Jukka Lahdelle aiheutetut vammat

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja turumurre »

alpo holisti kirjoitti:...
jonkun mielestä lasia ei ole kylppärin oven edessä, koska HÄKE-nauhalla ei kuulu lasinsirujen päällä kävelystä aiheutuvia ääniä kuten myöhemmin tehdyssä rekossa kävi.
Toisaalta niitä siis on oltava, koska niitä tarvitaan uhrin olkapäihin...siis onko vai ei?


Kuva

Näkyyhän tästäkin kuvasta että tuossa alueella (terassinovi - takka) on paljon lasia. Kuvasta voi havaita myös että takan reunaan on oikein kerrostunut lasia. Siellä sängynvieressä ei niinkään lasia ollut.
Alkupaini on varmaankin tehty tuossa edustalla, siitä löytyi se hammassiltakin (veitsen lähellä).
Pidän mahdollisena että ihan alkuun on lyöty purukalut suusta ja uhri joutunut lattiaan. On mahdollisesti päässyt siitä vielä ylös ja 'kähmä' on siirtynyt sängyn viereen...
alpo holisti
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 2:06 am

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja alpo holisti »

..eli tulkintasi yhdistelmästä:
uhrin jalassa olevat haavat/paljon lasia ikkunan edessä/ ei juurikaan lasia kylppärin edessä...

ja Mäkisen vai JJ todistus matsaa miten...

tää o n mulle vähän ohuen oloinen yhdistelmä...
Harpo

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Harpo »

Onko tuota lasiasiaa käsitelty minkä verran rikospaikkatutkimuksissa ja jälkeenpäin esim. vaatteita tutkittaessa? Olen aikoinani lukenut tänne postatut materiaalit läpi, mutta ei ole ainakaan jäänyt mieleen.
Olen pari kertaa ollut tekemisissä tuollaisen ison, rikkoutuneen lasipinnan kanssa. Ensimmäinen huomio on se, ettei lasi suinkaan rikkoudu siisteiksi, erikokoisiksi sirpaleiksi, joista voisi liimaamalla koostaa koko lasipinnan uudestaan (jos olisi 100 vuotta aikaa). Lasista syntyy järjetön määrä "hiutaleita", pieniä hippuja, jotka tarttuvat joka paikkaan ja joita löytyy vaatteista ja hiuksista jälkeenpäin, jos on ollut lähietäisyydelläkään lasin rikkoutuessa. Sellaisia olisi pitänyt löytyä sekä Jukan että Annelin vaatteista ja hiuksista, jos he olisivat sijainneet ja toimineet kuten Anneli on kertonut samaan aikaan, kun huppari on mäiskinyt ikkunaa ulkoapäin.
Okei, verho on voinut kerätä sirpaleet ja sitten irrottuaan kaataa ne kerralla lattialle?
Entä kengänjäljet? Lasinsirua ja hiutaletta tarttuu jäljet tuottaneen tapaisiin kuvioituihin kengänpohjiin ihan tuhottomasti. Varsinkin, jos kengät ovat verestä märät. Ainakin farkkujen päällä olleesta kengänjäljestä olisi veren seasta pitänyt löytyä lasia. (Ehtinyt karista pois, kun aikaa meni niin paljon?) Oliko sitä ulkoa löydetyissä jäljissä? Siinä olohuoneen paksussa liukumajäljessä?
awa
Angus MacGyver
Viestit: 6555
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja awa »

turumurre kirjoitti:
awa kirjoitti:Olisiko todella niin, että tuota ei olis tutkittu hyvinkin tarkasti. Viittasiko lasinsiruihin esimerkiksi se, että haavaan olis tarttunut lasinsiru? ...


Vaikea sanoa, mutta hyvinkin mahdollisena näitä lasista tulleita vammoja oikeuksissakin pidettiin. Ja tämä taas viittaa siihen ettei niitä ruumiinavauksessa ole yksilöity. Ja kun oikeuksissakin puhutaan 'osasta pintavammoista', niin tämäkin viittaa siiheen samaan.
Olisihan siellä tarkemmin niitä sitten yksilöiden käsitelty..
Ruumishan pestään ja siitä on sitten ne valokuvatkin otettu, kuten teknisen tutkijan todistelusta käy ilmi.
Juu - mutta ei kai nämä rikostutkijat ole ensin pesseet ruumista ja vasta sen jälkeen alkaneet tutkimaan tämän vammoja. Ruumiin peseminen lienee niitä viimeisiä vaiheita pintapuolisessa tutkimuksessa?
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Oliko joskus sellainen juttu, että yksi näyttö Annelia vastaan olisi ollut sen, että hänen paidastaan ei löytynyt lasipölyä mutta Jukan paidasta löytyi? Vai olenko nähnyt unta?

