Ei mikään tuore keissi, mutta muuten kyllä mielenkiintoista luettavaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009113 ... 2_uu.shtml

Etenki myös tuossa mainittu KRP:n Jussi oksanen vaatisi pikkuhiljaa jo oman topikin. Sama herra on viikoittain mediassa kertomassa mistä milloinkin. Etenkin "liivijengit" ovat lähellä hänen sydäntään. Ja kyllä hän vääntää, kääntää ja suorastaan valehtelee, ja lehdet painoon ja kauppa käy. Törkeä kunnianloukkaus ei paljon vauhtia hiljennä, vaahto suussa paskan puhuminen jatkuu.
Jussi Oksanen KRP hakukenttään googlessa niin löytyy sankarin sammakoita. Niin paljon paskaa tulee suusta, ettei itsekkään tiedä pitääkö hampaat pestä vai pyyhkiä.
Olen vähän ajatellut,ettei tuo viina oikein sovi minulle.
- Tauno Veikko Pasanen -
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Kyllähän poliisvoimia tarvitaan, ei siinä mitään. Mitäs tästä tulisi, ellei niitä olisi. Mutta kuten on todettu, niin moni on kusipää, vaikka on nykyisin tehty ennen opiskeluun pääsyä psykologiset testit ym, niin aina tämmöisiä pääsee mukaan. He voisivat huonommalla onnella olla lain väärällä puolella, siis luonteensa puolesta. Suurin osa on asiallisia.
Nykyisn sentään poliiseilla on koulutus, mutta heti sotien jälkeen kansakoulun käyneet rintamajermut toimivat poliiseina. Ja otteet olivat sen mukaisia. He eivät nousseet passipoliiseista ylemmäksi, mutta kuitenkin. Poliisiupseerit ja -päällystö on aian ollut eri asia.

Mutta pitää kertoa eräs juttu myös.
Muutama vuosi sitten tapahtui taas henkirikos. Tutkijoilla oli tiedossa tekijä, mutta jotain varmistuksia vielä puuttui. Eikös käynyt niin, että poliisi sai vihjeen, että eräässä asunnossa se oikea murhaaja piileskelee. Että heillä on väärä epäilty. No talo piiritettiin ja karhukopla hyökkäsi asuntoon sen kummemmin koputtelematta ym. Asunnosta löytyi pahasti näkövammainen nainen, joka osasi kyllä kotonaan liikkua ja sänkyyn ja ajoittain rullatuoliin sidottu mies. Vanhemman puoleinen pariskunta. He sanoivat karhukoplalle suorat sanat, että hehän tässä kulkeevat ihmisiä tappamassa, invaliditeetit ovat hämäystä. Ei edes anteeksipyyntöä tullut, kun poliisit lähtivät.
Kun sitten tekijä oli kiinni ja tekijän ikä ja muut tiedot tuli ilmi, rouva kodinhoitajan avustuksella soiitti tutkinnanjohtajalle kysyen että missä aivot ovat. Naista oli väitetty miehen tyttöystäväksi. Rouva sanoi, että eikö ne yhtään ihmetelleet, että hän seurustelisi 30 vuotta nuoremman ja päätä lyhyemmän miehen kanssa. Tekijä oli poliisin tuttu. Nämäkin seikat olisi pitänyt ottaa huomioon, kun vihje tuli.
Pariskunta yritti nostaa syytteen väärästä ilmiannosta, mutta ei onnistunut. Tuli myöhemmin ilmi, että vihjeen antaja oli poliisin vasikka. En tiedä, kuinka herkästi häneen on tämän jälkeen uskottu.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker »

Urk- urk - urkintauutisia:
Näin hiihtäjä Myllylän kuolinsyytietojen urkinta on edennyt

Edesmenneen hiihtäjän Mika Myllylän kuolinsyytietojen urkintaa koskeva esitutkinta on pian valmistumassa.


Tapaukset ovat menossa syyteharkintaan alle 140 poliisimiehen osalta.

Epäiltyjen joukossa on kaksi poliisia Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta ja neljä poliisia Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Rikosnimikkeenä osalla epäillyillä on henkilörekisteririkos ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Joidenkin osalta näyttö henkilörekisteririkoksesta ei saatu.

