15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi tuom

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Oho
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Ke Maalis 04, 2009 4:19 pm

15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi tuom

Viesti Kirjoittaja Oho »

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut tekohetkellä 15-vuotiaan nuoren raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 15-vuotiaan aiemmin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen 12-vuotiaaseen kohdistuneista rikoksista. Tekijä oli juottanut 12-vuotiaan humalaan ja raiskannut tämän ravintolassa ja kolmannen osapuolen asunnolla.
Google-mainokset

Korkeimman oikeuden mukaan rikosten vakavuudesta huolimatta ei ollut painavia syitä, jotka olisivat vaatineet ehdotonta vankeusrangaistusta. Korkein oikeus kuitenkin piti ehdollista rangaistusta riittämättömänä, minkä vuoksi se määräsi tekijälle lisäksi 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lieventäviksi asianhaaroiksi oikeus katsoi muun muassa tekijän ensikertalaisuuden. Rikos tapahtui syksyllä 2009.
STT
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013051 ... 0_uu.shtml
KKO:2013:31
Rangaistuksen määrääminen - Rangaistuslajin valinta - Ehdollinen vankeus - Oheisrangaistus
Raiskaus
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
Nuori rikoksentekijä

Diaarinumero: R2012/738
Esittelypäivä: 6.3.2013
Taltio: 986
Antopäivä: 14.5.2013

A, joka oli rikokset tehdessään 15-vuotias ja jota ei ollut aikaisemmin tuomittu vankeusrangaistukseen, tuomittiin 12-vuotiaaseen B:hen kohdistuneesta raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että rikosten vakavuudesta ja rangaistuksen pituudesta huolimatta asiassa ei ollut painavia syitä, jotka olisivat vaatineet A:lle tuomittavan rangaistuksen määräämistä ehdottomana. Koska ehdollista vankeutta yksinään pidettiin riittämättömänä rangaistuksena, tuomittiin sen ohessa yhdyskuntapalvelua.

RL 6 luku 9 § 2 mom
RL 20 luku 1 § (563/1998)
RL 20 luku 6 § (563/1998)

Asian käsittely alemmissa oikeuksissa

Vantaan käräjäoikeuden tuomio 10.11.2011

Käräjäoikeus katsoi syyttäjän syytteestä selvitetyksi, että tekohetkellä 15-vuotias A oli 19. - 20.8.2009 syyllistynyt nuorena henkilönä tehtyihin 12-vuotiaan B:n raiskaukseen ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Käräjäoikeus katsoi raiskausta koskevan syytekohdan osalta selvitetyksi, että A oli pakottanut 12-vuotiaan B:n ravintolan vessassa ja A:n ystävän asunnolla joko anaali- tai emätinyhdyntään käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa. B:lle oli tarjoiltu illan aikana alkoholia, minkä seurauksena B oli voimakkaasti päihtynyt. Ravintolassa A oli riisunut B:ltä paidan ja rintaliivit tämän vastustelusta huolimatta, suudellut B:tä, kosketellut tämän rintoja ja kantanut tämän vessaan vastoin tämän tahtoa. Vessassa A oli estänyt B:n poistumisen painamalla tätä seinää vasten ja pitämällä käsistä kiinni, yrittänyt riisua tämän housuja ja työntänyt kätensä B:n emättimeen. A oli ollut sukupuoliyhteydessä B:n kanssa, vaikka tämä oli vastustellut työntämällä A:ta kauemmaksi. Tilanne oli keskeytynyt B:n ystävän tullessa paikalle. Myöhemmin A:n ystävän asunnolla A oli riisunut B:n vaatteet, nuollut tämän rintoja ja ollut sukupuoliyhteydessä B:n kanssa tämän kielloista ja estelyistä huolimatta.

Lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan syytekohdan osalta käräjäoikeus katsoi selvitetyksi, että menettelemällä edellä kuvatulla tavalla A oli ollut kaksi kertaa joko anaali- tai emätinyhdynnässä kuuttatoista vuotta nuoremman B:n kanssa ja tehnyt tälle seksuaalisen teon, joka oli ollut omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä.

Rangaistuksen mittaamisessa lieventävänä seikkana käräjäoikeus otti huomioon teoista kuluneen ajan sekä A:n iän tekohetkellä. Rikokset olivat kuitenkin kohdistuneet 12-vuotiaaseen lapseen, joka oli ollut hänelle tarjotun alkoholin vuoksi kyvytön puolustamaan itseään. Tekojen törkeys edellytti A:n tuomitsemista ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi A:n kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Asian ovat ratkaisseet käräjätuomari Tiina Nygård ja lautamiehet.