Haavoja olisi voinut teoriassa tulla

1. puukosta
2. lentävästä lasista
3. maassa olevasta lasista
4. jostain muusta, mutta mistä?

Puukosta ja maassa olevasta lasista voi tulla joko pistohaava (sisään-ulos) tai viiltohaava.

Puukon kohdalla on ollut voima joka vetää puukon takaisin iskun jälkeen. Joko murhaaja on vetänyt puukon ulos tai Jukka on liikkunut niin, että puukko on murhaajan kädessä, jolloin käytännössä tulos on sama => puukko ei jää kiinni ruumiiseen.

Maassa olevan lasin kohdalla ei ole ollut tällaista takaisin vetävää voimaa, joten vain hyvin pinnalliset haavat ovat voineet tulla ilman, että lasi jää haavaan. Pienet ja syvälle painuneet lasit jäävät siis kehoon. Tiedä sitten kuinka tarkasti ruumis tutkittiin, eli tiedetäänkö kuinka paljon Jukassa oli mahdollisesti lasia. Voisi kuitenkin kuvitella, että JOS Jukan sisällä olisi ollut suuria lasinpalasia niin tämä olisi mainittu. Tyyliin: "uhrissa oli syviä puukon tekemiä pistohaavoja ja haavoja, joista löytyneen lasin pohjalta voidaan päätellä niiden syntyneen siitä, kun Jukka on ollut lasisateessa/kieriskellyt lasissa. Näiden lisäksi oli useita haavoja, joiden syntysyytä ei pystytä päättelemään."

Annelin intressissähän olisi osoittaa, että Jukassa oli vain muutama syvä puukonisku ja loput olivat lasin aiheuttamia. Hän ei kuitenkaan ole tuonut esille sitä mitenkään vakuuttavasti, että Jukasta löytyneet lasinpalaset osoittavat suuren osan haavoista syntyneen lasisateessa. Tästäkin voisi arvella, että Jukasta ei löytynyt kauheasti sitä lasia.
rantakoski
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1479
Liittynyt: La Touko 12, 2012 5:39 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja rantakoski »

Uhria on voitu potkaista tai muuten siirtää häke-puhelun loputtua, ja myöskin potkia lasinsiruja strategisemmin ennen kuin poliisit saapuivat paikalle. Kun poliisipartio soitti Auerille, lapsi vastasi puhelimeen, koska äiti oli 'jossain tuolla' ja taustalta kuului jotakin kolinaa. On siis olemassa autenttinen todiste että Anneli Auer on pystynyt lavastamaan, ja jotain on tapahtunutkin, häke-puhelun jälkeen. Silti puusilmät kuten turumurre olettaa että tilanne on ollut jotenkin staattinen koko ajan :D
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Itse luulin alkuun, kun asiaan tutustuin, että ruumiinavauksessa ei tutkittu haavojen syntytapaa. Pidin sitä kovin kummallisena, sillä lasin kaksi rosoista 90asteen terävää reunaa tekee tyystin toisenlaisen jäljen kuin veitsen reilun 20asteen teräksinen sileä terä.

Sittemmin minua valistettiin, että luetellut 70 haavaa ovat pistohaavoja. Ne eivät siis ole lääkäritermein ajateltuna syntyneet viiltämällä vaan terävän objektin jossakin määrin edestakaisella tai yhdensuuntaisella liikkeellä.