Esitutkinta koski myös 19 virkamiestä, jotka eivät ole poliiseja. Heillä oli virkansa puolesta pääsy poliisin tietojärjestelmiin. Heidän tapauksensa on lähetetty syyteharkintaan.

Tapauksesta riippuen rikosnimikkeenä on henkilörekisteririkos ja virkavelvollisuuden rikkominen.
http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/na ... -1.1316268


Uusi selvittely poliisien epäillystä tietourkinnasta


Keskiviikko 20.2.2013 klo 15.28 (päivitetty klo 15.47) IL

Lisää poliiseja joutuu selvittämään poliisirekisterien käyttöään.

Lisää poliiseja joutuu selvittämään poliisirekisterien käyttöään. Kyse on Anneli Aueria sekä kansanedustaja Antti Kaikkosta (kesk) koskevista tietokyselyistä.

Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää, onko tietohauissa syytä epäillä rikosta. Selvittely koskee vajaata sataa poliisia ja muuta virkamiestä.

Nelosen uutiset pyysi viime vuonna Aueria ja Kaikkosta kysymään, kuinka moni virkamies oli vuonna 2011 käsitellyt heidän tietojaan.

Aiempi poliiseja koskeva tietourkintaselvitys koski edesmenneen hiihtäjän Mika Myllylän tietoja. Yli sataa poliisia epäillään Myllylän tietojen kaivelusta.


"Uteliaisuus ei enää kelpaa selitykseksi"

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan tietohaut ovat nyt seurannassa. Uteliaisuus ei enää kelpaa syyksi tietojen kaiveluun sillä tietohauista on nyt puhuttu runsaasti.

Paatero muistuttaa, ettei rajanveto virkatehtäviin kuuluvan tai kuulumattoman tietohaun välillä ole aina helppoa. Paaterosta on selvää, että poliisi voi tehdä vain virkatehtäviin liittyviä tietohakuja. Joskus voi kuitenkin olla perusteita hakea tietoja myös muista kuin omista jutuista.


- Tutkintaakaan ei pidä liikaa haitata sillä, ettei jotain rekisteriä voi katsoa, mutta sille täytyy olla peruste.

Paateron mukaan poliisijohto arvioi myöhemmin, onko tietohakujen ohjeistusta syytä tarkistaa.

STT
'
Anns kattoo, mitä tuosta tulee. Urkinta on sen verran laajaa ja kuvottavaa, että toivon jonkinlaista yliopistollista tutkimusta siitä. Toivon kyllä, että saataisiin erillinen valvova elin tarkastamaan tietojenkalastusta. Nythän se, joka ei itse mene pyytämään lokitietoja tietojensa kalastelusta, ei saa tietää lainkaan, onko hänen asioitaan ronkittu.

___________________
P-kevennystä:

Joskus Veli Puolikuussa "pohdittiin" juomisen ja polttamisen etuja. Tulee kavereita, menee lujaa, saa pesää...

Tylsistyneelle poliisille siis vinkki viis, opipa siis:

"Hei poliisi. Onko elämäsi tylsää? Et keksi kavereiden kanssa saunassa puheenaiheita? Akka mököttää? Antaa ehkä lompsaa toisille? - Koetko itsesi tylsäksi tuppisuuksi, ja haluaisit olla vauhdikas supliikkimies?

Ei hätää. Ongelmiisi on ratkaisu suoraan näytölläsi. Siellä ovat naapurit, sukulaiset, tutun tutut, ihastuksesi ja vihamiehesi. Ja ennen kaikkea kaikki julkkikset.

Aivan. Se on poliisin tietokanta. Sieltäpä löydät kaikki rikokset ja tutkinnat, sieltä saat mehevät jutunaiheet, eikä lässytyksesi lopu enää koskaan. Jatkossa aina kavereiden kanssa vihtoessa SINÄ saat sanotuksi ne mehukkaimmat jutut. SINÄ olet aina ajan hermolla. SINÄ saat viimeiset sanat. SINÄ voit jopa myydä tietoja julkkis-lehdille. SINÄ!