Helsingin hovioikeuden tuomio 12.7.2012

A valitti hovioikeuteen vaatien muun ohessa, että syyte raiskauksesta hylätään tai että rangaistusta ainakin alennetaan ja se määrätään ehdolliseksi.

Hovioikeus hyväksyi syyksilukemisen osalta käräjäoikeuden tuomion perustelut ja lopputuloksen.

Rangaistuslajin valinnan osalta hovioikeus totesi, että rangaistuksen määräämistä ehdollisena puolsivat A:n ikä tekohetkellä sekä se, ettei hän ollut aikaisemmin syyllistynyt rikokseen. Koska kysymys oli vakavasta 12-vuotiaaseen lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta ja teko oli ollut tälle erityisen vahingollinen, hovioikeus katsoi asiassa olevan rikoslain 6 luvun 9 §:n 2 momentissa tarkoitettuja painavia syitä tuomita A alle 18-vuotiaana tehdystä rikoksesta ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus velvoitti A:n korvaamaan valtiolle sen varoista hänen puolustajalleen hovioikeudessa maksettu palkkio korkoineen.

Asian ovat ratkaisseet hovioikeuden jäsenet Risto Jalanko, Ulla Rantanen ja Birgitta Lemström. Esittelijä Marko Lepistö.

Muutoksenhaku Korkeimmassa oikeudessa

A:lle myönnettiin valituslupa. Valituksessaan A vaati, että rangaistusta alennetaan ja että se määrätään ehdolliseksi.

Syyttäjä vaati, että valitus hylätään.

B vastasi valitukseen vaatien sen hylkäämistä.

B:n huoltaja ei antanut häneltä pyydettyä vastausta valitukseen.

Välitoimi

Rikosseuraamuslaitoksen Etelä-Suomen arviointikeskus on Korkeimman oikeuden pyynnöstä antanut selvityksen A:n soveltuvuudesta yhdyskuntapalveluun.

Syyttäjä ja B ovat antaneet selvityksen johdosta lausuman.

Korkeimman oikeuden ratkaisu

Perustelut

Kysymyksenasettelu

1. A:n syyksi on luettu nuorena henkilönä tehdyt raiskaus ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. A oli alempien oikeuksien tuomioista ilmenevällä tavalla 19. – 20.8.2009 pakottanut 12-vuotiaan B:n kaksi kertaa yhdyntään käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa. Tekohetkellä hän oli ollut 15-vuotias.

2. Hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin tuominnut A:n yhteiseen kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Vaikka A oli ollut tekohetkellä 15-vuotias, eikä hän ollut aikaisemmin syyllistynyt rikokseen, asiassa oli rikoslain 6 luvun 9 §:n 2 momentissa tarkoitettuja painavia syitä tuomita hänet alle 18-vuotiaana tehdystä rikoksesta ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Teot olivat kohdistuneet 12-vuotiaaseen lapseen, jonka puolustautumiskyky oli ollut hänelle tarjotun alkoholin vuoksi heikentynyt.

3. Korkeimmassa oikeudessa on A:n valituksen johdosta kysymys hänelle tuomitun vankeusrangaistuksen mittaamisesta ja siitä, onko asiassa painavia syitä tuomita hänet alle 18-vuotiaana tehdyistä rikoksista ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Sovellettavat säädökset

4. Rikoslain 3 luvun 2 §:n 1 momentin mukaan rikokseen sovelletaan sitä lakia, joka oli voimassa, kun rikos tehtiin. Jos tuomittaessa on voimassa toinen laki kuin rikosta tehtäessä, sovelletaan pykälän 2 momentin mukaan kuitenkin uutta lakia, jos sen soveltaminen johtaa lievempään lopputulokseen. Voimassa olevien, 1.6.2011 voimaan tulleiden rikoslain 20 luvun 1 §:n ja 6 §:n soveltaminen ei johtaisi tässä asiassa lievempään lopputulokseen kuin rikoksen tekoaikana voimassa olleiden rikoslain 20 luvun 1 §:n ja 6 §:n (563/1998) soveltaminen. Näin ollen asiassa sovelletaan viimeksi mainittuja lainkohtia.

Rangaistuksen mittaamisesta ja lajivalinnasta

5. Korkein oikeus katsoo, että A:lle tuomittu kahden vuoden vankeusrangaistus on vakiintuneen rangaistuskäytännön mukainen ja sitä on teon vakavuus ja vaarallisuus sekä rikoksesta ilmenevä tekijän syyllisyys huomioon ottaen pidettävä oikeudenmukaisena seuraamuksena. Rangaistusta ei ole syytä alentaa.