Sitten kun huomioidaan, että asiakirja ei ole julkinen ja toisaalta myös se, että poliisi usein juuri ruumiinavauspöytäkirjasta salaa joitakin asioita jopa oikeudenkäynnistä ( ei tuomareilta ), niin paljonhan tässä jää arvailujen varaan. Onko 70 piston lisäksi paljon nirhaumia, haavaumia ja ruhjeita, selviä lasin jälkiä tai muuta kamppailun ja verityön viitteitä. Onhan huhu liittänyt tähän myös sukuelinten seudun silpomisen sekä silmän puhkaisun. Salattuna voi olla vaikka veitsen terä löytyneenä vainajan vammoista.
Pistohaavat. Haavan muotoon vaikuttavat teräaseen terän muoto, pituus, lyönti- kulma, uhrin liike iskun ja ulos vetämisen aikana, jolloin terän kulma muuttuu (Kar- hunen 2000, 234). Langerin kimmolinjojen mukaan pistohaava on harvoin aivan käy- tetyn teräaseen terän muotoinen, se on enemmän tai vähemmän soikea, joskus lähes pyöreä.
Terävä teräase aiheuttaa sileäreunaisen haavan, kun taas tylsä tai huonosti teroi- tettu ase jättää haavaan repeämiä ja jopa ruhjeita. Piikkimäisen teräaseen tai nuolen jättämä haava muistuttaa pienikaliiberisen aseen ampumahaavaa.
Viiltohaavat ovat usein ammottavia, niiden pituus on suurempi kuin syvyys, ne ovat teräväreunaisia, joskin sahalaitakuviota saattaa näkyä, ja niistä puuttuvat kudossillat. Kuolemaan johtavia viiltohaavoja on yleensä käsivarsissa tai vartalolla, harvemmin kaulan tai pään alueella. (Karhunen 2000, 235.) Kuolemaan johtaneita viiltohaavoja tehdään eniten erilaisilla veitsillä, terävillä työkaluilla ja lasinkappaleilla, kuten riko- tulla pullolla.
Tuolta voisi turrekin opiskella kuinka keskeinen rooli poliisilla on ruumiinavauksessa ja myös mikä on ero patologin lausumalla: "viiltohaava" tai "pistohaava" ja mitä merkitsee sileäreunainen haava. Vaillinaisen tiedommekin varassa voidaan lähes sulkea pois lasin aiheuttamat haavat 70 pistohaavan suhteen koska ne olisi mainittu erillisinä.

Varoitan, sisältää rujoja kuvia:
https://www3.cepol.europa.eu/dspace/bit ... a%2018.pdf
huppuhiiri
Remington Steele
Viestit: 207
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 1:48 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja huppuhiiri »

Teleksi kirjoitti:Oliko joskus sellainen juttu, että yksi näyttö Annelia vastaan olisi ollut sen, että hänen paidastaan ei löytynyt lasipölyä mutta Jukan paidasta löytyi? Vai olenko nähnyt unta?
Et ole nähnyt unta, olet lukenut minfoa :lol: Tästä leijailevasta lasipölystä/lasimurskasta on ollut aiemminkin keskustelua, spekua. http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... k*#p479029

En anteeksanteeks jaksanut kahlata ketjua loppuun saakkka, mutta muistini mukaan tätä ei todisteluna ole käytetty oikeudessa ja sitä kai täällä on ihmetelty. Että onko jätetty tutkimatta vai onko se (tiukasti kuituun ja ihoon) takertuva hienonhieno lasimuru kadonnut kuin Huppis tuuleen.
nihlist
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:42 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja nihlist »

Tara kirjoitti:
Verisiin kengänjälkiin (vaikka ei selitettykään miten se yksittäinen liukujälki on voinut syntyä olohuoneeseen kun sen lähetymisjälki sekä poistumisjäki puuttuivat).
Oikeushan ei koskaan selittele mitään, vaan se tutkii asian todisteiden valossa ja tekee päätöksen ja jonka se perustelee. Siis perustelee päätöksensä ja mihin tosiseikkoihin päätös perustuu.

Olohuoneen liukumajäljestä sen verran, vaikkakin olen sen jo täällä kertonut mikä mahdollisesti on ollut ja liittyy myöskin häketallenne litterointiin. Tässä taralle selitys, se on käden jälki.
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Puristapa sormenpäät yhteen piirtääksesi alle 5cm levyisen jäljen. Siis aikuinen. En silti väitä etteikö voi olla sormenpäistä tuo jälki.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Tara »

nihlist kirjoitti:
Tara kirjoitti:
Verisiin kengänjälkiin (vaikka ei selitettykään miten se yksittäinen liukujälki on voinut syntyä olohuoneeseen kun sen lähetymisjälki sekä poistumisjäki puuttuivat).
Oikeushan ei koskaan selittele mitään, vaan se tutkii asian todisteiden valossa ja tekee päätöksen ja jonka se perustelee. Siis perustelee päätöksensä ja mihin tosiseikkoihin päätös perustuu.