Siispä urkkimaan, hyvä tylsistynyt poliisi. Avaimet ovat käsissäsi. Kavereista ei tule loppua. Sinä olet suosittu."
Rocket
Harjunpää
Viestit: 319
Liittynyt: To Syys 23, 2010 3:15 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Rocket »

"Uteliaisuus ei enää kelpaa selitykseksi"
No sepä hyvä ettei enää kelpaa.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8232
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kait nyt tyhmyys ja yksinkertaisuus kelpaa syyksi kun uteliaisuus ei enää kelpaa.
Vaan eipä mitä, kun poliisit kyseessä niin ei rikosta ole voinut tapahtua.
Tai jos onkin niin mitäpä niistä.
Piilohomot on in.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3721
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Nyt ei sitten saa kokoontua puhumaankaan enää vapaasti ilman että on itse maksettuja stevareita paikalla.... Aika ovelasti aloittivat tämmöisen vasemmiston tilaisuudesta.
Sen tietää kehen tämä seuraavaksi kohdistuu.
Toivottavasti tästä tulee rankasti sanomista, nyt poljetaan jo ihan perustuslaillisia oikeuksia.


IL:

Järjestäjät: Poliisi esti äärioikeistokirjan tilaisuuden
Vasemmistonuorten suunnittelema keskustelutilaisuus Äärioikeisto Suomessa -kirjasta jouduttiin perumaan Kotkassa. Järjestäjät syyttävät viranomaisia kokoontumis- ja yhdistymisvapauden sekä sananvapauden loukkaamisesta.
Tilaisuutta järjestelleen Kotkan kaupunginvaltuutetun Joona Mielosen mukaan poliisi oli vaatinut paikalle neljää järjestyksenvalvojaa, joista yhden olisi pitänyt olla nainen. Vaatimus hämmentää vasemmistonuoria.

- Kirjaesittelyt eivät itsessään aiheuta erityistä vaaraa niihin osallistuville. Jos poliisi sen sijaan uskoo tilaisuuden olevan hyökkäyksen takia uhattuna, on heidän velvollisuutensa turvata tilaisuuden turvallisuus ja sen osallistujien poliittiset toimintavapaudet, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson sanoo tiedotteessa.

Kuukausi sitten vastaavaan Jyväskylässä järjestettyyn tilaisuuteen hyökkäsi äärioikeistotaustaisia miehiä. Yhtä ihmistä puukotettiin.

Pelastussuunnitelmaa vaadittiin
Kaikkein eniten järjestäjät hämmästelevät kuitenkin vaatimusta pakollisesta pelastussuunnitelmasta, joka olisi pitänyt palauttaa 14 päivää ennen tilaisuutta. Keskustelutilaisuutta puuhanneiden mielestä asetus pelastustoimesta ei olisi edellyttänyt tilaisuudelle pelastussuunnitelmaa.

- Tilaisuuden luonne huomioon ottaen poliisin vaatimukset eivät ole perusteltuja, tiedotteessa todetaan.

Pelastussuunnitelma kuitenkin laadittiin ja palautettiin kymmenen päivää ennen. Se ei riittänyt. Kirjailijat ja Etelä-Kymen vasemmistonuoret sanovat, että virkavallan ohjeistus loukkaa kokoontumis- ja yhdistymisvapautta sekä sananvapautta. Samoin vaatimus yksityisten turvallisuuspalveluiden käyttämisestä tekee tilaisuuksien järjestämisestä taloudellisesti mahdotonta.

- Poliisin toiminta heikentää järjestäjien luottamusta poliisin kykyyn ja haluun taata heidän turvallisuutensa vastaavissa tilaisuuksissa. Myönteistä on kuitenkin on se, että vihdoinkin äärioikeiston uhkaan suhtaudutaan sinänsä vakavasti.