6. Rikoslain 6 luvun 9 §:n 1 momentin mukaan määräaikainen, enintään kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan määrätä ehdolliseksi, jollei rikoksen vakavuus, rikoksesta ilmenevä tekijän syyllisyys tai tekijän aikaisempi rikollisuus edellytä ehdottomaan vankeuteen tuomitsemista. Pykälän 2 momentin mukaan alle 18-vuotiaana tehdystä rikoksesta ei kuitenkaan saa tuomita ehdottomaan vankeusrangaistukseen, elleivät painavat syyt sitä vaadi.

7. Korkein oikeus toteaa lainkohdasta ilmenevän, että siinä tarkoitetusta alle 18-vuotiaana tehdystä rikoksesta voidaan vain poikkeuksellisesti tuomita ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lainkohtaa koskevassa hallituksen esityksessä (HE 44/2002 vp s. 206) todetaan, että painavat syyt tuomita alle 18-vuotiaana tehdystä rikoksesta ehdottomaan vankeuteen voivat liittyä ennen kaikkea rikoksen vakavuuteen ja tekijän menettelyn moitittavuuteen. Nuorille rikoksentekijöille tuomittuja laitosrangaistuksia on yleensä pidetty heidän kehitykselleen haitallisina. Ennakkopäätösten KKO 1991:185 ja 1994:22 perusteluista ilmenee, että painavien syiden vaatimusta on tulkittu ahtaasti ja että verraten vakavissakin rikoksissa ehdollinen vankeus saa etusijan. Molemmissa ratkaisuissa ennuste nuoren vastaisesta kehittymisestä lainkuuliaiseksi kansalaiseksi on ollut merkittävä rangaistuksen ehdollisuutta puoltava tekijä.

Johtopäätökset

8. A on syyllistynyt 12-vuotiaan B:n raiskaukseen ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Hänen syykseen luetut seksuaalirikokset ovat siten hyvin vakavia. Tekojen moitittavuutta lisää se, että A on ollut B:n vastustuksesta huolimatta tämän kanssa sukupuoliyhteydessä kaksi kertaa saman illan aikana ja erityisesti ensimmäiseen tapahtumaan on liittynyt vapaudenriiston piirteitä. Lisäksi A on ollut tietoinen B:n humalatilan vuoksi heikentyneestä kyvystä puolustautua. Nämä seikat puoltavat rangaistuksen määräämistä ehdottomana.

9. A on rikoksen tehdessään ollut 15-vuotias. Häntä ei ole aikaisemmin tuomittu vankeusrangaistukseen. A:sta helmikuussa 2013 laaditun yhdyskuntapalvelun soveltuvuusselvityksen mukaan hän käy työssä, hän on naimisissa ja hänen elämäntilanteensa vaikuttaa vakaalta. A:lla ei ole päihdeongelmaa, eikä hän ole osoittanut rikosmyönteistä asennetta tai ajattelua. A:n menestymisestä vastaisessa elämässä ja hänen kehittymisestään lainkuuliaiseksi kansalaiseksi on muutoinkin esitetty myönteisiä arvioita, joita tukee myös se, ettei hänelle teosta kuluneen yli kolmen vuoden aikana ole tullut uusia rikosrekisterimerkintöjä.

10. Ottaen huomioon A:n henkilöstä ja vastaisesta kehityksestä esitetyt myönteiset arviot Korkein oikeus katsoo, etteivät tässä tapauksessa rikosten vakavuus ja rangaistuksen pituus riitä sellaisiksi painaviksi syiksi, jotka vaatisivat rangaistuksen määräämistä ehdottomaksi. Ehdollista vankeutta yksinään on kuitenkin pidettävä riittämättömänä rangaistuksena ja on perusteltua, että A sen ohessa tuomitaan yhdyskuntapalveluun. Laaditun selvityksen mukaan A:lla on edellytykset suoriutua yhdyskuntapalvelusta.

Tuomiolauselma

Hovioikeuden tuomiota muutetaan.

A:lle tuomittu 2 vuoden vankeusrangaistus määrätään ehdolliseksi. Koeaika alkaa Korkeimman oikeuden tuomion antopäivästä ja päättyy 31.12.2014. Ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella A:lle tuomitaan yhdyskuntapalvelua 60 tuntia.

Ehdollinen vankeus voidaan määrätä pantavaksi täytäntöön, jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta hänet tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä.

Muilta osin hovioikeuden tuomiota ei muuteta.

Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Gustav Bygglin, Pertti Välimäki, Juha Häyhä, Jorma Rudanko ja Tuula Pynnä. Esittelijä Hanna Liippo.
http://www.kko.fi/62099.htm
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

Ravintola lienee kebab/pizza-alan yritys.

Äkikseltään voisi tuomiosta päätellä että olisimme Intiassa tai Somaliassa.
Marko M
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: To Touko 02, 2013 2:26 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Marko M »

Moniosaajan nimi lienee Bhandari Sandip Kumar.
Cartman
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Touko 22, 2012 5:30 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Cartman »

Marko M kirjoitti:Moniosaajan nimi lienee Bhandari Sandip Kumar.
Ei liene vaan on.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja poikani »

Onkohan tekijän syntymävuosi tämän itse viranomaisille kertoma... Ellei ole Suomessa syntynyt, voi hyvinkin olla kyseessä joku sääli-iän maahan tullessaan kertonut. :x
????? ?? ??????.
Golden redriver
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Helmi 08, 2013 12:16 am

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Golden redriver »

poikani kirjoitti:Onkohan tekijän syntymävuosi tämän itse viranomaisille kertoma... Ellei ole Suomessa syntynyt, voi hyvinkin olla kyseessä joku sääli-iän maahan tullessaan kertonut. :x
Facebookissa oli saman niminen henkilö. Jos on sama tyyppi niin minusta kyllä vanhemmalle näyttää. Mitä tämä nyt olisi 19-vuotias tänä vuonna.. Kyllä ainakin reilusti parikymppiselle vaikuttaa kuvien perusteella. Ellei jopa lähemmäs 30.

Enpä ole ennen ajatellutkaan, mutta luulisin että kannattaisi tosiaan vähän valehdella ikäänsä tänne tullessa. Saa sitten pidempään kaikenlaisia yhteiskunnan tukia. Ainakin luulisin :oops: Oon aika pihalla kyllä siitä mitä tukia maahanmuuttajat saavat ja mikä on iän vaikutus tukiin. Saavatko vanhemmat esimerkiksi lapsilisää.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Golden redriver kirjoitti:Enpä ole ennen ajatellutkaan, mutta luulisin että kannattaisi tosiaan vähän valehdella ikäänsä tänne tullessa. Saa sitten pidempään kaikenlaisia yhteiskunnan tukia. Ainakin luulisin :oops: Oon aika pihalla kyllä siitä mitä tukia maahanmuuttajat saavat ja mikä on iän vaikutus tukiin. Saavatko vanhemmat esimerkiksi lapsilisää.
Jos tulee yksin maahan, on käsittääkseni hiukan helpompi saada oleskelulupa jos on (tai saa viranomaiset vakuutettua olevansa) alaikäinen, sillä haavoittuva asema vaikuttaa turvapaikkapäätökseen. Alle 18-vuotiaita ei siis kaiketi kovin helposti käännytetä. Ikätestissä tosin voi jäädä valehtelusta kiinni, mutta testit eivät ole varmoja.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Marko M
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: To Touko 02, 2013 2:26 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Marko M »

Golden redriver kirjoitti: Enpä ole ennen ajatellutkaan, mutta luulisin että kannattaisi tosiaan vähän valehdella ikäänsä tänne tullessa. Saa sitten pidempään kaikenlaisia yhteiskunnan tukia. Ainakin luulisin :oops: Oon aika pihalla kyllä siitä mitä tukia maahanmuuttajat saavat ja mikä on iän vaikutus tukiin. Saavatko vanhemmat esimerkiksi lapsilisää.
Sosiaaliviranomaiset eivät anna tietoja sosiaalituista mutta tuossa on linkkejä joissa on tietoa sosiaalitukihuijarista ja rahasummista , tiedot tulivat julkisiksi oikeudenkäynnin vuoksi.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/m ... edia=51428

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ajankoht ... uton-hinta

http://www.kko.fi/45905.htm
Tapsa K
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Tapsa K »

Kuva

Kuva

Kuva
Tapsa K
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Tapsa K »

Suomen korkeimman oikeuden mukaan oikea kohtuullinen rangaistun 12-vuotiaan raiskauksesta on 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Suomen oikeuslaitos on sairas.
Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Gustav Bygglin, Pertti Välimäki, Juha Häyhä, Jorma Rudanko ja Tuula Pynnä.
Kukaan teistä ei enää ole 12-vuotias, joten ette voi tietää raiskauksen vaikutuksista 12-vuotiaaseen, vaikka itse joutuisitte raiskauksen uhriksi.