Olohuoneen liukumajäljestä sen verran, vaikkakin olen sen jo täällä kertonut mikä mahdollisesti on ollut ja liittyy myöskin häketallenne litterointiin. Tässä taralle selitys, se on käden jälki.
Aivan. Käden jäljeksi olen jälkeä sanonut kohta kolme vuotta sitten.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 37#p310637
Huhti 29, 2010: Tara:
Minusta kuvassa on neljän sormen jälki, sipaisu, vetäisy, joku on ottanut tukea tai sitten pyyhkäissyt verisillä sormilla lattiaa - jostain syystä.. Peukalo ei ehkä ole samaan aikaan muitten sormien kanssa osunut lattiaan, ei ehkä ollenkaan,
Tekivät siis rekon, kokeilivat voisiko jälki syntyä kengällä sipaisten, kun tulee vauhdilla takkahuoneesta ja kääntyy sinne takaisin. Tulivat siihen tulokseen, että ei voi, koska mm jäljen lähestymisjälki ja poistumisjä'lki puuttuivat. - Eivät muistaakseni esittäneet rekon yhteydessä arviota millä muulla tavoin jälki olisi voinut syntyä. - Auerin kertomusta hänen peräänsä lähteneestä hupusta reko ei ainakaan vahvistanut.
Viimeksi muokannut Tara, Pe Helmi 22, 2013 4:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
nihlist
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:42 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja nihlist »

Valhalla kirjoitti:Itse luulin alkuun, kun asiaan tutustuin, että ruumiinavauksessa ei tutkittu haavojen syntytapaa. Pidin sitä kovin kummallisena, sillä lasin kaksi rosoista 90asteen terävää reunaa tekee tyystin toisenlaisen jäljen kuin veitsen reilun 20asteen teräksinen sileä terä.

Sittemmin minua valistettiin, että luetellut 70 haavaa ovat pistohaavoja. Ne eivät siis ole lääkäritermein ajateltuna syntyneet viiltämällä vaan terävän objektin jossakin määrin edestakaisella tai yhdensuuntaisella liikkeellä.

Sitten kun huomioidaan, että asiakirja ei ole julkinen ja toisaalta myös se, että poliisi usein juuri ruumiinavauspöytäkirjasta salaa joitakin asioita jopa oikeudenkäynnistä ( ei tuomareilta ), niin paljonhan tässä jää arvailujen varaan. Onko 70 piston lisäksi paljon nirhaumia, haavaumia ja ruhjeita, selviä lasin jälkiä tai muuta kamppailun ja verityön viitteitä. Onhan huhu liittänyt tähän myös sukuelinten seudun silpomisen sekä silmän puhkaisun. Salattuna voi olla vaikka veitsen terä löytyneenä vainajan vammoista.
Pistohaavat. Haavan muotoon vaikuttavat teräaseen terän muoto, pituus, lyönti- kulma, uhrin liike iskun ja ulos vetämisen aikana, jolloin terän kulma muuttuu (Kar- hunen 2000, 234). Langerin kimmolinjojen mukaan pistohaava on harvoin aivan käy- tetyn teräaseen terän muotoinen, se on enemmän tai vähemmän soikea, joskus lähes pyöreä.
Terävä teräase aiheuttaa sileäreunaisen haavan, kun taas tylsä tai huonosti teroi- tettu ase jättää haavaan repeämiä ja jopa ruhjeita. Piikkimäisen teräaseen tai nuolen jättämä haava muistuttaa pienikaliiberisen aseen ampumahaavaa.
Viiltohaavat ovat usein ammottavia, niiden pituus on suurempi kuin syvyys, ne ovat teräväreunaisia, joskin sahalaitakuviota saattaa näkyä, ja niistä puuttuvat kudossillat. Kuolemaan johtavia viiltohaavoja on yleensä käsivarsissa tai vartalolla, harvemmin kaulan tai pään alueella. (Karhunen 2000, 235.) Kuolemaan johtaneita viiltohaavoja tehdään eniten erilaisilla veitsillä, terävillä työkaluilla ja lasinkappaleilla, kuten riko- tulla pullolla.
Tuolta voisi turrekin opiskella kuinka keskeinen rooli poliisilla on ruumiinavauksessa ja myös mikä on ero patologin lausumalla: "viiltohaava" tai "pistohaava" ja mitä merkitsee sileäreunainen haava. Vaillinaisen tiedommekin varassa voidaan lähes sulkea pois lasin aiheuttamat haavat 70 pistohaavan suhteen koska ne olisi mainittu erillisinä.