Järjestäjien tiedotteen perusteella poliisi oli myös vaatinut ruumiintarkastusta kaikille osallistujille, mutta luopunut vaatimuksesta sen jälkeen kun kävi ilmi, että tapahtumassa olisi narikka.
Äärioikeisto Suomessa -kirjan ovat kirjoittaneet Li Andersson, toimittaja Mikael Brunila ja Vasemmistonuorten entinen puheenjohtaja Dan Koivulaakso.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker »

Satakunnasta kuultua:
Satakuntalaiselle poliisimiehelle ja kunnallispoliitikolle luetaan maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa syytteet kahdesta törkeästä väärennyksestä, ampuma-aserikoksesta sekä rekisterimerkintärikoksesta.
- Kaikki syytteet kiistetään, poliisi ja kunnallismies sanoo.


Sen enempää hän ei halua asiaa kommentoida.


- Olen ottanut sen linjan, että tällainen asia on tullut eteen, mennään se läpi ja katsotaan sitten.


Poliisimies on ollut tutkinnan ajan pidätettynä vanhemman konstaapelin virasta.


Kyseinen poliisi on toiminut mm. satakuntalaisen kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on rivivaltuutettu.


Viime eduskuntavaaleissa 2011 poliisi oli ehdolla, mutta ei mennyt läpi.


Muitakin takaiskuja vaaleissa koitui. Vaalipäällikön palkka jäi maksamatta, ja käräjäoikeus velvoitti hänet maksamaan vaalipäällikölleen rästiin jääneitä palkkoja 15000 euroa sekä 7560 euroa oikeudenkäyntikuluja.

- IS -
Tapahtuma-ajat, paikat ja teonkuvaukset on hyvin salattu. Vaikuttaakohan epäillyn/syytetyn poliisitausta salaamistoimiin?

Aikaisemmin SK:ssa, IMO sama hlö, tuskin monta satakuntalaispoliisia syytetään samoihin aikoihin?

http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%2 ... snimi.html
Satakunnan poliisilaitoksen rikossyytteiden käsittelyn ajaksi virasta pidättämä poliisi on maakunnassa hyvin tunnettu keskustapoliitikko Jorma Lepistö Kankaanpäästä.

Vanhempi konstaapeli Lepistö nousi otsikoihin syksyllä 2010, kun hänet valittiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi paikkakunnan vahvan miehen Kauko Juhantalon tilalle. Samalla alkoi keskustavaikuttajien kovasanainen julkinen riitely.
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker »

MTV3 ja Putin-sekoilu:
Sipilän kommentti: Nolo nolo moka

Poliisihallitus ja keskusrikospoliisi jaksavat aina korostaa kuinka poliisin salaiset rekisterit ja pakkokeinot ovat niin valvottuja, etteivät virheet ole oikeastaan edes mahdollisia. Viimeksi tätä vakuutettiin keskusrikospoliisista tiistaina.

No, sitten keskiviikkona paljastui Pekka Lehtisen jutussa, että salaiseen epäiltyjen rekisteriin on rekisteröity Venäjän presidentti.

Täytyy myöntää, että ensimmäinen oma reaktioni oli, että onko alkuperäisen kirjauksen tehnyt poliisi ollut tuhdissa kännissä. Huh hah hei ja votkaa pullo.

Tämä epäiltyjen rekisteri on järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnan ydintä. Sinne kirjataan ammattirosvojen liikkeitä, heidän käyttämiään autoja ja lempibaarejaan sekä kontakteja.

Sellaiseksi luokiteltiin myös Venäjän presidentti, kun hän on myöntänyt venäläiselle jengiläiselle mitalin.

Heti alkuun poliisihallitus vetäytyi kilpeensä, eikä suostunut kommentoimaan Putin-tietoa mitenkään. Kolmen ja puolen tunnin päästä linja muuttui. Poliisihallitus myönsi krp:n tekemän kirjauksen virheelliseksi, ja se poistettiin rekisteristä.

Esitutkintakin päätettiin aloittaa. Ehkäpä siinä selviää miksi Putin sinne kirjattiin.

Poliisiylijohtaja kertoi olevansa Putinin kirjaamisesta järkyttynyt. Syystäkin.