Tuomionne perusteella voi lähinnä saada käsityksen, että henkilökohtaisesti haluaisitte tulla raiskatuksi. Olisi se vaan niin kivaa.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Tapsa K kirjoitti:
Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Gustav Bygglin, Pertti Välimäki, Juha Häyhä, Jorma Rudanko ja Tuula Pynnä.
Kukaan teistä ei enää ole 12-vuotias, joten ette voi tietää raiskauksen vaikutuksista 12-vuotiaaseen, vaikka itse joutuisitte raiskauksen uhriksi.

Tuomionne perusteella voi lähinnä saada käsityksen, että henkilökohtaisesti haluaisitte tulla raiskatuksi. Olisi se vaan niin kivaa.
Ymmärrän kyllä suuttumuksen lievästä rangaistuksesta, mutta kyllä KKO taitaa päätöksessään vain nojata lakiin, ei siihen, että "haluaisivat tulla raiskatuksi" :roll: ... tuossa aiemminhan se tuomio on perusteltu:
Rikoslain 6 luvun 9 §:n 1 momentin mukaan määräaikainen, enintään kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan määrätä ehdolliseksi, jollei rikoksen vakavuus, rikoksesta ilmenevä tekijän syyllisyys tai tekijän aikaisempi rikollisuus edellytä ehdottomaan vankeuteen tuomitsemista. Pykälän 2 momentin mukaan alle 18-vuotiaana tehdystä rikoksesta ei kuitenkaan saa tuomita ehdottomaan vankeusrangaistukseen, elleivät painavat syyt sitä vaadi.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Miksi Tapsa K ei laittanut nimeä tuonne:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 8&start=15

Miksi alaikäisinä rikoksiin syyllistyneiden nimet julkaistaan täällä vain, kun tekijä on ulkomaalainen?
Radiopuhelin
Theo Kojak
Viestit: 1182
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2012 12:06 am

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Radiopuhelin »

Siru83 kirjoitti:Miksi Tapsa K ei laittanut nimeä tuonne:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 8&start=15

Miksi alaikäisinä rikoksiin syyllistyneiden nimet julkaistaan täällä vain, kun tekijä on ulkomaalainen?

Eikö tule mitään syytä mieleen? Itselleni tuli ainakin mieleen se, että tekijän nimen julkaisemalla uhrikin on koko kylän tiedossa.

Muistelen Tapsan jättäneen jonkun muunkin tapauksen kohdalla tekijän nimen täällä julkaisematta ylläolevalla perusteella, olikohan siinä tapauksessa tekijä ulkomaalaista syntyperää, en mene vannomaan hataralla päälläni
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Radiopuhelin kirjoitti:Muistelen Tapsan jättäneen jonkun muunkin tapauksen kohdalla tekijän nimen täällä julkaisematta ylläolevalla perusteella, olikohan siinä tapauksessa tekijä ulkomaalaista syntyperää
Ei ollut vaan, Tapsa K itse sanoi, että nimi kuulostaa suomalaiselta.

Jotenkin minulla on sellainen tuntuma, että tuota lähisukulaisuusestettä julkaisulle sovelletaan vain suomalaisiin, täällä on monenkin ulkomaalaisen vaimonsa tai muun perheenjäsenen raiskanneen/hyväksikäyttäneen ulkomaalaisen nimi kyllä julkaistu.

Enkä tiedä, onko tuo muutenkaan hyvä peruste raiskaajien suojelulle, eiköhän ne tapahtunut ole heidän tunteneiden tiedossa aika hyvin muutenkin, ja loput eivät tiedä kenestä on kyse.
Tapsa K
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: 15-vuotias raiskasi 12-vuotiaan - Korkein oikeus alensi

Viesti Kirjoittaja Tapsa K »

Siru83 kirjoitti: Jotenkin minulla on sellainen tuntuma, että tuota lähisukulaisuusestettä julkaisulle sovelletaan vain suomalaisiin, täällä on monenkin ulkomaalaisen vaimonsa tai muun perheenjäsenen raiskanneen/hyväksikäyttäneen ulkomaalaisen nimi kyllä julkaistu.
Lueskelin seksuaalirikosketjua, enkä pikaisesti huomannut monenkaan ulkomaalaisen vaimonsa tai muun perheenjäsenen raiskanneen/hyväksikäyttäneen ulkomaalaisen nimä julkaissun.

Siru
Helposti varmaankin löytyy 5 esimerkkiä ulkomaalaisesta vaimonsa raiskanneista, joista nimi esillä.
Helposti varmaankin löytyy 5 esimerkkiä muun perheenjäsenensä raiskanneesta/hyväksikäyttäneestä ulkomaalaisesta, joista nimi esillä.
Vastaa Viestiin