Varoitan, sisältää rujoja kuvia:
https://www3.cepol.europa.eu/dspace/bit ... a%2018.pdf
tervetuloa "siperiasta" takaisin taas tänne asenteineen (ennen sanottiin että kyllä siperia opettaa). Enpä ole vielä rikkoontunutta lasia nähnyt jossa rikkoontumisreuna olisi rosoinen (rosoinen-sana käytön ja vertauksen yhteydessä osoittaa tahallisen harhaanjohtamisen ja asenteellisuuden, kirjoittajan huomautus joka ei ole henkilöön liittyvä.) Rikotun lasin reuna, niin isojen kappaleiden ja pienempienkin reuna on sileä ja joskus rikkoontumiskaltevuus vaihtelee 90 asteesta noin 30 asteeseen riippuen lasin valmistuksessa käytetyn aineen puhtaudesta. Suora lasi rikkoontuu yleensä iskusuunnasta riippuen joko vinoksi tai suoraksi. Muotoon puhallettu tai valettu lasi rikkoontuu yleensä kaarevuutensa mukaan ja tietenkin molemmat, kuinka tasalaatuinen lasiaines on. lasista löytyy googlettamalla tietoa, ettei tarvitse kulkea pimeällä keski-ajalla.

valhalle lisää, käännäppäs sinä kättäsi vähän syrjittäin, esimerkkinä vaikkapa kaatumisen yhteydessä kun otetaan vastaan, niin alkaapa tuo käden jälki mahtumaan jopa viiteen senttiinkin. By the way, tuollaisen laminaattilattian yhden laminaatin kokonaisleveys on 19,11cm ja kaistaleen leveys on 6, 25cm. Tiedoksi vain.
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Minäkin kokeilin joku "vuosi" sitten ja päädyin sormenpäillä tehdyksi tuon jäljen. Mutta jos parketin leveystieto pitää paikkansa niin sen täytyy olla lapsen sormista - ja lopetin pohtimiseni siihen.

Parketin leveys oli kylläkin täällä jonkun määrittämä enkä muista miten se meni.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Tara »

Tässä hyvin muotoiltu kysymys + Nicen editoima kuva (värit muunnettu), ah:lta
Onko tässä nostettu maasta jotain, sormet lievästi koukussa niin kuin tartuttaessa.
Nimetönhän voi olla lyhyempi kuin etusormi.

(Manning: matala testosteroni sikiövaiheessa=pitkä nimetön?)

"sormien pituus" ja "sormenpäiden" kokokin matsaa:

vasemmalta oikealla:
etusormi
keskisormi, paksuin lähtökohta
nimetön, lyhyempi kuin etusormi
pikkusormi, kapein
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... &start=135

Kuva

Lisäys: Manning-juttu pikkusormen pituudesta oli jäädä lainauksesta pois!
Eli kun nimetön (!) näyttäisi kuvan mukaan olleen (?) lyhyempi kuin etusormi niin.. Olisiko noin? Näkeekö sen kuvasta?
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
nihlist
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:42 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja nihlist »

Valhalla kirjoitti:Minäkin kokeilin joku "vuosi" sitten ja päädyin sormenpäillä tehdyksi tuon jäljen. Mutta jos parketin leveystieto pitää paikkansa niin sen täytyy olla lapsen sormista - ja lopetin pohtimiseni siihen.

Parketin leveys oli kylläkin täällä jonkun määrittämä enkä muista miten se meni.
Mistä käsitys tuon olevan parkettia??

Käväses katsoon ulvila kuvia ja sieltä se lasikertymä kuva, terassin lähikuvasta seuraava (terassin ovi näkyy vähän) kuvasta näkee selvästi laminaatin jatkokohta (alaviistoon oikealle kuvassa piirretystä ympyrästä. Laminaattihan on tehty matkimaan parkettia, niillä eroilla kuitenkin, että laminaatti on leveämpää kolmisauvaista ja laminaatin puukuviosauvan pituus on aina vakio 45cm ja joita sitten on useampi kuvio peräkkäin ja tuossa lattiassa on juurikin laminaatti ja jonka erottaa yhdestä, ympyrästä suoraan alas olevasta, vaalemmasta sauvasta), mutta nämä ei ole uhrin vammoja.

Uhrin vammoista on osa tullut mitä ilmeisimmin seisoessa ikkunan edessä josta on lennellyt tuleen lasia ja loput sitten lattialla pyöriteltävänä ollessaan. Varmoiksi pistojäljiksi voidaan sanoa vain ne syvälle ulottuvat ja tietty on osa niistä pinnallisistakin.. lähikontakti kun pimeässä on melkoista sokkoamuntaa kaikin puolin ja tällöinkin puukottelu on melkoista hippaa ja eri kuin se joka kävi ex-vaimonsa kimppuun alaovella ja ehti vajaassa muutamassa minuutissa iskeä puukolla (leipäveitsi oli käytössä, mutta lehdessä oli) toistakymmentä kertaa ja lyömään että kuristamaankin. Se kertoo, että lyhyessäkin ajassa ehtii tekeen vaikka mitä.
Vastaa Viestiin