Tapahtumasarjalle voisi nauraa, jollei kysymys olisi hyvin vakavista asioista. Poliisin salaiseen rekisteriin päätyminen voi vaikeuttaa ihmisen elämää erilaisten hallinnollisten seuraamusten kautta. Työpaikka voi mennä, jos se edellyttää viranomaisen lupaa tai turvallisuusselvitystä.

Poliisin rekisteriin jostain syystä päätynyt perusteeton jengiyhteys voi hankaloittaa yrittäjän toimintaa, jos esimerkiksi tiedot menevät harmaan talouden selvitysyksikön kautta eteenpäin muille viranomaisille.

Kuten Putin esimerkki osoittaa, näihin rekistereihin voi päätyä ilman rikostuomiota ja jopa erittäin huonon harkinnan perusteella. Kansalaisella ei ole oikeutta tarkistaa poliisin salaisia rekistereitä.

Tällaiset esimerkit syövät kaiken uskottavuuden poliisin pitävästä sisäisestä valvonnasta. Eivätkä oikeusasiamiehen valvontakertomukset peitetoiminnasta ja puhelinkuuntelusta vakuuta, kun niissä havaitut ongelmatkin julistetaan salaisiksi.

Jonkun lienee syytä käydä epäiltyjen rekisteri tarkemminkin läpi. Netissä on monenlaisia salaliittoteorioita maailman johtajista. Monikohan niistä on päätynyt epäiltyjen rekisteriin? Luulisi, että Silvio Berlusconi nyt ainakin löytyy.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... -nolo-moka

Kuinka tuuli huulia heiluttaa, siten myös ihmisten rekisterimerkintöjen kommentointikin sujuu pomopoliiseilta. Aluksi toitotettiin: "En kommentoi, en kommentoi en... en..." Nyt kympin uutisissa puhuttiin jo kuin ihmiset.

Huolestuttavaa on, millä perusteella ihmisistä annetaan turvallisuuslausuntoja. Jos Putinia on luonnehdittu järjestäytyneen rikollisuuden suosijaksi tjsp., niin taviksistahan voi löytyä ihan mitä vaan. Kuten Sipilä sanoo, poliisin sisäinen valvonta on lumetta. Siis taikauskoa. Myyttiuskoa automaattiseen hyvyyteen. Hyvä poliisi tekee hyviä tekoja ja on hyvyyden puolella hyvyydellisillä metodeilla. Öh.

Mutta kun ei valvontaa ole, voi vain tuumia... ding dong:

Kuva
Heh heh hee! Voi voi, en kommentoi!
annaanna

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Päivitetään tätä-
Belker kirjoitti:Satakunnasta kuultua:
Satakuntalaiselle poliisimiehelle ja kunnallispoliitikolle luetaan maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa syytteet kahdesta törkeästä väärennyksestä, ampuma-aserikoksesta sekä rekisterimerkintärikoksesta.
- Kaikki syytteet kiistetään, poliisi ja kunnallismies sanoo.


Sen enempää hän ei halua asiaa kommentoida.


- Olen ottanut sen linjan, että tällainen asia on tullut eteen, mennään se läpi ja katsotaan sitten.


Poliisimies on ollut tutkinnan ajan pidätettynä vanhemman konstaapelin virasta.


Kyseinen poliisi on toiminut mm. satakuntalaisen kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on rivivaltuutettu.


Viime eduskuntavaaleissa 2011 poliisi oli ehdolla, mutta ei mennyt läpi.


Muitakin takaiskuja vaaleissa koitui. Vaalipäällikön palkka jäi maksamatta, ja käräjäoikeus velvoitti hänet maksamaan vaalipäällikölleen rästiin jääneitä palkkoja 15000 euroa sekä 7560 euroa oikeudenkäyntikuluja.

- IS -
Tapahtuma-ajat, paikat ja teonkuvaukset on hyvin salattu. Vaikuttaakohan epäillyn/syytetyn poliisitausta salaamistoimiin?

Aikaisemmin SK:ssa, IMO sama hlö, tuskin monta satakuntalaispoliisia syytetään samoihin aikoihin?

http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%2 ... snimi.html

]
Ei tainnut näyttö tällä kertaa riittää asekauppiasta vastaan, koskapa näin uutisoitiin
(missä lienevät ne neljäkymmentä asetta, joitten kadoksissaolosta kerrottiin ja miksei niitten kohtalo jo esitutkinnan aikana selvinnyt?) :
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... ttiin.html
Lepistön ja kumppanien syytteet hylättiin
Satakunnan Kansa

Pohjoissatakuntalaiselle poliisin ja kunnallisvaikuttaja Jorma Lepistön syytteet hylättiin tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. Lepistöä syytettiin ampuma-aserikoksesta, kahdesta törkeästä väärennyksestä sekä rekisterimerkintärikoksesta.

Lepistö on vanhempi konstaapeli, Kankaanpään kaupunginvaltuutettu (kesk.) ja valtuuston aiempi puheenjohtaja.

Lepistön lisäksi myös kahden muun kankaanpääläismiehen syytteet hylättiin. Heistä toinen vastasi samoihin syyteisiin kuin Lepistökin, toista syytettiin yhdestä törkeästä väärennyksestä ja rekisterimerkintärikoksesta.

Tapaus liittyy Lepistön ja toisen syytetyn entisen yrityksen toimintaan, sen myyntiin ja arvottomien aseiden hävittämiseen. Miesten yritys Sata-Ase Oy on lopetettu.

Satakunnan poliisilaitos pidätti tammikuussa Lepistön rikossyytteiden käsittelyn ajaksi virasta.
_______________________________________________________________________________
Jo vain oli nopeaa toimintaa Satakunnan käräjäoikeudelta. Viime kesäinen porilaiskomisarioon Joutsenlahteen kohdistettu tutkintapyyntö (ja jo mielestäni kerrottu syytteenkin valmistuneen) palautettiin Vaasan hovista uutta syyteajanpidentämispäätöstä varten käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi ja sille tielleen se on jäänyt. Ottaako aikansa, virheensä tunnustaa (?). Vasta elokuulta löytyi tilaa Anneli Auerin jutun käsittelyyn. Niin on ruuhkaista.


Ps. kalliiksi tulivat nuo eduskuntavaalit Lepistölle, vierittikö sitten syyn valitsemattomuudestaan tuon vaalipäällikkönsä niskaan ja sillä perusteella jätti kulungit maksamatta. Takaisin virkaansa on nyt näköjään kutsuttu ja kiltisti maksetaan kaikki hyllytysajalta saamatta jääneet palkat, luki lehdessä.
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker »

Putinin kirjaaminen KRP:n luulottelurekisteriin ihmetyttää:
Julkaistu: 11.4.2013 22:08


"Ovatko poliisin asiat näin sekaisin?"

Putin-kohu Poliisi ja poliitikot ovat saaneet selitellä Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin liitettyä rekisterisotkua torstainakin. Asiasta jyrähti torstaina äänekkäästi muun muassa kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.), joka vaatii selityksiä sisäministeriltä.
Sisäministeriö vaatii Poliisihallitukselta selvitystä poliisiyksiköiden välisistä yhteistyöongelmista ja henkilötietojen käsittelystä epäiltyjen tietojärjestelmässä. Selvityspyyntö henkilötietojen käsittelystä liittyy Putin-kirjaukseen.

MTV3 paljasti keskiviikkona, että Keskusrikospoliisilla oli epäiltyjen tietojärjestelmässä Putinin nimi. Asiaa tutkii valtakunnansyyttäjänvirasto.

Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää, oliko kyseessä rikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen määrä eivät olleet vielä selvillä.
Sisäministeriö puolestaan haluaa Poliisihallitukselta selvityksen muun muassa henkilötietojen käsittelystä epäiltyjen tietojärjestelmässä.

Suomenmaan mukaan Seppo Kääriäinen on tänään ärähtänyt sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) toimille.

Kääriäinen totesi, että Putin-sotku murentaa poliisia kohtaan tunnettua korkeaa luottamusta. Häneltä riittää kysymyksiä aiheesta.

- Mitä sisäministeri Päivi Räsänen ja hallitus aikovat tehdä poliisia kohtaan tunnetun luottamuksen palauttamiseksi?

- Tämä tapaus pakottaa kysymään, ovatko asiat poliisihallinnon sisällä todella näin sekaisin?

Keskusrikospoliisin (KRP) alustavien tietojen mukaan Putinin nimi kirjattiin virheellisesti poliisin rekisterin, joka on tarkoitettu rikostietojen ja havaintojen säilyttämiseen. Hämärän peitossa on, miten asia vuosi julkisuuteen.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mielestä yksittäisellä poliisilla on jopa liikaa valtaa epäiltyjen kirjaamisessa. Hän kritisoi eduskunnan käsiteltävänä olevaa uudistusta, joka laajentaisi oikeutta entisestään.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi uskovansa, että tapaus saa poliisihallinnon pohtimaan tiedonkeruun perusteita. Presidentti ei usko, että tapauksesta jäisi säröä Suomen ja Venäjän suhteisiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin itse suhtautui torstaina ironialla joutumiseensa KRP:n mustalle listalle, kertoi hänen lehdistösihteerinsä Dmitri Peskov.

- IS-STT-
Kaiken takana on sokea usko poliisin hyvyyteen. Poliisitoimi muodostuu mm. ihmisistä, jotka poliisikoulun jälkeen muuttuvat kansanuskossa hyviksi ihmisiksi.. Eivät urki, kieroile, piilota todisteita, piilottele vasikoiden rikoksia... Kansanuskon uudelleen vahvistaminen onkin Kääriäisen huoli. Sokkousko tulee halvaksi ja sisäistä valvontaa ei tarvita - kuten muissa maissa on. Myöskään kuulustelujen nauhoittaminen ei edelleenkään ole maamme tapa - poliisimme naputtelevat koneelle kaiken rehdisti ja puhtaasti kertalaskemalta :mrgreen:

Oikeasti poliisien kirjaamia "epäilyjä" saa tehdä mielivaltaisesti. Niitä lukemassa on mielivaltainen joukko, joka voi käyttää tietoja ja "tietoja" (= KIRJATTUJA höpinöitä) kuten huvittaa. Valvonta on olematonta, kuten nyt näkyy.

- Putin-tiedot on voitu pläjäyttää ihan miten huvittaa. Ku vaan huvitti kirjoittaa.
- "Itsevalvonta" ei mitään ole huomannut.
- MTV3 sai tiedon asiasta.
- Tiedon vuoti "luotettava" poliisiviranomainen, yksi noista tuhannesta käyttäjästä. Vuotajia on varmasti useampiakin ja virhenäppäilyjä samoin, mutta kun ei valvontaa ole, niin silloin ollaan kuin siat pellossa... Röyh!

OMATARKASTUSOIKEUS? Ei, sellaista ei ole. Jos haluaa tarkistaa, onko omia "tietoja" kirjattu poliisin em. rekisteriin, siitä pitää tehdä SOKKOpyyntö tietosuojavaltuutetulle. Itse ei pääse tietoja lukemaan. - Jos Putinista voitiin kirjata mielivaltavalheita, miksei muistakin? (Eipä minunkaan pitäisi olla moisella luulolistalla, mutta eihän tuota koskaan tiedä, jos on ollut todistajana kuultavana. Voisihan siellä olla merkintä "epäillään olleen tekemisissä..." tjsp., mistä noista tietää - kun ei saa tietää tietojaan :mrgreen: Kuten alla on punavärinen kohta.)

STT-työryhmältä paperilehdestä lainattuna:

- kansalainen voi pyytää tietosuojavaltuutettua tarkistamaan tietonsa poliisirekisteristä
- poliisin epäiltyjen rekisteriin (sis. keksittyjä juttuja kuten PUTIN-case osoittaa - B. huom.) ei ole yleistä tarkstusoikeutta
- "Tietosuojavaltuutettu voi vain ilmoittaa, onko poliisin merkintä laillinen." (Mistähän tuon laillisuuden voi todeta, jos merkintää ei saa tietoonsa? - B. huom.)

- "Kansalaiset eivät saa tietää, minkä vuoksi he ovat listalla tai edes sitä, ovatko he siellä."
Vastaa Viestiin